Sjinkie Knegt: Ik kan de rest nog steeds verslaan

Bij de presentatie van de shorttrackploeg stond ook Sjinkie Knegt (30) weer op het ijs. Exact negen maanden nadat hij van top tot teen in brand stond na zijn ongeluk met een houtkachel. ,,Het had ook best gekund dat ik niet meer kon schaatsen, dus ik ben al lang blij met hoe het nu gaat.’’
Load more
Go to source myprivacy.dpgmedia.net
unread news
unread news (Demo user)
Weerbericht: Een grijze en druilerige dag
De donderdag begint op veel plaatsen mistig. Ook de rest van de dag blijft het grijs, met in het noordelijke kustgebied wat motregen.
www.nu.nl
Dodental vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland gestegen naar twintig
Het dodental van de vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland vorige maand is donderdag opgelopen naar twintig. Er waren nog twee mensen op het eiland vermist, maar zij zijn door nationale autoriteiten officieel overleden verklaard.
www.nu.nl
Eén dode en vijf gewonden door schietpartij in Amerikaanse stad Seattle
Bij een schietpartij in het centrum van de Amerikaanse stad Seattle is woensdag zeker één persoon om het leven gekomen en raakten vijf mensen gewond. De verdachten zijn nog voortvluchtig.
www.nu.nl
Rijden in dichte mist: met deze tips ga je voorbereid op pad
Het wordt vandaag op veel plekken weer flink mistig en dus is het oppassen geblazen met de auto. Met deze tips ga je voorbereid op weg.
1 h
www.ad.nl
Dode en gewonden bij schietpartij in Seattle
Bij een grote schietpartij in het centrum van de Amerikaanse stad Seattle zijn volgens lokale autoriteiten woensdag rond 5 uur 's middags (lokale tijd) zeker een dode en zeven gewonden gevallen.
1 h
www.ad.nl
Wuhan geleidelijk afgesloten van buitenwereld, vliegverkeer en openbaar vervoer plat
In de Chinese stad Wuhan, die is getroffen door een uitbraak van een nieuwe variant van het coronavirus, zijn het vliegverkeer en het openbaar vervoer stilgelegd. Vanaf 10.00 uur 's ochtends lokale tijd rijden bussen en metro niet meer en veerponten liggen stil. Ook vertrekken er geen treinen en interlokale bussen meer naar de stad. Het autoverkeer is niet stopgezet, maar inwoners is wel gevraagd de stad niet meer te verlaten. Onduidelijk is hoe lang deze maatregelen om de stad te isoleren gaan duren. Het in Midden-China gelegen Wuhan is een van de vier belangrijkste spoorwegknooppunten in het land. Het is een metropool met 11 miljoen inwoners, groter dan bijvoorbeeld Londen en New York en een belangrijk commercieel en industrieel centrum. De autoriteiten hopen met het stilleggen van het verkeer de gevolgen van de nu uitgebroken epidemie te beperken. Maar toen bleek dat het openbaar vervoer zou worden stilgelegd, haastten veel inwoners zich naar het station en het vliegveld, schrijft de South China Morning Post. Ze probeerden om voor 10.00 uur toch te vertrekken. "Ik wil niet een of twee maanden opgesloten blijven zitten in deze stad", zegt een van hen tegen de krant. Later werd het station afgesloten door politieagenten en ordetroepen. Mensen met een ticket voor treinen die na 10.00 uur hadden moeten vertrekken, werden niet meer toegelaten. Rond middernacht was het station afgeladen vol. Mensen moeten op straat mondkapjes dragen, overheidsfunctionarissen zijn daartoe ook verplicht als ze aan het werk zijn. Enorme aantallen reizigers In andere plaatsen in China worden vliegtuigen en treinen die aankomen vanuit Wuhan apart gezet en passagiers die daar vandaan komen worden medisch onderzocht. De uitbraak van de epidemie valt samen met het begin van het nieuwjaar. In China betekent dat een lange vakantie, die veel mensen bij hun familie willen doorbrengen. Daardoor zijn er in het land honderden miljoenen reizigers onderweg in deze periode. Er zijn nu 571 besmettingen met het nieuwe coronavirus gemeld, verreweg de meeste in Wuhan. Zeventien mensen zijn overleden aan de gevolgen van hun besmetting, allen in en rond Wuhan.
