Het Nieuwsblad : Homepage Articles
Het Nieuwsblad : Homepage Articles
Billie Eilish op handen gedragen in een oorverdovend Sportpaleis: gouden visitekaartje van het fenomeen
Die Billie Eilish, dat is een fenomeen. Wordt gezegd. Dat heeft de twintigjarige Amerikaanse met verve bewezen. Waar haar publiek een nieuwe definitie gaf aan “oorverdovend”, gaf zij haar visitekaartje af. Een gouden. ‘You made me hate this city’, klinkt het in afsluiter ‘Happier than ever’. Maar geen plek waar de liefde voor Eilish zo groot is als het Antwerpse Sportpaleis dinsdagavond.
4 h
www.nieuwsblad.be
Davinia Vanmechelen kleurt tegen Luxemburg de uitzwaaiwedstrijd van de Red Flames met drie goals en drie assists
De Red Flames (FIFA-19) hebben hun laatste oefenwedstrijd voor het EK Luxemburg (FIFA-113) ruim gewonnen. Bondscoach Ives Serneels stuurde zijn B-ploeg tussen de lijnen, maar die kende amper problemen met de Luxemburgers. Het werd 6-1, met Davinia Vanmechelen als uitblinkster met een voet in elke goal.
5 h
www.nieuwsblad.be
Outfit geïnspireerd door Peaky Blinders, van de camera’s trokken ze zich niks aan: twee jonge Belgen opgepakt na miljoenenroof op kunstbeurs
Twee Belgische mannen van 22 en 26 jaar oud zijn dinsdag opgepakt na een bizarre en gewaagde overval op de stand van een exclusieve juwelier op de gerenommeerde kunstbeurs TEFAF in het Nederlandse Maastricht. De overval met een miljoenenbuit vond midden op de beursdag plaats, onder het oog van honderden beveiligingscamera’s en te midden van de vele bezoekers.
5 h
www.nieuwsblad.be
Hondenkweker (64) werd doodgestoken in caravan, vrouw die bij hem inwoonde is hoofdverdachte: “Ze is altijd een moeilijk karakter geweest”
Bij zijn huurcaravan in de bossen van Herselt is maandagavond het levenloze lichaam van hondenkweker R. D. T., 64 aangetroffen. Het lichaam vertoonde steekwonden. Caroline D. die tijdelijk bij hem woonde, is opgepakt.
5 h
www.nieuwsblad.be
Turkije staakt verzet tegen NAVO-lidmaatschap Finland en Zweden
Turkije staakt zijn verzet tegen de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. Dat heeft de Finse president Sauli Niinistö aangekondigd. Turkije zal tijdens de NAVO-top in Madrid de uitnodiging aan Finland en Zweden om lid te worden ondersteunen. De beslissing opent de weg voor een snel lidmaatschap van de twee landen tot de verdragsorganisatie.
6 h
www.nieuwsblad.be
Yanina Wickmayer in de wolken met eerste grand slam-zege in drie jaar: “Moeders bezitten superkrachten”
Een stevig vuistje, een forse jubelkreet en een stralende glimlach die Court 9 volledig vulde: zo onthaalde Yanina Wickmayer (WTA 603) haar eerste grand slam-zege in drie jaar. Terechte vreugde, gezien de glans waarmee ze de Chinese Lin Zhu, toch het nummer 99 van de wereld, met 6-4 en 6-2 opzij zette. In de tweede ronde krijgt ze de 25-jarige Letse Jelena Ostapenko (WTA 17) tegenover zich, de primus van Roland Garros 2017.
6 h
www.nieuwsblad.be
“Het kan me verdomme niet schelen dat ze wapens dragen. Laat ze binnen”: Donald Trump wist dat veel betogers op 6 januari gewapend waren
Donald Trump wist dat veel betogers die op 6 januari naar Washington D.C. waren gekomen voor zijn toespraak – en die even later het Capitool zouden bestormen – gewapend waren. Dat heeft Cassidy Hutchinson, een topmedewerker van zijn toenmalige stafchef Mark Meadows, dinsdag getuigd voor de commissie van het Amerikaanse Congres over de bestorming.
6 h
www.nieuwsblad.be
Fietser (78) overleden na aanrijding met wagen in Edegem
Op de Prins Boudewijnlaan in Edegem heeft dinsdagavond een dodelijk verkeersongeval plaatsgevonden. Een 78-jarige fietser wilde de weg oversteken, maar werd gegrepen door een wagen. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
6 h
www.nieuwsblad.be
Ghislaine Maxwell veroordeeld tot 20 jaar cel
Ghislaine Maxwell (60) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. De Britse werd einde vorig jaar al schuldig bevonden aan het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met zedendelinquent en miljardair Jeffrey Epstein.
6 h
www.nieuwsblad.be
Margot Robbie en Ryan Gosling voor het eerst samen te zien als Barbie en Ken
Er hoeft niet altijd gevloekt en gescholden te worden op sociale media. Soms passeren er ook beelden waar iedereen goedgezind van wordt. Zoals die van Margot Robbie (31) en Ryan Gosling (41) op de set van ‘Barbie’. De acteurs werden dinsdag opgemerkt in Los Angeles in kleurrijke outfits met bijpassende rollerskates.
