Waarom de oppositie haar machtspositie niet verzilvert

Nu Wybren van Haga zijn zetel wil houden, heeft de coalitie geen meerderheid meer in de Tweede Kamer. Gouden tijd voor de oppositie. Tenminste, dat zou je denken.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Zeer grote brand in zalencentrum en cafetaria in Loil bij Didam onder controle
In zalencentrum Lara in het Gelderse Loil is vannacht een grote brand uitgebroken. De politie heeft de bewoners van acht woningen die direct tegenover het centrum liggen ontruimd. ,,De huizen liggen in de rook. Uit voorzorg hebben we de bewoners gevraagd hun huizen te verlaten. Ze zijn elders ondergebracht”, zegt een woordvoerder van de brandweer.
9 m
www.ad.nl
Drugsbaron opgepakt die villa van 40 miljoen liet bouwen met gouden badkuip
In Brazilië heeft de politie een Libanese drugsbaron opgepakt. Joseph ‘Sheik’ Nasrallah (53) verdiende miljoenen door vanuit Zuid-Amerika cocaïne te verschepen naar Europa, de VS en Afrika. De drugs werden verstopt in containers of meegegeven met ‘muilezels’ die geld kregen om de drugs op hun lichaam of in hun valiezen mee te smokkelen.
www.ad.nl
Martin Garrix niet langer populairste dj van de wereld
www.telegraaf.nl
Auto rijdt in op Deventers terras, meerdere gewonden
Een auto is ingereden op een terras in het uitgaansgebied van Deventer. Meerdere mensen zijn daarbij gewond geraakt. Hoeveel precies, is onduidelijk, maar twee slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of het een ongeluk of een bewuste actie was. De bestuurder is er na de aanrijding, rond 5.30 uur, vandoor gegaan in de auto. De politie is op zoek naar de bestuurder.
nos.nl
Automobilist rijdt meerdere mensen aan in Deventer
Een automobilist heeft vanochtend rond 5.30 uur meerdere mensen aangereden in de Keizerstraat in Deventer en is er vervolgens vandoor gegaan.
www.rtlnieuws.nl
Hoe stop je een kale kop?
Eerst inhammen, dan een kale plek en uiteindelijk rest alleen een haarkrans op het achterhoofd. Waarom overvalt dit de meeste mannen? En is er iets tegen te doen?
www.ad.nl
Spoiler-alert leidt tot massale terugroepactie bij Mercedes-Benz
Mercedes-Benz haalt wereldwijd duizenden stationwagons terug om de bevestiging van de dakspoilers te controleren. De spoilers kunnen bij hoge snelheid loslaten, waardoor de spoilers eraf kunnen vallen.
www.ad.nl
Koerdisch gezin blijvend op de vlucht: ‘Mijn moeder huilt elke dag’
Al een eeuw lang worden de Koerden - een volk zonder staat - opgejaagd. Nu weer door de inval van Turkije in het noorden van Syrië. Naz Taha (29), die als Koerdisch kind naar Nederland vluchtte, lijdt opnieuw met haar familie. ,,Het doet vreselijk veel pijn.’’
www.ad.nl
Fleur (37) heeft nog maar kort te leven, maar gaat gewoon elke dag naar kantoor
Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Op haar werk maakt Fleur Duijvestijn uit Geldermalsen er graag grapjes over. Vraagt iemand of ze even stil kan zijn, antwoordt zij vanachter haar bureau: ,,Nog even en ik ben voor altijd stil.”
www.ad.nl
Loflied over de douche: wat shampoo doet met je haar, doet douchen met je geest
Pieter Hulst en Gijs Groenteman ontleden om de beurt teksten van Nederlandstalige evergreens. Ze geven, al dan niet met de hulp van de wetenschap, antwoorden op vragen die die nummers oproepen.