2 h
nos.nl
Onderzoekers: plaats Jehovah’s onder verscherpt toezicht van de staat
Jehovah’s Getuigen hebben een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik, melden beschuldigingen daarover niet (of met tegenzin) aan de politie en hebben ‘een verscherpt staatsonderzoek’ nodig omdat zij een ‘gesloten gemeenschap’ zijn. Dat is de conclusie van een rapport dat de Universiteit Utrecht morgen naar buiten brengt. De onderzoekers kregen liefst 751 meldingen binnen.
3 h
www.ad.nl
Australische politie arresteert tiener die kangoeroe doodsloeg
De Australische autoriteiten hebben een tiener opgepakt voor dierenmishandeling, nadat hij zou zijn gefilmd terwijl hij een kangoeroe mishandelde. Het dier stierf later aan de verwondingen.
4 h
www.ad.nl
Rapper Juice Wrld inderdaad overleden aan overdosis
Juice Wrld is begin december op 21-jarige leeftijd overleden aan een mix van oxycodon en codeïne. Dat blijkt uit het toxicologisch onderzoek, meldt het onderzoeksbureau op Twitter.
5 h
www.ad.nl
CBS: Ouders blijven na scheiding vaak bij elkaar in de buurt wonen
Na een scheiding blijven ouders vaak bij elkaar in de buurt wonen, dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag op basis van nieuw onderzoek.
5 h
www.nu.nl
Leiden de Belastingdienst
5 h
www.nrc.nl
Monty Python-acteur en -regisseur Terry Jones (77) overleden
Monty Python-acteur en -regisseur Terry Jones is dinsdag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn familie woensdag in een verklaring aan de BBC.
5 h
www.nrc.nl
Omroepbestel is speeltuin voor eigen belangen geworden
Wie in de publieke ruimte een sprekend voorbeeld van een doolhof of dwaaltuin zoekt, kan al jaren terecht op het Hilversumse Mediapark.
5 h
www.nrc.nl
In vechtmarkt van streamers trekt Netflix alles uit de kast
Bij de presentatie van de jaarcijfers toonde Netflix voor het eerst oog voor rivaliserende diensten. Maar de groei is nog ‘just amazing’.
5 h
www.nrc.nl
Gescheiden ouders met nieuwe relatie wonen vaak verder uit elkaar
De meeste ouders die scheiden, blijven in de jaren daarna bij elkaar in de buurt wonen. De vader en moeder gaan vaak verder van elkaar af wonen zodra ze een nieuwe partner vinden. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.
5 h
www.ad.nl
Overzicht adviezen arbeidsmarkt: verplicht verzekeren en deeltijdontslag
De Commissie-Borstlap presenteert donderdag zijn rapport over de arbeidsmarkt aan minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken). Een overzicht van de adviezen die zijn onderverdeeld in de thema's wendbaarheid, duidelijkheid, weerbaarheid en wederkerigheid.
5 h
www.nu.nl
Dreiging pensioenkortingen nog niet van de baan
De grote pensioenfondsen hebben hun financiële positie iets zien verbeteren, maar waarschuwen dat toekomstige rendementen veel lager zullen zijn.
5 h
www.nrc.nl
Quarterback Manning beëindigt rijke NFL-carrière
Eli Manning houdt het American football op het hoogste niveau voor gezien. De 39-jarige routinier zal vrijdag officieel zijn afscheid bekendmaken.
6 h
www.ad.nl
Politie gebruikt traangas bij demonstratie tegen World Economic Forum
De Zwitserse politie heeft woensdagavond traangas, rubberen kogels en een waterkanon ingezet tegen demonstranten in Zürich. De demonstratie was gericht tegen het World Economic Forum (WEF), dat gehouden wordt in Zwitserse gemeente Davos.
