Het Nieuwsblad : Homepage Articles
Het Nieuwsblad : Homepage Articles
Marlène De Wouters: “Ik woon samen met een buitenlandse man en vrouw”
Haar televisiecarrière is stilletjes uitgedoofd. Maar dat betekent niet dat Marlène De Wouters (55) heel de dag stilzit. Presenteren doet ze nog steeds, maar dan wel in de privésector. En zelfs nu haar kinderen uit huis zijn, zit ze toch niet alleen. Dat vertelt ze in Dag Allemaal.
1 h
www.nieuwsblad.be
Nog een slachtoffer van de padelhype: garagist is vernielingen door buren beu
De zaakvoerder van een Honda-garage in Kalmthout is de vernielingen beu die z’n buren aanbrengen op de parking van z’n garage. Die buren, dat zijn de padelspelers van tennisclub Snauwaert, die recent drie padelvelden aanlegde. De garagist zegt wekelijks nieuwe schade te hebben aan z’n voertuigen door overvliegende padelballen. Ook z’n omheining werd al opengesneden om verloren ballen terug te halen.
1 h
www.nieuwsblad.be
LIVESTREAM. Lennart, de beste mol ooit, beantwoordt vragen van kijkers
18.240 euro: kleiner is de prijzenpot op het einde van De mol nooit geweest. Allemaal te ‘danken’ aan Lennart, de beste mol die het programma tot dusver heeft gekend. De goedlachse Kempenaar wist tot de laatste aflevering onverdacht te blijven en de boel op zeer sluwe wijze te saboteren. Hij vertelt erover tijdens een livestream op onze redactie, waarbij hij ook vragen van kijkers zal beantwoorden. Bekijk de uitzending vanaf 10.45 uur op onze website en Facebook-pagina!
2 h
www.nieuwsblad.be
PODCAST. Giro Espresso: “Volgens de huidige roze trui Filippo Ganna pakt Evenepoel vandaag het roze. Dat belooft.”
De eerste drie dagen van de Giro stelden niet teleur: Remco Evenepoel was meteen op de afspraak bij de start in Turijn, Tim Merlier spurtte naar een knappe zege op dag twee en Taco van der Hoorn zorgde voor wielerromantiek op dag drie. Maar volgens Filippo Ganna moet het mooiste nog komen: hij gokt dat Evenepoel straks zijn roze trui overneemt.
3 h
www.nieuwsblad.be
Thuiswerken is langer werken: helft Belgische werknemers klopt meer uren nu ze niet meer naar kantoor gaan
Ongeveer de helft van de Belgen geeft aan thuis meer uren per week te werken dan vroeger op kantoor. “Als je zelf je dag kan inplannen, redeneer je meer in functie van ‘Wat wil ik vandaag afgewerkt zien?’ dan ‘Wat kan ik afwerken in mijn aanwezige uren?’”
4 h
www.nieuwsblad.be
Tom Cruise stuurt zijn Golden Globes terug, NBC zal awardshow in 2022 niet uitzenden na controverse
Na groeiende kritiek op de organisatie van de Golden Globes-filmprijzen, heeft nu ook de Amerikaanse tv-zender NBC zijn conclusies getrokken. NBC kondigde maandag aan dat de zender het gala in 2022 niet zal uitzenden.
6 h
www.nieuwsblad.be
VANDAAG OVERLEGCOMITE. Regeringen hebben hun zinnen gezet op versoepelingen: liefst zo veel mogelijk, zo snel mogelijk
Met het heropenen van de terrassen is de geest uit de fles: alle regeringen van ons land hebben hun zinnen gezet op versoepelingen. Liefst zo veel mogelijk, en liefst zo snel mogelijk. “Het concept en de grote lijnen zijn in alle hoofden dezelfde”, klinkt het federaal. Enkel de experten geven nog wat tegengas, al wordt ook bij hen geen moord en brand meer geschreeuwd.
6 h
www.nieuwsblad.be
Van amateurvoetbal tot zomerfestivals: met deze plannen start Overlegcomité
Zowel de Vlaamse als de federale regering heeft een eigen exitplan opgesteld. Die plannen vormen de basis om vandaag met een gezamenlijke strategie naar buiten te komen.
