Toekomstig eigenaar van Roda JC uit Reeuwijk is ‘loyaal en ook uitermate direct’

‘Tapaskoning’ Roland Hogenelst (50) uit Reeuwijk wordt hoogstwaarschijnlijk snel de nieuwe eigenaar van voetbalclub Roda JC. Wie is deze ondernemer ‘in hart en nieren’, de ‘uitermate directe’ man van weinig woorden?
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Betogers clashen met politie in Barcelona
In de Spaanse stad Barcelona zijn demonstranten slaags geraakt met de politie. Honderdduizenden gingen de straat op om te protesteren tegen de veroordeling tot gevangenisstraffen van negen separatistische leiders van Catalonië. Zij probeerden zich in 2017 tevergeefs af te scheiden van Spanje. Het is de vijfde dag op rij dat mensen in Barcelona protesteren tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof.
6 m
www.ad.nl
Eddy Merckx verlaat ziekenhuis na valpartij met fiets
Eddy Merckx heeft vrijdag het ziekenhuis verlaten. De 74-jarige Belgische wielerlegende, vijfvoudig winnaar van de Tour de France, werd maandag met spoed opgenomen vanwege een flinke hoofdwond.
8 m
www.nu.nl
Van Schip na drie onderdelen omnium tweede
Jan-Willem van Schip gaat bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn het laatste onderdeel, de puntenkoers, in als de nummer twee in het klassement. Van Schip eindigde als derde op de afvalkoers. Hij moest alleen de Italiaan Elia Viviani en de Franse leider in het klassement, Benjamin Thomas, voor zich dulden.
www.rtlnieuws.nl
Duncan Laurence kondigt nieuw nummer aan
Duncan Laurence brengt volgende week woensdag de opvolger van zijn hit Arcade uit. Dat laat de Eurovisie Songfestival-winnaar vandaag weten via sociale media. ‘23.10.2019', kondigt hij het nummer aan bij een kort clipje.
www.ad.nl
Top-dj onthult bizar ritueel voor ADE
www.telegraaf.nl
Dode na aanrijding in Amsterdam, dader vlucht
In de Transvaalbuurt in Amsterdam is vanmiddag een 56-jarige man overleden na een ernstig ongeluk. Volgens de politie kwam de voetganger door de klap van een auto onder een andere auto terecht. De man die de man schepte, is er vervolgens vandoor gegaan.
www.ad.nl
Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’
Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den Broeck (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
www.ad.nl
Luiten haalt cut bij Frans Open maar net na teleurstellende tweede ronde
Joost Luiten is er vrijdag maar net in geslaagd om de cut te halen bij het Frans Open. De Bleiswijker had in Parijs maar liefst 76 slagen, vijf boven par, nodig voor zijn tweede ronde.
www.nu.nl
Vrouw maakt levensgevaarlijke selfie tijdens cruise en is nooit meer welkom
Een vrouw mag nooit meer mee op een cruiseschip van Royal Caribbean Cruises omdat ze levensgevaarlijke toeren had uitgehaald om een selfie te maken. Ze was op volle zee uit haar scheepshut geklommen om hangend boven de golven de foto te maken, meldt CNN vandaag. De rederij verbiedt haar nu voor altijd de toegang op een van haar schepen.
www.ad.nl
Amsterdam krijgt permanent meldpunt achterstallig woningonderhoud
Huurders die last hebben van schimmel of lekkage kunnen nu altijd hulp inschakelen.
www.parool.nl
Laatste aso-azc in Nederland sluit deuren
www.telegraaf.nl
Eddy Merckx na grondige onderzoeken weer thuis
Eddy Merckx (74) heeft het ziekenhuis in Dendermonde verlaten. De vijfvoudige winnaar van de Tour werd maandag opgenomen na een val met de fiets. Intussen is de Belg weer naar huis.
