’Rijken ontweken €2 miljard belasting’

Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
’UEFA-straf voor Ajax heel onverdiend en teleurstellend’
5 m
www.telegraaf.nl
Netanyahu slaagt er niet in om regering te vormen, Gantz nu aan zet
De Israëlische Premier Netanyahu probeerde een regering te vormen met oppositieleider Benny Gantz. Dat mislukte. Nu ligt de opdracht bij Gantz.
www.nrc.nl
Britten met opgeleefde Murray tegen Nederland in Davis Cup Finals
De Britse tennissers verschijnen volgende maand met Andy Murray in de ploeg tegenover Nederland bij de Davis Cup Finals in Madrid, zo heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. De voormalige nummer één van de wereld voelt zich fit genoeg.
www.nu.nl
Wielrenner Alarcón geschorst wegens dopinggebruik
De Spaanse wielrenner Raúl Alarcón is door de internationale wielerunie UCI voorlopig geschorst wegens doping. De 33-jarige coureur van W52/FC Porto won in 2017 en 2018 de Ronde van Portugal.
www.ad.nl
Wielrenner Alarcón geschorst wegens doping
De Spaanse wielrenner Raúl Alarcón is door de internationale wielerunie UCI voorlopig geschorst wegens doping. De 33-jarige coureur van W52/FC Porto won in 2017 en 2018 de Ronde van Portugal.
www.rtlnieuws.nl
Jonge Indische studente werd verzetsheldin
www.telegraaf.nl
Netanyahu slaagt niet in vormen nieuwe regering Israël
Het is de Israëlische premier Netanyahu niet gelukt een nieuwe coalitie te vormen. De leider van de Likud-partij heeft geen meerderheid weten te smeden. Oppositieleider Benny Gantz krijgt nu vermoedelijk de kans om dat wel voor elkaar te krijgen. De formatie verloopt moeizaam, omdat de parlementsverkiezingen van vorige maand geen uitgesproken winnaar opleverden. Gantz' centrum-linkse partij Blauw en Wit werd met 33 zetels weliswaar nipt de grootste, maar Netanyahu kreeg van president Rivlin de kans om als eerste een coalitie te vormen. Hij had meer steun van andere parlementsleden. Als het Gantz ook niet lukt om een regering samen te stellen, moet Israël zich mogelijk opmaken voor de derde verkiezing in een jaar tijd. Ook na de vorige verkiezingen, in april, kon geen meerderheid worden gevormd.
nos.nl
Tijd om je provider terug te pesten
‘This town ain’t big enough for the both of us’, zeggen cowboys in het Wilde Westen. Zo gaat het ook in de telecomsector, waar KPN nieuwe glasvezelaanbieders het licht in de ogen…
www.nrc.nl
Kritische Leidse politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus wegens laster
De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa heeft aangifte gedaan tegen de Ferdinand Grapperhaus, de minister van Justitie en Veiligheid, wegens smaad en laster. Dat zegt haar juridisch adviseur Karim Aachboun maandag tegen de NOS.
www.nu.nl
Hassan bij laatste vier voor Europese prijs
Sifan Hassan behoort tot de laatste vier genomineerden voor de verkiezing van Europees atlete van het jaar 2019. Ook de Britse sprinter Dina Asher-Smith, de Russische hoogspringer Maria Lasitskene en de Duitse verspringer Malaika Mihambo haalden de finale van de uitverkiezing.
www.ad.nl
Hassan in eindselectie voor Europese prijs
Sifan Hassan behoort tot de laatste vier genomineerden voor de verkiezing van Europees atlete van het jaar 2019. Uit de voorlopige selectie van tien kandidaten hebben ook de Britse sprintster Dina Asher-Smith, de Russische hoogspringster Maria Lasitskene en de Duitse verspringster Malaika Mihambo de finale gehaald van de uitverkiezing.
www.rtlnieuws.nl
A20 op twee plekken dicht door ongevallen
www.telegraaf.nl
Weggestuurde politiechef Aboulouafa doet aangifte tegen Grapperhaus
Aboulouafa doet aangifte omdat ze denkt dat ze op non-actief is gesteld vanwege de kritiek die ze uitte op de politie-organisatie.
www.nrc.nl
Facebook haalt Russische accounts uit de lucht aan vooravond verkiezingen VS
Facebook heeft een netwerk van Instagramaccounts die vanuit Rusland werden beheerd, uit de lucht gehaald. De accounts richtten zich met politieke boodschappen op Amerikanen in een poging de presidentsverkiezingen van volgend jaar te beïnvloeden. De Russen deden zich voor als Amerikanen uit onder andere de staten Virginia en Florida, meldt Facebook.
