Val je kinderen of partner lastig via de Google Assistent

Via de Google Assistent stuur je straks herinneringen naar familieleden, huisgenoten of je partner.


Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Kabinet wil zijn noodzaak bewijzen
Rutte III legt vandaag een arm om de schouder van de kiezer met toezeggingen over lagere lasten, investeringen in de woningmarkt en meer koopkracht. Het inlossen van die beloftes is cruciaal richting de volgende verkiezingen.
www.ad.nl
Vijfde gewonde crossincident Leende 'zakte maandagavond thuis in elkaar'
Bij het crossincident in Leende, waarbij zondag twee mensen in een crossauto op het publiek inreden, is nog een vijfde gewonde gevallen. De 50-jarige Harm Traa uit Kaatsheuvel raakte bij een schermutseling met de inzittenden gewond aan zijn hoofd, maar ging 's avonds gewoon naar huis. Maandagavond zakte hij thuis in elkaar en moest hij naar het ziekenhuis worden gebracht. Vier bezoekers van de cross moesten zondag al naar het ziekenhuis. Zij verkeren buiten levensgevaar. Drie anderen zijn ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel. De twee inzittenden van de auto worden verdacht van poging tot moord of doodslag. Nog onduidelijk is of de auto werd bestuurd door de 21-jarige man uit Reuver of een 17-jarig meisje uit Katwijk (Noord-Brabant). Ze zouden op het publiek zijn ingereden na een vechtpartij, die ontstond omdat de man uit Reuver zijn inschrijfgeld van 10 euro terug wilde hebben, schrijft Omroep Brabant. De race waaraan hij zou deelnemen was namelijk afgelast. Kopstoot Kort nadat de auto in het publiek was ingereden, kwam deze vast te staan in het zand. Traa probeerde de twee tegen te houden, vertelt zijn vrouw. Volgens haar rende hij naar de auto en klom hij door het portier, dat geen ramen had. "Hij is voor de bestuurder langs gekropen en heeft hij geprobeerd de sleutel uit het contact te halen." "Mijn man lag als het ware toen op de schoot van de bestuurder. De bestuurder had een helm op. Met zijn helm nog op zijn hoofd heeft hij een paar keer een kopstoot gegeven", zegt Jolanda Traa. "Ook heeft hij op zijn pink geslagen." Paracetamol Harm Traa slaagde erin met de sleutel de auto uit te kruipen. Hij had hoofdpijn, maar hielp zijn vrouw Jolande wel nog met hulpverlening aan andere slachtoffers, zegt ze. 's Avonds heeft hij paracetamol genomen en is hij gaan slapen. "Maandag had hij nog steeds hoofdpijn", zegt Traa. "Na het avondeten ging hij zijn handen wassen en toen zakte hij ineens in elkaar." Jolanda heeft 112 gebeld. De ambulance heeft Harm vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Op dit moment wordt onderzocht wat Traa precies heeft. Wel is volgens Jolanda duidelijk dat hij zijn pink heeft gebroken. Het stel gaat woensdag aangifte doen van mishandeling.
nos.nl
Belgisch duikerskoppel vermist na duik in Noordzee; zoektocht gestaakt
De zoektocht naar twee Belgische duikers, die sinds zondagochtend worden vermist na een duik in de Noordzee bij Frankrijk, is gestaakt. ,,De overlevingskansen zijn te klein geworden’’, zo laat het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) in Oostende weten.
www.ad.nl
Voorzitter Protestantse Kerk stopt per direct. 'Te zware taak'
Predikant Saskia van Meggelen (52) stopt per direct als voorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland. Ze was pas sinds begin 2018 voorzitter.
www.rtlnieuws.nl
Vijfde slachtoffer door aanrijding autocross Leende
Een vijfde persoon is gewond geraakt nadat een man afgelopen zondag het publiek inreed bij een autocrossevenement in het Noord-Brabantse Leende. Een 50-jarige man uit Kaatsheuvel zakte maandagavond elkaar, meldt Omroep Brabant.
www.nu.nl
Voorzitter Protestantse Kerk stopt na jaar alweer met ‘zware taak’
Dominee Saskia van Meggelen legt haar functie als voorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) per direct neer. Dat laat het kerkgenootschap in een verklaring weten.
1 h
www.ad.nl
Johnson krijgt onverwacht bijval na weglopen bij persconferentie
De Luxemburgse premier Xavier Bettel heeft zich maandag de woede op de hals gehaald van een aantal Britse politici.
1 h
www.nrc.nl
Warm onthaald in ‘nonkel’ België
België hoopt op nauwere banden met ex-kolonie Congo en slikt kritiek op de omstreden verkiezing van president Tshisekedi in.