www.ad.nl
Vitesse onaangenaam verrast door blessure Tannane
www.telegraaf.nl
Veroorzaker dodelijke aanrijding Amsterdam op de vlucht
De veroorzaker van een dodelijk ongeluk in Amsterdam, is na de aanrijding doorgereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van de BMW uit de 1-serie.
www.rtlnieuws.nl
Jane Fonda en Sam Waterston gearresteerd tijdens klimaatprotest
Jane Fonda en Sam Waterston zijn vrijdag gearresteerd toen ze deelnamen aan een klimaatprotest in Washington, meldt The Hollywood Reporter.
www.nu.nl
Ruim half miljoen demonstranten in de straten van Barcelona
De meeste protesten verlopen vredig. Bij een confrontatie met demonstranten heeft de politie met rubberkogels geschoten.
www.nrc.nl
Polar Bears weigert te waterpoloën tegen BZC na ‘bewuste kaakbreuk’
De waterpoloërs van Polar Bears weigeren zaterdag de wedstrijd in de eredivisie tegen BZC te spelen. Het bestuur van de club uit Ede heeft dat besloten nadat een oefenwedstrijd tussen beide clubs drie weken geleden uit de hand was gelopen.
www.ad.nl
’Veel ouderen denken dat millennials lui en verwend zijn’
www.telegraaf.nl
67-jarige vader familie Ruinerwold maandag voor de rechter
De 67-jarige vader die afgelopen dinsdag met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold, wordt komende maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij hoort dan of hij langer in de cel moet blijven.
www.rtlnieuws.nl
Makers Bojack Horseman komen met een prachtige animatieserie over rouw en verdriet ★★★★☆
Wie heeft de vader van hoofdpersoon Alma vermoord? Die vraag staat centraal in animatieserie Undone. Maar uiteindelijk draait haar zoektocht vooral om het vinden van troost.
www.volkskrant.nl
Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in
Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.
www.ad.nl
LIVE: Fel protest zet Barcelona in brand
www.telegraaf.nl
Mislukte tweede ronde voor Luiten in Parijs
Joost Luiten heeft de kans op een goede eindklassering bij de Frans Open verprutst. De Nederlandse golfer had maar liefst 76 slagen nodig voor zijn tweede ronde en zakte naar de gedeeld 67e plaats
www.rtlnieuws.nl
Luiten zakt in Parijs van plek 25 naar 67
Joost Luiten heeft de kans op een goede eindklassering bij de Frans Open verprutst. De Nederlandse golfer had maar liefst 76 slagen nodig voor zijn tweede ronde en zakte naar de gedeeld 67ste plaats.
www.ad.nl
Pasgetrouwde Tiësto vijf maanden lang op huwelijksreis
Tiësto, die onlangs trouwde met het model Annika Backes, gaat samen met zijn vrouw vijf maanden lang op huwelijksreis, vertelt de dj vrijdag in RTL Boulevard.
www.nu.nl
Slachtoffer aanrijding Amsterdam overleden
www.telegraaf.nl
Temptation-Channah onthult naam van zoontje
Temptation Island VIPS-deelnemers Channah en Quentin zijn onlangs ouders geworden van een zoon, maar de naam van het jochie bleef nog onbekend. Tot nu toe! Want de trotse moeder heeft eindelijk laten weten hoe haar zoontje heet.
www.rtlnieuws.nl
Provincie kan boeren dwingen hun bedrijf te stoppen
Provincies kunnen boeren wel degelijk dwingen te stoppen met hun bedrijf. Dat zegt landbouwminister Carola Schouten. Het kabinet 'gaat uit van vrijwilligheid', maar elke provincie kan haar eigen beleid toepassen.
www.rtlnieuws.nl
Gehoorproblemen? Water kan je geluidservaring verbeteren
Wat als de geluidservaring voor mensen met gehoorverlies te verbeteren is door de toevoeging van een ander element? Designer en muziekproducer Rocco Giovannoni ontdekte dat water de kwaliteit van het geluid flink verbetert.