www.ad.nl
Vooralsnog geen oplossing voor leveringsproblemen Marskramer
De problemen met de toelevering van Marskramer-winkels zijn voorlopig nog niet voorbij. Marskramer-eigenaar Audax bevestigt dat veel producten niet worden geleverd, maar een oplossing is nog niet gevonden. Het Financieele Dagblad schreef vanochtend over onrust onder de winkeliers van de huishoudwinkelketen. De nieuwe eigenaar Audax levert amper spullen aan, klagen de ondernemers. Audax betreurt de onrust. Het bedrijf benadrukt dat het alleen het transport van de spullen regelt, en verder afhankelijk is van externe leveranciers. Daar zouden de problemen liggen. Het bedrijf is naar eigen zeggen hard op zoek naar nieuwe leveranciers. De problemen met de levering volgen op de overname door Audax van de Marskramer-keten, in april. Audax nam de winkels over van Blokker. De overname was opmerkelijk: Audax hield zich tot die tijd vooral bezig met het uitgeven van tijdschriften en andere geprinte media. Lege schappen Niet alleen Marskramer-ondernemers hebben lege schappen. Ook winkels van de ketens Prima, Toys2Play en Novalux, die eveneens onder Audax vallen, zijn de dupe van de leveringsproblemen. Roland Bock, eigenaar van een Novalux-winkel, krijgt sinds eind juli geen producten meer aangeleverd uit zijn normale assortiment. "Ik kan kiezen uit een paar honderd producten, maar dat zijn spullen die ik niet verkoop. Het lijkt wel alsof we alleen de overgebleven spullen van Blokker kunnen bestellen." Net zoals zijn collega-winkeleigenaren en -franchisers probeert Bock met alle macht zijn producten ergens anders vandaan te halen. Sommige schappen waren al een tijdje leeg. Die producten is Bock zelf maar gaan inkopen. Makkelijk is het niet, vertelt hij. "Grote fabrikanten leveren vaak niet aan kleine dorpswinkels zoals die van mij." Gestopt met bellen Audax zegt dat het in gesprek is met de ondernemers om samen naar een oplossing te zoeken. Maar dat heeft de onrust niet weggenomen. Bock vertelt dat hij geen contact meer heeft met het moederbedrijf. "Ik ben gestopt met bellen. Ze zeggen erg druk te zijn met het zoeken naar een oplossing, maar er verandert niets." Veel ondernemers hebben al wat moeilijke jaren achter de rug. Vooral voor de kleinere winkels is het lastig. Bock had zes jaar geleden vier mensen in dienst, nu nog maar één parttimer. Iets soortgelijks speelt bij collega-winkeliers, weet Bock. "Eerst de crisis, nu dit. Voor sommige ondernemers kan dit het einde betekenen", vertelt Bock.
nos.nl
Leer bij de nieuwe onderzeeboten van de Walrusaffaire
Samenwerken met buitenland bij bouw van Walrus-opvolger is verstandig, schrijven Wim van de Camp en Cent van Vliet.
www.nrc.nl
Roland Kahn (CoolCat) over HEMA-onderbroeken en faillissementen
In Andermans Zaken steken Thomas Moerman en Lisa Peters hun neus in andermans zaken. In die van bekende Nederlandse ondernemers. Met deze week: Roland Kahn, de eigenaar van America Today en MS Mode en tevens de oprichter van - oh, de nostalgie - CoolCat.
www.nu.nl
André Rieu blikt terug op financieel topjaar
André Rieu (70) heeft een financieel topjaar achter de rug. In 2018 boekte de wereldberoemde walskoning met zijn André Rieu Productions Holding een nettowinst van ruim 11,8 miljoen euro. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel.
www.rtlnieuws.nl
Zidane niet ongevoelig voor geruchten
Coach Zinédine Zidane beseft maar al te goed dat zijn positie bij Real Madrid onder druk staat. "Jij hoort mij niet zeggen dat alle geruchten mij niets doen", bekende de Fransman in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Galatasaray voor de Champions League. "Het doet mij wel degelijk iets. Het enige dat ik kan doen in deze situatie is alles geven en positief blijven."
www.rtlnieuws.nl
Tineke Schouten en Erik de Zwart in Ochtend Show To Go
Een van Nederlands bekendste cabaretières, Tineke Schouten, is morgen te gast bij De Ochtend Show to Go. Ook radio- en tv presentator Erik de Zwart komt langs. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.