1 h
www.nrc.nl
Wordt een gevangene straks president?
Nabil Karoui en Kais Saied strijden volgende maand om het presidentschap. De anti-establishmentpolitici willen de werkloosheid in Tunesië aanpakken.
1 h
www.nrc.nl
Staking GM
Bijna 50.000 werknemers van de Amerikaanse autobouwer General Motors (GM) hebben maandag het werk neergelegd om hun onvrede te uiten over hun arbeidsvoorwaarden.
1 h
www.nrc.nl
Tennet wordt steeds minder Nederlands
Netbeheerder Tennet is een Nederlands staatsbedrijf, maar werkt grotendeels in Duitsland. De staat vindt de risico’s te groot.
1 h
www.nrc.nl
Europees onderzoek naar Belgische ‘illegale staatssteun’ aan 39 multinationals
De Europese Commissie is onderzoek begonnen naar mogelijk „illegale staatssteun” aan 39 multinationals door de Belgische overheid.
1 h
www.nrc.nl
Een Indische glossy voor iedereen
Woensdag wordt Pinda* gepresenteerd, een tijdschrift over de Nederlands-Indische lifestyle. Een minderheidsgroep die haar cultuur dreigt kwijt te raken, juist omdat ze zo voorbeeldig integreert, zegt filmproducent San Fu Maltha.
1 h
www.nrc.nl
Tv-aanbieders verliezen zaak ‘voetbaltaks’
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) hoeft geen diepgaand onderzoek te doen naar mogelijk misbruik van het monopolie op de eredivisierechten.
1 h
www.nrc.nl
Record aantal kilometers gereden door personenauto's
In 2018 hebben personenauto's een record aantal kilometers afgelegd. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
2 h
www.nu.nl
Trump opnieuw gedagvaard voor belastingaangiften van afgelopen acht jaar
Al sinds hij president van Amerika is, weigert Donald Trump zijn belastingaangiften openbaar te maken. Maar daar legt niet iedereen zich bij neer. Eerder werd hij al gedagvaard om zijn aangiften bij Deutsche Bank en Capital One Financial Corp vrij te geven. Nu heeft ook de openbaar aanklager in Manhattan het boekhoudkantoor van Trump gedagvaard.
2 h
www.ad.nl
Twee doden bij frontale botsing Valthermond
Bij een frontale botsing in het Drentse Valthermond zijn twee mensen overleden, meldt de politie. Een derde persoon is ernstig gewond geraakt. Het ongeluk vond plaats rond 22.30 uur, op de Drentse Mondenweg. Waarom de twee auto's op elkaar botsten, wordt nog onderzocht. Na de botsing kwam een van de twee auto's in een weiland tot stilstand. Een andere auto staat in de berm.
2 h
nos.nl
Medische ingreep Gene Simmons leidt tot uitstel van KISS-concert
KISS-zanger en bassist Gene Simmons (70) moet met spoed een medische ingreep ondergaan. Daardoor wordt het optreden dat stond gepland voor zaterdag in Salt Lake City uitgesteld. Dat meldt onder meer The Daily Mail.
2 h
www.nu.nl
Vijfde zwaargewonde in ziekenhuis na aanrijding Leende: ‘Harm viel ineens op de grond’
Meer dan 24 uur nadat een auto zondagmiddag het publiek in reed bij een autocross in Leende is een vijfde slachtoffer gevallen. Harm Traa (50) uit Kaatsheuvel is met hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij maandag aan het begin van de avond buiten bewustzijn raakte.
2 h
www.ad.nl
Vorig jaar recordaantal kilometers op Nederlandse wegen
In 2018 hebben personenauto's een recordaantal van 121,4 miljard kilometer afgelegd op de Nederlandse wegen. Vooral bedrijfswagens reden meer kilometers dan voorheen.
2 h
www.rtlnieuws.nl
René Froger mist ex-Topper Gordon 'van z'n levensdagen niet'
René Froger betreurt niet dat Gordon in 2011 besloot de gelegenheidsformatie de Toppers te verlaten. In gesprek met Ruud de Wild voor diens podcast 30 Minuten Rauw vertelt de zanger dat hij het niet voor zich ziet dat Gordon ooit weer terugkeert bij de groep.
3 h
www.nu.nl
Fataal verkeersongeluk Valthermond, twee mensen overleden
Twee auto's zijn maandagavond frontaal op elkaar gebotst op de N379 in het Drentse Valthermond. Daarbij zijn twee betrokken overleden.
