Veertien Lowlands-optredens waar je écht bij moet zijn

Je kan natuurlijk niet bij elke act op Lowlands zijn. Keuzestress? Recensenten Jan Vollaard, Hester Carvalho en Rolinde Hoorntje tippen veertien acts die in ieder geval een plek op je agenda verdienen.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Koelbaden Damloop hebben mogelijk levens gered
De inzet van koelbaden bij de Dam tot Damloop krijgt naar verwachting een vervolg. "Ik sluit niet uit dat het levens heeft gered", zegt directeur Ron van der Jagt van organisator Le Champion.
9 m
www.rtlnieuws.nl
VWS: dubbel zoveel meldingen van medicijntekorten
VWS en brancheorganisatie KNMP verwachten opnieuw een stijging van het aantal medicijnen dat niet voorradig is.
www.nrc.nl
VVD ziet niets in lagere maximumsnelheid, CU vindt Formule 1 niet belangrijk
De coalitiepartijen VVD en ChristenUnie hebben voorafgaand aan het wekelijkse coalitieoverleg in Den Haag hun voorkeur laten doorschemeren voor maatregelen om het stikstofprobleem aan te pakken. De fractieleiders Dijkhoff en Segers kregen voor het naar binnengaan vragen over de in het weekend uitgelekte adviezen van de commissie-Remkes. Aanvankelijk zeiden ze dat het vooral belangrijk is dat er "geen taboes" zijn en dat er een "goede balans" is. Vervolgens liet VVD-fractieleider Dijkhoff blijken dat hij niets ziet in het verlagen van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur, want dat "haalt weinig uit". Wat Segers van de ChristenUnie betreft lijkt de Formule 1 op het racecircuit van Zandvoort niet te hoeven doorgaan. Dat staat "niet boven aan mijn wensenlijst", zei hij daarover. Bekijk hier waarom stikstof Nederland in zijn greep heeft: Veestapel Oud-VVD-minister Remkes maakt komende woensdag zijn advies bekend over de consequenties van de stikstofuitspraak van de Raad van State. Zeker 1000 bouwprojecten liggen stil sinds de ingrijpende uitspraak van de Raad van State dat de Nederlandse stikstof-aanpak niet voldoet. Remkes zou voorstellen om de de veestapel fors in te krimpen en de maximumsnelheid te verlagen. Minister Bruins van Sport nam zondag een voorschot op de discussie door te zeggen dat het kabinet er "natuurlijk" alles aan gaat doen om ervoor te zorgen dat de Formule 1 doorgaat. "Heel Nederland kijkt ernaar uit en het zou fantastisch zijn als we 'vroem' horen op 3 mei volgend jaar", zei de VVD-minister in het tv-programma WNL op Zondag. CDA-fractievoorzitter Heerma ging inhoudelijk niet in op de uitgelekte voorstellen. Hij noemt het een probleem van "niet te onderschatten omvang". "Het raakt onze economie, het bedrijfsleven en de agrarische sector." D66-fractievoorzitter Jetten was al naar binnen en kon daarom niet reageren .
nos.nl
Zandvoort heeft extra geld nodig voor Formule 1: 4 miljoen blijkt onvoldoende
Vier miljoen euro trok de gemeente Zandvoort dit jaar uit voor de organisatie van een Formule 1-race op circuit Zandvoort. Het blijkt niet genoeg, blijkt uit de concept-najaarsnota die vanavond besproken wordt in de gemeenteraad.
www.rtlnieuws.nl
‘Monique begrijpt mij soms niet’
www.telegraaf.nl
Catalaanse separatisten opgepakt, grondstoffen explosieven gevonden
Bij invallen vonden agenten grondstoffen en materialen die volgens de politie gebruikt kunnen worden om bommen te maken. Negen Catalaanse separatisten zijn gearresteerd.
www.nrc.nl
Universitair Medisch Centrum zet terreincoaches in tegen rokers
Het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Amsterdam zet vanaf 1 oktober 'terreincoaches' in om roken op het terrein van beide ziekenhuizen tegen te gaan.
