unread news
unread news
Daders woningoverval op vrouw (70) Dosiostraat aangehouden
De daders van een woningoverval op een zeventigjarige vrouw in de Dosiostraat in Rotterdam zijn drie weken geleden aangehouden, meldt de politie maandag. Het voorarrest van de verdachten is woensdag met negentig dagen verlengd.
1m
www.nu.nl
Boetes uitgedeeld in Alphen na verplaatsen hekken bij Zegerplas
De boa’s en de politie in Alphen aan den Rijn hebben het afgelopen weekend in totaal elf boetes uitgeschreven.
1m
www.nu.nl
YouTube verbiedt video's die 5G aan corona linken na brandstichting in antennes
YouTube treedt hard op tegen video's met complottheorieën over het coronavirus. Zo worden video's die corona en 5G aan elkaar linken meteen verwijderd, meldt het techbedrijf aan de Britse krant The Guardian.
1m
www.ad.nl
Zac Efron wil nooit meer zo gespierd zijn als in Baywatch
Veel mensen zouden behoorlijk wat over hebben voor een superstrak lichaam. Zo ook Zac Efron (32), vroeger. Voor een rol in de film 'Baywatch' trainde hij zo hard dat hij bijzonder strak in zijn vel zat. Nu zou hij er nooit meer zo uit willen zien.
1m
www.rtlnieuws.nl
Voldoende beweging, loslaten met beleid - en vijf andere tips voor hondeneigenaren
Normaal twijfel je niet om lekker met de hond te wandelen, laat je ze rotzooien met andere honden. Maar het kan even niet zoals normaal.
1m
www.nrc.nl
Omroep MAX herhaalt Recht van Spreken-aflevering met Arnold Heertje
Oproep MAX zendt dinsdag opnieuw de aflevering van Recht van Spreken met Arnold Heertje uit, omdat de econoom en emeritus hoogleraar vorige week is overleden. Samen met Elles de Bruin blikte hij in het programma terug op zijn werk en leven.
1m
www.nu.nl
Coronamaatregelen leiden tot meer ziekmeldingen en verwarring
Het coronavirus leidt, behalve tot extra ziekmeldingen als gevolg van het virus zelf, ook tot meer ziekmeldingen door de maatregelen zoals die gelden voor het openbare leven en dus ook de werkvloer. Verschillende arbodiensten signaleren pieken in het aantal ziekmeldingen van enkele tientallen procenten. Maar lang niet alle ziekmeldingen zijn terecht.
1m
www.nu.nl
Na de oppepper van de koningin, volgde de domper van Boris Johnson.
Premier Boris Johnson ligt in het ziekenhuis door het coronavirus. Minister Dominic Raab is zijn stand-in, maar een machtsvacuüm dreigt, middenin crisistijd.
1m
www.nrc.nl
Feyenoord voor ruim 30.000 euro beboet door UEFA
Feyenoord heeft drie boetes van in totaal ruim 30.000 euro gekregen van de Europese voetbalbond UEFA. De Rotterdamse club moet betalen vanwege ongeregeldheden op de tribunes.
1m
www.ad.nl
Bijna alle WorldTour-teams doen mee aan virtuele Ronde van Zwitserland
Vijftien van de achttien WorldTour-teams, waaronder de Nederlandse wielerploeg Jumbo-Visma, zullen eind april meedoen aan een vijfdaagse virtuele editie van de Ronde van Zwitserland.
