Zaak 'Facebookmishandeling' uitgesteld, rechter wil meer onderzoek

Er is meer onderzoek nodig in de zaak tegen Bilal B., die wordt verdacht van het mishandelen van zijn 8-jarige neefje. De 27-jarige man zou de mishandeling begin augustus live hebben uitgezonden op Facebook.

De verdachte werd opgepakt nadat de politie meerdere meldingen had binnengekregen over een livestream op Facebook waarop de mishandeling van een kind te zien was. B. zou zijn jonge neefje in een huis in Leiden onder meer hebben geschopt, geknepen en geslagen.

De politierechter oordeelde vanmiddag dat het onderzoek in deze zaak nog niet is afgerond en verwees de zaak door naar de meervoudige kamer. De rechter vindt dat niet alleen hij maar drie rechters de zaak moeten behandelen, schrijft Omroep West.

'Zorgelijke ontwikkeling'

Tijdens de zitting bleek dat de man een uitgebreid strafblad heeft met veel geweldsdelicten. Ook constateerde de rechter dat B. problemen heeft met alcohol.

De rechter noemt het gedrag van de verdachte zorgelijk. "Om de mishandeling uit te zenden via een livestream is een uitermate zorgelijke ontwikkeling." Hoe het zover heeft kunnen komen, moet "tot op de bodem worden uitgezocht". Over enkele maanden wordt de zaak voortgezet.

Het Openbaar Ministerie schatte aanvankelijk in de zaak snel te kunnen afdoen bij de politierechter. De zaak bleek toch ingewikkelder dan gedacht. De advocaat van B. vindt het een slordige gang van zaken.


Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Koninklijke familie blij met steun overlijden prinses Christina
Koning Willem-Alexander heeft namens de familie iedereen bedankt voor de steun die zij hebben mogen ontvangen na het overlijden van prinses Christina. Dit deed hij via Twitter.
6 m
www.rtlnieuws.nl
Eén pil tegen hart- en vaatziekten? 'Nogal grof geschut'
Laat gezonde 50-plussers dagelijks een combinatiepil slikken, waarmee hart- en vaatziekten worden teruggebracht. Volgens een 15-jarig onderzoek naar zo'n polypil is die aanpak een goed idee. Uit de studie blijkt dat het aantal hart- en vaatziekten daarmee met een derde tot de helft afneemt.
7 m
www.rtlnieuws.nl
Britse treinmaatschappij test spoor op zonne-energie
Het is naar eigen zeggen een unicum in de wereld: de Britse spoorwegmaatschappij Network Rail voorziet vanaf vandaag een stuk spoor bij het Zuid-Engelse Aldershot van elektriciteit uit zonnepanelen langs dat spoor.
9 m
www.rtlnieuws.nl
Fysiotherapie voor veel mensen niet te betalen: 'Zorg staat onder druk'
Voor een aanzienlijk deel van de vier miljoen mensen die gebruikmaken van fysiotherapie, is die zorg onbetaalbaar. "De betaalbaarheid en toegankelijkheid van deze zorg komt steeds meer onder druk te staan."
9 m
www.rtlnieuws.nl
Frankrijk start officieel onderzoek naar daden Epstein
Het Franse Openbaar Ministerie opent een onderzoek naar de mogelijke verkrachting van minderjarigen en andere overtredingen door Jeffrey Epstein. Het voorlopig onderzoek wordt geopend naar aanleiding van informatie die de Fransen uit Amerika heeft verkregen, meldt openbaar aanklager Remy Heitz.
9 m
www.ad.nl
Een dag meelopen in de zorg: 'Zelfs een kopje thee is me niet gegund'
Ziekenhuizen zijn overvol en bij verpleeghuizen zijn de wachtlijsten immens. Dat zorgt voor een ontzettend hoge werkdruk in de zorg. Waar lopen verplegers in de praktijk tegenaan? NU.nl liep een dag mee op de afdeling geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. "Ze hadden de verzorgingshuizen nooit moeten sluiten."
www.nu.nl
Marcel Kittel stopt definitief met wielrennen
Sprinter Marcel Kittel stopt met wielrennen. De 31-jarige Duitser, winnaar van 89 profkoersen, laat weten dat hij alle motivatie om nog wedstrijden te rijden is kwijtgeraakt. "Pijn definieert de sport en de wereld waarin je leeft. Ik heb alle motivatie verloren om me nog langer op de fiets te kwellen", zegt Kittel tegen het Duitse tijdschrift Der Spiegel.