6 h
www.nieuwsblad.be
Iedereen enthousiast over ‘coronapaspoort’: maar vanaf wanneer en hoe kan je zo’n pas krijgen?
Wie deze zomer op vakantie wil naar een Europees land, voegt het best ‘coronapaspoort’ toe aan zijn lijstje met reisspullen. Overheden kunnen binnenkort immers een onderscheid maken tussen mensen mét een pas en mensen zonder. Ook de poorten van grote festivals zullen enkel openzwaaien voor wie een groen pasje heeft. Maar hoe kan je zo’n pas krijgen?
6 h
www.nieuwsblad.be
“Na de experts is het nu aan de politici. Die bidden dat ze niet de verkeerde keuzes maken”
Het Overlegcomité vandaag moet een makkie worden. Op wat punten en komma’s na, zijn zowat alle politici die er hun stem mogen verheffen het eens. Dat gebeurde ooit nog. Omdat de cijfers toen zo overweldigend slecht waren dat er niets beslist kon worden. Op wat punten en komma’s na, is er over de route naar de vrijheid eensgezindheid. Dat is opmerkelijk. Zo goed zijn de cijfers niet.
6 h
www.nieuwsblad.be
Nu ook elk jaar een ‘welzijnstoets’: Weyts trekt miljoenen uit om leerachterstand in te halen en rekent op tweeduizend extra leerkrachten
Tweeduizend voltijdse krachten om de leerachterstand weg te werken en geld voor de CLB’s om aan de mentale gezondheid van leerlingen te werken. Dat is het plan van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) om de effecten van de coronacrisis in het onderwijs te beperken. Opmerkelijk: er komt ook een digitaal instrument waarmee scholen jaarlijks het welzijn van hun kinderen kunnen meten.
6 h
www.nieuwsblad.be
Vrouwelijke chauffeur richt zich tot topmagistraat Johan Sabbe: “Ik wilde niet dat het zover kwam. Maar ik moest de aanranding ondergaan”
“Hij herinnert het zich misschien niet meer. Maar ik moest de aanranding ondergaan en weet het nog alsof het gisteren was.” Op zijn eigen strafproces hoorde de Oost-Vlaamse topmagistraat Johan Sabbe dat hij twaalf maanden cel riskeert nadat hij zijn vrouwelijke chauffeur overlaadde met seksberichten, een foto van zijn “onderlichaam” stuurde en haar betastte. Hijzelf zegt dat hij enkel zijn hand op haar knie legde en gaat voor de vrijspraak.
6 h
www.nieuwsblad.be
Elf moorden bekend, volgens zijn vrouw waren het er meer dan 30: hoe Fourniret minstens twee keer per jaar “op jacht” moest
“Erger dan Dutroux.” Zo omschreef Michel Fourniret ooit zichzelf, tegenover een van zijn slachtoffers. Hij heeft elf moorden op meisjes en jonge vrouwen bekend, volgens zijn vrouw waren het er meer dan dertig. Fourniret stierf maandag in Parijs, veel moordgeheimen gaan mee in zijn graf. Dit is het levensverhaal van een man die een goudschat wist scheef te slaan, die in een kasteel ging wonen en seriemoordend door de Ardennen trok. En die niet liever deed dan spelen met de voeten van de speurders die op hem joegen.
6 h
www.nieuwsblad.be
Coens snijdt België in Zwitserse schijven: Vlaamse coalitiepartners zien brood in voorstel CD&V
CD&V-voorzitter Joachim Coens wil dat de volgende staatshervorming vertrekt bij de gemeenten. “Alles wat we dicht bij de burger kunnen doen, doen we daar. Alleen wanneer het beter is om samen te werken, tillen we het naar Vlaanderen, België of Europa.” N-VA zegt geen neen tegen “het confederale model van Coens”. Open VLD-minister Bart Somers is dan weer gecharmeerd door de eerste viool die de gemeenten zouden spelen.
