Vijf vragen: postzegelprijs mogelijk naar €1

Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Aanhoudende hitte: zo warm wordt het
8 m
www.telegraaf.nl
Zo begint de Vuelta a España vandaag: Jumbo-Visma favoriet voor de rode trui
Vandaag begint de 74ste editie van de Ronde van Spanje. De achttien ploegen mogen in Salinas de Torrevieja gelijk aan de bak met een ploegentijdrit over 13.4 kilometer.
www.ad.nl
Bestuurder busje vliegt uit bocht en botst tegen boom in Woensel-Zuid
De bestuurder van een busje is vrijdagavond uit de bocht gevlogen en daarna tegen een boom gebotst op de Jasonstraat in Woensel-Zuid.
www.nu.nl
OM verzoekt Spanje opnieuw te kijken naar dood van Nederlander in Lloret
Het OM Noord-Holland heeft een verzoek neergelegd bij de Spaanse onderzoeksrechter om de dood van een Nederlander in de badplaats Lloret de Mar strafrechtelijk te onderzoeken. De Spaanse autoriteiten oordeelden in eerste instantie na autopsie dat de dood van de 21-jarige Dewi de Koster een ongeluk was, maar het OM heeft aanwijzingen dat er mogelijk geweld in het spel was. "We hebben voldoende aanleiding om dit verzoek bij Spanje in te dienen", zegt een woordvoerder van het OM. Daarbij doelt ze onder meer op de conclusies uit een tweede autopsierapport van de Nederlandse forensisch patholoog Frank van de Goot en publicaties in de media, waarin getuigen zeggen dat De Koster is geslagen. Tegenover De Telegraaf laat de familie van De Koster verheugd te zijn met het verzoek van het OM. "Hopelijk leidt dit tot het achterhalen van wat er is gebeurd", aldus de zus van De Koster. De familie had Van de Goot ingeschakeld voor een second opinion. 'We wachten af' De Haarlemse man overleed in juli. Hij was tijdens een avondje stappen in Lloret de Mar van een muur gevallen. Een aantal dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens de Spaanse autoriteiten was de val van de muur reden voor zijn dood, waarna de zaak werd gesloten. Forensisch patholoog Van de Goot schreef in zijn autopsierapport dat het letsel op het lichaam van De Koster was te verklaren door "herhaaldelijk, botsend mechanisch geweld", zoals schoppen en slaan. In De Telegraaf zei een ooggetuige dat De Koster kort voor zijn val van de muur betrokken was geraakt bij een vechtpartij. Daarbij zou hij klappen hebben gekregen van uitsmijters van een discotheek. Uiteindelijk beslissen de Spaanse autoriteiten of de zaak ook daadwerkelijk wordt heropend. "En zij maken hun eigen afwegingen, dus wij wachten af", aldus het OM.
nos.nl
Isra is 18 jaar en 15 jaar officieel vermist: hun hoop is onverwoestbaar
Isra uit Goor wordt vandaag (24 augustus) 18 jaar. Ergens in Libië. Zij is nu precies ook vijftien jaar officieel vermist. Haar vader Hasèn Aksema heeft in 2004 haar moeder Marisse van der Burg vermoord en daarna haarzelf ontvoerd naar zijn geboorteland. Slechts één keer kregen haar opa en oma in Nederland nog een levensteken, al weer twaalf jaar geleden. Relaas van een drama.
www.ad.nl
Koppeling onbemande raket bij ISS mislukt
www.telegraaf.nl
Van heuvel vallen als mooie traditie
www.telegraaf.nl
‘Zo wordt Netflix echt een vloek’
www.telegraaf.nl
Paire en Hurkacz in finale Winston-Salem
De finale van het tennistoernooi in het Amerikaanse Winston-Salem gaat zaterdag tussen de Fransman Benoit Paire en Pool Hubert Hurkacz. Voor de 22-jarige Hurkacz is het zijn eerste finale en daarmee zijn eerste kans om een ATP-toernooi te winnen. Paire (30) won dit jaar al twee toernooien (Lyon en Marrakech).
www.rtlnieuws.nl
Koppeling van capsule met humanoïde robot aan boord aan ISS mislukt
De koppeling van een Russische capsule met aan boord een humanoïde robot aan het internationaal ruimtestation ISS is zaterdag mislukt. De capsule had rond 7.30 uur Nederlandse tijd moeten aansluiten, maar dat lukte niet door problemen met het automatischedockingsysteem.
