Vier doden bij schietpartij in Brooklyn

Bij een schietpartij in New York zijn vier mannen om het leven gekomen. Drie anderen, twee mannen en een vrouw, zijn gewond geraakt, maar zij zijn buiten levensgevaar.
Load more
Go to source www.rtlnieuws.nl
unread news
unread news (Demo user)
'Aanbod van betaalbare woningen bijna gehalveerd in 2019'
Het aanbod van betaalbare koopwoningen is in 2019 bijna gehalveerd, schrijft makelaarsnetwerk Dynamis donderdag. Het makelaarsnetwerk berekende dat aanbod van betaalbare woningen, woningen van minder dan 250.000 euro, in 2019 is afgenomen van 22.000 naar 13.500 woningen.
9 m
www.nu.nl
Spectaculair debuut 19-jarige Williamson in NBA
Het Amerikaanse basketbaltalent Zion Williamson heeft een opvallend debuut gemaakt in de NBA. De 19-jarige Williamson werd vorig jaar als nummer 1 bij de jaarlijkse 'draft' binnengehaald door New Orleans Pelicans. De Amerikaan moest lang wachten tot hij zijn eerste minuten in de NBA kon maken, omdat hij in de voorbereiding op het seizoen een knieblessure opliep en geopereerd moest worden.
www.ad.nl
Model Hilary Rhoda in verwachting van eerste kind
Hilary Rhoda (32) is in verwachting van haar eerste kind. Het Amerikaanse model maakt dit donderdag bekend via Instagram.
www.nu.nl
Kiki Bertens naar derde ronde Australian Open
Kiki Bertens versloeg Arina Rodionova in twee sets en evenaart met het bereiken van de derde ronde haar beste prestatie op de Australian Open.
www.nrc.nl
Thea hielp op hoogbejaarde leeftijd Syrische vluchtelingen, omdat ze zelf ooit vluchteling was
www.volkskrant.nl
Burgemeester onthult tijdelijk Holocaustmonument in het gemeentehuis
Burgemeester Liesbeth Spies en kinderburgemeester Elmehdi Sassa hebben woensdag om 17.00 uur het tijdelijke Holocaustmonument LEVENSLICHT onthuld in het atrium van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Het kunstwerk is van 22 tot 31 januari voor iedereen te bezichtigen.
www.nu.nl
Check hier hoe jouw koopkracht dit jaar uitvalt
De meeste inkomensgroepen gaan er dit jaar op vooruit, volgens berekeningen van het Nibud. Maar wat betekent het nieuwe jaar voor jouw eigen koopkracht? Dat kun je bekijken met deze tool.
www.nu.nl
Reacties op zege Bertens in tweede ronde Australian Open
Kiki Bertens was donderdag in twee sets te sterk voor de Australische Arina Rodionova in de tweede ronde van de Australian Open. Lees hier de reacties.
www.nu.nl
Bertens voor tweede keer in carrière naar derde ronde Australian Open
Kiki Bertens heeft donderdag voor de tweede keer in haar loopbaan de derde ronde van de Australian Open bereikt. De nummer tien van de wereld was een maatje te groot voor de Australische Arina Rodionova.
www.nu.nl
Bijna een miljoen televisiekijkers zien hoe Lazarus Musical Awards Gala domineert
Bijna een miljoen televisiekijkers hebben gisteravond naar NPO1 gezapt voor het Musical Awards Gala 2020, waar zij zagen hoe musical Lazarus de grote winnaar van de avond werd. Het door Frits Sissing gepresenteerde gala staat daarmee in de top 10 van best bekeken programma’s van gisteravond.
www.ad.nl
Twee tieners proberen in woning te breken aan Heycopperkade in de Meern
Twee tieners van zestien en zeventien jaar hebben donderdagochtend geprobeerd in een woning te breken aan de Heycopperkade in de Utrechtse wijk De Meern, meldt de Politie Vleuten-De Meern via Twitter.
www.nu.nl
Drie doden na crash blusvliegtuig tijdens bestrijden bosbranden Australië
Een Canadees C-130 Hercules-blusvliegtuig is donderdag neergestort tijdens het bestrijden van bosbranden in Australië. Alle drie de Amerikaanse bemanningsleden zijn daarbij om het leven gekomen, melden de autoriteiten.