6 h
www.nieuwsblad.be
Ouders slaan zelf maaltijden over zodat kinderen kunnen eten in ‘Zorgen voor mama’
In Zorgen voor mama maakt Kristel Verbeke (45) vanavond kennis met de piepjonge Stefanie uit Beringen. Ze is amper 21, maar heeft al drie kinderen: na Daylano (2) en Luana (3) beviel ze vorige zomer van Damian. Inkomsten heeft Stefanie niet. Om hun drie kindjes eten te kunnen geven, slaat ze samen met haar partner Alessio zelf maaltijden over. Met vallen en opstaan probeert het koppel toch een toekomst uit te bouwen.
6 h
www.nieuwsblad.be
Radiozender Nostalgie krijgt er een broertje bij
Radiozender Nostalgie krijgt er een digitaal broertje bij: Nostalgie+ zal vanaf 17 mei de klok rond muziek uit de 60’s, 70’s en 80’s uitzenden.
6 h
www.nieuwsblad.be
Verovert Remco Evenepoel vandaag de roze trui? Vierde etappe is op maat van jonge Belg
Krijgen we vandaag waar héél België al lang van droomde: Remco Evenepoel in de roze trui? De Belg is intussen opgerukt naar de derde plaats en vindt in de Apennijnen een lastige rit naar zijn hart. Huidig rozetruidrager Filippo Ganna ziet de bui al hangen.
6 h
www.nieuwsblad.be
Wanneer ‘No sweat, no glory’ angstzweet wordt: vijf tips van sportpsychologen voor Club Brugge, leider in nood
“Het zit tussen de oren, want het is zeker geen fysiek verhaal”, zei Philippe Clement vrijdagavond na de 3-0 in Genk. En de coach kan het weten. Na twee speeldagen in de play-offs is de voorsprong van Club Brugge geslonken tot vijf punten. Maar wat voor meer onrust zorgt: het anders zo zichtbare No sweat, no glory ontbreekt de laatste tijd. Sportpsychologen Jef Brouwers en Michaël Verschaeve geven blauw-zwart vijf tips om de knop om te draaien.
6 h
www.nieuwsblad.be
Jimmy Janssens (31) is na jaren wroeten de oudste grote-ronde-debutant in Giro: “Mijn fout? Te veel op café gezeten”
Hij is de antipode van Remco Evenepoel. Jarenlang wroette Jimmy Jansens op het allerlaagste profniveau. Hij sleurde met bakken appelsienen, klopte aan bij de VDAB, koerste van lieverlee in Taiwan en hield geen halve euro over aan zijn gezwoeg. Tot de vader van de broers-Roodhooft hem opmerkte. Vandaag is de 31-jarige Jimmy Janssens van Alpecin-Fenix de oudste grote-ronde-debutant in deze Giro. “Het scheelde geen haar of ik had het opgegeven.”
6 h
www.nieuwsblad.be
Trainer van Wout van Aert wacht nog op groen licht na blindedarmontsteking: “Niets overhaasten”
Wout van Aert is momenteel aan het rusten nadat hij vrijdag in Herentals geopereerd werd aan een ontstoken blindedarm. Hoe het nu verder moet richting Tour, is voor iedereen op dit moment onduidelijk.
6 h
www.nieuwsblad.be
Luchtballon vliegt tegen elektriciteitskabels en crasht: 4.000 gezinnen meer dan 24 uur zonder stroom
Meer dan 4.000 gezinnen in Kazachstan zaten zondag meer dan 24 uur zonder stroom nadat een luchtballon tegen elektriciteitskabels vloog. Er raakte niemand gewond tijdens het ongeval omdat de mand van de ballon leeg was en alle weggebruikers zich op tijd uit de voeten konden maken. De heteluchtballon is eigendom van een zakenman, maar het onbemande ding was weggewaaid door een hevige rukwind. De man heeft zich verontschuldigd voor het ongemak.