www.nu.nl
OM Noord-Holland wil onderzoek naar dood 21-jarige in Lloret de Mar
Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft een Spaanse onderzoeksrechter verzocht strafrechtelijk onderzoek te doen naar het overlijden van Dewi de Koster, een 21-jarige Haarlemmer die in juli omkwam in Lloret de Mar. Een woordvoerder van het OM bevestigt berichtgeving hierover door De Telegraaf.
www.nu.nl
Ramselaar keert na drie jaar PSV terug bij FC Utrecht
Bart Ramselaar keert na drie seizoenen voor PSV gespeeld te hebben terug bij FC Utrecht. De middenvelder tekent in de Domstad tot medio 2022.
www.nu.nl
Psycholoog gaf toestemming om zelfmoordtoezicht Epstein te stoppen
Een psycholoog van de gevangenis in New York heeft goedkeuring verleend om het verscherpte toezicht op Jeffrey Epstein te stoppen. Dat gebeurde enkele dagen voor de zelfmoord van de miljardair.
www.rtlnieuws.nl
Stadsschouwburg in Amsterdam bestaat 125 jaar
De Stadsschouwburg in Amsterdam bestaat zaterdag 125 jaar. Dat wordt gevierd met onder andere gratis voorstellingen en rondleidingen achter de schermen.
www.nu.nl
Het wordt weer bloedheet: hitteplan van kracht en kans op hittegolven
Het Nationale Hitteplan is vandaag van kracht voor heel Nederland. Daarmee waarschuwt het RIVM voor de hitte, vooral voor kwetsbare groepen als ouderen, baby's, chronisch zieken en mensen met overgewicht.
www.rtlnieuws.nl
OM vraagt Spanje om onderzoek naar dood 21-jarige Nederlander
Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft een Spaanse onderzoeksrechter verzocht strafrechtelijk onderzoek te doen naar het overlijden van Dewi de Koster, een 21-jarige Haarlemmer die in juli omkwam in Lloret de Mar, zo meldt een woordvoerster.
www.ad.nl
Janssen maakt bij Monterrey eerste goal in vijftien maanden
Vincent Janssen heeft zijn eerste doelpunt gemaakt in vijftien maanden tijd. De Nederlandse spits maakte namens zijn ploeg Monterrey de enige treffer in de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Santos Laguna.
www.nu.nl
Nog meer streamingdiensten! Goede zaak?
www.telegraaf.nl
YouTube verwijdert voortaan obscene video's gericht op kinderen
YouTube verwijdert voortaan obscene video's gericht op kinderen, heeft het bedrijf bekendgemaakt in nieuwe beleidsregels. Video's gericht kop kinderen met geweld, seksueel getinte thema's of andere "volwassen onderwerpen niet geschikt voor een jong publiek" worden van het videoplatform gehaald.
www.nu.nl
Utrecht maakt komst Ramselaar officieel
De transferperiode in Europa kruipt richting het einde en dus regent het nieuwtjes over spelers die nog wisselen van club. Mis de komende weken niets van alle geruchten en voltooide transfers in onze dagelijkse rubriek TransferTalk.
www.ad.nl
’Waarom zou je hele avond dom zappen?’
www.telegraaf.nl
’Groter streamingaanbod vraagt meer van opvoeders’
www.telegraaf.nl
OM vraagt Spanje om onderzoek naar dood 21-jarige Nederlander
Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft een Spaanse onderzoeksrechter verzocht strafrechtelijk onderzoek te doen naar het overlijden van Dewi de Koster. De 21-jarige Haarlemmer overleed in juli in Lloret de Mar.
www.rtlnieuws.nl
Beste Zangers? Beste hits! Tientallen miljoenen views voor deze knallers
Niet The Voice of Holland, niet Holland's Got Talent en ook niet een andere talentenjacht, maar Beste Zangers is het programma om te scoren als artiest. Glennis Grace gaf haar ingedutte carrière een nieuw leven met een dikke nummer 1-hit, André Hazes stapte voor het eerst uit de schaduw van zijn beroemde vader en Davina Michelle werd de succesvolste vrouwelijke artiest ooit in de Nederlandse Top 40. Het zangprogramma van de AvroTros kan met recht een hitmachine worden genoemd.
1 h
www.ad.nl
De opkomst van de zzp-leraar: ‘Ik word gek gebeld door scholen’
Basisschoolleraren voeren al jaren actie voor een hoger salaris. Ook werd meermaals de noodklok geluid over de werkdruk. Wie niet wil wachten op verandering van hogerhand treedt uit dienst en wordt freelance juf of meester. ‘Dit is mijn manier om druk uit te oefenen.’
