Tegenslag voor Kesha: aanklacht verkrachting opnieuw afgewezen

Het zit zangeres Kesha (32) niet mee. De Tik Tok-zangeres vecht al jaren in de rechtszaal tegen haar voormalige producer Dr. Luke (46). Zij beschuldigde hem onder andere van verkrachting en wilde onder haar platencontract met hem uit. Dat lukte keer op keer niet. Ze ging in hoger beroep, maar ook dat is afgewezen.
Load more
Go to source
unread news
unread news (Demo user)
Depressiegala gaat ondanks subsidie-ophef door, sprekers zeggen af
Drie BN'ers die morgen zouden spreken op het Depressiegala, zien daarvan af omdat het evenement in opspraak is geraakt. Het subsidiegeld van het ministerie van Volksgezondheid ging vooral op aan kosten voor directie en management, onthulde Nieuwsuur. "Het is een hele kwalijke zaak die nu uitkomt. Als wij ons daar aan verbinden, geeft dat geen goed gevoel. Wij wisten van niks", zegt Frank Jansen, die samen met zijn man Rogier Smit bekend is van het interieurprogramma Paleis voor een prikkie. Het echtpaar had toegezegd omdat de dochter van Jansens beste vriendin hem ervoor had gevraagd. Wat er van ze verwacht werd, wisten ze niet. "Dat vond ik ook al heel vervelend. Maar meestal verdiep ik mij pas in wat wij moeten doen als ik ergens aankom." Altijd positief Met het onderwerp heeft het duo eigenlijk weinig. "Ik ken het woord 'depressie' niet. Ik ben met een goed humeur geboren, ik denk altijd positief en ben altijd positief. We dachten dat wij als positievelingen een enorme positieve bijdrage zouden kunnen leveren aan het Depressiegala." Eigen keus Ook actrice Dilan Yurdakul, die sinds haar veertiende worstelt met depressies, heeft afgezegd. "Het is jammer, maar iedereen mag daarin zijn eigen keus maken", reageert een woordvoerder van het gala. De andere zeven sprekers komen wel en zijn vandaag door de organisatie Mental Health Foundation (MHF) gebeld. "Ze staan volledig achter wat ze gaan doen. Ze vinden het belangrijk om het onderwerp bespreekbaar te maken, los van alles dat er speelt." Volgens de woordvoerder zijn er geen bezoekers die van hun kaartjes af willen en zijn de ruim 280 plaatsen "zo goed als uitverkocht." MHF-bestuursleden, de psychiaters Bram Bakker en Esther van Fenema, laten weten dat ze tijdens het gala een toelichting geven en eventuele vragen beantwoorden. Ook sprekers op eerdere edities van het gala, laten van zich horen:
nos.nl
Marechaussee arresteert dronken treinpassagiers op Schiphol
De marechaussee heeft zondagavond vier mannen aangehouden op Schiphol voor openbaar dronkenschap, nadat zij voor overlast zorgden in een trein.
www.parool.nl
Transgenderstel heeft boodschap aan alle pesters: ‘Fuck you, echt’
Niet elke transgender krijgt miljoenen likes en hartjes bij zijn of haar coming-out. Daar kunnen Kristiana en Arianne uit Heerlen over meepraten. Een gesprek met een stel dat zich niet liet kisten door eenzaamheid, pesterijen en mishandeling. ,,Straks zeg ik tegen iedereen die ons dwars gezeten heeft: fuck you, echt.”
www.ad.nl
’Hoogverraad’ zorgt voor val van Dos Santos-familie
www.telegraaf.nl
Trotse Ashton na veroveren PDC-Tourkaart: 'Ik ga mijn dromen najagen'
Darter Lisa Ashton is er dolblij mee dat ze zondag een Tourkaart bij dartsbond PDC veroverde. Ze is de eerste vrouw die er via de kwalificaties, de zogeheten Q-School, in slaagde om een startbewijs te bemachtigen.
