The Script moet fans in Amsterdam teleurstellen

Honderden fans van The Script hebben vrijdagmiddag een poging gewaagd om het verrassingsconcert van de band in een Ierse pub op het Leidseplein in Amsterdam bij te wonen. Vele tientallen moesten echter teleurgesteld worden: de zaak was binnen de kortste keren vol.
Load more
Go to source www.rtlnieuws.nl
unread news
unread news (Demo user)
Arbitrage keurt zicht in mistig stadion Fortuna voor bekerduel
In het toernooi om de TOTO KNVB Beker staan dinsdagavond de eerste drie duels in de achtste finales op het programma. AZ speelt om 18.30 uur de uitwedstrijd tegen TOP Oss. Om 20.45 uur staan in Limburg Fortuna Sittard en Feyenoord op het programma. Op hetzelfde tijdstip treffen FC Eindhoven en FC Utrecht elkaar. Mis niets in het liveblog.
www.nu.nl
Aanhoudingen in onderzoek naar voortzetting pedofielenvereniging Martijn
De politie heeft dinsdagmiddag doorzoekingen gedaan in woningen in het strafrechtelijk onderzoek naar de mogelijke voortzetting van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Er zijn twee verdachten door de politie aangehouden, meldt het OM.
www.nu.nl
Bekerduel Fortuna Sittard-Feyenoord mogelijk afgelast door dichte mist
De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord dinsdag in de achtste finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi wordt mogelijk afgelast vanwege de dichte mist in Sittard. Er is om 18.00 uur een meting in het Fortuna Sittard Stadion.
www.nu.nl
CDA’er wekt woede met foto’s van gaskamers Auschwitz
CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert heeft voor ophef gezorgd door foto’s op zijn Instagram-account te plaatsen van de gaskamers en crematorium-ovens van voormalig concentratiekamp Auschwitz. Het CIDI reageert boos, net als collega-Kamerlid Gidi Markuszower.
www.ad.nl
Woensdag mogelijk besluit over ophokplicht
Pluimveehouders moeten hun dieren mogelijk een tijdje binnenhouden. Minister Carola Schouten (Landbouw) neemt hoogstwaarschijnlijk woensdag een besluit over een dergelijke ophokplicht.
www.ad.nl
Kamer wil adempauze voor mensen met schulden
Mensen die bezig zijn hun schulden af te betalen, krijgen mogelijk twee maanden per jaar een "aflospauze". Tegen de zin van het kabinet schaarde de Tweede Kamer zich achter een oproep van regeringspartij D66 en oppositiepartij PvdA om dat te regelen. De twee partijen wijzen erop dat in Zweden goede ervaringen zijn opgedaan met zo'n systeem en dat mensen dan net wat meer financiële ruimte krijgen. D66 en PvdA benadrukken dat mensen in de schuldhulpverlening nu alleen met vrijwillige medewerking van de schuldeisers afspraken over afwijkende terugbetalingsvoorwaarden kunnen maken. Daarom willen ze een wettelijk recht invoeren op een adempauze van twee maanden per jaar. Mensen hoéven daar geen gebruik van te maken, maar ze krijgen wel het recht. Staatssecretaris Van Ark keerde zich vorige week tegen het idee. Ze benadrukte dat een pauze ertoe leidt dat mensen langer in de schulden zitten. Bovendien kunnen de betrokkenen nu ook al met hun schuldeisers overleggen over onderbreking van de terugbetaling. De motie van D66 en PvdA werd gesteund door de regeringspartijen CDA en ChristenUnie en de oppositiepartijen SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50Plus en Denk en het Kamerlid Van Kooten-Arissen. Regeringspartij VVD was onder de tegenstemmers. Het kabinet moet nu zeggen hoe het met de oproep van de Kamer omgaat.
nos.nl
Sri Lanka’s duizenden vermisten zijn dood, erkent de president
De nieuwe president van Sri Lanka heeft zich uitgesproken over het lot van ten minste 23.500 landgenoten die vermist raakten tijdens de burgeroorlog. De VN hield het leger eerder deels verantwoordelijk voor de verdwijningen.
www.nrc.nl
Twee tieners overvallen drogisterij op Sierplein
Op een filiaal van Trekpleister op het Sierplein in Slotervaart is dinsdagmiddag een overval gepleegd door twee jongens van rond de veertien jaar. Dat meldt AT5.