www.ad.nl
Auto rijdt in op terras in Deventer: meerdere gewonden
Een auto is vannacht ingereden op een terras in de binnenstad van Deventer. Vijf mensen zijn gewond geraakt. Het gaat mogelijk om een bewuste actie. De automobilist is gevlucht.
www.ad.nl
Brand in zalencentrum Loil, woningen ontruimd
In een zalencentrum in Loil, in Gelderland, woedt een uitslaande brand. De brandweer heeft acht huizen in de buurt ontruimd omdat er veel rook vrijkomt, schrijft Omroep Gelderland. De brand brak uit rond 2.30 uur. De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit, maar kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen café. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, de brandweer onderzoekt dat op dit moment. Het zalencentrum ligt midden in een woonwijk. De brand trekt veel bekijks, zo'n 150 mensen staan achter de afzetlinten te kijken. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.
1 h
nos.nl
VS-troepen uit Syrië verplaatst naar Irak
De ongeveer 1000 Amerikaanse militairen die uit het noorden van Syrië worden teruggetrokken, worden verplaatst naar het westen van Irak. Daar gaan ze door met de campagne tegen IS-strijders en helpen ze met de verdediging van Irak. Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper gezegd.
1 h
www.ad.nl
Weerbericht: Regen trekt vanuit zuidoosten over het land
Regenbuien trekken zondag landinwaarts vanuit het zuidoosten van Nederland.
1 h
www.nu.nl
Trump ziet af van organiseren G7-top op eigen golfresort
Amerikaanse president Donald Trump ziet af van zijn plan om de 46e editie van de G7-top in 2020 te organiseren op Trump National Doral, een luxe golfresort dat hij zelf bezit. Dat zegt Trump zondagochtend (Nederlandse tijd) in een reeks berichten op Twitter.
2 h
www.nu.nl
Volgende G7-top toch niet op golfclub Trump
De Amerikaanse president Donald Trump heeft het plan laten varen om de volgende top van de G7 op zijn golfclub in Florida te houden. Dat heeft hij via Twitter laten weten. Het Witte Huis kondigde donderdag nog aan dat de vergadering van de belangrijkste industriële landen daar in 2020 zou worden gehouden. Trump ziet daar nu vanaf na een golf van kritiek die losbarstte.
2 h
www.ad.nl
Politie onderzoekt schietincident aan Grote Marktstraat
De politie onderzoekt een schietincident aan de Grote Marktstraat in Den Haag dat zondagochtend rond 3.00 uur plaatsvond.
3 h
www.nu.nl
Eerste rechtstreekse vlucht van New York naar Sydney geland
De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft tijdens een testvlucht met een Boeing 787-9 Dreamliner in een tijd van 19 uur en 16 minuten de langste rechtstreekse lijnvlucht volbracht. Het vliegtuig had die tijd nodig om de 16.200 kilometer tussen New York en Sydney af te leggen. De machine is vrijdagavond vertrokken vanuit de Verenigde Staten en is zondagmorgen in Sydney geland.
4 h
www.ad.nl
Opnieuw rellen in Chili, president schort verhoging ov-tarief op
De Chileense president Sebastián Piñera heeft aangekondigd de tariefsverhoging in het openbaar vervoer op te schorten, nadat het zaterdag opnieuw tot zware ongeregeldheden kwam in de hoofdstad Santiago. Een concert van André Rieu is zaterdag afgelast.
4 h
www.ad.nl
Dj Martin Garrix na drie jaar van troon gestoten
De Belgische dj's Dimitri Vegas & Like Mike zijn uitgeroepen tot populairste dj's van de wereld. Het duo volgt Martin Garrix op. De 23-jarige Nederlander moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plek. Garrix stond de afgelopen drie jaar bovenaan de top-100 van het gezaghebbende Britse tijdschrift DJ Mag. De Fransman David Guetta bemachtigde dit jaar de derde plek. De top-100 van populairste dj's wereldwijd werd bekendgemaakt tijdens tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Meer dan een miljoen mensen brachten hun stem uit. En zo klinkt (en oogt) een optreden van de twee Belgische broers: De broers Dimitri Vegas en Like Mike stonden de afgelopen drie jaar op de tweede plek in de lijst. In 2015 mochten ze zich de populairsten van de wereld noemen. Zoals gebruikelijk is Nederland goed vertegenwoordigd in de lijst. Zo kregen ook Armin van Buuren (4), Don Diablo (6), Oliver Heldens (7), Tiësto (8) en Afrojack (9) een plek in de top-10.
