PSV zonder Lozano tegen Haugesund

Hirving Lozano ontbreekt donderdag in de selectie van PSV voor de thuiswedstrijd tegen FK Haugesund in de derde kwalificatieronde van de Europa League. De Mexicaanse aanvaller is dicht bij een overgang naar Napoli, dat sinds maandag met PSV in gesprek is over een transfer.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
'Terreurgevangenen EBI Vught speelden schietspellen in cel'
Gedetineerden op de terroristenafdeling van de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught konden schietspellen spelen in hun cel. Het gaat onder meer om de games Grand Theft Auto, Call of Duty en Brothers in Arms: Earned in Blood, schrijft De Telegraaf. De spellen zijn na vragen van de krant deze maand weggehaald van de afdeling. Het gaat om games waarin de speler met verschillende wapens vijanden of willekeurige voorbijgangers kan doden. Van Islamitische Staat is bekend dat de terreurgroep dit soort spellen gebruikte in propagandafilmpjes, om zo strijders te rekruteren. "Spellen waarin geweld voorkomt, achten wij niet wenselijk voor deze doelgroep", zegt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen tegen de krant. "Er is daarom nog eens gekeken naar de aanwezige spellen." Begin dit jaar bleek dat jihadisten die op de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught opgesloten zaten via de bibliotheek boeken konden bestellen van radicale moslims.
nos.nl
Trump annuleert bezoek aan Denemarken na weigering Groenland te verkopen
President Trump heeft een streep gezet door zijn bezoek aan Denemarken. Op Twitter laat hij weten dat hij tot zijn besluit is gekomen, omdat de Deense premier Frederiksen liet weten geen interesse te hebben om Groenland te verkopen aan de VS. Afgelopen weekeinde bleek dat Trump met zijn adviseurs had gesproken over het plan om Groenland te kopen. Het grootste eiland ter wereld heeft een autonome status binnen het Deense koninkrijk. Trump zou het eiland willen kopen vanwege de strategische ligging en de zeldzame aardmetalen die mogelijk onder de kilometers dikke ijslaag te vinden zijn. De Deense premier Frederiksen noemde eergisteren het idee "absurd" en benadrukte daarbij dat het eiland niet te koop was. Verder zei ze te hopen dat dit "niet iets serieus" was. "De premier heeft door zo direct te zijn veel tijd en moeite bespaard voor Denemarken en de Verenigde Staten. Daar ben ik haar dankbaar voor", aldus Trump op Twitter. Het Witte Huis bevestigt tegenover persbureau AP dat Trumps reis naar Denemarken uit de agenda van de president is gehaald. Hij zou het land begin volgende maand bezoeken.
nos.nl
Trump zegt ontmoeting Denemarken af na weigeren verkoop van Groenland
Donald Trump stelt een geplande ontmoeting uit met de premier van Denemarken. De Amerikaanse president laat woensdag via Twitter weten daartoe te hebben besloten omdat Mette Frederiksen duidelijk heeft gemaakt dat ze Groenland niet wil verkopen aan de Verenigde Staten.
www.nu.nl
Nederland stapt massaal over op elektrisch koken
De Nederlandse consument stapt massaal over op elektrisch koken. Vorig jaar was bijna driekwart van de verkochte inbouwkookplaten elektrisch. Vooral inductie is populair.
www.ad.nl
Trump stelt ontmoeting met Deense premier uit vanwege opmerking Groenland
De Deense premier reageerde nogal duidelijk toen Trump zei Groenland te willen kopen: dat gaat niet door, Groenland is niet te koop. Daarom zegt Trump nu de geplande ontmoeting met de Deense premier af.
www.rtlnieuws.nl
Voormalig adviseur Vaticaan in hoger beroep veroordeeld voor misbruik
George Pell, de voormalig financieel adviseur van het Vaticaan, is dinsdag door een Australische rechtbank ook in hoger beroep veroordeeld voor misbruik van twee kinderen. "Hij moet zijn gevangenisstraf van zes jaar blijven uitzitten", zei rechter Anne Ferguson.
