Televizier neemt contact op met Wendy over gestolen ring

unread news
unread news (Demo user)
Motorcoureur Edwin Straver overleden aan gevolgen ongeluk bij Dakar Rally
De Nederlandse motorcoureur Edwin Straver is vannacht overleden. De Brabander bezweek aan zijn verwondingen die hij vorige week opliep bij een zeer ongelukkige val tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally.
7 m
www.rtlnieuws.nl
'Motorcoureur Edwin Straver week na val in Dakar Rally overleden'
Motorcoureur Edwin Straver, die vorige week ten val kwam in de Dakar Rally, is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden, meldt Omroep Brabant vrijdag.
7 m
www.nu.nl
Drie doden bij woningbrand in Duiven
De politie heeft de lichamen van drie doden gevonden in een woning waar vrijdagochtend brand woedde. Waardoor de brand ontstond, is nog onduidelijk.
8 m
www.nrc.nl
Motorcoureur Edwin Straver overleden na crash in Dakar Rally
Motorcoureur Edwin Straver uit Rijswijk is vrijdag overleden. De 48-jarige Straver kwam tijdens de voorlaatste etappe van de Rally in Saoedi-Arabië na een zware crash ongelukkig ten val en liep daarbij een zware hersenbeschadiging en een gebroken nekwervel op.
www.ad.nl
‘Te hoge belastingaanslagen door verkeerde RDW-registraties van dieselauto’s’
Sinds dit jaar betalen automobilisten extra voor fijnstofuitstoot. De registratie waarop de taks gebaseerd is, zou niet altijd kloppen.
www.nrc.nl
Drie doden bij woningbrand in Gelderse plaats Duiven
Bij een woningbrand in het Gelderse Duiven zijn vrijdagochtend drie personen overleden, meldt de politie. De brandweer onderzoekt of er nog meer mensen in het huis zijn. De brand is onder controle.
www.nu.nl
VN-medewerkers niet toegestaan WhatsApp te gebruiken
Cyberveiligheid De VN beschouwen WhatsApp niet als een veilige app. WhatsApp verdedigt zich door te stellen dat het de beste end-to-end encryptie ter wereld gebruikt.
www.nrc.nl
Politie rolt hennepstekerij met 3000 stekken op in Steenbergen
De politie heeft donderdag een hennepstekerij opgerold aan de Graaf Hendrikstraat in Steenbergen. Hierbij werden een 55-jarige Bergenaar en een 47-jarige man uit Klundert opgepakt.
www.nu.nl
Ewan zegeviert weer in Tour Down Under, Roosen beste Nederlander
Caleb Ewan heeft ook de vierde etappe van de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De Australiër, die in de sprint onder anderen de Ier Sam Bennett en Jasper Philipsen uit België aftroefde, won eerder al de tweede rit. Timo Roosen was in Murray Bridge met zijn zestiende plek de beste Nederlander.
www.ad.nl
Recreanten hoeven toch geen toestemming te vragen voor ophangen hangmat
Recreanten die een hangmat in een Utrechts park willen ophangen hoeven daar van tevoren geen toestemming voor te vragen, heeft de gemeenteraad van Utrecht donderdagavond besloten.
www.nu.nl
China treft meer maatregelen om coronavirus tegen te gaan
In de stad Wuhan wordt in korte tijd een nieuw ziekenhuis gebouwd met duizend bedden. Disneyland Shanghai sluit vanaf zaterdag voor onbepaalde tijd de deuren.
www.nrc.nl
Sonos zegt sorry voor uitfasering speakers en wijzigt plannen
De ceo van Sonos biedt zijn excuses aan voor de ophef die is ontstaan over het uitfaseren van oudere speakers. Hij draait die beslissing deels terug.
www.rtlnieuws.nl
Wat Eten We Vandaag: Tuna melt quesadilla's met guacamole
Deze quesadilla’s met tonijn kunt vullen met al je favoriete ingrediënten. Geen groot van vis? Skip de tonijn en gebruik plakjes chorizo of gegrilde groenten.
www.ad.nl
Wederom vier Chinese steden op slot vanwege coronavirus
Inmiddels zijn er Chinese steden op slot gegaan vanwege angst voor de verspreiding van het nieuwe coronavirus, meldt persbureau AFP vrijdag. In totaal gelden de beperkingen voor zo'n 41 miljoen Chinezen.