www.parool.nl
Iraanse parlementariër zet 3 miljoen dollar op het hoofd van Trump
Een Iraans parlementslid heeft een beloning uitgeloofd van 3 miljoen dollar voor degene die de Amerikaanse president Trump vermoordt. Ahmad Hamzeh beloofde volgens het Iraanse persbureau ISNA in het parlement in Teheran dat hij het geld in cash zal uitbetalen namens de provincie Kerman. Hamzeh zei er niet bij of de religieuze leiders van het land achter zijn aanbod staan. De stad Kerman in het zuidoosten van Iran was de woonplaats van de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die begin deze maand om het leven kwam bij een Amerikaanse drone-aanval in Bagdad. Daardoor liepen de spanningen tussen de VS en Iran verder op. Belachelijk De Amerikaanse topfunctionaris voor ontwapening Robert Wood is niet te spreken over de oproep van Hamzeh. Het geeft volgens Wood een indruk van hoe terroristisch er wordt gedacht in regeringskringen. "De oproep is ronduit belachelijk en het toont aan dat het regime in Teheran zijn gedrag moet veranderen", zei Wood in Genève.
nos.nl
De dompteurs van de economie evalueren hun eigen monetaire beleid
De Europese Centrale Bank en de Federal Reserve smijten met geld, maar de economie is weerbarstig. Reden voor ECB en Fed om hun beleid door te lichten.
www.nrc.nl
Man bedreigt scholieren met mes in Yerseke
Een man heeft dinsdag rond 8.45 uur diverse scholieren bedreigd met een mes en geprobeerd enkele van hen van hun fiets te duwen in Yerseke. Dat meldt Politieteam Oosterscheldebekken in een bericht op Facebook.
www.nu.nl
Grote centrale banken buigen zich samen over cryptomunten
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat samen met een aantal andere grote centrale banken samenwerken op het gebied van cryptomunten, om uiteindelijk ook te kijken of ze zelf wat zouden hebben aan een eigen digitale munt. Dat meldt Bank for International Settlements (BIS) dinsdag.
www.nu.nl
Onderwijspartijen: Deel kinderen pas rond hun vijftiende op leerniveau in
Kinderen zouden op school pas op leerniveau moeten worden ingedeeld als ze rond de vijftien jaar zijn, stellen meer dan tien partijen uit het onderwijs dinsdag in een rapport met als titel: De toekomst van ons onderwijs. Op die manier moet de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs gewaarborgd blijven.
www.nu.nl
Politie omsingelt huis Rosmalen, veroordeelde bewoner weigert zich over te geven
In Rosmalen heeft de politie een huis omsingeld waarin zich een man heeft verschanst die vanmiddag heeft geschoten op agenten. Hij weigert zich over te geven. Het gaat om de 27-jarige Joey D. Zo'n dertig agenten hebben de woning omsingeld, meldt Omroep Brabant. Joey D. werd vanochtend in hoger beroep veroordeeld tot vijftien en een half jaar cel. Toen agenten hem kwamen ophalen om hem naar de gevangenis te brengen, schoot hij op hen. De agenten schoten terug, maar konden hem niet aanhouden. Volgens het hof is bewezen dat de Brabander op 2 december 2014 zijn oom Martie Heesbeen met voorbedachten rade doodde. De mannen zouden een zakelijk conflict hebben gehad. D. was eerder door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
nos.nl
Mede-verdachte Ruinerwold: ‘Wat is er strafbaar aan geloven in God?’
De 67-jarige Gerrit-Jan van D. die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, heeft zijn oudste kind een tijd lang verbannen naar een hondenhok. Zo liet hij zijn andere kinderen zien dat het kind de familie in gevaar bracht. Mede-verdachte Josef B. vindt dat er niets verkeerds gebeurde. “Ik heb een rein geweten.”
www.ad.nl
Dubbelspecialist Farah voorlopig geschorst na positieve dopingtest
Robert Farah is voorlopig geschorst door de internationale tennisfederatie ITF wegens een positieve dopingtest.
www.ad.nl
Geerteke de Haas vreest 5G: ‘Mobiele straling is overal, gelukkig heeft mijn huis dikke muren’
5G is vooralsnog veilig, zegt het RIVM, maar behoorlijk wat Nederlanders maken zich tóch zorgen. Geerteke de Haas (64) is één van hen. Ze zegt ziek te worden van mobiele straling.
www.ad.nl
Prins Harry en Meghan manen roddelpers om hen met rust te laten
Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben via hun advocaten de roddelpers gemaand om hen met rust te laten. De waarschuwing komt nadat in de media foto's verschenen van Markle die met haar zoon een wandeling maakte op het Canadese Vancouver Island, meldt Sky News dinsdag.
