Zware tyfoon Hagibis bereikt Japan

In sommige gebieden wordt meer dan een meter regen verwacht. Ruim 262.000 inwoners moeten evacueren.
Load more
Go to source
unread news (Demo user)
unread news (Demo user)
Nieuw datingprogramma bij SBS6: Lang Leve de Liefde
SBS6 werkt aan een nieuwe datingprogramma: Lang Leve de Liefde getiteld. De zender plaatste een oproep aan mensen tussen de ‘18 en 88 jaar’. ,,En of je één of twintig relaties hebt gehad, wel of geen kinderen hebt: wij zoeken voor jou de ideale match!”, zo klinkt de uitnodiging van de zender die zelf zorgt ‘voor een prachtig verblijf voorzien van alle luxe: de plek om nieuwe liefde op te laten bloeien!’
7 m
www.ad.nl
Koerden roepen oude vijand te hulp: 6 vragen over samenwerking met Syrisch leger
De Koerden in het noordoosten van Syrië gaan samenwerken met het Syrische leger van president Bashar al-Assad. Een opmerkelijke stap, want de twee waren tot voor kort gezworen vijanden. Correspondent Olaf Koens legt uit waarom de Koerden geen andere keus hebben sinds de Turkse aanval. Zes vragen en antwoorden over de kwestie.
www.rtlnieuws.nl
Amerikaanse leger verplaatst zich met groot materieel door Nederland
Zo'n 3500 militairen, 85 Abrams-tanks en 80 Blackhawk-, Apache- en Chinookhelikopters trekken vanaf vandaag dwars door Nederland heen. Allemaal behoren ze toe aan twee grote Amerikaanse legereenheden, die komen oefenen in Europa. Vanmiddag kwamen de legervoertuigen aan in Zeeland: De militairen en het materieel worden over de weg, per trein en via binnenvaartschepen vervoerd en ze hebben Duitsland als eindbestemming. Daar gaan ze de komende negen maanden oefenen. Het transport hoort bij de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Europa, die volgens defensie het afgelopen jaar is vergroot vanwege de toenemende geopolitieke spanningen met Rusland. Op basis van afspraken binnen de NAVO ondersteunt defensie het transport met tientallen militairen. Beveiliging Het Nederlandse leger beveiligt onder meer de plekken in de havens van Rotterdam en Vlissingen waar de Amerikanen aankomen. Ook levert defensie brandstof en vervoert het een deel van het Amerikaanse materieel met militaire vrachtwagens. Marechaussees begeleiden de militaire colonnes over de Nederlandse wegen. Ook maken de Amerikanen gebruik van defensielocaties als onderkomen en kantoor. Het is een grote logistieke operatie, vertelt majoor Tom Kievit. "In de recente geschiedenis hebben we dit alleen nog gezien in de Golfoorlog. Toen ging het om Amerikaanse eenheden uit Duitsland die naar de Golf gingen en via Vlissingen werden vervoerd naar buiten Europa", zegt Kievit. De gevolgen voor bijvoorbeeld het verkeer op de weg en het spoornet zijn groot, daarom is er afgestemd wanneer het materieel verplaatst wordt. "85 Abrams-tanks krijg je niet ongemerkt door het land. Ook de helikopters zullen tot vragen leiden." Tegelijk met deze actie verplaatst een andere Amerikaanse eenheid met 1700 militairen en 80 Blackhawk-, Apache- en Chinook-helikopters zich in tegengestelde beweging vanuit Duitsland, via de Rotterdamse haven, terug naar de VS. Zij gaan naar hun thuisbasis in Fort Stewart in de staat Georgia. De eenheden die via Nederland naar Duitsland reizen komen uit Fort Hood in Texas. De verplaatsing duurt tot begin november. De grote colonnes worden volgens Kievit vooral 's nachts vervoerd om de consequenties voor het verkeer te beperken.
nos.nl
School mishandelde leraar: ’Herfstvakantie komt op goed moment’
www.telegraaf.nl
‘Als we IS’ers niet berechten, maken we het probleem alleen maar groter’
In afwachting van een besluit over de berechting van IS’ers verzamelen de VN alvast bewijs tegen hen. De Britse onderzoeksleider hamert op de noodzaak van rechtspraak: „Het ligt niet voor de hand dat ze in de kampen gematigder zullen worden, of wel soms?”