6 h
www.nu.nl
Dekkingsgraad pensioenfondsen eind 2019 licht gestegen
In de laatste maanden van 2019 is de financiële situatie van de grote pensioenfondsen wat verbeterd. Dat blijkt uit de definitieve jaarcijfers van de fondsen. Dat komt vooral door de hogere rendementen op aandelen. In november werd al duidelijk dat het risico op pensioenverlaging voor even was afgewend. Toen besloot minister Koolmees dat pensioenfondsen voor één jaar konden wegkomen met een lagere dekkingsgraad. Begin januari werd definitief duidelijk dat de grote pensioenfondsen in ieder geval in 2020 nog niet hoefden te korten. Dat bleek uit eerste berekeningen van de pensioenfondsen die de NOS had opgevraagd. Nu zijn de definitieve cijfers gepubliceerd. Gedurende 2019 groeide het risico dat grote pensioenfondsen als ABP en Zorg en Welzijn moesten korten. In de maand juli zakte hun dekkingsgraad onder de kritische grens van 95 procent. Ze beheren de pensioenen van 5,8 miljoen mensen. Ook de fondsen PME en PMT verkeerden in de gevarenzone. Omdat zij al in een herstelprogramma zitten, moesten zij eind december boven de 100 procent staan. Maar midden november greep minister Koolmees onder druk van vakbonden, werkgevers en pensioenfondsen in. Voor één jaar mochten de pensioenfondsen wegkomen met een dekkingsgraad van minimaal 90 procent. Komende jaren Inmiddels is de dekkingsgraad van de pensioenfondsen wat hoger, maar dat betekent niet dat het risico dat er de komende jaren wél gekort moet worden is afgewend. Op 31 december 2020 moet voor elke euro aan pensioenuitkering (nu en in de toekomst) geen 90 cent, maar weer een volle euro in kas zitten. Daarmee is de kans op pensioenverlaging de komende jaren reëel, staat in het persbericht van pensioenfonds ABP. "Nu hebben we een goed beleggingsjaar achter de rug", schrijft ABP-voorzitter Corien Wortmann-Kool, "maar we verwachten dat de rente de komende jaren laag zal blijven en ook verwachten we, net als andere grote beleggers, lagere rendementen van gemiddeld rond de 4 procent". Het pensioenakkoord dat in juni vorig jaar werd gesloten moet nog worden uitgewerkt. Daarmee zal duidelijk moeten worden hoe de pensioenuitkering in de toekomst geregeld wordt.
6 h
nos.nl
Advies arbeidsmarkt: Flexwerk op de schop, ontslag moet makkelijker
Werkgevers moeten eenvoudiger personeel kunnen ontslaan, flexibele arbeidscontracten moeten zoveel mogelijk worden teruggedrongen en belastingvoordelen voor zelfstandigen moet verdwijnen. Dat is een greep uit het langverwachte rapport over de arbeidsmarkt van de Commissie-Borstlap in opdracht van het kabinet.
6 h
www.nu.nl
Pensioenfondsen sluiten 2019 goed af, dekkingsgraden omhoog
De dekkingsgraden bij de pensioenfondsen PME, bpfBOUW en Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) zijn in het laatste kwartaal van 2019 flink verbeterd. De pensioenfondsen profiteren van een hogere rentestand en positieve rendementen. De beleidsdekkingsgraden lagen in alle drie de gevallen ruim boven de kritische grens van 90 procent, waardoor de fondsen niet over hoeven te gaan op pensioenkortingen.
6 h
www.nu.nl
Canada beboet Volkswagen met bijna 200 miljoen dollar vanwege emissies
Volkswagen heeft woensdag een boete opgelegd gekregen van 196,5 miljoen Canadese dollars (ruim 134 miljoen euro) nadat het bedrijf zich niet had gehouden aan tientallen nationale dieselemissies.
6 h
www.nu.nl
Ajax-debutant Ünüvar (16): 'Mooi dat iedereen mij penalty gunde'
Naci Ünüvar is sinds woensdag de jongste scorende debutant in de geschiedenis van Ajax. Op een leeftijd van 16 dagen en 223 dagen benutte het talent in de slotfase van de bekerwedstrijd tegen Spakenburg (7-0) een strafschop.
6 h
www.nu.nl
Lazarus grote winnaar Musical Awards
Het muziektheaterstuk Lazarus van David Bowie en Ivo van Hove won vier prijzen, waaronder die voor beste grote musical en beste regie.
6 h
www.nrc.nl
Commissie: dring flexwerk terug met deeltijdontslag
Werkgevers moeten de mogelijkheid krijgen om vast personeel tijdelijk minder te laten werken als er minder opdrachten zijn. Werknemers krijgen in die periode minder loon uitbetaald.