1 h
www.nu.nl
Verdachte van stelen Oscar Frances McDorman wordt niet vervolgd
Terry Bryant, de man die ervan werd verdacht in 2018 de Oscar van Frances McDormand te hebben gestolen, wordt niet vervolgd. De aanklager in Los Angeles liet dinsdag weten geen heil meer te zien in de zaak.
1 h
www.nu.nl
Australische kardinaal Pell ook in hoger beroep veroordeeld voor misbruik
De Australische kardinaal George Pell (78) is ook in hoger beroep veroordeeld voor het misbruiken van twee 13-jarige misdienaars. Pell werd in maart veroordeeld tot zes jaar cel, nadat hij in december vorig jaar al schuldig was bevonden aan vijf aanklachten. Hij bleef zelf het misbruik ontkennen en ging in beroep. Twee van de drie rechters van het hooggerechtshof in deelstaat Victoria verwierpen het beroep. Daarmee blijft de veroordeling in stand. Misbruik Het misbruik vond plaats in 1996 en 1997 in de kathedraal van Melbourne, waar Pell destijds net aartsbisschop was geworden. Het vonnis is onder meer gebaseerd op de getuigenis van een van de slachtoffers. De ander overleed in 2014 op 31-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne. De advocaten van Pell zullen de uitspraak vermoedelijk aanvechten bij de Hoge Raad, de hoogste rechtbank van Australië. De kardinaal komt in oktober 2022 in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating. Kardinaal Pell was een van de machtigste mensen in het Vaticaan. Hij werd in 2014 benoemd tot penningmeester en ging in 2017 met verlof.
1 h
nos.nl
Een dam of crèche? Alleen in Makueni komt-ie er corruptievrij
Overheidscorruptie is endemisch in Kenia. Maar in één deelstaat vertrouwt men de politiek nu wel. Wat doen ze hier anders?
2 h
www.nrc.nl
In het corrupte Nairobi betaal je de politie voor je eigen veiligheid
Je moet wel gek zijn om in Kenia de overheid te vertrouwen. Correspondent Koert Lindijer betaalt daarom maandelijks voor extra politiepatrouilles.
2 h
www.nrc.nl
Snotwolven en slijmvissen
Voor ons land is water al eeuwenlang een zorg én een zegen. Fotograaf David van Dam legt vast wie er met het water werken.
2 h
www.nrc.nl
Waar blijft de House of Cards over de zorg?
Het is zaterdagochtend vroeg. Mijn uitzicht bestaat uit leeg asfalt: een uitstekende vrijplaats voor de mijmering.
2 h
www.nrc.nl
We zijn geen buitenstaanders
NRC vraagt lezers Nederland in beeld te brengen. Zwicht niet voor de kalenderplaatjes-esthetiek.
2 h
www.nrc.nl
Recordaantal aan branden gedetecteerd in Amazoneregenwoud in 2019
In Amazoneregenwoud is vanaf januari tot en met augustus een recordaantal aan branden gedetecteerd, blijkt uit nieuwe gegevens van het agentschap voor ruimteonderzoek (INPE). Met behulp van satellietgegevens stuitte het agentschap op 72,843 branden.
2 h
www.nu.nl
'Gevangenen speelden schietspellen op terroristenafdeling Vught'
Gevangenen op de terroristenafdeling in Vught konden tot voor kort gewelddadige schietspellen zoals Grand Theft Auto en Call of Duty spelen in hun cel. Na vragen van de Telegraaf zijn de spellen nu verwijderd.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Drie pitbulls bijten 9-jarig meisje dood in Detroit
In Detroit, in de Amerikaanse staat Michigan, kwam gisteren een negenjarig meisje om het leven bij een aanval van drie honden. Ze vielen Emma Valentina Hernandez 's middags aan, toen ze met haar broer aan het spelen was in een steeg.
2 h
www.ad.nl
Open Arms-schip tóch niet naar Spanje, opvarenden van boord in Lampedusa
Een Italiaanse aanklager heeft beslag laten leggen op het schip Open Arms, dat met 83 vluchtelingen koers zette naar Lampedusa. De opvarenden gingen dinsdagavond op het kleine eiland ten zuiden van Sicilië van boord.
