Zes Europese landen nemen opvarenden vluchtelingenschip Open Arms op

Na twee weken zoeken is er een oplossing voor de 150 opvarenden van het reddingsschip Open Arms. De migranten waren voor de kust van Libië opgepikt, maar geen enkel Europees land wilde ze hebben. Daarom lieten Italië en Malta het schip niet aanmeren.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Snollebollekes: de massa wacht er gewoon op!
www.telegraaf.nl
Filipijnse autoriteiten starten onderzoek naar 8chan om kinderpornografie
De Filipijnse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het omstreden internetforum 8chan vanwege mogelijk beeldmateriaal van kindermisbruik. Op de Filipijnen woont de eigenaar van het forum dat een broedplaats is voor rechts-extremisme.
www.nu.nl
Judoka Tsjakadoea al in eerste duel op WK onderuit
Tornike Tsjakadoea is zondag op de WK judo in Tokio al in de tweede ronde uitgeschakeld. De 22-jarige Fries met Georgische roots verloor in zijn eerste partij op ippon.
www.nu.nl
Journalist vermoord in Mexico, tiende dit jaar
In Mexico is een hoofdredacteur van een lokale nieuwssite doodgestoken. Zijn lichaam werd gisteren gevonden in het midden van het land. Dat melden de Mexicaanse autoriteiten. Het is de tiende moord op een journalist in het Midden-Amerikaanse land dit jaar en de 100ste sinds 2000.
www.rtlnieuws.nl
Veel speculaties na speeltuindrama Assen volgens burgemeester
Mensen hebben nu volgens hem nog het meest last van ‘de wildste speculaties’.
www.parool.nl
Taxi zonder daklicht schept fietser op de Willem de Zwijgerlaan in West
Een taxi zonder daklicht heeft in de nacht van zaterdag op zondag een fietser aangereden op de kruising van de Willem de Zwijgerlaan en de Jan van Galenstraat in Amsterdam-West.
www.nu.nl
Wat is er met Bommen Berend allemaal te doen in de stad?
Op 27 en 28 augustus wordt het Gronings Ontzet gevierd. Er wordt gevierd dat de stad het rampjaar 1672 heeft doorstaan en het beleg van de bisschop van Münster en Keulen, ook wel Bommen Berend genoemd, heeft neergeslagen. Wat is er dan allemaal te doen in de stad?
www.nu.nl
De dochter van Jeroen Bankert (51) werd ontvoerd
www.telegraaf.nl
Opnieuw journalist gedood in Mexico
Eerder deze maand werden in dezelfde week drie journalisten in Mexico gedood. Hun dood werd in direct verband gebracht met hun werkzaamheden.
www.nrc.nl
Burgemeester na dodelijk drama speeltuin: ‘Bijzonder ernstig incident met enorme impact’
De burgemeester van Assen Marco Out, die zaterdagmiddag langdurig aanwezig was op de plek van het ernstige voorval in de speeltuin, spreekt van een ‘bijzonder ernstig incident met een enorme impact voor alle betrokkenen’. Mensen hebben nu volgens hem nog het meest last van ‘de wildste speculaties’.
www.ad.nl
Hockeyers beseffen na brons op EK dat er veel huiswerk is richting Tokio
De Nederlandse hockeyers hebben de komende elf maanden veel huiswerk om op de Olympische Spelen in Tokio voor goud te gaan. Zaterdag werd het EK in Antwerpen afgesloten met brons.
www.nu.nl
Voormalig acteur held van Willem II
www.telegraaf.nl
Trump noemt Johnson juiste man voor brexit
www.telegraaf.nl
Diana Matroos stopt met presenteren van Buitenhof
Diana Matroos stopt met het presenteren van het programma Buitenhof. Dat maakt de VPRO zondag op haar website bekend.
