Palestijnen steken Israëlische agent neer in Oude Stad

Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Nederland is ‘naïef’ over rol in wereldwijde cokehandel
Binnen politie, justitie en de advocatuur gaat iedereen ervan uit dat de liquidatie van advocaat Derk Wiersum te maken heeft met een conflict binnen de Nederlandse cocaïnemaffia.
8 m
www.nrc.nl
Ervaren onderhandelaar die meteen een zware klus krijgt
Na het abrupte vertrek van John Bolton kiest Trump nu gijzelingsonderhandelaar Robert O’Brien als zijn nieuwe veiligheidsadviseur.
www.nrc.nl
Trouwstoet in Rotterdam straks verplicht melden
Het melden van een trouwstoet is vanaf 1 januari 2020 verplicht in Rotterdam. Wie dat niet doet of zich niet houdt aan de voorschriften, riskeert een geldboete.
www.rtlnieuws.nl
Cuadrado schiet Juventus op fraaie wijze op voorsprong tegen Atlético
Juan Cuadrado is verantwoordelijk voor de 0-1 van Juventus op bezoek bij Atlético Madrid in de groepsfase van de Champions League. De Colombiaanse middenvelder schiet de bal op fraaie wijze hard in de bovenhoek.
www.nu.nl
OM: betrokkenen in Taghi-zaak extra beveiligd na moord op advocaat
Er zijn vandaag diverse maatregelen getroffen om advocaten, officieren van justitie en rechters in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi te beveiligen. "Daar is vandaag over gesproken en op gehandeld", zei OM-hoofdofficier Fred Westerbeke in Nieuwsuur. De beveiligingsmaatregelen volgen na de moord op advocaat Derk Wiersum. Een speciaal team van politie en Openbaar Ministerie is nu onder regie van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) betrokken bij het onderzoek naar die moord. "Dit team heeft bevoegdheden om de beveiliging en bewaking te activeren respectievelijk te intensiveren op een wijze die bescherming biedt tegen deze dreiging", zei minister Grapperhaus eerder vandaag. Veiligheid Wiersum besproken Westerbeke zei in Nieuwsuur ook dat er met Derk Wiersum was gesproken over de veiligheid en dat er maatregelen waren getroffen, maar hij wilde niet zeggen om welke maatregelen het ging. Met een moordaanslag werd geen rekening gehouden, zei de hoofdofficier.
nos.nl
Volleyballers in thriller onderuit tegen Tsjechië in laatste groepsduel EK
De Nederlandse volleyballers hebben woensdag hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het EK in eigen land verloren. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza ging in een thriller met 2-3 onderuit tegen Tsjechië.
www.nu.nl
De aarde afspeuren naar restanten van de bommenwerper
In het Limburgse Pey is begonnen met het bergen van de wrakstukken van een Britse bommenwerper. De komende jaren gaat dit op meer plekken gebeuren.
www.nrc.nl
Volleyballers na thriller tegen Tsjechië met nederlaag naar knock-outfase
De Oranje-volleyballers melden zich zaterdag met een nederlaag in de achtste finales van het EK. In de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië incasseerden de ‘Lange Mannen’ een klein verlies. Het werd in de Sporthallen Zuid in Amsterdam 3-2 voor de Tsjechen (setstanden: 18-25, 25-18, 20-25, 25-22, 16-14).
www.ad.nl
'Ouders Lainez willen hun zoon alsnog bij Ajax zien'
Diego Lainez verkoos vorig seizoen Real Betis boven Ajax. De Mexicaanse aanvaller krijgt in Spanje echter weinig tot geen speeltijd. Volgens de geruchten in Mexico zouden zijn ouders nu graag willen dat het talent alsnog naar Amsterdam gaat.
www.rtlnieuws.nl
Slot wil progressie zien bij AZ in Belgrado
AZ-trainer Arne Slot wil donderdagavond in de eerste groepswedstrijd tegen FK Partizan voor de Europa League progressie zien bij zijn ploeg. Tijdens zijn vooruitblik in Belgrado refereerde hij nog even aan het hectische uitduel met Antwerp. In de verlenging wist de Noord-Hollandse club zich, tegen negen man van de Belgische ploeg, alsnog te kwalificeren voor de groepsfase.
www.rtlnieuws.nl
Slot wil in Belgrado beter AZ zien dan tegen Antwerp
AZ-trainer Arne Slot wil morgenavond in de eerste groepswedstrijd tegen FK Partizan voor de Europa League progressie zien bij zijn ploeg. Tijdens zijn vooruitblik in Belgrado refereerde hij nog even aan het hectische uitduel met Antwerp. In de verlenging wist de Noord-Hollandse club zich, tegen negen man van de Belgische ploeg, alsnog te kwalificeren voor de groepsfase.
www.ad.nl
Frankrijk wil 'oudste mens ooit' haar titel niet ontnemen
De Franse autoriteiten weigeren de overlijdensakte aan te passen van Jeanne Calment, de vrouw die te boek staat als de oudste mens uit de recente geschiedenis. Ze overleed in 1997 op 122-jarige leeftijd. Maar of ze echt zo oud is geworden, wordt sterk betwijfeld.
www.rtlnieuws.nl
Wat is alzheimer en hoe herken je het?
Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal (47), huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk. Omdat het zaterdag 21 september Wereld Alzheimerdag is, luidt de vraag deze week: wat is alzheimer en hoe herken je het?
www.nu.nl
Alec Baldwin (61) wordt voor de zesde keer vader
Alec Baldwin en zijn vrouw Hilaria Baldwin verwachten hun vijfde kind. Het nieuws komt nadat Hilaria eerder dit jaar een miskraam kreeg.
www.nu.nl
Trump na aankondiging renteverlaging: Amerikaanse Fed faalt
Na de aankondiging van een nieuwe renteverlaging heeft president Trump op Twitter gezegd dat het stelsel van Amerikaanse banken en zijn voorzitter Jerome Powell "falen". Hij verwijt hen dat de Fed en Powell "geen lef" en "geen visie" hebben, en zegt dat Powell slecht communiceert. Vanavond besloot de Amerikaanse Fed om de rente, net als in juli, met een kwart procentpunt te verlagen. Die komt daardoor op een percentage tussen de 1,75 en 2 procent. De verlaging in juli was de eerste in ruim tien jaar. Deze tweede verlaging moet de economie stimuleren en de inflatie verhogen. De verlagingen gebeurden onder grote druk van president Trump. Die was niet tevreden met de eerste verlaging, die volgens hem te klein was. Hij drong erop aan om de rente verder te verlagen tot nul of zelfs naar een negatieve rente te gaan. Volgens Trump is dat nodig om te kunnen blijven concurreren met de EU, waar de rente momenteel -0,5 procent is. Ook is een lage rente positief voor de binnenlandse markt, het wordt dan goedkoper voor bedrijven om geld te lenen. Invloed van Trump Het gaat niet slecht met de Amerikaanse economie, want die groeit al 11 jaar op rij. Ook de werkeloosheid is laag. Toch zijn er tekenen die duiden op slechtere tijden. Zo groeit de economie minder hard dan voorheen en valt de inflatie tegen. Bij de vorige verlaging zei Fed-voorzitter Powell dat de centrale bank nog veel positieve punten zag, maar dat er risico's waren vanwege een zwakke groei in de wereldwijde handel. De renteverlaging van vandaag moet de economie een steuntje in de rug geven. Hoewel president Trump officieel geen zeggenschap heeft over de beslissingen van de Fed, kan hij er wel invloed op uitoefenen. Zo is hij zelf een belangrijke speler in een van de grootste onzekerheden voor de Amerikaanse economie: het handelsconflict tussen de VS en China. Rabobank-analist Philip Marey zei deze zomer al dat Trump de Fed in de tang heeft. Hij kan maatregelen treffen tegen China die leiden tot meer wereldwijde onzekerheid, zodat de Fed de rente nog verder zal verlagen. Vlucht naar beneden? Het is de vraag of de Fed dit jaar met nog meer renteverlagingen komt. Powell zei vandaag "te handelen zoals nodig is om de economische groei vast te houden". In ieder geval lijkt de kans dat de Amerikaanse rente een vlucht naar beneden neemt, klein, want de Fed is verdeeld.
nos.nl
NUcheckt: Licht van telefoon leidt niet tot huidveroudering
NU.nl checkt berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Het licht van je telefoon kan schadelijk zijn voor je huid en tot huidveroudering leiden."
www.nu.nl
Dag van diëtist: Welke rol kan dieet spelen bij diabetes type 2?
Goede voeding staat de laatste tijd enorm in de belangstelling als interventie bij verschillende aandoeningen, zoals bij het terugdringen van diabetes type 2. Welke rol kan een diëtist daarbij spelen? We vragen het op de Dag van de diëtist (19 september) aan Connie Hoek, diëtist en betrokken bij Keerdiabetesom.nl.
www.nu.nl
Idiote actie: zonder bestuurder op de snelweg
www.telegraaf.nl
De terugkeer van flipperen en jeu-de-boules: 'Herkenbaar voor iedereen'
De afgelopen tijd verrezen er vier jeu-de-boules-bars in Nederland en twee grote arcadehallen met klassieke videospellen zoals Pacman en Tetris. Waarom komen deze 'belegen' uitjes weer terug?