2 h
www.ad.nl
Hamdi nieuwe directeur ADO Den Haag
Mohammed Hamdi is de nieuwe directeur van ADO Den Haag. Hij is de opvolger van Mattijs Manders, de nieuwe directeur van de Eredivisie CV.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Bezoeker Franse dierentuin schrijft naam op rug neushoorn
Een bezoeker van dierentuin La Palmry, in het zuidwesten van Frankrijk, heeft afgelopen weekend twee namen op de rug van een neushoorn geschreven. Nadat een foto van het dier op sociale media gedeeld werd, stroomden de reacties binnen. 'Wat een schaamteloze actie.'
3 h
www.rtlnieuws.nl
Migranten Open Arms van boord op Lampedusa
3 h
www.telegraaf.nl
Migranten reddingsschip Open Arms van boord op Lampedusa
Migranten van het Spaanse reddingsschip Open Arms zijn van boord gegaan op het Italiaanse eiland Lampedusa. De migranten, voornamelijk afkomstig uit Afrika, zetten gisteravond laat voet aan wal. Sommigen waren bijna drie weken aan boord van het schip. Het is niet duidelijk of inmiddels alle ruim tachtig opvarenden van boord zijn. De officier van justitie op Sicilië had de inbeslagname van het schip bevolen nadat hij het had bezocht. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini had op het besluit aangedrongen. Door het bevel van de officier was de hulp van de Spaanse marine, die had aangeboden de migranten naar Spanje te brengen, niet meer nodig. Het schip lag al ruim twee weken voor de kust van Lampedusa, in afwachting van een politiek besluit. Italië wilde de opvarenden in eerste instantie niet aan land laten komen, hoewel meerdere landen hadden aangeboden ze op te nemen. De omstandigheden aan boord werden volgens Open Arms steeds slechter. Gisteren sprongen vijftien migranten in zee om zwemmend Lampedusa te bereiken. Ze werden door reddingswerkers uit zee gehaald en naar het eiland gebracht:
3 h
nos.nl
Waterman: ’Terugkeer Nederland te vroeg’
3 h
www.telegraaf.nl
Rus en Pattinama-Kerkhove stranden in eerste ronde kwalificatie US Open
Arantxa Rus is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de US Open. Ook Lesley Pattinama-Kerkhove sneuvelde dinsdag (lokale tijd) al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.
3 h
www.nu.nl
Gevaarlijke uitslag voor extreem slordig Ajax
3 h
www.telegraaf.nl
Rus en Kerkhove al vroeg naar de uitgang verwezen in New York
Arantxa Rus is er komende week niet bij, als in New York het hoofdtoernooi van de US Open begint. De 28-jarige Westlandse verloor al in de eerste kwalificatieronde van Isabella Shinikova: 6-1, 4-6, 1-6. Landgenote Lesley Kerkhove slaagde er ook niet in de klus te klaren in de Amerikaanse hitte. Zij moest in een allesbeslissende tiebreak het onderspit delven tegen Johanna Larsson: 6-3, 6-7(2), 6-7(3
4 h
www.ad.nl
CAS behandelt dopingzaak veelbesproken zwemmer Sun in openbaar
Het internationale sporttribunaal CAS heeft de zaak rond de veelbesproken topzwemmer Sun Yang dinsdag uitgesteld en stelt de zitting later dit jaar open voor publiek en pers.
4 h
www.nu.nl
Hamdi nieuwe directeur van ADO Den Haag, Jansma adviseur
Mohammed Hamdi is de nieuwe directeur van ADO Den Haag. De 35-jarige Hagenaar is de opvolger van Mattijs Manders, die deze zomer naar de Eredivisie CV overstapte.
4 h
www.ad.nl
Deel vier van The Matrix aangekondigd door Warner Bros
Na twintig jaar komt er een vierde deel van de Matrix. Daarin zullen Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss weer terugkeren als Neo en Trinity. Lana Wachowski gaat de film schrijven en regisseren.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Rus sneuvelt in kwalificatietoernooi US Open
Arantxa Rus is al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi voor de US Open uitgeschakeld. Ze ging in drie sets onderuit tegen de Bulgaarse Isabella Shinikova: 6-1 4-6 1-6.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Nederlandse fietser omgekomen in Duitsland
4 h
www.telegraaf.nl
Schilder trekt aanklacht in voor plagiaat in videoclip Ariana Grande
De Russische schilder Vladimir Kush die in januari een aanklacht indiende tegen zangeres Ariana Grande, omdat zij zich schuldig zou hebben gemaakt aan het stelen van zijn idee in haar videoclip God is a Woman, heeft zijn aanklacht ingetrokken, meldt Pitchfork.
