Zeer teleurstellende start voor nieuwe Will Smith-film Gemini Man

Gemini Man, die nieuwe film met Will Smith in de hoofdrol, heeft het vrijdagavond tijdens de opening slechter gedaan dan voorspeld. De film bracht 'slechts' 7,5 miljoen dollar binnen, terwijl de makers op 30 miljoen hoopten.
Load more
Read full article on: www.nu.nl
unread news
unread news (Demo user)
In Carré gevallen acrobate binnen enkele weken naar revalidatiecentrum
De Oezbeekse acrobate Kristina Vorobeva, die begin januari een val van 10 meter maakte bij een optreden in Carré, gaat binnen één tot twee weken naar een revalidatiecentrum in Nederland. Ze keert het liefst zo snel mogelijk terug naar haar woonplaats Berlijn, zegt circusproducent Monica Strotmann van Stardust Holding maandag in gesprek met NU.nl.
9 m
www.nu.nl
Honderden medewerkers uiten risicovol kritiek op klimaatbeleid Amazon
Honderden medewerkers van Amazon uiten maandag met naam en toenaam kritiek op het klimaatbeleid van het bedrijf via een blogbericht op Medium.com. Omdat iedereen bij indiensttreding moet beloven geen zaken naar buiten te brengen, riskeren de medewerkers hun baan.
www.nu.nl
Hogere kosten dreigen door nieuw vergoedingssysteem medicijnen
Het kabinet gaat het vergoedingssysteem voor geneesmiddelen aanpassen omdat het oude systeem gedateerd is. Zes miljoen mensen gaan mogelijk meer bijbetalen voor hun medicijnen, omdat in veel gevallen de maximumvergoeding voor geneesmiddelen omlaag gaat. Hoe werkt het precies? We leggen het uit in vier vragen.
www.rtlnieuws.nl
Handelsoorlog door Europees klimaatbeleid?
www.rtlnieuws.nl
Qmusic-dj Martijn Kolkman wint Nachtwacht Award voor beste nachtprogramma
Qmusic-dj Martijn Kolkman heeft de Nachtwacht Award gewonnen, de prijs voor beste het nachtprogramma op de Nederlandse radio. Hiermee volgt hij Özcan Akyol op, die vorig jaar won met zijn programma Onze Man in Deventer.
www.nu.nl
New Yorkers tillen auto op om vrouw te bevrijden
Omstanders hebben vandaag in New York een vrouw bevrijd die klem zat onder een auto. Op Twitter circuleert een video waarop te zien is hoe mensen komen toegesneld om de auto te kantelen en zo de vrouw eronder vandaan te halen.
www.ad.nl
Beelden van rampplek neergehaald vliegtuig Afghanistan
www.rtlnieuws.nl
Red Bull-auto's op strand Scheveningen voor promo GP in Zandvoort
Op het strand van Scheveningen waren maandag auto's van Red Bull Racing te bewonderen. Het team van Max Verstappen is bezig met een promotiefilmpje voor de Grand Prix van Nederland in Zandvoort, die begin mei wordt gehouden.
www.nu.nl
VS: gecrasht toestel Afghanistan was Amerikaans militair vliegtuigje
Het vliegtuig dat vandaag crashte in de Oost-Afghaanse provincie Ghazni, is een klein Amerikaans militair vliegtuig. Dat zeggen Amerikaanse legerfunctionarissen tegen het Britse persbureau Reuters. Eerder zei de islamitische terreurbeweging Taliban ook al dat om een toestel van de Amerikaanse luchtmacht ging. Of de Taliban ook achter de crash zitten, is onduidelijk. In de ene verklaring zeggen de Taliban dat het vliegtuig crashte, maar in een andere versie wordt volgens persbureau AFP gemeld dat de Taliban het toestel hebben neergehaald. Volgens de Amerikaanse legerfunctionarissen lijkt het er vooralsnog niet op dat het vliegtuig door een vijandelijke groepering is neergehaald. Uit beelden die op sociale media zijn verschenen, is op te maken dat het gaat om een vliegtuig van het type Embraer E-11A, dat door de Amerikanen gebruikt wordt voor spionagevluchten. Hoeveel mensen aan boord van het toestel waren is eveneens onduidelijk. Een van de door Reuters opgevoerde functionarissen gaat ervan uit dat er minder dan tien mensen aan boord waren. Afghaanse militairen zijn op weg naar de rampplek. Passagiersvliegtuig In eerste instantie werd over de crash gemeld dat het een vliegtuig zou zijn van Ariana Afghan Airlines, met aan boord mogelijk meer dan tachtig inzittenden, maar de directeur van het bedrijf ontkende dat al snel. "Er was een crash, maar niet met een toestel van Ariana. De twee vliegtuigen die vandaag vlogen, zijn veilig aangekomen op hun bestemming." De provincie Ghazni ligt ten zuidwesten van de hoofdstad Kabul. De regio is deels in handen van de Taliban. Het toestel crashte in onherbergzaam gebied.