www.nu.nl
OVV publiceert rapport over Schipholcrash na ophef over 'verzwijging'
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft dinsdagmiddag het deelrapport van hoogleraar Sidney Dekker gepubliceerd dat werd opgemaakt na de crash van een Boeing 737-800 van Turkish Airlines op Schiphol in 2009.
www.nu.nl
Renze Klamer wil Graham Norton achterna: ‘Nieuwe talkshow gaat niét over nieuws’
De nieuwe, extra late vrijdagavondtalkshow op NPO 1 wordt ‘on-Nederlands’ en moet lijken op succesformules als The Graham Norton Show en The Late Late Show. Dat meldt de omroep BNNVara in een persbericht. Presentator Renze Klamer: ,,Het gaat totaal niet over het nieuws.’’
1 h
www.ad.nl
Inteelt en macht bepalen vrouwenmigratie bij chimpansees
Veel chimpvrouwen vertrekken jong uit hun geboortegroep. Veertig jaar onderzoek in Gombe toont wat dat besluit beïnvloedt.
1 h
www.nrc.nl
Vier arrestaties in Nederland om mensensmokkel
Dinsdagmorgen zijn vier mannen van Iraakse afkomst aangehouden in Nederland. Zij zouden miljoenen hebben verdiend met het smokkelen van zevenhonderd migranten.
1 h
www.nrc.nl
Tieners overvallen drogisterij op het Sierplein in Slotervaart
Twee tieners van ongeveer veertien jaar oud hebben dinsdag rond 15.30 uur een filiaal van Trekpleister overvallen op het Sierplein in de Amsterdamse buurt Slotervaart.
1 h
www.nu.nl
Zieke juf Saskia (33) bereidt zich na vermoeiende reis voor op operatie in Barcelona
De Amersfoortse Saskia Oskamp (33), die vanwege haar multisysteemziekte acht maanden in een donkere en stille kamer op bed lag, is voor een operatie naar Barcelona gereisd. Tijdens de vlucht droeg ‘juf Saskia’ een zonnebril, koptelefoon en nekkraag om te voorkomen dat ze te veel prikkels kreeg. Toch heeft ze veel last van de naweeën van de reis.
1 h
www.ad.nl
Colombiaanse topdubbelspeler Farah voorlopig geschorst na positieve test
De Colombiaanse topdubbelspeler Robert Farah is voorlopig geschorst. Bij de nummer één van de wereld in het mannendubbel zijn verboden middelen in de urine aangetroffen, meldt de internationale tennisbond ITF .
1 h
www.nu.nl
Fastfoodketen KFC biedt excuses aan voor ‘seksistische’ reclame
Het Amerikaanse fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken heeft zich verontschuldigd voor een Australische reclame. Daarin staren twee tienerjongens naar de borsten van een vrouw. Activisten noemden de reclame ‘seksistisch’ en riepen op tot een boycot van KFC.
1 h
www.ad.nl
Om deze redenen sneuvelen er veel meer relaties dan vroeger
Niet eerder was het zo moeilijk om een langdurige relatie in stand te houden, stelt wetenschapper Eva Illouz. Zij onderzocht hoe dat komt.
1 h
www.ad.nl
Oude Sonos-producten verliezen vanaf mei mogelijk functionaliteit
Een aantal Sonos-producten zal vanaf mei geen nieuwe software-updates meer krijgen, meldt het bedrijf dinsdag in een blogpost. Dit kan ervoor zorgen dat de apparaten in de toekomst bepaalde functies verliezen. Volgens het bedrijf is het niet meer mogelijk om de producten van updates te voorzien, omdat de hardware deze update niet aankan.
1 h
www.nu.nl
Honderd keer hoger overstromingsrisico voor tropische kusten in 2050
Langs de randen van 's werelds grootste ijskap verdwijnt de laatste jaren steeds meer ijs in zee. Zet die trend door, dan krijgen vooral de tropen al rond het midden van de eeuw een honderd maal zo grote kans op extreem hoge waterstanden. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van onder andere de Universiteit Utrecht.
1 h
www.nu.nl
Onderwijsplan: eerder naar school en later kiezen voor vervolgopleiding
De bekende schoolsoorten vmbo, havo en vwo op termijn zullen daardoor verdwijnen.
