Wie klopt Primoz Roglic in Lombardije?

Na een weekje koersen in Italië is het morgen tijd voor het hoofdgerecht: de Ronde van Lombardije. Voor veel wielerliefhebbers de afsluiting van het seizoen. ‘Il Lombardia’ hoeft dit jaar met Primoz Roglic (29) niet lang te zoeken naar een topfavoriet.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
United bezorgt Liverpool eerste puntenverlies met remise op Old Trafford
Manchester United heeft Liverpool zondag het eerste puntenverlies van het Premier League-seizoen bezorgd. De kwakkelende 'Mancunians' speelden op Old Trafford door een late tegentreffer met 1-1 gelijk tegen de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.
www.nu.nl
Ultralange vlucht hakt er lichamelijk flink in
www.telegraaf.nl
Liverpool ondanks eerste puntenverlies morele winnaar in Manchester
Manchester United was lang op weg naar een enorme opsteker voor het broze vertrouwen, maar Liverpool-invaller Adam Lallana stak in de slotfase toch een stokje voor de zege op de aartsrivaal. Met 1-1 leed koploper Liverpool wel het eerste puntenverlies. Het geplaagde United schiet er weinig mee op.
www.ad.nl
Protesten Chili lopen uit de hand: 3 doden bij brand in supermarkt
Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen bij een brand in een supermarkt in de Chileense hoofdstad Santiago. De supermarkt werd in brand gezet door demonstranten, melden Chileense media. 
www.rtlnieuws.nl
Deze ruzie ging vooraf aan terras-crash Deventer
www.telegraaf.nl
Bijeenkomst over gebedsoproep Blauwe Moskee: ‘We willen het normaliseren’
Op z’n vroegst op vrijdag 8 november zal bij de Blauwe Moskee voor het eerst de versterkte Arabische oproep tot gebed klinken. Dat zei hoofdimam Yassin Elforkani zondag na een gemoedelijke buurtbijeenkomst in de moskee.
www.parool.nl
Problemen Feyenoord nemen toe door gelijkspel tegen Heracles in De Kuip
Feyenoord heeft zondag al voor de zevende keer dit seizoen averij opgelopen in de Eredivisie. De Rotterdammers speelden in De Kuip na een matige tweede helft met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo en blijven daardoor in de middenmoot staan.
www.nu.nl
Andy Murray helemaal terug: titel in Antwerpen na zege op Wawrinka
Andy Murray heeft voor het eerst sinds 2017 weer een toernooi gewonnen in het enkelspel. De door blessures geplaagde Schot leek zondag in de finale van Antwerpen de zege aan de Zwitser Stan Wawrinka te moeten laten. Murray knokte zich echter terug van een achterstand van 6-3 3-1. De voormalige nummer één won, na een partij die 2,5 uur duurde, met 3-6 6-4 6-4.
www.ad.nl
Feyenoord verspeelt punten thuis tegen Heracles
Feyenoord speelde zondag in de Kuip gelijk tegen Heracles Almelo. Het werd 1-1. De Rotterdammers zijn niet goed op weg in de eredivisie.
www.nrc.nl
Berghuis: er gaan zoveel dingen fout
Feyenoorder Steven Berghuis had na afloop van de teleurstellende thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) geen goed woord over voor het optreden van zijn ploeg. "Het was opnieuw niet goed", gaf de aanvaller bij FOX Sports ruiterlijk toe. "Er gaan zoveel dingen fout. Het begint al met gezamenlijk druk zetten bij balverlies. De onderlinge samenwerking ontbrak daarbij, waardoor de ruimtes tussen de linies veel te groot waren. Ook gebruikten we weer te veel man voor de opbouw, die mede daardoor traag was. Dat is niet slim. Het gaat om terugkerende problemen in ons spel."