www.rtlnieuws.nl
Vrouw neergestoken in ziekenhuis Gouda, man opgepakt
In het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda is een 36-jarige vrouw neergestoken. Volgens de politie raakte ze daarbij zwaargewond. Een 47-jarige man is opgepakt. Beiden komen uit Haastrecht. De politie spreekt van een "conflict in de relationele sfeer." Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt tegen Omroep West dat de twee een afspraak hadden in de polikliniek dermatologie. Ze kregen ruzie, waarbij de vrouw gewond raakte. Ze wist zich in het toilet op te sluiten en belde daar de politie. Kort daarop werd de man opgepakt. Inmiddels ligt de vrouw in een ander ziekenhuis. De polikliniek is gesloten. Alle afspraken zijn geannuleerd en verzet zodat de politie onderzoek kan doen.
nos.nl
Ariana Grande na twee jaar terug in Manchester; zo verwerkt ze de aanslag
Nadat Ariana Grandes concert in Manchester in 2017 doelwit wordt van een terroristische aanslag, kijkt de hele wereld toe hoe de popster omgaat met de nasleep. Ze blijft in nauw contact met fans en zingt openlijk over trauma's in haar nieuwe muziek. Het levert haar de grootste successen van haar carrière op. Dit weekend keert ze terug naar de Britse stad waarmee ze voor altijd verbonden is.
www.nu.nl
Iniesta leidt 3-0 Vissel Kobe in met wonderschone voorassist
Iniesta speelde vrijdag met Vissel Kobe tegen Sagan Tosu, in de afscheidswedstrijd van Fernando Torres. Daarbij gaf hij een fraaie voorassist richting de andere helft, die resulteerde in een doelpunt.
www.nu.nl
Topsprinter Kittel beëindigt loopbaan: ‘Ik kan mezelf niet meer martelen op de fiets’
Marcel Kittel beëindigt zijn loopbaan. De 31-jarige topsprinter kan zichzelf niet meer motiveren, zo legt hij uit in het Duitse Spiegel. ,,Pijn definieert de sport, de wereld waarin je leeft. Ik heb alle motivatie verloren om door te gaan met mezelf martelen op de fiets.”
www.ad.nl
Vijf bekeuringen voor te hard rijden in Roosendaal
De politie heeft donderdagmiddag bij een controle vijf bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten die te hard reden.
www.nu.nl
Rutte bezorgd om branden Amazonegebied
www.telegraaf.nl
Topsprinter Kittel (31) beëindigt carrière vanwege motivatieproblemen
Marcel Kittel heeft vrijdag per direct zijn wielerloopbaan beëindigd. De Duitser houdt het vanwege motivatieproblemen voor gezien.
www.nu.nl
Deze Democratische kandidaten maken grootste kans op strijd met Trump
Meer dan twintig Democraten hebben zich in de Verenigde Staten verkiesbaar gesteld als dé presidentskandidaat van hun partij. Tijdens de afgelopen twee weken lieten zij zich zien op de Iowa State Fair, een verplichte campagnestop in de staat waar Democraten volgend jaar als eerste zullen stemmen in de voorverkiezingen. Oud-vicepresident Joe Biden is momenteel de topfavoriet, maar hij kan niet op zijn lauweren rusten.
www.nu.nl
Explosie in Hoensbroek mogelijk veroorzaakt door politiegranaat
De gasexplosie gisteravond in een huis in Hoensbroek is mogelijk veroorzaakt door een flitsgranaat van de politie. Dat is bekendgemaakt op een persconferentie met burgemeester Roemer, de politie en de brandweer. Bij de explosie raakten de bewoner en een politieagent gewond. De politie kwam gisteren af op een melding over een verwarde man. Zijn ex-vrouw had de politie gebeld omdat hij tegen haar gezegd zou hebben dat hij een einde aan zijn leven wilde maken. Een gespecialiseerd team probeerde met hem te onderhandelen. Toen dat op niets uitliep, deed de politie een inval. Rijksrecherche De politie gebruikte een flitsgranaat om de man te desoriënteren. Daarna vond de gasexplosie plaats waarbij de gewonden vielen. Die kwam als een verrassing: de man had gezegd dat hij de gaskraan had opengezet, maar nadat de netbeheerder het gas had afgesloten mat de politie niets, schrijft 1Limburg. Op de persconferentie is aangekondigd dat er een onderzoek komt naar de precieze toedracht. "Achteraf vragen wij ons af: hebben wij het goede gedaan?", aldus de politie. De Rijksrecherche gaat dat onderzoek doen. De agent die gewond is geraakt had een verhoogde hoeveelheid koolmonoxide in zijn lichaam. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. De bewoner ligt nog wel zwaargewond in een ziekenhuis.