www.nu.nl
80 miljard voor een dijk, of 9 miljoen Nederlanders moeten verkassen
Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Tegenlicht.
www.parool.nl
Arantxa Rus voor het eerst in ruim een jaar in top 100 wereldranglijst
Arantxa Rus is maandag voor het eerst in ruim een jaar teruggekeerd in de top honderd van de wereldranglijst. De Nederlandse is gestegen van de 102e naar de 97e plaats.
www.nu.nl
Onderzoek tramaanslag Utrecht bijna klaar, Gökmen T. niet in rechtbank
Het onderzoek naar de tramaanslag in Utrecht is bijna afgerond. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten tijdens de tweede pro-formazitting in de zaak tegen Gökmen T. De verdachte zelf was vanochtend niet aanwezig in de rechtbank.
www.rtlnieuws.nl
Google gaat weer meeluisteren met Assistent
www.telegraaf.nl
NS wil 48 Buffels in Nijmegen terugkopen
In Nijmegen staan al maanden 48 dieseltreinen die zijn bestemd voor Roemenië op het spoor. Ze zijn al betaald, maar worden maar niet opgehaald. Omdat ze in de weg staan, wil NS de verkoop via de rechter ongedaan maken. De Buffels, zoals de treinstellen worden genoemd, staan achter Station Nijmegen. Het Roemeense bedrijf Ferotrans heeft ze gekocht van NS én betaald. Afgesproken was dat ze in maart van het vorig jaar opgehaald zouden worden voor een tweede leven in Roemenië. Maar dat is tot op heden niet gebeurd. Ferotrans heeft NS laten weten dat er problemen zijn met het transport. "We vinden het sowieso jammer dat ze hier anderhalf jaar stil hebben gestaan", zegt woordvoerder Léonie Bosselaar van NS tegen Omroep Gelderland. "Ze staan op een opstelterrein van ProRail. Dat opstelterrein moet na 1 oktober leeg zijn omdat er werkzaamheden gaan plaatsvinden." NS is zelf onlangs gestopt met de Buffel, die sinds 1996 op het Nederlandse spoor reed. NS heeft er geen vertrouwen meer in dat de treinstellen deze maand nog opgehaald worden door de nieuwe eigenaar en wil wil de treinen zelf gaan verplaatsen. Daarom wil de NS de verkoop nu via de rechter ongedaan maken. "Het zijn niet onze treinen. Dus we kunnen niet zomaar erin stappen en ze wegrijden. Vandaar dat we nu naar de rechter gaan om het eigendom op deze treinen terug te krijgen", aldus de NS woordvoerder.
nos.nl
Fan heeft brutaal verzoek voor Nicolette van Dam
Bekende Nederlanders krijgen nog wel eens gekke vragen van fans. Maar een handtekening op een gek lichaamsdeel is niks bij wat Nicolette van Dam (35) voor haar kiezen kreeg. Haar fan heeft namelijk een voeten fetisj.
www.rtlnieuws.nl
Roxeanne en André staan stil bij vijftien jaar zonder vader Hazes
Het is vandaag vijftien jaar geleden dat volkszanger André Hazes overleed. Een verdrietige dag voor zijn fans, maar vooral ook voor zijn kinderen André junior en Roxeanne, die op sociale media stilstaan bij het verlies.
www.ad.nl
Regionale bussen in Zuidoost-Brabant krijgen dodehoeksticker
Alle stad- en streekbussen in Zuidoost-Brabant hebben vrijdag een zogeheten dodehoeksticker gekregen.
www.nu.nl
Huwelijksreis Sjoerd en Meryl onzeker: ’Om gek van te worden’
www.telegraaf.nl
Netflix dropt nieuwe teaser van Breaking Bad-film El Camino
Fans van Breaking Bad moeten nog zo'n tweeënhalve week wachten en dan verschijnt eindelijk El Camino op Netflix. De film is een vervolg op de populaire serie die zes jaar geleden stopte. Nu is er weer een nieuwe teaser gelanceerd.
