Waar levert je spaargeld nog wél iets op?

Nu de rente op spaarrekeningen onder nul dreigt te gaan, zoeken veel spaarders wanhopig naar alternatieven voor hun geld. RTL Z zette acht mogelijkheden op een rijtje.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
258 gevangenen ontsnapt in West-Papoea
8 m
www.telegraaf.nl
Naturalis graaft naar nieuwe dinosaurussen in Wyoming
Het graafteam van Naturalis Biodiversity Center is in het Amerikaanse Wyoming op zoek naar nieuwe botten van dinosaurussen. Een team van paleontologen is inmiddels aan het graven op de 'Jurassic Mile', waar een zeldzame ophoping van dinosaurusresten is gevonden.
8 m
www.nu.nl
Geen verbod op anonieme prepaid simkaarten
Minister van Veiligheid en Justitie Fred Grapperhaus ziet niets in een verbod op anonieme prepaid simkaarten. Dat laat de minister weten in een antwoord op vragen van VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden.
9 m
www.nu.nl
Vrijspraak voor vrouw die eerder 30 jaar kreeg wegens vermeende abortus
De 21-jarige Evelyn Beatriz Hernández uit El Salvador, die een celstraf riskeerde van 40 jaar omdat ze abortus zou hebben gepleegd, is vrijgesproken. De rechtszaak vestigde internationale aandacht op de strenge abortuswetten in El Salvador.
www.volkskrant.nl
De producent van Jinek verdient meer dan de presentatrice
www.telegraaf.nl
Man pleegt overval op slijterij aan Amsterdamsestraatweg
Een man heeft maandagavond een overval gepleegd op een slijterij aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Niemand is hierbij gewond geraakt.
www.nu.nl
SBS-programma Utopia stopt na zes jaar
Utopia stopt eind dit jaar na 1.554 afleveringen. De huidige vijftien deelnemers aan het SBS-programma hebben dat nieuws dinsdagochtend te horen gekregen.
www.nu.nl
Huurkamertjes te laag om te staan...
www.telegraaf.nl
Glijbaan in pretpark Brabant gesloten nadat kind er bijna vanaf vliegt
Pretpark Billybird Park Hemelrijk in Volkel heeft tijdelijk een glijbaan gesloten nadat een zorgwekkend filmpje van een bezoeker opdook. Op de video is te zien hoe een kind bijna van de glijbaan afvliegt. Het park heeft de attractie uit veiligheidsoverwegingen per direct gesloten. "We hebben contact met de leverancier en er wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren", zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant. Op onderstaand filmpje is te zien hoe de jongen bijna van de glijbaan afvliegt: De glijbaan werd in april geopend. Het park kreeg nog geen klachten over de veiligheid van de attractie. Wanneer de glijbaan weer opengaat is niet duidelijk.
nos.nl
Anticonceptiecamper aanwezig bij introductieweek TU/e
De zogeheten 'anticonceptiecamper' staat dinsdag op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. De studenten die meedoen aan de introductieweek van de universiteit kunnen daar meer kennis inwinnen over anticonceptie.
www.nu.nl
Zeldzame aarde op een gunstige locatie
www.telegraaf.nl
Celstraf voor beledigen van columnist Akyol
www.telegraaf.nl
Migranten overboord gesprongen van reddingsschip Open Arms
In een poging om de Italiaanse kust te bereiken, zijn negen opvarenden van het reddingsschip Open Arms overboord gesprongen. Zowel de Italiaanse kustwacht als leden van Open Arms proberen de drenkelingen uit zee te redden.
www.rtlnieuws.nl
HvA biedt introductieprogramma voor studenten van wie de ouders niet studeerden
‘Je moet voor jezelf opkomen en op tijd aan de bel trekken.’
www.parool.nl
Deense miljonairs moeten rente gaan betalen over hun spaargeld
Nederlandse banken durven er vooralsnog niet aan, maar een grote Deense bank gaat nu toch overstag. Rijke spaarders bij de Jyske Bank moeten vanaf december rente betalen om geld te stallen.