1m
www.nu.nl
‘De kans dat we besmet worden heeft een enorme impact op ons thuisfront’
"Dit weekend moest ik werken en hadden we opeens weer wat 'ouderwetse' ritten. Dat ik bij de melding op het schermpje geen covid zag, maar bijvoorbeeld een ongeval of een hersenbloeding. Klinkt misschien gek maar dat voelt dan meteen weer een beetje vertrouwd. Ons werk is de afgelopen weken namelijk zo ontzettend veranderd. Het waren bijna alleen nog maar ritten met mensen die besmet waren met het coronavirus. Dan moet je allemaal beschermingsmiddelen dragen en een heel ander protocol volgen. Dat is heel maf en beangstigend. Je kunt niet meer de dingen doen die jij zelf belangrijk vindt. Zoals mensen geruststellen en hun angst wegnemen door ze even te aaien of hun hand vast te pakken. Afgelopen week haalden we een patiënt op die er erg slecht aan toe was. Dan zit ik helemaal ingepakt in de ambulance in mijn beschermende pak, handschoenen aan, bril op en mondmasker voor. Je mag zo min mogelijk contact hebben met zo'n patiënt. Maar ik dacht in dit geval: ik ga deze persoon toch even over het hoofd aaien. Mijn collega voorin de ambulance zag het op z'n videoschermpje en zei later tegen me: "Je moest het doen hè? Ik snap het ook wel." We krijgen gelukkig veel steun. Het is grappig om te zien dat er nu veel meer mensen even naar ons zwaaien als we in de ambulance rijden. Voorheen gebeurde dat eigenlijk alleen als je kleine kinderen zag, maar nu ook fietsers, een duimpje omhoog van een vrachtwagenchauffeur. Dat is heel leuk. Maar er is ook een andere kant. Aan de ene kant noemen ze ons helden, maar aan de andere kant lijken we melaats. Als we de straat inrijden en in onze witte pakken uitstappen, zijn de mensen bang voor ons. Mijn collega's merken dat ook in hun privéleven. Buren die extra afstand houden omdat ze bang zijn dat we ze zouden kunnen besmetten, maar ook partners die onzeker en angstig zijn. Of collega's die een kleine baby thuis hebben en zich zorgen maken of ze die zouden kunnen besmetten. Het heeft allemaal een enorme impact op je gezinsleven. Zelf heb ik twee jongens van 22 en 23. Na mijn eerste rit met een coronapatiënt voelde ik me opeens heel kwetsbaar. Dan krijgt die angst je toch eventjes te pakken. Ik heb meteen wat met de hypotheek geregeld zodat de jongens gewoon in ons huis kunnen blijven wonen als er iets met mij gebeurt. Gelukkig krijg ik ook regelmatig nog een lach op m'n gezicht deze dagen. Laatst kregen we bijvoorbeeld een covid-melding en moest ik me weer in m'n beschermende pak hijsen. Toen zag ik dat dat pak gedoneerd was door een asbestverwijderaar. Daarna zette ik een bril op van een vuurwerkbedrijf. Dat die bedrijven aan ons denken geeft me zo'n goed gevoel. Zij helpen mee om te zorgen dat ik na mijn dienst weer veilig naar huis kan. Prachtig!"
1m
nos.nl
GGD Rotterdam zet testlocatie op voor zorgmedewerkers met klachten
GGD Rotterdam-Rijnmond zet een testlocatie op in de parkeergarage bij het Topsportcentrum Rotterdam voor zorgmedewerkers met symptomen van het coronavirus.
1m
www.nu.nl
KLM, misbruik klanten met ticket niet als bank
Het is stuitend dat KLM weigert geannuleerde vluchten te vergoeden, schrijft Danny Mekic. En helemaal dat de overheid dat gedoogt.
1m
www.nrc.nl
Potentiële filmhits als Minions en Fast and Furios 9 uitgesteld naar 2021
Veel filmdistributeurs passen hun releaseschema’s aan en stellen hun producties die deze zomer in grote getale in de bioscoop uitgebracht zouden worden, soms zelfs meer dan een jaar uit.
1m
www.ad.nl
Minibibliotheken duiken in Alphen op vanwege sluiting scholen
Omdat bibliotheken en scholen dicht zijn in verband met de coronamaatregelen duiken er in Alphen aan den Rijn steeds meer minibibliotheken op. Een minibieb is een kastje waar je boeken in kunt plaatsen die anderen gratis kunnen lenen en ruilen.