www.nu.nl
Heel Holland Bakt: laatste man eruit
www.telegraaf.nl
Foto's tonen aan: John Demjanjuk was wel in Sobibor
Twee foto's die recentelijk zijn opgedoken in Duitsland tonen aan dat John Demjanjuk in Sobibor is geweest, heeft de Duitse politie bekendgemaakt. De van oorsprong Oekraïense bewaker heeft altijd ontkend dat hij in het vernietigingskamp van de nazi's is geweest. De foto's, die afkomstig zijn uit het archief van de plaatsvervangend commandant van Sobibor, worden binnenkort vrijgegeven. Demjanjuk werd in 2011 op grond van ander bewijs door in Duitsland veroordeeld wegens de moord op 28.000 mensen in Sobibor. Hij kreeg vijf jaar gevangenisstraf, maar overleed in 2012. De foto's zijn onlangs door een amateurhistoricus ontdekt bij de kleinzoon van plaatsvervangend kampcommandant Johann Niemann, schrijft de Volkskrant. De kleinzoon heeft de foto's aan de politie gegeven. Forensisch onderzoekers van de politie in de deelstaat Baden-Württemberg verklaren dat Demjanjuk op twee foto's staat. Onder meer aan de hand van een diepe rimpel langs zijn mond, die weinig voorkomt bij jonge mensen, is de destijds 21-jarige Demjanjuk geïdentificeerd. Strafrechtelijk heeft de identificatie geen gevolgen, omdat de strafzaak met het overlijden van Demjanjuk is gesloten. 'Iwan de Verschrikkelijke' John Demjanjuk verhuisde na de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten. Begin jaren 90 is hij in Israël veroordeeld tot de doodstraf vanwege zijn rol als kampbewaker in Treblinka. Die straf werd ingetrokken, nadat ooggetuigen hem hadden verward met een andere Oekraïense bewaker, een kampbeul die bekendstond als 'Iwan de Verschrikkelijke'. Later leverde de VS hem uit aan Duitsland, waar hij dus is veroordeeld voor zijn aanwezigheid in Sobibor. Demjanjuk overleed in een Duits verzorgingstehuis in afwachting van zijn hoger beroep.
nos.nl
The show must go on in Melbourne – maar welke prijs betalen de tennissers?
De Australian Open is maandag begonnen, ondanks de smog. De belangen van sponsors en tv-zenders zijn simpelweg te groot.
www.nrc.nl
Schietpartij op Hawaï: ‘twee agenten doodgeschoten, meerdere collega's gewond’
Bij een schietpartij op de eilandengroep Hawaï, een van de Amerikaanse staten, zouden een of twee agenten zijn doodgeschoten en een nog onbekend aantal collega's gewond zijn geraakt. Dat melden Amerikaanse media.
www.ad.nl
Berichten uit de haarvaten van de Kolenkitbuurt
Achttien jaar nadat Felix Rottenberg had laten zien waar verwaarlozing van een achterstandsbuurt toe leidt, keerde hij terug naar de Akbarstraat. ‘Het gaat hier om de vraag hoe wij met elkaar kunnen leven.’
www.parool.nl
KNMI: Code geel afgegeven vanwege gladheid in delen van Nederland
Het KNMI heeft voor de nacht van zondag op maandag code geel afgegeven voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Drenthe, vanwege mogelijke gladheid.
www.nu.nl
Heel Holland Bakt: een ‘triefel’, slappe crème en een zwerm bijen in de tent
Presentator André van Duin had een beetje last van de winterblues, dus wat helpt dan beter dan een portie lente in de baktent? De zesde aflevering van Heel Holland Bakt vanavond had dan ook het thema bloemen, met een zwerm bijen op bezoek als gevolg. En dat was niet de bedoeling.
www.ad.nl
Spanje zet zich schrap voor zware storm
www.telegraaf.nl
China verklaart plastic de oorlog
China, wereldwijd de grootste producent van plastic maar tot dusver slecht in het recyclen ervan, heeft plastic de oorlog verklaard. De overheidscommissie voor ontwikkeling en hervorming (NDRC) presenteerde vandaag een "ambitieus stappenplan" dat de gigantische afvalberg van kunststof binnen vijf jaar drastisch moet verminderen.
www.ad.nl
Wij introduceren u: het nieuwe bowlen
www.telegraaf.nl
‘Revolutie’ Libanon ontaardt in geweld. Volgens demonstranten werd het tijd
Na maanden vreedzaam demonstreren liep het straatprotest in Beiroet zaterdag uit de hand. Zondag stonden de demonstranten er weer, nu met helmen en gasmaskers.
