Rabobank moet antiwitwasbeleid verder verbeteren van toezichthouder

Rabobank moet zijn antiwitwasbeleid op verschillende onderdelen nog verbeteren. Topman Wiebe Draijer heeft gezegd dat de bank niet alle klanten opnieuw hoeft door te lichten, zoals bij concurrent ABN Amro.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Minuut stilte en rouwbanden voor Ricksen bij Rangers - Feyenoord
De Europa League-wedstrijd tussen Rangers en Feyenoord vanavond staat voor een groot deel in het teken van de gisteren overleden Fernando Ricksen (43). Beide elftallen dragen rouwbanden en voor de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de oud-verdediger.
4 m
www.ad.nl
Bayern verlengt contract van 'zeer groot talent' Zirkzee met drie jaar
De achttienjarige Nederlandse aanvaller Joshua Zirkzee heeft donderdag zijn aflopende contract bij Bayern München met drie jaar verlengd, waardoor hij nu tot medio 2023 vastligt in Duitsland.
5 m
www.nu.nl
Werkloosheid stijgt, maar dat is geen slecht nieuws
Het aantal werklozen is de afgelopen maanden gestegen, blijkt uit cijfers van het CBS. Er waren in augustus 321.000 werklozen, dat is 3,5 procent van de beroepsbevolking. In mei was de werkloosheid nog 3,3 procent. Toch lijkt deze stijging geen teken te zijn van een teruglopende economie, zegt het CBS. "Een positieve vorm van werkloosheid", stelt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom bij het CBS. Er zijn namelijk twee manieren waardoor de werkloosheid kan stijgen. Allereerst kan de werkloosheid stijgen doordat mensen hun baan verliezen. Als er meer mensen zijn die hun baan verliezen dan er een baan vinden, is dit een teken van een teruglopende economie. Daarnaast kan het aantal werklozen stijgen doordat er meer mensen zijn gestart met het zoeken naar een baan en deze niet gelijk vinden. Dit zijn starters of bijvoorbeeld mensen die na een lange tijd thuis zitten weer aan het werk willen. Krapte "Meer mensen die gestart zijn met het zoeken van een baan, dat zou een gevolg kunnen zijn van de krapte op de arbeidsmarkt", vertelt Van Mulligen. Doordat er veel vacatures zijn en weinig werklozen, kan het werkaanbod stijgen. Mensen die voorheen niet werkten, zijn dan eerder geneigd om toch aan het werk te gaan. Degene die niet gelijk een baan vinden, vallen onder de groep werklozen. Er heerst nog steeds een grote krapte op de arbeidsmarkt, stelt Van Mulligen. Een tijd lang daalde de werkloosheid en steeg het aantal vacatures. "De werkloosheid in Nederland is nog steeds erg laag, maar de stijging van het aantal werklozen zou de ergste krapte op de arbeidsmarkt kunnen verhelpen."
6 m
nos.nl
Hypotheekadviseur krijgt les in duurzaamheid
Mensen die een hypotheek afsluiten horen ook goed advies te krijgen over duurzaamheidsmaatregelen in het nieuwe huis. Om die reden starten Rabobank en De Hypotheekshop met het opleiden van adviseurs in ‘duurzaamheid'. Ook makelaars en medewerkers van andere tussenpersonen en hypotheekverstrekkers kunnen zich melden.
7 m
www.ad.nl
Miljoenen nepartikelen onderschept
8 m
www.telegraaf.nl
Bol.com grootste online webshop, Albert Heijn dringt top drie binnen
Online retailgigant Bol.com is met een omzet van 1,64 miljard euro de grootste online retailer van Nederland, meldt e-commercetijdschrift Twinkle donderdag in de lijst met de grootste webshops van het land in 2018, de Twinkle 100 genoemd. De top drie wordt gecompleteerd door webwinkel Coolblue en supermarktketen Albert Heijn.
www.nu.nl
'Verdachte van doodsteken hardloper op Jaagpad schreef een briefje'
De 26-jarige man die van de moord op Hidde Bergman in Groningen wordt verdacht, had op een briefje geschreven dat hij iemand had vermoord of iemand ging vermoorden, melden Dagblad van het Noorden en RTV Noord donderdag.
www.nu.nl
Politie lost schot bij aanhouding Middelburg na steekincident
De politie heeft donderdag een schot gelost bij een aanhouding op de Prinses Beatrixstraat in Middelburg. De persoon werd gearresteerd in verband met een steekincident, waarbij iemand gewond raakte.