1m
www.nu.nl
Grootste en helderste supermaan van 2020 morgennacht te zien
In de nacht van dinsdag op woensdag staat de maan iets dichter bij de aarde dan normaal. Omdat het ook volle maan is, hebben we te maken met een 'supermaan'.
1m
www.rtlnieuws.nl
Einde in zicht voor Netflix-hit Ozark
Met de release van het derde seizoen van de populaire Netflix-serie ‘Ozark’ kunnen de fans er weer een paar dagen tegenaan. Hoewel de serie een grote fanbase heeft, lijkt de toekomst echter onzeker.
1m
www.rtlnieuws.nl
Supermaan woensdag waarschijnlijk goed te zien aan heldere hemel
De grootste supermaan van dit jaar is in de nacht van dinsdag op woensdag te zien aan een heldere hemel. Om 4.35 uur bedraagt de afstand tussen de aarde en de maan 363.595 kilometer.
1m
www.nu.nl
Burgemeester Jos Wienen gaat woensdag weer live vragen beantwoorden
Burgemeester Jos Wienen beantwoordt woensdag weer vragen over de coronacrisis tijdens een livestream op Facebook. Daartoe is besloten vanwege de grote belangstelling voor de eerste vraag- en antwoordsessie vorige week.
1m
www.nu.nl
In andere landen moeten mensen mondkapjes dragen, waarom hier niet?
Ga je in Oostenrijk of Tsjechië boodschappen doen, dan moet je verplicht een mondkapje op. En in de Verenigde Staten wordt het ook steeds gebruikelijker. President Donald Trump zegt zelfs: doe een sjaal voor je mond. Want: "Die is dikker dan een mondkapje." In Nederland hoeft het niet. Waarom eigenlijk niet?
1m
www.rtlnieuws.nl
Ruim 3500 huurauto’s vernietigd door vuurzee bij luchthaven Florida
Bij het Southwest Florida International Airport in de Verenigde Staten zijn meer dan 3500 huurauto’s vernietigd door een uitslaande brand. De voertuigen stonden tijdelijk op een grasveld bij de luchthaven in de stad Fort Myers geparkeerd, omdat er door de coronacrisis amper auto’s worden gehuurd.
1m
www.ad.nl
The Office werkt aan nieuwe 'coronashow'
Het kantoorleven ziet er behoorlijk anders uit sinds de coronacrisis. Men zit volop op apps als Zoom om vergaderingen vanuit huis alsnog door te kunnen laten gaan. Dat bracht de makers van 'The Office' op een idee: een coronashow.
1m
www.rtlnieuws.nl
Amsterdamse politie vindt vuurwapen bij opnames video, 5 aanhoudingen
Vier mannen en een vrouw zijn afgelopen weekend aangehouden na de vondst van een vuurwapen en patronen. De vijf waren bezig met het opnemen van een rapvideo.
1m
www.nrc.nl
Verkoop gevangenis Wolvenplein nu wel van start
Het gebouw van de voormalige penitentiaire inrichting Wolvenplein Utrecht is officieel in de verkoop gegaan. Sinds de sluiting van de gevangenis in 2014 is het tijdelijk een locatie geweest voor evenementen, heeft er horeca gezeten en was er werkruimte te huur.
1m
www.nu.nl
Niet aan de stoep likken, dan is desinfectie van de openbare ruimte niet nodig
Op veel plaatsen in de wereld laten overheden met bleekoplossing of ander ontsmettingsmiddel sproeien tegen het coronavirus. Volgens deskundigen voegt het weinig toe en kan het zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.
1m
www.nrc.nl
Vader en zoon krijgen klappen van verwarde man (34) die hun woning binnendringt
Een verwarde 34-jarige man uit Oosterhout is zondagavond een woning in de wijk Dommelbergen binnengedrongen. Daar heeft hij de bewoner van het huis en zijn zoon aangevallen, in het gezicht geslagen en gebeten.