www.nu.nl
Amerikaanse sprinter Coleman in het nauw
Ruim een maand voor de start van de WK atletiek zit de Amerikaanse sprinter Christian Coleman in het nauw. De snelste man van dit jaar op de 100 meter (9,81 seconden) moet zich verantwoorden voor het missen van drie dopingcontroles binnen een jaar. Het Amerikaanse antidopingbureau Usada bevestigde dat het een zaak is gestart tegen Coleman.
www.rtlnieuws.nl
Hurkacz pakt in Winston-Salem eerste titel
De Poolse tennisser Hubert Hurkacz heeft in Winston-Salem zijn eerste ATP-titel veroverd. De 22-jarige Pool, nummer 41 van de wereld, versloeg de Fransman Benoît Paire in de finale in drie sets: 6-3 3-6 6-3. Hurkacz werd zo de eerste Poolse winnaar van een ATP-toernooi sinds 1982. Toen zegevierde zijn landgenoot Wojtek Fibak in Chicago.
www.rtlnieuws.nl
Zoekactie naar vermiste visser in Erica
www.telegraaf.nl
Terugkeer Rohingya mislukt: niemand durft terug naar Myanmar
Een poging om voor het eerst Rohingya-vluchtelingen uit Bangladesh terug te laten keren naar huis, is afgelopen week mislukt. Het was de bedoeling 3450 mensen met bussen de grens over te zetten, maar er kwam niemand opdagen. De vluchtelingen willen alleen terugkeren als Myanmar hun burgerschap garandeert en verzekert andere rechten niet te schenden. Het land wil niet ingaan op die eisen. Het is de tweede keer repatriëring op niks uitloopt: november vorig jaar waren er ook geen aanmeldingen. Vluchtelingenorganisatie UNHCR zegt dat er meer moet worden gewerkt aan herstel van vertrouwen. Bangladesh staat erop dat terugkeer vrijwillig gebeurt. Genocide Er zijn ruim een miljoen vluchtelingen naar Bangladesh gekomen. Dat begon in augustus 2017, toen Myanmar militaire operaties startte in de staat Rakhine. Volgens het land was dat om Rohingya-rebellen te bestrijden, maar de bevolking spreekt van een etnische zuivering: de Rohingya zijn een mosliminderheid in het overwegend boeddhistische land. Volgens de VN is er aanleiding om de militaire machthebbers in Myanmar te vervolgen voor het schenden van mensenrechten. Het leger zou een systematische campagne tegen de Rohingya voeren en zich daarmee schuldig maken aan genocide. Zo'n 30.000 Rohingya-vluchtelingen herdachten vandaag het begin van de exodus. Ze kwamen bijeen in de buurt van een vluchtelingenkamp in de plaats Cox's Bazar. Er werd gebeden voor de slachtoffers en gesmeekt om een eind te maken aan hun lijden. "Oh Allah, hoeveel bloed moeten we nog geven in ons leven?", zei de imam die de bijeenkomst voorging. "We bloeden al tientallen jaren en nu zijn we hier. Help ons, we willen terug." Bangladesh draagt veel van de kosten die voortkomen uit de opvang van de vluchtelingen en de Bengaalse buitenlandminister zegt tegen de BBC dat zijn land die economische last niet meer kan dragen. Hij zei dat zijn land daarom strenger zal optreden tegen de vluchtelingen, zonder in detail te treden.
nos.nl
Bestemming IJmuiden
Love, exciting and new. Come aboard, we’re expecting you... Deze tune hoort PS niet aan boord van de Princess Seaways, die dagelijks vaart tussen Newcastle en IJmuiden. Wel is er een ‘papegaai’ die de 1200 passagiers verwelkomt, een barman die elke avond tapdanst en leidt de minicruise soms tot ware liefde.