www.rtlnieuws.nl
Ivo Niehe maakt voor eerste keer kans op Sonja Barend Award
Hij draait al heel wat jaren mee en heeft bijna alle groten der aarde al eens geïnterviewd, maar nu maakt Ivo Niehe kans ervoor beloond te worden. De interviewer maakt samen met negen anderen kans op de Sonja Barend Award, waarvan de longlist vandaag door de VARAgids bekend werd gemaakt.
www.ad.nl
Compagnon drugsbaas El Chapo opgepakt in Italië
In Italië is Ramon Cristobal Santoyo gearresteerd, de tweede man van het drugskartel van de Mexicaanse drugsbaas El Chapo. Santoyo, ook bekend als Doctor Wagner, werd opgepakt op het vliegveld Fiumicino in Rome. Hij stond op het punt aan boord van een vliegtuig te gaan, dat via Parijs naar Mexico-stad zou vliegen. De 43-jarige Santoyo was sinds 2016 spoorloos en er liep een internationaal arrestatiebevel tegen hem. Hij stond samen met de in juli tot levenslang veroordeelde Joaquin "El Chapo" Guzman aan het hoofd van het beruchte Mexicaanse Sinaloa kartel. Daar was hij verantwoordelijk voor de transport van cocaïne, heroïne en methamfetamine naar de Verenigde Staten. De Amerikanen hebben direct om zijn uitlevering gevraagd.
nos.nl
André en Roxeanne Hazes blikken terug op 15 jaar zonder vader
Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat André Hazes senior overleed. De kinderen van de volkszanger herdenken deze bijzondere dag op social media.
www.rtlnieuws.nl
Tennisster Rus terug in top honderd
Arantxa Rus behoort weer tot de beste honderd tennissters van de wereld. De 28-jarige Nederlandse neemt op de maandag uitgebrachte lijst de 97e positie in.
www.rtlnieuws.nl
Geen gedwongen verdediging voor verdachte Gökmen T. van aanslag Utrecht
Gökmen T., die ervan wordt verdacht op 18 maart vier mensen te hebben doodgeschoten in een Utrechtse tram, krijgt voorlopig geen belangenbehartiger toegewezen in zijn proces. De rechter oordeelde maandag, dat er geen zogeheten ‘procesbewaker’ wordt aangesteld voor T.
www.volkskrant.nl
Regering Sint Maarten valt om onenigheid wederopbouw na orkaan
Met het vertrek van twee parlementariërs was premier Leona Marlin-Romeo haar meerderheid kwijt.
www.nrc.nl
Ivo Niehe, Tim den Besten en Eva Jinek maken kans op Sonja Barend Award
Ivo Niehe, Tim den Besten en Eva Jinek staan in de longlist voor een kans op de Sonja Barend Award. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt voor het beste tv-interview van het jaar.
www.nu.nl
Twee arrestaties voor afsteken zwaar vuurwerk tijdens ADO Den Haag-AZ
De politie heeft zondagavond twee personen aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk tijdens de wedstrijd van ADO Den Haag tegen AZ.
www.nu.nl
Tabaksfabrikant probeert GroenLinks-Kamerlid te rekruteren: ‘Schaamteloos’
Tabaksfabrikant Imperial Tobacco (Gauloises, Drum en Van Nelle) heeft een Kamerlid van GroenLinks, Paul Smeulders, benaderd voor een lobby-functie. Tijdens een telefoongesprek probeert een recruiter van het bedrijf Smeulders ook te bewegen zijn kritische mening en die van GroenLinks over tabak bij te stellen.
www.ad.nl
Kragh Andersen en Roche langer bij Sunweb
Asbjørn Kragh Andersen en Nicolas Roche fietsen ook de komende jaren voor Team Sunweb. Beide renners verlengden vandaag hun contract tot het einde van 2021.
