Het Nieuwsblad : Homepage Articles
Het Nieuwsblad : Homepage Articles
Jonge vrouw (22) levensgevaarlijk verbrand en in coma gehouden nadat fles alcoholgel in kampvuur belandt
Een 22-jarige vrouw uit Sint-Niklaas heeft levensgevaarlijke brandwonden opgelopen nadat er een busje met alcoholgel in een kampvuur was beland. Het ongeluk gebeurde op een jeugddomein.
2 h
www.nieuwsblad.be
Hoe de uitlevering van de oudste nazi (95) opnieuw oorlogswonden in Vlaams dorp openrijt
De uitlevering van een 95-jarige nazi heeft repercussies in het Vlaams-Brabantse Meensel-Kiezegem. Dat dorp was tijdens de oorlog het decor voor een van de grootste oorlogsmisdaden, met 71 onschuldigen die net voor de bevrijding naar het concentratiekamp Neuengamme werden gevoerd. 63 van hen keerden nooit terug. Nu een voormalige kampbewaker van dat concentratiekamp in de cel zit, is er overleg met de Duitsers. Want, leert onderzoek: minstens dertien gestorven gedeporteerden kruisten het pad van de uitgeleverde kampbewaker Friedrich Karl Berger.
2 h
www.nieuwsblad.be
Geen Egyptische zon, wel Limburgse vrieskou voor Miss België-kandidaten op finalistenreis: “We moesten in bikini poseren bij min acht graden”
Limburg is niet het broeierige Egypte. Dat hebben de kandidaten van Miss België dit jaar aan den lijve mogen ondervinden. Door het coronavirus ging de jaarlijkse ‘finalistenreis’ dit jaar niet richting piramides van Gizeh, wel naar Maasmechelen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Volgens Kanye West bluft Kim Kardashian over scheiding zodat hij zich beter zou gaan gedragen
Kanye West (43) zou volgens The Sun aan zijn vrienden gezegd hebben dat zijn huwelijk met Kim Kardashian (40) nog niet voorbij is. Hij beweert dat Kim bluft over de scheiding, en dat de aankondiging een poging zou zijn om Kanye aan te sporen zich beter te gedragen.
2 h
www.nieuwsblad.be
AA Gent-voorzitter Ivan De Witte over moeilijke periode: “Niet alles mag nu in vraag worden gesteld”
Een Ghelamco Arena zonder publiek, het kostte AA Gent een fortuin, maar het bespaarde zijn bestuur ook meer expliciete supporterskritiek. Nu door de komst van Hein Vanhaezebrouck het stof gaan liggen is, wil voorzitter Ivan De Witte eindelijk een antwoord bieden op de vragen die dit vervloekte seizoen oproepen. “Het bruist hier nog altijd”, klinkt het strijdvaardig. Maar ook: “Wat u daar zegt, behoort tot het rijk der nonsens.” Welke nonsens? U leest het verderop.
2 h
www.nieuwsblad.be
Bart De Wever en televisiemaakster Petra De Pauw over heisa door documentaire ‘BDW’: “Tegen mijn natuur om op mijn woorden te letten”
Hij: protagonist in de docu ‘BDW’. Zij: auteur van het boek ‘In het hoofd van De Wever’ en de maakster van de docureeks op Eén. Samen zitten ze in het oog van een mediastormpje nu blijkt dat ook de huidige VRT-top kritiek had op reeks. Een gesprek met de leider en zijn volgster over Theo Francken, ijdelheid, Playboy en… de wet van Stampertje.
2 h
www.nieuwsblad.be
Mijn gedacht! Emily en Eddy wonen in het café van FC De Kampioenen
Mijn gedacht! Een koppel uit het West-Vlaamse Houthulst heeft hun living omgebouwd tot het café van FC De Kampioenen.
2 h
www.nieuwsblad.be
“Huis speciaal gekocht om renners te zien passeren”: de koers is vandaag enkel van hen
Geen publiek aan de start- en aankomstzone, de hellingen en de kasseistroken van Omloop Het Nieuwsblad. Corona verpest het eerste wielerfeest van het jaar. De scherprechters van de wedstrijd zullen er zaterdag dan ook wezenloos stil bij liggen, met alleen wielergekke bewoners langs de kant. Uitzonderlijk hebben die alle plaats van de wereld. “Wellicht zet ik een selfie online, om anderen jaloers te maken.”
2 h
www.nieuwsblad.be
“Zal voor iedereen wennen zijn, ook voor mijzelf”: de man die Leopold Lippens opvolgt als burgemeester van Knokke-Heist
Zoon van een bakker uit Heist, die ver van het Zoute opgroeide. Voorzitter van een voetbalploeg die wel eens een pint pakt in de kantine. Het verschil tussen de overleden en de kersverse burgemeester van Knokke-Heist kan bijna niet groter. “Ik ben Piet De Groote, niet Leopold Lippens. Maar ik heb wel zijn zegen.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Kinderen minder veilig thuis en toch is er amper hulp: “Hele systeem staat op imploderen”
De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s) zien een explosie van het aantal verontrustende situaties voor kinderen. Acht keer vaker dan normaal hebben ze het dossier zelfs moeten overmaken aan het parket. “De hulpverlening staat op imploderen”, zegt Stefan Grielens, directeur van de vrije CLB’s.