www.rtlnieuws.nl
Koerdische strijders vertrekken uit strategisch gelegen stad Noord-Syrië
Koerdische strijders hebben zich in het noorden van Syrië teruggetrokken uit Ras al-Ain. De stad ligt op een kruispunt van wegen in de 30 kilometer diepe grensstrook waaruit Turkije alle Koerdische strijders wil verdrijven. Door het vertrek wordt het voor de Turken en hun bevriende Syrische milities makkelijker om van de rest van de grensstrook een 'veilige zone' te maken. Volgens een woordvoerder van de door Koerden geleide Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) is de terugtrekking onderdeel van de afspraken over de gevechtspauze, die donderdag door Turkije en de VS werd afgekondigd. De overeenkomst houdt in dat Turkije het offensief tegen de Koerdische milities tijdelijk staakt, als zij zich uit de grensstrook terugtrekken. Beide partijen beschuldigen elkaar van het schenden van het bestand. Het Turkse ministerie van Defensie bevestigt dat een Koerdisch konvooi van 86 voertuigen uit Ras al-Ain is vertrokken en de plaats Tal Tamer heeft bereikt, die buiten de grensstrook ligt. Vorige week claimde Turkije al dat het Ras al-Ain had ingenomen. Dat werd toen nog tegengesproken door de SDF. De stad heeft een gemengde etnisch-religieuze samenstelling en werd sinds 2013 door Syrische Koerden bestuurd. Veel van de bewoners zijn vorige week gevlucht. Europees-Turkse top De Britse regering zegt dat premier Johnson en de Turkse president Erdogan de situatie in het noorden van Syrië op een top willen bespreken. Daarvoor worden ook de Franse president Macron en de Duitse bondskanselier Merkel uitgenodigd. Andere thema's die aan de orde komen zijn migratie en de bestrijding van terrorisme. Over een datum of plaats is niets bekendgemaakt.
nos.nl
Berghuis na nieuwe domper Feyenoord: 'We doen nog altijd te veel fout'
Steven Berghuis is zondag na het gelijke spel van Feyenoord tegen Heracles Almelo (1-1) allerminst te spreken over het spel van de Rotterdammers. De aanvaller vindt dat er nog altijd veel fouten worden gemaakt.
www.nu.nl
Na negentig jaar omarmt MoMA multiculturalisme
Het MoMA in New York was sinds de opening in 1929 vooral wit, mannelijk en nationalistisch. Het vernieuwde museum dat maandag weer de deuren opent voor publiek belooft zich nu permanent te ontwikkelen.
www.parool.nl
Hardlooppodcast De Pacer: Abdi Nageeye op de massagetafel
Vier uur nadat hij in 2.07.39 over de streep kwam in het Olympisch Stadion spreken we Abdi Nageeye in het atletenhotel. Liggend op de massagetafel vertelt hij over zijn Amsterdam Marathon, zijn leven als atleet en de weg naar de Olympische Spelen.
www.ad.nl
Feyenoord begint kleurloos aan pittige week
Feyenoord is teleurstellend begonnen aan een pittige week. De thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo leverde niet meer op dan een punt: 1-1. Jens Toornstra knalde de ploeg van trainer Jaap Stam in de veertiende minuut op voorsprong (1-0). De Griek Orestis Kiomourtzoglou zorgde in de 63e minuut voor de gelijkmaker.
www.rtlnieuws.nl
Herbeleef Eredivisie: degradatiekrakers en puntenverlies Feyenoord
www.telegraaf.nl
Opnieuw tienduizenden betogers de straat op in Libanon
Tienduizenden betogers zijn zondag opnieuw de straat op gegaan in Libanon om te protesteren tegen nieuwe belastingplannen de regering. Het is de vierde dag van protesten.
www.nu.nl
Voormalig Desperate Housewives-ster gespot in gevangenispak na fraude
Verschillende Amerikaanse media hebben foto's gepubliceerd van Felicity Huffman in de gevangenis. De Desperate Housewives-ster is veroordeeld omdat ze 15.000 dollar aan een zwendelaar heeft betaald om haar dochter extra tijd te geven bij een toelatingsexamen voor de universiteit. Daarvoor moet de 56-jarige actrice dertien dagen 'zitten'.