7 h
www.ad.nl
Preses gewichthefbond voor negentig dagen geschorst na documentaire
Het bestuur van de internationale gewichthefbond IWF heeft voorzitter Tamas Ayan voor negentig dagen geschorst. In die periode gaat een speciale commissie de beschuldigingen tegen de 81-jarige Hongaar onderzoeken.
7 h
www.ad.nl
Verlof voor ziek kind, mantelzorg en om te stemmen
Lang niet iedereen die te maken krijgt met situaties waarin hij verlof mag opnemen, doet dat ook. Daar zijn allerlei redenen voor. Maar één ding is duidelijk: „De werkgever mag verlof in principe niet weigeren.”
7 h
www.nrc.nl
Burnley is ManUnited op Old Trafford verrassend de baas
Manchester United is de aansluiting met Chelsea kwijtgeraakt. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer verloor op Old Trafford met 0-2 van laagvlieger Burnley en ziet de achterstand op de Londenaren oplopen tot zes punten.
7 h
www.ad.nl
Tottenham boekt eerste competitiezege van 2020, United verliest van Burnley
Tottenham Hotspur heeft woensdagavond de eerste competitiezege van 2020 geboekt. De Londenaren wonnen bij de rentree van Hugo Lloris voor eigen publiek van Norwich City (2-1). Manchester United leed thuis een pijnlijke nederlaag tegen Burnley (0-2) en Leicester City was met 4-1 te sterk voor West Ham United.
7 h
www.nu.nl
Nieuw bewijs verklaart waarom onze haren grijs worden door stress
Onderzoekers hebben het mogelijk het biologische mechanisme ontdekt waardoor stress leidt tot grijze haren, blijkt uit een onderzoek woensdag gepubliceerd in Nature. Tot nu toe was de oorzaak van dit toch welbekende fenomeen nog in mysterie gehuld.
7 h
www.nu.nl
Rapper Juice Wrld overleed aan overdosis pijnstillers
De in december 2019 overleden rapper Juice Wrld stierf aan een overdosis. Uit de autopsie, in handen van Rolling Stone, blijkt dat de dood van de 21-jarige rapper werd veroorzaakt door een vergiftiging met de pijnstillende stoffen oxycodon en codeïne.
7 h
www.nu.nl
Paris Saint-Germain maakt zich op voor bekerfinale tegen Olympique Lyon
Paris Saint-Germain heeft zich zonder problemen geplaatst voor de finale van de Coupe de la Ligue, een van de twee bekertoernooien van Frankrijk. De landskampioen was in de halve eindstrijd met 3-0 te sterk voor Stade Reims.
7 h
www.ad.nl
Binnenhof-veteraan Hans Borstlap: ‘We gaan slordig om met de mensen in dit land’
Op de Nederlandse arbeidsmarkt dragen de zwakste schouders de zwaarste lasten, stelt Hans Borstlap. Zijn commissie roept politici op nú in te grijpen tegen de doorgeslagen flexibilisering, voordat het te laat is.
7 h
www.ad.nl
Spakenburg mocht zich even Real Madrid wanen
Het bekeravontuur van Spakenburg eindigde in een volle Johan Cruijff Arena. Heel het dorp wilde erbij zijn, 25 bussen togen naar Amsterdam waar ze hun club met 7-0 zagen verliezen. Ze genoten zichtbaar op de tribune.
7 h
www.volkskrant.nl
Frits handelt al jaren in oudpapier, maar de markt is ingestort: ‘Hoe moet dit verder?’
Voor handelaren in oudpapier zijn het zware tijden. Frits van Mierle uit Arnhem zette het familiebedrijf voort dat zijn opa begon. Nu moet hij voor het eerst geld vragen aan mensen die hun oudpapier bij hem komen inleveren.
