Zes agenten neergeschoten bij inval drugsverdachte in Philadelphia

Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Facebook wil journalisten inhuren voor het selecteren van nieuws
Het grootste sociale netwerk ter wereld, dat na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 zo onder vuur kwam te liggen vanwege nepnieuws, gooit het over een andere boeg: het gaat journalisten aannemen. Facebook wil hen laten werken aan een nieuw onderdeel binnen de app 'News Tab'. Het bedrijf wil "ervaren journalisten" van "diverse media". Dat onderdeel komt los te staan van de News Feed, de plek waar nepnieuws zo welig tierde rond de verkiezingen van 2016. Inmiddels moet dit juist niet de plek voor nieuws zijn, maar voor berichten van vrienden en familie. Klein team van journalisten "Ons doel met News Tab is het aanbieden van een gepersonaliseerde en zeer relevante ervaring voor mensen", zegt Facebook tegen The New York Times. "Om daarmee te beginnen stellen we een klein team samen van journalisten, zodat we zeker weten dat we de juiste dingen uitlichten." Het is de bedoeling dat een algoritme nog altijd bepaalt wat bovenaan staan. Maar dat moet worden getraind en daarvoor zijn de journalisten nodig. De media en Facebook hebben de afgelopen jaren een ingewikkelde relatie gekregen. Zo was er een samenwerking omtrent 'Instant Articles', een format waarbij nieuwsberichten van bekende media op Facebook te lezen waren. In plaats van te linken naar de site in kwestie, werd het artikel op het platform zelf getoond, wat ervoor zorgde dat het sneller laadde. Dat bleek uiteindelijk geen succes. Vervolgens deed het sociale netwerk een experiment met live-video, waarvoor media werden betaald, maar ook dat viel uiteindelijk tegen. Geld betalen voor nieuws Inmiddels is Facebook volgens The Wall Street Journal in gesprek met uitgevers om voor artikelen te gaan betalen. Op jaarbasis zou het platform bereid zijn om daarvoor maximaal 3 miljoen dollar neer te leggen.
6 m
nos.nl
Facebook laat gebruikers data loskoppelen
www.telegraaf.nl
Nieuw seizoen 'Nick & Simon: The Dream'
Vanaf 1 september is het nieuwe seizoen van 'Nick & Simon: The Dream' te zien op NPO 1. Het drietal reisde af naar Maleisië, waar ze de single 'Kasih Sayang' uitbrachten. Terug in Volendam lichten ze alvast een tipje van de sluier op.
www.nu.nl
Jan Versteegh leert dochtertje Lulu Keesje gitaar spelen
Jan Versteegh (33) heeft via Instagram een foto gedeeld waarop hij samen met oudste dochter Lulu Keesje lekker op een gitaar aan het tokkelen is. Jan geniet zichtbaar van het moment met zijn dochter.