www.rtlnieuws.nl
Syrisch leger neemt opstandelingenbolwerk in Idlib in
Syrische troepen zijn de stad Khan Sheikhoun binnengetrokken, een rebellenbolwerk in de provincie Idlib dat sinds 2014 in handen was van opstandelingen tegen president Assad. De inname van Khan Sheikhoun is voor het Assad-regime een belangrijke stap in de herovering van Idlib. Het Syrische leger begon daar in april een offensief, gesteund door de Russische luchtmacht. "De laatste dagen is er heel veel gebombardeerd", zei correspondent Marcel van der Steen op NPO Radio 1. "Het leger zal de stad nu wijk voor wijk innemen, controleren op mijnen en boobytraps, checkpoints inrichten en zich klaar maken voor een verdere opmars naar het noorden." De honderdduizenden inwoners en vluchtelingen die in Khan Sheikhoun verbleven, hadden de stad al verlaten. De inname betekent dat burgers en opstandelingen op een steeds kleiner grondgebied worden teruggedrongen. Ook dreigt een tekort aan voedsel en medicijnen. Van der Steen verwacht dat meer mensen naar Turkije proberen te ontkomen. Turkije heeft een aantal militaire steunpunten in het gebied. Gisteren bombardeerde de Syrische luchtmacht een Turks militair konvooi. Syrië zei dat Turkije de opstandelingen wilde bevoorraden, maar Turkije zegt dat het konvooi op weg was naar een van zijn observatieposten.
nos.nl
Vier jongens beroven vijftienjarige maaltijdbezorger in Haarlem
Een vijftienjarige maaltijdbezorger is maandag beroofd door vier jongens op de Europaweg in Haarlem.
www.nu.nl
Te dik of juist te dun? 'We hebben altijd een reden voor body shaming'
Ben je te zwaar? Dan ben je volgens veel mensen ongezond. Maar ook als je compleet het tegenovergestelde bent, krijg je veel negatieve reacties. Vooral op social media is 'body shaming' altijd en overal. Waar komt die behoefte om andermans uiterlijk te bekritiseren vandaan?
www.rtlnieuws.nl
Ajax zwaar favoriet, maar APOEL kan zomaar bananenschil zijn
Ajax ruikt de Champions League al in Nicosia waar het vanavond speelt tegen APOEL Nicosia. Op Cyprus zijn de meesten ervan overtuigd dat Ajax het hoofdtoernooi bereikt maar de tegenstander heeft ook alle kenmerken van een gekende bananenschil.
www.ad.nl
Verdachte Breda kende 15-jarig slachtoffer
www.telegraaf.nl
Britse premier eist in brief dat EU Brexit-onderhandelingen heropent
De Britse premier Boris Johnson heeft dinsdag een openingssalvo afgevuurd in zijn plan om de onderhandelingen met Brussel over de Brexit te heropenen. In een brief aan de voorzitter van de Europese Commissie, Donald Tusk, eist hij dat de backstopregeling voor de Ierse grens van tafel wordt gehaald.
www.nu.nl
Hoger beroep in mishandelingszaak Praagse ober uitgesteld
De Tsjechische rechter wil een extra deskundige horen over de mishandeling van een ober. De zaak is uitgesteld tot 1 oktober.
www.nrc.nl
Breaking: Utopia stopt officieel eind dit jaar
Na zes jaar en 1554 afleveringen stopt het spraakmakende SBS6-programma Utopia aan het eind van dit jaar. De huidige 15 inwoners van het reality-programma hebben het nieuws vanochtend gehoord. Zij leven nu toe naar de finale, die eind december zal plaatsvinden. Slechts één inwoner verlaat dan als dé grote winnaar het Utopia-terrein.
www.rtlnieuws.nl
Rechtbank oordeelt: ook gesjoemeld met software-update diesels VW-concern
Het Volkswagen-concern is opnieuw in verlegenheid gebracht. De software-updates van dieselmotoren die de auto's een stuk minder vervuilend moesten maken, blijken alleen te werken bij temperaturen tussen de 10 en 32 graden Celsius.
