Roxeanne Hazes vindt het fijn om zichzelf te kwellen bij liedjes schrijven

Roxeanne Hazes schuwt in haar teksten de moeilijke momenten in het leven niet. De zangeres vertelt in gesprek met NU.nl dat ze het fijn vindt om zichzelf te kwellen bij het schrijven van liedjes.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Dodental na orkaan Hagibis in Japan loopt verder op
Het dodental van de orkaan Hagibis in Japan is verder opgelopen naar 74. Volgens de Japanse publieke omroep NHK zijn veel mensen verdronken, doordat rivieren buiten hun oevers traden. Twaalf mensen worden nog altijd vermist, 220 mensen raakten gewond. Hagibis trok afgelopen weekend over Japan. In het oosten van het hoofdeiland van Japan, Honshu, overstroomden 52 rivieren. Ook ontstonden er meer dan honderd aardverschuivingen door zware regenval. Volgens Weerplaza leidde de orkaan tot een nieuw regenrecord in Japan. Fukushima De meeste doden vielen in de regio Fukushima, waar bewoners hun handen vol hebben aan het opruimen en herstellen van de zwaarbeschadigde inboedel van hun woningen. Veel ouderen zitten nog in evacuatiecentra en kunnen voorlopig niet terug. Volgens de NHK zitten zo'n 12.000 huizen nog altijd zonder elektriciteit of stromend water. Het is onduidelijk hoe lang mensen nog zonder die voorzieningen moeten doen. Ook de Japanse spoorwegen zijn getroffen: zo'n 120 treinen zijn beschadigd, omdat een depot voor de Japanse hogesnelheidslijn Shinkansen was overstroomd.
nos.nl
Opnieuw veel doden bij schietpartij in Mexico
Bij een schietpartij tussen veiligheidstroepen en 'gewapende burgers' in de zuidwestelijke staat Guerrero in Mexico zijn vijftien mensen om het leven gekomen, zeggen de autoriteiten. Het is de tweede schietpartij met veel doden in slechts een paar dagen in het Midden-Amerikaanse land. Volgens een zegsman van de regionale veiligheidsdienst kwamen een soldaat en veertien burgers om bij de schietpartij in de gemeente Tepochia, niet ver van Iguala. De woordvoerder maakte niet duidelijk of de omgekomen burgers drugscriminelen zijn. De staat Guerrero staat bekend als een van de meest gewelddadige staten van Mexico, berucht vanwege gewapende conflicten tussen rivaliserende drugsbendes. De gemeente Tepochia kwam in 2014 in het nieuws door de verdwijning van 43 studenten. Zij zijn vermoedelijk vermoord en verbrand door een drugsbende. In de val Eergisteren werden dertien politieagenten in Mexico om het leven gebracht door gewapende bendeleden van het Jalisco-drugskartel. Negen agenten raakten gewond. De agenten waren in de val gelokt: de politie kreeg een melding en stuurde 42 agenten. Eenmaal op de locatie aangekomen openden zo'n dertig schutters het vuur.
nos.nl
Waarom de Duitse ANWB botsingen nabootst met Lego-auto’s
Kan een crash nauwkeurig digitaal worden gesimuleerd? Dat vroeg de ADAC, de Duitse evenknie van de ANWB, zich af. Ze berekenden de impact op een computer en keken vervolgens of de data overeenkomen met de werkelijkheid. Het antwoord is: nee.
www.ad.nl
Kabinet wil rem op vakantievluchten Schiphol
Het kabinet wil de groei van vakantievluchten op Schiphol een halt toeroepen. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) werkt aan een regel om luchtvaartmaatschappijen die meer bijdragen aan het wereldwijde netwerk van bestemmingen, zoals KLM, te bevoordelen bij de verdeling van vliegrechten.
www.volkskrant.nl
Ronan Farrow vraagt vriend op ludieke wijze ten huwelijk
Ronan Farrow, de zoon van actrice Mia Farrow en regisseur Woody Allen, heeft zich verloofd met zijn vriend Jon Lovett. Dat deed hij op een bijzondere manier, meldt Page Six.
www.ad.nl
'Ouders doodgereden Britse tiener spreken president Trump over ongeluk'
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de ouders ontvangen van de Britse tiener die in augustus in Engeland werd doodgereden door een Amerikaanse diplomatenvrouw. Dat meldt BBC.
