Werkstraffen voor geweld tegen agenten bij opstoot Kanaalstraat

De politierechter heeft woensdag twee verdachten van openlijk geweld tegen politieagenten op de Kanaalstraat veroordeeld tot voorwaardelijke celstraffen en werkstraffen van 100 en 150 uur.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Meer dan 250 gevangenen ontsnapt tijdens protestactie in West-Papoea
In de Indonesische provincie West-Papoea hebben minstens 258 gedetineerden van een protestactie tegen de onheuse behandeling van Papoease studenten in Java gebruikgemaakt om uit de gevangenis te ontsnappen. Dat melden de autoriteiten.
www.ad.nl
Lloret de Mar: feestdorp vol geweld
www.telegraaf.nl
’Hij schopte Dewi vol tegen het hoofd’
www.telegraaf.nl
’Nederland kan raketaanval niet aan’
www.telegraaf.nl
Jan Rietman: ’Ik kom terug met LOS VAST!’
www.telegraaf.nl
Medicijnen borstkanker en longkanker vergoed
www.telegraaf.nl
Bruins baalt van schimmige medicijnafspraken
www.telegraaf.nl
Weerbericht: Zon en stapelwolken wisselen elkaar af
Op dinsdag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. In het noorden van het land is er kans op een enkele bui.
www.nu.nl
'Van moord verdachte Canadese tieners namen afscheidsvideo op'
De twee Canadese moordverdachten die twee weken geleden dood werden gevonden in een bos hebben een afscheidsvideo opgenomen. Daarin zeggen ze onder meer wat er met hun lichamen moet gebeuren na hun dood, aldus een familielid tegenover de krant Toronto Star. De familieleden kregen naar verluidt 30 seconden te zien van de video. Volgens de Toronto Star kan de volledige video meer inzicht bieden in de motieven van het tweetal, dat ervan wordt verdacht drie moorden te hebben gepleegd. Daarnaast bevestigt de video hoogstwaarschijnlijk dat de 19-jarige Kam McLeod en de 18-jarige Bryer Schmegelsky zelfmoord hebben gepleegd, zoals de Canadese autoriteiten vermoedden. Moordtocht De jongens waren bevriend en groeiden op op Vancouver Island. Ze werkten bij Walmart voordat ze naar het noorden vertrokken. Hun ouders waren in de veronderstelling dat ze op zoek gingen naar ander werk. Maar mogelijk begonnen ze aan een moordtocht. Het tweetal was al aangeklaagd voor de moord op een Canadese man van 64. Zijn lichaam werd op 19 juli gevonden langs een snelweg in British Columbia. Ze werden ook verdacht van de moord op een jong Australisch-Amerikaans koppel. Hun lichamen werden vier dagen eerder gevonden langs een snelweg 500 kilometer van de plek waar de man van 64 was gevonden.
nos.nl
Deze Tesla heeft al honderden miljoenen kilometers afgelegd en gaat nog steeds als een raket
Tesla en geestelijk vader Elon Musk zijn op deze planeet zo vaak in het nieuws dat je bijna zou vergeten dat er nog altijd een Tesla Roadster onderweg is in de ruimte. Inmiddels heeft de auto zijn eerste rondje om de zon afgelegd.
www.ad.nl
Hormuz-missie zet relatie met VS onder druk; oud-commandant waarschuwt voor verzoek
Nu het kabinet de knoop moet doorhakken over deelname aan een maritieme missie in de Straat van Hormuz, dreigt deze te verworden tot symbool van de groeiende kloof tussen de VS en Europa. Ook in Nederland keren zich nu prominente stemmen tegen militaire actie aan de hand van de Amerikanen.
www.volkskrant.nl
Ajax strijdt op Cyprus om Champions League
Ajax begint dinsdagavond op Cyprus aan het tweeluik met APOEL Nicosia, met als inzet een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag rekende in de derde voorronde moeizaam af met de Griekse kampioen PAOK (5-4 over twee wedstrijden) en treft nu de kampioen van Cyprus. Ajax bereikte afgelopen seizoen weliswaar de halve finales van de Champions League en miste maar net de eindstrijd, maar moet desondanks twee voorrondes zien door te komen om weer het hoofdtoernooi te halen.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Epstein stopte twee dagen voor overlijden zijn fortuin in een trust
De overleden miljardair Jeffrey Epstein heeft twee dagen voor hij in een gevangenis uit het leven stapte, zijn testament ondertekend. De ongehuwde vastgoedtycoon zonder kinderen vertrouwde al zijn eigendommen toe aan een trust, waarvan de begunstigden onbekend zijn. Het document is ingediend op de fiscaal gunstige Maagdeneilanden, die onder Amerikaanse voogdij staan.