www.ad.nl
Murray laat zich weer gaan op de baan
www.telegraaf.nl
Hoger beroep oberschoppers uitgesteld
www.telegraaf.nl
Indiase sonde Chandrayaan in baan rond de maan
Een Indiase ruimtesonde is vandaag in een baan rond de maan gekomen. Het onbemande vaartuig, dat een maand geleden was gelanceerd, heeft veilig de moeilijke oversteek gemaakt. India zou bij een geslaagde maanlanding, na de Verenigde Staten, Rusland en China, het vierde land zijn dat daarin slaagt.
www.ad.nl
'FC Barcelona wil van Luis Suárez af'
FC Barcelona wil er de komende dagen alles aan doen om Neymar terug te halen. De Catalanen proberen nu geld bij elkaar te krijgen om die transfer mogelijk te maken. Dit zou Luis Suárez zomaar eens de kop kunnen kosten.
www.rtlnieuws.nl
Deel Brunssummerheide tijdelijk dicht voor schouw zaak Nicky
www.telegraaf.nl
Dodelijk slachtoffer steekpartij Breda (15) kende verdachte
Een 15-jarig meisje werd gisteren doodgestoken in een Bredase woning. De 16-jarige verdachte meldde zichzelf bij de politie.
www.nrc.nl
Hoger beroep tegen broers die ober mishandelden in Praag geschorst
Het hoger beroep in Praag tegen twee Nederlandse broers die zijn veroordeeld voor het mishandelen van een ober, is na een paar uur geschorst. Het hof wil een extra deskundige raadplegen om de oorzaak van de schedelbreuk van de ober vast te stellen. De man liep zwaar hoofdletsel op toen de groep Nederlanders waar de twee deel van uitmaakten hem belaagde. Dat gebeurde op een terras in Praag, vorig jaar april. De ober is nog steeds nog niet volledig hersteld en kan nog niet werken. De vraag is of hij de schedelbreuk heeft opgelopen toen hij op de grond viel of toen de mannen hem tegen zijn hoofd schopten. Dat is van belang om te bepalen of er sprake was van poging tot moord. Het hof hoorde vanochtend twee forensisch experts hierover, maar die zijn het daarover met elkaar oneens. Na het opnieuw bekijken van de beelden werd besloten een derde expert te horen en de zaak te schorsen. Op 1 oktober wordt de zaak hervat. Hogere straffen geëist De twee kregen in april celstraffen van zes en vijf jaar en mogen tien jaar niet meer in Tsjechië komen. Daartegen gingen zowel de broers als het Openbaar Ministerie in beroep. De eis van 10 tot 18 jaar voor poging tot moord werd door de rechtbank afgewezen. Justitie in Praag eist net als in april dat de twee worden veroordeeld voor poging tot moord. De straffen zijn onevenredig mild, volgens de officier van justitie, die nu een gevangenisstraf eist van 9 jaar voor Armin N. en 8 jaar voor Arash N. Ze vindt het beroep van de broers ongegrond en wil dat het wordt afgewezen. Hun advocaat voert aan dat ze niet de bedoeling hadden de man te doden. Schadevergoeding Ook moet het inreisverbod wat de aanklager betreft gaan gelden voor onbepaalde tijd. Daarnaast is er onenigheid over de uitbetaling van de schadevergoeding van 75.000 euro aan de ober. Tot nu toe is 2000 euro betaald, de ober wil het bedrag in een keer. De broers hebben aangevoerd dat ze dat nu niet kunnen betalen, omdat ze niet kunnen werken. De Nederlanders hadden een vrijgezellenfeest in Praag en dronken zelf meegebracht bier op het terras van restaurant Polpo. De ruzie ontstond toen de manager van het restaurant hen daarop aansprak. Twee van de zeven vrienden werden niet veroordeeld, drie anderen kregen voorwaardelijke celstraffen en mogen Tsjechië vijf jaar niet meer in.