1m
www.ad.nl
Gemiste strafschop Van Basten op EK'92: ‘Heel erg bedankt Marco’
De verslaggevers van AD Sportwereld belichten om de dag hun eigen favoriete sportmoment aller tijden, bekeken door een persoonlijke bril. In deel 3: Daniël Dwarswaard over de gemiste strafschop van Marco van Basten tegen Denemarken tijdens het EK van 1992. Ja, echt.
1m
www.ad.nl
Quiz | Wie is de enige Nederlander die kampioen werd in de NBA?
Zoals alle grote competities ligt ook de NBA al weken stil. Maar wat weet jij eigenlijk van de belangrijkste basketbalcompetitie ter wereld? Speel hier onze dagelijkse sportquiz.
1m
www.ad.nl
Ravage na botsing met vrachtwagens en busje op A16 bij Breda
Twee vrachtwagens en een busje hebben maandagmiddag een ongeluk gehad op de A16 van Antwerpen richting Breda.
1m
www.nu.nl
Bewoners Oosterparkwijk maken op eigen initiatief speeltoestellen schoon
Inwoners van de Oosterparkwijk hebben zelf het initiatief genomen om speeltoestellen in de wijk schoon te maken met een sopje.
1m
www.nu.nl
Ook Formule 1-team Williams treft loonmaatregelen
In navolging van McLaren heeft ook het Formule 1-team Williams een groot aantal van zijn werknemers met verlof gestuurd om kosten te besparen in de huidige coronacrisis. Het management en de coureurs hebben ingestemd met salarisverlaging van 20 procent per 1 april. De Brit George Russell en de Canadees Nicholas Latifi zijn voor dit jaar de wedstrijdrijders bij de Britse renstal.
1m
www.rtlnieuws.nl
Bevers, vorige eeuw nog uitgestorven in Nederland, zijn razendsnel in opmars
Waterbergingsgebieden aan de zuidkant van Groningen blijken een paradijs voor bevers. Dankzij de nieuwe natte natuur neemt hun aantal de laatste jaren razendsnel toe.
1m
www.volkskrant.nl
'Nieuwe 13 inch MacBook Pro verschijnt volgende maand'
Apple zou in mei een vernieuwde 13 inch MacBook Pro aankondigen, in navolging van de het 16 inch-model en de nieuwe MacBook Air.
1m
www.rtlnieuws.nl
Spraakmakende en verbazingwekkende documentaires op Netflix
Naast een groot aantal speelfilms en series, heeft Netflix ook uiteenlopende documentaires te bieden. In samenwerking met Superguide zet NU.nl een aantal verbazingwekkende en spraakmakende titels op een rij.
1m
www.nu.nl
Meerderheid voetbalfans wil geen hervatting zonder publiek
Een meerderheid van de voetbalsupporters is van mening dat de Nederlandse voetbalcompetities dit seizoen niet meer uitgespeeld moeten worden als er geen publiek welkom is in de stadions. Dat concludeert het Supporterscollectief Nederland op basis van een enquête. Voor zo'n 60 procent van de ruim 12.600 respondenten is het uitspelen van de competitie zonder publiek geen optie, 40 procent vindt dat dit alleen kan als er echt geen andere optie meer is en als alle wedstrijden dan op een open tv-kanaal worden uitgezonden.
1m
www.rtlnieuws.nl
De streekboer profiteert van de coronacrisis
Mensen hebben meer tijd, kopen bewuster en mijden de supermarkten. Streekboeren zien hun omzetten daarom enorm stijgen. ‘Nu werk ik thuis en kan het wel.’
1m
www.volkskrant.nl
Container met papier raakt los van vrachtwagen op Meerveldhovenseweg
Een container van een vrachtwagen gevuld met papier is maandagmiddag gekanteld en losgeraakt op de Meerveldhovenseweg in Eindhoven.