www.nu.nl
Iraanse vrouwen zijn welkom op de tribune tijdens voetbalinterlands
Iran heeft onder druk van FIFA-president Gianni Infantino besloten het stadionverbod voor vrouwen op te heffen tijdens interlands. Iraanse vrouwen zijn nu ook welkom op de voetbaltribune. De maatregel geldt vooralsnog alleen voor interlands. FIFA-president Gianni Infantino zei eerder tegen Iran dat het tijd wordt dat het land vrouwen officieel toelaat in de stadions. Hij benadrukte dat dit het moment was om veranderingen door te voeren. De voetbalorganisatie zei dat het vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd in oktober positieve ontwikkelingen verwachtte. De Iraanse minister van Sport, Massoud Soltanifar, heeft onder deze druk besloten dat er vanaf 10 oktober vrouwen welkom zijn. Naar verluidt is de Iraanse president, Hassan Rohani, voorstander van het afschaffen van het stadionverbod. Het is alleen nog maar de vraag of de conservatieve geestelijken de afschaffing ook zullen goedkeuren. Gelijke behandeling van mannen en vrouwen is in de FIFA-statuten opgenomen. Als Iran hier niet aan voldoet zou het land in het ergste geval uitgesloten worden door de organisatie van de wereldkampioenschappen in 2022. Speciale maatregelen Op 10 oktober speelt Iran tegen Cambodja in het Asadi Stadion in Teheran. Nu vrouwen worden toegelaten, zijn er ook veranderingen aan het stadion toegebracht. Vrouwen krijgen een speciale ingangen, vrouwentoiletten en er is een speciale vrouwentribune. De vrouwen krijgen tijdens de wedstrijden ook speciale politiebewaking. Sinds de Islamitische Revolutie van 1979 is het in Iran voor vrouwen verboden om in stadions voetbalwedstrijden te bezoeken. #NoBan4Women Begin deze maand pleegde een vrouw in Iran zelfmoord nadat ze vermomd het stadion had betreden. De Iraanse vrouw stak zichzelf in brand voor een rechtbank. Dit deed ze nadat ze te horen had gekregen dat ze zes maanden de cel in moest omdat ze vermomd als man het stadion had betreden. Ze werd aangeklaagd voor het 'verkeerd dragen van een hijab' en 'het beledigen van agenten'. De dood van de vrouw, die ook wel 'Blue Girl' werd genoemd, naar de kleuren van haar favoriete team, maakte veel los in Iran. Voetballers en bekende figuren spreken zich uit voor het boycotten van Iraanse voetbalstadions en het beëindigen van het vrouwenverbod onder de hashtag #NoBan4Women. Een paar dagen later werd de Nederlandse vriendin van Kevin Jansen uit een Iraans voetbalstadion verwijderd. De vriendin, Madelon Bosman, van de oud-voetballer van Excelsior, ADO Den Haag en NEC zat 25 minuten op de tribune toen ze dringend werd verzocht om mee te komen naar binnen. Bosman en Jansen hadden toestemming gevraagd en hadden die op het laatste moment ook gekregen. Toch moest Bosman moest al in de eerste helft vertrekken, na een telefoontje van de politie aan de club.
nos.nl
Briefje in huis van verdachte doodsteken hardloper: 'Ik heb iemand vermoord'
Milton T., de man die ervan verdacht wordt de 27-jarige Hidde Bergman op 14 mei in Groningen te hebben doodgestoken, ontkent iets met de zaak te hebben. Toch is er volgens het Openbaar Ministerie genoeg bewijs. Zo werd in zijn woning een briefje gevonden met de tekst: 'Ik heb iemand vermoord'.
www.rtlnieuws.nl
Iraanse vrouwen welkom bij voetbalinterlands
www.telegraaf.nl
Psychiater-echtpaar: ‘We hebben haast. Zieke mensen kunnen geen tien jaar wachten'
Ze zijn allebei psychiater in het UMC Groningen. Hij gespecialiseerd in depressie, zij in schizofrenie. Ze doen onderzoek, ze geven college, ze schrijven populairwetenschappelijke boeken. „Geen wonder dat ik met een collega getrouwd ben.”