nos.nl
Wereldkampioen frikandellen eten reageert op stikincident: 'Gezondheid staat voorop'
Dat een Australische vrouw tijdens een eetwedstrijd is gestikt in een stuk cake is natuurlijk vreselijk, zegt Ton Firing. Maar de wereldkampioen frikandellen eten, vindt eetwedstrijden absoluut niet gevaarlijk. "Gezondheid staat voorop. Als het gevaarlijk zou zijn, zou ik meteen stoppen."
www.rtlnieuws.nl
Ramona viel 50 kilo af in 10 maanden: hoe gezond is dat?
50 kilo afvallen in minder dan een jaar. Het lukte Ramona de Brock (36). In maart 2019 ging ze de uitdaging aan en nu, tien maanden later, weegt ze geen 136 maar 86 kilo.
www.rtlnieuws.nl
Bijbetaling dreigt voor miljoenen medicijngebruikers
Miljoenen mensen lopen het risico dat ze in de loop van volgend jaar ineens moeten bijbetalen voor het medicijn bij de apotheker dat ze nu vergoed krijgen. Die extra bijdrage is meestal maar enkele tientjes per jaar, maar kan in sommige gevallen oplopen tot vele honderden euro’s.
www.ad.nl
In Carré gevallen acrobate binnen enkele weken naar revalidatiekliniek
De Oezbeekse acrobate Kristina Vorobeva, die begin januari een val van 10 meter maakte bij een optreden in Carré, gaat binnen een tot twee weken naar een revalidatieplek in Nederland. Ze keert het liefst zo snel mogelijk terug naar haar woonplaats Berlijn, zegt circusproducent Monica Strotmann van Stardust Holding maandag in gesprek met NU.nl.
www.nu.nl
Weg uit Nederland: 'Ik zorg dat Nederlandse kinderen de taal niet verleren'
Je komt ze overal tegen: Nederlandse ondernemers in het buitenland. Waarom zijn ze ooit met de noorderzon vertrokken en is het gras echt zo veel groener aan de overkant? Deze week: Wendy van Dalen, die kinderen over de hele wereld online Nederlandse les geeft.
www.nu.nl
'Dochterbedrijf Avast verkoopt surfgeschiedenis aan Pepsi en Google'
Een dochteronderneming van Avast verkoopt de browsegeschiedenis van gebruikers door aan derden, blijkt maandag uit onderzoek van Motherboard en PCMag. Het gaat om onder meer Google-zoekopdrachten, gps-coördinaten en bekeken video's op pornosites.
www.nu.nl
Rusland zet D66-Kamerlid op zwarte lijst
Rusland heeft D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma op de zwarte lijst gezet. Dat betekent dat hij volgende maand niet mee kan op een bezoek van een delegatie Kamerleden aan Moskou. Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft de Russische ambassadeur inmiddels op het matje geroepen, maar dat heeft niet tot een ander standpunt geleid.