www.nu.nl
Klopp niet bezig met titel: 'Moest navragen hoeveel punten we voorstaan'
Jürgen Klopp heeft nog maar eens benadrukt dat hij nog niet bezig is met een landstitel van Liverpool. De manager zag zijn ploeg donderdag bij Wolverhampton Wanderers de veertiende competitiezege op rij boeken: 1-2.
www.nu.nl
Minke vond haar biologische zus via DNA-test: 'We doen toevallig dezelfde studie'
Stel je voor: je wordt als kind geadopteerd uit China, groeit hier op en komt er via een DNA-test achter dat je een zus hebt in Denemarken. Het klinkt als een goed boek of spannende film, maar het is het waargebeurde verhaal van Minke uit Amersfoort.
www.rtlnieuws.nl
Twee doden bij woningbrand in Duiven, hulpdiensten vragen om extra inzet
In een woning aan de Roodwilligenstraat in Duiven is vrijdagmorgen brand uitgebroken. Daarbij zijn in ieder geval twee dodelijke slachtoffers gevallen. Omstanders melden dat de brandweer rond 08.30 uur iemand uit de woning heeft gehaald en dat nog werd gezocht naar andere personen die mogelijk in de woning aanwezig waren.
www.ad.nl
Drie doden bij woningbrand in Duiven: mogelijk meer slachtoffers
Bij een brand in een woning in het Gelderse Duiven, nabij Arnhem, zijn vanochtend drie personen overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie.
www.ad.nl
Advocaat: Braziliaanse Patricia had vaker abortuspillen gebruikt
In de rechtbank in Amsterdam dient vrijdag de eerste pro formazitting in de zaak tegen Dennis van E., de financieel deskundige die zijn zwangere Braziliaanse vrouw Patricia Olivieira dos Santos om het leven zou hebben gebracht met drugs en abortuspillen.
www.ad.nl
OM: Van E. dwong vriendin tot abortus omdat hij geen jongen wilde
Maar volgens de advocaat van Van E. had zijn vriendin zelf abortuspillen gekocht.
www.parool.nl
Defensie duikt in e-sports met eigen Counter-Strike-team
Voor het eerst heeft een team van Defensie meegedaan aan een e-sportscompetitie. Militairen van de Koninklijke Marine deden in Den Haag mee aan een toernooi waar Counter-Strike: Global Offensive werd gespeeld. Voor defensie zijn dit soort toernooien een manier om nieuwe militairen te werven. "Kijk naar de dronetechnologie. De dronepiloot van de toekomst is nú bezig met e-sports", zegt Peter van den Berg van de Koninklijke Marine tegen Omroep West. Gamers passen volgens defensie in het profiel van een militair. "Ze zijn constant bezig met onder tijdsdruk beslissingen nemen." Het is niet de eerste keer dat het leger kijkt naar de gamewereld. Zo stonden ze vorig jaar met een stand op de DreamHack Rotterdam, een groot gametoernooi in Ahoy. Trainingsachterstand Het is wel nieuw dat er een officieel team van Defensie meedeed. Guido Vols is een van de vijf spelers in 'KM Esports'. Hij zegt dat het toernooi wel wat anders is dan de missie die hij heeft gedaan. Hij was een van de mariniers die koopvaardijschepen moesten beschermen tegen piraterij. "Dat is echt actie, je bent meer dan 100 procent gefocust. Alles kan daar de dood betekenen." Het schietspel Counter-Strike: Global Offensive is een van de grootste spellen in de wereld van e-sports. Wereldwijd kijken tientallen miljoenen mensen naar de grote toernooien. Vorig jaar werd er bijna 12 miljoen euro verdeeld aan prijzengeld. Het gaat waarschijnlijk nog wel even duren voor het team van de Koninklijke Marine zich met de top kan meten. Tijdens de eerste competitieavond verloren ze kansloos. "Ik had ook nooit verwacht dat we zouden winnen", zegt commandeur Van den Berg. Waar andere teams zo'n 20 tot 40 uur in de week trainen had het team van de Marine pas 30 uur samen gespeeld. "Voor ons is de e-competitie een eerste stap om deze wereld binnen te komen. We hopen volgend seizoen een beter resultaat neer te zetten." Wie het 'virtuele bloedbad' wil bekijken kan hier terecht.