www.nrc.nl
Tientallen gevangenen ontsnappen in Paraguay, met tunnel als afleiding
In Paraguay zijn zeker 75 criminelen erin geslaagd om uit een gevangenis te ontsnappen. Daarbij hebben ze waarschijnlijk hulp gehad van binnenuit. Er zijn meteen maatregelen genomen; de directeur van de gevangenis is op staande voet ontslagen. De gevangenen hadden een tunnel gegraven en volgens de Paraguayaanse minister van Justitie is het onbestaanbaar dat de bewakers dat niet hebben gezien. In de cellen lagen meer 200 zakken met aarde. Mogelijk diende de tunnel als afleidingsmanoeuvre. Veel van de ontsnapte gevangenen zouden gewoon door de hoofdingang naar buiten zijn gelopen. De minister betreurt het dat er veel corruptie is en zegt dat het hele ambtelijk apparaat in Paraguay ermee is besmet. De gevangenis staat in de plaats Pedro Juan Caballero, aan de grens met Brazilië. Veel van de gevangenen waren lid van een beruchte Braziliaanse bende. De Paraguayaanse politie is gemobiliseerd om de gevangenen op te sporen.
nos.nl
Kans op dichte mist en gladheid en morgenvroeg ruitenkrabben!
Weggebruikers moeten vanavond, vannacht en morgenvroeg rekening houden met gladde wegen en dichte mist. Daarvoor waarschuwt Weerplaza. Op veel plaatsen is de grastemperatuur nu al onder nul.
www.ad.nl
Bezoeker dierentuin Soedan luidt noodklok over uitgemergelde leeuwen: ‘Extreem ondervoed’
In de dierentuin van de Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens internationale dierenrechtenorganisaties sprake van dramatische misstanden. Bezoekers spotten er deze week een aantal extreem uitgemergelde leeuwen. De broodmagere roofdieren waren letterlijk vel over been en konden bijna niet meer op hun poten staan. Twitteraar Osman Salih uit Soedan is inmiddels via sociale media een actie begonnen voor hulp aan de ten dode opgeschreven leeuwen.
www.ad.nl
China kondigt verbod aan van plastic tasjes en wegwerpbestek
China doet geleidelijk plastic voor eenmalig gebruik in de ban, en begint bij de grote steden.
1 h
www.nrc.nl
Van Marwijk kraakt beleid PSV na ontslag Van Bommel
1 h
www.telegraaf.nl
Kans op gladheid en dichte mist in avond, nacht en ochtend
1 h
www.telegraaf.nl
Van Marwijk in de bres voor Van Bommel: ‘Hij is veel minder schuldig dan De Jong’
Niet Mark van Bommel is hoofdverantwoordelijk voor de beroerde eerste seizoenshelft van PSV, maar technisch directeur John de Jong. Dat stelde Bert van Marwijk vanavond bij Rondo. ,,Hij is, en dat meen ik echt, een heel goede trainer die dingen ongelooflijk snel ziet.”
1 h
www.ad.nl
Politie weet bevrijdingsactie Omar L. met snel ingrijpen te verijdelen
1 h
www.telegraaf.nl
Politie wist bevrijdingsactie Omar L. met snel ingrijpen te verijdelen
1 h
www.telegraaf.nl
Bijna twee keer zoveel ooievaars geteld als vorig jaar
Het aantal overwinterende ooievaars dat afgelopen weekend in ons land is gespot, ligt bijna twee keer hoger dan vorig jaar. De teller stond zondagavond op 921 vogels tegen 547 vorig jaar, meldt de Stichting Ooievaars Research & Knowhow (STORK).
1 h
www.ad.nl
Van Dijk wil ondanks dominantie met Liverpool niet over titel praten
Hoewel Liverpool er fantastisch voor staat in de Premier League, wil Virgil van Dijk het niet over de eerste landstitel van de club sinds 1990 hebben. De verdediger wil zich slechts focussen op de wedstrijden die nog gaan komen.