5 h
nos.nl
Politie waarschuwt voor nepnieuws over aanslag
De politie in Limburg heeft zaterdagavond voor een nepbericht gewaarschuwd, waarin een aanslag op het Pancratiusplein in Heerlen wordt aangekondigd. In de tweet van een nepaccount van RTL Nieuws staat dat er zaterdagavond een aanslag wordt verwacht en dat de politie paraat zou staan om de dader op te pakken. Die aankondiging werd duizenden keren gedeeld.
5 h
www.ad.nl
Chileense generaal kondigt avondklok af na rellen in hoofdstad
De Chileense generaal Javier Iturriaga del Campo heeft in de nacht van zaterdag op zondag een avondklok afgekondigd in de Chileense hoofdstad Santiago. Dit vanwege rellen die uitbraken wegens de verhoging van de prijzen van metrokaartjes.
5 h
www.nu.nl
Politie waarschuwt voor nepbericht over aanslag
De politie in Limburg heeft op Twitter voor een nepbericht gewaarschuwd waarin een aanslag in Heerlen wordt aangekondigd. Het nepbericht is een plaatje van een zogenaamde tweet van RTL Nieuws, die duizenden keren is gedeeld. In de 'tweet' staat dat er zaterdagavond om 23.30 uur een aanslag wordt verwacht op het Pancratiusplein en dat de politie klaarstaat om de dader op te pakken. Het nepnieuws werd volgens de politie verspreid via Snapchat, een app die populair is onder jongeren. "Dit bericht is misleidend en niet afkomstig van RTL Nieuws", zegt Politie Limburg. Hieronder het plaatje dat volgens de politie de rondging op Snapchat:
5 h
nos.nl
Dimitri Vegas & Like Mike stoten Martin Garrix van de troon als populairste dj's ter wereld
Van paneltalks over de danceindustrie tot feestjes diep in de nacht: Het Parool doet verslag van alles rond Amsterdam Dance Event, dat tot en met zondag duurt, in dit liveblog.
5 h
www.parool.nl
Boris Johnson stuurt Brussel uitstelverzoek (met de vraag het te negeren)
Boris Johnson heeft zaterdagavond wraak genomen op het Lagerhuis door een ongetekend uitstelverzoek naar de EU te sturen. Eerder op de dag had het parlement een stemming over het Brexit-akkoord verhinderd door de Britse premier te dwingen om uitstel aan te vragen in Brussel. De Britten beginnen zich af te vragen of er ooit een einde komt aan de Brexit-saga.
5 h
www.volkskrant.nl
Dimitri Vegas en Like Mike populairste dj's ter wereld
Dimitri Vegas en Like Mike zijn zaterdag op AMF, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event (ADE), door de lezers van het Britse tijdschrift DJ Mag uitgeroepen tot de beste dj's ter wereld. Ze passeerden de Nederlandse Martin Garrix, die in 2016, 2017 en 2018 de eerste prijs in ontvangst nam.
6 h
www.nu.nl
Van Bommel neemt 'ervaren' Viergever en Hendrix rode kaarten kwalijk
PSV-trainer Mark van Bommel neemt het Nick Viergever en Jorrit Hendrix kwalijk dat ze zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht rood kregen. Met negen tegen elf kon PSV weinig meer inbrengen tegen de Utrechters, die van 1-0 uitliepen naar een 3-0-overwinning.