nos.nl
Burgemeester mag sportcomplex OFC niet sluiten van rechter
Burgemeester Rob Meerhof van Oostzaan mag het sportcomplex van voetbalclub OFC aan de Twiskeweg voorlopig niet sluiten. Die sluiting, om de openbare orde te waarborgen, is onredelijk, stelt de bestuursrechter.
www.parool.nl
Apple heeft mij in zijn macht
Als men een nieuwe iPhone koopt, wordt er een gloednieuw snoertje bij geleverd. Het is, zoals elk Appleproduct, verpakt als een juweel. Perfect opgerold, met een mooi papiertje bij elkaar gehouden, op zijn eigen plekje in het overheerlijke doosje waarin de nieuwe iPhone zit.
www.parool.nl
Italiaans sportwagenmerk Maserati gaat elektrisch
Maserati heeft zijn eerste twee volledig elektrische modellen aangekondigd. Het gaat om de opvolgers van de GranTurismo en de GranCabrio. In 2021 worden de nieuwe modellen onthuld.
www.nu.nl
Drie doden bij woningbrand in Duiven
In een huis in het Gelderse Duiven zijn bij een brand drie lichamen gevonden. Niet uitgesloten is dat er meer mensen in de woning waren. Volgens een verslaggever van Omroep Gelderland zou er een gezin met een dochter wonen. De brand werd vanmorgen ontdekt door een voorbijganger. Daarna probeerden buren contact te krijgen met de bewoners. De rolluiken zaten op dat moment dicht. Dat maakte het blussen lastiger. Eerst werden er twee doden gemeld, daar is later in de ochtend een derde slachtoffer bijgekomen. De brandweer zegt dat de brand onder controle is. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. Er wordt onderzoek gedaan.
nos.nl
Wetenschappers ontdekken ‘wandelende haaien’ op de zeebodem
Het is een bijzonder gezicht: een haai die zijn vinnen gebruikt om over de zeebodem te sluipen. Australische wetenschappers hebben vier nieuwe soorten van deze zogeheten ‘wandelende haaien’ ontdekt. Daarmee komt het totaal aantal bekende soorten op negen.
www.ad.nl
Farmaceuten stellen 'moreel kompas' op zonder een woord over medicijnprijzen
Veertig bedrijven in de farmaceutische industrie hebben een gezamenlijke gedragscode opgesteld. De code is bedoeld als "moreel kompas". De hoogte van medicijnprijzen wordt er niet in genoemd, hoewel juist dat een thema is waar zorgen over bestaan. De gedragscode wordt vandaag gepresenteerd aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg. Hij is al langer bezig met hoge prijzen van geneesmiddelen. Volgens de minister zijn dure medicijnen een van de redenen dat "zorgkosten zo ver op­lopen dat ze voor mensen niet meer betaalbaar zijn". Zelf verantwoordelijk De medicijnprijzen zijn niet opgenomen in de gedragscode omdat bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor het opstellen en verantwoorden van de prijzen, zegt Aarnoud Overkamp, voorzitter van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen en directeur van farmaceut Takeda, in het NOS Radio 1 Journaal. Volgens Overkamp is het ook lastig om afspraken te maken over de prijzen vanwege het mededingingsrecht. Dat zijn wetten over concurrentie, die bedrijven verbieden een kartel te vormen waarin ze bijvoorbeeld afspraken maken over prijzen. "Onzin", noemt patentrechtdeskundige Ellen 't Hoen dat in De Volkskrant. Mededingingsrecht staat volgens haar geen toezegging over redelijke prijzen in de weg. Minister Bruins dreigde afgelopen september de naam van een Italiaanse farmaceut openbaar te maken. De NOS onthulde dat het ging om het bedrijf Leadiant, dat in korte tijd prijs van het medicijn CDCA, tegen de zeldzame ziekte CTX, 500 keer zo hoog maakte. De pil ging van 28 cent naar 140 euro. 'Niet transparant' Volgens Bruins werkt de farmaceutische industrie nauwelijks mee aan betaalbare zorg en is de industrie niet transparant over de prijsopbouw van medicijnen. De prijzen zijn volgens Overkamp vanwege de wet geneesmiddelenprijzen al aanvaardbaar in Nederland. "Sommige medicijnen komen op de markt na onderhandelingen met de minister. Dat zijn in principe allemaal aanvaardbare prijzen." Startpunt De code bevat 38 artikelen, verdeeld over vier thema's. "Er staat bijvoorbeeld in dat we open en verantwoord zullen handelen, dat we in het belang van de patiënt handelen en dat er wordt gerapporteerd wat de uitgaven zijn aan onderzoek van geneesmiddelen. We gaan helpen bij het oplossen van medicijntekorten. Een variëteit van onderwerpen die we belangrijk vinden." Hoewel afspraken over medicijnprijzen daar nog niet toe behoren, zouden die mogelijk wel in een update van de code kunnen komen, zegt Overkamp. "Dit is een startpunt, de code heeft een groeimodel. Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd. Ik weet zeker dat we over tien jaar een andere code hebben."