www.rtlnieuws.nl
'Brexit-afscheidsfeestje' op Nederlands strand trekt aandacht op Facebook
"Met Hollandse chips, Franse wijn en Duits bier in een strandstoel naar Groot-Brittannië kijken wanneer het wakker wordt als gesloten inrichting." Ruim 56.000 mensen zijn geïnteresseerd in het Facebookevenement 'Gezellig op het strand de brexit kijken', met deze opvallende introductietekst. Zo'n 7400 Facebookgebruikers geven aan dat ze naar het feestje op het strand van Wijk aan Zee gaan. Op 31 oktober, de dag waarop het vertrek van de Britten uit de EU staat gepland. Vergunning "Het gaat als een lopend vuurtje", zegt initiatiefnemer Ron Toekook. "Het wordt nu een commercieel project." De komende tijd gaat hij samen met de gemeente en andere organisatoren om de tafel voor een uitgebreid plan. Een vergunning is er nog niet, maar dat komt volgens Toekook wel in orde. De meeste mensen die reageren op het Facebookevenement lijken het nog niet zo serieus te nemen. In de reacties staan volop (brexit)grapjes en verwijzingen naar nummers als Afscheid Nemen Bestaat Niet van Marco Borsato of Time To Say Goodbye van Sarah Brightman en Andrea Bocelli. Het begon allemaal als plan om met een paar mensen af te spreken voor wat gezelligheid, zegt de 52-jarige film- en documentaireontwikkelaar. Toekook bedacht het toen hij op vakantie was in Hawaï. "Aan het einde van de dag liepen veel mensen daar met een strandstoel over straat. Vervolgens genoten ze zittend met een glas wijn van de ondergaande zon." Als je dat in Nederland doet, dan ligt aan de andere kant van de Noordzee Groot-Brittannië, was de associatie die Toekook had. En brexit is volgens hem een mooie gelegenheid voor een afscheidsfeestje. "Alsof je afscheid neemt van een goede vriend, waarvan je hoopt dat-ie ooit terugkeert. Het wordt een dag waarop we de Britse cultuur vieren." Met Britse muziek en Brits eten en drinken. Maar het precieze programma moet dus nog worden opgesteld. De organisatoren hebben in ieder geval een hoop input om uit te putten, namelijk uit de vele reacties op de Facebookpagina.
nos.nl
Fors meer gezinnen maken gebruik van voedselbanken
In de eerste helft van 2019 is het aantal gezinnen dat gebruik maakt van een voedselbank fors gestegen. Vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar heeft 8 procent meer gezinnen hulp gezocht. Dat maakte Voedselbanken Nederland dinsdag bekend.
www.nu.nl
‘Schiphol-idee minister is kansloos’
www.telegraaf.nl
Dringen bij Jumbo-Visma: ‘Iedereen wil de Tour rijden’
www.telegraaf.nl
Broer-zusruzies: ‘Was je maar nooit geboren!’
Waarom slaan broers en zussen elkaar af en toe de kop in? Wanneer wordt het te erg en wat kun je dan als ouders doen? Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en orthopedagoog Sheila van Berkel geven antwoorden.
www.ad.nl
Een voor een verdwijnen de kleine pensioenfondsen
Het aantal pensioenfondsen daalt snel door toenemende regeldruk en strenge eisen aan bestuurders.
www.nrc.nl
Wittewijnelite gaat vol op het drankorgel
www.telegraaf.nl
De narren bevinden zich ter rechterzijde
www.telegraaf.nl
Negen Nederlanders zaterdag van start in 74e editie Vuelta a España
De Vuelta a España begint zaterdag met negen Nederlanders. Drie van hen - Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman en Wout Poels - hopen een goed klassement te rijden.
www.nu.nl
Al zijn we geen soldaten, we hebben wel stress
Deze zomer bespreekt NRC-redacteur Ykje Vriesinga tips om beter te werken. Deze week: adem als een scherpschutter.
www.nrc.nl
Conte treedt af, met veeg uit de pan voor Salvini
Salvini riskeert sterk verzwakt uit de crisis te komen die hij zelf forceerde. Premier Conte brandde zijn vicepremier helemaal af.
www.nrc.nl
Persoon raakt gewond bij mishandeling in Schalkwijk
Een persoon is dinsdag rond 18.15 uur gewond geraakt bij een mishandeling op de Rudolf Steinerstraat in het Haarlemse Schalkwijk.
www.nu.nl
Sporttribunaal behandelt zaak-Sun in openbaar
Het internationale sporttribunaal CAS gaat de dopingzaak van de Chinese zwemmer Sun Yang in het openbaar behandelen. Het is pas voor de tweede keer in de historie dat een hoorzitting bij het CAS toegankelijk is voor pers en publiek.
www.ad.nl
Vijf jaar geëist tegen voormalig No Surrender-lid
Het OM heeft voor de rechtbank in Assen vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een voormalig No Surrender-lid.