1 h
www.nu.nl
Wie probeert te ontsnappen eindigt in Vught: Omar L. gaat Benaouf A. achterna
Bij de meeste ontsnappingspogingen wordt de gedetineerde buiten de gevangenismuren opgewacht door handlangers. Maar vandaag in Zutphen probeerde een groep mannen volgens de politie juist de gevangenis ín te breken om een crimineel te bevrijden. Deze actie doet daarmee sterk denken aan de poging met een helikopter in Roermond twee jaar geleden. Ook toen werd geprobeerd een voor liquidatie veroordeelde crimineel uit de Amsterdamse onderwereld te bevrijden, namelijk Benaouf A.. Hij werd vervolgens overgebracht naar de extra beveiligde gevangenis in Vught - net zoals Omar L. vandaag zijn cel in Zutphen moest verruilen voor een zwaarbeveiligde in Vught. Daarmee lijkt het zeer waarschijnlijk dat L. de gedetineerde is die het doelwit was van de verijdelde uitbraak. L. zit een levenslange celstraf uit voor zijn aandeel in verschillende moorden of pogingen daartoe. Jurist Sonja Meijer, universitair docent strafprocesrecht aan de VU, noemt het een bijzondere ontsnappingspoging. "De enige andere vergelijkbare poging tot ontsnapping van de laatste jaren is de poging van Benaouf A." Spectaculair plan In oktober 2017 wilde een groep mannen een gehuurde helikopter kapen om naar de gevangenis in Roermond te vliegen. Het was de bedoeling om Benaouf A. daar op de luchtplaats op te pikken. Ze hadden daarvoor een Colombiaanse helikopterpiloot geregeld. Het plan mislukte omdat de politie vooraf op de hoogte was. "Het was een spectaculaire poging, vooral als het ook gelukt was", zegt NOS-justitieredacteur Remco Andringa. In de cel van Benaouf A. werden verschillende telefoons gevonden, waarmee hij in contact stond met de uitvoerders. Ook had hij een plattegrond getekend van de luchtplaats en die aan de groep doorgegeven. Bekijk hier videobeelden van de politie-actie en de persconferentie over de ontsnappingspoging uit 2017: Uiteindelijk werd één van de vermoedelijke handlangers doodgeschoten door de politie tijdens een achtervolging op de A2. Verschillende betrokkenen kregen celstraffen voor de verijdelde uitbraakpoging. A. verloor zijn kans op vervroegde vrijlating en moet een paar jaar langer in de cel zitten. Of Omar L. ook iets wist van de inbraakpoging in Zutphen is nog onduidelijk. Een brandend busje reed vanmorgen tegen de entree van de gevangenis in Zutphen. Na een achtervolging kon de politie vier verdachten oppakken. Ook ditmaal gebruikten agenten hun wapen, maar dan voor een waarschuwingsschot. En net als bij A. is uiteindelijk niemand ontsnapt uit de gevangenis. De laatste jaren lukt het zelden om succesvol uit een gevangenis te ontsnappen. Voor zover bekend was de laatste succesvolle poging eveneens een opvallende zaak. In december 2018 raakt een 26-jarige gevangene buiten De Schie in Rotterdam door zich te verstoppen in een grote blauwe vuilniszak. Gevangenen krijgen die zakken om spullen in te pakken als ze hun straf hebben uitgezeten. Een vriend die werd vrijgelaten liep 's ochtends met de zak de gevangenis uit, met daarin de 26-jarige. Anderhalve maand later werd hij weer opgepakt door de politie. Omdat ontsnappen juridisch niet strafbaar is, kreeg de man geen extra celstraf. Het kabinet probeert ontsnappen uit de gevangenis wel strafbaar te maken.
1 h
nos.nl
Balotelli pakt dertiende rode kaart in zijn loopbaan
De invalbeurt van Mario Balotelli bij Brescia in de thuiswedstrijd tegen Cagliari (2-2) duurde zondag welgeteld zeven minuten.
2 h
www.ad.nl
Kiki Bertens heeft juiste ’mindset’ en is klaar voor Australian Open
2 h
www.telegraaf.nl
Volgens mij zijn we gewoon bot en onbeschoft
De bestuurder van de Noord/Zuidlijn roept vrolijk ‘goedemiddag’ als hij op het keerpunt van de lijn in Amsterdam-Zuid het voorste treinstel binnenstapt. Ik schrik bijna van deze onverwachte goedgehumeurde beleefdheid. Een hartgrondig zwijgen is het antwoord van de passagiers in de volle cabine. Ik mompel nog iets van ‘ook goedemiddag’ maar verbaasde en bijna verwijtende blikken van medepassagiers zijn mijn deel.
2 h
www.parool.nl
‘Wild gevecht’ bij après-ski in Oostenrijk: Nederlandse (18) bewerkt slachtoffer met gebroken fles
Een avondje stappen in Zell am See is voor een groep Nederlandse wintersporters afgelopen nacht in mineur geëindigd. De jongeren kregen het aan de stok met twee Oostenrijkse leeftijdgenoten. Daarop ontstond volgens de politie een ‘wild’ gevecht waarbij een Oostenrijker die op de grond lag flink werd toegetakeld door een 18-jarige Nederlandse.
2 h
www.ad.nl
Ja, er waren weer sterke vrouwen en veel hiphop op Noorderslag, maar daar gíng niet over
Man of vrouw, Nederlands of anderstalig, hiphop of gitaren, de discussies erover lijken hier, in Groningen, hun eindstadium te hebben bereikt. Er is alleen muziek.
2 h
www.volkskrant.nl
Tientallen gedetineerden ontsnapt uit Paraguayaanse gevangenis
In Paraguay zijn zeker 75 gedetineerden ontsnapt uit de gevangenis. Onder hen zijn leden van het grootste drugskartel van Brazilië.
