De Standaard : Ds Live
De Standaard : Ds Live
Voor hij Ilse Uyttersprot ontmoette, had Jürgen D. al een spoor van vernieling achter zich gelaten
Op het proces rond de dood van Ilse Uyttersprot zijn ex-partners en vrienden van beklaagde Jürgen D. aan het woord gekomen. Ze schetsten een geschiedenis van geweld en psychologische manipulatie, van zijn tienerjaren tot vandaag.
1 h
De Standaard
Bouchez: ‘De hervorming van Van Peteghem gaat nog niet ver genoeg’
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ziet goede punten in de belastinghervorming van Vincent Van Peteghem, ‘maar mag geen geld kosten aan wie werkt, spaart en investeert’.
2 h
De Standaard
Mildere koers en Donald Trump kosten CNN-topman en ‘visieloze handpop’ Chris Licht de kop
‘Licht’s out!’ kopten de Amerikaanse kranten woensdag. Chris Licht wordt na zestien woelige maanden aan het roer van CNN overboord gegooid. De onvrede over zijn leiderschap broeide al even. Een recent, bijtend profielstuk in The Atlantic gaf de doodsteek.
2 h
De Standaard
Acid haalt in nieuwe video opnieuw uit naar Reuzegom-advocaten
Een week nadat Youtube zijn account een week schorste na de veelbesproken Reuzegom-video, heeft Acid weer een video online geplaatst. Daarin doet de influencer niet wat de titel ervan – ‘Het spijt me Reuzegom, sorry’ – belooft. Hij insinueert zelfs dat advocaat Joris Van Cauter een dreigbrief zelf geschreven heeft.
2 h
De Standaard
Vergeten baby sterft in snikhete wagen: ‘Dit kan elke ouder overkomen’
Een baby van zes maanden is woensdagmiddag overleden door oververhitting nadat haar moeder haar in de wagen was vergeten. ‘Uit hersen­onderzoek blijkt dat het brein van een nieuwe ouder er hetzelfde uitziet als dat van een puber.’
2 h
De Standaard
Elio Di Rupo op Vlaamse feestdag ‘in het hol van de leeuw’
Wie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.
2 h
De Standaard
Brusselse crimineel ontsnapt uit gevangenis in Guinee
De Brusselse crimineel Ibrahim Akhlal (27) is er opnieuw in geslaagd om uit de gevangenis te ontsnappen. Ditmaal deed hij dat in Conakry, de hoofdstad van Guinee, schrijven lokale media. Hij was daar in de cel beland nadat hij er in december 2022 opgepakt werd. De Belg moet in ons land nog een celstraf van 21 jaar uitzitten.
3 h
De Standaard
Test Aankoop waarschuwt voor belangenvermenging bij terugbetaling geneesmiddelen
Experts die zelf beslissen of er een belangenconflict is en de farma-industrie die als waarnemer mee aan tafel zit: een onderzoek van Test Aankoop waarschuwt voor belangenvermenging bij de terugbetaling van geneesmiddelen.
4 h
De Standaard
Jambon blijft worstelen met de consultancycijfers
Vlaams minister-president Jan Jambon kan nog altijd niet de volledige en precieze cijfers geven van wat de Vlaamse administratie uitgeeft aan consultancy.
4 h
De Standaard
Wie kent het geheim van een goed leven?
Moet je oud en wijs zijn om de trucs van het leven te kennen? Het lijkt erop. En we geloven het graag. En toch kun je eraan twijfelen.
4 h
De Standaard
India op weg om China als productiehotspot te overtreffen
Multinationals willen hun productie over meer landen spreiden om minder afhankelijk te zijn van China. Dat blijkt uit een onderzoek van vermogensbeheerder Schroders. India is voorlopig de grote winnaar.
4 h
De Standaard
Frankrijk reageert geschokt na ‘absoluut laffe aanval’ op kinderen
Frankrijk is in shock nadat een man donderdagochtend zes mensen, onder wie ook kinderen, had aangevallen met een mes in een park in Annecy.
5 h
De Standaard
Hoe slechter de benen, hoe beter de documentaire
De Netflixdocumentaire Tour de France: unchained moet ervoor zorgen dat ook wie niet weet wat een derailleur is, verslingerd raakt aan de koers. Met de spectaculaire Tour van 2022 heeft het daarvoor het gedroomde bronmateriaal.
5 h
De Standaard
De gondelier van Cherson redt mensen én dieren: ‘Mensen wachten op daken en het boeit de Russen niets’
Olexiy Sandakov (45) woont sinds 2017 in Cherson en heeft de stad nooit verlaten, ook niet wanneer ze maandenlang bezet werd door de Russen. De instorting van de Nova Kachovka-dam is een nieuw dieptepunt. ‘Dit is zo dom. Welke voordelen halen de Russen hiermee? Ik zie ze niet.’