7 h
www.nieuwsblad.be
“Grote fout gemaakt door te willen helpen”: Veerle Heeren zet tijdelijk stap opzij na vaccinatierel
“Ik wil mij oprecht verontschuldigen voor de grote fout die ik heb begaan.” Veerle Heeren (56) vroeg en kreeg gisteravond vergiffenis voor haar vroegtijdige vaccinatie, ondanks de eis van de oppositie tot ontslag. Officieel blijft ze burgemeester, maar ze zal wel voor onbepaalde tijd een stap opzijzetten. Die verrassende boodschap kwam een halfuur na de gemeenteraad die ze net – met dank aan haar coalitiepartners – had overleefd.
www.nieuwsblad.be
Kruitvat Jeruzalem ontploft: raketten over en weer vormen dieptepunt van dag vol geweld
Jeruzalem was gisteren de hele dag in de greep van geweld tussen Palestijnse betogers en de Israëlische politie. Toen ook Hamas raketten afschoot vanuit Gaza, werd de situatie nog explosiever. Onder meer verschillende kinderen zouden omgekomen zijn bij het geweld.
www.nieuwsblad.be
Veerle Heeren (CD&V) zet dan toch voor onbepaalde tijd stap opzij als burgemeester
Veerle Heeren, de CD&V-burgemeester van Sint-Truiden die zwaar onder vuur ligt nadat aan het licht kwam dat verschillende van haar naasten en medewerkers al gevaccineerd werden, zet tijdelijk een stap opzij.
www.nieuwsblad.be
James Cooke loopt naakt rond de studio van ‘De Cooke & Verhulst show’ door verloren weddenschap
James Cooke deed een straffe uitspraak in de eerste week van De Cooke & Verhulst show. Als Lennart de mol bleek te zijn, zou hij naakt rond de studio lopen. En zo geschiedde...
www.nieuwsblad.be
ACV weigert cao te tekenen rond loonmarge van 0,4 procent
De christelijke vakbond ACV weigert een cao te tekenen rond een loonmarge van 0,4 procent. Dat zegt woordvoerder David Vanbellinghen maandag na afloop van een vergadering van het bestuur van de vakbond over het bemiddelingsvoorstel van de regering over de lonen. Wel wil ACV nog rond de tafel zitten over andere onderwerpen, zoals het minimumloon, einde loopbaan en mobiliteit.
www.nieuwsblad.be
Jeroen Brouwers wint de Libris Literatuurprijs
De Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers heeft maandagavond de Libris Literatuurprijs gewonnen. Brouwers was genomineerd met zijn boek ‘Cliënt E. Busken’. De winnaar ontvangt 50.000 euro.
www.nieuwsblad.be
Lotte, vriendin van mol Lennart Driesen: “Ik heb het geheim zelfs in zijn slaap proberen te ontfutselen”
“Ik hoop over een paar maanden weer anoniem een pint te kunnen gaan drinken en samen met mijn vrienden te kunnen zwanzen over dit avontuur”, zegt Lennart Driesen (26) een dag na de grote finale van ‘De Mol’ op Play4. Of dit ijdele hoop is, moet nog blijken nu hij bejubeld wordt als ‘de beste mol ooit’. Ook zijn moeder Nicole en vriendin Lotte vielen van hun stoel bij de ontknoping. “Ik heb hem voortdurend in het oog gehouden, maar Lennart is altijd zichzelf gebleven.”
www.nieuwsblad.be
Vrijwilligers van vaccinatiecentrum Vorst stuurden sms’jes naar kennissen voor restvaccins
Na de vaccinatierel in Sint-Truiden is er nu ook ophef over de werkwijze van enkele vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Vorst, zo meldt de Brusselse nieuwssite Bruzz.be. Enkele medewerkers zouden de voorbije weken sms’jes hebben gestuurd naar kennissen zodat die voor hun beurt ingeënt konden worden met restvaccins. En die kennissen konden op hun beurt nog eens anderen uitnodigen...
www.nieuwsblad.be
Tibau (18) komt om in auto vol vrienden, chauffeur was al eens veroordeeld voor dronken rijden: “Je was een gouden jongen”
Bij een verkeersongeval in Lille is zondagnacht de 18-jarige Tibau Verelst uit Kasterlee om het leven gekomen. Hij zat samen met vier andere jongens in de auto. Zij raakten lichtgewond. De 21-jarige bestuurder verloor de controle over het stuur en knalde tegen een boom. De man bleek onder invloed van alcohol en wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor onder andere onopzettelijke doding. In het verleden werd hij al eens veroordeeld voor dronken rijden. “Tibau was een gouden jongen.”
www.nieuwsblad.be