www.nu.nl
Onderzoekers bij Google ontdekken meerdere lekken in webbrowser Safari
Onderzoekers van Google hebben Apple gewaarschuwd voor meerdere lekken in de Intelligent Tracking Prevention, een functie van de webbrowser Safari die ervoor zorgt dat het zoekgedrag van gebruikers niet wordt gevolgd. Dat meldt de Financial Times woensdag op basis van een onderzoek van Google dat nog gepubliceerd moet worden.
www.nu.nl
Drie doden bij crash blusvliegtuig in Australië
In het zuidoosten van Australië is een blusvliegtuig neergestort bij het bestrijden van de aanhoudende bosbranden. De drie inzittenden zijn om het leven gekomen, bevestigt de brandweercommissaris van de staat New South Wales. De oorzaak van de crash is nog onduidelijk. Er was een grote vuurbal te zien toen het vliegtuig de grond raakte, meldt de commissaris op basis van ooggetuigen. Alle inzittenden waren Amerikanen. De C-130 Hercules was afkomstig uit de Amerikaanse staat Oregon. Het toestel was op een blusmissie in het zwaar door bosbranden getroffen gebied in de zuidoostelijke staat. De afgelopen maanden kwamen ruim 26 mensen om het leven door de natuurbranden.
nos.nl
Amsterdam onderzoekt maximumsnelheid van 30 km/u in de hele stad
Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in de hele stad, zei verantwoordelijk wethouder Marieke Doorninck woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.
www.nu.nl
Hans Borstlap: ‘We gaan slordig met de mensen in dit land om’
Op de Nederlandse arbeidsmarkt dragen de zwakste schouders de zwaarste lasten, stelt Hans Borstlap. Zijn commissie roept politici op nú in te grijpen tegen de doorgeslagen flexibilisering, voordat het te laat is. ‘We gaan slordig met de mensen in dit land om.’
www.ad.nl
Een cv is persoonlijk, bevat een foto én is het begin van een goed gesprek
In deze tijden van LinkedIn en video-solliciteren is een cv méér dan een opsomming van relevante werkervaring en wat personalia. Een cv is méér dan een opsomming van relevante werkervaring en wat personalia. Natuurlijk moet dat er Ja, dat is het nog steeds en dat zal voorlopig ook niet veranderen. Maar een cv is méér dan dat en zelfs in tijden van LinkedIn en video-solliciteren nog altijd belangrijk.
www.ad.nl
Overstappen telecomaanbieder wordt makkelijker
Een klant die van telecomprovider verandert, krijgt nog een half jaar na de overstap toegang tot zijn e-mailadres van de oude aanbieder. Daarover heeft het kabinet afspraken met de sector gemaakt. Ook moeten aanbieders voorkomen dat de levering van internet, telefonie en televisie langer dan een werkdag wordt onderbroken.
www.ad.nl
Database met gegevens Microsoft-gebruikers was openbaar toegankelijk
Een database met 250 miljoen bestanden over gesprekken tussen klanten en Microsoft-medewerkers stond bijna een maand openbaar op het internet, blijkt uit onderzoek van Comparitech. Deze data was rond de jaarwisseling beschikbaar voor iedereen met toegang tot een internetbrowser, er was geen wachtwoord of andere vorm van authenticatie nodig om bij de gegevens te komen.
www.nu.nl
Drie doden bij crash blusvliegtuig Australië
Alle drie de bemanningsleden van een blusvliegtuig dat werd ingezet om de bosbranden in Australië te bestrijden, zijn omgekomen toen het toestel crashte.
www.nrc.nl
Stevige pleidooien bij start proces Weinstein
Het inhoudelijke proces tegen de gevallen Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein is donderdag in New York begonnen. De rechter opende de zitting waarna de aanklagers en verdedigers hun openingspleidooien mochten houden.
1 h
www.parool.nl
Politie arresteert voor straatroof gesignaleerde Rotterdammer in Ommoord
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een negentienjarige Rotterdammer aangehouden in de wijk Ommoord. De man werd gezocht voor een eerder gepleegde straatroof, meldt Politie Rotterdam-IJsselland in een bericht op Instagram.
1 h
www.nu.nl
Ex-Jehova: ‘We mogen niet meer als leugenaars worden weggezet’
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht vellen een hard oordeel over de omgang met seksueel misbruik binnen de gemeenschap van Jehova’s getuigen. Marianne de Voogd (56) werd als jonge tiener misbruikt door een ouderling. Haar verhaal werd uiteindelijk de aanleiding voor het onderzoek. ,,We mogen niet meer als leugenaars worden weggezet.’’
