Het Belang van Limburg : HBvL
Het Belang van Limburg : HBvL
Zware blessure of niet: Red Flame Ella Van Kerkhoven keert terug naar Anderlecht
Red Flame Ella Van Kerkhoven is opnieuw een speelster van RSC Anderlecht. Dat maakte de landskampioen maandag bekend. De 27-jarige aanvalster komt over van AA Gent.
www.hbvl.be
LIVE. Limburgse fans hopen opnieuw een feestje te bouwen: zo beleven zij Finland-België
Als het van de Limburgse fans afhangt, dan feesten ze vanavond opnieuw na een mooie overwinning van de Rode Duivels op het EK. Wij snuiven de sfeer op op verschillende locaties.
www.hbvl.be
Groot Nederlands onderzoek naar effect tweede coronaprik na prik van Johnson
Vier academische ziekenhuizen in Nederland zullen onderzoeken of het nuttig is om mensen die zijn gevaccineerd met het coronavaccin van Johnson toch een tweede prik te geven. In principe volstaat bij dit vaccin één spuit, zeker om ernstige ziekte door het virus te voorkomen. “Door de toenemende circulatie van bepaalde varianten van het coronavirus is het mogelijk dat een aanvullende vaccinatie na één shot Johnson noodzakelijk is”, meldt het Erasmus MC in Rotterdam.
www.hbvl.be
Absurde wending zaak Sanda Dia: uitspraak wraking valt op zelfde moment als zitting Reuzegommers
Het dossier rond Reuzegom en de na een studentendoop overleden Sanda Dia (20) neemt een ietwat absurde wending: op 28 juni om 14 uur krijgt de gewraakte rechter Ilse Lommelen in Antwerpen te horen of ze al dan niet van het onderzoek moet. Alleen wordt ze op exact hetzelfde tijdstip in Hasselt verwacht om te oordelen over het lot van de 18 betrokken Reuzegommers.
www.hbvl.be
In deze ‘speciale’ Belgische driekleur rijdt Wout van Aert de Tour
Wout van Aert kroonde zich zondag voor de eerste keer in zijn carrière tot Belgisch kampioen op de weg. Toen trok hij nog een standaardtruitje aan, maar Jumbo-Visma maakte intussen de échte nationale driekleur van de Kempenaar wereldkundig.
www.hbvl.be
Instagramfoto op luchthaven Madrid als teken van leven van verdwenen prinses Latifa
Op Instagram is maandag een foto geplaatst waaruit moet blijken dat prinses Latifa nog in leven is. De 35-jarige prinses is de dochter van de emir van Dubaï, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoem, die ook premier van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is. De VN vragen al sinds februari aan de koninklijke familie een bewijs van leven. Ze zou gefotografeerd zijn op de luchthaven van Barajas in Madrid.
www.hbvl.be
Man City lijkt serieus in jacht op Harry Kane: stevig “officieel bod” gelanceerd, maar “Tottenham wil niet accepteren”
Engeland is nog niet helemaal zeker van een plek in de 1/8ste finales van het EK en Harry Kane kon voorlopig nog niet scoren. Intussen kampt de Engelse spits ook met transferzorgen.
www.hbvl.be
LIVE. Verzekeren de Rode Duivels zich tegen Finland van groepswinst?
De Rode Duivels sluiten hun groepsfase op Euro 2020 vanavond in Sint-Petersburg af tegen Finland. Verzekert België zich van groepswinst? Volg het hier live.
1 h
www.hbvl.be
Hogeschool UCLL ontruimt gebouw na probleem met vat chemisch afval
De UCLL heeft haar campus in Diepenbeek maandagnamiddag ontruimd nadat het deksel van een vat Klein en Gevaarlijk Afval (KGA) was gevlogen. De brandweer van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg rukte met groot materiaal uit.
