Temptation-Channah: ‘Iedereen mag mijn bevalling zien’

Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Duitse gemeentes zien niks in algeheel vuurwerkverbod
Als het aan de Duitse gemeentes ligt, komt er ook in Duitsland geen landelijk vuurwerkverbod tijdens oud en nieuw. De voorzitter van de vereniging van Duitse gemeentes DStGB zegt tegen de Neue Osnabrücker Zeitung dat het afsteken van vuurwerk door particulieren een uitdrukking is van ‘levensvreugde’ en daarom niet algeheel verboden mag worden.
www.ad.nl
Amerikaanse vrouw vangt vis met 'dubbele bek'
Een vrouw in de Amerikaanse staat New York hengelde tijdens een boottochtje met haar man een wel heel bijzondere vis binnen. Toen ze haar vangst uit het water trok, bleek het dier over twee 'bekken' te beschikken.
www.rtlnieuws.nl
Jacht op criminele dienstverleners leidt naar netwerk drugshandelaren
Met het ontmaskeren van twee belangrijke criminele dienstverleners heeft de FIOD een groot netwerk van drugs-, wapen- en anabolenhandelaren blootgelegd. Het onderzoek toont aan dat de harde aanpak van mensen die hand- en spandiensten verlenen aan de onderwereld loont, stelt de opsporingsdienst.
www.ad.nl
Ook de Heinekens hadden een plekje in het boekje van Epstein
In het inmiddels beruchte boekje van Jeffrey Epstein blijken tussen vele honderden jetsetters de namen van twee Nederlanders te staan: die van de in 2002 overleden Freddy Heineken en zijn dochter Charlene. Kenden zij de van grootschalige pedofilie beschuldigde Amerikaanse multimiljonair?
www.ad.nl
Regisseur Quentin Tarantino en zijn vrouw verwachten hun eerste kind
Regisseur Quentin Tarantino en zijn vrouw Daniela Pick maken zich op voor de komst van hun eerste kind, zo meldt People. De 56-jarige regisseur en de 35-jarige Daniela laten in een statement weten "enorm blij te zijn met de komst van de baby".
www.nu.nl
Quentin Tarantino wordt voor de eerste keer vader
Vrolijk nieuws voor Quentin Tarantino en zijn vrouw Daniela Pick. Het stel is in blijde verwachting van hun eerste kind, meldt People. De 56-jarige regisseur en de 35-jarige Daniela laten in een statement weten 'enorm blij te zijn met de komst van de baby'.
1 h
www.ad.nl
WHO: microplastics in drinkwater zijn (nog) geen bedreiging
Ook in drinkwater zitten microplastics. Maar de concentratie is nog zo laag, dat de gezondheid er niet door geschaad wordt, concludeert de WHO.
2 h
www.nrc.nl
Handig even een crisis uit de media houden
Politiek is vooral mediamanagement geworden. NRC-reporter Marcel Haenen belde dinsdagmiddag een voorlichter van het ministerie van Justitie en Veiligheid over het bezoek…
2 h
www.nrc.nl
Zuidasdok is beheersbaar probleem voor Heijmans ‘mits betaald wordt’
Heijmans houdt vertrouwen in de ontwikkeling van de Amsterdamse Zuidas. De omzet daalde licht.
2 h
www.nrc.nl
Groot loonverschil tussen flex en vast
Flexibele werknemers zijn jonger, lager opgeleid en werken in minder gewilde beroepen. Daarom is hun loon gemiddeld veel lager.
2 h
www.nrc.nl
Amnesty houdt ook de VS een spiegel voor
Amnesty International heeft onlangs een reiswaarschuwing afgegeven voor de Verenigde Staten. Om aandacht te vragen voor het excessieve wapengeweld daar.
2 h
www.nrc.nl
Ook dressuurpaarden hebben recht op de warmte van een kudde
De paardendressuur ligt op sociale media dermate onder vuur dat topamazones als Anky van Grunsven en Isabell Werth de toekomst van de paardensport somber inzien.
2 h
www.nrc.nl
'Coalitie denkt aan miljardenfonds voor economie'
De coalitiepartijen denken na over het opzetten van een miljardenfonds om de economische groei in Nederland te waarborgen. Het plan zou bekend moeten worden gemaakt op Prinsjesdag, als onderdeel van de miljoenennota.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Pompeo belt met Deense minister over rel Groenland
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft woensdag telefonisch gesproken met zijn Deense collega over het afzeggen van een bezoek aan het Scandinavische land door president Donald Trump. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken laat dat in een verklaring weten.