1 h
www.ad.nl
Een foto van een baby met sigaret in de speen: helpt dat tegen roken?
Om mensen van het roken af te helpen, wordt grof geschut ingezet. Foto’s van de schade die roken aanricht of mannen in de OK aan een AED hebben wel degelijk effect, ontdekte Joëlle Ooms. Maar het beste werken gezondheidswaarschuwingen als er geen verslaving in het spel is.
1 h
www.volkskrant.nl
Heracles frustreert Feyenoord in De Kuip
1 h
www.telegraaf.nl
Zoektocht naar vermiste hockeyvader: 'Dubbel gevoel'
1 h
www.telegraaf.nl
Heracles vergroot problemen Feyenoord met gelijkspel in De Kuip
Feyenoord heeft zondag al voor de zevende keer dit seizoen niet gewonnen in de Eredivisie. Heracles Almelo hield de ploeg van trainer Jaap Stam in de tiende speelronde op een 1-1-gelijkspel in De Kuip.
1 h
www.nu.nl
Het Bonnetje: 'In Duitsland halen we grote bussen vegan slagroom'
Elke dag naar de super om de hoek en alleen maar A-merken inslaan, of één keer per week alle koopjes af? In de rubriek Het Bonnetje spreken we elke week met een gewone (of iets minder gewone) Nederlander over zijn of haar supermarktstrategie. Deze week: Mikki, die haar veganistische levensstijl zo simpel mogelijk houdt.
1 h
www.nu.nl
Met pensioen: 'Na 40 jaar ICT eindelijk mijn quilt afmaken in Zweden'
De meesten van ons doen het rond hun 65e: de kantoordeur definitief achter ons dichttrekken en met pensioen gaan. In de rubriek Met pensioen vragen we pensionado's naar hun leven ná een betaalde baan: hebben ze er reikhalzend naar uitgekeken of juist niet? Lukt het om rond te komen en waar gaat al die nieuwe vrije tijd naartoe? Deze week Judith, die na veertig jaar in de ICT naar Zweden verhuisde.
1 h
www.nu.nl
Moeilijke klus: zo vertellen fondsen hun leden over pensioenkortingen
Pensioenfondsen bereiden hun deelnemers en gepensioneerden voor op verlagingen van de pensioenen. Dat kan bij sommige fondsen oplopen tot enkele tientjes per maand. Er lijkt geen ontkomen aan. Maar hoe breng je dat nieuws nou aan je deelnemers?
1 h
www.rtlnieuws.nl
Defensie kan niet blijven zwijgen over burgerdoden in Irak
Een schone oorlog is een illusie. Toen de Tweede Kamer eind 2014 instemde met het sturen van zes F16-gevechtsvliegtuigen om boven Irak vechters en opslagplaatsen van de…
1 h
www.nrc.nl
'Prins Harry en Meghan Markle trekken zich tijdelijk terug uit publiciteit'
Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle trekken zich binnenkort tijdelijk uit de publiciteit. Tegen het eind van het jaar, wil het koppel tijd vrij kunnen hebben voor hun gezin. Dat meldt een bron aan CNN zondag.
1 h
www.nu.nl
Cast April, May en June over hoe het achter de schermen ging
April, May en June, een film naar het idee van Linda de Mol, vertelt het verhaal van drie zussen die moeten bepalen wie de zorg van hun autistische broer op zich neemt, nadat hun moeder komt te overlijden. Actrice Olga Zuiderhoek speelt de moeder van de zussen en doet op LINDA.nl een boekje open over de aanstaande film. 