1 h
www.parool.nl
Nederlandse topman Carlsberg: Biermarkt is al verdeeld
1 h
www.telegraaf.nl
Is Trump op dreef of van slag: Gaat het wel goed Donald?
Donald Trump doet weer van zich spreken. Meer dan normaal. Hij is in vorm, zeggen zijn fans. Hij vertoont zorgwekkend gedrag, menen anderen.
1 h
www.ad.nl
Janssen maakt eerste doelpunt voor Monterrey
Vincent Janssen is eindelijk weer trefzeker geweest. De spits mocht vannacht invallen bij zijn nieuwe club, het Mexicaanse FC Monterrey, en maakte daar de enige treffer van zijn ploeg. Het mocht niet baten, want er werd met 2-1 verloren.
1 h
www.ad.nl
Brandweerman geeft dorstig gordeldier water na verwoestende brand Amazone
Een brandweerman in het verbrande Amazonegebied is een dorstig gordeldier te hulp geschoten. De man gaf het diertje water te drinken uit een beker nadat de leefomgeving van het gordeldier verwoest werd door een grote brand.
1 h
www.ad.nl
Prul of Praal? Krijgt deze reiswasmachine je kleding schoon?
In de wekelijkse rubriek Prul of Praal? bespreekt de techredactie van NU.nl een opvallende of veelbelovende gadget uit China. Deze week proberen we een wit shirt met ketchupvlekken schoon te krijgen met behulp van een draagbare miniwasmachine van minder dan 20 euro.
1 h
www.nu.nl
Dit zijn de beste speakers met slimme spraakassistent
Google Assistant is nu bijna een jaar officieel beschikbaar in Nederland en het aantal slimme speakers met deze dienst en Google Cast neemt gestaag toe. Maar, luisteren ze allemaal even goed, en hoe zit het met de muziekweergave? Wij testten speakers met de spraakassistent van de grote reus uit Silicon Valley.
1 h
www.ad.nl
Gregorius slaat raak voor Yankees
De Nederlandse honkballer Didi Gregorius speelde een hoofdrol bij zijn ploeg New York Yankees in de uitwedstrijd tegen Los Angeles Dodgers. De geboren Amsterdammer sloeg twee homeruns en droeg vijf punten bij in de riante overwinning op de Dodgers: 10-2.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Lone van Roosendaal: “Als het aan mij ligt, wordt GTST een soort komedie”
1 h
www.telegraaf.nl
‘Jammer, dat broekje leidt een eigen leven’
2 h
www.telegraaf.nl
Fiat psycholoog voor stoppen toezicht Epstein
2 h
www.telegraaf.nl
Overzicht: Dit zijn de favorieten in de Vuelta a España
Zonder titelverdediger Simon Yates begint zaterdag de 74e editie van de Vuelta a España. Dit zijn de favorieten voor de derde grote ronde van het jaar, die met een ploegentijdrit in Torrevieja begint.
2 h
www.nu.nl
Gregorius slaat opnieuw twee homeruns bij New York Yankees
Didi Gregorius heeft New York Yankees op verpletterende wijze langs Los Angeles Dodgers geholpen in de de MLB. De Nederlander sloeg twee homeruns, waarbij één keer alle honken bezet waren, een zogenaamde grand slam. Het werd 10-2 in het voordeel van de ploeg van de oostkust.
2 h
www.ad.nl
De Ligt moet wennen bij Juve: 'Maar hij is een grotere aankoop dan Ronaldo'
Juventus begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Parma en dat duel betekent mogelijk het debuut van Matthijs de Ligt. Het van Ajax overgekomen toptalent heeft in zijn eerste weken nog geen onuitwisbare indruk gemaakt, maar gaat volgens journalist Luca Bianchin en Andy van der Meijde hoe dan ook slagen in Italië.