1 h
www.ad.nl
Tienduizenden Canadezen tekenen petitie tegen betalen van beveiliging voor Harry en Meghan
De Engelse prins Harry en zijn vrouw Meghan kunnen vooralsnog niet op een warm welkom rekenen in Canada, het land waar ze de helft van het jaar willen doorbrengen met hun zoon Archie. Ruim 80.000 Canadezen hebben een petitie ondertekend om zich uit te spreken tegen het betalen van beveiliging voor het stel.
1 h
www.ad.nl
Nederland blijft goed scoren op corruptie-index, maar score stagneert
Nederland staat ook dit jaar weer laag op de corruptie-index van Transparancy International, een lijst die de mate van corruptie weergeeft in de publieke sector van 180 landen. De Corruption Perception Index, die de NGO donderdag publiceerde, geeft de mate van corruptie weer met scores van nul (zeer corrupt) tot honderd (zeer integer). Nederland staat op de achtste plaats en scoort voor het derde jaar op rij 82 punten.
1 h
www.nu.nl
'Misbruikrapport: Plaats Jehova's onder verscherpt staatstoezicht'
Jehova's getuigen hebben een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik. Ook melden zij beschuldigingen hierover niet (of met tegenzin) aan de politie. Daarnaast is verscherpt staatsonderzoek nodig, omdat de Jehova's een gesloten gemeenschap zijn. Dat is volgens het AD de conclusie van het rapport van de Universiteit Utrecht dat donderdag officieel verschijnt.
1 h
www.nu.nl
Bevroren leguanen vallen massaal uit bomen in Florida
In de Amerikaanse staat Florida vallen met bosjes leguanen uit de bomen. Het is ongewoon koud voor de tijd van het jaar, waardoor de koudbloedige dieren verstijven. Het lichaam van de leguanen schakelt dan deels uit tot het weer warmer is.
1 h
www.nu.nl
Opwarming van de aarde is uitkomst voor sommige planten
De Clematis armandii blijft groen in de winter, weet tuingoeroe Romke van de Kaa. Hij waarschuwt wel: koop er niet zomaar eentje, want er bestaan nogal wat inferieure types.
1 h
www.ad.nl
Henk (53) lag op de verkeerde operatietafel: ‘Ik ben de ok uit gevlucht’
Het is de nachtmerrie van iedere patiënt: persoonsverwisseling op de operatietafel. Het overkwam de 53-jarige hartpatiënt Henk Hesen uit Heelsum, die zich rot schrok toen hij vlak voor een dotterbehandeling consequent als ‘meneer Poort’ werd aangesproken. ,,Ik ben de ok uit gevlucht. De schrik zat er goed in.’’
1 h
www.ad.nl
LIVE | Bertens strijdt voor plaats in derde ronde Australian Open
1 h
www.ad.nl
Bertens klopt Rodionova en evenaart beste resultaat in Melbourne
Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt op de Australian Open. De 28-jarige Nederlandse speelde grillig, maar ze wist de Australische Arina Rodionova wel in twee sets te verslaan: 6-3, 7-5. Bertens gaat het nu in Melbourne opnemen tegen Zarina Dijas uit Kazachstan, die de Russin Anna Blinkova uitschakelde (4-6 6-3 6-4).
1 h
www.ad.nl
LIVE | Bertens pakt eerste set tegen Rodionova in Melbourne
Kiki Bertens strijdt donderdagochtend (Nederlandse tijd) om een plaats in de derde ronde van de Australian Open. De als negende geplaatste Nederlandse neemt het op tegen Arina Rodionova uit Australië. Volg de partij in ons liveblog.
1 h
www.ad.nl
Twee mannen overvallen avondwinkel in Leyenburg
Twee mannen hebben woensdag rond 18.00 uur een avondwinkel overvallen op de Vreeswijkstraat in de Haagse wijk Leyenburg, meldt de Politie Den Haag via Twitter.