1 h
www.hbvl.be
Eerstelijnszone Herkenrode roept jongeren op zich snel in te schrijven: “QVax-lijst is leeg”
De inentingscampagne in Hasselt draait op volle snelheid, zo snel dat er flink wat overschot aan vaccinaties is. “We stellen inderdaad vast dat de Qvax-lijst binnen onze eerstelijnszone helemaal leeg is”, zegt Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
1 h
www.hbvl.be
Dat is snel: Inter heeft potentiële vervanger van Christian Eriksen al beet en hij komt van de stadsrivaal
Middenvelder Hakan Calhanoglu ruilt AC Milaan voor stadsrivaal Inter. “Ik heb een akkoord bereikt met Inter en zal het contract dinsdag ondertekenen,” vertelde de Turkse international aan de Turkse tv-zender TRT Spor.
2 h
www.hbvl.be
JBC laat haar etalages onder handen nemen door schoolkinderen
Begin maart riep de Belgische modeketen JBC basisscholen in het hele land op om creatief aan de slag te gaan met een etalage. Uit de meer dan 100 kandidaten koos een onschuldige hand 16 scholen uit die aan het knutselen konden slaan. In de Lommelse vestiging gingen kinderen van de Peltse basisschool Helibel aan de slag. CEO van JBC, Ann Claes, was enthousiast verrast over het resultaat
2 h
www.hbvl.be
Eerste catwalk voor modellen Models Inc na coronalockdown
In het weekend van 19 en 20 juni liepen de modellen van het Bilzerse bureau Models Inc International hun eerste catwalk na de lockdown in Zonhoven voor Boetiek Alicja. En hoewel alles nog coronaproof moest verlopen, waren ze maar wat blij dat ze weer een modeshow mochten doen.
2 h
www.hbvl.be
Nederlandse radio-dj Giel Beelen nodigde Hasselaar Daniël Busser uit in zijn populaire ochtendshow
Vanochtend was de 22-jarige Daniël Busser te gast op Radio 2 in Nederland. Op de langste dag nodigde hét radio-icoon Giel Beelen de Hasselaar uit voor een uitgebreid interview in ‘Giel’, de vroegste en populairste ochtendshow van Nederland.
2 h
www.hbvl.be
DIALECT Knuffele
Op zich Kinders.
2 h
www.hbvl.be
Enzo Scifo nieuwe trainer van Moeskroen, ook Silvio Proto en Emile Mpenza in trainersstaf
Enzo Scifo (56) wordt de nieuwe trainer van Moeskroen. Dat zal de club dinsdag aankondigen op een persconferentie. Scifo wordt in Henegouwen de opvolger van de Portugees Jorge Simao, die het na de degradatie van Moeskroen naar 1B voor bekeken hield. Silvio Proto wordt keeperstrainer.
2 h
www.hbvl.be
Genkse verenigingen zwemmen, lopen en fietsen 1.194 euro bij elkaar
De Bret Battle, een initiatief van Vlaggendansgroep Symbolica, Chiro Bret-Gelieren en de Heidefeesten uit Genk, heeft 1.194,70 euro opgebracht voor Een Hart Voor Limburg.
2 h
www.hbvl.be
Zaak Sanda Dia: beslissing over wrakingsverzoek valt op 28 juni
In Antwerpen heeft het hof van beroep maandag het wrakingsverzoek tegen de voorzitster van de raadkamer in Hasselt in de zaak-Sanda Dia behandeld. Advocaat Joris Van Cauter kwam zijn verzoek toelichten en kreeg de steun van advocaat Walter Damen. De advocaat-generaal van het openbaar ministerie vindt de wraking niet nodig. Op maandag 28 juni neemt het hof een beslissing.
2 h
www.hbvl.be
LIVE. Sluit Nederland groepsfase af met perfect rapport?
Nederland, dat al zeker is van groepswinst in groep C, gaat maandag (aftrap om 18 uur) tegen Noord-Macedonië op zoek naar 9 op 9. Lukt dat voor Oranje? Of zorgt Noord-Macedonië voor de verrassing? Volg het hier live.
2 h
www.hbvl.be
LIVE. Oekraïne of Oostenrijk: wie pakt de tweede plaats in groep C?
Oekraïne en Oostenrijk maken maandag (aftrap om 18 uur) in een onderling duel uit wie tweede wordt in groep C. Wie haalt het? Volg het hier live.
