Veertien Lowlands-optredens waar je écht bij moet zijn

Je kan natuurlijk niet bij elke act op Lowlands zijn. Keuzestress? Recensenten Jan Vollaard, Hester Carvalho en Rolinde Hoorntje tippen veertien acts die in ieder geval een plek op je agenda verdienen.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Marine VS bevestigt bestaan opnames ufo’s
6 m
www.telegraaf.nl
Johnny de Mol had lang last van ellende op Lesbos
De theatershow Hier is De Mol! gaat donderdag in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Presentator en theatermaker Johnny de Mol vertelt in Trouw dat de voorstelling gaat over zijn wilde jaren, maar hij wil ook aanzetten tot medemenselijkheid door zijn soms erg schokkende ervaringen met vluchtelingen op Lesbos te delen met het publiek.
9 m
www.nu.nl
Analyse: Rechtsstaat gaat nieuw, donker tijdperk in na moord op advocaat
De moord op advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond, kondigt een nieuwe, donkere fase van de rechtsstaat aan. Ze toont dat de onderwereld de rechtsstaat lijfelijk durft te raken.
www.ad.nl
Minister: beveiliging krijgt prioriteit
www.telegraaf.nl
’Derk zag werk niet als gevecht’
www.telegraaf.nl
Vijf vragen over GP Singapore: 'Hier steekt Verstappen boven iedereen uit '
Op het Marina Bay Street Circuit in Singapore wordt komend weekend de 15e van de 21 Grands Prix van het seizoen verreden. Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen beantwoordt vijf vragen over de enige nachtrace van het jaar.
www.nu.nl
Wekdienst 19/9: hoorzitting brexit en minister Grapperhaus praat met advocaten
Goedemorgen! Minister Grapperhaus van Justitie voert vanochtend gesprekken met onder andere advocaten, na de moord op Derk Wiersum gisteren. Verder houdt het Britse Hooggerechtshof een hoorzitting over de vraag of premier Johnson het parlement voor vijf weken mag schorsen in verband met de brexit. Vandaag is het wisselend bewolkt en lokaal valt er een bui. Het wordt 16 tot 18 graden en er is weinig wind. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? Vanochtend praat minister Grapperhaus van Justitie in drie afzonderlijke gesprekken met het Openbaar Ministerie, de Orde van Advocaten en de Raad voor de Rechtspraak. Dat doet hij naar aanleiding van de moord op advocaat Derk Wiersum. Het Britse Hooggerechtshof houdt een hoorzitting over de vraag of premier Johnson het parlement voor vijf weken mag schorsen in verband met de brexit. Bij de militaire rechtbank in Arnhem begint de zaak over een dodelijk duikongeval op Curaçao. In 2015 kwam een marine-duikster om het leven. Vier van haar collega's worden daarvoor vervolgd. Wat heb je gemist? Er zijn maatregelen getroffen om advocaten, officieren van justitie en rechters in de zaak tegen de gezochte crimineel Ridouan Taghi te beveiligen. "Daar is vandaag over gesproken en op gehandeld", zei OM-hoofdofficier Fred Westerbeke gisteravond in Nieuwsuur. De beveiligingsmaatregelen volgen na de moord op Derk Wiersum. Westerbeke zei dat er met de advocaat was gesproken over zijn veiligheid en dat er maatregelen waren getroffen, maar hij wilde niet zeggen om welke maatregelen het ging. Met een moordaanslag werd geen rekening gehouden, zei de hoofdofficier. Ander nieuws uit de nacht: Canadese premier Trudeau onder vuur door blackface-foto uit 2001: Trudeau bevestigt dat hij op de foto staat, die hij zelf ook omschrijft als racistisch. Hij zegt diepe spijt te hebben. Kritiek op Japans herstelwerk na orkaan: 45.000 huizen nog zonder stroom: twaalf dagen na de orkaan Faxai geeft de verantwoordelijke energiemaatschappij nu toe dat de gevolgen van de orkaan zijn onderschat. 'Basisscholen potten veel minder geld op': vorig jaar hielden de schoolbesturen bijna 6 miljoen euro over. In 2017 was dat nog ruim 106 miljoen. Er was kritiek op dat hoge bedrag. "Sparen mag geen doel op zich worden", schreef de minister destijds. De verantwoordelijke organisaties zijn blij dat er nu meer geïnvesteerd wordt. En dan nog even dit: Gisteren klonken 's ochtends een aantal schoten en gegil in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Strafrechtadvocaat Derk Wiersum (44) bleek op straat, in het bijzijn van zijn vrouw, te zijn neergeschoten. Hij overleefde de aanslag niet. Derk Wiersum is mogelijk vermoord vanwege het bijstaan van Nabil B., de kroongetuige in het proces tegen Ridouan Taghi en Said Razzouki. Bekijk hier een overzicht van de gebeurtenissen en de geschokte reacties: Fijne dag!