1 h
www.ad.nl
1 jaar sinds mysterieuze verdwijning cyberexpert Arjen Kamphuis
Hij was een wereldbekende cybersecurityspecialist die vocht tegen de spionagezucht van wereldmachten, en een vriend van Wikileaks-oprichter Julian Assange. Precies een jaar geleden verdween de Nederlander Arjen Kamphuis tijdens een kajak-vakantie in Noorwegen. Hij liet enkel raadsels achter.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Billie Eilish stoot Lil Nas X van nummer 1 in Verenigde Staten
Na negentien weken staat de Amerikaanse rapper Lil Nas X niet meer op de Amerikaanse nummer 1-positie met zijn hit Old Town Road. Zangeres Billie Eilish wist de eerste positie in te nemen.
2 h
www.nu.nl
'Jeffrey Epstein tekende enkele dagen voor zelfmoord een testament'
Jeffrey Epstein heeft enkele dagen voor zijn zelfmoord een testament getekend. De misbruikverdachte vertrouwde zo'n 578 miljoen dollar (ruim 521 miljoen euro) aan bezittingen toe aan een zogeheten trust, blijkt uit documenten die in handen zijn van de krant New York Post.
2 h
www.nu.nl
Trump grapt: ik zal geen hotel bouwen in Groenland
De Amerikaanse president Donald Trump belooft dat hij geen gouden Trump Hotel laat neerzetten in Groenland. ,,Ik beloof dat ik Groenland dit niet aan zal doen", grapte hij op Twitter.
2 h
www.ad.nl
Billie Eilish lost na 19 weken Lil Nas X af bovenaan Amerikaanse hitlijsten
Old Town Road is niet langer de nummer-1-hit in Amerika. Na 19 weken bovenaan de Billboard Hot 100 te hebben gestaan is Lil Nas X ingehaald door een ander spraakmakende artiest, Billie Eilish. Het nummer van de 20-jarige rapper verbak drie weken geleden het record van langst genoteerde nummer-1 in de hitlijst. Er zit ook nog een Nederlands tintje aan de track. De beats zijn gemaakt door de producer YoungKio uit Purmerend. Op het nummer doet ook countryster Billy Ray Cyrus mee. Een mix van rapmuziek met country is ongebruikelijk. Lil Nas X lijkt wel vrede te hebben met het feit dat hij niet langer het hoogst genoteerde nummer heeft. Op Twitter feliciteert hij Billie Eilish. In een tweet erna maakt hij de grap dat hij door zijn platenlabel op straat wordt gezet nu hij de koppositie kwijt is. De nieuwe nummer-1 van Eilish, Bad Guy, heeft direct een record te pakken. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een nummer negen weken op nummer-2 gestaan heeft, voordat het de eerste plek veroverde. De 17-jarige zangeres trad afgelopen weekend nog op in Nederland op Lowlands. Het Jeugdjournaal kreeg de kans haar daar te interviewen. Bekijk hieronder zowel Old Town Road als de nieuwe Amerikaanse nummer-1 Bad Guy:
2 h
nos.nl
Meer hinder en schade door extra graafwerk voor aanleg warmtenetten in overvolle bodem
De aanleg van warmtenetten, zwaardere stroomkabels en de vervanging van rioolbuizen leveren problemen op onder de Nederlandse grond. De bodem zit nu al overvol met leidingen en kabels. Extra graafwerk gaat veel overlast geven en zal meer schade veroorzaken.
3 h
www.ad.nl
Epstein tekende twee dagen voor dood testament
De omstreden Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein ondertekende twee dagen voor zijn dood zijn testament. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten. Het document werd ingediend op de Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Epstein twee privé-eilanden bezat. Uit het 21-pagina's tellende document, dat door de krant New York Post online is gezet inclusief overlijdenscertificaat, blijkt niet direct aan wie hij zijn fortuin nalaat. Het volledige vermogen van ruim 520 miljoen euro van de zakenman is ondergebracht in een zogenoemd trust; een soort fonds van waaruit de nalatenschap over de erfgenaam of erfgenamen wordt verdeeld. "Dat gebeurt vaak vanwege privacyredenen", zegt een advocaat tegen de krant. In zijn nalatenschap zit onder meer 50 miljoen euro aan cash en zo'n 16 miljoen euro aan boten, vliegtuigen en auto's. Epstein stierf tweeënhalve week geleden in de gevangenis in New York waar hij in voorarrest zat, in afwachting van zijn proces vanwege beschuldigingen van grootschalig misbruik van minderjarige meisjes. Pas vrijdag kwam officieel naar buiten dat hij zelfmoord had gepleegd. Sinds Epsteins dood ligt de gevangenis waarin hij zat onder vuur. Zo werd Epstein niet elk half uur gecontroleerd in zijn cel, terwijl dat wel had moeten gebeuren. Hij had al eerder een zelfmoordpoging gedaan en was onder verscherpt toezicht geplaatst. Om onduidelijke redenen was dat opgeheven. Het nu opgedoken testament heeft waarschijnlijk gevolgen voor de pogingen van advocaten van de mogelijke slachtoffers van Epstein om zijn vermogen in handen te krijgen. Lisa Bloom, die een deel van de slachtoffers bijstaat, vindt dat het volledige fortuin naar hen moet gaan. "Het is de enige rechtvaardigheid die ze nog kunnen krijgen", zegt ze tegen persbureau AP. "En ik ben van plan daar voor te vechten."
