Russische bloedbroeders domineren meerkampfinale, wereldtitel Nagornyy

De Russische turner Nikita Nagornyy (22) heeft zijn landgenoot Artur Dalaloyan afgelost (23) als wereldkampioen op de meerkamp.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
In 2020 iets minder hypotheek bij zelfde salaris
9 m
www.telegraaf.nl
Bertens zonder Sluiter: geen resultaten, wel rust
Kiki Bertens (27), die zich niet plaatste voor de WTA-Finals, doorbrak gisteren de radiostilte die ze anderhalve maand hield. Maar op de belangrijkste vraag had ze nog geen antwoord.
www.ad.nl
Sam Bettens van K's Choice geeft op 10 maart optreden met nieuwe band
Sam Bettens, eerder bekend als leadzangeres van K's Choice Sara Bettens, geeft op 10 maart een optreden in Ancienne Belgique in Brussel. Bettens, die voorheen als vrouw door het leven ging, zal optreden met zijn nieuwe band Rex Rebel.
www.nu.nl
Politie gaat uit van misdrijf na vondst twee doden Hengelo, verdachte vast
In een woning in het Gelderse Hengelo zijn maandagochtend twee doden gevonden. De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een verdachte opgepakt.
www.nu.nl
Het doet pijn, deze dollemansrit van Johnson
Voor liefhebbers van politiek drama is het al enkele maanden smullen geblazen: het Britse parlement is veranderd in een realtime dramaserie met even onverwachte als smakelijke plotlijnen en scènes. Messen in ruggen, minister Jo Johnson die zich openlijk tegen zijn politiek leider én broer Boris Johnson keert, Johnsons despootwaardige politieke zuiveringsactie onder conservatieven, een premier die – nog niet eerder vertoond – zijn eerste zes stemmingen verliest: het waren opvallende gebeurtenissen gedurende de eerste twee maanden van de regering Johnson. De chaotische en bizarre taferelen die plaatsvonden toen Lagerhuisvoorzitter John Bercow na een urenlange sessie, tegen zijn zin, het parlement op 10 september schorste, waren de voorlopige cherry on top.
www.parool.nl
Gezichtsdetectie Google Pixel 4 nog maanden onveilig
De gezichtsherkenning van de Google Pixel 4 krijgt pas over een paar maanden de update die verhelpt dat de gezichtsherkenning met gesloten ogen de telefoon ontgrendelt.
www.rtlnieuws.nl
Ajax en PSV ontbreken in Elftal van de Week
www.telegraaf.nl
Man neergestoken in woning Zuidoost, vrouw gearresteerd
Een 33-jarige man is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een steekpartij in een woning aan de Hoptille in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost. Agenten hebben een verdachte, een vrouw van 28 jaar oud, aangehouden.
www.nu.nl
Vrouwelijke studentes gaan elkaar te lijf
www.telegraaf.nl
Vrouwelijke studenten gaan elkaar te lijf
www.telegraaf.nl
Instagram test functie om je feed op te ruimen
Instagram test een nieuwe functie om automatisch verschillende categorieën accounts te negeren. Zo moet je makkelijk accounts kunnen ontvolgen om orde te scheppen in de chaos op je tijdlijn.
www.rtlnieuws.nl
Australische kranten lakken voorpagina zwart uit protest tegen censuur
Alle woorden op de voorpagina van de belangrijkste Australische kranten, zijn maandag met zwart weggelakt. ‘Als de overheid de waarheid bij u weghoudt, wat verbergt ze dan?’, stond eronder.
www.volkskrant.nl
Overval op waardetransport bij Supermarkt aan De Stede
Op een waardetransport bij een supermarkt aan De Stede in Den Haag heeft maandagochtend een overval plaatsgevonden.
www.nu.nl
Rachel Hazes trots op zoon André na shows in Ahoy
Hoewel het contact tussen André Hazes en zijn moeder Rachel de laatste tijd weer was verslechterd volgens de zanger, was Rachel afgelopen weekend wel in Ahoy om haar zoon te steunen tijdens zijn concertreeks.
www.nu.nl
Politieachtervolging eindigt in grote crash
www.telegraaf.nl
Ondernemingsraad XS4ALL stapt naar rechter om fusie met KPN
De ondernemingsraad (OR) van XS4ALL stapt naar de rechter over het besluit om XS4ALL op te laten gaan in KPN, schrijft de voorzitter van de OR Daan Willems maandag in een brief.