www.parool.nl
Judoka Tsjakadoea snel klaar op WK in Tokio
Voor judoka Tornike Tsjakadoea hebben de WK in Tokio amper 5 minuten geduurd. De 22-jarige Fries met Georgische roots belandde al in zijn eerste partij in de klasse tot 60 kilogram op zijn rug. Tsjakadoea, die begon met een ‘bye’, moest het in de tweede ronde afleggen tegen Davoed Mammadsoy uit Azerbeidzjan.
www.ad.nl
Von der Leyen op koers met man-vrouwverhouding in Europese Commissie
De nieuwe Europese Commissie krijgt mogelijk evenveel mannelijke als vrouwelijke commissarissen. Hoewel er nog vier vacatures ingevuld moeten worden, lijkt de nieuwe voorzitter van de Commissie Ursula von der Leyen woord te kunnen houden. Ze beloofde voor de zomer een commissie met evenveel mannen als vrouwen. Op dit moment is van 23 landen bekend wie ze van plan zijn om naar Brussel te sturen. Voorlopig zijn tien vrouwen en dertien mannen naar voren geschoven. Frankrijk, Roemenië, Portugal en Italië hebben nog niet gekozen. Eind deze week wil Von der Leyen de namen van alle potentiële commissarissen binnen hebben, waarna het Europees Parlement met de hoorzittingen kan beginnen. Politieke verdeling Voorlopig zijn de christendemocraten in de meerderheid met negen kandidaten. De sociaaldemocraten hebben tot op heden zeven nieuwe commissarissen (inclusief de Nederlander Frans Timmermans), maar kunnen eveneens op negen komen, omdat de verwachting is dat Portugal en Roemenië met een sociaaldemocraat op de proppen komen. Opvallend is dat de liberalen vooralsnog op drie posten staan in de nieuwe Commissie: de Deense vice-voorzitter Margrethe Vestager, Kadri Simson uit Estland en de Tsjechische Vera Jourová. Waarschijnlijk komt daar nog een Franse kandidaat bij, zodat de liberalen vier posten in de wacht slepen. De Europese Conservatieven (ECR/Acre) hebben de Pool Krzysztof Szczerski, op dit moment nog chef van het kabinet van de Poolse president. De Groenen hebben Virginijus Sinkevicius uit Litouwen, die nu nog minister is in zijn land. Slovenië stuurt de partijloze politicus Janez Lenarcic. Terugkeer In totaal keren acht politici terug in de nieuwe Europese Commissie, onder wie dus Frans Timmermans. Verder komt de Bulgaarse Mariya Gabriel terug. In de ploeg van Juncker hield ze zich bezig met onder meer digitalisering, maar Bulgarije wil graag een upgrade, waarbij landbouw wordt genoemd. Ook Oostenrijk, Slowakije, Letland, Denemarken, Tsjechië en Ierland nomineren dezelfde commissaris. Phil Hogan, die nu nog landbouw doet, hoopt een economische portefeuille te krijgen en de Deense Vestager wordt naast Timmermans de andere vice-voorzitter van de Commissie.
1 h
nos.nl
Noord-Brabantse camping ontruimd om bus met drugsafval
In het Noord-Brabantse dorp Ulicoten moest zaterdagavond een camping deels worden ontruimd vanwege een busje met drugsafval.
1 h
www.nu.nl
Camping ontruimd om busje met drugsafval
1 h
www.telegraaf.nl
Zo werd Parijs 75 jaar geleden bevrijd van de nazi’s
In Frankrijk wordt zondag gevierd dat hoofdstad Parijs op 25 augustus 1944 onder het juk van de nazi’s vandaan werd gehaald. Bekijk hoe dat eraan toe ging.
1 h
www.nu.nl
Roemruchte Volewijckers nu echt terug
A.S.C. De Volewijckers is terug in het amateurvoetbal. Samen met grootheden uit het verleden werd zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de wederopstanding van de roemruchte voetbalclub uit Noord.