nos.nl
Gemeente Zundert heropent Citrix-servers na dichten beveiligingslek
De gemeente Zundert heeft de Citrix-servers weer aangezet. Een update dichtte de kwetsbaarheid in het systeem dat er onder meer voor moet zorgen dat medewerkers vanuit huis kunnen werken.
www.nu.nl
Nederland is in EU minst duurzaam
Europa lijkt doelen voor 2020 te gaan halen, maar Nederland lukt het niet op eigen kracht
www.nrc.nl
Raad en Commissie EU tekenen brexitakkoord, nu Parlement nog
EU-president Charles Michel en Commissievoorzitter Ursula von der Leyen hebben hun handtekening gezet onder de deal waarin het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU is vastgelegd.
www.rtlnieuws.nl
Wattweg in Bergen op Zoom was enige tijd afgesloten vanwege waterlekkage
Een grote waterlekkage aan de Wattweg in Bergen op Zoom zorgde donderdagavond voor veel overlast. De brandweer sloot samen met de politie de weg af in afwachting van Brabant Water, dat vervolgens de waterleiding afsloot.
1 h
www.nu.nl
'Bayer overweegt Roundup-zaken te schikken voor 10 miljard dollar'
Bayer voert gesprekken met advocaten om de tienduizenden zaken rond onkruidverdelger Roundup te schikken voor een bedrag van zo'n 10 miljard dollar (9 miljard euro), meldt persbureau Bloomberg vrijdag op basis van anonieme bronnen.
1 h
www.nu.nl
Werkzaamheden aan verlengde Thorbeckestraat deze week afgerond
De gemeente legt de komende week de laatste hand aan de verlengde Thorbeckestraat in Alphen aan den Rijn. Deze week worden de laatste werkzaamheden verricht, namelijk het planten van bomen.
1 h
www.nu.nl
Hier is het leed groot genoeg
Kijken naar het BNNVARA-programma Over mijn lijk is een beetje als nadenken over je eigen begrafenis.
1 h
www.nrc.nl
Britse waakhond onderzoekt overname Just Eat
De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) start een onderzoek naar de overname van maaltijdbezorger Just Eat door branchegenoot Takeaway, meldt het laatstgenoemde bedrijf vrijdag in een persbericht.
1 h
www.nu.nl
Twee doden bij woningbrand in Duiven, brandweer zoekt andere bewoners
Bij een brand in een woning in het Gelderse Duiven zijn twee doden aangetroffen. Dat meldt de politie. Het gaat om een huis aan de Roodwilligenstraat.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Gebiedsverbod omstreden Haagse imam opnieuw verlengd
Het ministerie van Justitie en Veiligheid wil het gebiedsverbod voor de omstreden imam Fawaz Jneid in de Haagse wijken Transvaal en de Schilderswijk opnieuw verlengen. Volgens het ministerie toont de imam nog geen verbetering. Jneid kreeg het gebiedsverbod in 2017 opgelegd nadat hij een illegale gebedsdienst had geleid in een boekhandel. Sindsdien wordt het verbod elk half jaar opnieuw bekeken. Het is nu de vijfde keer dat het wordt verlengd. Volgens een woordvoerder van het ministerie blijft het beeld rond Jneid hetzelfde. De gemeente Den Haag vindt dat de imam met zijn optredens bijdraagt aan de radicalisering van jongeren. Het verbod leidt volgens de gemeente tot minder onrust in Transvaal en de Schilderswijk. Jneid heeft zich altijd tegen het gebiedsverbod verzet en spreekt tegen dat hij jongeren aanzet tot extremisme. Leerboeken salafistische scholen De imam draagt zijn boodschap nu uit via Facebook en hij verschijnt in de media. Hij liet zich onlangs uit over een onderzoek van Nieuwsuur en NRC waaruit naar voren kwam dat kinderen op salafistische scholen leren dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen. Jneid zei dat de salafistische scholen daarmee niets fout doen. "Ouders en leraren zijn verplicht om kinderen op te voeden volgens de islamitische wetgeving en te beschermen tegen afwijkingen", reageerde hij. Jneid is schriftelijk op de hoogte gebracht van het voornemen om het gebiedsverbod in februari te verlengen. Voor die tijd kan hij nog bezwaar aantekenen.
