Gazet van Antwerpen : Homepage
Gazet van Antwerpen : Homepage
Lotte Kopecky snelt naar winst in GP Le Samyn
Lotte Kopecky (Liv Racing) is in vorm en dat heeft ze bekroond met een klassieke zege. De Belgische kampioene was na een langgerekte sprint de snelste in de GP Samyn.
www.gva.be
‘Kangoeroe van Deurne’ op slag dood na ongeval Antwerpse Ring?
De kangoeroe van Deurne, die vorig jaar in mei opdook en sindsdien af en toe werd waargenomen, is dood. Vermoedelijk is het diertje afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een aanrijding op de Antwerpse Ring, aan afrit Deurne. Alhoewel: volgens de Antwerpse politie is het nog niet 100% zeker dat het aangereden dier dat is gevonden, een kangoeroe is.
1 h
www.gva.be
Erehaag applaudisseert dorpsfiguur Jefke Prims naar laatste rustplaats
Meer dan tweehonderd mensen vormden dinsdagmiddag een erehaag om Grobbendonkenaar Jefke Prims (71) een laatste maal te groeten en hem te bedanken voor een leven van alomtegenwoordigheid en dienstbaarheid. Toen de lijkwagen met daarin de urne van Jefke passeerde klonk een spontaan applaus. Een opmerkelijk afscheid in coronatijd.
1 h
www.gva.be
Saint Laurent brengt collectie prijzige sportartikelen en zelfs slee uit
Saint Laurent lanceert onder leiding van creatief directeur Anthony Vaccarello een nieuwe collectie: The Winter Game. Het gaat om allerlei sportartikelen zoals ski’s, een basketbal en zelfs een slee om mee door de sneeuw te glijden.
2 h
www.gva.be
Waarom de kans klein is dat vaccinaties verplicht worden voor zorgpersoneel
Er lijkt voorlopig weinig politieke bereidheid om de vaccinatie voor het zorgpersoneel te verplichten, zoals onder meer de ziekenhuiskoepel Zorgnet-Icuro vraagt. Zowel de Vlaamse als de Brusselse en Waalse regeringen zweren nog steeds bij vrijwilligheid.
2 h
www.gva.be
Tweede seizoen ‘Château Planckaert’ al in mei op tv
De opnames zijn nog volop bezig, maar Eén lost enkele eerste beelden uit het tweede seizoen van het succesvolle Château Planckaert. Een concrete startdatum is er nog steeds niet, al garandeert de zender dat de nieuwe afleveringen al in mei op tv zullen komen.
3 h
www.gva.be
Van Gucht: “Belasting op ziekenhuizen is duidelijk gestegen”
In de Belgische ziekenhuizen zijn momenteel 1.936 coronapatiënten opgenomen. De bezetting blijft toenemen: twee weken geleden waren ruim 300 bedden minder ingenomen. “We bevinden ons in onrustig vaarwater en het is nog niet duidelijk wanneer de wind gaat liggen”, zei viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van Sciensano.
4 h
www.gva.be
Lenteschoonmaak (1): tips voor een proper huis zonder grote kuis
De grote lenteschoonmaak hoeft geen saaie opdracht te zijn en al helemaal geen huizenhoge taak waar de moed je bij in de schoenen zakt. Onze huishoudexpert Zamarra Kok deelt de taken netjes op en leidt je met nuttige tips in drie weken naar een kraaknette woonst.
4 h
www.gva.be
KAART. Op deze 38 (!) plaatsen wordt in 2021 gewerkt aan Vlaamse snelwegen
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit jaar nog op 38 plaatsen de Vlaamse snelwegen onder handen nemen. In totaal wordt 52 km wegdek vernieuwd en komen er voor 13 km nieuwe geluidsschermen.
4 h
www.gva.be
Valentino stuurt bijna volledig zwart-witte collectie de catwalk op
Valentino trok naar het Piccolo Teatro in Milaan om er de nieuwste herfst-wintercollectie voor 2021 te tonen. Creatief directeur Pierpaolo Piccioli koos voor een wel heel sober kleurenpalet waarin zwart en wit overheersten, maar op het einde ook plaats werd gemaakt voor gouden toetsen. Alsof er na al die somberheid van het voorbije jaar uiteindelijk weer zonlicht door de wolken zal barsten. Het meest opvallend waren de vele truien waaruit diamantvormige stukken waren gesneden, een verwijzing naar het werk van de Italiaanse abstracte kunstenaar Lucio Fontana die op eenzelfde manier zijn doeken aan flarden sneed. Het resultaat dat Piccioli beoogde was een sfeer van sensualiteit en romantiek, zonder in nostalgie te vervallen. Geslaagd of niet?