1 h
www.parool.nl
Amerikaanse sprinter Coleman in het nauw na missen dopingcontroles
Ruim een maand voor de start van de WK atletiek zit de Amerikaanse sprinter Christian Coleman in het nauw. De snelste man van dit jaar op de 100 meter (9,81 seconden) moet zich verantwoorden voor het missen van drie dopingcontroles binnen een jaar. Het Amerikaanse antidopingbureau Usada bevestigde dat het een zaak is gestart tegen Coleman.
1 h
www.ad.nl
ProRail rondt werkzaamheden spoor het Gooi af
1 h
www.telegraaf.nl
Tientallen betogers Hongkong vast na confrontatie met veiligheidsdiensten
In Hongkong zijn opnieuw betogers slaags geraakt met de veiligheidsdiensten. Daarbij werden volgens de politie 29 mensen opgepakt. Al maandenlang wordt in de autonome stad gedemonstreerd.
1 h
www.rtlnieuws.nl
Breaking Bad-film binnenkort op Netflix
Het hoge woord is er nu eindelijk uit: er komt wel degelijk een Breaking Bad-film en snel ook. Netflix liet gistermiddag weten dat de film, genaamd ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’ op 11 oktober op Netflix te zien is.
1 h
www.ad.nl
Zoektocht naar vermiste visser in Drents kanaal
In het Drentse dorp Erica hebben hulpdiensten afgelopen nacht uren gezocht naar een vermiste visser. Daarbij zijn onder meer duikers, een brandweerboot en een helikopter ingezet. De zoektocht in het donker leverde niets op. Vandaag wordt er bij daglicht verder gezocht. De vermiste visser was met anderen aan het nachtvissen op de wal van het Van Echtenskanaal. "Toen hoorden de andere vissers opeens een plons en daarna was er een visplek leeg", zegt een politiewoordvoerder. Sindsdien is er een man spoorloos. De politie heeft nog geen details over zijn identiteit bekendgemaakt. Volgens RTV Drenthe maakte de visser deel uit van een groep Poolse vissers.
1 h
nos.nl
Hooikoortsseizoen zo goed als voorbij
Het reguliere hooikoortsseizoen is zo goed als voorbij. Het aantal graspollen in de lucht is volgens Weeronline en Wageningen University dusdanig laag dat relatief weinig mensen meer klachten ondervinden.
1 h
www.parool.nl
Israël voert luchtaanvallen uit op Iraanse doelen in Syrië
Volgens premier Netanyahu waren de Iraniërs van plan om Israël te bestoken met gewapende drones.
1 h
www.nrc.nl
Hurkacz pakt in Winston-Salem eerste titel
De Pool Hubert Hurkacz heeft in Winston-Salem zijn eerste ATP-titel veroverd. De 22-jarige Pool, nummer 41 van de wereld, versloeg de Fransman Benoît Paire in de finale in drie sets: 6-3 3-6 6-3. Hurkacz werd zo de eerste Poolse winnaar van een ATP-toernooi sinds 1982. Toen zegevierde zijn landgenoot Wojtek Fibak in Chicago.
2 h
www.ad.nl
Wiegman: ’De finale kon me in eerste week gestolen worden’
2 h
www.telegraaf.nl
Hooikoortsseizoen zo goed als voorbij
2 h
www.telegraaf.nl
Vrijwillige brandbestrijders in Amazonegebied moeten soms bluswater drinken
De wereld kijkt verschrikt naar Brazilië, maar ook zuidelijk van het Amazonegebied, in Bolivia en Paraguay, woeden op dit moment enorme branden. Vrijwilligers doen er hun best te redden wat er te redden valt.
2 h
www.ad.nl
Doodziek, in isolatie, maar denk maar niet dat Anemone (16) opgeeft
Hoe is het om jong en doodziek te zijn? De 16-jarige Anemone laat het zien in haar vlogs. En als ze haar loodzware behandeling niet overleeft, moet haar zus die vlogs afmaken. "Dit moet verteld worden. Hoe het ook afloopt."