www.ad.nl
Geruchten over ontslag raken Zidane
Coach Zinédine Zidane beseft maar al te goed dat zijn positie bij Real Madrid onder druk staat. ,,Jij hoort mij niet zeggen dat alle geruchten mij niets doen”, bekende de Fransman in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Galatasaray voor de Champions League. ,,Het doet mij wel degelijk iets. Het enige dat ik kan doen in deze situatie is alles geven en positief blijven.”
www.ad.nl
Ex-politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus
www.telegraaf.nl
André Hazes openhartig over relatie met moeder
www.telegraaf.nl
Weggestuurde politiechef doet aangifte tegen Grapperhaus
De weggestuurde Leidse politiechef Fatima Aboulouafa heeft aangifte van smaad en laster gedaan tegen minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Dat bevestigt haar juridisch adviseur Karim Aachboun na berichtgeving van de NOS.
www.rtlnieuws.nl
’Als ze van Van Gerwen kunnen winnen, gaat het mis’
www.telegraaf.nl
Dit zijn de kanshebbers op de 'Faamnaam van 2019'
Coen Swijnenberg (39) en Sander Lantinga (43) hebben de finalisten voor de 'Faamnaam van 2019' bekendgemaakt in hun show op Radio 538. De twee radio-dj's gaan ieder jaar weer opnieuw op zoek naar de persoon met de meest grappige en originele naam.
www.rtlnieuws.nl
Coalitievorming door Israëlische premier Netanyahu mislukt
Het is de Israëlische premier Benjamin Netanyahu niet gelukt om een nieuwe regering te vormen, meldt hij maandag. Hiermee overhandigt zijn partij Likud het mandaat weer aan president Reuven Rivlin.
www.nu.nl
Van der Mark krijgt opmerkelijke brief: ’Jij verricht geen betaald werk’
www.telegraaf.nl
Duurste medicijn ter wereld slaat aan: baby Pia gaat beetje bij beetje vooruit
Het gaat goed met baby Pia. De motoriek van haar vingertjes gaat beetje bij beetje vooruit en ze houdt haar hoofdje zelfstandig recht. Daarmee is duidelijk dat Zolgensma, het duurste medicijn ter wereld, aanslaat en baby Pia nu ook écht gered is, al zijn de verbeteringen klein en is het nog maar het begin van een lange weg. Dat hebben de ouders VTM Nieuws laten weten.
www.ad.nl
Ziggo kampt in vier regio's met storing vast internet en vaste telefonie
Ziggo kampt maandagavond in met name vier regio's met een storing voor het gebruik van vast internet en vaste telefonie, meldt een woordvoerder van de provider aan NU.nl. Het gaat om de regio's Amersfoort, Breda, Den Haag en Eindhoven.
www.nu.nl
Opiatenbedrijven schikken met overheid VS voor 260 miljoen dollar
Vier farmaceutische bedrijven die verslavende pijnstillers distribueerden en fabriceerden, zogenoemde opiaten, hebben een schikking getroffen van 260 miljoen dollar met twee lokale overheden in Ohio. Een rechtszaak die enkele uren voor de schikking gepland stond, gaat niet door. Het is een van de 2600 soortgelijke rechtszaken tegen farmaceutische bedrijven in de VS. Dit specifieke proces werd met belangstelling afgewacht. Alhoewel het gaat om een zaak met slechts twee counties in Ohio, werd de zaak gezien als een test voor de kracht van argumentatie van de aanklagers. De zaak draait om de 'opiatencrisis' in de Verenigde Staten. De veelvuldig verkochte pijnstillers werken erg verslavend en zijn zeer schadelijk. 400.000 doden In de afgelopen twee decennia stierven naar schatting 400.000 mensen aan de gevolgen van pijnstillers. Critici willen dat de farmaceutische bedrijven in de rechtbank verantwoording afleggen voor de opiatencrisis. Dat gebeurde in dit geval dus niet, vanwege de schikking. Het gaat om onder anderen de drie grootse medicijnendistributeurs van de VS: McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen. Het vierde aangeklaagde bedrijf was de Israëlische fabrikant Teva.
nos.nl
Ondernemer zag terrasdrama Deventer: ‘Ze werden twintig meter lang op de motorkap meegesleurd’
Een zwarte Audi Q7, type SUV, reed zondagmorgen in Deventer na een vechtpartij op straat in op meerdere personen. Mustafa Aygun, bedrijfsleider van Ayf Döner, zag het allemaal voor zijn zaak gebeuren. ,,Bizar.’’