3 h
www.nu.nl
Auto's botsen frontaal: twee doden, een zwaargewonde
Bij een botsing in het Drentse Valthermond zijn vanavond twee doden gevallen. Een persoon raakte zwaargewond. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend, meldt de politie.
3 h
www.ad.nl
Prinses Irene krijgt een bos cadeau
3 h
www.telegraaf.nl
Nederlandse autorijders behalen rij-record
Nederlandse autorijders hebben in 2018 een recordaantal kilometers afgelegd: 121,4 miljard, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is meer dan drie miljoen keer de wereld rond. Het aantal afgelegde kilometers ligt 1,2 procent hoger ten opzichte van de autokilometers in 2017. Vooral auto's op naam van een bedrijf reden stukken meer, dat aantal kilometers steeg tot 26,1 miljard. Dat is 4 procent meer dan in 2017. Particulieren blijven daar ver onder. Zij reden in vergelijking met een jaar eerder maar 0,4 procent meer met hun auto's. Opvallend genoeg rijden we gemiddeld genomen juist minder kilometers dan voorheen, 13.000 kilometer per auto. Maar er rijden wel steeds méér auto's op de weg. Daardoor kom het CBS opgeteld alsnog op een recordaantal autokilometers. Meer elektrisch In de CBS-statistieken is te zien dat er steeds minder op lpg-gas wordt gereden (-11,6 procent). Ook het aantal kilometers op diesel neemt af (-2,5 procent). Er worden daarentegen juist meer kilometers gereden op benzine (+2,7 procent) en veel meer kilometers met elektrische auto's. De volledig elektrisch gereden afstand verdubbelde bijna ten opzichte van 2017. Daarbij moet wel gezegd worden dat het aandeel volledig elektrisch gereden kilometers met 0,5 procent nog wel erg beperkt is.
3 h
nos.nl
Voorzitter Protestantse Kerk Nederland stopt per direct met 'zware taak'
Dominee Saskia van Meggelen is per direct afgetreden als voorzitter van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Ze was anderhalf jaar voorzitter, maar de taak werd haar te zwaar. Ze wordt door de PKN bedankt voor haar bevlogen inzet. De vorige voorzitter, Karin van den Broeke, leidde de PKN vijf jaar. Zij was de eerste vrouwelijke voorzitter van het kerkgenootschap met zo'n 1,8 miljoen leden. Van Meggelen (52) schrijft dat zij graag was aangebleven. Maar "door de diverse verantwoordelijkheden die mij in deze fase van mijn leven zijn toebedeeld, ben ik niet in staat de rol van preses optimaal te vervullen. Dat heeft mij ertoe gebracht dit verdrietige besluit te moeten nemen." Van Meggelen is predikant van de Johanneskerk in Breda. Uit haar verklaring wordt niet duidelijk of zij dat ook blijft.
3 h
nos.nl
Defensie heeft weer minder personeel, maar terugloop neemt wel af
Defensie heeft elk jaar minder personeel, maar de terugloop van het personeelsbestand neemt wel af, blijkt dinsdag uit cijfers van het CBS. In 2017 vertrokken driehonderd defensiemedewerkers meer dan dat erbij kwamen. Cijfers van 2018 zijn er nog niet.
3 h
www.nu.nl
Twee doden en een ernstig gewonde bij ongeval in Drenthe
Bij een ernstig verkeersongeval op de N379 in Drenthe, zijn gisteravond twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte ernstig gewond.
3 h
www.rtlnieuws.nl
Twee doden en ernstig gewonde door ongeval in Drenthe
3 h
www.telegraaf.nl
Ronaldo wilde verkrachtingszaak geheim houden
3 h
www.telegraaf.nl
Britt Dekker openhartig over bijna verbroken relatie
De relatie tussen Britt Dekker en haar vriend Max duurt al zes jaar, maar kende een paar momenten dat het bijna uit was. Het stel heeft trouwplannen, maar daar moet Dekker wel wat voor doen. Dat vertelt de presentatrice maandag in Waar is de Mol?.
4 h
www.nu.nl
Derksen: ’Ik heb spijt dat ik op Baudet heb gestemd’
4 h
www.telegraaf.nl
El Ghazi deelt 'kopstootje' uit aan ploeggenoot bij gelijkspel Aston Villa
Anwar El Ghazi heeft maandag opzien gebaard in de wedstrijd tussen Aston Villa en West Ham United (0-0). De aanvaller deelde een lichte kopstoot uit aan een ploeggenoot.