www.ad.nl
Google gaat weer meeluisteren in de huiskamer
Medewerkers van Google gaan weer meeluisteren met de gesprekken tussen gebruikers en de slimme hulp Assistent. Dat gebeurt echter pas wanneer de gebruiker Google daarvoor toestemming heeft gegeven. Wie dat doet, ziet wat de Assistent opslaat en kan dat altijd verwijderen, kondigde Google vandaag aan. Bovendien moet uit de fragmenten nooit af te leiden zijn wie de gebruiker is.
www.ad.nl
Eerste rijtest: Renault Zoe heeft niet langer het rijk alleen
AutoWeek test de nieuwe Zoe. Kan hij de concurrentie de pas afsnijden?
www.nu.nl
Hotelmedewerker (21) runt hotel 32 uur alleen tijdens orkaan Imelda
Voor hotelmedewerker Satchel Smith begon zijn werkdag in de Texaanse stad Beaumont als alle andere, om drie uur 's middags. Maar in plaats van die werkdag voor middernacht af te sluiten, zat hij bijna twee dagen opgesloten in het hotel, samen met 90 gasten. Zijn daadkrachtige en kalme optreden werd door gasten geprezen op internet, en zijn verhaal gaat inmiddels viral. Overstromingen, veroorzaakt door de tropische storm Imelda, maakten het hotel in Texas onbereikbaar. Wegen in de omgeving werden afgesloten en auto's kwamen vast te zitten in modder en water. De 21-jarige Smith maakte er het beste van en deed al het werk in zijn eentje. "Hij nam de telefoon op, beantwoorde onze vragen, zorgde voor koffie en thee en hielp ons met het ontbijt", schrijft hotelgast Angela Chandler op Facebook. "En dat alles deed hij met liefde, geduld en een prachtige lach op zijn gezicht." Chandlers post is inmiddels ruim 52000 keer geliket en 13.000 keer gedeeld. Bijbaantje Smith studeert op een universiteit en werkt in het hotel als bijbaantje. Hoewel hij de situatie vrolijk en nuchter leek op te nemen, voelde hij zich behoorlijk overweldigd door de situatie, vertelde hij CNN. "Het was behoorlijk intensief. Ik was de bedrijfsleider, de schoonmaker en de bediende. Ook was ik de kok, hoewel ik nooit in de keuken heb gewerkt en niet echt goed kan koken." De gasten droegen zelf ook hun steentje bij door eenvoudige maaltijden te koken en samen het ontbijt uit te serveren. "Iedereen was behulpzaam. Het voelde alsof we een grote familie waren," aldus Smith. Na 32 uur lukte het een andere hotelmedewerker het hotel te bereiken en hem af te lossen. De manager van het hotel is vol lof over Smiths optreden en zegt hem een bonus te geven voor zijn harde werk. "Normaal werkt hij hier maar één dag per week. En net die ene dag was hij hier, daar ben ik blij om. Hij heeft die crisissituatie geweldig aangepakt."
nos.nl
Deze toprestaurants winnen de Gouden Pollepels
De winnaars van de Gouden Pollepel zijn bekend: Zilt en Zoet in Maartensdijk, Brasserie Springer in Schoonhoven, Nayolie in Voorschoten en petit restaurant Louise in Rotterdam. Vanmiddag krijgen zij de prijzen uitgereikt.
www.ad.nl
Arantxa Rus terug in top honderd
Arantxa Rus behoort weer tot de beste honderd tennissters van de wereld. De 28-jarige Nederlandse neemt op de maandag uitgebrachte lijst de 97ste positie in.
www.ad.nl
Meer dan 1,5 ton opgehaald bij de Run for Kika in Eindhoven
Tijdens de Run for Kika in Eindhoven is meer dan 1,5 ton opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker. Het gaat in totaal om een bedrag van 157.521 euro.