6 h
www.nu.nl
Demonstranten Chili krijgen hun zin, metrokaartjes toch niet duurder
Demonstraties in Chili hebben effect gehad, president Piñera draait de prijsstijging van metrokaartjes in de hoofdstad Santiago terug. In een toespraak op televisie zei hij dat hij zich "nederig voegt naar de wens van zijn landgenoten". Het protest tegen de verhoogde prijzen duurde de hele week en liep steeds verder uit de hand. De afgelopen dagen drongen demonstranten, veelal scholieren, zonder te betalen de metro binnen, zetten metrostations onder water en richtten vernielingen aan. De acties waren zo gewelddadig, dat agenten die er met traangas een einde aan probeerden te maken zich terugtrokken uit sommige metrostations. Na plunderingen en branden stelde de president vrijdag de noodtoestand in voor Santiago. Vier procent Volgens het metrobedrijf was de prijsverhoging van vier procent nodig vanwege de inflatie, gestegen brandstofprijzen en de kosten voor het onderhoud. Dagelijks maken in Santiago zo'n drie miljoen mensen gebruik van de metro. Chili is een van de meest welvarende landen van Latijns-Amerika, maar er is een grote kloof tussen arm en rijk. Zo zagen de demonstraties eruit dit weekend:
6 h
nos.nl
Demonstranten Chili krijgen hun zin, maar onrust blijft
De Chileense president Piñera heeft een prijsverhoging van metrokaartjes in de hoofdstad Santiago teruggedraaid, maar daarmee lijkt de rust niet terug te keren. In een toespraak op televisie zei Piñera dat hij zich "nederig voegt naar de wens van zijn landgenoten". Dat weerhoudt de demonstranten er niet van hun protest door te zetten. De onrust ontstond twee weken geleden toen het metrobedrijf aankondigde dat de kaartjes vier procent duurder werden. Chili is een van de meest welvarende landen van Latijns-Amerika, maar er is een grote kloof tussen arm en rijk. Voor een groep mensen is het levensonderhoud nauwelijks te betalen. De afgelopen dagen drongen demonstranten, veelal jongeren, zonder te betalen de metro binnen, zetten metrostations onder water en richtten vernielingen aan. Maar ook op andere plekken in de hoofdstad wordt geplunderd en woeden er brandjes. Militairen in de straten Vrijdag kondigde de president de noodtoestand af. Dat leidde tot militairen in de straten, voor het eerst sinds 1990, toen dictator Pinochet aftrad. Vandaag stelde het leger een avondklok in voor Santiago, maar getuigen zeggen tegen persbureau Reuters dat demonstranten zich daar niet veel van aantrekken. In totaal zijn zo'n 300 mensen opgepakt. Ruim 150 agenten raakten gewond en 11 burgers, meldt de politie. André Rieu Verder gaan winkels eerder dicht en gaan veel evenementen niet meer door. Onder meer het concert van André Rieu, die in de Movistar Arena in Santiago zou spelen, is afgelast. Inmiddels komen er ook berichten uit andere plaatsen waar het onrustig is. Onder meer in Concepción, Rancagua, Punta Arenas, Valparaíso, Iquique, Antofagasta, Quillota en Talca zou worden gedemonstreerd. Zo zagen de demonstraties eruit dit weekend:
6 h
nos.nl
Geen Oranje boven meer: Dimitri Vegas & Like Mike populairste DJ’s te wereld
Dimitri Vegas & Like Mike zijn verkozen tot populairste DJ’s van de wereld. Daarmee stoten de twee broers uit België Dimitri Thivaios en Michael Thivaios de Nederlander Martin Garrix van de eerste plaats in de DJ Mag, de toonaangevende top 100 lijst van DJ’s. Martijn Garritsen, zoals Garrix in het echt heet, was driemaal op rij de populairste: in 2016, 2017 en 2018.
6 h
www.ad.nl
Van den Brom: als team heel goed gedaan
EREDIVISIE
6 h
www.rtlnieuws.nl
Chileense president trekt prijsverhoging metro in na protesten
Na hevige protesten tegen een prijsverhoging in het ov, heeft de Chileense president Piñera besloten deze verhoging in te trekken.