6 h
www.nieuwsblad.be
Waarom mensen op sociale media sinds de vernieting van Roe vs. Wade opeens massaal “kampeerplaatsen” aanbieden
Sinds de vernietiging van het historische Roe vs. Wade-arrest, dat een einde maakte aan het grondwettelijk recht op abortus in de Verenigde Staten, circuleren raadselachtige filmpjes op sociale media. Vrouwen bieden elkaar “kampeerplaatsen” aan, of een “plek om te gaan shoppen”. Daarmee bedoelen ze dat ze op een plaats wonen waar abortus nog legaal is, en dat ze hun huis aanbieden als veilige plek voor wie het nodig heeft.
7 h
www.nieuwsblad.be
Biden probeert bij te sturen, maar ook niet te hard: hoe migratiepolitiek sinds Trump amper is veranderd
“Deze doden zijn op rekening van Biden te schrijven. Ze zijn het resultaat van zijn dodelijke opengrenzenpolitiek”, zei de Texaanse gouverneur Greg Abbott na het drama in San Antonio. Een vreemd verwijt van de Republikein. De migratiepolitiek van de VS is sinds het vertrek van Donald Trump amper veranderd. Opmerkelijk is dat die mensen zonder papieren meer aantrekt dan afstoot. En dat Biden wel probeert bij te sturen, maar ook niet te hard.
8 h
www.nieuwsblad.be
Twee Belgen om het leven gekomen bij klimongeval in Zwitserland
Bij een ongeval in het Zwitserse Zinal zijn dinsdag drie bergklimmers om het leven gekomen, twee Belgische mannen (beide 31 jaar oud) en een Franse vrouw (28). Dat schrijven lokale media.
8 h
www.nieuwsblad.be
Amerikaanse basketbalvedette Brittney Griner minstens tot eind dit jaar in Russische cel
De Amerikaanse basketvedette Brittney Griner moet minstens tot eind dit jaar in een Russische cel blijven. Een rechtbank in de hoofdstad Moskou verlengde haar aanhouding tot 20 december, zo vernam het door de Russische staat gecontroleerde nieuwsagentschap TASS dinsdag.
8 h
www.nieuwsblad.be
“Ik ben er met de schrik van afgekomen”: huisarts werd gegijzeld door patiënte met psychologische problemen
Een 32-jarige vrouwelijke huisarts is maandagavond een uur lang gegijzeld door een patiënte uit de Pelikaanstraat. A.B. (49) had haar dokter om medicatie gevraagd. Toen die weigerde, keerde de vrouw zich tegen haar huisarts. A.B. kampt al lange tijd met psychische problemen. “Twee weken geleden bedreigde ze mijn vader en tweejarige neefje nog met een mes”, vertelt de buurvrouw.
8 h
www.nieuwsblad.be
Koning Filip zoekt 50 helden om samen de nationale feestdag te vieren
Koning Filip gaat op zoek naar helden: Belgen die met kleine daden een groot verschil maken. Vijftig van hen –?en de persoon die hen heeft genomineerd?– mogen met de koninklijke familie de nationale feestdag meemaken.
9 h
www.nieuwsblad.be
Binnenkijken in het voormalige penthouse van Amber Heard en Johnny Depp, te koop voor 1,6 miljoen euro
Het penthouse waarin Johnny Depp en Amber Heard woonden, is op de huizenmarkt gekomen voor 1,6 miljoen euro. Het is gevestigd in het Eastern Columbia Building in Los Angeles en beschikt over een gigantisch dakterras met zwembad. Vanaf dat punt heb je een adembenemend zicht over de city of angels. Geïnteresseerden krijgen voor die fikse prijs ook nog twee badkamers en een luxueus uitgeruste keuken. Minpuntje als de nieuwe inwoners een dispuut hebben: er is maar één slaapkamer. Al is de living ruim genoeg om nog een extra een slaapbank te installeren.
9 h
www.nieuwsblad.be
Brand legt tienduizenden euro’s aan tenten van Chiromeisjes in de as: zomerkamp hangt aan zijden draadje
Een maand voor vertrek dreigen de meisjes van Chiro Savio halsoverkop hun kamp af te moeten blazen. Aanleiding is een brand die al hun tenten vernielde.
9 h
www.nieuwsblad.be
Drummer Ashton Irwin van 5 Seconds of Summer kreeg symptomen van beroerte tijdens optreden in Texas: “Ik zag plots niets meer”
De Australische band 5 Seconds of Summer trad 26 juli op in Houston Texas, maar wat voor velen een geweldige show had moeten worden, draaide uit op een medische interventie. Aston Irwin (27) kreeg tijdens het optreden symptomen van een beroerte, waarna hij in elkaar stortte achter zijn drumstel. De drummer werd naar het ziekenhuis gebracht maar stelt het volgens de andere leden van de band momenteel goed.