nos.nl
Veltman wil met winst bij PSV nieuwe inhaalrace Ajax voorkomen
Joël Veltman wil na een reeks seizoenen waarin Ajax veroordeeld was tot een inhaalrace in de strijd om de titel eindelijk eens aan het begin van het seizoen aan de leiding gaan in de Eredivisie. De verdediger speelt zondag met de Amsterdammers de topper in Eindhoven tegen PSV en winnaar slaat een gat van drie punten.
www.nu.nl
Grootste volksfeest ter wereld barst opnieuw los in München
Fans van de betere Duitse tradities mogen zich opnieuw in de handen wrijven, want zaterdag gaat in München de 186ste editie van het Oktoberfest van start. Oktoberfest noemt zichzelf als het 'grootste volksfeest ter wereld', en daarvan is niks gelogen. Alles aan het evenement in Beieren is groot en veel. Vooral het bier vloeit er rijkelijk: vorig jaar ging er ongeveer 7,5 miljoen liter door de dorstige kelen.
www.ad.nl
‘Basisscholen laten het geld weer rollen’
Basisschoolbesturen potten veel minder geld op. Ze hielden vorig jaar 5,9 miljoen euro over op een begroting van een kleine 11 miljard, blijkt uit financiële data die deze week door de Dienst Uitvoering Onderwijs (Duo) zijn gepubliceerd. In 2017 was het overschot met ruim 106 miljoen op ruim 10 miljard vele malen groter. Dat meldt dagblad Trouw.
www.ad.nl
'Is iedereen wel te beveiligen na liquidatie advocaat Wiersum?'
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.
www.nu.nl
De Wit: ’Wilde meer dan bij Ajax op de bank zitten’
www.telegraaf.nl
Waarom vooral de rijken rijker worden als iedereen erop vooruitgaat
De meeste huishoudens gaan er volgend jaar op vooruit, voorspellen de Prinsjesdagcijfers. Maar het zijn vooral de rijken die daarvan profiteren, blijkt uit een analyse van RTL Nieuws.
www.rtlnieuws.nl
Hoe rijk ben jij? Vergelijk je inkomen
Hoeveel krijg jij elke maand op je bankrekening gestort? Misschien voel je je behoorlijk rijk, maar waarschijnlijk mag er wel wat bij. Hoe zit dat eigenlijk met de rest van Nederland? Bekijk hier hoeveel jij verdient in vergelijking met de rest van Nederland.
www.rtlnieuws.nl
'Wiersum maakte zich zorgen, dacht aan persoonsbeveiliging'
De vermoorde advocaat Derk Wiersum dacht na over particuliere persoonsbeveiliging. Sinds hij advocaat werd van kroongetuige Nabil B. maakte hij zich steeds meer zorgen over zijn veiligheid.
www.rtlnieuws.nl
Pensioenkorting: hoe werkt dat en wat gaat er ongeveer af dan?
Veel Nederlanders zouden volgend jaar een brief met een nare boodschap op de deurmat, of in de mailbox kunnen vinden. "Uw pensioen wordt verlaagd", staat daarin. De kans dat pensioenfondsen moeten korten wordt elke maand groter. De oorzaak is nogal technisch, maar wat betekent het concreet voor jouw portemonnee? 
www.rtlnieuws.nl
Explosief gevonden op Markt in Veenendaal
De Markt in Veenendaal is vanmorgen afgezet omdat er een explosief is gevonden. Het verdachte pakketje werd rond 4.00 uur gevonden.
www.ad.nl
Wiersum kreeg signalen dat hij doelwit was
De geliquideerde advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum (44), was bezig particuliere persoonsbeveiliging te regelen. Hij had volgens sommige collega's geen vertrouwen in bescherming door politie en justitie en sprak met hen of zij iets voor hem konden betekenen.
1 h
www.ad.nl
20 doden en 85 gewonden door bomaanslag Taliban nabij Afghaans ziekenhuis
In de zuidelijke provincie Zabul in Afghanistan zijn donderdag twintig mensen om het leven gekomen toen een vrachtwagen met daarin een of meerdere bommen ontplofte. Nog eens 85 mensen raakten gewond. Lokale autoriteiten vrezen dat het dodental nog verder gaat oplopen, schrijven journalisten van het Afghaanse nieuwsmedium TOLO News op Twitter.