4 h
www.nu.nl
Britt Dekker openhartig over bijna verbroken relatie en eetstoornis
Britt Dekker heeft haar eetgedrag nu weer onder controle, maar er was een tijd dat ze op een dag alleen een appel had. Dat vertelt de presentatrice maandag in Waar is de Mol? .
4 h
www.nu.nl
'Oliebedrijf Saudi Aramco verwacht nog wekenlang productieproblemen'
Oliegigant Saudi Aramco verwacht dat het weken tot maanden duurt voordat het grootste deel van de productieproblemen is opgelost na een droneaanval op twee productielocaties, zo melden ingewijden maandag aan persbureau Bloomberg. Eerder werd nog aangegeven dat het grootste deel binnen enkele dagen hersteld zou kunnen worden.
4 h
www.nu.nl
Eigen goal Van Drongelen helpt St. Pauli in derby van Hamburg
Jos Luhukay heeft met FC Sankt Pauli een waardevolle zege geboekt. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg in de Hamburgse derby rivaal HSV, dat nog ongeslagen was, met 2-0 verslaan.
4 h
www.ad.nl
Aston Villa en West Ham scoren niet
Aston Villa en West Ham United zijn maandagavond in een onderling duel niet tot scoren gekomen. Aston Villa blijft door het gelijkspel laag staan op de ranglijst van de Premier League. De ploeg van Anwar El Ghazi staat met vier punten zeventiende. West Ham United staat met acht punten achtste.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Ontslagen Joshua neemt ‘steunclown’ mee naar gesprek met directie
Een ontslag is nooit makkelijk, vraag dat maar aan Joshua Jack. De Nieuw-Zeelandse reclameman kreeg per e-mail een uitnodiging voor een gesprek met de directie en zag de bui al hangen. Te meer omdat er stond vermeld dat “een ondersteunend persoon” bij het onderhoud aanwezig mocht zijn. En dus huurde Joshua een clown in.
4 h
www.ad.nl
Heldenrol voor Oranjeleeuwin bij Arsenal
4 h
www.telegraaf.nl
Een baan ‘uitzitten’ – hoe voorkom je dat?
Niet bevlogen meer, geen zin in doorleren. Wat moet een bedrijf met werknemers die ‘mentaal’ al met pensioen zijn?
4 h
www.nrc.nl
El Ghazi deelt kopstootje uit aan ploeggenoot in saai duel met West Ham
Aston Villa en West Ham United bleven vanavond op 0-0 steken op Villa Park. Op een rode kaart (voor West Ham-verdediger Arthur Masuaku) en een kopstootje van Anwar El Ghazi bij ploeggenoot Tyrone Mings viel er in een kwalitatief zeer pover duel weinig te genieten.
4 h
www.ad.nl
‘Ik snap dat je denkt: daar staat een heel andere Dijkhoff’
De VVD wilde vorig jaar grote bedrijven bevoordelen. „Maar dat ze hier komen met een postbus en twee parttimers was nooit de bedoeling.”
4 h
www.nrc.nl
Dit omvat de mogelijke deal tussen AEB en Beelen
Afvalverwerker en recyclingbedrijf Beelen wil 67 miljoen euro steken in AEB in ruil voor een meerderheid van de aandelen. Dat blijkt uit de geheime intentieovereenkomst die Beelen heeft gesloten met AEB om het noodlijdende afval- en energiebedrijf over te nemen.
4 h
www.parool.nl
Nederlandse cold case voor Braziliaanse rechter
4 h
www.telegraaf.nl
Netanyahu trekt alles uit de kast
Omdat het de premier niet lukte een coalitie te vormen, gaat Israël opnieuw naar de stembus. Er is alleen weinig veranderd.
4 h
www.nrc.nl
Van de Donk bezorgt Arsenal vlak voor tijd zege bij Manchester United
Danielle van de Donk heeft Arsenal maandag een zwaarbevochten 0-1-zege bezorgt op bezoek bij Manchester United in de Women's Super League. De middenvelder maakte vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.
4 h
www.nu.nl
Nieuw eerbetoon aan Bowie met Diamond Dogs/Ziggy Stardust-tour
De in 2016 overleden Britse rockmuzikant David Bowie wordt in 2020 opnieuw geëerd met een nieuwe editie van A Bowie Celebration: The David Bowie Alumni Tour. Initiatiefnemer is opnieuw Mike Garson, voormalig lid van Bowie's begeleidingsband, die daarbij momenteel samenwerkt met Gerry Leonard, Carmine Rojas, Charlie Sexton, Kevin Armstrong en Alan Childs en vocalisten als Corey Glover (Living Colour) en Mr. Hudson (Kanye West, Jay-Z).
4 h
www.nu.nl