9 h
www.nieuwsblad.be
Vijftien wielertoeristen komen zwaar ten val op jaagpad, medisch interventieplan tijdelijk afgekondigd
Een vijftiental wielertoeristen uit het Antwerpse Boom zijn dinsdagnamiddag zwaar ten val gekomen op het jaagpad in Gijzegem. Enkelen liepen zware verwondingen op, maar niemand verkeert in levensgevaar. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) kondigde tijdelijk het medisch interventieplan af.
9 h
www.nieuwsblad.be
Frituristenkoppel blikt tevreden terug op ‘Da’s dikke liefde’: “Ons leven is voorgoed veranderd”
Het eerste seizoen van ‘Da’s dikke liefde’ op Play4 zit erop. Vier koppels gingen de uitdaging aan om op zes maanden tijd komaf te maken met hun ongezonde levensstijl. Friturist Frederick Vandenheede (43) en zijn partner Sofie Verhegge (44) uit Deinze verloren samen meer dan dertig kilo. “Eigenlijk herken ik niet meer wie we waren, zes maanden geleden.”
www.nieuwsblad.be
Wout van Aert bevestigt dat knieprobleem is opgelost: “Ik ben klaar voor mijn vierde Tour”
De berichten gingen al de goede kant uit, maar nu hefet Wout van Aert zelf bevestigd dat zijn knieblessure, die hem van het BK hield, verleden tijd is.
www.nieuwsblad.be
Kremlin “bereid om oorlog vandaag te stoppen”, maar geen schijn van kans dat Oekraïne zich overgeeft
Oekraïne kan de oorlog vandaag nog doen stoppen, tenminste als het land zich overgeeft. Dat zegt Dmitri Peskov, de woordvoerder van Vladimir Poetin. Overmoedig spierballengerol? “Langzamerhand is Rusland aan het winnen”, zegt oud-kolonel Luc De Vos.
www.nieuwsblad.be
Brit breekt met slechts één vinger het Guinness World Record deadliften
Steve Keeler (48) heeft het Guinness World Record deadliften verbroken met slechts één vinger. De Brit slaagde erin 129,5 kg, even zwaar als een driezitsbank, acht seconden lang op te tillen. Het vorige record stond al 10 jaar op naam van de Armeniër Benik Israyelyan, die 121,7 kg kon optillen.
www.nieuwsblad.be
‘Law & Order’-actrice Mary Mara (61) verdronken tijdens zwemmen
De Amerikaanse actrice Mary Mara (61), bekend van haar rollen uit televisieseries als ‘Law & Order’, ‘ER’, en ‘Criminal Minds’, is zondag overleden. Dat heeft haar manager bevestigd.
www.nieuwsblad.be
Een stukje groen in plaats van stenen? In deze stad krijg je tot 500 euro premie als je jouw terras uitbreekt
Bruggelingen die hun terras, voortuin of achtertuin ontharden, krijgen daarvoor voortaan een financieel duwtje in de rug: 10 euro per vierkante meter. De premie kan oplopen tot zelfs 500 euro, het absolute maximum. “We willen meer ruimte voor groen en water”, klinkt het bij het stadsbestuur.
www.nieuwsblad.be
Bedrijfswagen is vooral mannenzaak: dit zijn de populairste extralegale voordelen bij Belgen
Door de hoge lasten op arbeid is België het paradijs voor alternatieve verloningsvormen. Dat zijn alternatieven die fiscaal en sociaal gunstiger behandeld worden dan loon in cash. Wat zijn de populairste extralegale voordelen en zijn er verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers? Een overzicht.
www.nieuwsblad.be
Oekraïners getuigen na raketinslag op winkelcentrum: “Dit was een veilige plek, ik had nooit gedacht dat ze die zouden aanvallen”
Na de aanval op het winkelcentrum in Krementsjoek in Oekraïne waarbij al zeker 18 doden geteld zijn, sijpelen de getuigenissen binnen. Bij de slachtoffers van de aanval heerst voornamelijk onbegrip: “Het was een veilige plek. Ik had nooit gedacht dat ze die zouden aanvallen.”
www.nieuwsblad.be
Nieuw spoor in jacht op nazi-fortuin: staat het geld al bijna 80 jaar op één mysterieuze rekening?
Staat er al 78 jaar een nazi-fortuin van naar schatting 1 miljard dollar te sluimeren op één mysterieuze bankrekening? Wat begon als een zoektocht van één man die per ongeluk op een verloren gewaand document stootte, is intussen uitgebreid naar een internationale zoektocht die voorlopig vastloopt op een al even mysterieuze bank.
www.nieuwsblad.be
Twee inzittenden van neergestort vliegtuigje in Nederland overleden
De twee inzittenden van het vliegtuigje dat dinsdagmorgen in het noorden van Nederland is neergestort, zijn overleden. Dat meldt de brandweer, aldus Omroep Flevoland. De reddingsactie is nu een bergingsoperatie geworden. Het toestel is neergestort in het Zwarte Meer tussen de Noordoostpolder en Overijssel.
www.nieuwsblad.be