3 h
nos.nl
'VS waarschuwen Grieken om Iraanse tanker'
De Verenigde Staten hebben Griekenland gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen als een Iraanse supertanker daar hulp krijgt. Dat zou volgens een functionaris op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gezien kunnen worden als steun aan een terreurorganisatie.
3 h
www.ad.nl
Basketbalshirt van oud-president Obama levert 120.000 dollar op veiling
Een basketbalshirt van de Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft 120.000 dollar (ruim 108.000 euro) opgeleverd op een veiling.
3 h
www.nu.nl
VS waarschuwt Griekenland voor bieden van hulp aan Iraanse tanker
De Verenigde Staten hebben Griekenland gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen als een Iraanse supertanker daar hulp krijgt. Dat zou volgens een functionaris op het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gezien kunnen worden als steun aan een terreurorganisatie.
3 h
www.nu.nl
Billie Eilish stoot Lil Nas X van historische nummer 1-positie in VS
Na 19 weken staat Lil Nas X niet meer op de Amerikaanse nummer 1-positie met zijn hit Old Town Road. Zangeres Billie Eilish wist hem van de troon te stoten.
4 h
www.ad.nl
'Clubs uit betaald voetbal niet meer welkom als klant Rabobank'
Clubs uit het betaald voetbal kunnen niet langer terecht als klant bij de Rabobank. NRC heeft een intern bericht in handen waar in staat dat de bank geen profclubs meer als nieuwe klant wil accepteren. Betaald voetbalorganisaties zouden "verhoogde tot onacceptabele risico's op witwassen, corruptie, fraude en andere misstanden" met zich meebrengen. In het bericht zou ook staan dat medewerkers van de Rabobank geen nevenfuncties in het betaald voetbal meer mogen aannemen. Dit om belangenverstrengeling tegen te gaan. Businesslounge Volgens de krant is het besluit opmerkelijk, omdat 80 procent van de profclubs in Nederland bij de Rabobank bankiert. Ook hebben veel regiokantoren van de bank een band met voetbalclubs door bijvoorbeeld skybox in het voetbalstadion te gebruiken om aan klantenbinding te doen. Vorige week werd bijvoorbeeld Rabobank Zuid-Limburg nog sponsor van Fortuna Sittard. Er werd daar net als bij veel andere clubs een businesslounge geopend. Zeer terughoudend Uit onderzoek van NRC zou verder blijken dat de Rabobank soms druk uitoefent op clubs die in zee willen gaan met omstreden buitenlandse investeerders. Dat zou onlangs nog zijn gebeurd bij Roda JC en FC Den Bosch. De Rabobank wil het verhaal niet bevestigen aan de krant, maar een woordvoerder zegt wel "zeer terughoudend" te zijn met nieuwe profclubs als klant. Dat zou volgens hem komen door een onderzoek uit 2017 van de Nederlandsche Bank, waaruit blijkt dat er binnen het voetbal een verhoogd risico op onder meer corruptie is.
4 h
nos.nl
Ex-communicatiedirecteur van Trump wil met team ex-kabinetsleden de verkiezingen van 2020 winnen
Anthony Scaramucci, die in juli 2017 kort de communicatiedirecteur was van president Donald Trump was, wil nu een coalitie op de been brengen van voormalige kabinetsleden. Die moeten samen een Republikeinse kandidaat steunen die Trump bij de verkiezingen in 2020 kan verslaan.
4 h
www.ad.nl
‘Vrienden, kompanen en partijgenoten …’
‘En zo staan we hier, vanavond, te elfder ure, letterlijk, te midden van de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste partij was die ons land heeft gekend.
4 h
www.nrc.nl
Hoe gevaarlijk is IS in Afghanistan?