www.nrc.nl
Nederlandse konikpaarden broodmager in Spanje
www.telegraaf.nl
Wedstrijd Alphense Boys verplaatst vanwege doodgeschoten speler
De wedstrijd tussen Hollandia en Alphense Boys die aanstaande zaterdag gespeeld zou worden gaat niet door vanwege de dood van selectiespeler Kelvin Maynard.
www.nu.nl
‘Autoriteiten te reactief bij aanpak narcoterreur’
www.telegraaf.nl
Meer datalekken gemeld, vooral in de zorg
www.telegraaf.nl
Scooterrijder zwaargewond na uitglijden op Prinses Marijkestraat
Een scooterrijder is donderdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij met zijn scooter uitgleed op de Prinses Marijkestraat in Den Haag. Ook raakte de vrouw die achterop zat gewond.
www.nu.nl
Pasgeboren neushoorntje op avontuur
www.rtlnieuws.nl
Elektrische fiets leasen van de baas? Pas op voor de adder onder het gras!
Vanaf volgend jaar komt er een leaseregeling voor elektrische fietsen. Werknemers kunnen dan voor een paar euro per maand een elektrische fiets leasen. Maar er zit wel een adder onder het gras.
www.ad.nl
'Dit zijn 16 cirkels': Twitter heeft moeite met deze optische illusie
Een op het eerste gezicht simpel plaatje met blokjes en strepen, blijkt een echte hersenkraker. 'Dit zijn 16 cirkels', staat erbij.
www.rtlnieuws.nl
Kosten van aanleg Leidse Ring kunnen oplopen tot 134 miljoen euro
De kosten van de aanleg van de rondweg om Leiden en Leiderdorp, de Leidse Ring, kunnen oplopen tot 134 miljoen euro. Dat blijkt uit een persconferentie van de Leidse wethouder Martine Leewis en Leiderdorpse wethouder Willem Joosten op woensdagavond.
www.nu.nl
Bloemenzee voor vermoorde advocaat Wiersum
www.telegraaf.nl
Fer na zeven jaar weer in Europees hoofdtoernooi: ‘Nu heb ík de leidersrol’
Eindelijk, eindelijk gaat Leroy Fer (29) weer eens in het hoofdtoernooi van de Europa League spelen. Met Feyenoord vanavond in de geweldige ambiance van Ibrox Stadium tegen Rangers uit Schotland. Waar de wedstrijd volledig in het teken zal staan van de gisteren overleden Fernando Ricksen.
www.ad.nl
Yolanthe likt een lolly en Victoria ziet ze vliegen
Korte updates van de sterren op sociale media – wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
www.ad.nl
'Chinese voetbalbond vervangt Hiddink'
Guus Hiddink is niet langer de hoofdcoach van het Chinese olympisch elftal. Volgens diverse Aziatische media heeft de bond de voormalig bondscoach van Oranje vervangen door Hao Wei, voormalig bondscoach van het Chinese vrouwenteam.
www.rtlnieuws.nl
Iraanse vrouwen mogen naar voetbalinterlands
Onder druk van de FIFA heeft Iran besloten voortaan vrouwen toe te laten bij voetbalinterlands van het nationale team. Volgens de Iraanse minister van Sport, Massoud Soltanifar, geldt de maatregel vooralsnog alleen voor interlands. Het is vrouwen in Iran al veertig jaar verboden naar voetbalstadions te gaan.
www.ad.nl
Vondeling Daniël (9) uit Hoorn start zoektocht naar zijn biologische ouders
De nu 9-jarige Daniël werd op 11 maart 2010 aangetroffen voor de deur van een huisartsenpraktijk in Hoorn. Samen met zijn adoptie-ouders begint hij negen jaar later een zoektocht naar zijn biologische vader en moeder.
www.ad.nl
Céline Dion mist 'aangeraakt worden' sinds overlijden echtgenoot
René Angélil kwam in 2016 op 73-jarige leeftijd te overlijden aan keelkanker. Het verdriet is nog altijd zo groot dat Céline Dion (51) het niet ziet zitten om zich weer op de datingmarkt te gooien, meldt ze tijdens een interview met de Today Show.
www.rtlnieuws.nl
Belgische piloot vast in Franse hoogspanningskabels na crash met F-16
Een Belgische F-16 is donderdagochtend neergestort in het westen van Frankrijk, meldt de Belgische luchtmacht donderdag. De twee piloten hebben hun schietstoel gebruikt; een van hen is daarbij vast komen te zitten in hoogspanningskabels.