2 h
www.rtlnieuws.nl
De gevolgen van een studieschuld voor je hypotheek
2 h
www.telegraaf.nl
De kunst van de uitgestelde transfer
Spetterende filmpjes en gejuich alom: de Nederlandse topclubs slagen er ineens opvallend vaak in sleutelspelers langer aan zich te binden. Waar komt die trend vandaan? En is er ook een keerzijde? ,,Wie er sowieso beter van worden: de speler en zijn zaakwaarnemer.’'
2 h
www.ad.nl
68 dagen tot Brexit: Johnsons 'Eurotrip' en zwaaien vanaf Wijk aan Zee
Het Verenigd Koninkrijk (VK) trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie (EU) achter zich dicht. Of toch niet? Er staan nog 68 dagen op de teller en we weten nog steeds niet hoe Brexit eruit gaat zien. In deze rubriek proberen we één simpele vraag te beantwoorden: wat gebeurde er deze week in Brexit-land?
2 h
www.nu.nl
‘De mondharmonica staat voor nostalgie, weemoed en gezelligheid’
Met haar intieme mondharmonicaspel speelt Hermine Deurloo zondag in het Concertgebouw muziek uit films en reclame.
2 h
www.parool.nl
’Smeren, schaduw, drinken. Nu weten we het wel’
2 h
www.telegraaf.nl
Wekdienst 25/8: gelijkheid als thema op G7 en roodharigen in Tilburg
Goedemorgen! De regeringsleiders van de zeven voornaamste industrielanden en de EU zijn in Biarritz (Frankrijk) voor de G7, waar ze vandaag voor het eerst officieel met elkaar spreken over bijvoorbeeld de Amazonebranden en het thema gelijkheid. In Tilburg vinden de Redhead Days plaats, waar 40.000 roodharigen op afkomen. Vandaag is het opnieuw zonnig, met een temperatuur tussen de 29 en 31 graden. Er waait een zwakke wind. Ook na het weekend blijft het warm, maar neemt de kans op bewolking en een regen- of onweersbui wel toe. De komende dagen is het hitteplan van kracht. Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor. Wat kun je vandaag verwachten? Het is de tweede dag van de G7 in Biarritz, Frankrijk. Vandaag spreken de regeringsleiders pas officieel met elkaar. Het gaat onder meer over het handelsconflict tussen de VS en China, de branden in het Amazonegebied en de brexit. De Franse president Macron heeft nog een ander onderwerp op de agenda gezet: gelijkheid, in de breedste zin van het woord (bijvoorbeeld tussen arm en rijk, man en vrouw). Meer dan 40.000 bezoekers uit tachtig landen zijn in Tilburg voor de Redhead Days. Vandaag is het hoogtepunt, ze gaan met z'n allen op de foto. De Nederlandse hockeyvrouwen spelen in Antwerpen om de Europese titel tegen Duitsland. Als ze het Duitse team verslaan, zijn ze verzekerd van een olympisch ticket. De wedstrijd, die begint om 16.00 uur, is live te zien bij Studio Sport op NPO 1, via NOS.nl en de app, en te beluisteren bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. Wat heb je gemist? PewDiePie is afgelopen nacht de eerste youtuber geworden met meer dan 100 miljoen abonnees. De video's van de Zweed, die in het echt Felix Kjellberg heet, zijn bijna 23 miljard keer bekeken. Ondanks zijn populariteit op internet, is hij bij een breder publiek nog tamelijk onbekend. Als mensen buiten zijn doelgroep hem al kennen is dat vaak door controverse. Lees hier meer over PewDiePie In onderstaande video zie je hoe PewDiePie van 100 naar 100 miljoen abonnees groeide: Ander nieuws uit de nacht: Israël valt Iraanse doelen in Syrië aan 'om drone-aanvallen te voorkomen': volgens Israël zijn verschillende militaire installaties in de buurt van Damascus getroffen, maar het Syrische leger zegt dat de meeste raketten zijn onderschept. 