www.nrc.nl
Vriendjes laten autistisch meisje zitten op verjaardag, vader doet emotionele oproep
www.telegraaf.nl
Beter Bed verlost van Duitse nachtmerrie
www.telegraaf.nl
Brit die inreed op voetgangers krijgt levenslang
De man die vorig jaar augustus bij het Brits parlement inreed op fietsers en voetgangers heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen. De 30-jarige Salah Khater uit Birmingham is schuldig bevonden aan poging tot moord.
www.rtlnieuws.nl
Gordon op zoek naar eeuwige jeugd, Donny heeft reddende engel nodig
Korte updates van de sterren op sociale media – wij smullen ervan. In de rubriek Showbytes struint de showredactie het web af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van bekend Nederland. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
www.ad.nl
EU stapt naar WTO om invoerheffingen Colombia op diepvriespatat
Colombia stelde vorig jaar invoerheffingen in op diepvriespatat uit Nederland, België en Duitsland. Volgens de EU zijn deze „volledig ongerechtvaardigd.”
www.nrc.nl
Negen militairen opgepakt voor harddrugs
De Koninklijke Marechaussee heeft negen militairen aangehouden op verdenking van het bezitten en verstrekken van harddrugs. Vijf militairen werden aangehouden op een kazerne in Havelte, een zesde op een kazerne in Schaarsbergen. De andere drie werden thuis aangehouden. De verdachten zitten nog vast.
nos.nl
Memphis en Tete krijgen Garcia als nieuwe trainer bij Olympique Lyon
Memphis Depay en Kenny Tete krijgen Rudi Garcia als nieuwe trainer bij Olympique Lyon. De 55-jarige Fransman is de opvolger van de vorige week ontslagen Sylvinho.
www.nu.nl
Garcia nieuwe trainer Depay en Tete bij Lyon
Memphis Depay en Kenny Tete krijgen bij Olympique Lyon te maken met trainer Rudi Garcia. De 55-jarige Fransman ondertekende maandag een contract tot medio 2021 bij Lyon, dat vorige week Sylvinho ontsloeg vanwege de slechte resultaten in de Franse voetbalcompetitie.
www.rtlnieuws.nl
Je moet het maar durven, je hoofdrolspeler in de eerste minuten vermoorden
Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.
www.ad.nl
OM eist celstraf tegen Haagse die zich voordeed als mantelzorger
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een gevangenisstraf van zes maanden geëist tegen een 53-jarige vrouw uit Den Haag die zich lange tijd voordeed als mantelzorger van een hoogbejaarde vrouw. In deze periode ontvreemde de Haagse zo’n 70.000 euro van het slachtoffer.
www.nu.nl
Het rekkelijke pensioenkamp verenigt zich: ‘We rekenen onszelf de put in’
Goedemiddag, Een zekere hang naar dualisme kan de coalitiepartijen niet worden ontzegd. Ze verschillen nu weer openlijk van mening over de bestemming van de Syriëgangers en over het stikstofbeleid. Intussen zit minister Koolmees in het pensioendebat klem tussen twee vuren.
www.volkskrant.nl
Boeren proberen Gronings provinciehuis binnen te dringen
Op verschillende plekken in het land werd maandag wederom door boeren geprotesteerd. In acht provincies vertrokken boeren op hun trekker naar de provinciehuizen om te protesteren. Bij het provinciehuis in Groningen was een trekker tot aan de deur van het provinciehuis gereden en probeerden boeren vervolgens het gebouw binnen te dringen.
www.nu.nl
Rudi Garcia is de nieuwe trainer van Depay en Tete bij Olympique Lyon
Memphis Depay en Kenny Tete krijgen bij Olympique Lyon te maken met trainer Rudi Garcia. De 55-jarige Fransman ondertekende maandag een contract tot medio 2021 bij Lyon, dat vorige week Sylvinho ontsloeg vanwege de slechte resultaten in de Franse voetbalcompetitie.