1 h
www.nu.nl
Dodental tyfoon Japan stijgt tot 74
Het dodental van de tyfoon Hagibis in Japan is gestegen tot 74. Dat meldt de Japanse publieke omroep NHK. Tot nu toe zijn 220 gewonden behandeld en wordt nog gezocht naar 12 vermisten na het noodweer afgelopen weekend.
1 h
www.ad.nl
Boeren voor tweede keer massaal de weg op
De boeren protesteren voor de tweede keer massaal. Door de vele tractoren op de weg ontstaan lange files richting Utrecht en Den Haag. Volg alles over de protesten in ons liveblog
1 h
www.rtlnieuws.nl
Dodental door tyfoon Hagibis in Japan verder gestegen naar 74
Het dodental als gevolg van de tyfoon Hagibis in Japan is woensdag gestegen naar 74. Meer dan 220 personen zjin gewond en twaalf mensen zijn nog vermist, meldt de lokale omroep NHK.
2 h
www.nu.nl
Ouders doodgereden Britse tiener ontmoeten Trump
De ouders van de Britse tiener die vermoedelijk is doodgereden door een Amerikaanse vrouw van een diplomaat, hebben president Trump gesproken, meldt onder meer de BBC. Volgens de ouders heeft de Amerikaanse president gezegd dat de 42-jarige hoofdverdachte niet zal terugkeren naar Groot-Brittannië. De 19-jarige Harry Dunn werd in augustus op de motor aangereden door een automobilist die op de verkeerde weghelft reed. Het ongeval was bij een Britse legerbasis in de buurt van Oxford, waar ook medewerkers van de Amerikaanse inlichtingendienst werken. Uit politieonderzoek bleek dat de tegenligger de echtgenote van een Amerikaanse diplomaat was. Deze Anne Sacoolas vertrok na het ongeluk naar de VS. Zij kon als verdachte het land verlaten omdat ze diplomatieke immuniteit genoot. Volgens de Britse minister Raab van Buitenlandse Zaken is die inmiddels opgeheven. 'Ik pakte Trumps hand steviger vast' De ouders van Dunn zeggen dat hun ontmoeting met president Trump sympathiek was. "Ik pakte zijn had steviger vast dan hij de mijne vasthield, en zei: 'als het jouw zoon was, zou jij hetzelfde doen als wij.'", zegt zijn moeder tegen de BBC over de ontmoeting. Volgens haar antwoordde Trump bevestigend en zou hij proberen de zaak van een andere kant te bekijken. Eerder nam Trump het juist voor Sacoolas op, door te zeggen dat "het kan gebeuren" dat je in Groot-Brittannië per ongeluk tegen het verkeer in rijdt. Verdachte Sacoolas zou ook in het Witte Huis zijn geweest omdat de ouders excuses aan te bieden. Dunns ouders waren daar naar eigen zeggen nog niet klaar voor.
2 h
nos.nl
Politie Amsterdam gebruikte gemeentecamera's om criminelen te zoeken
De politie in Amsterdam gebruikte jarenlang gemeentecamera's bij milieuzones om te controleren of criminelen de stad betraden. Dat meldt Trouw woensdag, op basis van adviezen van de gemeentelijke privacycommissie en adviesbureau PBLQ aan het stadsbestuur.
2 h
www.nu.nl
Verkeerschaos verwacht door boerenprotest: ‘Dat filerecord gaat eraan!’