1 h
www.nu.nl
Vooral werkenden met kinderen gaan erop vooruit
Vrijwel iedereen krijgt dit jaar meer te besteden en vooral werkende ouders met kinderen gaan erop vooruit. Mensen met een uitkering en gepensioneerden krijgen er het minst bij. Dat heeft budgetinstituut Nibud berekend op basis van de laatste gegevens. Met koopkracht wordt bedoeld hoeveel je met je inkomen aan spullen en diensten kunt kopen. Werkenden met kinderen krijgen er gemiddeld 1,5 tot 2,5 procent bij. Dat komt neer op zo'n 100 euro per maand. Sommigen krijgen 4,5 procent meer te besteden. Niet meer pensioen Meer huishoudens hebben in 2020 recht op een kindgebonden budget doordat de inkomensgrens is verhoogd. Ook komen meer huishoudens voor huurtoeslag in aanmerking. Mensen met een uitkering en gepensioneerden gaan er vaak minder dan 1 procent op vooruit. Bij een enkele groep, bijvoorbeeld bij een specifieke groep zelfstandigen met kinderen, daalt de koopkracht. Dat komt deels doordat veel pensioenfondsen de pensioenen niet kunnen laten meestijgen met de prijzen.
1 h
nos.nl
Porte grijpt de macht in Tour Down Under
Richie Porte heeft de macht gegrepen in de Tour Down Under. De kopman van Trek-Segafredo ging aan het einde van de derde etappe in de aanval en soleerde naar de winst. De Australiër nam tevens de leiding in het algemeen klassement over van zijn landgenoot Caleb Ewan.
1 h
www.ad.nl
Bewakingspersoneel voorkomt overval op supermarkt in Woensel
Bewakingspersoneel heeft woensdag rond 20.50 uur voorkomen dat een man met een steekwapen een overval pleegde op een supermarkt op het Nederlandplein in de Eindhovense wijk Woensel, meldt de Politie Oost-Brabant via Twitter.
2 h
www.nu.nl
Porte slaat dubbelslag in derde etappe Tour Down Under
Richie Porte heeft in de nacht van woensdag op donderdag de derde etappe van de Tour Down Under gewonnen. De renner van Trek-Segafredo veroverde daarmee de leiding in het klassement van de koers in zijn vaderland Australië.
2 h
www.nu.nl
Plísková en Medvedev probleemloos naar derde ronde Australian Open
Karolína Plísková heeft in de nacht van woensdag op donderdag de derde ronde van de Australian Open bereikt. Bij de mannen won Daniil Medvedev zijn tweede partij van het toernooi eveneens.
2 h
www.nu.nl
Vandaag topoverleg over BeNeLiga: grote clubs bepalen koers
Over een gezamenlijke Belgisch/Nederlandse competitie wordt al decennialang gediscussieerd en gedagdroomd, maar voor het eerst is de haalbaarheid van een zogenoemde BeNeLiga grondig onderzocht.
2 h
www.ad.nl
Nibud: Werkenden met kinderen zien grootste koopkrachtstijging
In 2020 gaan werkenden met kinderen er qua koopkracht het meest op vooruit, met zo'n 1,5 tot 2,5 procent. Sommige gezinnen gaan er zelfs tussen de 3,5 en 4,5 procent op vooruit, meldt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) donderdag op basis van de laatste berekeningen.
2 h
www.nu.nl
Expeditie Robinson NL vs BE: ‘Misschien is deze editie wel harder’
Nu alweer een Expeditie Robinson? Jawel, een editie op Videoland: Nederland versus België. ,,Dit zijn strijders, hoor.”
2 h
www.ad.nl
Het eerste loonstrookje van 2020: bereken hier hoeveel jij erop vooruitgaat
Deze of volgende week valt het eerste loonstrookje van 2020 bij miljoenen werkenden op de digitale mat. Voor het Nibud aanleiding om nog eens alle plussen en minnen in de huishoudportemonnee van dit jaar op een rij te zetten.
2 h
www.ad.nl
Drie doden bij crash Australisch blusvliegtuig
Een Australisch blusvliegtuig is vandaag gecrasht in bergachtig gebied in de deelstaat New South Wales. Drie bemanningsleden kwamen om het leven, melden lokale autoriteiten.
2 h
www.ad.nl
Wekdienst 23/1: koning in Israël en record voor Maarten van der Weijden?