4 h
www.nu.nl
Ten Hag maakt zich ondanks 'ongeduldig en onrustig' Ajax weinig zorgen
Erik ten Hag maakt zich weinig zorgen over de manier waarop Ajax dinsdag voor de dag kwam tegen APOEL. De coach beaamt dat het beter moet, maar is ervan overtuigd dat het de goede kant op gaat.
4 h
www.nu.nl
In tijden van nood is de mens op zijn creatiefst
In tijden van nood is de mens op zijn creatiefst. Dat bewijzen oplossingen van Staatsbosbeheer, dierenliefhebbers en Tommie Beugelsdijk maar weer.
4 h
www.ad.nl
Ten Hag: ’Promes was wellicht de sleutel geweest’
4 h
www.telegraaf.nl
Ten Hag: fouten moeten eruit
Trainer Erik ten Hag was na het gelijkspel van zijn Ajax bij APOEL Nicosia (0-0) alleen nog een beetje tevreden over de uitslag. "Ik weet welke fase we zitten", zei hij voor de camera van Veronica. "Maar die fouten moeten eruit. We hebben kwaliteit genoeg."
4 h
www.rtlnieuws.nl
Geologen brengen miljoenen jaren oude kalksteengroeve Maastricht in kaart
Geologen brengen de bodem en wanden van de miljoenen jaren oude grond in de ENCI-groeve in Maastricht in kaart. Ze verzamelen gesteentes en maken een 3D-model van de groeve om het geologisch erfgoed vast te leggen. De groeve werd door het bedrijf ENCI decennialang gebruikt voor het winnen van kalksteen, maar wordt nu omgevormd tot natuurgebied. Omdat de wanden als gevolg daarvan overgroeid zullen raken, willen onderzoekers het geologisch erfgoed vastleggen nu het nog kan. "Eigenlijk zijn wij de gesteentes van de regio van Maastricht aan het archiveren", legt geoloog Johan Vellekoop van de universiteit in Leuven uit. Van elk laagje gesteente wordt een monster genomen dat wordt opgeslagen in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht. En met een drone wordt de hele groeve in beeld gebracht. "Zodat we ook over tien jaar nog kunnen zien hoe de groeve er nu uitzag." Dinosaurusresten Het gebied is volgens hem geologisch gezien zeer interessant omdat er gesteentes liggen die zijn gevormd in het laatste tijdperk van de dinosaurussen, toen de regio Maastricht nog een ondiepe subtropische zee was. Schaaldelen en skeletten van zeedieren hebben zich in de loop der tijd opgestapeld en een dik pakket kalk gevormd van ongeveer 80 meter dik. Bij de vele afgravingen die er de afgelopen jaren waren, werden al verscheidene interessante vondsten gedaan, zegt Vellekoop tegen 1Limburg. "Bekend is natuurlijk de mosasaurus, zeeschildpadden en er liggen zelfs af en toe wat dinosaurusresten tussen." Daarnaast hopen de onderzoekers ook nieuwe kennis op te doen. "Een van de dingen die wij graag zouden willen weten, is hoe deze lagen zich nu vormen. Waarom hier kalksteen en daar vuursteen? Daar zijn wel een aantal ideeën over, maar weinig echt harde bewijzen." Het onderzoek wordt gedaan door geologen van de universiteiten in Leuven en Brussel, in samenwerking met Natuurmonumenten en het Natuurhistorisch Museum in Maastricht.
4 h
nos.nl
Tadic: Ajax moet beter zijn
Dusan Tadic was kritisch op Ajax na het gelijkspel bij APOEL Nicosia (0-0) in het uitduel van de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Champions League. "Dit was niet onze beste wedstrijd", erkende hij voor de camera van Veronica. "Wij moeten beter zijn."