www.nu.nl
Thomas Cook: Nederlandse gedupeerden geld terug of reis wordt omgeboekt
In het geval van een faillissement van Thomas Cook Nederland krijgen Nederlanders die nog een reis hebben geboekt bij de reisorganisatie hun geld terug of wordt hun reis omgeboekt, zegt een woordvoerder van de reisorganisatie maandag tegen NU.nl. Dit geldt ook voor mensen die hun reis hebben geboekt bij Neckermann Reizen, de organisatie maakt deel uit van de Nederlandse tak van Thomas Cook.
www.nu.nl
Wereldkampioen wielrennen verdient zondag 7.750 euro, winnaars mixed team relay 2000 meer
Mocht Mathieu van der Poel zondag in de wegwedstrijd van het WK als eerste over de streep komen dan is hij 7.750 euro rijker. Hetzelfde bedrag krijgt de winnaar bij de vrouwen een dag eerder.
1 h
www.ad.nl
Oproep politie: wie gooide pot pastasaus uit het raam?
Een levensgevaarlijke actie die gelukkig goed afliep. Zaterdagavond werd er volgens de politie Zwolle vanuit een appartement een glazen pot pastasaus uit een raam gegooid. De politie zoekt de gooier.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Amstelveen wil Armando’s ‘drol’ verplaatsen
Der Bogen, het kunstwerk van ­Armando op het Stadsplein in ­Amstelveen, moet verhuizen naar een andere locatie, zodat het beter tot z’n recht komt. Wethouder Herbert Raat (Cultuur) gooit met die opmerking naar eigen zeggen ‘de knuppel in het Amstelveense kunsthok’, noteert het Amstelveens Nieuwsblad.
1 h
www.parool.nl
Gökmen T. krijgt mogelijk ’vriend van de rechtbank’
1 h
www.telegraaf.nl
Rechtbank overweegt 'procesbewaker' omdat Gökmen T. advocaat weigert
De rechtbank in Utrecht overweegt een 'procesbewaker' aan te stellen in de rechtszaak tegen Gökmen T., de verdachte van de aanslag op de Utrechtse tram eerder dit jaar. De procesbewaker moet bekijken of het proces eerlijk verloopt, nu T. blijft weigeren om een advocaat te nemen. Bij de aanslag, op 18 maart, vielen vier doden en raakten twee mensen zwaargewond. Vandaag was de tweede voorbereidende zitting in het proces. De verdachte zelf was er niet bij. De vorige keer dwong de rechtbank hem aanwezig te zijn, zodat hij kon horen waarvan hij wordt beschuldigd en hem de gevolgen verteld konden worden van een proces zonder advocaat. Dit keer was het volgens de rechtbank niet nodig hem te verplichten erbij te zijn. Op dit moment zit T. voor psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Eind september is dat klaar. Pas daarna zal de rechtbank bepalen of er een procesbewaker moet komen, of dat het volstaat om hem nogmaals op de gevolgen van een proces zonder advocaat te wijzen. Route door Utrecht Het Openbaar Ministerie is geen voorstander van een procesbewaker. Het wil afwachten wat het onderzoek naar de geestesgesteldheid van T. oplevert. Het politieonderzoek is volgens het OM in de afrondende fase. Zo is de route in kaart gebracht die T. heeft afgelegd voor en nadat hij de aanslag pleegde. Ook wordt nog gekeken of hij een terroristisch oogmerk had. Dat is van belang om vast te stellen of hij het doel had om maatschappelijke ontwrichting te veroorzaken. Het OM houdt daar rekening mee. Op 16 december staat een volgende voorbereidende zitting gepland. In de eerste week van maart wordt de zaak inhoudelijk behandeld.
1 h
nos.nl
Volleybalsters in vier sets langs Zuid-Korea
Nederlandse volleybalvrouwen hebben in de strijd om de World Cup gewonnen van Zuid-Korea. Het team van bondscoach Jamie Morrison was vandaag in vier sets te sterk voor Zuid-Korea: 25-19 21-25 25-22 25-23. Voor Oranje betekende het de vijfde zege in zeven duels.