www.ad.nl
Krijg het laatste nieuws over werk en carrière gratis in je mailbox
Wil je alles weten over werk, carrière en nieuwe ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Abonneer je vandaag nog op de Werkt-nieuwsbrief en krijg het laatste nieuws, rubrieken, columns en tips voor jouw loopbaan direct in je mailbox. Klik hier om je aan te melden.
www.ad.nl
Federer bevestigt deelname aan Spelen 2020
Roger Federer heeft zijn deelname aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio bevestigd. Voor de Zwitserse tennisser worden het zijn vijfde Spelen, na Sydney (2000), Athene (2004), Peking (2008) en Londen (2012). Tijdens de laatste Spelen, in 2016 in Rio de Janeiro, ontbrak hij.
www.rtlnieuws.nl
Europese Commissie naar WTO vanwege Colombiaanse heffing op patat
De Europese Commissie stapt naar wereldhandelsorganisatie WTO vanwege de Colombiaanse importheffingen op bevroren patat.
www.nu.nl
Jamai presenteert verrassingsprogramma Hoe Zal Ik Het Zeggen
Jamai Loman gaat het nieuwe RTL-programma Hoe Zal Ik Het Zeggen presenteren. In het programma verrast Loman mensen die een speciale boodschap willen overbrengen aan hun naasten.
www.nu.nl
Cast voor oorlogsfilm De Slag om de Schelde bekendgemaakt
De cast voor de oorlogsfilm De Slag om de Schelde is maandag bekendgemaakt. Onder anderen Gijs Blom, Susan Radder en Jamie Flatters zullen een rol spelen in de film, die een budget van 14 miljoen euro heeft.
www.nu.nl
Federer (38) bevestigt deelname aan Spelen 2020
www.telegraaf.nl
’Warner Bros wil pedomuziek verwijderen uit Joker-film’
www.telegraaf.nl
Vrouw gearresteerd na dragen te sexy bikini
www.telegraaf.nl
Strenge veiligheidseisen BinckBank Tour
De internationale wielrenunie UCI heeft de organisatie van de BinckBank Tour tal van maatregelen opgelegd om de veiligheid voor de renners te vergroten. De etappekoers door Nederland en België blijft in 2020 wel deel uitmaken van de WorldTour-kalender.
www.rtlnieuws.nl
Lily Allen en David Harbour bevestigen al zoenend hun relatie
Voor mensen die nog twijfelden aan de ontluikende romance tussen Stranger Things-ster David Harbour en zangeres Lily Allen is er nu bewijs. Het koppel werd voor het eerst zoenend gefotografeerd sinds de geruchtenmolen over een relatie in augustus begon te draaien. Amerikaanse media deelden foto’s van het stel dat niet van elkaar af kon blijven in New York.
www.ad.nl
Geplaagde Britse koningin leest vooral politiek fabeltje voor
De Britse vorstin opent vandaag het Lagerhuis met een troonrede. Maar wat ze voorleest is meer een verkiezingsmanifest dan beleid, want de regering-Johnson heeft macht noch meerderheid.
www.volkskrant.nl
117 boetes voor fietsers zonder licht bij Van Sijpesteijntunnel
De Utrechtse politie heeft maandagochtend 117 fietsers bekeurd omdat ze geen juiste verlichting op hun fiets hadden.
www.nu.nl
'Stranger Things-acteur David Harbour en zangeres Lily Allen een stel'
Stranger Things-acteur David Harbour en de Britse zangeres Lily Allen zijn zoenend gespot in New York. Daily Mail deelt maandag foto's van de twee. Geruchten dat Harbour en Allen een stel zijn, doen al sinds augustus de ronde.
www.nu.nl
Amerikaans leger trekt dwars door Nederland met materieel
Het Amerikaanse leger verplaatst twee grote eenheden dwars door Nederland. 3.500 militairen, 85 Abrams-tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken worden via Nederland naar Duitsland vervoerd. De verplaatsingen gaan over de weg, per trein en voor het eerst ook via binnenvaartschepen.