2 h
www.nieuwsblad.be
Cassatieberoep verworpen: oudste beschuldigde die voor assisenhof verscheen, moet 10 jaar de cel in
Het hof van Cassatie heeft het verzoek van Clara Maes (89, foto) verworpen tegen het arrest van het hof van assisen van Aarlen, dat haar tot 10 jaar cel veroordeelde voor doodslag op haar beste vriendin.
2 h
www.nieuwsblad.be
Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar in ‘Thuis’: “Sorry, maar zei u hartjes?”
In ‘Thuis’ werd het een emotioneel einde van de week voor twee koppels. Adil en Christine gaan voor de eerste keer naar de gynaecoloog, waar ze worden verrast door een opmerkelijke ontdekking. Daarnaast krijgen Kobe en Paulien het verdict van hun adoptieprocedure binnen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Tien jaar na leukemie-diagnose loopt Lindsey De Grande weer op EK: “Beloning van jarenlang doorbijten”
Terwijl ze nog herstelde van de teleurstelling en frustratie over haar seizoen dat ineens voorbij was, hoorde West-Vlaams loopster Lindsey De Grande (31) woensdag verrassend dat ze naar het EK indooratletiek in Polen mag. Symbolisch, want precies tien jaar geleden presteerde ze daar op haar topniveau. Tot kort nadien chronische leukemie werd vastgesteld. “Het bewijs dat doorzetten, hoe slecht ik me soms ook voel, toch ergens toe leidt.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Een jaar na val op podium in Parijs is Madonna weer de oude
Een jaar geleden brak Madonna (62) haar knie na een val op het podium van Le Grand Rex in Parijs. De ‘Queen of pop’ kondigde via een video op haar Instagram aan dat ze eindelijk weer haar concertoutfits kan aantrekken. Ze zet erbij dat ze opgelucht is dat haar outfits haar nog passen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Zelfs na 16 seizoenen blijft ‘Grey’s anatomy’ aanslaan: wat is de succesformule achter de populaire ziekenhuisserie?
Om de nog steeds populaire ziekenhuisserie Grey’s anatomy te (her)ontdekken, moet je dezer dagen niet per se op tv zijn. Streamingdienst Disney+ biedt sinds deze week alle zestien seizoenen aan. Al 369 afleveringen lang behandelen de hoofdpersonages van de reeks ziektes allerhande. In het zeventiende seizoen, dat in Amerika pas halverwege de uitzendingen zit, komt zelfs corona aan bod. “Zolang we onze vinger aan de pols van de actualiteit houden, blijven we een relevante reeks.”
2 h
www.nieuwsblad.be
Vrouw behangt slaapkamer van vriend met bewijs van zijn overspel: “Nu weten alle meisjes die langskomen dat hij een bedrieger is”
Toen de Amerikaanse Emely Zambrano ontdekte dat haar vriend haar bedroog met niet een, niet twee, maar drie andere vrouwen, zon ze op wraak. Dus verzamelde ze alle bewijzen van het overspel die ze kon vinden, printte ze alles en ging naar de doe-het-zelfzaak om sterke superlijm. “Ik ben een lief meisje, dus besloot ik zijn slaapkamer opnieuw in te richten”, klinkt het in haar TikTok-video’s die intussen al miljoenen keren bekeken zijn. “Alle meisjes die nu langskomen, zullen weten dat hij een bedrieger is.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Recordjackpot EuroMillions gevallen: geluksvogel wint 210 miljoen euro
De recordjackpot van EuroMillions, goed voor 210 miljoen euro, is vrijdagavond gevallen. De winnende combinatie was 6-12-22-29-33 en sterren 6 en 11.
6 h
www.nieuwsblad.be
Matt voelt zich erg onzeker in ‘Big brother’: “Mike zegt dat jullie op mij wilden stemmen”
In Big brother praat Matt met Nick om te weten te komen of hij een probleem met hem heeft. Hij hoorde namelijk van Mike dat zijn groepje op Matt wilden stemmen voor de nominatie om het huis te verlaten. Liese komt dit te weten, en laat het niet zomaar passeren.
6 h
www.nieuwsblad.be
‘Big brother’-bewoners confronteren Mike: “Je zet mensen tegen elkaar op!”
De bewoners van Big brother zijn niet opgezet met het stookgedrag van Mike, dus spreken ze hem hierop aan. Het geruzie wordt Naomi even te veel, en ze loopt huilend weg.