2 h
www.nrc.nl
Rashford pas begin maart weer terug bij United
Aanvaller Marcus Rashford kan pas begin maart weer in actie komen voor Manchester United. Zijn rugblessure, die hij afgelopen woensdag opliep als invaller in de bekerwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers (1-0), is ernstiger dan gedacht.
2 h
www.ad.nl
Duizenden sinaasappels duwen
Het gammele vrachtwagentje met een laadbak vol sinaasappels was stilgevallen op een drukke Italiaanse straat in hartje Rome. Getoeter van passerende auto’s.
2 h
www.nrc.nl
Magneet voor bedrijven? Zo snel gaat dat niet
Geneesmiddelenbureau EMA zit vanaf maandag in het definitieve pand. Tot meer biotech in Amsterdam heeft dat nog niet geleid. „Over tien jaar zien we echt effect.”
2 h
www.nrc.nl
Met pensioen: 'Ik doe dankbaar werk, maar krijg er niet voor betaald'
De meesten van ons doen het rond hun 65e: de kantoordeur definitief achter ons dichttrekken en met pensioen gaan. In de rubriek Met pensioen vragen we pensionado's naar hun leven ná een betaalde baan: hebben ze er reikhalzend naar uitgekeken of juist niet? Lukt het om rond te komen, en waar gaat al die nieuwe vrije tijd naartoe? Deze week: Willem Doornbos, die vrijwillig lesgeeft aan vluchtelingen.
2 h
www.nu.nl
Citrix-stop duurt nog minstens een week
2 h
www.telegraaf.nl
Rashford vanwege stressfractuur in rug waarschijnlijk maanden aan de kant
Manchester United kan vermoedelijk enkele maanden niet beschikken over Marcus Rashford. De spits blijkt een stressfractuur in zijn onderrug te hebben.
2 h
www.nu.nl
Chinees virus grijpt sneller om zich heen dan verwacht; Chinees nieuwjaar vergroot kans op verspreiding
Het nieuwe corona-virus in de Chinese miljoenenstad Wuhan grijpt sneller om zich heen dan verwacht. Zondag werden zeventien nieuwe gevallen gemeld. Aan de vooravond van Chinees Nieuwjaar, het piekseizoen voor reizen, is de kans groot dat het virus zich over andere steden en zelfs buiten China verspreidt.
2 h
www.volkskrant.nl
Ajax verhuurt Kühn aan Bayern München
2 h
www.telegraaf.nl
China verbiedt gebruik van plastic tassen in grote steden
China verbiedt nog dit jaar de productie, verkoop en het gebruik van plastic wegwerptassen in stedelijk gebieden. In 2022 moet het verbod gelden voor heel China. Ook het gebruik van plastic rietjes is vanaf dit jaar uit den boze. Dat hebben de Chinese autoriteiten zondag bekendgemaakt. Markten waar verse producten worden verkocht, krijgen tot 2025 de tijd om alternatieven te vinden. Ook verpakkingsmaterialen, plastic bestek en wegwerp-tandenborstels en -kammen worden verboden. Met die maatregelen wil China het gebruik van plastic in horeca en hotelwezen met dertig producent reduceren. China is de grootste producent van kunststofproducten ter wereld en kampt met veel milieuproblemen door het gebruik van plastic. Zo dobbert er bijna 1,5 miljoen kilo aan plastic soep in de rivier de Yangtze.
2 h
nos.nl
Jazz-saxofonist Jimmy Heath op 93-jarige leeftijd overleden
Saxofonist Jimmy Heath, onder meer bekend door jazzband The Heath Brothers, is zondag op 93-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn kleinzoon aan National Public Radio.
2 h
www.nu.nl
Akkoord in Berlijn: wapenembargo en stap naar vrede in Libië
2 h
www.telegraaf.nl
Scorende Van Dijk wil niet over titel spreken: ‘Geen grote praatjes houden’
Met een rake kopbal gidste Virgil van Dijk Liverpool vanavond naar een thuisoverwinning op Manchester United. Aan het kampioenschap in de Premier League wil de Nederlandse verdediger echter nog altijd niet denken. ,,Vorig seizoen verloren we één keer, maar werden we toch geen kampioen.‘’
2 h
www.ad.nl
Berlijn-top stemt in met deëscalatie conflict Libië
Tijdens de top onder leiding van bondskanselier Merkel is afgesproken om het wapenembargo voor Libië strenger na te leven.
2 h
www.nrc.nl