5 h
www.gva.be
Gal Gadot bevestigt zwangerschap na geruchten op Golden Globes
Gal Gadot mocht afgelopen zondag een award uitreiken op de Golden Globes, maar door haar losse jurk werd al snel gespeculeerd over een mogelijke zwangerschap. De Wonder Woman-actrice bevestigde het nieuws een dag later via Instagram.
6 h
www.gva.be
OPROEP. Stel jij jouw kappersbeurt nog even uit voor Think Pink?
Think Pink, de nationale borstkankerorganisatie, vraagt om je langverwachte kappersbeurt nog heel even uit te stellen en het haar nog te laten groeien. Er zijn voldoende haardonaties van 25 centimeter dus willen ze nu staarten van 30 centimeter lang inzamelen.
6 h
www.gva.be
Britney Spears deelt voor het eerst sinds lang nog eens foto met haar twee zonen
Britney Spears (39) geniet na alle heisa rond de documentaire Framing Britney Spears wat van wat rust in het gezelschap van haar zonen Sean Preston en Jayden. De twee zijn ondertussen flink opgeschoten tieners van vijftien en veertien jaar oud. Dat blijkt uit een foto die ze maandag op Instagram deelde.
6 h
www.gva.be
Ellemieke Vermolen deelt emotionele foto en praat over scheiding met Sergio Herman
Ellemieke Vermolen (44), de ex van topkok Sergio Herman (50), heeft een emotionele post op Instagram gedeeld over hun zoontje Josha. Het stel verloor vier jaar geleden hun derde kindje, vlak voor de geboorte.
7 h
www.gva.be
Belgische IS-vrouwen en kinderen in Syrisch kamp spoorloos
Een Belgische team van artsen en psychologen dat normaal vorige week naar een Syrisch gevangenenkamp met IS-vrouwen zou gaan om DNA-stalen af te nemen van kinderen om uit te maken of ze Belgisch zijn, is niet vertrokken. Er heerst namelijk chaos in het kamp en enkele vrouwen en kinderen zijn er spoorloos.
7 h
www.gva.be
Jarige Frituur Falcon trakteert op frietjes
Het is exact tien jaar geleden dat Werner Van Aert (42) Frituur Falcon op de Oudeleeuwenrui in Antwerpen overnam van zijn voorganger. Zijn vrouw Nancy Van Cleempoel (43) liet haar job in het ziekenhuis voor wat ze was en stapte mee in de frituur. “We eten nog elke dag een portie frieten, dat word je nooit beu”, zeggen de twee.
8 h
www.gva.be
12 mensen naar ziekenhuis na brand in café De Negen Vaten
In café De Negen Vaten op het Zand in het oude stadscentrum van Antwerpen heeft maandagnacht een brand gewoed. Twaalf mensen werden naar het ziekenhuis gebracht.
9 h
www.gva.be
Lennard (10) over debuut in ‘Beau Séjour’: “Nooit nachtmerries na de opnames”
In het tweede seizoen van Beau Séjour dwalen al enkele weken niet één, maar twee rusteloze geesten rond. Hoofdrolspeler Gene Bervoets krijgt gezelschap van de West-Vlaamse Lennard Corne, die zijn overleden kleinzoon Jasper vertolkt. Geen simpele rol, zeker niet wanneer je nog nooit eerder geacteerd hebt. Maar de kijkers leven mee. “Mijn klasgenoten zeuren me al weken de oren van het hoofd, maar ik blijf zwijgen. Als vermoord.”
www.gva.be
“Geen coronaprik? Geen job in de zorg”
Wie zieken of bejaarden verzorgt, zou moeten worden verplicht om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat vindt koepelorganisatie Zorgnet-Icuro, en ook het artsensyndicaat BVAS gaat die richting uit. “Een prik tegen corona hoort bij de job, net zoals een helm bij een bouwvakker.”
www.gva.be
14.500 euro voor ‘spuuglelijk’ schilderij en 3.000 voor dierenskelet in Stukken van Mensen
De dealers in Stukken Van Mensen (Play4) speelden het spel hard. De twee Kempische kandidaten die maandag in de krant vertelden over hun deelname, verkochten hun object voor minder dan ze gehoopt hadden.