nos.nl
Moeder Gerard Joling schrikt zich rot bij zien 'verjaardagscadeau': 'Breng hem maar terug’
Gerard Joling heeft zijn hoogbejaarde moeder met een behoorlijk flauwe grap flink aan het schrikken gemaakt. De 59-jarige zanger maakte moederlief wijs dat hij voor haar 90e verjaardag een puppy had aangeschaft, wetende dat zij helemaal niets van honden moet hebben. ,,Ik wil hem niet vasthouden, breng hem maar terug!”
www.ad.nl
Zorginstelling Parnassia lekt e-mailadressen 'van patiënten met autisme'
De zorginstelling voor geestelijke gezondheid Parnassia heeft vrijdag per abuis de e-mailadressen van ongeveer 450 relaties gelekt, bevestigt een woordvoerder van Parnassia aan NU.nl na berichtgeving door de NOS.
www.nu.nl
Mogelijk onbemand tankstation op Eisenhowerlaan
Shell heeft een oprichtingsvergunning aangevraagd voor een onbemand tankstation op de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn. De gemeente heeft hiervoor een ontwerpbesluit vastgesteld.
www.nu.nl
Kaag: Handelsbelangen zijn drukmiddel richting Brazilië
Nederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad.
www.ad.nl
Steeds meer toeristen met e-bikes in de bergen, is dat veilig?
Niet alleen in het Nederlandse straatbeeld, maar ook op bergachtige vakantiebestemmingen fietsen steeds meer mensen op een e-bike. De elektrische fiets maakt bergtochten voor gevorderden toegankelijk voor de minder getrainde toerist. Maar dat kan ook risico's met zich meebrengen.
www.nu.nl
Hoe wordt Dumoulin ingepast bij Jumbo-Visma? 'Niet per se kopman in de Tour'
Het was de wielertransfer van het jaar. De beste Nederlandse ronderenner moet de grootste Nederlandse ploeg aan de winst in een grote ronde helpen. Met de Tour de France als ultiem doel. Een interview met de leiding van Jumbo-Visma over de komst van Tom Dumoulin: "We hebben nog maanden nodig voor een goed plan."
www.nu.nl
In de auto met Lauren Verster: 'Experimenteerde met open relaties'
Lauren Verster is vanaf deze week te zien met het programma Lauren! Ik wil een kind op NPO3. De presentatrice stapt bij NU.nl-verslaggever Chris Helt in de auto om te praten over haar eigen moederschap, open relaties en toekomstige programma's bij de NPO.
www.nu.nl
Braziliaanse bosbranden zetten EU-handelsdeal op scherp
Frankrijk en Ierland zetten een handelsdeal in als drukmiddel op Brazilië en de grootschalige bosbranden in het Amazonegebied. Als de Braziliaanse president Jair Bolsonaro zijn beleid niet snel aanpast, trekken de Franse president Emmanuel Macron en de Ierse premier Leo Varadkar hun steun voor de EU-Mercosur-deal in.
www.nu.nl
Amersfoortse verdachte van hondengevechten betuigt spijt: ‘Honden zijn haar passie’
De Amersfoortse Stephanie B. (33), die volgende week met nog drie mannen in de rechtbank moet verschijnen op verdenking van het organiseren van ten minste zeven hondengevechten, heeft spijt. Dat laat haar advocaat Rutger van Veen weten.
www.ad.nl
'Google Chrome gaat controleren of je wachtwoord is uitgelekt'
De nieuwe versie van Google Chrome krijgt een functie die controleert of je wachtwoord elders bekend is, aldus androidpolice. De nieuwe functie kan al gebruikt worden in de developerversie van Chrome.
www.nu.nl
Politie onderzoekt of flitsgranaat ontploffing in Limburg veroorzaakte
Donderdagavond dreigde een man in Limburg zijn huis op te blazen met gas. Er ontstond een explosie toen een arrestatieteam de woning betrad, waarbij een flitsgranaat werd gebruikt.