www.ad.nl
Minister Slob maakt 9 miljoen euro extra vrij voor zij-instromers onderwijs
Er komt 9 miljoen euro vrij voor zij-instromers in het onderwijs. Dat maakte minister Slob bekend bij de presentatie van noodplannen voor het lerarentekort, die door Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werden aangeboden. De minister stelt het geld beschikbaar om dit kalenderjaar meer zij-instromers te werven en om hen begeleiding te bieden. Vorig jaar waren er bijna 2000 mensen die vanuit een ander vakgebied voor het onderwijs kiezen, zei Slob. Er is een verwacht tekort aan leraren van 10.000 mensen. Slob denkt dat met 9 miljoen euro "goede stappen gezet kunnen worden". "We moeten opletten dat we deze mensen - die met hun hart voor het onderwijs kiezen - niet heel snel weer kwijt raken, omdat de begeleiding onvoldoende is", zei de minister. "Ook moeten de zittende docenten die het al zwaar hebben niet nog eens extra belast worden." Potentiële instromers Arthur en Daniëla liepen in november een dagje mee en overwegen om de stap naar het onderwijs te maken: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag hebben hun noodplan voor het lerarentekort aangeboden. Daarin staan ideeën om de werkdruk voor leraren te verlichten. De steden willen meer aandacht voor zij-instromers, opperen om schooluren anders in te delen door onbevoegde docenten een dag in de week voor de klas te laten staan, en willen voorkomen dat nog meer docenten ontslag nemen. Over de plannen wordt tijdens de lerarenstaking komende donderdag en vrijdag verder gesproken met de schoolbesturen. Ideale situatie Minister Slob zegt dat het goed is dat de gemeentes samen nadenken over hoe het lerarentekort opgelost moet worden. "Er moet nog veel uitgewerkt worden", zei hij. "Ik moet nog even de tijd nemen om de plannen in detail door te kijken." Volgens de minister is het bespreekbaar om "flexibel" met onderwijstijd om te gaan, door bijvoorbeeld een dag in de week niet-bevoegde mensen in de klas te laten staan. "Maar uiteindelijk moeten we terug naar de ideale situatie: overal bevoegde docenten voor de klas."
nos.nl
'Eerste hybride van Maserati ingeroosterd voor autobeurs Peking'
Maserati zal zijn eerste deels elektrische model presenteren tijdens de Beijing Auto Show 2020, die in april van start gaat. Dat verklaren bronnen tegenover Automotive News Europe op maandag.
www.nu.nl
Vanavond op televisie: Spoorloos | Married At First Sight
Heb je geen idee wat te kijken op maandagavond? NU.nl zet in samenwerking met Veronica Superguide de televisietips op een rij.
www.nu.nl
De oud-politicus vindt niet dat hij zijn ziel verkocht heeft
Herhaaldelijk hekelde Sigmar Gabriel de hoge bonussen in de bankwereld. Nu is hij commissaris bij Deutsche Bank geworden.
www.nrc.nl
Eerste beelden van neergestort vliegtuig in Afghanistan
In het oosten van Afghanistan is maandag een vliegtuig neergestort. De Verenigde Staten onderzoeken of het vliegtuig een van hun militaire toestellen was. De Taliban claimt dat zij het toestel hebben neergehaald boven eigen grondgebied. Volgens lokale media waren er 83 inzittenden aan boord van het vliegtuig. Het is nog niet bekend of er overlevenden zijn.
www.nu.nl
D66-Kamerlid Sjoerdsma niet welkom in Rusland voor werkbezoek
D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma is volgende maand niet welkom voor een werkbezoek aan Rusland. De parlementariër is door de Russische regering op de zwarte lijst geplaatst. Dat heeft de D66'er maandag vernomen van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.
www.nu.nl
In dit restaurant kun je elke dag van het jaar erwtensoep eten
Van alleenstaande mannen uit de buurt tot toeristen uit alle windstreken, ze komen met veel en ze komen vaak terug voor de Hollandse klassiekers van Haesje Claes.
www.ad.nl
De keuze voor de Brexit werkte als rem op de Britse economie
Vlak voor de Brexit blijft de Britse economie het aardig doen. Een recessie, die werd voorspeld voor het referendum van 2016, bleef uit. Toch heeft de uitslag geleid tot minder economische groei, zeggen economen.