1 h
www.parool.nl
Pamela Anderson in het geheim getrouwd met jeugdliefde
Pamela Anderson is maandag getrouwd met filmproducent Jon Peters, meldt The Hollywood Reporter dinsdag. Het is voor beiden het vijfde huwelijk.
1 h
www.nu.nl
'Agenten omsingelen woonhuis in Rosmalen nadat man op politie schiet'
In Rosmalen verschanst een man zich in een woonhuis op de Schoolstraat en zou op agenten geschoten hebben, meldt de politie.
1 h
www.nu.nl
Onderwijsplan: laat kinderen eerder naar school gaan en later een vervolgopleiding kiezen
Het hele onderwijs moet op de schop. Kinderen moeten vroeger beginnen met leren en pas later, rond hun vijftiende, de keus maken voor hun vervolgopleiding. Daardoor zullen de bekende schoolsoorten vmbo, havo en vwo op termijn verdwijnen.
1 h
www.ad.nl
Wereldbeelden Donald Trump en Greta Thunberg botsen in Davos
Het koersvaste en onomwonden klimaatactivisme van Greta Thunberg (17) stond in het Zwitserse ski-oord Davos in contract met een zelfvoldaan, maar strijdbaar optimisme van Donald Trump (73).
2 h
www.nrc.nl
Vier mannen in Nederland opgepakt voor smokkel van 700 migranten
Bij een grootschalig onderzoek naar een enorm mensensmokkelnetwerk zijn vandaag vier mannen aangehouden. Zij zouden betrokken zijn bij een organisatie die, volgens de Franse politie, ongeveer 700 personen in koelwagens of boten heeft overgezet naar Engeland en Nederland. Hiermee is zo’n vier miljoen euro verdiend. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
2 h
www.ad.nl
'Apple versleutelde backups niet na druk FBI'
Apple heeft backups van iPhones niet beveiligd met versleutelingssoftware na klachten van de FBI, zeggen zes anonieme bronnen tegen persbureau Reuters. De versleuteling zou mogelijk politieonderzoek schaden. Volgens Reuters laat de kwestie zien dat Apple gewilliger is om Amerikaanse justitie te helpen dan het bedrijf publiekelijk wil toegeven. Apple is al jaren verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse overheid over de gegevens van klanten, en doet zich voor als beschermer van privacy van iPhone-gebruikers. End to end-encryptie De techgigant was twee jaar geleden volgens het persbureau van plan om backups van iPhones, die online opgeslagen zijn in iCloud, te beveiligen met end tot end-encryptie. Dat is een manier om data te versleutelen. De data worden onleesbaar gemaakt voor iedereen behalve de gebruiker, tot ze weer worden ontsleuteld. Ook Apple zou met een dergelijke versleuteling geen toegang meer hebben tot de gegevens. Het bedrijf zou daarmee, zelfs als een rechter het beveelt, de data niet beschikbaar kunnen maken voor de autoriteiten. Maar in gesprekken tussen het bedrijf en de FBI wees de politiedienst er volgens Reuters twee jaar geleden op dat hiermee politie-onderzoeken belemmerd konden worden, omdat de effectiefste manier om bewijs te verzamelen bij iPhone-gebruikers zo niet meer mogelijk was. Apple zag daarmee van zijn voornemen af. Reuters komt met de publicatie op basis van zes anonieme bronnen. Een daarvan werkt nu nog bij de FBI, drie zijn voormalige werknemers. De andere twee zijn een huidige en voormalige medewerkers van Apple. Een van de bronnen zei tegen Reuters dat Apple niet meer het risico wil lopen om aangevallen of aangeklaagd te worden door de Amerikaanse autoriteiten. "Ze hebben besloten om de beer niet meer uit te dagen." Achterdeurtje Apple en de Amerikaanse justitie zijn al lang verwikkeld in een strijd over de data van iPhone-gebruikers. In 2016 wilde de FBI al dat Apple een iPhone 5C zou openen. De telefoon was eigendom van een terrorist die in 2015 een aanslag pleegde in San Bernardino. Apple weigerde, er kwam een rechtszaak en uiteindelijk kraakte de FBI de telefoon zelf. Afgelopen week voerde minister van Justitie William Barr de druk op Apple op. Hij wilde dat Apple de telefoon zou openen van de Saudische leerling die een aanslag pleegde op een luchtbasis in Florida. Justitie wil een zogeheten 'achterdeurtje', een ingebouwde kwetsbaarheid waarmee toegang kan worden verkregen tot de telefoon. Apple wijst publiekelijk op het gevaar van zo'n achterdeurtje. "Dat kan worden misbruikt door mensen die onze nationale veiligheid bedreigen, en de data van onze klanten." Gedoeld wordt daarbij op criminelen of landen als China en Noord-Korea, waarvan bekend is dat ze op grote schaal hack-activiteiten uitvoeren.