www.ad.nl
Instagramaccounts verwijderd voor beïnvloeden verkiezingen
De Russische accounts lijken banden te hebben met de beruchte online beïnvloedingsfirma Internet Research Agency (IRA).
www.nrc.nl
Miedema bij twintig genomineerden voor tweede Gouden Bal voor vrouwen
Vivianne Miedema behoort tot de twintig genomineerden voor de Gouden Bal voor vrouwen. Het Franse tijdschrift France Football heeft maandagavond de eerste tien kanshebbers bekendgemaakt en de topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen zit erbij.
www.nu.nl
Grote internetstoring Ziggo
Ziggo-klanten door heel Nederland kunnen last hebben van een internetstoring. Er komen vooral meldingen vanuit de regio Den Haag, maar ook uit andere delen van het land. De provider bevestigt dat er sprake is van problemen.
www.ad.nl
Zo verleid je elkaar in de toekomst
Hoe vind je de liefde in de toekomst? Op Dutch Design Week is te zien hoe technologie daten kan veranderen.
www.rtlnieuws.nl
Tesla is terug op de Nürburgring om Porsche van de troon te stoten
Tesla is terug op de Nordschleife van de Nürburgring om te proberen een ronderecord van de Porsche Taycan af te pakken. Op het roemruchte circuit zijn twee exemplaren van de Model S gespot, een rode en een blauwe, die allebei uitgerust zijn om een toptijd neer te zetten.
www.ad.nl
Noordzee-neanderthaler was handig met pek
Neanderthalers gebruikten werktuigen met lijm van berkenteer. Ook op een zandbank in de Noordzee is er nu een gevonden.
www.nrc.nl
Order! Weer is de hoofdrol voor de voorzitter van het Lagerhuis
En weer keek de wereld vanmiddag naar John Bercow, de voorzitter van het Britse Lagerhuis. Hier kennen we hem vooral als de man die zo vaak ‘Order!’ schreeuwt in het Lagerhuis, maar inmiddels speelt hij een hoofdrol in de slepende brexitsoap. Maar wie is hij?
1 h
www.ad.nl
Facebook blokkeert weer spotprent van Erdogan
Een spotprent van de Nederlandse cartoonist Ruben Oppenheimer is in Turkije geblokkeerd op Facebook. Op de cartoon is te zien hoe de Turkse president Erdogan als hond afgebeeld is en wordt losgemaakt door de Amerikaanse president Donald Trump, waarbij de das van Trump om de poot van Erdogan heen hangt.
1 h
www.ad.nl
Miedema genomineerd voor Gouden Bal
Vivianne Miedema behoort tot de genomineerden voor de Gouden Bal, zo maakt organisator France Football zojuist bekend. De topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal haalde met de Leeuwinnen de WK-finale en werd met haar club Arsenal kampioen van Engeland.
1 h
www.ad.nl
Facebook schorst Russische op Amerikaanse verkiezingen gerichte nepaccounts
Facebook heeft maandag een Russisch netwerk van één Facebook-account en vijftig Instagram-accounts geschorst. Via deze accounts werden berichten over de Amerikaanse verkiezingen geplaatst. Het leek om profielen van Amerikaanse burgers te gaan, maar ze werden volgens het bedrijf vanuit Rusland beheerd.
1 h
www.nu.nl
Waarom Canadese 'golden boy' Trudeau in zwaar weer zit
In Canada zijn er maandag parlementsverkiezingen. Justin Trudeau, de leider van de Liberal Party, is sinds 2015 premier van het land. Voor veel linkse partijen in de wereld was hij een inspiratiebron. Maar door een reeks schandalen is de 'golden boy' van de progressieve politiek in zwaar weer terecht gekomen. Zijn herverkiezing is onzeker geworden.
1 h
www.nu.nl
Scheepshond ging mee naar Noordpool
1 h
www.telegraaf.nl
Facebook weert Russische verkiezingstrollen
Facebook heeft accounts van een grote nepnieuwscampagne verwijderd, die zich leek te richten op de Amerikaanse verkiezingen.
1 h
www.rtlnieuws.nl
De Nederlandse politiek sukkelt altijd hopeloos achter de werkelijkheid van 2019 aan
Cabaretier Vincent Bijlo schrijft een keer per week een column over wat hem opvalt op de radio.
1 h
www.ad.nl