www.nu.nl
Dit schrijft internationale pers over Verstappen-crash
www.telegraaf.nl
Levenslang voor Brit die op voetgangers inreed
www.telegraaf.nl
Militairen opgepakt voor harddrugs
1 h
www.telegraaf.nl
Paaldans-ster: 'Mijn lichaam trekt de aandacht'
1 h
www.telegraaf.nl
Fouten in nieuw standbeeld Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic onthulde onlangs een standbeeld van zichzelf, in Malmö. De Zweedse superster is daarmee vereeuwigd in zijn woonplaats, maar niet op volledig correcte wijze. Er staan enkele fouten in de gegraveerde tekst op het standbeeld.
1 h
www.rtlnieuws.nl
OM eist 16 jaar cel en tbs voor moord op bejaarde moeder
Het Openbaar Ministerie wil dat Ton L. zestien jaar de gevangenis in gaat en tbs krijgt voor de moord op zijn moeder Mona Baartmans (79) uit Delft, schrijft Omroep West. De 61-jarige man uit Oud-Beijerland zou zijn moeder met voorbedachten rade om het leven hebben gebracht om te voorkomen dat ze vragen zou stellen over de 40.000 euro die hij had vergokt. Het geld had hij van de rekening van zijn moeder gehaald. Het lichaam van Mona Baartmans werd in november vorig jaar gevonden in een bos bij Heinenoord, in de buurt van Rotterdam. Ton L. heeft bekend zijn moeder te hebben gewurgd met een tiewrap na een bezoek aan haar man in een verpleeghuis in Den Haag.
1 h
nos.nl
Beruchte Britse kindermisbruiker dood in cel gevonden
Richard Huckle, één van de beruchtste kindermisbruikers uit de Britse geschiedenis, is dood gevonden in zijn cel. Hij zou met een geïmproviseerd steekwapen om het leven zijn gebracht.
1 h
www.rtlnieuws.nl
BinckBank Tour past veiligheidseisen aan na klachten van renners
De internationale wielrenunie UCI heeft de organisatie van de BinckBank Tour tal van maatregelen opgelegd om de veiligheid voor de renners te vergroten. De etappekoers door Nederland en België blijft in 2020 wel deel uitmaken van de WorldTour-kalender.
1 h
www.ad.nl
Belegger stapt in Uber en andere ’junk-aandelen’
1 h
www.telegraaf.nl
Amsterdammer aangehouden op verdenking van mensensmokkel
De recherche van de inspectie SZW heeft maandag in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) een 33-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van mensensmokkel, fraude en witwassen.
1 h
www.nu.nl
Blizzard kort schorsing pro-Hongkong-speler Hearthstone in na kritiek
Blizzard heeft een Hearthstone-speler die werd geschorst na een toernooi vanwege uitspraken over de situatie in Hongkong, een lagere straf opgelegd. In plaats van een jaar wordt de speler nu een half jaar geschorst, en mag hij de opbrengsten van het toernooi alsnog houden.
1 h
www.ad.nl
'Inbrekende' dierenactivist in de ban bij minister Schouten
Campagneleider Erwin Vermeulen van Animal Rights is niet langer welkom bij gesprekken over dierenwelzijn bij het ministerie van Landbouw. Reden is dat hij zonder toestemming de stallen is binnengedrongen van een konijnenfokker in het Gelderse Vragender. Vermeulen werd daarbij gearresteerd.
1 h
www.rtlnieuws.nl
De transformatie van Wijnaldum in Oranje
Na zijn twee goals tegen Wit-Rusland is Georginio Wijnaldum (28) met vijf treffers de meest scorende middenvelder uit de EK-kwalificatiereeks. Het zegt alles over zijn veranderde rol binnen het Oranje van Ronald Koeman.
1 h
www.ad.nl
Rekenrente
Pensioenfondsen moeten zich rijker kunnen rekenen dan nu is toegestaan en daarvoor moet de rekenrente omhoog. Dat vinden tientallen deskundigen uit de academische wereld en het bedrijfsleven. Fijn voor 65+’ers, maar de eventuele rekening is voor jongeren.
1 h
www.rtlnieuws.nl