1 h
www.nu.nl
Supermarkten en doe-het-zelf-branche rukken op in online top 100
Bananen, bier en toiletrollen kopen via internet: nog maar tien jaar geleden leek dat een service waar geen hond op zat te wachten. Maar anno 2019 is er maar één conclusie: de internet-supermarkten worden omarmd door de consument van nu. Webshops als Albert Heijn, Jumbo en Picnic zien hun omzet jaarlijks groeien met dubbele cijfers. Dat blijkt uit de Twinkle 100, die vanochtend voor de twaalfde keer is gepubliceerd. In de hitlijst van de 100 populairste online-verkopers van ons land staat voor het eerst een supermarkt in de top 3: Albert Heijn, al ligt het van oorsprong Zaanse bedrijf nog mijlenver achter op de nummers 1 en 2, respectievelijk bol.com en Coolblue. Nieuw in de top 10 is Jumbo. En online-super Picnic stijgt van 25 naar 11 en zal ongetwijfeld volgend jaar ook de top 10 binnenstormen. De Twinkle 100 wordt samengesteld op basis van de omzetten van 2018 exclusief btw en retouren. Inhaalslag Retaildeskundige Laurens Sloot staat er niet van te kijken dat supermarkten scoren op internet: "Ze zijn bezig met een soort inhaalslag, maar we moeten het niet overdrijven. Van alles wat we in de supermarkt kopen, doen we nu zo'n 4 procent online." "Hoeveel dat nog verder kan oplopen? Daar voer ik elke dag veel discussies over met mensen in de sector. Sommigen denken dat we in 2030 zo'n 10 procent van de supermarktproducten via de website bestellen. Als dat al gehaald wordt, betekent dat toch nog steeds dat we 90 procent op onze fiets halen bij de super op de hoek." En niet te vergeten volgens Sloot: "Het is voor supermarkten nog steeds verliesgevend, boodschappen bij de mensen thuis bezorgen. En dat remt de groei." Bouwmarkten Niet alleen de food-verkopers staan in de lijst met klinkende cijfers, ook bouwmarkten laten een indrukwekkende groei zien, zegt hoofdredacteur Arjan van Oosterhout van Twinkle. Zo is Praxis de hoogste nieuwkomer in de top 100 op plek 61. Ook HBL-online, verkoper van vooral gereedschappen, debuteert op 75. Beter laat dan nooit, dat ook de bouwmarkten nu prominent aanwezig zijn in de lijst. "Bouwmarkten hebben inderdaad lang getwijfeld over online", zegt directeur Wijnand Jongen van de thuiswinkelorganisatie. "Voor grotere apparaten als boren en schuurmachines is internet natuurlijk makkelijk. Maar het is voor een bouwmarkt een enorme klus om ook al dat kleine spul als schroefjes en moertjes en ringetjes via internet beschikbaar te stellen. En het was een kip-ei-verhaal. Ook de consument twijfelde lang, maar die twijfel is nu weg. Ook het kopen van doe-het-zelf-artikelen via internet krijgt nu een enorme schwung." Koploper Koploper bol.com loopt met een omzet van 1,6 miljard euro (in 2017 1,2 miljard) overigens uit op de concurrentie. Die omzetgroei is vooral te danken aan de verkopen van zakelijke partners. Van Oosterhout: "Tienduizenden handelaren gebruiken bol.com als verkoopplatform. Zonder die omzet zou bol Coolblue nog maar net voorblijven."
1 h
nos.nl
‘Het lijkt erop dat de zware criminelen voorlopig hebben gewonnen’
Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
1 h
www.ad.nl
Advocaat geliquideerd, Den Haag in debat en België zamelt geld in voor baby
Samen met zijn vrouw Simone Wijnands maakt presentator Luuk Ikink elke werkdag de ‘OchtendPod’: dé podcast voor wie graag opstaat met het laatste nieuws. Luuk en Simone bespreken aan hun ontbijttafel in twintig minuten het nieuws van de dag. Ze gaan in discussie over verschillende onderwerpen met een focus op (regionaal) nieuws, sport en entertainment. OchtendPod verschijnt elke werkdag om 06.00 uur ’s ochtends en is hieronder te beluisteren of via Spotify, Google Podcasts of iTunes.
1 h
www.ad.nl
Marine VS bevestigt bestaan opnames ufo's
De Amerikaanse marine heeft bevestigd dat de beelden van ufo's uit 2015 authentiek zijn. De opnames van de onbekende vliegende objecten zijn gemaakt door piloten van de marine.