www.nu.nl
Wat Eten We Vandaag: Snelle pizza met courgette
Dit gerecht brengt het hele gezin bij elkaar in de keuken. Laat iedereen helpen met het beleggen van de pizza’s met gezonde ingrediënten als tomaat en courgette. Zo maak je er familiemaal van.
www.ad.nl
’Ik had al AFSCHEID genomen van het CIRCUS’
www.telegraaf.nl
Geen actieve zoektocht meer naar vermiste hockeyvader
www.telegraaf.nl
'Feyenoord wil Arnesen in winterstop aanstellen als technisch directeur'
Feyenoord wil Frank Arnesen deze winter aanstellen als technisch directeur, zo melden diverse Nederlandse media maandag. De functie is al vacant sinds het vertrek van Martin van Geel aan het einde van vorig seizoen.
www.nu.nl
Hypotheekrente blijft maar dalen, einde niet in zicht
www.telegraaf.nl
Buurtbewoners Blauwe Moskee krijgen gebedsoproep te horen
www.telegraaf.nl
Twee auto's belanden na botsing in middenberm bij Middelburg
Twee personenauto's zijn maandag rond 8.15 uur in de middenberm terechtgekomen na een botsing op de A58 bij Middelburg. Het ongeluk vond plaats bij de afslag Veere/Domburg.
www.nu.nl
Australische kranten lakken voorpagina zwart tegen censuur
Met de actie protesteren Australische kranten tegen de inperking van persvrijheid door de regering. De campagne volgt op twee politie-invallen bij media eerder dit jaar.
www.nrc.nl
Visser bevestigd voor tweede seizoen W Series
Beitske Visser zal ook volgend jaar weer deel gaan nemen aan de W Series. De Friezin is één van de achttien rijdsters die vanochtend bevestigd zijn voor het tweede seizoen van de vrouwenklasse.
www.rtlnieuws.nl
‘Bijna een kwart van de jeugdzorginstellingen schrijft rode cijfers’
Het is voor jeugdzorginstellingen in 2018 moeilijker geworden om hun begroting sluitend te krijgen. Tientallen organisaties zijn in de problemen geraakt.
www.nrc.nl
Ozan verloor trouwring overleden vrouw: doet emotionele oproep
De grootste nachtmerrie van Ozan Kanik is werkelijkheid geworden: afgelopen donderdag is hij de trouwring van zijn overleden vrouw Cassiopea verloren. "Het ondenkbare is gebeurd, mijn grootste angst."
www.rtlnieuws.nl
Hongkong maakt excuses voor besmeuren moskee met blauwe verf uit waterkanon
De leider van Hongkong Carrie Lam heeft vandaag excuses gemaakt, nadat de Kowloon-moskee zondag was besmeurd met blauwe verf. Het goedje kwam uit een waterkanon, dat werd ingezet om de demonstranten uit elkaar te drijven. Gisteren gingen opnieuw tienduizenden de straat op om te protesteren tegen de regering van de stadstaat. De protesten draaiden uit op een chaos.
www.ad.nl
Premier Sánchez bezoekt gewonde agenten in ziekenhuizen Barcelona
De Spaanse premier Pedro Sánchez is vanmorgen naar Barcelona afgereisd. Hij gaat op bezoek bij agenten in het ziekenhuis die de afgelopen week gewond raakten bij de protesten in Catalonië. Vanwege de onrust in Catalonië werden politiekorpsen uit heel Spanje naar de regio gestuurd. Bij de rellen raakten 288 agenten gewond, van wie een aantal ernstig. De gezondheidstoestand van één agent zou nog kritiek zijn. Er werden bijna tweehonderd mensen gearresteerd. Sánchez gaat vandaag niet praten met de Catalaanse regiopresident Quim Torra. In een brief die de Spaanse krant El País in handen heeft, zegt Sánchez dat hij hem niet wil ontmoeten, zolang Torra niet openlijk het geweld in Catalonië veroordeelt. Ook zegt hij dat Torra een president moet zijn voor alle Catalanen en niet de helft van hen de rug moet toekeren. Aanleiding voor de protesten van de afgelopen week zijn de celstraffen die separatistische leiders een week geleden kregen opgelegd voor opruiing rond het onafhankelijkheidsreferendum in 2017. Daarbij kwam het vorige week elke dag tot rellen en confrontaties tussen demonstranten en de politie en ordetroepen.
nos.nl
Nieuwe trend: dansen op voicemail van ex
www.telegraaf.nl
Chalet volledig uitgebrand op camping in Heerle
Een chalet op camping Herelseheide aan de Gareelweg in Heerle is in de nacht van zondag op maandag volledig uitgebrand.
www.nu.nl
Dit zeggen deelnemers Dancing With the Stars tijdens hun dans
Er wordt heel wat gepraat en gemompeld tijdens de optredens van Dancing With The Stars. Dit is wat je hoort als de muziek niet aan zou staan.
www.nu.nl
Spaanse media over eerste goal De Jong: ’Poëtisch en rechtvaardig’
www.telegraaf.nl
Adviesbureau: Nederlands pensioenstelsel is nog steeds beste ter wereld
Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld, schrijft adviesbureau Mercer in de Global Pension Index van het bureau. Hiermee staat Nederland voor het tweede jaar op rij weer bovenaan, gevolgd door Denemarken en Australië.