www.nu.nl
Frankrijk, Duitsland en Italië werken aan maatregelen tegen libra
Duitsland, Frankrijk en Italië werken aan maatregelen om de komst van de libra, de virtuele munt van Facebook, naar Europa te verbieden. "De libra is niet welkom op Europees grondgebied. Wij nemen maatregelen met de Italianen en de Duitsers omdat onze soevereiniteit op het spel staat", zei de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire.
www.rtlnieuws.nl
Man overleden na aanrijding in de Transvaalbuurt
In de Schalk Burgerstraat in de Transvaalbuurt is vrijdagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Volgens de politie is daarbij een persoon door de klap van een auto onder een andere auto terechtgekomen. Het slachtoffer is overleden.
www.parool.nl
’Kabouter Plop’ wil grote Belgische politieke partij leiden
1 h
www.telegraaf.nl
Na acht jaar oorlog lijkt Syrië terug bij af
Na een woelige week lijkt de situatie in Syrië verdacht veel op die van voor de Arabische Lente. Alle macht is weer in handen van Assad, met steun van Rusland, dat in het gat sprong dat de Amerikanen achterlieten. Is die hele oorlog dan voor niets geweest?
1 h
www.volkskrant.nl
Vader boerderijfamilie heeft tien kinderen en streefde naar harmonie in huis
Er duiken steeds meer details op over het gezin dat negen jaar een geïsoleerd bestaan leidde op een boerderij in Ruinerwold. Zo is op een inmiddels offline gehaalde website meer te vinden over de levensvisie van de gearresteerde vader, de 67-jarige Gerrit Jan van D. Hij blijkt naast de zes kinderen die in de boerderij leefden nog zeker vier kinderen op andere plaatsen te hebben. Alle kinderen zijn inmiddels meerderjarig. Het lijkt erop dat Van D. en de eveneens gearresteerde Josef B. een poging deden om de kinderen een zeer beschermende opvoeding in harmonie met de natuur te geven. Op de inmiddels offline gehaalde website van Van D. staat bijvoorbeeld: "[Je moet] van je huis een prachtige thuis van liefde maken, een werkelijke minikosmos van harmonie". Dit is het gezin van Gerrit Jan van D., voor zover we nu weten: Volgens de Verenigingskerk, een internationale religieuze beweging die ook bekendstaat als de Moonsekte, waar Van D. in de jaren 80 lid was, had hij destijds psychische problemen. Van D. verliet de beweging in 1987 en zou toen naar Duitsland zijn vertrokken. Niet veel later duikt hij met zijn familie weer op in Nederland. Jan, een van zijn zoons, schrijft op Facebook dat hij in de jaren 90 in Hasselt heeft gewoond en later in Zwartsluis en Meppel. De politie doorzocht deze week panden in beide plaatsen. In 2010 gaat het gezin op de boerderij in Ruinerwold wonen. Zoon Jan meldde zich daar uiteindelijk bij een café, waarna het gezin afgelopen zondag werd ontdekt. De locaties waar het gezin van Gerrit Jan van D. heeft gewoond en gewerkt: In de boerderij leefde Van D. met zoon Jan en vijf andere kinderen, vier vrouwen en een man, allemaal tussen de 18 en 25 jaar. De zeven personen zeggen één gezin te vormen, maar of dit biologisch ook zo is, is nog niet bevestigd. Eerder was het gezin nog groter. Volgens Derk, de broer van Van D., zijn drie oudere kinderen het gezin jaren geleden al ontvlucht. Dat zou minstens acht jaar terug zijn gebeurd. De moeder overleed waarschijnlijk in 2004. Er is ook nog een tiende kind, geboren tijdens een eerder huwelijk van Van D. Wat zich tijdens de jeugdjaren van de kinderen heeft afgespeeld, weten we niet. Buren in Hasselt zeggen tegen