2 h
www.hbvl.be
Duitse krant Bild verspreidt beelden van lichaam dode Jürgen Conings
De Duitse krant Bild verspreidt foto’s en een video van de overleden militair Jürgen Conings. Op de site van Bild is een foto te zien van Conings in zijn uniform, ook een wapen is te zien. Er is tevens een video beschikbaar.
2 h
www.hbvl.be
Spoetnik V beschermt tegen alle coronavarianten, zegt ontwikkelaar
Aleksandr Gintsboerg, Russisch microbioloog en directeur van het Gameleja-Instituut dat het coronavaccin Spoetnik V heeft ontwikkeld, heeft maandag bevestigd dat een dubbele dosis van het Russische vaccin “beschermt tegen alle op dit moment gekende varianten, van de Britse variant tot de deltavariant, de Indische variant”. Die woorden moeten de Russische bevolking aanmoedigen om zich te laten vaccineren.
2 h
www.hbvl.be
Burgemeesters blijven bij weigering Tomorrowland
De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat werd maandag vernomen van de woordvoerder van minister-president Jan Jambon, bij wie overleg met de burgemeesters plaatsvond.
2 h
www.hbvl.be
Verplichte in- en uitgang op zondagsmarkt Zonhoven verdwijnt
Door de versoepeling die het overlegcomité afgelopen week heeft beslist, kan ook de wekelijkse zondagsmarkt in Zonhoven opnieuw vrijer worden georganiseerd. De verplichte in- en uitgang verdwijnt.
2 h
www.hbvl.be
Vernieuwde Lutgartsite ingehuldigd
In Beringen werd de vernieuwde Lutgartsite afgelopen zaterdag officieel ingehuldigd door burgemeester Thomas Vints en schepen van Ondernemen Werner Janssen. Een kleine twee jaar na de lancering van deze innovatieve en creatieve hotspot, is de site volledig ingevuld. Met de recent aangelegde groenvakken en de nieuw uitgebroken toegangspoort langs de Brouwersstraat is de transformatie van het leegstaande scholencomplex compleet.
2 h
www.hbvl.be
Limburgs Landschap: Grote keizerlibel
Dirk Ottenburghs, medewerker van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw, leidt ons rond in de wondere wereld van fauna en flora in de Limburgse natuur.
3 h
www.hbvl.be
Strafdossier geopend naar jager die beelden van lichaam Jürgen Conings zou proberen te verkopen hebben
Er is een strafdossier geopend naar de man die beelden van het lichaam zou proberen te verkopen hebben. Dat meldt het federaal parket.De jager, die het lichaam van Jürgen Conings gevonden heeft, stond gisterenavond de pers te woord staan aan de rand van het Dilserbos. “Ik heb hem gevonden, ik heb de burgemeester niet gezien”, zegt hij. “Ik had deze ochtend al een geur geroken. Ik ben rond half twaalf terug gegaan met de mountainbike.
3 h
www.hbvl.be
Genkenaar ruilt Roda JC voor Armeense topclub
Livio Milts zet zijn carrière voort bij het Armeense FC Urartu. De 23-jarige buitenspeler verlaat de Nederlandse tweedeklasser Roda JC, dat hem in de terugronde van het voorbije seizoen uitleende aan Top Oss.
3 h
www.hbvl.be
Zo gaat het nieuwe gebouw van de VRT eruitzien
Een horizontaal gebouw van 65.000 vierkante meter, met drie verdiepingen die telkens twee voetbalvelden groot zijn. Dat wordt het nieuwe gebouw van de VRT. De maximale bouwkost mocht 133,5 miljoen euro bedragen, maar het project past naar eigen zeggen “ruim binnen het budget”. De verhuizing staat gepland vanaf de zomer van 2026.
3 h
www.hbvl.be
Parket bevestigt: lichaam was van Conings, hij heeft zich van het leven beroofd
Het federaal parket heeft in een persbericht bevestigd dat het lichaam dat zondag in het Dilserbos gevonden werd, wel degelijk de voortvluchtige militair Jürgen Conings is. Volgens het forensisch onderzoek zou de man al één tot vier weken geleden overleden zijn en heeft hij zich van het leven beroofd met een vuurwapen.
3 h
www.hbvl.be