nos.nl
Overlijden Duitse soapacteur verzwegen voor goede collega
www.telegraaf.nl
'Test kruisraket VS wakkert spanningen aan, zet aan tot wapenwedloop'
Rusland vindt dat de Verenigde Staten de militaire spanningen tussen beide landen aanwakkeren door een test uit te voeren met een kruisraket, de eerste proef sinds het opzeggen van het INF-verdrag.
www.rtlnieuws.nl
Honda-directeur Tanabe: 'Formule 1-seizoen verloopt beter dan verwacht'
Technisch directeur Toyoharu Tanabe van Honda kijkt met een goed gevoel terug op de eerste helft van het Formule 1-seizoen. De Japanner vreesde begin dit jaar dat Red Bull Racing en Toro Rosso het een stuk moeilijker zouden krijgen.
www.nu.nl
Analyse: Weren pretvluchten op Schiphol komt te laat
www.telegraaf.nl
Nederlandse havens: Veel bedrijven niet voorbereid op 'no deal-Brexit'
De Nederlandse havens hebben hun digitale douaneoplossingen klaarstaan en zijn daarmee voorbereid op een eventuele Brexit zonder deal. Veel bedrijven hebben zich er echter nog niet voor aangemeld, wat op dit moment de grootste zorg is van Portbase, het gezamenlijke loket van de havens van Amsterdam en Rotterdam.
www.nu.nl
ManUtd walgt van racisme jegens Pogba
www.telegraaf.nl
Belgisch echtpaar omgekomen bij wandeling in Alpen: ‘Bejaarde man probeerde vrouw te redden’
Tragedie in de Oostenrijkse Alpen. In Obergurgl is afgelopen weekend een Belgisch echtpaar om het leven gekomen bij een bergwandeling.
www.ad.nl
Hoger beroep verdachten van mishandelen ober in Praag is uitgesteld
De behandeling van het hoger beroep tegen de Nederlandse mannen die ervan worden verdacht een ober in Praag zwaar te hebben mishandeld, wordt uitgesteld omdat nog een derde deskundige in de zaak gehoord moet worden. De twee aanwezige artsen zijn het niet eens geworden over hoe het hoofdletsel bij het slachtoffer is ontstaan.
www.nu.nl
Verenigde Staten blijven jagen op Iraanse tanker
Met lede ogen moest Washington toezien hoe een Iraanse tanker maandag weer uitvoer. De VS zet alles op alles om het nergens aan te laten meren. Wie het schip de helpende hand reikt, heeft een probleem.
www.parool.nl
Derde speler in een week: Ook Pogba racistisch bejegend na gemiste penalty
Paul Pogba is na de wedstrijd gisteravond tegen Wolverhampton Wanderers (1-1) op social media op racistische wijze bejegend. De Franse international miste in dat duel een strafschop. In een reactie laat Manchester United weten te walgen van de beledigingen.
www.ad.nl
Uitspraak uitgesteld in zaak mishandelde ober Praag
Het hof in de Tsjechische hoofdstad Praag doet vandaag geen uitspraak tegen de Nederlandse broers die eerder dit jaar werden bestraft voor de mishandeling van een ober. Eerst moet nog een derde deskundige worden gehoord over de verwondingen van de ober.
www.rtlnieuws.nl
Dirty God van Sacha Polak op shortlist bij European Film Awards
De film Dirty God van Sacha Polak is een van de kanshebbers bij de European Film Awards, die op 7 december worden uitgereikt in Berlijn.
www.nu.nl
Lil' Kleine stelt albumrelease voor onbepaalde tijd uit
Lil' Kleine zou eind september met een nieuw album komen, maar heeft besloten daar nog even mee te wachten. Op sociale media zegt hij nog niet te kunnen vertellen wanneer het album wel komt, maar dat het niet heel lang zal duren.
www.nu.nl
ManUnited walgt van racisme jegens Pogba
Middenvelder Paul Pogba van Manchester United is na de wedstrijd maandagavond tegen Wolverhampton Wanderers (1-1) op social media op racistische wijze bejegend. De Franse international miste in dat duel een strafschop. In een reactie laat zijn club weten te walgen van de beledigingen.
1 h
www.rtlnieuws.nl