'Dit was een hele veilige plek, dat krijgt een enorme tik': heeft de burgemeester van Assen Marco Out gezegd nadat zich gisteren een drama in een speeltuin had afgespeeld. Volgens de burgemeester gaat de gemeente buurtbewoners en ooggetuigen ondersteunen met hulpverlening. Nederlandse uitsmijter opgepakt in Keulen: de man is samen met een Duitse collega's opgepakt vanwege de mishandeling van een klant, een 21-jarige Israëliër. De uitsmijters zouden de man hebben achtervolgd en neergeslagen na een woordenwisseling bij een club. Nachtelijke zoektocht op Markermeer naar verdwenen zwemster: brandweerduikers zochten tevergeefs naar de vrouw. De melding van de vermissing kwam rond 21.30 uur en werd gedaan door een vriendin van de vrouw. En dan nog dit: NASA-astronaut Anne McClain is beschuldigd van de 'eerste misdaad ooit in ruimte'. De NASA onderzoekt momenteel of ze zich in ruimtestation ISS schuldig heeft gemaakt aan identiteitsfraude en het geoorloofd bekijken van de bankrekening van haar ex-vrouw. Als NASA haar schuldig bevindt, wordt het proces nog een uitdaging want rechters kunnen zich niet baseren op uitspraken in soortgelijke zaken. "Dat iets in de ruimte voorvalt, betekent niet dat de wet niet van toepassing is", zegt Mark Sundahl, directeur van het Global Space Law Center van de Cleveland State University tegen The New York Times. Hele fijne zondag!
2 h
nos.nl
Fiasco voor Kruijswijk door lek kinderzwembad
2 h
www.telegraaf.nl
Roemeen slaat fietser, agenten en wurgt politiehond
2 h
www.telegraaf.nl
Tropisch warm! Zelfs aan het strand bijna 30 graden
Vandaag wordt het tropisch warm in Nederland. In het binnenland kan het 30 of 31 graden worden, maar zelfs op de stranden is het zéér warm met 28 of 29 graden.
2 h
www.ad.nl
Noord-Korea test nieuwe lanceerinstallatie
Noord-Korea heeft een nieuw soort lanceerinstallatie voor meerdere raketten getest. Op beelden van de staatstelevisie is te zien dat Kim Jong-un de test persoonlijk heeft bijgewoond. Hij noemde het een "waarlijk groots wapen". De test wordt gezien als reactie op de militaire oefeningen die Zuid-Korea de afgelopen tijd hield met de VS. Pyongyang ziet die als een bedreiging, omdat ook een invasie van het noorden zou worden getraind. Daarnaast zal Kim de druk op president Trump willen verhogen in afwachting van nieuwe onderhandelingen met de VS. De twee leiders spraken elkaar eind juni in een spontane ontmoeting in de gedemilitariseerde zone, waar ze afspraken de dialoog te hervatten. Concrete plannen zijn daar nog niet over gemaakt. In afwachting van verdere afspraken heeft Noord-Korea de afgelopen tijd het wapengekletter opgevoerd: in ongeveer een maand tijd vuurde het land zeven raketten af. President Trump bleef daar laconiek over: hij wees erop dat er geen afspraken zijn gemaakt over testen met dit soort korteafstandsraketten. Noord-Korea houdt zich nog altijd aan een eenzijdig moratorium op atoomtesten en testen met langeafstandswapens.
2 h
nos.nl
Zoektocht op Markermeer naar verdwenen vrouw levert niets op
De hulpdiensten zochten zaterdagavond- en nacht op het Markermeer bij Venhuizen tevergeefs naar een vermiste vrouw. Daarbij zijn brandweerduikers, een politiehelikopter en reddingsboten van de KNRM ingezet.
3 h
www.nu.nl