verschillende media dat de kinderen weinig buiten mochten komen. Eerder werd al bekend dat de zes kinderen in de boerderij nooit zijn aangemeld bij de burgerlijke stand en niet naar school gingen. De drie kinderen die het gezin ontvluchtten gingen in ieder geval wél naar school en hebben inmiddels een baan, zo blijkt uit hun profielen op sociale media. Opvallend is dat een leerplichtambtenaar van de gemeente Zwartewaterland het gezin een keer heeft bezocht. Burgemeester Eddy Bilder zegt in De Stentor dat de leerplichtambtenaar alles 'in orde' heeft bevonden en geen reden zag om in te grijpen. Gisteren deed de politie opnieuw onderzoek in het huis in Ruinerwold. Daarbij zijn alle ruimtes in de boerderij digitaal vastgelegd: Over de omstandigheden in de boerderij weten we dat ten minste een deel van de personen daar niet uit vrije wil verbleef en onder het gezag stond van de vader. Deze Van D. is gisteren aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving, mishandeling en witwassen. In de boerderij is een geldbedrag gevonden, het gaat om "meer dan een paar tientjes", zegt de politie. De arrestatie heeft volgens de politie "een enorme impact" op de kinderen. De mensen leefden negen jaar lang in één afgesloten ruimte, waar wel daglicht binnenkwam. Ze hadden een moestuin en leefden zelfvoorzienend. De afgesloten ruimte was volgens de politie vooral bedoeld om de buitenwereld buiten te houden. Op de website van Van D. is te lezen hoe een ideaal huis er volgens hem uit zou moeten zien. Zo zijn natuurproducten beter dan "giftige" materialen en moet het huis "in harmonie zijn met de omgeving van planten, dieren". Van D. stelt ook dat een wasmachine, computer en telefoon onderdeel zijn van het huishouden en dat genoeg licht belangrijk is. Het beeld dat een leven met de natuur voor Van D. belangrijk was, komt ook naar voren uit een ontdekking die De Volkskrant gisteren deed. Van D. blijkt in 1997 een stuk grond van 55.000 m2 bij Staphorst te hebben gekocht. Buren noemden Van D. "de bioboer" en zeggen dat hij geregeld in het bos sliep met zijn gezin. Een keer moest de politie langskomen toen er een peuter in het donker liep. Het bleek een zoontje van Van D. te zijn die die hij was vergeten.
1 h
nos.nl
Langste rechtstreekse vlucht ooit vertrekt uit New York
De onderzoeksvlucht moet informatie opleveren over de medische gevolgen voor bemanning en passagiers.
1 h
www.nrc.nl
‘Van der Sar wil ook bonus van een miljoen pakken’
1 h
www.telegraaf.nl
Steker van Leta toch onderzocht in Pieter Baan
1 h
www.telegraaf.nl
Catalanen laten zich niet tegenhouden: ‘De straten zullen altijd van ons zijn’
Wie heeft nog greep op de demonstraties in de Catalaanse steden? Vrijdag gingen een half miljoen mensen de straat op om te protesteren tegen de lange gevangenisstraffen voor Catalaanse politici. ‘De onafhankelijkheidsbeweging is altijd heel pacifistisch geweest. Nu is er iets veranderd.’
1 h
www.volkskrant.nl
Oehoe-terreurbeleid faalt jammerlijk
1 h
www.telegraaf.nl
Werkt hulp? Test het als medicijnen
De drie winnaars van de Nobelprijs voor Economie baseren zich op experimenten in het veld. Is de hulpindustrie daardoor veranderd?
1 h
www.nrc.nl
Martens maakt rentree op trainingsveld bij FC Barcelona na teenblessure
Lieke Martens heeft een belangrijke stap in haar revalidatie gezet. De aanvaller maakte deze week haar rentree op het trainingsveld bij FC Barcelona na een hardnekkige teenblessure.
1 h
www.nu.nl