1 h
www.rtlnieuws.nl
Stikstofcrisis raakt veel meer bedrijven: 'Onze frustratie is enorm'
Het uitblijven van een oplossing voor de stikstofcrisis is niet alleen slecht nieuws voor bouwbedrijven, waar tal van projecten stilliggen en volgens de bouwers 27.000 banen op het spel staan. In het kielzog van de bouw zitten namelijk nog veel meer bedrijven in onzekerheid, de toeleveranciers die afhankelijk zijn van bouwprojecten. Bij een stikstofmeldpunt van werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland meldden zich de afgelopen periode circa 200 bedrijven. Het gaat dan om bouwers, maar ook om bijvoorbeeld ingenieursbureaus, onderaannemers en binnenvaartschippers. "Begin van het jaar was het zo druk dat we ons afvroegen af hoe we het allemaal voor elkaar moesten krijgen", vertelt Kees Broere, een binnenvaartschipper die zand vervoert. Dat is een belangrijke grondstof voor de bouw. In de zomer is het volgens Broere vervolgens helemaal omgeslagen. De zorgen over de stikstofcrisis leven veel breder dan alleen bij bouwbedrijven: Dat er voor de zomer een poos veel werk was, scheelt nu een hoop. Er was tijd om buffers op te bouwen. "Maar dit moet niet te lang duren", zegt de schipper. Iets anders dan zand vervoeren is geen optie. Broere heeft een schip dat alleen voor het varen met zand geschikt is. Dat geldt voor veel meer binnenvaartschippers. De problemen zijn groter bij een binnenvaartonderneming, die niet bij naam genoemd wil worden uit angst opdrachtgevers voor het hoofd te stoten. Het gaat om een jong bedrijf dat begin dit jaar geld leende om een schip te kopen. Een financiële buffer is er niet en er wordt nu te weinig gevaren om die lening te kunnen dragen. "Het bestaan van meerdere gezinnen staat op het spel. Onze frustratie is enorm", zegt een van de betrokken schippers. Ook transportsector geraakt Ook transporteurs hebben flink last, zegt een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland. "Ongeveer 30 procent van alle transport in Nederland heeft te maken met de bouw." Dan gaat het vooral om het afleveren van bouwmaterialen. Daarbij worden deze vervoerders bij het uit- of afstellen van infrastructuurprojecten zoals een wegverbreding dubbel geraakt. "Eerst omdat de bouw of verbreding van de weg niet doorgaat. En het feit dat die weg niet verbreed wordt, betekent vervolgens dat vervoerders ook nog meer in de file staan", zegt de woordvoerder. De werkgevers willen binnen een maand op z'n minst een tijdelijke oplossing van het kabinet. Gehoopt wordt op invoering van een zogenaamde drempelwaarde voor de stikstofuitstoot. Volgens VNO-NCW kunnen daarmee projecten die geen of nauwelijks stikstof uitstoten, snel weer worden opgestart. Tenminste, als de stikstofuitstoot onder die drempelwaarde ligt.
1 h
nos.nl
Zakelijk deel Amsterdam Dance Event: markt groeit in China, festivals duurzamer
Op het vijfdaagse Amsterdam Dance Event waren er ook talrijke zakelijke bijeenkomsten. Die gingen onder meer over China en duurzaamheid.