4 h
www.rtlnieuws.nl
Tadic vindt dat Ajax 'in elk aspect' beter moet na gelijkspel op Cyprus
Aanvoerder Dusan Tadic is erg ontevreden over het spel van Ajax. De Amsterdammers begonnen dinsdag met een 0-0-gelijkspel tegen APOEL aan de play-offs van de Champions League.
4 h
www.nu.nl
Eindhoven maakte fouten bij toekennen van huishoudelijke hulp aan ouderen
De gemeente Eindhoven maakte fouten bij het toekennen van huishoudelijke hulp aan ouderen, zieken en mensen met een beperking. Door nieuw beleid kreeg deze groep burgers minder hulp, oordeelde de bestuursrechter van de rechtbank Oost-Brabant dinsdag.
4 h
www.nu.nl
The Matrix keert na twintig jaar terug voor vierde deel
Twintig jaar na de eerste Matrix-film heeft Warner Bros. aangekondigd dat er een vierde deel in de maak is. De hoofdrolspelers van de originele trilogie, Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss, keren terug in de rollen van Neo en Trinity. De film wordt geregisseerd en geproduceerd door Lana Wachowski, die samen met haar zus Lilly ook verantwoordelijk was voor de eerste drie Matrix-delen. Volgens Wachowski zijn de ideeën van The Matrix, waarin mensen zich ontworstelen aan een computersimulatie en de strijd aanbinden met de overheersing door machines, relevanter dan ooit. Warner Bros.-topman Toby Emmerich noemt Wachowski "een visionair". Cloud Atlas en Lazarus Project Naast Lana Wachowski zullen ook sciencefictionschrijvers Aleksandar Hemon (The Lazarus Project) en David Mitchell (Cloud Atlas) meeschrijven aan het script. De productie start begin 2020. Wanneer de film op het witte doek verschijnt, is nog niet bekend. The Matrix verscheen in juni 1999, onder regie van de gezusters Wachowski. In 2003 volgden ook The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. De hele reeks bracht ruim 1,6 miljard dollar op.
4 h
nos.nl
Tadic: ’We zijn niet goed in dit aspect’
4 h
www.telegraaf.nl
Loop in virtual reality rond in themapark van serie Westworld
HBO maakt het door middel van virtual reality (VR) mogelijk om in het themapark van zijn serie Westworld rond te lopen. De serie draait om de menselijke robots in een themapark in westernstijl, en het personeel voor de beheerder van het park.
5 h
www.nu.nl
Een belabberd voetballend Ajax ontsnapte op Cyprus, met een 0-0 tegen Apoel Nicosia
Een regen aan gele kaarten, rood voor Mazraoui en vele benauwde momenten. Ajax speelde dinsdagavond op Cyprus zijn slechtste Europese wedstrijd onder Erik ten Hag (0-0) en moet zich nu volgende week woensdag in de return tegen Apoel Nicosia in de Arena proberen te plaatsen voor de Champions League.
5 h
www.volkskrant.nl
Slordig Ajax ontsnapt aan nederlaag op Cyprus
De kampioen van Nederland speelde slordig en gaf door het vele balverlies de thuisploeg de gelegenheid snel te counteren. Het duel eindigde in gelijkspel.
5 h
www.nrc.nl
Ajax werkt zichzelf in de nesten
Het Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens Apoel-Ajax (0-0)?
5 h
www.parool.nl
Brugge doet goede zaken voor Nederlands voetbal
5 h
www.telegraaf.nl
Club Brugge heeft Champions League in zicht
Club Brugge staat op de drempel van de Champions League. De Belgische club van aanvoerder Ruud Vormer won in Oostenrijk het eerste duel met LASK Linz in de play-offs met 1-0. Hans Vanaken maakte in de 10e minuut het enige doelpunt uit een strafschop, toegekend na een overtreding op de Nigeriaanse aanvaller Dennis.
5 h
www.rtlnieuws.nl
Ajax komt goed weg met gelijkspel bij APOEL
Het eerste duel tussen APOEL Nicosia en Ajax heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht op Cyprus (0-0). Met die uitslag kwam een slordig Ajax het beste weg.
5 h
www.rtlnieuws.nl