1 h
www.ad.nl
Basisscholen potten veel minder geld op
Basisscholen laten veel minder geld op de plank liggen. Vorig jaar hielden de schoolbesturen 5,9 miljoen euro over. In 2017 was dat nog ruim 106 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), meldt Trouw. Vorig jaar was er kritiek op het hoge bedrag dat scholen overhielden. "Sparen mag geen doel op zich worden", schreven onderwijsministers Van Engelshoven en Slob aan de Tweede Kamer. "Het gaat tenslotte om geld dat bedoeld is voor het geven van onderwijs." Te voorzichtig De ministers noemden de opgebouwde reserves opmerkelijk, omdat het onderwijs juist vroeg om extra geld in de strijd tegen de werkdruk en het lerarentekort. De Onderwijsinspectie schreef in een rapport dat schoolbesturen veel te behoudend begroten en hun inkomsten onderschatten. De PO-Raad, die de belangen behartigt van schoolbesturen in het basisonderwijs, berekende in maart dat een op de zes scholen te veel geld op de plank had liggen. Oproep De afgelopen tijd heeft de PO-Raad de schoolbesturen opgeroepen om meer geld uit te geven. "Dat lijkt zijn vruchten af te werpen. De sector vaart financieel steeds scherper aan de wind", zegt voorzitter Rinda den Besten in Trouw. De extra uitgaven komen volgens de PO-Raad grotendeels doordat de sector 70 miljoen euro heeft geïnvesteerd in de vorig jaar afgesloten cao.
2 h
nos.nl
Weerbericht: Meer zonnige periodes en minder bewolking
Deze donderdag komt de zon meer tevoorschijn en trekt de bewolking van de afgelopen dagen weg. Wel houden de koele temperaturen aan en wordt het maximaal 17 graden.
2 h
www.nu.nl
Russische priesters boos over aanpak betogers
2 h
www.telegraaf.nl
Prof. dr. Erik Scherder: ’ROB, blijf vooral zíngen!’
2 h
www.telegraaf.nl
Advocaten praten over actie na liquidatie collega Wiersum
Advocaten bespreken vandaag of ze een gezamenlijke actie houden als reactie op de liquidatie van Derk Wiersum. Mogelijk wordt een stille tocht georganiseerd voor de advocaat van kroongetuige Nabil B. of uiten de advocaten hun verdriet en verbijstering op een andere manier.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Pompeo: VS steunen Saoedi-Arabië, bedreigingen door Iran onacceptabel
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman zijn het erover eens dat Iran verantwoordelijk gehouden moet worden voor ‘agressief, roekeloos en bedreigende gedrag’. Dat zegt de woordvoerder van Pompeo.
2 h
www.ad.nl
Mercedes-Benz stopt met ontwikkeling verbrandingsmotoren
Mercedes-Benz gaat zich compleet richten op het ontwikkelen van elektromotoren en accu's voor het bouwen van een vloot elektrische auto's. Dat meldt het Duitse autoblad Auto Motor und Sport.
2 h
www.ad.nl
Amerikaanse marine erkent ufo's op archiefbeelden cockpit
De Amerikaanse marine heeft toegegeven dat op oude beelden, gemaakt in 2004 en 2015, onbekende vliegende objecten te zien zijn. Over de oorsprong van de zogeheten ufo's tast ook de marine in het duister, zo verklaart een woordvoerder.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Megan Fox hield 'psychische inzinking' over aan status als sekssymbool
Megan Fox kreeg na haar rol in de film Jennifer's Body uit 2009 een psychische inzinking omdat ze daarna bekend stond als sekssymbool. In gesprek met Entertainment Tonight vertelt de actrice dat ze bijna "ten onder ging" aan de druk.
2 h
www.nu.nl
Originele ster Saved by the Bell weerspreekt berichten over rol in remake
Mark-Paul Gosselaar, de originele ster van televisieserie Saved by the Bell, wist niet dat er een remake van de populaire show in de maak is. "Ik moest het in het nieuws lezen, net als iedereen", zegt Gosselaar woensdag tegenover Variety.
3 h
www.nu.nl
Actrice Megan Fox had psychische inzinking
Na haar rol in de film Jennifer's Body uit 2009 kreeg Megan Fox de status sekssymbool, en daar ging de actrice bijna aan ten onder. Dat vertelt ze in een interview met Entertainment Tonight.