1 h
www.nrc.nl
Jos van Emden wint Chrono des Nations
Wielrenner Jos van Emden heeft de zege gegrepen in de Chrono des Nations. De Nederlands kampioen tijdrijden was in de tijdrit over 46,3 kilometer in Les Herbiers in Frankrijk met 55.02 minuten de snelste. De wielrenner van Jumbo-Visma bleef de Italiaan Filippo Ganna 11 seconden voor. Zijn Sloveense ploeggenoot Primoz Roglic eindigde op 19 seconden als derde.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Felicity Huffman vastgelegd op de gevoelige plaat
Verschillende Amerikaanse media hebben foto's gepubliceerd van Felicity Huffman (56) in de gevangenis. De Desperate Housewives-ster is veroordeeld omdat ze 15.000 dollar aan een zwendelaar heeft betaald om haar dochter extra tijd te geven bij een toelatingsexamen voor de universiteit. Daarvoor moet ze dertien dagen 'zitten'.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Smith wint zinderende partij van Wade
2 h
www.rtlnieuws.nl
Flinke vechtpartij ging vooraf na terrasaanrijding in Deventer
2 h
www.rtlnieuws.nl
Honderdduizenden anti-regeringsdemonstranten in Libanon
In Libanon zijn honderdduizenden mensen de straat opgegaan om tegen de regering te demonstreren. Er wordt al vier dagen achter elkaar actiegevoerd. Vandaag is vermoedelijk de grootste demonstratie tot nu toe. Niet alleen in de hoofdstad Beiroet wordt gedemonstreerd, maar in steden en dorpen in het hele land. Hier en daar wordt muziek gemaakt, gedanst en gezongen. De massale demonstraties zijn begonnen toen de regering nieuwe belastingen voorstelde, als onderdeel van strenge bezuinigingsmaatregelen. Het land verkeert in een economische crisis. Premier Saad Hariri stemde vanavond in met hervormingen die de crisis een halt moeten toeroepen. Volgens het pakket aan maatregelen moet onder meer het bedrag dat aan ambtenarensalarissen wordt uitgegeven worden gehalveerd. Gisteren zouden Hariri en zijn minister van Financiën het erover eens zijn geworden dat alle aangekondigde belastingverhogingen worden geschrapt, maar de demonstranten hebben daar blijkbaar geen vertrouwen in. Het Libanese kabinet was vandaag opnieuw bijeen om een antwoord te vinden op de protesten. Tijdverspilling Gisteravond vroeg de voorzitter van de christelijke Libanese Strijdkrachten vier ministers van zijn partij af te treden. Samir Geagea zei dat hij niet langer gelooft dat de huidige regering van nationale eenheid onder leiding van Hariri het land uit de crisis kan halen. Het is de vraag wat het effect zal zijn als de vier opstappen: er zijn dertig kabinetsleden. Ook de door Iran gesteunde Hezbollah en zijn bondgenoten maken deel uit van het kabinet. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, heeft gezegd dat het alleen maar tijdverspilling zou zijn als de huidige regering van nationale eenheid aftreedt, omdat dan precies dezelfde partijen het weer eens moeten zien te worden over een nieuwe regering. Nasrallah en Hariri beweren allebei dat zij steunen wat de demonstranten willen, maar dat de andere partijen in de regering de hervormingen tegenhouden. Schoonmaak De meeste protesten verliepen de afgelopen dagen vreedzaam. Veel demonstranten hadden gisteren hun kinderen meegenomen naar de bijeenkomsten. Vanmorgen maakten groepen demonstranten, gewapend met grote blauwe tassen, de straten van Beiroet schoon en verzamelden het afval dat was achtergelaten na de protesten van de nacht ervóór. Vrijdag hadden demonstranten nog vernielingen aangericht in de binnenstad van Beiroet en geplunderd. Veiligheidstroepen gebruikten traangas en waterkanonnen om de mensen te verdrijven. Tientallen werden gearresteerd. In verband met de landelijke protesten blijven de banken in Libanon maandag gesloten, meldt de Libanese vereniging van banken volgens het staatspersbureau.
2 h
nos.nl
Vlaming Pieter Bergé leidt ons door de geschiedenis van klassieke muziek
Pieter Bergé maakt in Hoe groen is een gitaar? klassieke muziek toegankelijk. Zo hadden ze in de middeleeuwen ook gewoon singer-songwriters.
2 h
www.parool.nl
Hond met schotwonden gevonden bij Franse grens: ‘Vermoedelijk weggejaagd door jagers’
In het Vlaamse Alveringem, vlakbij de Franse grens, is gistermiddag een bloedende hond aangetroffen in een veld. Eerst werd gedacht dat het dier was aangereden door een auto, maar tijdens de verzorging bleek dat de Münsterländer schotwonden van een hagelgeweer had opgelopen.