Over de dreiging die uitgaat van Islamitische Staat in Afghanistan verschillen de meningen. De Talibaan krijgen de taak om hen te bestrijden.
4 h
www.nrc.nl
Autonome wapens moeten sciencefiction blijven
Automatische gezichts- en objectherkenning voor wapensystemen. Augmented reality-brillen waarmee militairen informatie over de omgeving en de vijand te zien krijgen.
4 h
www.nrc.nl
Guerrillafoto’s op het Binnenhof
David van Dam won al drie keer de prijs voor de beste politieke foto. Vrijdag 13 september wordt de winnaar van 2019 bekend.
4 h
www.nrc.nl
Basketbalshirt Obama levert 120.000 dollar op
Een basketbalshirt van de Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft 120.000 dollar (ruim 108.000 euro) opgeleverd op een veiling. Obama droeg het kledingstuk met het nummer 23 toen hij nog een scholier was in de staat Hawaï, waar hij toen woonde.
4 h
www.ad.nl
Vader van op Sziget opgepakte atleet: 'boosheid en verbijstering'
De vader van de atleet Roelf B., die in Hongarije is opgepakt om drugshandel en -bezit, is nog steeds verbijsterd. "Die jongen heeft nog nooit iets gedaan dat strafbaar is" zei Jakob B. gisteravond bij Jinek.
4 h
www.rtlnieuws.nl
Huurders kunnen niet rechtop staan in illegale mini-kamers New York
Een appartement in het New Yorkse stadsdeel Manhattan is illegaal verbouwd tot elf mini-kamers waarin de huurders niet rechtop konden staan. Zij moesten zich op hun knieën voortbewegen, anders raakten ze het plafond van nog geen 140 centimeter ‘hoog’. Het appartement is afgesloten en de huurders zijn elders ondergebracht.
5 h
www.ad.nl
CBS: Bijna kwart van de Nederlanders kampte in 2018 met slaapproblemen
Bijna een kwart van de Nederlanders vanaf 25 jaar kampte vorig jaar met slaapproblemen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vastgesteld.
5 h
www.nu.nl
Nederlandse drugsverdachten Hongarije hebben nog geen verklaringen afgelegd
De twee Nederlanders die in Hongarije zijn opgepakt op verdenking van drugshandel hebben nog geen verklaringen afgelegd bij de Hongaarse politie. Dat zei advocaat Rachel Imamkhan, die door de ouders van verdachte Roelf B. is ingeschakeld, in het tv-programma Jinek. Ook probeert ze de twee naar Nederland te halen, zodat ze in een Nederlandse cel hun proces kunnen afwachten. "Maar daar moet de Hongaarse rechter wel mee akkoord gaan, dus daarbij zijn we afhankelijk van de Hongaarse autoriteiten", aldus Imamkhan. 'Levenslang voorbarig' Vorige week werd B., een atleet, gearresteerd met zijn jeugdvriend Gert-Jan N. op het Hongaarse festival Sziget. In hun tent namen agenten een kilo xtc-pillen, 451 plastic flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana in beslag. Ook hadden ze geprinte prijslijsten bij zich. Een dag later vond de politie nog eens 17 kilo drugs in de auto van de Nederlanders. Sindsdien zitten ze vast in een Hongaarse cel. Volgens de Hongaarse aanklager lopen de twee het risico levenslang de cel in te gaan. Advocaat Imamkhan benadrukte dat die uitspraak nogal voorbarig was. Ze vond dat de twee vooral in de media al veroordeeld waren. "Het proces moet nog beginnen en alle feiten zijn nog niet bekend. Ik heb nog niet eens alle stukken gekregen. Het onderzoek is nog in volle gang." Vader B. kan het niet geloven De vader van B., Jakob, zat ook aan tafel bij Jinek. Hij zei dat zijn zoon het naar omstandigheden goed maakte. Dat baseerde hij op berichten van de Hongaarse advocaat van zijn zoon en een briefje van B. dat hij kreeg toen hij aanwezig was bij een zitting. Hij kon nog steeds niet geloven dat zijn zoon wordt verdacht van een dergelijk zwaar vergrijp. Hij kent hem enkel als een rustige, gedreven sportman die naar zijn weten nooit drugs heeft gebruikt. "Ik weet ook niet waar dat spul vandaan moet zijn gekomen", zei hij. "Er zijn duizenden vragen die kwellen. Gelukkig kwellen ze wat minder na twee weken. We kijken inmiddels wat meer vooruit."