www.parool.nl
Breda rouwt om doodgestoken Megan (15), buren zoeken troost bij elkaar
www.rtlnieuws.nl
Haarlemse Muggenronde 2020 waarschijnlijk ook zonder politiebegeleiding
De Haarlemse Muggenronde voor jonge wielrenners zal in 2020 waarschijnlijk ook niet worden begeleid door politiemotoren, zei de Haarlemse wethouder Merijn Snoek dinsdag bij het hoogtepunt van de tour op de Grote Markt.
www.nu.nl
Eigenaar gekraakt pand: ’Belachelijk dat dit in Nederland kan’
www.telegraaf.nl
Nieuwe James Bond-film heet No Time to Die
De naam van de nieuwe James Bond-film is bekendgemaakt. De film krijgt de titel No Time to Die. Dit stond dinsdag op het officiële Twitter account van James Bond.
www.nu.nl
Sporttribunaal behandelt zaak Sun in openbaar
Het internationale sporttribunaal CAS gaat de dopingzaak van de Chinese zwemmer Sun Yang in het openbaar behandelen. Het is pas voor de tweede keer in de historie dat een hoorzitting bij het CAS toegankelijk is voor pers en publiek.
www.rtlnieuws.nl
Alle provincies hebben een nieuw bestuur: wie wint, wie verliest?
Met de presentatie van het college-akkoord voor de provincie Zuid-Holland vandaag, is voor alle twaalf provincies het bestuur rond en kan de balans worden opgemaakt. Wie is de winnaar, wie de verliezer? Er worden in de komende bestuursperiode meer gedeputeerden gebruikt dat in de vorige. In de periode 2015-2019 waren er 62 gedeputeerden, nu zijn dat er 69. Dat komt door de toenemende versplintering van het politieke landschap: er zijn eenvoudigweg meer partijen nodig om tot een meerderheid te komen. Elke coalitiepartij wil een eigen vertegenwoordiger in het college. Het aandeel vrouwen loopt iets terug: van 29 procent naar 27,5 procent. Weliswaar zijn er nu 19 vrouwelijke gedeputeerden (was 18), maar het aantal mannen steeg een stuk sterker: van 44 naar 50. Drenthe is de enige provincie met een puur mannelijk college. In de vorige periode was dat ook in Flevoland het geval. Daar staat tegenover dat Drenthe met Jetta Klijnsma de enige vrouwelijke Commissaris van de Koning heeft. De SP is de grootste verliezer van de stoelendans: de partij heeft geen enkele gedeputeerde meer over, terwijl ze er zes had in de vorige periode. D66 is gehalveerd van tien naar vijf. De grootste winnaar is GroenLinks: nu negen gedeputeerden in plaats van twee. De VVD neemt deel aan alle provinciebesturen behalve Utrecht; het CDA zit overal in behalve in Noord-Holland. Dit was overigens de vorige periode ook al zo. De ChristenUnie bestuurt nu mee in zeven provincies (was vier); D66 daalde van acht naar vijf provincies, de SP van vier naar nul. Net als in de vorige periode heeft maar één gedeputeerde een migratie-achtergrond: de PvdA'er Adnan Tekin in Noord-Holland. Het bijzonderst is wel de samenstelling van het college in Limburg. Dat bestaat uit zeven gedeputeerden: naast twee van het CDA en één van de VVD hebben daar de enige vertegenwoordigers van PVV en Forum voor Democratie zitting in het provinciebestuur. Daarnaast nog iemand namens de lokale partijen en iemand op persoonlijke titel.