5 h
De Standaard
Nederlandse reformistische partij voor het eerst te zien in tv-spot, maar niet op zondag
De leden van de streng protestantse Nederlandse partij SGP lijken het er nu toch over eens dat de tv niet louter een werktuig van de duivel is. Woensdag was na decennialange interne weerstand voor het eerst een spotje van de partij te zien tijdens de Zendtijd voor Politieke Partijen.
5 h
De Standaard
Kunst voor de duiven van morgen
Kunst in de openbare ruimte beroert wel vaker de gemoederen. Dat was in Parijs aan het einde van de negentiende eeuw niet anders dan in Rotterdam nu.
5 h
De Standaard
Russische propaganda blundert met ‘uitgeschakelde tanks’ die eigenlijk pikdorsers zijn
‘Vernietiging van vreemde gepantserde voertuigen, waaronder Leopard-tanks’, heet een video in het Telegramkanaal van het Russisch ministerie van Defensie. Erg overtuigend zijn de beelden niet. Er wordt vanop een grote afstand gefilmd en de beelden zijn in het zwart-wit. Al lijken de silhouetten van het ‘legermateriaal’ een leugen bloot te leggen.
5 h
De Standaard
Moet ik dan geen tol betalen? Jawel, de péage gaat elektronisch
De A79 in Frankrijk is de eerste snelweg waar de tol volledig elektronisch wordt geïnd. Wie zich niet registreert, riskeert een boete tot 375 euro.
5 h
De Standaard
Vingegaard grijpt de macht in de Dauphiné
Jonas Vingegaard heeft in Salins-les-Bains met een straffe solo de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen en neemt de leiderstrui over van Mikkel Bjerg.
5 h
De Standaard
Van Quickenborne verdedigt werkstraffen: ‘Vaak meer impact dan opsluiting’
Oud-minister van Justitie Koen Geens wil dat werkstraffen in sommige gevallen toch op een uittreksel uit het strafregister komen. Huidig minister Van Quickenborne waarschuwt in de Kamer dat je zo de essentie van de werkstraf onderuithaalt.
5 h
De Standaard
Dante Vanzeir krijgt rijverbod voor rijden onder invloed met telefoon in de hand
De Leuvense politierechtbank heeft profvoetballer Dante Vanzeir veroordeeld tot een rijverbod en een geldboete voor rijden onder invloed en voor gsm-gebruik achter het stuur.
6 h
De Standaard
Waarschuwingsfase van ozon- en hitteplan geactiveerd
Door het warme weer is de waarschuwingsfase van het federale ozon- en hitteplan en het Vlaamse warmteactieplan geactiveerd. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel).
7 h
De Standaard
Inflatie drijft studiekosten op: hoeveel kost een jaar studeren?
De prijs van hoger onderwijs blijft jaar na jaar stijgen. Welke kosten komen er allemaal op u af als u, of uw zoon of dochter gaat studeren?
7 h
De Standaard
New York, gesmoorde stad
Bosbranden razen door Canada en de rook kleurt de Amerikaanse Oostkust oranje. Voor de luchtkwaliteit geldt er code rood. De skylines van de stad die nooit slaapt, zijn gehuld in een troebele smog.
7 h
De Standaard
E19 in Meer volledig afgesloten door ongeval met vrachtwagens
De E19 is volledig afgesloten in Meer, richting Breda, na een ongeval met twee vrachtwagens, waaronder een tankwagen. Er ontstond een brand die veel rookontwikkeling met zich meebrengt.
7 h
De Standaard
Eurozone is in recessie beland
De economie van de eurozone is in de eerste drie maanden van het jaar in een milde recessie beland. Dat blijkt donderdag uit cijfers van Eurostat.
9 h
De Standaard
Man valt groep Franse kinderen aan: zeker acht gewonden
In Annecy, in het departement Haute-Savoie, in het oosten van Frankrijk, heeft een man met een mes kinderen aangevallen in een speeltuin. Er zouden acht gewonden zijn.
De Standaard
Beelden opgedoken van nasleep vechtpartij tussen kajakkende Brusselse agenten en scholieren
Er zijn videobeelden opgedoken die de nasleep tonen van de vechtpartij tussen Brusselse politieagenten en Brusselse scholieren. De feiten speelden zich afgelopen donderdag af tijdens een afvaart van de Lesse.
De Standaard
Deme gestart met bouw eerste grote Amerikaanse windmolenpark in zee
In de Verenigde Staten is gestart met de bouw van het eerste offshore windmolenpark op commerciële schaal in het land. Een schip van Deme plaatste de eerste fundering.
De Standaard
Nederlandse jongeren opgepakt voor voorbereiden aanslag in België
Een 19-jarige inwoner van het Nederlandse Deventer is deze week opgepakt omdat hij mogelijk samenwerkte met zeven IS-sympathisanten uit ons land. In dezelfde zaak blijkt vorige maand ook een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden.
De Standaard