7 h
www.ad.nl
Miljonairs en miljardairs pleiten voor hogere belastingen
121 miljonairs en miljardairs hebben een open brief gestuurd naar alle miljonairs wereldwijd. De boodschap: eis dat de allerrijksten in jouw landen eerlijker en zwaarder belast worden en voorkom belastingontduiking en -ontwijking. "Er zijn twee soorten mensen in de wereld", staat in de brief, "mensen die de voorkeur geven aan belastingen, en mensen die de voorkeur geven aan hooivorken (belastingontwijking, red.). Wij, ondergetekenden, geven de voorkeur aan belastingen. En we geloven dat jij, nadat je erover hebt nagedacht, dat ook zo zal zien". Ongelijkheid groeit en daardoor komen er steeds meer spanningen binnen landen, schrijven de miljonairs. De klimaatcrisis kan daardoor minder goed worden aangepakt. "En dat is rampzalig voor iedereen, ook voor miljonairs en miljardairs". Acht nationaliteiten Ook enkele Nederlandse miljonairs, onder wie Paul Polman (voormalig Unilever-topman), hebben de brief ondertekend. Verder zijn het vooral Amerikanen en Britten. In totaal zijn er acht nationaliteiten vertegenwoordigd. Ook filmmaker Abigail Disney, van de Disney-familie, en de regisseur van de film Love Actually, Richard Curtis hebben de oproep ondertekend. De verspreiding van de open brief valt samen met de bijeenkomst van wereldleiders, topondernemers en denkers op het World Economic Forum in Davos. Vorig jaar gaf de Nederlandse publicist Rutger Bregman daar een - inmiddels veel gedeelde - speech waarin hij zei dat er te weinig wordt gepraat over hoeveel belasting de allerrijksten betalen. "Belasting, belasting, belasting", riep hij, "de rest is bullshit."
7 h
nos.nl
Bekijk hier de samenvatting van Ajax - Spakenburg
Ajax heeft de kwartfinale van de nationale bekerstrijd bereikt. De titelverdediger in het toernooi had woensdag als verwacht weinig problemen met Spakenburg, dat uitkomt in de tweede divisie. In de Johan Cruijff ArenA werd het 7-0 voor de formatie van coach Erik ten Hag.
7 h
www.parool.nl
Eerst maffiaverdachte,toen voorbeeldburger
Niet lang geleden waren zzp’ers nog suspect volk. In het elektronisch archief van de Kamer kom je ‘zelfstandigen zonder personeel’ voor het eerst tegen in 1996, in een onderzoek…
7 h
www.nrc.nl
Ajax gunt amateurs van Spakenburg geen kans in bekertoernooi
In de achtste finales van de KNVB Beker won Ajax met 7-0 van tweededivisionist Spakenburg. Vitesse won eerder op de avond van Heracles.
7 h
www.nrc.nl
Mooie avond voor Siem de Jong en Naci Ünüvar
Het Parool beoordeelt alle voetballers van Ajax en die van de tegenstander na hun wedstrijd. En wie of wat viel het meest op tijdens Ajax-Spakenburg (7-0)?
7 h
www.parool.nl
Ajax met ruime zege op amateurs Spakenburg naar kwartfinales beker
Ajax heeft woensdag probleemloos de kwartfinales van de TOTO KNVB-beker bereikt. In de uitverkochte Johan Cruijff ArenA werd het 7-0 tegen de amateurs van Spakenburg.
7 h
www.nu.nl
Einde van een tijdperk: postboot Biesbosch stopt na 125 jaar
PostNL stopt met het bezorgen van de post per boot in de Biesbosch. Voor de vijf laatste bezorgadressen in het gebied wordt aan een andere oplossing gewerkt. "De postboot is voor vijf adressen en slechts enkele brieven zo'n drie uur per dag onderweg", zegt een PostNL-woordvoerder tegen Omroep Brabant. "Dat is te duur en te omslachtig. We zijn met de bewoners waar we de post nog met de boot bezorgen in overleg voor een maatoplossing." Geen visitekaartje De postboot heeft bijna 125 jaar gevaren, maar de 'echte' postboot wordt al langer niet meer gebruikt. "De post wordt nu bezorgd met een polyester vletje", vertelde Cees Schuller, die een boek schreef over de postbezorging in de Biesbosch, aan de regionale omroep. "De echte postboot is in 1979 in de vaart genomen en daar is in de laatste tien jaar geen onderhoud meer aan gepleegd. Dat bootje, van meer dan veertig jaar oud, was geen visitekaartje meer voor PostNL. Ik heb aanwijzingen dat ze per 1 maart al gaan stoppen." Bewoners werden vrienden Oud-postbode Cor de Wijs ging in 2011 met pensioen, na veertig jaar de post te hebben bezorgd over het water. Bij zijn afscheid vertelde hij: "Dit bootje is eigenlijk voor een groot deel mijn huis geweest. Als je bedenkt hoeveel uren ik hier doorgebracht heb." In al die jaren kreeg hij een hechte band met de bewoners: "De mensen die er wonen zijn schatten. Dat zijn grote vrienden van me geworden, dat is eigenlijk familie."