www.nrc.nl
Skip de winterdip met deze producten van Just2BFit
Het is winter. De dagen zijn kort en de zon laat zich maar weinig zien. Niet gek als je dan last hebt van een winterdip. Multivitamines zijn in deze periode je grootste vriend. Ze helpen bij het verhogen van je weerstand en energieniveau. Just2Bfit biedt hoogwaardige vitaminen en mineralen. Bestel de verschillende varianten nu.
www.nu.nl
Fatale woningbrand Duiven blijkt gezinsmoord
De slachtoffers zijn een 64-jarige man, een 58-jarige vrouw en hun 20-jarige dochter.
www.nrc.nl
NOC*NSF verwacht recordaantal Nederlandse deelnemers aan Olympische Spelen
NOC*NSF schat het aantal Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen van Tokio op minimaal 260. Dat zei Maurits Hendriks, technisch directeur van de sportkoepel, maandag op Papendal.
www.ad.nl
Tiendelige Youtube-serie over Justin Bieber vanaf vandaag te zien
De tiendelige documentaireserie over popicoon Justin Bieber is vanaf vandaag te zien op Youtube. Dat laat de Canadese zanger weten op Instagram.
www.ad.nl
Piloten Martinair die in Argentinië vastzaten na vondst drugs komen vrij
In een vrachtvliegtuig van Martinair werd twee weken geleden 82 kilo cocaïne aangetroffen. Drie piloten en drie Argentijnse grondmedewerkers worden vrijgelaten.
1 h
www.nrc.nl
'Özyakup dicht bij transfer naar Feyenoord'
Oguzhan Özyakup speelt zeer waarschijnlijk de rest van het seizoen voor Feyenoord. De 27-jarige middenvelder is naar verluidt op details na rond met de Rotterdammers.
1 h
www.rtlnieuws.nl
NOC*NSF verwacht recordaantal Nederlandse deelnemers op Spelen
Sportkoepel NOC*NSF schat het aantal Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen op minimaal 260. Dat zei Maurits Hendriks, technisch directeur van de sportkoepel, maandag op Papendal.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Feyenoord laat niemand gaan: ‘Als PSV belt voor Berghuis neem ik niet op’
Feyenoord hoopt op korte termijn nog een middenvelder aan de selectie toe te voegen. Dat zei technisch directeur Frank Arnesen vandaag bij de presentatie van de Slowaakse spits Robert Bozenik, die een contract voor 4,5 jaar ondertekende.
1 h
www.ad.nl
'Het Metropole Orkest verdient meer nationale trots'
Voor de vierde keer in elf jaar tijd heeft het Metropole Orkest een Grammy Award gewonnen. In de categorie Best Arrangement, Instruments en Vocals. "Hartstikke belangrijk" noemt directeur Jan Geert Vierkant van het Metropole Orkest de prijs. "Het is goed om op deze manier je bekendheid in de muziekwereld te vergroten waardoor we weer nieuwe projecten aan kunnen gaan." Het nummer All Night Long, waarmee het orkest de prijs won, staat op het album Djesse Vol.1 van de multi-instrumentalist Jacob Collier. "Op het podium springt hij van hot naar her", zegt Vierkant. "Hij speelt contrabas, piano, gitaar, hij zingt erbij. Het liedje is natuurlijk bekend van Lionel Richie. Maar samen hebben we er iets fantastisch van gemaakt." De prijs wordt gedeeld met de Brit Jacob Collier en met a capella groep Take 6 uit de Verenigde Staten: Tot acht jaar terug werd het orkest gefinancierd uit het omroepbudget. Inmiddels is het zelfstandig en gedeeltelijk afhankelijk van subsidie. "Wat dat betreft kon de timing niet beter. We zitten nu vlak voor het indienen van onze aanvraag voor subsidie bij de Raad voor Cultuur", aldus de tevreden directeur. Dit moet je eren "Als je niet uit de Verenigde Staten komt is het knap als je een Oscar wint", zegt Imme Schade van Westrum, die de Grammy Awards vergelijkt met de belangrijkste filmprijs. "Als je kan doordringen tot het hart van de Amerikaanse muziekindustrie dan moet je van goeden huize komen." Schade van Westrum is al jaren betrokken bij en juryvoorzitter van Edison Jazz. De belangrijkste muziekprijs van Nederland, naar het voorbeeld van de Grammy's. Geen orkest kan tippen aan het Metropole Orkest vindt Schade van Westrum. "Dit moet je eren, net zoals Nederland het Concertgebouworkest eert. Het is een orkest dat veel meer nationale trots verdient." Wereldwijd zijn er veel klassieke orkesten, maar het Metropole Orkest zit in het genre van pop, jazz en filmmuziek en dat is wat hem betreft uniek. "Het orkest kost veel geld, want er zijn topmusici aan verbonden. Het is moeilijk om ze bij elkaar te krijgen en te houden." Dit jaar bestaat het orkest 75 jaar. Het werd in 1945 opgericht door de regering in ballingschap, om het volk hoop en vertier te bieden. In mei start het jubileumjaar, met een aantal concerten in de Melkweg in Amsterdam. De precieze invulling van het jubileumjaar wordt binnenkort bekend gemaakt.