Massa’s boeren stappen vandaag opnieuw op de trekker om te protesteren uit onvrede over stikstofmaatregelen. Er wordt gewaarschuwd voor verkeerschaos in het hele land. ,,Dat het weer een dikke chaos wordt, staat vast.’’
2 h
www.ad.nl
VVD en D66: Op 5 mei zo veel mogelijk mensen vrij
Zoveel mogelijk Nederlanders moeten op Bevrijdingsdag (5 mei) vrij krijgen van hun werkgever. Die oproep doen regeringspartijen VVD en D66 aan de sociale partners.
2 h
www.ad.nl
Canada schort tijdelijk wapenverkoop aan Turkije op
De Canadese regering heeft aangekondigd dat het tijdelijk ‘nieuwe exportvergunningen naar Turkije’ opschort, voornamelijk voor militair materiaal in verband met de inval in het noordoosten van Syrië.
2 h
www.ad.nl
Britse Sky News lanceert 'brexit-vrij' nieuwskanaal
Het Britse nieuwsplatform Sky News lanceert een 'brexit-vrij' nieuwskanaal. Het pop-up-kanaal is vanaf vanmiddag te zien op een van de tv-kanalen van Sky en ook te volgen via YouTube. Op het hoofdkanaal blijft de brexit een belangrijk onderwerp. De brexitvrije zender gaat op werkdagen van 17.00 uur tot 22.00 uur allerhande nieuws uitzenden, maar vermijdt berichtgeving over de brexit. Sky is op het idee gekomen door een onderzoek waaruit zou blijken dat 70 procent van de nieuwsmijders geen nieuws meer volgt vanwege de brexit-verslaggeving. De aankondiging komt aan de vooravond van een mogelijke overeenkomst tussen de Europese Unie en de Britse regering. In Brussel wordt intensief onderhandeld, om een brexit zonder afspraken eind deze maand te voorkomen. 'Stoutmoedige aanpak' Een eventuele doorbraak zal Sky News dus niet melden op het pop-up-kanaal. De baas van Sky News noemt die aanpak "stoutmoedig". Maar, zo zegt hij in een persbericht, "we weten dat kijkers het zullen waarderen dat we de publieke opinie volgen". Op Twitter wordt overwegend negatief gereageerd op de aankondiging op van Sky News
3 h
nos.nl
Grote groepen boeren met trekkers op weg naar boerenprotest
Grote groepen boeren die naar het boerenprotest gaan, zijn op pad. Onder meer op de A28 in de richting van Zwolle rijdt een lange stoet met boeren afkomstig uit de noordelijke provincies, op weg naar de verschillende protestlocaties. De protestdag begint vandaag eerst op een sportpark aan de rand van De Bilt. In eerste instantie waren de boeren van plan te betogen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), omdat ze de stikstofberekeningen van het instituut wantrouwen. In overleg met de gemeente en boeren is het protest verplaatst naar een locatie in de buurt. Veel medewerkers van het instituut werken vandaag thuis. Op het programma staan onder meer toespraken van het Farmers Defence Force, de groep die deze protestdag heeft georganiseerd. Rond 11.30 uur wil de groep zich met trekkers verplaatsen van De Bilt naar Den Haag, voor onder meer toespraken van verschillende vertegenwoordigers uit de landbouwsector. Die demonstratie wordt vanaf 14.30 uur gehouden op de Koekamp, naast het Malieveld. Leger wordt ingezet De boeren waren van plan te protesteren op het Binnenhof, maar daar zijn betogingen nooit toegestaan. Het is onduidelijk of de boeren van plan zijn zich aan dat verbod te houden. Defensie zet op belangrijke punten in de stad zware verplaatsbare voertuigen neer, om de veiligheid te waarborgen. Een woordvoerder van de gemeente zei eerder dat het leger te hulp schiet, omdat bedrijven niet op tijd hulp konden bieden. Verkeersinfarct Van de trekkers die richting De Bilt rijden wordt veel overlast verwacht. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten de snelwegen rond Utrecht vanochtend zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien werkt de rijksdienst aan de Galecopperbrug (A12), waardoor sowieso al veel oponthoud is in de regio Utrecht. In de loop van de ochtend wordt grote drukte verwacht op de wegen van Utrecht naar Den Haag, als de boeren zich verplaatsen van De Bilt naar Den Haag. Hier zie je een compilatie van het boerenprotest van 1 oktober:
3 h
nos.nl
Giuliani en Pence weigeren Oekraïne-documenten te geven
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, Rudy Giuliani, zullen geen documenten overhandigden met betrekking tot de correspondentie die de regering heeft gevoerd met Oekraïne, zeiden zij gisteren.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Ouders doodgereden Britse jongen in het Witte Huis
De ouders van de Britse jongen Harry Dunny, die werd doodgereden door een Amerikaanse diplomatenvrouw, zijn aangekomen in het Witte Huis. Dat meldt de BBC. Bestuurder Anne Sacoolas vertrok enkele dagen na het ongeluk uit het Verenigd Koninkrijk.