1 h
nos.nl
Wielrenner Ewan zegeviert weer in Tour Down Under
Caleb Ewan heeft ook de vierde etappe van de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De Australische wielrenner, die in de sprint onder anderen de Ier Sam Bennett en Jasper Philipsen uit België aftroefde, won eerder al de tweede rit. Timo Roosen was in Murray Bridge met zijn zestiende plek de beste Nederlander.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Zeeburgereiland: 5000 huizen, maar intens saai
Het Zeeburgereiland is saai, zeggen de bewoners. Sommigen vinden dat prettig, anderen verhuizen uit arren moede maar naar een gezelligere buurt. ‘Ik ga hier langzaam dood van verveling.’
1 h
www.parool.nl
Barcelona laat Engelsman alweer gaan, Hyballa topkandidaat NAC
Nog ruim een week en dan sluit de winterse transfermarkt. Wie nog gaten moet dichten in de defensie of een goaltjesdief zoekt, moet stilaan haast maken. In TransferTalk houden we dagelijks alle geruchten en voltooide transfers bij.
1 h
www.ad.nl
Minder kijkers voor nieuwe quiz Winston Gerschtanowitz
De nieuwe SBS-quiz van Winston Gerschtanowitz heeft donderdag weer minder kijkers getrokken. 50/50, waarin twee kandidaten moeten kiezen wat het juiste antwoord op een vraag is, werd donderdag bekeken door 214.000 mensen. Dat is ruim 100.000 mensen minder dan op maandag, toen het programma voor het eerst werd uitgezonden.
1 h
www.ad.nl
Cees Pille geïnstalleerd als wethouder van gemeente Goes
Cees Pille (VVD) is donderdagavond geïnstalleerd als wethouder in de gemeente Goes. Hij is de opvolger van Loes Meeuwisse, die in december burgemeester is geworden in de gemeente Noord-Beveland.
1 h
www.nu.nl
Slecht nieuws voor Willem Janssen: gescheurde kruisband
Willem Janssen heeft in de heeft in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven zijn kruisband gescheurd. De aanvoerder van FC Utrecht kreeg het slechte nieuws waarvoor hij al vreesde gisteren in het ziekenhuis te horen.
1 h
www.ad.nl
Primeur: Glen Faria komt na 5 jaar met nieuwe muziek
Rapartiest Glen Faria (40) komt met een nieuw album. RTL Boulevard mag het eerste lied, mét bijbehorende clip als eerste laten zien op deze site. Dit is zijn eerste solo track in 5 jaar en tevens het startschot voor een reeks nieuwe liedjes die allemaal dit jaar zullen verschijnen.
1 h
www.rtlnieuws.nl
‘Duitsland houdt snellere trein Amsterdam - Berlijn tegen’
De Duitse plaatsen Bad Bentheim en Rheine houden een snellere treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn tegen.
2 h
www.parool.nl
Fietser gewond bij ongeval op kruising Transformatorweg in Westpoort
Een fietser is in de nacht van donderdag op vrijdag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Transformatorweg en de Kabelweg in Westpoort. Het slachtoffer kwam in botsing met een auto.
2 h
www.nu.nl
Een babypanda? Kassa voor China!
Als panda Wu Wen na haar nacht vol passie met Xing Ya drachtig blijkt te zijn moet Ouwehands Dierenpark diep in de buidel tasten.
2 h
www.ad.nl