www.gva.be
Genoeg redenen tot klagen, en toch steunen deze ondernemers de oproep van Erika Vlieghe
“We moeten stoppen met te veel te zeuren.” Met haar uitspraak oogstte Erika Vlieghe afgelopen weekend veel commentaar op sociale media. “Ik heb het al eens gezegd, en ik ga het ook eens op een trui zetten”, zei Vlieghe in De Zevende Dag. Dat deden wij alvast even voor haar. En drie ondernemers die haar oproep wél steunen, trekken de trui met plezier aan.
www.gva.be
Zo bereken je eenvoudig welk coronavaccin je zal krijgen
Wie zich online registreert voor een vaccin, weet welk type vaccin er zal toegediend worden: Pfizer, Moderna of AstraZeneca. Maar je kan ook zelf eenvoudig berekenen welk vaccin je krijgt, door te kijken naar de twee data op uw uitnodigingsbrief. Drie weken tussentijd is Pfizer, vier weken Moderna en twaalf weken AstraZeneca.
www.gva.be
Vlaanderen huurt dure experts in om te besparen
10 miljoen euro spendeert de Vlaamse regering om al haar overheidsuitgaven tegen het licht te houden. Met als eerste oefening: wat als er 5% of 15% bespaard wordt? Ook sociale correcties zoals studiebeurzen en kinderbijslag moeten efficiënter worden.
www.gva.be
Kaddish en Chiro Terdonck spuiten eenhoorns met paars sjaaltje voor overleden Loes (7)
De twee eenhoorns die Jakke Theyssens van jeugdhuis Kaddish en Jochem van Ballaert van Chiro Terdonck samen creëerden als eerbetoon aan Loes, dragen niet toevallig een purperen sjaaltje. “Zo’n sjaaltje droeg Loes iedere week toen ze als ‘pinkeltje’ naar Chiro Terdonck ging”, legt Daan Hoeck, projectmedewerker artistieke impressie bij het Schotens jeugdhuis, uit.
www.gva.be
Acteur Sven De Ridder toont hoe vaccinatie verloopt op Spoor Oost
Acteur Sven De Ridder toont in bovenstaand filmpje van bijna vier minuten hoe het vaccineren verloopt in het vaccinatiedorp op Spoor Oost in Borgerhout. De kijker wandelt mee van het moment van aankomst tot aan het verlaten van de vaccinatiedorp.
www.gva.be
Mechelen vernieuwt in 2022 eerste gedeelte Liersesteenweg
De stad Mechelen maakt plannen om in 2022 een eerste gedeelte van de Liersesteenweg te vernieuwen. Ze gaat op zoek naar een bureau om een ontwerp op te maken voor de volledige herinrichting van de steenweg vanaf de vesten (R12) tot aan de Ieperleestraat. Tegelijk komt er een haalbaarheidsstudie voor nieuwe fietspaden op de hele Liersesteenweg.
www.gva.be
Raf uit Loenhout kweekt eerste Belgische thee
Wie graag een kop thee drinkt, kan dat binnenkort ook volledig lokaal doen. Loenhoutenaar Raf Rombouts (40) heeft zopas zijn eerste theeplantjes in de grond gezet. Daarmee is hij de eerste theeteler van ons land. Over een aantal maanden wil hij de Belgische thee op de markt brengen. “De smaak zal ook voor mij een grote verrassing zijn.”
www.gva.be
COMMENTAAR. Op deze manier dreigt Play-off 1 voor Antwerp in gevaar te komen
“Geen man overboord”, schreven we nog geen week geleden, na het score- en inspiratieloze gelijkspel tegen Sint-Truiden op de Bosuil. En nog: “Maar het voetbal mag en moet écht wel beter.” Twee keer helaas. Het voetbal tegen OH Leuven was verre van beter. En stilaan begint die man toch wel vervaarlijk ver over de reling te hangen. Antwerp moet dringend wakker worden, want de zo begeerde plek in Play-off 1 dreigt in gevaar te komen.
www.gva.be
Bill Barberis papa geworden van zoontje Ray
Acteur Bill Barberis (39) is vorige week papa geworden. Dat maakte zijn vriendin Tanya Zabarylo (35) maandag bekend op Instagram met een schattige foto van hun zoontje Ray.
www.gva.be
Port of Antwerp Bruges krijgt groen licht van Antwerpse gemeenteraad
De Antwerpse gemeenteraad keurde maandagavond de fusie goed tussen de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Kevin Vereecken (N-VA) omschreef de fusie als de start van de Vlaamse Gouden Eeuw. Toch klonk er ook kritiek vanop de oppositiebanken.
www.gva.be