1 h
nos.nl
Wat weten we over het Wuhan-coronavirus?
Het Wuhanvirus is afkomstig uit vleermuizen en lijkt iets minder dodelijk dan SARS. Dat beeld rijst op uit de eerste onderzoeken naar het virus.
1 h
www.nrc.nl
Tweede Kamerlid toegang geweigerd tot Rusland, minister ontbiedt ambassadeur
Rusland weigert Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (D66) de toegang tot het land. De D66'er is te kritisch op het land, vinden de Russen en is daarom op een sanctielijst terechtgekomen. Sjoerdsma mist hierdoor een bezoek van een Kamercommissie aan Rusland, volgende maand.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Scheimann verlaat VVV-Venlo na een half jaar alweer
Voetballer Samuel Scheimann verlaat VVV-Venlo na een half seizoen alweer. De 32-jarige Israëlische verdediger verruilt de Limburgse club voor Hapoel Ironi Kiryat Shmona, momenteel de nummer elf in de hoogste Israëlische competitie.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Van der Zande wint tweede Rolex: 'Nog nooit zo'n goede auto gehad'
Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft Renger van der Zande zondag de 24 uur van Daytona op zijn naam geschreven. De Nederlander domineerde samen met teamgenoten Kamui Kobayashi, Ryan Briscoe en Scott Dixon de 58e editie van de Rolex 24, waardoor hij na afloop opnieuw de trofee en het felbegeerde uurwerk van de hoofdsponsor in ontvangst mocht nemen.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Grote steden willen vierdaagse lesweek als oplossing lerarentekort
Schoolbesturen in Amsterdam stellen voor om de vijfde lesdag op te vullen met vakken en activiteiten die niet door leraren gegeven hoeven te worden.
1 h
www.nrc.nl
Neef van Taghi blijft nog 30 dagen vast om moord op Wiersum
Anouar T., de neef van de veronderstelde topcrimineel Ridouan Taghi en een van de verdachten van de moord op advocaat Derk Wiersum, blijft nog zeker dertig dagen vastzitten.
1 h
www.parool.nl
'Late' excuses Rutte voor Jodenvervolging 'belangrijke symbolische daad'
Premier Mark Rutte bood zondag excuses aan voor de houding van de toenmalige Nederlandse regering ten aanzien van de Jodenvervolging. Hij stelde dit mede te doen als statement tegen het groeiende antisemitisme. Hebben de excuses waarde en effect? Of zijn ze rijkelijk laat en toch wat betekenisloos?