1 h
www.nu.nl
Nieuwe 16 inch MacBook Pro uitgelekt via Apple-systeem
In de meest recente bèta-versie van macOS Catalina zijn afbeeldingen opgedoken van een laptop die waarschijnlijk de nieuwe 16 inch versie van de MacBook Pro is.
1 h
www.rtlnieuws.nl
De jongens hebben me nodig
Het is nog vroeg. Ik sta op de tramhalte met een voetbaltas. De jongens hebben me nodig. Ze hebben iemand nodig. Gisteravond werd ik gebeld of ik zin had om te voetballen. Ik had zin, en ik heb het nog steeds.
1 h
www.parool.nl
Delfts hyperloopbedrijf Hardt krijgt miljoeneninvestering
Startup Hardt Hyperloop heeft een investering van 'meerdere miljoenen' gekregen. Een groep investeerders onder leiding van Booking.com-oprichter Kees Koolen steekt geld in het jonge bedrijf.
1 h
www.rtlnieuws.nl
’Aantal nieuwe dementiepatiënten daalt’
1 h
www.telegraaf.nl
'Drama bij Marskramer, winkeliers moeten zelf op zoek naar spullen'
Winkelketen Marskramer, die eerder dit jaar werd overgenomen door uitgeverij Audax, zit in de problemen. Omdat de winkeliers van de keten huishoudwinkels nauwelijks artikelen kunnen inkopen bij de nieuwe moeder, moeten zij zelf op zoek naar spullen voor in de winkel.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Winkeliers De Marskramer zonder artikelen omdat nieuwe eigenaar niet levert
Van de vierduizend artikelen worden er momenteel maar „niet meer dan twaalf” geleverd, aldus franchisenemers. Blokker verkocht De Marskramer in april aan mediabedrijf Audax.
1 h
www.nrc.nl
Basisscholen mogen kiezen voor online lessen als er geen leraar is
Basisscholen met een nijpend lerarentekort mogen ouders voor de klas zetten, het aantal lesuren verminderen en een deel van de tijd vullen met online lessen vanuit huis. Minister Slob heeft bij schoolbestuurders benadrukt wetsovertredingen door de vingers te zien als scholen aantonen dat ze écht niet anders kunnen. Er is één uitzondering: 4-jarigen weren accepteert hij niet.
1 h
www.ad.nl
Derde verlies op rij voor Alphense Boys tegen Hollandia
De Alphense Boys hebben tijdens de wedstrijd tegen Hollandia in Hoorn met 3-0 verloren. Het is de derde keer op rij dat het voetbalteam een wedstrijd heeft verloren.