3 h
www.ad.nl
Vlees, wodka en tutoyeren
3 h
www.nrc.nl
Multilateralisme is lastig geworden, juist nu het hoognodig is
De wereldeconomie maakt de zwakste periode door sinds de nadagen van de financiële crisis, zo berichtte het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dinsdag.
3 h
www.nrc.nl
We hebben geen idee waar Polen ligt
De ontnuchtering in Midden-Europa na de vreedzame revolutie van 1989 is niet van gisteren. Adam Michnik, een van de belangrijkste dissidenten in Polen, concludeerde al tien jaar…
3 h
www.nrc.nl
Gewraakte film over fraude bij sushiketen nog niet op tv
KRO-NCRV stelt opnieuw een documentaire over fraude bij een sushiketen uit. De film moet geen rol spelen in de rechtszaak.
3 h
www.nrc.nl
Pence en Pompeo naar Turkije om Erdogan onder druk te zetten
De Amerikaanse vice-president Mike Pence en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo reizen vandaag naar Turkije om president Erdogan onder druk te zetten zijn offensief tegen Syrisch-Koerdische strijders te stoppen.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Vikings-acteur Alexander Ludwig speelt rol in roeifilm Swing
Alexander Ludwig heeft een rol bemachtigd in de film Swing. In het roei-drama speelt hij een arrogante roeier die hoopt op een plekje in de boot van het Olympische roeiteam, meldt Deadline.
4 h
www.nu.nl
Kas van Iersel stopt na 12 jaar als stem van Sky Radio
Kas van Iersel stopt na twaalf jaar als 'stationvoice' van Sky Radio. De 63-jarige dj en radiomaker ging begin 2008 van start als 'stem' van de commerciële muziekzender.
4 h
www.ad.nl
Vier straten Venlo ontruimd om groot gaslek
In Venlo heeft de brandweer vier straten ontruimd vanwege een groot gaslek. Ongeveer honderd mensen uit de wijk Blerick moesten na 22.00 uur gisteravond uit voorzorg hun huis verlaten. Ook geldt in een groot deel van de wijk een verbod op open vuur en dus ook roken. Een groot deel van de mensen is opgevangen in een buurthuis. De rest heeft volgens de brandweer zelf een onderkomen gezocht. Het gaslek werd ontdekt vanwege de geur. De oorzaak is een kapotte waterleiding, denkt de brandweer. Er kwam zo veel water vrij, dat de grond is gaan schuiven en de gasleiding is gesprongen. Flinke gaslekkage "Het is een flinke gaslekkage", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Lastig is dat het op een kruispunt is gebeurd. Vier leidingen moesten worden afgesloten. De reparatie duurt naar verwachting tot 2.00 uur vannacht." Eerder deze week werd in dezelfde wijk ook al een aantal huizen ontruimd. Toen waren werkzaamheden de boosdoener.