www.nrc.nl
Weer Statenlid van FvD naar nieuwe partij Otten
Het Provinciale Statenlid Cornelis van den Berg uit Flevoland stapt uit Forum voor Democratie. Hij sluit zich aan bij de groep van het Eerste Kamerlid Henk Otten en neemt zijn zetel mee. In zijn opzegbrief aan het bestuur van Forum voor Democratie, die de NOS via de groep-Otten in handen heeft gekregen, schrijft de oud-dominee Van den Berg dat hij een kater heeft overgehouden aan de manier waarop FvD-leider Baudet met Otten is omgegaan. "In strijd met de goedkeuring van een accountantsrapport is Henk Otten door Thierry Baudet in de openbaarheid van malversaties beschuldigd zonder bewijsvoering, zonder wederhoor en zonder aangifte te doen." Schandpaal Otten is inmiddels geroyeerd als lid van Forum voor Democratie. "Hij is door Thierry Baudet aan de schandpaal genageld", schrijft Van den Berg. Hij vindt dat het bestuur van de partij had moeten ingrijpen door Baudet zijn functie te ontnemen. Toen het dit niet deed verloor het zijn respect. Van zetelroof is volgens hem geen sprake. "Ik ben gekozen door en voor de Flevolanders op basis van het programma. Daar houd ik aan vast, nu ik gezien heb dat de partij in verkeerde handen is gevallen. Ik beroof niet, maar ben beroofd." Forum voor Democratie heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Eerder deze week werd bekend dat het Zeeuwse Statenlid Robèrt Brunke de partij verlaat. Ook hij geeft zijn zetel niet terug. Hij sluit zich niet aan bij Otten, maar gaat verder onder de naam 'Nieuw Nederland'. Het Noord-Hollandse Statenlid Robert Baljeu, dat in mei uit Forum voor Democratie werd gezet, sluit zich wel aan bij Otten, die een nieuwe partij wil oprichten. Dat geldt ook voor twee FvD-senatoren.
nos.nl
Roddeloverzicht: Woede om Harry en Meghan, en is André vrijgezel?
De Britse prins Harry en Meghan Markle halen zich de woede van de media op de hals, Martien Meiland is 'nep', en hoe zit het nou met André Hazes en Monique Westenberg? Een overzicht van het entertainmentnieuws van deze week.
www.nu.nl
Els Visser zwom acht uur in zee na een schipbreuk. Nu is ze professioneel triatleet
Ze leek vijf jaar geleden in Indonesië haar dood tegemoet te zwemmen. Onlangs kwalificeerde triatlete Els Visser (29) zich voor de Ironman van Hawaï. Ze juicht, maar niet te hard. „Het is mooi meegenomen.”
www.nrc.nl
Zelfstandigenaftrek wordt fors verlaagd
De zelfstandigenaftrek wordt vanaf volgend jaar verlaagd. Hij gaat uiteindelijk naar 5000 euro, ruim 2000 euro minder dan nu het geval is. Volgens Haagse bronnen zijn de coalitiepartijen het eens geworden over deze maatregel. Over het beperken van de aftrek waren in het regeerakkoord al afspraken gemaakt, maar dit gaat verder: nu wordt dus ook het maximaal af te trekken bedrag verlaagd en het belastingvoordeel gaat sneller naar beneden. Met de beperking van de belastingaftrek voor zelfstandigen moet een deel van een lastenverlichting voor burgers worden betaald. De maatregel is ook bedoeld om de fiscale verschillen tussen werknemers en zelfstandige te verkleinen, zoals minister Koolmees wil. Het streven past ook in het beleid om het aantal schijnzelfstandigen terug te dringen. Koopkracht gemiddeld 2 procent omhoog Met de beperking van de belastingaftrek voor zelfstandigen moet een deel van 3 miljard euro aan lastenverlichting voor burgers worden betaald. Die lastenverlichting wordt ook voor een belangrijk deel gefinancierd door het bedrijfsleven meer winstbelasting te laten betalen dan eerder de bedoeling was. Het kabinet wil vooral de middeninkomens tegemoetkomen. Het voorziet een gemiddelde stijging van de koopkracht met zo'n 2 procent. Het hele pakket maakt deel uit van de belastingmaatregelen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd en waarover de regeringspartijen gisteravond in grote lijnen overeenstemming bereikten. Woningmarkt De coalitie is het verder eens over extra maatregelen om de woningmarkt te stimuleren en meer mensen aan een huis te helpen, vooral starters. Daarvoor wordt vanaf volgend jaar structureel 100 miljoen euro extra uitgetrokken. Ook willen de regeringspartijen volgend jaar eenmalig nog eens 1 miljard euro besteden aan dit doel. Dat bedrag is vooral bedoeld voor specifieke knelpunten in regio's. Het gaat daarbij ook om maatregelen die tegemoet moeten komen aan de uitspraak van de Raad van State over stikstof. Door die uitspraak staat een groot aantal bouwprojecten op losse schroeven.