6 h
www.nieuwsblad.be
Zwaargewonde bij schietincident in Schaarbeek
In de Brusselse gemeente Schaarbeek is vrijdagavond een persoon zwaargewond geraakt bij een schietincident. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Het slachtoffer werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis maar de juiste omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk.
7 h
www.nieuwsblad.be
Interview met Harry en Meghan is “het beste dat Oprah ooit gedaan heeft”
Het interview dat Oprah Winfrey gedaan heeft met Harry en Meghan, de voormalige Britse royals, is het beste dat ze ooit gedaan heeft. Dat heeft haar vriendin en collega Gayle King gezegd in het Britse tv-programma This morning.
7 h
www.nieuwsblad.be
Ophef over vertaling van ‘inauguratiegedicht’ Amanda Gorman: ‘te witte’ Nederlandse auteur ziet van opdracht af na kritiek
De Nederlandse auteur Marieke Lucas Rijneveld gaat dan toch niet het werk van de Amerikaanse inauguratiedichteres Amanda Gorman vertalen. Gorman zelf zou akkoord gegaan zijn met de keuze voor Rijneveld, maar toch kwam er forse kritiek. Dat er geen zwarte Nederlandse voor de opdracht was aangezocht was volgens sommigen “onbegrijpelijk”.
7 h
www.nieuwsblad.be
22-jarige cafébaas komt om bij motorongeval
Xander De Roo (22) uit Tielt is vrijdagavond omstreeks 18.30 uur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval langs de Deinsesteenweg. De jongeman verloor de controle over het stuur van zijn motorfiets en belandde tegen een duiker.
7 h
www.nieuwsblad.be
Geen Slag om Vlaanderen door corona: match op Gent uitgesteld na negen besmettingen bij Club Brugge
Corona zorgt voor nog meer miserie bij Club Brugge. Vrijdag dook nog een nieuwe besmetting op, waardoor Club nu aan negen gevallen in de A-kern zit. Blauw-zwart vroeg én kreeg daarom van de Pro League (conform het Covid-19 Protocol) uitstel voor de verplaatsing naar Gent zondag. Door de uitschakeling in de Europa League is er wel een beetje speling in de kalender, al moet ook de match op Charleroi nog ingehaald worden. 11 en 18 maart worden de vermoedelijke data.
8 h
www.nieuwsblad.be
Laat doelpunt Racing Genk geeft Van den Brom opnieuw ademruimte
45 minuten lang leek John van den Brom zijn schaapjes op het droge te hebben met Genk op het veld van Charleroi. Toen zakten de Limburgers compleet in, maar ze kwamen toch met de schrik vrij dankzij een laat doelpunt van Thorstvedt. Voor Charleroi lijkt Play-off 1 erg ver weg nu.
9 h
www.nieuwsblad.be
De ‘engel in wie de duivel wakker werd’: “U heeft de onschuld ontnomen van naïeve meisjes”
“Hij staat bekend als een charismatisch man die Bijbelteksten in zijn voordeel aanwendt.” “De verdachte is een engel in wie de duivel wakker werd.” Dat kreeg de Houthalense oprichter van een evangelische gemeenschap vrijdag te horen in de rechtbank nadat hij twee vrouwen zou verkracht hebben.
9 h
www.nieuwsblad.be
Vrouw bestelt telefoon, maar ontvangt pakje yoghurt: Apple en koerierdienst stellen onderzoek in
Een vrouw uit het Oost-Chinese Anhui had omgerekend 1.300 euro betaald voor een iPhone. Een aantal dagen later lag er helaas geen nieuwe telefoon op haar te wachten: ze trof een pak yoghurt aan in haar postvak.
9 h
www.nieuwsblad.be
Saudische kroonprins gaf toelating voor operatie om Jamal Khashoggi “gevangen te nemen of te doden”
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman (MBS) heeft de goedkeuring gegeven voor een operatie om de Saoedische journalist Jamal Khashoggi “gevangen te nemen of te doden”. Dat blijkt uit een vrijdag uitgebracht Amerikaans inlichtingenrapport.
9 h
www.nieuwsblad.be
Eerste militaire operatie zit erop: waarom ook Joe Biden kiest voor ‘America First’, maar dan wel met andere bedoelingen
De eerste luchtaanval in het buitenland onder het bewind van Joe Biden roept de vraag op of de nieuwe Amerikaanse president meer trigger happy is dan zijn voorganger Donald Trump, zoals door sommigen werd verwacht.
www.nieuwsblad.be
30 jaar geleden verdween Nathalie Geijsbregts (10) op weg naar school: “Berusten kan ik niet, de verdwijning van je kind draag je heel je leven mee”
Dertig jaar geleden verdween de tienjarige Nathalie Geijsbregts. Haar ouders hadden haar afgezet aan een bushalte in Leefdaal om naar school te gaan, maar daar is ze nooit geraakt. “Ik durf het woord hoop niet meer in de mond nemen”, zegt vader Eric Geijsbregts. “De kans op een oplossing is nu heel klein.”
www.nieuwsblad.be