2 h
www.ad.nl
Nog geen aangiftes voor pepperspray en berovingen tijdens Martin Garrix
De politie heeft nog geen aangiftes binnen naar aanleiding van het gebruik van pepperspray zaterdagnacht tijdens de ADE-show van Martin Garrix.
2 h
www.parool.nl
Ernst (51) werkt bij de gemeente: ‘Ik krijg een prestatietoelage van 200 euro per maand’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ernst (51) werkt bij de gemeente en zorgt voor het onderhoud van bruggen, tunnels en gemalen.
2 h
www.ad.nl
Volkspartij grootste in Zwitsers parlement
2 h
www.telegraaf.nl
Roeblev wint ATP-toernooi in eigen land
Andrei Roeblev heeft het tennistoernooi van Moskou gewonnen. De 21-jarige Rus versloeg zondag in de finale de Fransman Adrian Mannarino met 6-4 6-0. Roeblev had daarvoor iets langer dan een uur nodig.
2 h
www.ad.nl
Dit zijn de grootste leeftijdsverschillen in liefdeslevens van beroemdheden
Zondag werd bekend dat acteur Dennis Quaid (65) zijn vriendin Laura Savoie (26) ten huwelijk heeft gevraagd. Een opmerkelijk leeftijdsverschil van 39 jaar. Maar er zijn meer sterren die niet op een jaartje meer of minder kijken. NU.nl zet de bekendste voorbeelden op een rij.
2 h
www.nu.nl
Vermiste hockeyvader Sacco Tange vandaag niet gevonden
De vermiste Sacco Tange (53) is vandaag niet gevonden door de politie en de 250 vrijwilligers die hielpen bij de zoektocht. Hij werd op zondag 13 oktober voor het laatst gezien bij zijn huis in het Brabantse Oosterhout.
2 h
www.rtlnieuws.nl
Anti-immigrantenpartij grootste in Zwitserse verkiezingen
De rechtse Volkspartij SVP is ondanks een verlies van drie procent als grootste partij uit de bus gekomen bij de Zwitserse parlementsverkiezingen. Dat meldt de Zwitserse tv-zender SRF na het sluiten van de stemlokalen.
2 h
www.parool.nl
Kleuter uit water gehaald bij binnenspeeltuin Aalsmeer
De brandweer heeft vanmiddag bij een binnenspeeltuin in Aalsmeer een 4-jarig kind uit het water gehaald. Het jongetje was even daarvoor als vermist opgegeven. Er werd met man en macht naar hem gezocht. Uiteindelijk bleek dat het kind naar buiten was gelopen en in het water terecht was gekomen. Hij is door hulpverleners gereanimeerd. De kleuter is met spoed naar het ziekenhuis in Leiden gebracht. Het is niet duidelijk hoe hij eraan toe is.
2 h
nos.nl
Festival Left of the Dial geeft shotje vertrouwen in rock
Jonge, rockende waaghalzen bezetten de podia in Rotterdam dit weekend, voor showcasefestival Left of the Dial. Op dit avontuurlijk, fris festival gaf onder andere de Rotterdamse band The Sweet Release of Death een intense show.
2 h
www.nrc.nl
Celebs zweren bij dit betaalbare wondermiddel voor stralende huid
Als celeb kun je natuurlijk bakken met geld uitgeven aan de duurste crèmes en smeersels. Maar sterren zoals Kourtney Kardashian (40) en Mindy Kaling (40) weten dat een goed product niet altijd veel hoeft te kosten. Zij zweren namelijk al járen bij een gezichtsmaker dat nog geen €15 kost en overal verkrijgbaar is. Dat wordt inslaan!
2 h
www.rtlnieuws.nl
Vermeende dochter koning Albert: Ook mijn kinderen hebben last van zaak
Delphine Boël, de vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert, strijdt al jaren om te worden erkend. Hoewel de Belgische kunstenares niet van plan is op te geven, eist dit wel zijn tol op haar gezin. Zo vertelt Delphine in een interview met Die Welt.
2 h
www.ad.nl