nos.nl
Miljarden aan investeringen: hier gaat het heen
www.telegraaf.nl
Netflix, Videoland en nu Disney: de strijd om je televisie neemt toe
Aangetrokken door het succes van Netflix willen nu Disney en Apple de Nederlandse huiskamer veroveren met een eigen streamingservice. Voor tv-kijkers wordt het steeds lastiger én kostbaarder om al hun favoriete programma’s te kijken.
www.ad.nl
Missy Elliot dropt eindelijk weer een album
Missy Elliot heeft zich aan haar woord gehouden. Na veertien jaar heeft ze een nieuw album gelanceerd: Iconology. Donderdag hintte de rapper, die eerder hits scoorde met nummers als Get Ur Freak On, Work It en 4 My People, op Twitter al op de komst van nieuwe muziek.
www.rtlnieuws.nl
Zwartsparen is niet stoer meer, en de fiscus gaat er hard in
Een vollere schatkist, een juridische trukendoos en een veranderde moraal. Twintig jaar strijd tegen zwartspaarders.
1 h
www.nrc.nl
Man steekt vrouw neer in Groene Hart Ziekenhuis Gouda
Een man heeft een vrouw neergestoken op de afdeling Dermatologie in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De vrouw raakte daarbij zwaargewond.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Hamilton (34) denkt nog lang niet aan afscheid van Formule 1
Wereldkampioen Lewis Hamilton wil nog zeker enkele jaren actief blijven in de Formule 1. De Mercedes-coureur voelt zich op 34-jarige leeftijd nog altijd fysiek en mentaal "fantastisch".
1 h
www.nu.nl
Steeds meer jongeren dakloos: 'Te vroeg aan ons lot overgelaten'
Het aantal daklozen is de afgelopen flink gestegen, zo bleek vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Onder jongeren is dat probleem nog schrijnender: in de afgelopen drie jaar verdrievoudigde het aantal thuislozen tussen de 18 en 30 jaar, tot ruim 12.000. Een groot probleem, zeggen hulporganisaties, dat volgens hen vooral te wijten is aan het gebrek aan geschikte woningen. "Pas met een woning krijg je rust", zegt Hella Masuger van Stichting Zwerfjongeren. "En kun je gaan nadenken over hoe je je schulden kunt aflossen en je leven kunt oppakken. Zonder vast huis blijf je aanmodderen." Dat je zomaar op straat kunt belanden, weet ook de 27-jarige Mohini. Op haar 18e werd ze dakloos, toen ze officieel meerderjarig was en daardoor niet meer in aanmerking kwam voor jeugdzorg. "Eerst kreeg ik onderdak bij een instantie. Maar na mijn verjaardag stopte dat en kwam ik op straat te staan." Noodgedwongen besloot ze bij haar vriend te gaan wonen. Hij bleek gewelddadig, vertelt ze. "Hij mishandelde me. Maar ik kon nergens anders naartoe." Mohini volgde een studie, maar kon door een lange wachtrij alsnog geen huis vinden. Ze was een 'economisch dakloze', iemand die ondanks een studie of baan alsnog geen huis kan vinden. Volgens staatssecretaris Blokhuis wordt de toename van het aantal daklozen in toenemende mate door die groep veroorzaakt. "Pas na twee jaar wachten en rondzwerven vond ik een studio", vertelt Mohini. "Maar daar moet ik binnenkort uit, omdat ik ben afgestudeerd." Kwetsbare periode Dat er zo veel jongeren op straat belanden, ligt volgens Masuger van Stichting Zwerfjongeren aan de kwetsbare overgangsfase van 17 naar 18 jaar. "Ze zijn dan officieel meerderjarig en komen niet meer in aanmerking voor jeugdzorg", vertelt ze. "Terwijl je niet kunt niet verwachten dat een 18-jarige met persoonlijke problemen zo op zijn eigen benen kan staan." Een tweede reden voor het grote aantal dakloze jongeren is de zogeheten kostendelersnorm, voegt Menno de Boer van het Leger des Heils toe. "Van thuiswonende jongeren tussen de 18 en 21 wordt verwacht dat ze financieel bijdragen aan het huishouden", zegt hij. Ouders in de bijstand worden daarom op hun uitkering gekort, zodra hun kind meerderjarig is. "Dat heeft als gevolg dat veel 18-jarigen noodgedwongen het huis uit moeten, zelfs