1m
www.nu.nl
Belangenvereniging clubs verwacht pas laat duidelijkheid over eredivisie
FBO, de werkgeversorganisatie in het Nederlandse betaalde voetbal, verwacht pas later in april of in mei duidelijkheid over het wel of niet uitspelen van de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. De KNVB en de Eredivisie CV hebben alle clubs uitgenodigd voor een gesprek dat morgen plaatsvindt.
1m
www.ad.nl
Partij voor de Dieren wil verwijdering rattenklemmen uit losloopgebied honden
De Partij voor de Dieren in Leiden roept in een serie schriftelijke vragen het stadsbestuur op om de rattenklemmen uit het losloopgebied voor honden bij het Tine Tammespad en in de Stevenshof te verwijderen.
1m
www.nu.nl
De 5G-gekte wordt gevaarlijk
Als het niet zo treurig was zou je er misschien nog om kunnen lachen. Mensen die geloven dat radiostralen van 5G – de komende generatie mobiele netwerken – de verspreiding van…
1m
www.nrc.nl
Vuurwapen gevonden tijdens nachtelijke opname rapvideo op IJburg
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf verdachten opgepakt wegens verboden wapenbezit. Ze werden op de Larikslaan op IJburg aangetroffen en zeiden dat ze bezig waren met de videoclip van een rapnummer.
3 m
www.nu.nl
Stoepkrijt geeft Nederland kleur: 'Dit is voor iedereen leuk'
We zijn massaal aan met stoepkrijten. Jong én oud maken de mooiste creaties op straat. Bij Bol.com werd er afgelopen week twintig keer meer krijt verkocht dan voorgaande jaren in dezelfde periode.
3 m
www.rtlnieuws.nl
Ronde van Vlaanderen via de webcam trekt ruim 600.000 kijkers
De Ronde 2020, de virtuele Ronde van Vlaanderen waarin professionele wielrenners het vanuit hun huiskamers tegen elkaar opnamen, is in België door ruim 600.000 mensen bekeken.
5 m
www.nu.nl
Ook ‘sjoemelsoftware’ in Volkswagens in Verenigd Koninkrijk
Bijna 90.000 automobilisten eisen compensatie omdat Volkswagen fraudeerde met software. Die zorgde ervoor dat voertuigen ‘schoner’ leken tijdens emissietests.
5 m
www.nrc.nl
Bill (104) en Ada (103) mogelijk oudste patiënten die het coronavirus versloegen
In de Amerikaanse staat Oregon en het stadje Biella in het noorden van Italië zijn twee stokoude coronapatiënten genezen verklaard. Het gaat om Bill Lapschies (104) en de 103 jaar oude Ada Zanusso. Zeer waarschijnlijk zijn Lapschies en Zanusso, die ook de uitbraak van de Spaanse griep in 1918 overleefden, wereldwijd de oudste patiënten die de strijd tegen het nieuwe griepvirus Covid-19 hebben gewonnen.
7 m
www.ad.nl
Ook F1-team Williams stuurt personeel met verlof
Williams heeft als tweede Formule 1-team aangekondigd financiële maatregelen te treffen vanwege de coronacrisis. De Britse renstal stuurt personeel met verlof, terwijl de rijders en het management van het team salaris in moeten leveren.
8 m
www.rtlnieuws.nl
Ferry Doedens verbreekt relatie met vriend Raphael
Ferry Doedens en zijn vriend Raphael zijn uit elkaar. Volgens de acteur verschilden de twee te veel van elkaar.
8 m
www.nu.nl
‘We moesten een tijd van 20 euro per week leven, met twee kinderen’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Angelo en Judith leefden een tijd van 20 euro per week, met twee kinderen. Inmiddels hebben ze het iets ruimer.
9 m
www.ad.nl