3 h
www.ad.nl
Amerikaanse marine erkent dat op meerdere video's ufo's boven VS vliegen
De Amerikaanse marine heeft woensdag officieel toegegeven dat op drie video's tussen 2004 en 2015 zogeheten ufo's (onbekende vliegende objecten) te zien zijn. Een woordvoerder wil tegenover CNN niet ingaan over mogelijke buitenaardse wezens, omdat "nog niet precies duidelijk is wat er op de beelden te zien is".
3 h
www.nu.nl
PSV, Feyenoord en AZ starten in groepsfase
De groepsfase van de Europa League begint donderdag met maar liefst drie Nederlandse clubs. Feyenoord speelt in Glasgow tegen Rangers FC, een duel dat gedeeltelijk in het teken zal staan van het herdenken van de overleden oud-voetballer Fernando Ricksen.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Canadese premier Trudeau biedt excuses aan om oude 'blackface' foto
De Canadese premier Justin Trudeau heeft woensdag zijn excuses aangeboden voor een foto die van hem gemaakt is in 2001. Trudeau is te zien met een bruingeschminkt gezicht, een zogeheten 'blackface', terwijl het bruin of zwart schminken erg gevoelig ligt en als racistisch gezien wordt in de Verenigde Staten en Canada.
4 h
www.nu.nl
Foto bruingeschminkte Trudeau duikt op: 'Spijt me heel erg'
Er is een foto opgedoken waarop de Canadese premier Justin Trudeau bruin geschminkt als Alladin is te zien. De foto is genomen in de lente van 2001. De uitdossing was bedoeld voor een themafeest 'Arabian Nights' van zijn school West Point Grey Academy.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Duitse banken willen onze woningmarkt opschudden: ‘Starters hebben nu geen keus’
Meerdere Duitse bouwspaarbanken staan te trappelen om de Nederlandse markt op te gaan. Zij willen starters aan het bouwsparen krijgen: eerst sparen met overheidssteun, en dan pas een huis kopen.
4 h
www.ad.nl
'Grootschalige plannen ov-sector voor toekomst treinverkeer'
De ov-sector heeft samen met steden en vervoersregio's langetermijnplannen gemaakt om de sterke groei van treinreizigers in de toekomst in goede banen te leiden. Voor de plannen zou vanaf 2020 richting 2040 minstens 20 miljard euro moeten worden uitgetrokken.
5 h
www.rtlnieuws.nl
Canadese premier Trudeau onder vuur door blackface-foto uit 2001
De Canadese premier Justin Trudeau ligt onder vuur door een foto uit 2001, waarop hij te zien is met een zwart geschminkt gezicht. Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft de foto gepubliceerd. Een oppositiepartij in Canada noemt Trudeaus gedrag beledigend. Trudeau bevestigt dat hij op de bewuste foto staat en hij zegt diepe spijt te hebben. "Ik had dat niet moeten doen en ik had beter moeten weten", zei hij op een ingelaste persconferentie in een vliegtuig. Hij noemt zijn gedrag dom en hij zegt dat hij teleurgesteld is in zichzelf. Journalisten vroegen of hij ontslag neemt als premier, maar hij zegt dat hij dat niet van plan is. "Ik vraag de Canadezen om vergeving." Aladin De foto staat in een jaarboek van een school, waar de toen 29-jarige Trudeau leraar was. De foto is genomen op een feest van de school, met als thema "Arabische nachten". Hij had een tulband op zijn hoofd en droeg een gewaad. Zijn gezicht, nek en handen waren zwart geschminkt. Volgens Trudeau was hij verkleed als Aladin. De leider van oppositiepartij NDP, Jagmeet Singh, spreekt van verontrustend en beledigend gedrag. "Het is het belachelijk maken van iemand om hoe die leeft." Trudeau voert op dit moment campagne voor de verkiezingen van eind oktober.
5 h
nos.nl
Foto bruingeschminkte premier Canada duikt op
Er is een foto opgedoken waarop de Canadese premier Justin Trudeau bruin geschminkt als Disney-personage Aladdin te zien is. De foto is genomen is de lente van 2001 toen Trudeau lesgaf op een privéschool. De uitdossing was bedoeld voor een themafeest genaamd Arabian Nights, van zijn school West Point Grey Academy.
5 h
www.ad.nl
‘Rusland is een schijndreiging, China is van een heel ander niveau’
oud-ministerHubert Védrine is blij dat president Emmanuel Macron toenadering zoekt tot Rusland. „We zitten vast in een soort loopgravenoorlog.”
5 h
www.nrc.nl
Omzeilen van ontslagsom zieke werknemer mag niet
Arbeidsongeschikte werknemers aanhouden om geen ontslagvergoeding te hoeven betalen, mag niet, stelt de advocaat-generaal.
5 h
www.nrc.nl