1 h
www.nu.nl
Ambassade: Nederlanders in China twee weken in quarantaine na evacuatie
De Nederlandse ambassade is druk bezig met de planning van een eventuele evacuatie van Nederlands staatsburgers vanwege het coronavirus. In een e-mail wijzen ze Nederlanders die in de provincie Hubei zitten erop dat ze minimaal twee weken in quarantaine zullen moeten zitten, en dat kosten hiervoor voor eigen rekening zijn.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Stagiair raakt tenen kwijt, bedrijf krijgt boete
Een bedrijf uit Tilburg is verantwoordelijk voor een ongeval waarbij een 15-jarige stagiair ernstig gewond raakte. Hij verbrijzelde zijn middenvoetsbeentjes en moest twee tenen laten amputeren. Het bedrijf krijgt een boete van 20.000 euro. De stagiair raakte in maart 2016 ernstig gewond, nadat hij de opdracht kreeg om met een elektrische pallettruck te werken in het magazijn. Hij raakte met zijn voet bekneld tussen de truck en de muur en lag ruim tien dagen in het ziekenhuis. "Mijn twee kleine tenen gaan eraf, drie andere tenen zijn gebroken. Twee pezen zijn gescheurd en drie middenvoetsbeentjes zijn verbrijzeld. Ik ben al twee keer geopereerd. Als mijn wond beter genezen is, moet ik weer geopereerd worden", zei de jongen destijds in een verklaring bij de politie. Niet bevoegd Volgens de rechtbank in Den Bosch mocht het bedrijf de jongen dit werk niet laten doen: hij was niet bevoegd en had geen certificaat. Daarnaast had het bedrijf hem beter in de gaten moeten houden. Het bedrijf heeft het veiligheidsbeleid en het beleid om met jongeren te werken aangepast, schrijft Omroep Brabant.
1 h
nos.nl
Klopp stuurt jeugdig Liverpool naar FA Cup-replay
Coach Jürgen Klopp van Liverpool heeft aangekondigd naar de replay van de wedstrijd in de vierde ronde van de FA Cup tegen Shrewsbury Town een jeugdelftal te sturen.
1 h
www.ad.nl
Protocollen liggen klaar mocht coronavirus Nederland bereiken
Naar verwachting dinsdag beslist minister Bruins (Medische zorg, VVD) of er extra maatregelen in Nederland nodig zijn tegen het coronavirus.
1 h
www.nrc.nl
Lovende Nadal: 'Dit was de Kyrgios die ik graag zie spelen'
Rafael Nadal was maandag positief gestemd over Nick Kyrgios. Het Australische 'enfant terrible' moest in de achtste finales van de Australian Open in vier sets buigen voor de nummer één van de wereld.
1 h
www.nu.nl
Deel centrum Rotterdam afgezet om handgranaat, blijkt fietsbel
Een hoop paniek om niets in Rotterdam. Een inwoner van de stad dacht een handgranaat te hebben gevonden, waarna de explosievenverkenner werd ingezet. Het bleek uiteindelijk niet om een granaat, maar om een fietsbel te gaan.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Herrie in de tent deert de echte fans niet: FvD is officieel de grootste ledenpartij
Goedemiddag, De stormachtige ledengroei van Forum voor Democratie is alleen te vergelijken met die van de VVD onder Hans Wiegel. Intussen legde Mark Rutte opnieuw voortschrijdend inzicht aan de dag, nu in het maken van excuses.
2 h
www.volkskrant.nl
Gearresteerde Nederlandse piloten Martinair worden vrijgelaten
De drie Nederlandse piloten van Martinair Cargo die vastzaten in Argentinië vanwege een cocaïnevondst, worden vandaag vrijgelaten. Dat meldt het moederbedrijf van Martinair, KLM. Het bedrijf zegt in een verklaring "zeer verheugd" te zijn. Ook drie grondmedewerkers worden vrijgelaten. Twee weken geleden werden op de internationale luchthaven bij de hoofdstad Buenos Aires in totaal acht mensen opgepakt vanwege de vondst van 82 kilo cocaïne in het toestel van Martinair, toen het vliegtuig op het punt stond te vertrekken. Het vrachttoestel van Martinair Cargo is nog niet vrijgegeven door de Argentijnse autoriteiten. KLM wil vanwege het welzijn en de privacy van de betrokken medewerkers geen inhoudelijke uitspraken doen zolang het onderzoek loopt.
2 h
nos.nl