5 h
nos.nl
Knot: kortingen bij ABP en PFZW te voorkomen
5 h
www.telegraaf.nl
Bijdrage van Chinese bedrijven in Nederland groeit naar 1 miljard euro
Chinese bedrijven rukken op in Nederland, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tussen eind 2012 en eind 2017 is het aantal bedrijven in Nederland waarbij het meerderheidsbelang in Chinese handen is, gegroeid van 245 naar 470 bedrijven.
5 h
www.nu.nl
Boze boeren vannacht al op pad naar Den Haag
5 h
www.telegraaf.nl
'Grand Prix van Miami in 2021 alsnog op Formule 1-kalender'
Na flink wat tegenslagen lijkt de grootste wens van Liberty Media in 2021 alsnog in vervulling te gaan: de Formule 1-eigenaar heeft een principeakkoord bereikt om vanaf 2021 een race te organiseren in Miami.
5 h
www.rtlnieuws.nl
Woningen Venlo ontruimd om gaslek
5 h
www.telegraaf.nl
Kas van Iersel stopt na twaalf jaar als de stem van Sky Radio
Kas van Iersel stopt eind 2019 als de stem van Sky Radio. De dj en radiopresentator is in de kerstperiode voor het laatst te horen als 'stationvoice', maakte de commerciële muziekzender dinsdag bekend.
5 h
www.nu.nl
Aantal Chinese bedrijven in Nederland in vijf jaar verdubbeld
In 2017 hadden Chinezen in 470 bedrijven in Nederland een meerderheidsbelang. Vijf jaar eerder was dat nog in 245 bedrijven.
5 h
www.nrc.nl
Sinisterra debuteert bij Colombia met nederlaag
Luis Sinisterra heeft zijn debuut gemaakt voor het Colombiaans elftal. De 20-jarige vleugelaanvaller van Feyenoord viel in de tweede helft van het duel met Algerije in, maar kon het verschil niet maken. Colombia verloor het vriendschappelijke duel in Lille met 3-0.
6 h
www.ad.nl
Knot zet deur op een kier om pensioenkortingen dit jaar te voorkomen
Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank, zet de deur op een kier om pensioenkortingen bij de twee grootste pensioenfondsen, ambtenarenfonds ABP en Zorg en Welzijn, dit jaar te voorkomen. Deze fondsen hebben volgens de huidige regels niet voldoende financiële buffers, maar in het nieuwe pensioenakkoord is afgesproken dat die buffers niet meer nodig zijn. Voor de miljoenen mensen die bij deze fondsen zijn aangesloten dreigen volgend jaar kortingen, die in het nieuwe stelsel, dat in 2022 zou moeten ingaan, niet nodig zouden zijn. Gesprekken over 'onnodige pensioenkortingen' "Als pensioenfondsen nu zouden moeten korten omdat ze een grote buffer moeten opbouwen, en er zou zekerheid zijn dat dat in het nieuwe stelsel niet het geval zou zijn, dan zou je kunnen overwegen om die kortingen achterwege te laten", zegt Knot tegen de NOS. Deze uitspraak van Knot is relevant binnen de gesprekken die minister Koolmees van Sociale Zaken op dit moment voert met de pensioensector. Al weken zijn zij in gesprek om te kijken of zogenoemde 'onnodige pensioenkortingen' voorkomen kunnen worden. Dat Knot nu openstaat voor het voorkomen van kortingen die in het nieuwe stelsel niet nodig zouden zijn, is belangrijk. Want De Nederlandsche Bank houdt toezicht op de financiële positie van de pensioenfondsen. Metaalfondsen moeten van Knot wel snel korten Knots uitspraak gaat niet over de pensioenfondsen die al jarenlang onvoldoende in kas hebben om de beloofde pensioenen uit te keren, zoals metaalfondsen PME en PMT. Een paar weken geleden zei Knot dat er snel gekort moet worden op