2 h
www.nu.nl
Wekdienst 24/8: G7-top in Frankrijk en vliegshow in Ede
Goedemorgen! In Frankrijk begint vandaag de G7-top, waar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, de VS, Canada en de EU het onder meer hebben over het handelsconflict tussen de VS en China. En in Ede wordt Operatie Market Garden herdacht met een vliegshow. Vandaag is het zonnig en het wordt zomers warm. Bijna overal wordt het 27 tot 29 graden. In het zuidoosten kan het 30 graden worden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? In de Franse badplaats Biarritz komen de leiders van zeven vooraanstaande industriële staten en de Europese Unie bij elkaar voor de G7-top. Ze gaan het onder meer hebben over de handelsconflicten tussen de VS en China en Europa. In het nabijgelegen Hendaye zijn protesten aangekondigd. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de bevrijdingsactie Operatie Market Garden begon. Dat wordt in Ede herdacht met Wings of Freedom, een grote vliegshow. In Spanje start vanavond de Vuelta met de ploegentijdrit. Onder anderen de Nederlanders Wout Poels (Ineos) en Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) gaan van start in de wielerronde. Wat heb je gemist? De Braziliaanse president Bolsonaro stuurt het leger naar het Amazonegebied in de strijd tegen de bosbranden. Die beslissing volgt na grote internationale druk op de president, omdat hij te weinig zou doen tegen de branden. Militairen worden per direct naar de brandhaarden gestuurd voor minimaal een maand, staat in een presidentieel decreet. Ook krijgt de brandweer beschikking over extra materieel. In een tv-toespraak zei Bolsonaro dat het hoge aantal bosbranden in het Amazonegebied het gevolg is van droogte en hoge temperaturen. Ander nieuws uit de nacht: Noord-Korea heeft opnieuw twee projectielen afgevuurd. Waarschijnlijk waren het korteafstandsraketten. Ze kwamen terecht in de Japanse zee. De lanceringen volgen op een gezamenlijke militaire oefening van de VS en Zuid-Korea. Chili kampt met een van de langste periodes van droogte in zestig jaar tijd. De problemen zijn vooral groot rond de hoofdstad Santiago. Meren zijn compleet opgedroogd. President Trump verhoogt de tarieven voor import van Chinese producten van 25 naar 30 procent. Het is een reactie op het Chinese besluit om importheffingen te verhogen voor Amerikaanse producten. En dan nog even dit: Ruimtestation ISS krijgt een bijzondere bezoeker. Vandaag zou een onbemande Sojoez aan moeten koppelen met in de stoel van de commandant de Russische robot Fjodor. In het Russische deel van het ruimtestation moet de robot vijf dagen lang worden onderworpen aan experimenten om te zien hoe hij in gewichtloosheid functioneert. Fjodor (zijn officiële naam is Skybot F-850) vliegt met een Russisch vlaggetje vastgeklampt in zijn rechterhand. Het is voor het eerst dat een Sojoez-capsule is gelanceerd zonder mensen aan boord. Vooralsnog heeft de robot zijn bestemming niet bereikt. Een eerste poging om met een automatisch navigatiesysteem aan te koppelen met het ISS is mislukt. De Sojoez naderde het ruimtestation tot op 100 meter, bleef even hangen, en verwijderde zich toen weer. Als het lukt om de problemen met het navigatiesysteem op te lossen, wordt morgen mogelijk een nieuwe poging ondernomen. Fijne dag!
2 h
nos.nl
Noord-Korea vuurt twee korteafstandsraketten af
Noord-Korea heeft zaterdagochtend twee korteafstandsraketten afgeschoten. Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldt op basis van militaire informatie dat de vanuit de oostelijke provincie Hamgyong-namdo gelanceerde projectielen in de Japanse Zee zijn terechtgekomen.
2 h
www.nu.nl
Waarom vinden we onszelf lelijk op vakantiefoto's? 'Kennen eigen uiterlijk niet'
Altijd leuk: net terug van vakantie en nog even met het reisgezelschap terugblikken en foto's doornemen. Toch? Niet voor iedereen. Veel mensen vinden namelijk dat ze nogal onflatteus op de foto staan.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Jellinek: ‘Scherpere controle verkoop cilinders lachgas’
‘Bij verkoop moet worden gevraagd wat voor productiebedrijf iemand heeft.’
2 h
www.parool.nl
Altijd opstellen, zo’n cultheld als Mitroglou
Columnist Sjoerd Mossou genoot deze week van de nieuwe PSV-spits Kostas Mitroglou, een echte cultheld.
2 h
www.ad.nl
Bolsonaro stuurt leger naar Amazone om bosbranden te bestrijden
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft vrijdag een decreet uitgevaardigd dat het mogelijk maakt om het leger in te zetten bij de bestrijding van de branden die momenteel in het Amazonegebied woeden. Dat liet hij vrijdag (lokale tijd) weten tijdens een televisietoespraak.
2 h
www.nu.nl
Sekswerkers en buurtbewoners staan lijnrecht tegenover elkaar
Binnenkort barst het politieke debat los over de toekomst van de Wallen. Sekswerkers en buurtbewoners staan lijnrecht tegenover elkaar: alle ramen weg, of juist uitbreiden.
2 h
www.parool.nl
China laat Britse handelsattaché gaan
2 h
www.telegraaf.nl