2 h
www.ad.nl
'14 miljard minder aan woningbouw en wegen door stikstofuitspraak'
Bouwprojecten ter waarde van 14 miljard euro staan op losse schroeven door de uitspraak van de Raad van State (RvS) over de beperking van de stikstofuitstoot. Dat heeft ABN Amro berekend. Door die stikstof-uitspraak kunnen allerlei bouwprojecten niet doorgaan. Volgens de bank is de komende vijf jaar de bouw van zo'n 5 miljard euro aan woningen en 9 miljard euro aan infrastructuur onzeker geworden. "De woningbouw haperde al door hoge bouwkosten en personeelstekorten, maar de uitspraak van de RvS zorgt er mogelijk voor dat de woningbouw nu piepend tot stilstand komt", aldus Madeline Buijs, econoom bij ABN Amro. "De overheid streeft naar de bouw van 75.000 woningen per jaar, al wordt dit nu al niet gehaald. Door de RvS-uitspraak wordt dat de komende jaren nog moeilijker." Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat het aantal vergunningen voor nieuwbouwwoningen in het tweede kwartaal met 14 procent gedaald is naar 12.800. Dat is het laagste aantal in drie jaar tijd. In het eerste kwartaal nam het aantal vergunningen ook al af. De woningbouw was dus al aan het teruglopen voor de uitspraak van de Raad van State van eind mei. Onzekerheid over doorgaan De Raad van State heeft al een streep gezet door de bouw van de nieuwe wijk Melickerveld in Roermond. Daar zouden 468 woningen komen. Van andere projecten is onzeker of ze door kunnen gaan. ABN Amro noemt onder meer de bouw van 6000 tot 10.000 woningen in de Merwedekanaalzone in Utrecht, 5000 woningen op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk en 500 woningen in de wijk Kloosterveen in Assen. Wat betreft wegenbouw gaat het onder meer om de uitbreiding van de A27 en A12 bij Utrecht en de A15 en A12 bij Arnhem. Groot publiek belang Voor alle bouwprojecten die stikstof uitstoten, moet sinds de uitspraak aangetoond worden dat die geen effect hebben op ruim 118 natuurgebieden die last hebben van te veel stikstof. Als dat effect er wel is, moet de zogeheten ADC-toets doorlopen worden. ADC staat voor Alternatief, Dwingend en Compensatie. Eerst moet er een alternatief voor het project gevonden worden. Is dat er niet, dan wordt bekeken of er een dwingend algemeen belang is om het project door te laten gaan. Als er zo'n belang is, dan moeten er maatregelen genomen worden om de stikstofuitstoot te compenseren. ABN Amro verwacht dat alleen woningbouwprojecten in gemeentes met een woningtekort die ADC-toets zullen doorstaan, omdat er dan sprake is van een groot publiek belang om meer te bouwen. "Wij verwachten dat woningprojecten in gemeentes met een woningoverschot de komende jaren niet door kunnen gaan. Dit scheelt de woningbouw al minimaal 1 miljard euro per jaar. Dat bedrag kan nog hoger worden als bouwprojecten in gebieden met een woningtekort die ADC-toets ook niet doorstaan."
2 h
nos.nl
ABN-AMRO-economen: Stikstofkwestie kost bouwers miljarden aan omzet
De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro.
2 h
www.nu.nl
'Stikstofkwestie kost bouwers miljarden omzet'
De Nederlandse bouwsector loopt de komende jaren miljarden aan omzet mis als gevolg van de stikstofproblematiek. Dat berekenden economen van ABN AMRO. Zij ramen de schade de komende vijf jaar op 14 miljard euro. Vooral veel wegenprojecten zijn door de recente uitspraak van de Raad van State (RvS) onzeker.
2 h
www.ad.nl
NASA deelt satellietfoto van bosbranden in Amazoneregenwoud
De NASA heeft woensdag een foto vanuit de ruimte vrijgegeven van bosbranden in verschillende staten in Brazilië, waaronder Amazonas, Mato Grosso en Rondônia. De foto werd gemaakt met behulp van het VIIRS-instrument, dat dagelijks lichtpatronen op de aardbol vastlegt.