de pensioenen, anders worden de problemen doorgeschoven naar de volgende generatie. Bij dat standpunt blijft hij. Het verschil tussen enerzijds ABP en Zorg en Welzijn en anderzijds de metaalfondsen is dat de laatsten al een jaar langer onder de vereiste dekkingsgraad zitten. Een groep van veertig experts pleitte afgelopen weekend in een brief aan de Kamer voor een verhoging van de rekenrente. Dat is een fictieve rente die de fondsen moeten hanteren bij het bepalen van hun financiële positie. Knot niet onder indruk van brandbrief Een hogere rekenrente zou mogelijk ook kortingen voor metaalfondsen kunnen voorkomen, maar hoe hoger die rekenrente is, des te meer toekomstig risico een pensioenfonds neemt. Knot is niet onder de indruk van die brief. "Alle argumenten in de brief waren ook bekend tijdens de onderhandelingen over het nieuwe pensioenakkoord. Toen zijn die meegewogen, maar er is gekozen voor een risicovrije rekenrente", zegt hij. "Onnodige kortingen moet je altijd zien te voorkomen", zegt Knot. "Maar het is de vraag of dat een relevante term is is als de rente waarschijnlijk langdurig laag zal blijven." Voor eind november verwacht minister Koolmees meer duidelijkheid te kunnen geven over de uitkomst van de gesprekken met de pensioensector.
6 h
nos.nl
Erdogan: geen staakt-het-vuren in Noord-Syrië
De Turkse president Tayyip Erdogan heeft de Amerikaanse president Donald Trump laten weten dat Turkije nooit een staakt-het-vuren zal uitroepen in Noord-Syrië. Hij voegde eraan toe dat hij zich geen zorgen maakte over de Amerikaanse sancties in reactie op het Turkse offensief, meldde televisiezender NTV.
6 h
www.ad.nl
Massale steun voor agent die op Twitter beledigd werd vanwege zijn afkomst
Een agent uit Roosendaal die op Twitter liet zien hoe hij online beledigd wordt vanwege zijn Turkse afkomst, wordt inmiddels bedolven onder de steunbetuigingen. "Het is mooi om te zien dat het is omgedraaid naar iets positiefs", zegt agent Caner Büyükördek tegen Omroep Brabant. Büyükördek vertelt op Twitter geregeld over wat hij meemaakt op zijn werk. Maar zondag gebruikte hij het medium om een meer persoonlijk bericht te delen. Na de Tweet stroomden de reacties binnen. Het bericht werd meer dan achthonderd keer gedeeld en bijna zevenduizend mensen gaven aan het leuk te vinden. Büyükördek weet niet wat hem overkomt. "Mijn mailbak stroomt vol met positieve reacties. Ik krijg heel veel steun." Kwetsend Volgens Büyükördek krijgt hij geregeld opmerkingen als 'niet mijn politieagent' of 'terug naar je eigen land' naar zijn hoofd geslingerd op Twitter. "Als je dat op straat tegen me zegt, dan wordt je daar gewoon voor aangehouden. Maar op Twitter kan het anoniem. Het raakt me en het is kwetsend. Het voelt alsof je met 1-0 achterstaat puur vanwege je naam en afkomst." Dat mensen hem nu massaal steunen, doet hem goed. "Het is wel mooi om te zien hoe dat is opgepakt en dat het eigenlijk is omgedraaid naar iets moois. En dat mensen er zich van bewust geworden dat je iemand niet om zijn naam mag veroordelen."
6 h
nos.nl
Advocaat Trump weigert documenten te geven
6 h
www.telegraaf.nl
Miranda Kerr voor de derde keer moeder geworden van een zoon
Miranda Kerr is bevallen van zoon Myles. Het model heeft de geboorte van haar derde kind dinsdag bevestigd aan People.