nos.nl
Utopianen in tranen om einde (en geitjes)
www.telegraaf.nl
Datingsites met nepprofielen bestaan nog steeds, ondanks onderzoek ACM
Wie de liefde van zijn leven denkt te vinden op chatsites, moet nog steeds opletten. Ondanks een drie jaar durend onderzoek van de ACM, zijn er nog steeds sites die zich presenteren als legitieme datingsites, maar volstaan met nepprofielen. Dat terwijl het sturen van berichten naar die profielen veel geld kost: de kosten verschillen per site, maar variëren grofweg tussen 60 cent en 1 euro per bericht. "Een seksdate vinden was nog nooit zo makkelijk!", is de concrete belofte van de website Sexklik. Andere websites als Perfectmatching en Onlinematches klinken wellicht als websites waar je een relatie kunt vinden, maar dat valt tegen. Perfectmatches schrijft echter in zijn voorwaarden dat het 'adult entertainmentdiensten op basis van fictieve content' aanbiedt. En in de kleine lettertjes meldt Sexklik dat de website "het recht voorbehoudt" om "zelf profielen op deze site aan te maken". Het exacte aantal datingsites met nepprofielen dat nog actief is, is onbekend. Volgens John Meuffels van het keurmerk voor veilige datingsites zijn er in ieder geval nog tientallen actief. Soms wel echt "Sommige profielen op onze websites zijn wel echt", zegt een medewerker van het bedrijf SRvision, dat achter sites als Flirt-net, Rampeneren en Homodaten zit. "Onder de vrouwen is circa tien procent; bij mannen die op zoek zijn naar mannen, is dat 80 procent." Wat hem betreft doet het bedrijf dan ook weinig fout. "Bij een loterij kun je miljonair worden, al is die kans heel klein", zegt de medewerker, die niet bij naam wil worden genoemd. "Bij ons kún je ook een date krijgen. In principe zijn we gewoon hetzelfde als een 0906-sekslijn." Ook het bedrijf achter Perfectmatching beroept zich op de kleine lettertjes. "Er worden ook absoluut geen dates gemaakt, want het is een entertainmentsite", laat een woordvoerder weten. "In onze voorwaarden staat inderdaad te lezen dat het fictief is en er staat ook dat het een entertainmentsite is, dat zijn we ook verplicht te vermelden." Gevoelens losgemaakt Voor gebruikers is vaak echter helemaal niet duidelijk dat het om nepprofielen gaat. Zo gaf weduwnaar Wijtze Stoops circa 2500 euro uit op Perfectmatching, zonder door te hebben dat hij niet met een echte vrouw aan het praten was. In werkelijkheid gaat het om medewerkers van de website, die vaak hun best doen om een zo realistisch mogelijk gesprek aan te knopen. "Ben ik naïef als ik stiekem hoop dat ik toch iets van gevoelens bij je heb losgemaakt?", stuurde de 'chatpartner' van Stoops bijvoorbeeld, blijkt uit gesprekken die de NOS heeft ingezien. "Ze deed zichzelf voor als een vrouw die net was verlaten door haar man", zegt Stoops. "Als iemand die net zijn vrouw had verloren, was ik daar toch wat gevoeliger voor." Omdat je als gebruiker per bericht betaalt, loont het om gebruikers zo lang mogelijk aan de praat te houden. "Zorg dat de klant altijd een reden heeft om iets terug te sturen", blijkt dan ook uit een interne handleiding voor medewerkers van een bedrijf uit de sector. Daarbij moeten medewerkers niet al te transparant zijn, blijkt uit de handleiding. Als een gebruiker vraagt of het profiel van zijn chatpartner echt is, moet de medewerker bijvoorbeeld antwoorden: 'Wat denk je zelf?' of 'Ik ben jouw fantasie!' Niet voldoende Wat de Autoriteit Consument en Markt betreft, is het vermelden van valse profielen in de voorwaarden niet voldoende. Websites moeten duidelijk aangeven wat ze precies aanbieden, laat een woordvoerder weten. Als er deels nepprofielen op een site staan, moet de website dat duidelijk bij het profiel vermelden. De ACM hoopt dat de afspraken met een grote aanbieder van datingsites met valse profielen ervoor zorgen dat ook andere aanbieders hun leven beteren. Die aanbieder, The Right Link, betaalt tienduizenden chatters hun geld terug. De beheerder van Flirt-net en Homodaten gaat dat in ieder geval doen, belooft de medewerker. "We gaan straks per profiel aangeven of er sprake is van een fictief profiel. Wij hoorden ook pas vanmorgen dat de ACM dat graag wil. " De naam van Wijtze Stoops is gefingeerd. Zijn identiteit is bekend bij de redactie.