6 h
www.nrc.nl
Politie waarschuwt voor nepbericht over aanslag
6 h
www.telegraaf.nl
Rosario: we raakten ons hoofd kwijt
Pablo Rosario vond dat PSV de nederlaag tegen FC Utrecht (3-0) zaterdag aan zichzelf te wijten had. ,,We raakten ons hoofd kwijt. We liepen overal, terwijl je op dat moment juist compact moet spelen en er alles aan moet doen om tegentreffers te voorkomen”, doelde de aanvoerder op de fase na de rode kaart van Nick Viergever halverwege de tweede helft.
7 h
www.ad.nl
Groenewoud en Swings winnen eerste KPN Marathon Cup van seizoen
Marathonschaatsster Marijke Groenewoud heeft zaterdag in Amsterdam de eerste KPN Marathon Cup van het seizoen gewonnen. Bij de mannen werd de overwinning opgeëist door de Belg Bart Swings.
7 h
www.nu.nl
DJ Martin Garrix maakt soundtrack voor EK Voetbal 2020
Martin Garrix gaat de officiële soundtrack verschaffen voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Dat maakt de DJ bekent via sociale media.
7 h
www.nu.nl
Van Gerwen zeker van halve finale na zege op Smith
Met een 10-6 zege op Michael Smith heeft Michael van Gerwen zich vanavond al verzekerd van een plek in de halve finale van de Champions League of Darts. De nummer één van de wereld kan na een zege in het tweede groepsduel niet meer ingehaald worden.
7 h
www.ad.nl
Van Gerwen: 'Het maakt me niet uit wat anderen zeggen'
7 h
www.rtlnieuws.nl
André Rieu wil snel weg uit Chili
7 h
www.telegraaf.nl
Zwaargewonden na schietpartij Sliedrecht aangehouden
7 h
www.telegraaf.nl
480 miljoen jaar oude trilobieten liepen keurig op een rij
Paleontologen hebben fossielen gevonden van 480 miljoen jaar oude trilobieten, die keurig uit een rijtje liggen en dezelfde richting op wijzen. De polonaiselopende fossielen geven een blik op de evolutie van groepsgedrag, zeggen de Franse, Zwitserse en Marokkaanse wetenschappers in het wetenschappelijke tijdschrift Scientific Reports.
8 h
www.nu.nl
Komeet uit ander planetenstelsel gespot in ons zonnestelsel
Nederlandse en Poolse astronomen hebben een komeet in ons zonnestelsel gespot, die afkomstig is uit een ander planetenstelsel. De wetenschappers beschrijven de komeet, die 2I/Borisov genaamd, in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Astronomy.
8 h
www.nu.nl
Hoe je volgens wetenschappers vrienden maakt (en houdt)
Als kind is het makkelijk, dan regelt je moeder of vader ervoor dat je met vriendjes kan spelen. Als volwassene moet je op eigen houtje vrienden maken. Hoe doe je dat? En niet onbelangrijk: hoe houd je ze? Zes tips van wetenschappers.
8 h
www.nu.nl
's Werelds snelste mieren rennen 85 centimeter per seconde
De zilvermier, die in de Sahara leeft, is de snelste mier op aarde met snelheden van 85 centimeter per seconde. Dat ontdekten Duitse onderzoekers, die hun bevinding beschreven in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Experimental Biology.
8 h
www.nu.nl
Van Gerwen na een dag al zeker van play-offs
8 h
www.rtlnieuws.nl
Van Bommel: Er was niets aan de hand
Mark van Bommel baalde flink van de 3-0 nederlaag die PSV met negen man opliep tegen FC Utrecht. ,,Als je met 1-0 achter staat, moet je geen rode kaarten krijgen’’, sprak de trainer van de Eindhovenaren.
8 h
www.ad.nl