www.nu.nl
‘Derk zag in Nabil iemand die zijn hulp nodig had’
Derk Wiersum was geen ‘snelle strafrechtjongen’. De verdediging van een kroongetuige bracht hem in een lastige positie.
www.nrc.nl
Explosie bij chemische fabriek Turkije lanceert tank metershoog de lucht in
www.rtlnieuws.nl
Taylor Swift wil jarenlange ruzie met Kanye West niet bijleggen
De ruzie tussen Taylor Swift en Kanye West die al jaren duurt, lijkt voorlopig niet ten einde. De zangeres is helemaal klaar met de rapper en zeker niet van plan om het uit te praten, zegt ze in een uitgebreid interview met Rolling Stone.
www.ad.nl
Verpleegkundigen ziek van werkdruk
Het personeel van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda voert actie. ‘Hebben jullie genoeg personeel?’ ‘Nee!’
www.nrc.nl
Laser kan straks drone neerhalen
Het onschadelijk maken van drones is nog te duur en te grof. Defensie onderzoekt het gebruik van lasers en stoorzenders.
www.nrc.nl
Raadsenquête naar oorzaak problemen AEB
In de Amsterdamse gemeenteraad is genoeg steun voor een raadsenquête over de gebeurtenissen rond de vuilverbranding AEB, het zwaarste onderzoeksmiddel dat op gemeentelijk niveau voorhanden is.
www.parool.nl
School zet twee kinderen letterlijk op water en brood
1 h
www.telegraaf.nl
Franse voetbalbond schrapt Coupe de la Ligue vanwege gebrek aan tv-aandacht
De professionele afdeling van het Franse voetbal (LFP) heeft woensdag de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi in Frankrijk, met ingang van het komende seizoen geschrapt.
1 h
www.nu.nl
Kijkers Het Spijt Me staan paf van het verhaal van Eric en Anita
Eric en Anita zijn al vijf jaar samen, maar hun relatie heeft de nodige hobbels gehad. Zo is Eric is een pathologische leugenaar. In de jaren dat hij met Anita is, heeft hij al veel leugens verteld. En daar heeft hij nu spijt van. Zoveel, dat hij het team van Het Spijt Me heeft ingeschakeld.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Een grote pot met geld, maar niet voor ‘leuke dingen’
Het veelbesproken investeringsfonds komt er, maar het kabinet wil strenge criteria opstellen voor te financieren projecten. Ervaringen met soortgelijke fondsen leren dat politici zich slecht kunnen beheersen zodra ze een berg geld tot hun beschikking krijgen.
1 h
www.volkskrant.nl
Ruzie over begrafenis vermoorde oud-topman Philips: weduwe wil deal met zus Cohen
Het juridische gevecht over het lichaam en de begrafenis van de in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) lijkt te zijn beslecht. Zowel Cohens zus als zijn weduwe - hoofdverdachte in de zaak - eisen het lichaam op maar volgens de advocaat van laatstgenoemde is er een oplossing in de maak.
1 h
www.ad.nl
Woede na collectie truien met kogelgaten en namen school shootings
Op sociale media reageren nabestaanden van school shootings woedend op de nieuwe truien van het merk Bstroy.
1 h
www.nrc.nl
Leven op aarde kon bloeien na botsing tussen planetoïden
Leven op aarde kon ruim 470 miljoen jaar geleden bloeien als gevolg van twee planetoïden die op elkaar botsten, waardoor een resulterende stofwolk het zonlicht op aarde blokkeerde. Door deze afname van zonlicht koelde de aarde af en ontstond een ijstijd, waarin vroeg leven op aarde kon bloeien, schrijven wetenschappers van over de hele wereld in het tijdschrift Science Advances.
1 h
www.nu.nl
Beschoten auto in Amsterdam rijdt brandweerkazerne in, bestuurder bezweken
In Amsterdam-Zuidoost is een dode gevallen bij een schietincident. Vanaf een scooter werd een auto onder vuur genomen, waarop de bestuurder zwaargewond een brandweerkazerne in reed. Hij is later aan zijn verwondingen bezweken. In de kazerne raakte niemand gewond. Volgens de politie zaten er twee mensen op de scooter. Zij zijn op de vlucht geslagen. Via Burgernet wordt opgeroepen uit te kijken naar een zwarte scooter met drie wielen en twee personen die donkere kleding dragen en een zwarte helm. "Niet zelf handelen", staat bij de oproep. Vanochtend werd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert, in een ander deel van de stad, strafrechtadvocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo-proces, de strafzaak tegen de criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. De politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen verband is, maar onderzoekt dat nog.