nos.nl
Dit is de titel van de 25e James Bond-film
De opnames van de nieuwe James Bond-film zijn al een tijdje aan de gang, maar de titel is nu ook eindelijk bekendgemaakt. No Time To Die heet de 25e film over de Britse geheimagent.
www.ad.nl
Steekpartij in Brabant: ’Twee jongeren gewond’
www.telegraaf.nl
Meer mensen kloppen aan bij voedselbank
Meer Nederlanders maken gebruik van de voedselbank. Dat blijkt uit een halfjaarlijkse enquête onder voedselbanken. Mensen die gebruikmaken van de voedselbank ontvangen wekelijks voedingsmiddelen met een gemiddelde waarde van zo'n 43 euro. In de eerste helft van 2019 maakten ongeveer 35.500 huishoudens gebruik van de voedselbank. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal kinderen dat hulp kreeg, steeg met bijna 7 procent. Ook werden meer alleenstaanden, eenoudergezinnen en ouderen geholpen. Dit zou komen doordat de kosten van levensonderhoud harder zijn gestegen dan de pensioenen en AOW. Ook vorig jaar nam het aantal mensen dat gebruikmaakt van voedselhulp toe. Volgens Voedselbanken Nederland kwam dat vooral door versoepelde toelatingsnormen. Vrijwilligers De Vereniging van Voedselbanken signaleert grote verschillen op regionaal en lokaal niveau tussen de voedselbanken. Niet alle locaties slagen erin goed voedsel in te zamelen. Dit zou komen door een tekort aan vrijwilligers. Ook zitten sommige voedselbanken in gebieden waar weinig supermarkten zijn. De voedselbank in Leeuwarden deed begin augustus een 'noodoproep' via Facebook omdat het magazijn leeg was geraakt. Inmiddels zijn dankzij vrijwilligers de schappen weer gevuld, laat de voedselbank Leeuwarden weten.
1 h
nos.nl
Amsterdam zet noodlijdende afvalcentrale in de etalage
De gemeente Amsterdam overweegt de noodlijdende afvalverwerker AEB te verkopen. In een brief aan de gemeenteraad staat dat naar meerdere varianten voor een verkoop wordt gekeken. Zo kan het 100-procent-aandelenbelang van de gemeente (gedeeltelijk) verkocht worden aan nieuwe aandeelhouders, of kunnen bedrijfsonderdelen van de hand gedaan worden. Een verkoop is een nieuw scenario voor de afvalverwerker, naast de herstructurering waar al onderzoek naar werd gedaan. De gemeente zegt in de brief alle opties open te houden. "Vooropstaat dat ook in de toekomst de publieke dienstverlening gegarandeerd is, maar dat hoeft niet met AEB in de huidige vorm te zijn." Begin juli werden vier van de zes verbrandingsovens van AEB uitgezet, omdat na jarenlange bezuinigingen op onderhoud de veiligheid van personeel niet meer gegarandeerd kon worden. De afvalverwerker kwam daarop in acute financiële nood. Financiële gevolgen De problemen bij AEB hebben forse financiële gevolgen voor de gemeente, die zich in de brief als klant en debiteur van AEB "coulant" zegt op te stellen. Rekeningen voor het verwerken van afval in juni en juli van ruim 6 miljoen zijn eerder betaald dan gebruikelijk. Voor de periode tot en met september is 4,5 miljoen vooruitbetaald. Vorige maand kreeg AEB al 16 miljoen euro aan financiële steun, waarvan 6 miljoen van de gemeente Amsterdam. Het grootste deel daarvan is ondertussen op, staat in de brief. Voor de problemen ontstonden, had de gemeente al een lening van 108 miljoen uitstaan bij de afvalverwerker, die voor 145 miljoen euro in de boeken staat.