5 h
nos.nl
Twitter ingezet tegen activisten Hongkong
6 h
www.telegraaf.nl
Gonzalez (21) alternatief bij PSV voor dure Doan
6 h
www.telegraaf.nl
Brits koningshuis heeft gigantisch imagoprobleem
6 h
www.telegraaf.nl
Ruim helft arbeidsongeschikten heeft slaapproblemen
81 procent van de arbeidsongeschikte respondenten zegt door slaapproblemen belemmerd te worden in het dagelijkse functioneren.
6 h
www.nrc.nl
Arbeidsongeschikten slapen belabberd
Arbeidsongeschikten hebben bovengemiddeld vaak een slechte nachtrust. Die slaapproblemen werken ook overdag ellendig lang door. Dat blijkt uit de gezondheidsenquête van het CBS.
6 h
www.ad.nl
Omzet industrie in tweede kwartaal opnieuw iets gedaald
Ook vorig kwartaal nam de omzet in de Nederlandse industrie iets af. Dit heeft onder andere te maken met de malaise in Duitsland.
6 h
www.nrc.nl
CBS: steeds meer mensen met slaapproblemen
Bijna een kwart van de Nederlanders van 25 jaar en ouder had in 2018 slaapproblemen. Dat meldt het CBS op basis van cijfers uit de Gezondheidsenquête. In de Gezondheidsenquête wordt deelnemers gevraagd of ze de afgelopen twee weken last hebben gehad van problemen met slapen. Die problemen worden omschreven als moeite met in slaap vallen, moeite om door te slapen of te vroeg wakker worden. In 2018 gaf 24 procent daar een bevestigend antwoord op. In 2017 was het nog 21 procent. Van de mensen die slaapproblemen hebben, zegt 40 procent dat ze zó slecht slapen dat het hun dagelijks functioneren belemmerd. Ze hebben last van bijvoorbeeld concentratieproblemen, vergeetachtigheid of een slecht humeur. Vooral arbeidsongeschikten Van de 25-plussers die arbeidsongeschikt zijn, zegt 58 procent dat ze geen goede nachtrust hebben. Van deze groep zegt 81 procent dat hun dagelijks functioneren wordt aangetast door de slaapproblemen. Verder blijkt dat problemen met de nachtrust ook samenhangen met een slechte geestelijke gezondheid, langdurige aandoeningen en pijn. Met het onderzoek kan niet worden vastgesteld of de slaapproblemen daarvan de oorzaak of het gevolg zijn.
6 h
nos.nl
Kwart van Nederlanders ligt ’s nachts wakker
6 h
www.telegraaf.nl
Wat te doen bij slaapproblemen? 'Ik val met een luisterboek in slaap'
De een maakt nog een wandeling voor het slapengaan, de ander drinkt rooibosthee of luistert naar een praatprogramma op de radio. We vroegen jullie op Facebook om tips tegen slapeloosheid en jullie reageerden massaal.
6 h
www.rtlnieuws.nl
Vader van op Sziget opgepakte atleet: ‘Roelf heeft bij mijn weten nooit pilletje geslikt’
Boosheid, verbijstering en duizenden ‘wat als’-momenten. Dat is wat vader Jakob B. van de atleet Roelf B., die in Hongarije is opgepakt om drugshandel en -bezit, sinds de arrestatie doormaakt. ,,Ik kan en wil me geen beeld vormen van de hoeveelheid drugs die is gevonden”, zei hij vanavond bij Jinek.
6 h
www.ad.nl
Rabobank wil niets meer met betaald voetbal te maken hebben: ‘Risico op witwassen en corruptie’
De Rabobank neemt afstand van het betaald voetbal in Nederland, omdat ze de risico's van het zaken doen met profclubs te groot acht. Dat schrijft NRC.
6 h
www.ad.nl
Eerste indrukken als APOEL-coach geven Doll geloof in succes tegen Ajax
Thomas Doll gelooft erin dat hij Ajax kan uitschakelen met APOEL Nicosia. De Duitser is pas net in dienst als trainer van de Cyprioten, maar zijn eerste indrukken geven hem vertrouwen in een goede afloop.
6 h
www.nu.nl
‘Boomduiker’ bijna geraakt door voorbijrazende trein, ProRail doet aangifte: ‘Dit is onverantwoord’
ProRail gaat aangifte doen tegen een persoon die vanmiddag in Olst onder gesloten spoorbomen door ging. Dat gebeurde aan de Puinweg. De man of vrouw werd op een haar na gemist door de voorbijrazende intercity richting Zwolle. ,,Je jaagt een machinist de stuipen op het lijf’’, zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. ,,Dit is ontoelaatbaar gedrag.’’
6 h
www.ad.nl