6 h
www.nu.nl
Giuliani en Pence weigeren afgifte documenten Oekraïne-correspondentie
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, Rudy Giuliani, hebben dinsdag gezegd geen documenten te zullen overhandigen met betrekking tot de correspondentie die de regering heeft gevoerd met Oekraïne.
6 h
www.ad.nl
Spanje naar EK 2020 na gelijkspel bij Zweden
Spanje heeft zich door een laat gelijkspel tegen Zweden (1-1) gekwalificeerd voor het EK voetbal van 2020. De Spanjaarden hebben met nog twee duels te spelen in groep F vijf punten meer dan Zweden en zes punten meer dan Roemenië, dat tegen Noorwegen eveneens 1-1 speelde. Dat betekent dat Spanje nu al is verzekerd van de tweede plaats en daarmee van deelname aan het EK.
6 h
www.rtlnieuws.nl
Zwitsers hebben plaatsing weer in eigen hand
Zwitserland heeft dankzij een overwinning op Ierland plaatsing voor het EK weer in eigen hand. In Genève werd het 2-0 voor de Zwitsers, die al twee keer hadden gelijkgespeeld en een keer hadden verloren.Na ruim een kwartier kreeg Haris Seferovic de bal voor zijn voeten en hij haalde diagonaal uit met links. Het was voor de aanvaller van Benfica al zijn achtste doelpunt in acht wedstrijden voor de nationale ploeg in eigen land.Een kwartier voor tijd konden de Zwitsers het duel beslissen, maar Ricardo Rodriguez miste een strafschop. De penalty was toegekend wegens een handsbal van de Ier Seamus Coleman, die met zijn tweede gele kaart werd weggestuurd. In de laatste seconden zorgde Edimilson Fernandes met behulp van Shane Duffy nog voor de 2-0.De Zwitsers herstelden zich van de nederlaag tegen Denemarken van zaterdag. Yussuf Poulsen bezorgde de Denen toen met een doelpunt vlak voor tijd een 1-0-zege. Ierland heeft nog een punt meer, maar de Zwitsers hebben nog een duel tegoed. Zwitserland ontvangt nog Georgië en speelt nog uit tegen Gibraltar.
6 h
www.rtlnieuws.nl
‘In haar cultuur bleek het een grove belediging het kind van een ander te corrigeren’
Niek Druijff (42) verruilt het Nederlandse platteland voor Singapore. Als huisman tussen de expats schrijft hij wekelijks over zijn belevenissen. Vandaag: curlingmoeders
6 h
www.ad.nl
Kijkers kunnen rijke zusjes in Steenrijk, Straatarm niet uitstaan
In de meest recente aflevering van Steenrijk, Straatarm volgen we de zusjes Bianca en Natasha. Zij verruilen hun penthouse in Amsterdam met de woning van de familie Holleman. Het contrast kon niet groter zijn, zo vinden de kijkers.
6 h
www.rtlnieuws.nl
Spanje pakt EK-ticket in Zweden, eerste zege Van 't Schip met Griekenland
Spanje heeft zich dinsdagavond voor het EK 2020 geplaatst. De ploeg van bondscoach Roberto Moreno had aan een zwaarbevochten gelijkspel bij Zweden genoeg voor een ticket. John van 't Schip boekte zijn eerste zege met Griekenland en Ierland verzuimde in tegenstelling tot Spanje EK-deelname veilig te stellen.
6 h
www.nu.nl
Twitter: Unieke positie wereldleiders die regels overtreden niet onbeperkt
De unieke uitzonderingspositie voor wereldleiders die op Twitter de regels overtreden, maar waarbij die tweet vanwege het publieke belang niet wordt verwijderd, is niet onbeperkt, maakt Twitter dinsdag bekend op zijn blog.
7 h
www.nu.nl
Deze foto’s plaatste Drentse ’spookzoon’ nadat hij zijn verhaal naar buiten gooide
7 h
www.telegraaf.nl