1 h
nos.nl
Grapperhaus naar Thailand in zaak coffeeshophouder, ongenoegen bij OM
Ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven is in Thailand tot 103 jaar celstraf veroordeeld. Minister Grapperhaus vliegt deze week naar Thailand om hem naar Nederland te krijgen.
1 h
www.nrc.nl
Voetbaljungle wordt Rabo te groot risico
1 h
www.telegraaf.nl
Amsterdam onderzoekt verkoop vuilverbrander AEB
De gemeente Amsterdam overweegt zijn noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) te verkopen. Het heeft de hulp ingeschakeld van adviesbureau KPMG om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken.
1 h
www.rtlnieuws.nl
’Toen ze dát zei, wist ik dat het niet klopte’
1 h
www.telegraaf.nl
Kabinet in gympies en spijkerbroek weer aan de slag: 'Hoop werk te verrichten'
Geen pakken met stropdassen, maar afgetrapte gympies en spijkerbroeken. Met een heidag in het Brabantse Oisterwijk heeft het kabinet het nieuwe jaar afgetrapt. En er is een hoop te doen in het laatste, volle jaar van dit kabinet.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Keijzer: snel uitsluitsel over afluisterschotels Burum
Het kabinet hakt snel de knoop door over waar het afluisterpark van de Nederlandse inlichtingendiensten naartoe gaat. Dat staat nu in Burum, in Friesland, maar zoals al eerder werd gemeld, verhuist het vanwege de komst van 5G naar het buitenland. De schotels waarmee satellietcommunicatie wordt onderschept voor de AIVD en de MIVD maken gebruik van dezelfde frequentie (de 3,5 GHz-band) als het 5G-netwerk en daardoor zou het park dat snelle netwerk voor consumenten in de weg staan. Staatssecretaris Keijzer schreef vorig jaar aan de Tweede Kamer dat Nederland niet achter wil lopen bij de uitrol van 5G, maar dat de nationale veiligheid niet mag worden geschaad. Vandaag herhaalde ze dat "het samengaan van het gebruik door de diensten en van 5G heel erg ingewikkeld is en dat daarom gewerkt wordt aan een internationale oplossing". Op de vraag of de schotels naar een Europees land worden verplaatst of nog verder weg, antwoordde Keijzer dat ze daar niks over kan zeggen, maar dat minister Bijleveld er binnen een maand of twee uitsluitsel over geeft.
1 h
nos.nl
Fatale steekpartij Megan (15) Breda was 'misdrijf in relationele sfeer'
De politie heeft dinsdag laten weten dat de fatale steekpartij in Breda waarbij maandagmiddag de vijftienjarige Megan omkwam in de relationele sfeer plaatsvond. Het slachtoffer en de zestienjarige jongen die verdacht wordt van het misdrijf zaten bij elkaar op school, aldus een woordvoerder.
1 h
www.nu.nl
Poels als kopman naar Vuelta
Wout Poels is een van de twee kopmannen van Team Ineos in de Ronde van Spanje. De Nederlander krijgt net als zijn Britse ploeggenoot Tao Geoghegan Hart een beschermde status tijdens de laatste grote ronde van het seizoen, die zaterdag van start gaat.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Antwerp verrast door verbod uit Enschede
Antwerp FC legt zich niet zomaar neer bij het besluit van de Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen, die bepaalde dat de fans van de Belgische club niet welkom zijn bij het Europese duel met AZ. De Alkmaarders ontvangen Antwerp donderdag in het stadion van FC Twente, omdat het dak van de eigen thuishaven in Alkmaar voor een deel is ingestort.
1 h
www.rtlnieuws.nl