al hebben ze geen andere woonruimte." Volgens Mohini worden jongeren veel te snel aan hun lot overgelaten. "Je moet ze pas loslaten als het goed met ze gaat", vindt ze. Dat geldt zelfs als ze niet expliciet om hulp vragen, benadrukt ze. "Vaak zijn 18-jarigen zó moe van alle instanties en zorg in hun jeugd, dat ze alle hulp afwimpelen." Maar als kinderen met een stabiele situatie op kamers gaan, willen ze ook geen bemoeiing van het thuisfront, merkt ze op. "Toch vallen ook zij soms toch terug op hun ouders." Er is meer zorg nodig voor mensen die nog niet zelfredzaam zijn, bevestigt De Boer. "En er moet meer geschikte woonruimte komen." Volgens hem is dat de kern van het probleem. "Voor iedere dakloze geldt: ook al heb je een sociaal netwerk, of een dagbesteding, als er geen ruimte voor je is, kom je zo op straat. Dat zien wij ook terug bij onze dag- en nachtopvang." Hij vindt dat de politiek structurele maatregelen moet plegen om het woningtekort tegen te gaan. "We zoeken zelf ook naar creatieve oplossingen,zoals herbergen van daklozen in slooppanden. Maar dat is niet het ei van Columbus, daarvoor is het tekort te groot." Mohini's situatie blijft intussen fragiel. Na lang zoeken vond ze een kleine studio in Den Haag, die eigenlijk te duur en te klein is. Ze is bovendien zwanger, waardoor ze extra in de knel komt. "Zelfs het wiegje past niet in deze ruimte." Toch blijft ze er wonen, want veel keus heeft ze niet. "Ik kom niet in aanmerking voor een sociale huurwoning. En nog een keer dakloos worden, wil ik niet."
1 h
nos.nl
Een keer een gezonder ijsje eten? Deze ondernemer bedacht het
Ondernemer en kok Tijn Baart wil dat iedereen kan genieten van een zomerse traktatie zonder zich schuldig te voelen over extra calorieën of massa’s suiker. Hij bedacht daarom een gezonder ijsje. ‘We willen een alternatief bieden voor ijsjes die al decennia lang op de markt zijn.’
1 h
www.ad.nl
Amerikaanse politieke geldschieter en miljardair David Koch (79) overleden
De Amerikaanse miljardair David Koch, een van de rijkste mannen in de wereld, is op 79-jarige leeftijd overleden. Koch was met zijn eveneens steenrijke broer Charles een zeer belangrijke politieke geldschieter in de VS. De Koch-broers steunden vooral conservatieve politici.
1 h
www.volkskrant.nl
86-jarige tekenaar maakt eerst officiële stripmuur van Haarlem
De 86-jarige tekenaar Thé Tjong-Khing is momenteel bezig met het beschilderen van de eerste officiële stripmuur van Haarlem.
1 h
www.nu.nl
Larsson vertrekt opnieuw bij Helsingborgs na aanvaring met fans
Henrik Larsson is twee maanden na zijn aanstelling als trainer van Helsingborgs opgestapt. De oud-Feyenoorder werd uitgejouwd door de fans vanwege de slechte prestaties van de club.
1 h
www.ad.nl
’Maak Nationale Hypotheekgarantie goedkoper’
1 h
www.telegraaf.nl
Rijkswaterstaat stelt hitteprotocol in
1 h
www.telegraaf.nl
Ballet over #MeToo-ervaring voor 35 vrouwen in vijver Museumplein bij Uitmarkt
Tabitha Cholet (25) verwerkte haar #MeToo-ervaringen in een „kort, extatisch” ballet dat ze op de Uitmarkt brengt. „Ik wil in dans laten zien hoe intens en uitputtend een #MeToo-ervaring is.”
1 h
www.nrc.nl
Frankrijk en Ierland dreigen met intrekken steun handelsdeal Brazilië
Frankrijk en Ierland zetten de komende handelsdeal Mercosur in als drukmiddel tegen de Braziliaanse reactie op de grootschalige bosbranden in het Amazonegebied.
1 h
www.nu.nl
Deutsche Bank schikt met beurswaakhond SEC en betaalt 16 miljoen dollar
De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft een schikking getroffen met Deutsche Bank voor meer dan 16 miljoen dollar (bijna 14,5 miljoen euro). De bank zou Amerikaanse anticorruptiewetgeving hebben overtreden door in China en Rusland familieleden van ambtenaren in dienst te nemen voor zakelijke doeleinden.
1 h
www.nu.nl