2 h
www.nu.nl
Kabinet breekt met streven om staatsschuld af te bouwen
3 h
www.telegraaf.nl
Coalitie broedt op miljardeninjectie voor economie
3 h
www.telegraaf.nl
Kabinet breekt met streven om staatsschuld juist af te bouwen
3 h
www.telegraaf.nl
Omstreden zorgwetsvoorstel 'kan integraal teruggedraaid worden', zegt minister
Een duidelijker onderscheid tussen de opleidingen van verpleegkundigen kan eventueel ook buiten de wet om geregeld worden. Dat zei minister Bruins aan tafel bij talkshow Jinek. Hij was te gast vanwege de onrust in de zorg over een nieuw wetsvoorstel. "Dit kan zeker integraal teruggedraaid worden", zei de minister over het wetsvoorstel voor een duidelijker onderscheid tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen. Als alternatief zou het bijvoorbeeld in de cao opgenomen kunnen worden of met een ander wetsvoorstel worden opgelost, lichtte Bruins toe. Volgens de minister is het maken van onderscheid een wens die leeft onder zowel de beroepsorganisatie als de beroepsleden. Als dat wordt toegepast, kunnen verpleegkundigen beter worden ingezet voor de taken waarvoor ze zijn opgeleid, is het argument vóór. Ook speelt mee dat voor hbo-verpleegkundigen de functie 'regieverpleegkundige' wordt geïntroduceerd. Tegenstanders vrezen voor extra scholing en verdeeldheid op de werkvloer. Sommigen dreigen de zorg te verlaten als de omstreden wet wordt ingevoerd. "Op deze manier zie ik de wet niet vliegen", zei Bruins bij Jinek. "Ik ben op zoek naar een gezamenlijke oplossing die door alle partijen wordt gedragen." Vandaag werd bekend dat hij oud-SER-voorzitter Rinnooy Kan heeft gevraagd om mee te werken aan een alternatief plan. De minister verwacht dat er binnen een aantal weken meer duidelijkheid is.
3 h
nos.nl
Loon flexwerker helft lager dan bij vast werk
Het gemiddelde loon voor werknemers met een flexibel arbeidscontract is bijna de helft lager dan dat voor werknemers met een vast contract. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgerekend.
3 h
www.ad.nl
Galatasaray: aanvaller Mitroglou naar PSV
PSV zal waarschijnlijk op korte termijn de Griekse aanvaller Kostas Mitroglou aan de selectie toevoegen. Volgens Galatasaray is de overgang al rond. De Turkse club meldt woensdagavond dat de 31-jarige spits op huurbasis in Eindhoven gaat spelen en dat de Brabantse club 1,25 miljoen euro voor hem betaalt. Galatasaray maakt daarnaast bijna 2 miljoen euro over aan de ervaren Griek.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Vilhena met Krasnodar hard onderuit
Olympiakos kan zich gaan opmaken voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. De Griekse ploeg zette voor eigen publiek FC Krasnodar in de eerste wedstrijd van de play-offs op grote achterstand: 4-0. De thuisclub leidde bij de rust met 1-0 dankzij een treffer van Miguel Angel Guerrero. In de tweede helft sloeg Olympiakos hard toe met drie treffers in de laatste twaalf minuten. Invaller Lazar Randelovic (twee) en Daniel Podence brachten de doelpunten op hun naam.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Flexwerker komt er bekaaid vanaf: verdient 7 procent te weinig
Mensen zonder vast contract verdienen veel minder dan mensen met een vast contract. Flexwerkers krijgen gemiddeld 48 procent minder voor hun werk dan vaste werknemers. Ook als je voor allerlei zaken corrigeert, blijft er nog een gat van 7 procent over.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Moeten bepaalde hondenrassen niet verboden worden?
3 h
www.telegraaf.nl
Vilhena lijkt groepsfase CL met Krasnodar te kunnen vergeten
Tonny Vilhena lijkt met FC Krasnodar dit jaar de groepsfase van de Champions League te missen. De Oranje-international verloor met zijn ploeg in Griekenland met 4-0 van Olympiakos.
3 h
www.nu.nl
CBS: Opnieuw fikse daling in verleende nieuwbouwvergunningen
Het aantal verleende nieuwbouwvergunningen is in het tweede kwartaal van 2019 verder gedaald naar 12.800. Dit is het laagste aantal in drie jaar tijd, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
3 h
www.nu.nl
Aantal bouwvergunningen voor nieuwe woningen daalt verder
Net als in het eerste kwartaal van dit jaar is er sprake van een sterke daling in het aantal bouwvergunningen. Ondertussen blijft de vraag naar woningen op veel plekken groot.