Goedemorgen! In Den Haag doet het Internationaal Gerechtshof uitspraak in de zaak die Gambia aanspande tegen Myanmar over de islamitische Rohingya. En langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden doet opnieuw een poging om zoveel mogelijk kilometers te zwemmen in 24 uur. Het blijft vandaag op veel plaatsen de hele dag grijs en nevelig. Mogelijk laat de zon zich later op de dag nog even zien in het zuiden. Het wordt 's middags maximaal 6 graden met weinig wind. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag doet vandaag een voorlopige uitspraak in de zaak die Gambia aanspande tegen Myanmar. Het Afrikaanse land beschuldigt Myanmar ervan genocide te hebben gepleegd tegen de islamitische Rohingya-minderheid. Koning Willem-Alexander is vandaag aanwezig bij het World Holocaust Forum in Israël. Op de conferentie wordt ook gesproken over de nieuwe golf van antisemitisme in de wereld. Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden probeert vandaag opnieuw het wereldafstandsrecord in 24 uur zwemmen te halen. Het is de derde keer dat hij een poging waagt. Om daadwerkelijk een record te verbreken, moet Van der Weijden minimaal 101,9 kilometer zwemmen. Wat heb je gemist? De commissie-Borstlap zegt dat Nederland zijn "vertrouwde, hoge welvaartsniveau dreigt te verliezen als er niet snel wordt ingegrepen in de arbeidsmarkt". De commissie deed in opdracht van het kabinet onderzoek. Volgens de commissievoorzitter Hans Borstlap veroorzaken de huidige regels onnodige maatschappelijke, economische en sociale problemen. Alle signalen wijzen er volgens de commissie op dat te veel werknemers onzeker zijn over hun baan. Daardoor durven zij niet te investeren in hun opleiding en toekomst. Werkgevers drijven bovendien te veel op flexwerkers, en zien vaak geen reden om in hun scholing te investeren omdat ze snel weer vertrekken. De commissie suggereert ook oplossingen: langere arbeidsrelaties in plaats van korte contracten en een einde aan de 'wildgroei' van soorten arbeidscontracten. Uiteindelijk moeten er drie types werkenden overblijven: echte zelfstandigen, echte werknemers en echte uitzendkrachten. Ander nieuws uit de nacht: De Chinese stad Wuhan is vanaf 's ochtends 10.00 lokale tijd afgesloten van de buitenwereld. Zowel het vliegverkeer als het openbaar vervoer ligt stil. De autoriteiten proberen zo te voorkomen dat een uitbraak van een nieuwe variant op het coronavirus zich verspreidt. 121 miljonairs en miljardairs hebben een open brief gestuurd naar alle miljonairs wereldwijd. Daarin schrijven ze dat ze belastingontduiking en -ontwijking willen voorkomen en dat de de allerrijksten - in elk land - eerlijker en zwaarder moeten worden belast. De Bowie-musical Lazarus heeft vier Musical Awards gewonnen. De onderscheiding voor producties in Nederland sleepte onder andere de prijs voor beste regie en beste mannelijke hoofdrol in de wacht. En dan nog even dit: In de Biesbosch wordt de post binnenkort niet meer per boot bezorgd. 125 jaar lang voer PostNL langs de huizen in het gebied. "De postboot is voor vijf adressen en slechts enkele brieven zo'n drie uur per dag onderweg", zegt een PostNL-woordvoerder tegen Omroep Brabant. "Dat is te duur en te omslachtig. We zijn met de bewoners waar we de post nog met de boot bezorgen in overleg voor een maatoplossing."
2 h
nos.nl
VVD: school moet eigen bijdrage hoogbegaafde terugstorten
Scholen die ouders van hoogbegaafde kinderen om een eigen bijdrage hebben gevraagd, moeten die terugstorten, vindt de VVD. Hoogbegaafde leerlingen die extra aandacht nodig hebben, hebben daar recht op. Net als kinderen die het leren juist moeilijker afgaat.
2 h
www.ad.nl
Dit is wat je moet weten over de recordpoging van Van der Weijden
Maarten van der Weijden gaat een nieuwe poging doen om het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren. De olympisch kampioen van 2008 op de 10 kilometer (open water) duikt donderdag iets na 19.00 uur het water in. Dit is wat je moet weten over de recordpoging van Van der Weijden.
2 h
www.nu.nl
Waterpolosters willen na 'harde lessen' niet denken aan olympisch ticket
De Nederlandse waterpolosters kunnen zich donderdag in de halve finale van het EK in Boedapest tegen Rusland mogelijk plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio, maar daar probeert de ploeg van bondscoach Arno Havenga niet aan te denken. Oranje heeft geleerd van eerdere olympische kwalificatiemomenten waarin de Spelen wél centraal stonden.
2 h
www.nu.nl
Microsoft: Voorlopig geen einddatum voor gratis upgrade naar Windows 10
Microsoft heeft geen einddatum vastgesteld voor een mogelijkheid waarmee consumenten alsnog gratis hun computer kunnen upgraden naar Windows 10, meldt een woordvoerder namens het bedrijf aan NU.nl.
2 h
www.nu.nl