1 h
www.nu.nl
En wéér is er een belangrijke brexit-stemming (als die doorgaat)
De Britse premier Johnson probeert vanmiddag wat hem afgelopen zaterdag niet is gelukt: groen licht krijgen in het Lagerhuis voor zijn brexit-deal. Maar zoals altijd in dit ruim drie jaar slepende dossier is niets zeker. Ook niet tien dagen voor de brexit-datum. Lagerhuisvoorzitter John Bercow heeft al aangegeven dat hij de geplande stemming mogelijk niet laat doorgaat. Want er is bezwaar gemaakt dat niet twee keer dezelfde motie aan het parlement kan worden voorgelegd. Afgelopen zaterdag was Johnsons eerste poging, die voor hem eindigde in een teleurstelling. Johnson werd via het aangenomen Letwin-amendement gedwongen tot het aanvragen van drie maanden uitstel bij de Europese Unie. In het amendement stond ook dat de deal pas wordt goedgekeurd als de bijbehorende wetgeving is geïmplementeerd. Daarmee werd stemmen over zijn akkoord die dag in feite nutteloos en besloot de premier om het af te blazen. Johnson liet zich er niet door uit het veld slaan, zei hij meteen al: Straks om 15.30 uur Nederlandse tijd begint de zitting van het Lagerhuis waar alsnog de stemming over zijn deal met de EU staat gepland. En als voorzitter Bercow deze stemming tegenhoudt, is er nog een alternatief voor Johnson. In plaats van het parlement te laten stemmen over zijn deal, kan hij de benodigde wetgeving over de implementatie ervan in stemming brengen. Dat klinkt misschien verwarrend, maar op deze manier kan de premier een directe stemming over zijn deal omzeilen. Als het daadwerkelijk tot een stemming komt, dan wordt het opnieuw spannend. Volgens Britse media is de verhouding van de voor- en tegenstanders van het huidige akkoord rond de 50/50. Omdat Johnson niet meer op de steun kan rekenen van de DUP, de kleine Noord-Ierse partij waar hij afhankelijk van was voor een meerderheid, moet de premier het hebben van een handvol Labour-parlementariërs die bereid zijn om tegen de partijlijn in te stemmen. Zo'n acht sociaal-democraten lijken nu van plan de deal te steunen omdat ook zij brexit geregeld willen zien. En daarmee zal het echt op een paar stemmen aankomen. Gooien amendementen roet in het eten? Tegelijk kan de oppositie het Johnson ook deze week weer heel moeilijk maken via amendementen. Zo zullen ze proberen om het liggende akkoord alsnog aan te passen, of bijvoorbeeld het ratificatieproces te beïnvloeden zodat alles opnieuw vertraagd kan worden. Als Johnson gedwongen wordt zijn deal aan te passen, lijkt zijn kans verkeken het deze week nog door het parlement te krijgen. In dat geval zit er voor hem weinig anders op dan voor verkiezingen te gaan, in de hoop daar een meerderheid te halen en alsnog zijn deal zonder aanpassingen erdoorheen te loodsen. Maar in dat geval moet brexit wel worden uitgesteld - iets waarvan Johnson altijd zei dat hij dat weigert te zullen doen. Nieuwe rechtszaak? Verder wordt deze week waarschijnlijk ook duidelijk of Johnson voor de rechter moet komen. Hij stuurde namelijk twee brieven naar Brussel met het verzoek tot uitstel. De ene was het formele verzoek, zonder zijn handtekening eronder. In de tweede brief stond duidelijk dat Johnson tegen verder uitstel is, deze brief was wel door hem ondertekend. Volgens critici heeft de premier met die tweede brief de wet overtreden. Het Court of Session, de hoogste civiele rechtbank van Schotland, zou overwegen de zaak voor te brengen. Johnson stond al eens voor de rechter in het brexit-debat; vorige maand oordeelde het Britse Hooggerechtshof dat de extra lange schorsing van het parlement die hij had ingelast, onwettig was. 'Brussel bereid tot uitstel' De Europese Unie zou overigens bereid zijn om de brexit-datum opnieuw uit te stellen als Johnson zijn deal deze week niet door het parlement krijgt. Dat meldt The Sunday Times op basis van bronnen in Brussel. Uitstel tot februari is volgens deze bronnen een optie. De krant schrijft dat een groep EU-landen onder leiding van Duitsland onder bepaalde voorwaarden zelfs bereid zou zijn de brexit-datum naar juni 2020 te verschuiven. Een officieel antwoord vanuit Brussel volgt waarschijnlijk later deze week. Zodra duidelijk is of de Britten zélf eindelijk een akkoord hebben over brexit.
1 h
nos.nl
Ondernemingsraad Xs4all stapt naar de rechter om ‘wanbeleid KPN’
Opheffen zou op gespannen voet staan met eerdere afspraken over verzelfstandiging.
1 h
www.parool.nl
Arnesen kandidaat bij Feyenoord
Feyenoord wil Frank Arnesen vastleggen als de nieuwe technisch directeur. De 63-jarige Deen, recent ontslagen bij Anderlecht, moet interim-technisch directeur Sjaak Troost opvolgen in de Kuip.
1 h
www.ad.nl
Opgeluchte Van Gerwen had geen vertrouwen meer in goede afloop CL-finale
Michael van Gerwen is opgelucht en trots dat hij zondag voor de eerste keer in zijn loopbaan de Champions League of Darts op zijn naam schreef. De nummer één van de wereld stond op de rand van de afgrond tegen Peter Wright, maar won wel met 11-10.
1 h
www.nu.nl
Boa’s binnenkort mogelijk bewapend
1 h
www.telegraaf.nl
Out of the box denken in Harkum
Zo succesvol als De luizenmoeder zal Harkum (BNNVARA) niet worden, bij gebrek aan artillerie van harde grappen. Maar goed is het.
1 h
www.nrc.nl