3 h
www.nrc.nl
’Loskoppelen gas kost in dit tempo 150 jaar’
3 h
www.telegraaf.nl
Flexibele kracht krijgt 48 procent minder dan vaste medewerker
Werknemers met een flexibel arbeidscontract verdienen gemiddeld 48 procent minder dan medewerkers met een vast dienstverband, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Gecorrigeerd voor achtergrondkenmerken zoals leeftijd en opleiding bedraagt het loonverschil 7 procent.
4 h
www.nu.nl
Definitief: PSV huurt spits Mitroglou
4 h
www.telegraaf.nl
Wrak Titanic wordt weggevreten door bacterie
4 h
www.telegraaf.nl
PSV haalt met Mitroglu ervaren spits naar Eindhoven
PSV gaat Konstantinos Mitroglou huren. PSV en Galatasaray hebben een overeenkomst bereikt voor het lopende seizoen. PSV betaalt 1,25 miljoen euro voor de huur en de Turken betalen nog 1,95 miljoen euro aan de speler die nog onder contract staat bij Olympique Marseille, zo meldt Galatasaray op de eigen website.
4 h
www.ad.nl
PSV huurt Griekse aanvaller Mitroglou voor één seizoen van Marseille
PSV heeft zich versterkt met Konstantinos Mitroglou. De Griekse aanvaller wordt door de Eindhovenaren voor één seizoen gehuurd van Olympique Marseille.
4 h
www.nu.nl
Vijf gewonden gevallen bij frontale aanrijding in Rotterdam-West
Bij een verkeersongeval in Rotterdam-West zijn woensdagavond vijf gewonden gevallen. De twee auto's waarin de personen zaten, kwamen frontaal met elkaar in botsing op de Tjalklaan.
4 h
www.nu.nl
Omwonenden 'alienbasis' Area 51 bang voor stormloop
4 h
www.rtlnieuws.nl
Man filmt meer dan 500 vrouwen onder hun rokje in Spanje
De Spaanse politie heeft een 53-jarige man betrapt terwijl hij in de metro filmopnames onder rokken van vrouwen maakte. Hij postte meer dan tientallen filmpjes op pornowebsites, blijkt uit onderzoek van de politie.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Flinke rookontwikkeling bij korte brand in Hoog Catharijne
Bij een korte brand in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne is woensdagavond veel rook vrijgekomen. De brandweer had het vuur snel onder controle en gaat het pand ventileren.
4 h
www.nu.nl
Vilhena krijgt pak slaag met Krasnodar
Olympiakos kan zich gaan opmaken voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. De Griekse ploeg zette voor eigen publiek FC Krasnodar in de eerste wedstrijd van de play-offs op grote achterstand: 4-0.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Bondscoach Annan ziet vertrouwen groeien bij monsterzege hockeysters
Bondscoach Alyson Annan merkte tijdens de laatste groepswedstrijd van de Nederlandse hockeysters op het EK dat het vertrouwen bij haar ploeg flink was toegenomen. De titelverdediger plaatste zich woensdag dankzij een monsterzege op Rusland (14-0) voor de halve finales.
4 h
www.nu.nl
Naar de wasstraat? Zo wordt je auto pas echt schoon
Even de auto wassen kan in Nederland bij ruim 2000 installaties. Maar hoe herken je de wasstraat die jouw auto écht schoon krijgt, zonder krassen? Onze autoredactie geeft samen met enkele deskundigen tips om ervoor te zorgen dat je auto na een wasbeurt weer als nieuw is.
5 h
www.ad.nl
Haase uitgeschakeld in Winston-Salem
Robin Haase is in de derde ronde van het toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem uitgeschakeld. De Haagse tennisser moest zijn meerdere erkennen in de 30-jarige Australiër John Millman, de nummer 61 van de wereldranglijst. De twee jaar oudere Haase verloor in twee sets: 6-3 6-4.
5 h
www.rtlnieuws.nl
Haase grijpt naast plek in de kwartfinale in Winston-Salem
Het is Robin Haase niet gelukt om de kwartfinales te bereiken van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Winston-Salem, de laatste test voor de US Open. In de derde ronde ging de Nederlander in twee sets onderuit tegen de als veertiende geplaatste John Millman: 6-3, 6-4.
5 h
www.ad.nl
Vilhena met Krasnodar hard onderuit bij Olympiakos
Krasnodar verraste in de vorige voorronde nog FC Porto. Vanavond had de Russische club van Tonny Vilhena het moeilijker tegen Olympiakos. De Griekse club won in Athene met 4-0.
5 h
www.ad.nl
Ziek en de helft is zwanger: nieuwe baas konikpaarden voelt zich bedrogen
5 h
www.rtlnieuws.nl