1 h
nos.nl
Gewonde bij schietpartij Amsterdam, daders gevlucht
Bij een schietpartij in Amsterdam Zuidoost zijn twee mensen gewond geraakt. De Amsterdamse politie vraagt burgers om uit te kijken naar de daders.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Rechtbank: Rob Scholte terecht door Den Helder uit atelier gezet
De rechtbank in Alkmaar heeft de gemeente Den Helder in het gelijk gesteld in een langlopend conflict met kunstenaar Rob Scholte. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. De ruzie ging over een een voormalig postkantoor waar Scholte – naar nu blijkt illegaal – zijn museum en zijn atelier exploiteerde.
1 h
www.ad.nl
Gewonde bij beschieting van voertuig in Amsterdam-Zuidoost
Bij een beschieting van een voertuig in Amsterdam-Zuidoost is woensdagavond een gewonde gevallen, zo meldt de politie.
1 h
www.nu.nl
Katy Perry stuk volwassener dankzij zoon Orlando Bloom
Het leven van Katy Perry (34) is behoorlijk veranderd sinds haar relatie met Orlando Bloom (42). De zangeres is naar eigen zeggen een stuk volwassener geworden, vooral omdat de acteur al een achtjarige zoon heeft uit zijn vorige huwelijk.
1 h
www.rtlnieuws.nl
D66 wil gesprekken opstarten met HVC over overname AEB
Wel moeten tegelijkertijd verkoopopties aan private partijen worden voorbereid.
1 h
www.parool.nl
Aboutaleb grijpt in: nieuwe regels trouwstoet
1 h
www.telegraaf.nl
Video: Advocaat treurt om ’ondeugende’ Ricksen
1 h
www.telegraaf.nl
Advocaat treurt om ’ondeugende’ Ricksen
1 h
www.telegraaf.nl
Dode bij schietpartij in Amsterdam: ‘Vooralsnog geen link met moord op advocaat’
Bij een schietpartij op de Langbroekdreef in Amsterdam Zuidoost is volgens de politie vanavond een dode gevallen. Over de identiteit van het slachtoffer is niets bekendgemaakt, maar de politie gaat niet uit van een link met de moord op advocaat Derk Wiersum.
1 h
www.ad.nl
Zo’n moord zag Nederland nog niet
De moord op Derk Wiersma toont niet alleen de verharding van de criminaliteit, maar ook de kwetsbaarheid van de rechtsstaat.
1 h
www.nrc.nl
'First Dates met bekende Nederlanders verschijnt op Valentijnsdag'
Er komt een speciale aflevering van First Dates met bekende Nederlanders. De uitzending vindt plaats op valentijnsdag, 14 februari 2020. Dit bevestigt een woordvoerder van BNNVara aan AD.
1 h
www.nu.nl
‘Oud-soldaat’ Oekraïense leger dreigt brug op te blazen in Kiev
Een man is vandaag in de Oekraïense hoofdstad Kiev opgepakt nadat hij vanuit zijn auto was begonen te schieten. Ook dreigde hij de brug over de rivier Dnjepr waar hij op stond, op te blazen.
1 h
www.ad.nl
'Medische gegevens van duizenden Nederlanders onbeveiligd online'
Medische data als röntgenfoto's en MRI-scans van duizenden Nederlanders hebben op onbeveiligde computerservers gestaan, compleet met bijbehorende persoonsgegevens. Om erbij te komen, hoefde niet eens een wachtwoord te worden ingevuld. Dat schrijft het journalistieke platform Pointer van KRO-NCRV, na contact met de Duitse ict-specialist Dirk Schrader. Schrader tipte de Bayerische Rundfunk (BR) nadat hij had ontdekt dat dit soort gegevens op honderden onbeveiligde servers terug te vinden waren. In samenwerking met het Amerikaanse onderzoekplatform ProPublica werd een onderzoek gestart. Dat bracht aan het licht dat soortgelijke bestanden van miljoenen patiënten uit ongeveer vijftig landen op dezelfde manier waren opgeslagen. De meeste patiënten komen uit de VS, Zuid-Afrika, Turkije en India. Nederlandse servers Naar aanleiding van deze publicaties zocht Pointer contact met Schrader. Van hem hoorden de journalisten dat ook gegevens van zo'n 25.000 Nederlandse patiënten onbeveiligd waren opgeslagen. "Alles wat je je kunt voorstellen bij radiologie of medische scans. Het zit er allemaal in: handen, voeten, armen, benen, borstkanker, hernia", zei Schrader tegen Pointer. Hij had zelfs de mogelijkheid om gegevens aan te passen. Schrader en zijn collega's stuitten bij hun onderzoek ook op drie onbeveiligde Nederlandse servers en een op de voormalige Nederlandse Antillen. Hij zegt dat Nederlandse instanties daarvan op de hoogte zijn gebracht. Het is onduidelijk of de servers nu wel veilig zijn.
1 h
nos.nl
Opnieuw schietpartij in Amsterdam: één zwaargewonde
2 h
www.telegraaf.nl