2 h
nos.nl
Turkse douane vindt ruim 5.000 schildpadden in autodeur
De Turkse douane trof maandag 5.450 schildpadden aan, verstopt in een autodeur. De douane onderschepte de auto aan de grens van de plaats Artvin in het noordoosten van het land. De auto kwam het land binnen vanuit Georgië. De officieren vonden de reptielen na een röntgeninspectie van het voertuig.
2 h
www.nu.nl
Vier Nederlanders opgepakt bij oprollen Frans mensensmokkelnetwerk
De Koninklijke Marechaussee heeft in samenwerking met de Franse autoriteiten vier Nederlanders opgepakt op verdenking van mensensmokkel, meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. De mannen maken vermoedelijk deel uit van een netwerk dat zo'n zevenhonderd personen via koelwagens en boten naar Engeland heeft gesmokkeld.
2 h
www.nu.nl
Renze Klamer maakt talkshow geïnspireerd op Graham Norton en James Corden
Renze Klamer, die vorig jaar bekendmaakte een latenightshow te gaan maken op vrijdag, gaat het programma Laat op Vrijdag presenteren. De show, die vanaf 8 februari wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt uitgezonden, zal draaien om anekdotische verhalen die worden gedeeld door twee hoofdgasten.
2 h
www.nu.nl
Samsung Galaxy S20: Alle geruchten over Samsungs nieuwe toptoestel
Samsung presenteert op 11 februari zijn nieuwe toptelefoon. Het toestel volgt de Galaxy S10 op en gaat naar verluidt Galaxy S20 gaan heten. Deze informatie is al gelekt.
2 h
www.nu.nl
Taylor Swift houdt tour kort vanwege de gezondheid van haar moeder
Taylor Swift houdt haar tour na het uitbrengen van haar album Lover kort, omdat het niet goed gaat met de gezondheid van haar moeder. In een interview met Variety vertelt de zangeres dat haar moeder naast borstkanker ook een hersentumor heeft.
2 h
www.nu.nl
Man die hiv-remmers slikte toch geïnfecteerd
Eén van de 376 deelnemers van het GGD-onderzoek naar de hiv-remmer Prep heeft het virus toch opgelopen. Dit terwijl de 50-jarige man trouw zijn pillen slikte. Desondanks ziet de GGD Prep als een goed middel om hiv te voorkomen.
2 h
www.parool.nl
Politie ontdekt twee hennepkwekerijen in woningen Hoogerheide en Putte
De politie heeft dinsdag twee hennepkwekerijen in woningen in Hoogerheide en Putte aangetroffen.
2 h
www.nu.nl
Rus heeft 'heel lekker gevoel' na bereiken tweede ronde Australian Open
Arantxa Rus kan haar geluk niet op met het bereiken van de tweede ronde dinsdag op de Australian Open. De 29-jarige Delftse ziet deze prestatie als een beloning voor een jaar lang hard werken.
2 h
www.nu.nl
Geïsoleerde kinderen Ruinerwold leefden ‘in angst voor slechte geesten’
Voor de kinderen die in oktober in een boerderij in Ruinerwold werden ontdekt, was er in de buitenwereld „geen liefde”, bleek bij de pro-formazitting tegen hun vader en een medeverdachte.
2 h
www.nrc.nl
Wetenschappers: Australian Open in toekomst niet meer in januari houden
De Australian Open in Melbourne is begonnen. Australische wetenschappers betwijfelen of het nog verantwoord is om het prestigieuze tennistoernooi in de toekomst in het midden van de Australische zomer te organiseren, nu deze steeds heter wordt.
2 h
www.nu.nl
10 films die je niet mag missen op het IFFR
Van Adam Sandler als juwelier met gokschulden, tot Robert Pattinson als vuurtorenwachter die doordraait, het International Film Festival Rotterdam heeft weer een rijk aanbod.
2 h
www.nrc.nl
Surfer doet stunt op golf van 12 meter in Portugal
Professioneel surfer Kai Lenny deed een 360 op een golf van 12 meter in Nazaré in Portugal. De video werd 14 januari geschoten en is vervolgens viraal gegaan in de surfwereld.
2 h
www.nu.nl