1 h
www.ad.nl
Rechtszaak over aanslag op tram Utrecht krijgt mogelijk procesbewaker
De rechtbank overweegt in de zaak tegen Gökmen T., die op 18 maart een aanslag pleegde op een tram in Utrecht, een zogenoemde procesbewaker aan te stellen omdat T. weigert een advocaat te nemen. De procesbewaker ziet erop toe dat een proces op een correcte manier verloopt.
1 h
www.nu.nl
Britt klapt uit de school over drugsgebruik in de media
1 h
www.telegraaf.nl
Onduidelijkheid voortgang liquidatieproces
1 h
www.telegraaf.nl
‘Vraag minder van de burgemeesters bij bestrijden drugscriminaliteit’
Burgemeesters lopen schade op door hun toenemende rol als crimefighter.
1 h
www.parool.nl
Thomas Cook failliet: waarom Britten de pineut zijn, en Nederlanders niet
In tegenstelling tot Britse vakantiegangers, hoeven Nederlanders die met reisorganisatie Thomas Cook op vakantie zijn zich geen zorgen te maken. Thomas Cook Nederland is aangesloten bij een garantiefonds.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Onzekerheid bij reizigers die via Thomas Cook boekten: 'Vakantiegevoel is weg'
Nu Thomas Cook failliet is, zitten Nederlandse reizigers die via de Britse reisorganisatie hebben geboekt in de stress. "Hoe gaan we thuiskomen?"
1 h
www.rtlnieuws.nl
China: 'Wij zullen intellectueel eigendom beter beschermen'
China en de bescherming van intellectueel eigendom. Het is niet de meest gelukkige combinatie gebleken in de afgelopen jaren. Piraterij en gebrekkige handhaving van regels waren voor Donald Trump aanleiding om een handelsoorlog met China te ontketenen. Maar, zo zeggen de Chinezen nu: we hebben ons leven gebeterd. "China werkt aan amendementen van de patentwet. Ook komen er vanaf 1 november zwaardere straffen te staan op het onrechtmatig gebruik van handelsmerken", vertelt onderdirecteur Gan Shaoning van de National Intellectual Property Administration (NIPA) tijdens een bezoek aan zijn kantoor. "Overtreders moeten tot vijf keer de geleden schade gaan vergoeden", zegt hij. Nu is dat nog maximaal drie keer. Hoewel e-commercereuzen als Alibaba hebben aangegeven hun leven te beteren, blijken namaakproducten via sociale media-kanalen nog altijd goed verkrijgbaar. In de praktijk zeggen ook buitenlandse bedrijven weinig te merken van de nieuwste pogingen van de Chinese overheid om intellectueel eigendom beter te gaan beschermen. In het nieuwste onderzoek van de Europese Kamer van Koophandel, de lobbyclub voor Europese bedrijven in China, wordt onder meer geklaagd over beperkte kennis en capaciteit bij de Chinese rechtbanken die de regels uiteindelijk moeten handhaven. Gedwongen delen Ook zouden beslissingen van de rechter soms subjectief zijn. Een vijfde van de bedrijven die meedeed aan het onderzoek zegt zich verder gedwongen te voelen kennis en technologie te delen in ruil voor toegang tot de Chinese markt. Onnodig, zegt onderdirecteur Gan over die zorgen. "De bescherming van intellectueel eigendom geldt voor binnen- én buitenlandse bedrijven, groot en klein", beweert hij. "Iedereen wordt gelijk behandeld, van discriminatie is geen sprake." Of de handelsoorlog er misschien toe heeft bijgedragen dat Peking het werk van Gans organisatie serieuzer is gaan nemen? "De onderhandelingen houden veel mensen bezig", zegt hij. "Ons departement speelt een belangrijke rol in die onderhandelingen. Wij geloven in wederzijds respect en vertrouwen." Veel meer dan dat wil hij er niet over kwijt. Liever benadrukt Gan dat betere bescherming van intellectueel eigendom juist ook voor China belangrijk is. "Doen we dat niet, dan zet dat een rem op innovatie."
1 h
nos.nl