www.nu.nl
Advocaten en rechters verbijsterd en boos: 'Niet toegeven aan terreur'
www.rtlnieuws.nl
Onderhuidse microchip kan sleutel en pinpas vervangen
Vrijwilligers in Zweden hebben een chip in hun hand laten plaatsen. De chip kan bijvoorbeeld als betaalsysteem en sleutel fungeren.
www.nu.nl
Saoedi's kopen extra olie in voor exportverplichtingen
Saoedi-Arabië schraapt op de wereldwijde brandstofmarkten nu zelf voorraden bij elkaar. Het land is doorgaans de grootste exporteur van ruwe olie, maar na de aanvallen van afgelopen weekend moet het nu op zoek naar diesel en kerosine.
www.rtlnieuws.nl
’Ik heb niks gedaan, ik ben onschuldig!’
www.telegraaf.nl
Londen dient Brexitvoorstellen bij EU in
www.telegraaf.nl
Zorgsector maakt dit jaar opnieuw vaakst melding van datalekken
De Autoriteit Persoonsgegevens ontving in de eerste helft van dit jaar 11.906 meldingen over datalekken. Als deze trend doorzet, dan is dat een stijging van 14 procent ten opzichte van vorig jaar.
www.nu.nl
Nog een keer genieten: wederom zomers weekend voor de boeg
De nachten worden langer en vooral kouder. Maar dat betekent niet dat er geen mooie dagen meer aan zitten te komen. Zaterdag wordt het een stralende dag met hoge temperaturen en ook zondag ziet er prima uit.
www.ad.nl
Iraanse vrouwen mogen naar voetbalinterlands
Onder druk van de FIFA heeft Iran besloten voortaan vrouwen toe te laten bij voetbalinterlands van het nationale team. Volgens de Iraanse minister van Sport, Massoud Soltanifar, geldt de maatregel vooralsnog alleen voor interlands.
www.rtlnieuws.nl
Dibaba valt voor WK weg als concurrente Hassan
De Ethiopische atlete Genzebe Dibaba heeft zich met een voetblessure afgemeld voor de WK atletiek in Doha. Ze zou uitkomen op de 1500 meter, de afstand waarop ze met 3.50,07 het wereldrecord in bezit heeft. Dibaba liep dit seizoen de tweede tijd van het jaar met 3.55,47 en gold als kandidate voor het goud in Qatar.
www.ad.nl
Miljoenendiefstal uit beroemd château
www.telegraaf.nl
CEO Ryanair kondigt vijfhonderd tot zevenhonderd ontslagen aan
Ryanair-CEO Michael O'Leary kondigde donderdag aan dat hij van plan is vijfhonderd tot zevenhonderd banen te schrappen, omdat er volgens hem een teveel aan piloten zou zijn. De komende weken krijgen werknemers te horen dat ze ontslagen worden.
www.nu.nl
Verdachte ontkent doodsteken jogger in Groningen
De man die verdacht wordt van het doodsteken van een hardloper in Groningen ontkent elke betrokkenheid. Donderdag verscheen hij voor het eerst in de rechtbank in Groningen.
www.ad.nl
Pas op voor valse e-mails om abonnement De Telegraaf op te zeggen
www.telegraaf.nl
Statement van Dumoulin over dopingzaak oud-ploegmaat Preidler
Gisteren was er het nieuws dat Georg Preidler wordt beschuldigd van dopinggebruik tijdens de Giro d’Italia van 2017. De Oostenrijker was in die ronde bij Team Sunweb een knecht van eindwinnaar Tom Dumoulin. Vandaag komt de Nederlander met een statement.
www.ad.nl
Dopegebruik Sunweb-ploeggenoot ’bittere pil’ Dumoulin
www.telegraaf.nl
Dopinggebruik Sunweb-ploeggenoot ’bittere pil’ Dumoulin
www.telegraaf.nl
Vredesoverleg over Oost-Oekraïne lijkt vastgelopen
Volgens de Russische krant Kommersant zijn de voorbereidingen op een Donbas-top mislukt. De Oekraïense BZ-minister bevestigt dat er voorlopig geen top komt.
www.nrc.nl
Canadese premier Trudeau in problemen door 'blackface'
www.rtlnieuws.nl
Kosten Leidse Ring kunnen oplopen tot 134 miljoen euro
De kosten van de aanleg van de rondweg om Leiden en Leidendorp, de Leidse Ring, kunnen oplopen tot 134 miljoen euro.
1 h
www.nu.nl