7 h
nos.nl
47 adviezen over de arbeidsmarkt - dit zijn de belangrijkste
De commissie-Borstlap komt met veel vergaande adviezen om de arbeidsmarkt te hervormen. Kosten: miljarden euro’s. „Maar we hebben ook 40 à 50 miljard euro op de bank zitten: mensen met een uitkering.”
7 h
www.nrc.nl
Bowie-musical Lazarus grote winnaar bij Musical Awards
De musical Lazarus heeft vier Musical Awards gewonnen. David Bowie schreef en componeerde het werk, een van zijn laatste voordat hij overleed in 2016. De Musical Awards zijn onderscheidingen voor producties die in Nederland worden opgevoerd. Lazarus sleepte de prijs voor beste grote productie binnen, en regisseur Ivo van Hove en acteur Pieter Embrechts wonnen de prijzen voor beste regie en beste mannelijke hoofdrol. Ook kreeg de musical een prijs voor beste vormgeving. De prijs voor beste kleine musical werd gewonnen door de voorstelling Fun Home. Hoofdrolspeelster Renée van Wegberg won de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Publieksprijs en Unieke Prestatie Soldaat van Oranje ontving een speciale Unieke Prestatie-prijs vanwege de ongekend lange speeltijd. De voorstelling draait inmiddels al negen jaar. Bij de uitreiking kwam ook nog een nieuwtje dat voor weinigen als een verrassing komt: de opvoering van de musical is verlengd, in ieder geval tot het tienjarige jubileum in oktober. De AD-publieksprijs ging naar Anastasia. Het productiebedrijf van de musical raakte eerder vandaag in opspraak vanwege een poging tot beïnvloeding van de uitslag. Er werd een mail gestuurd naar het personeel van het bedrijf, met de uitnodiging om samen te stemmen op de musical Anastasia, meldde Omroep West. Een medewerker hoopte extra stemmen te vergaren door personeel telefonisch te laten stemmen op de musical. "Wij zorgen voor telefoons, dranken en hapjes. De uren die je er bent en belt worden uitbetaald", stond in de uitnodiging. Die bijeenkomst werd uiteindelijk geannuleerd, zei een woordvoerder van Stage Entertainment tegen de regionale omroep. Vertrouwen in een goed verloop De organisatie van de Musical Awards zei op de hoogte te zijn van de stemoproep. "We hebben uitleg gekregen van directeur Albert Verlinde over de situatie en hebben er alle vertrouwen in dat alles vanavond goed loopt", zei een woordvoerder van de organisatie. Het is de negentiende keer dat de Musical Awards werden uitgereikt. De show werd uitgezonden door AVROTROS en vond plaats in het RAI Theater in Amsterdam.
8 h
nos.nl
Als Bouterse niet uitkijkt, eindigt hij als ordinair burger in een vieze cel
Vanaf 30 november 2007 heeft het met grote regelmaat geschald door de rechtszaal: of de hoofdverdachte D. D. Bouterse naar voren wilde komen, om zijn plaats in te nemen in het verdachtenbankje, naar de krijgsraad te luisteren, licht te laten schijnen over duistere zaken, zich te verweren tegen de beschuldiging dat hij de hoofdverantwoordelijke was voor een slachtpartij onder vijftien landgenoten in de jonge Surinaamse republiek.
8 h
www.volkskrant.nl
Minister kookt op Albeda Horecacollege en probeert ‘takke-bende’ te voorkomen
Een meevallertje voor onderwijsminister Ingrid van Engelshoven. Ze hoefde geen kilo's uien te snijden voor Franse uiensoep die ze geacht werd te maken. De bewindsvrouw bracht een middag door bij mbo-opleider Albeda en maakte tien liter soep. De benodigde uien zaten al voorgesneden in plastic zakken.
8 h
www.ad.nl
Smokkelnetwerk bracht tienduizend Koerden naar het VK
In Frankrijk en Nederland zijn 23 leden van een groot smokkelnetwerk opgepakt, dat op grote schaal Koerden illegaal over het Kanaal vervoerde.
8 h
www.nrc.nl