Het Belang van Limburg : HBvL
Het Belang van Limburg : HBvL
Belgische onderzoekers ontdekken lichtgevende haaien in Nieuw-Zeeland
Met de hulp van onderzoekers van de universiteit van Louvain-La-Neuve zijn in de diepzee voor Nieuw-Zeeland drie lichtgevende haaien ontdekt. Bioluminescentie of het uitstralen van licht door onder mee vissen komt vaker voor, maar nu is het voor het eerst vastgesteld bij een haai van 1.80 meter groot.
www.hbvl.be
Vrouw uit Elen verliest 1.300 euro aan internetoplichters
Een bewoonster van de Tienkampstraat in Elene is het slachtoffer geworden van phishing. Ze kreeg zogezegd een sms van Card Stop, maar nadat ze de link volgde, verloor ze 1.300 euro.
www.hbvl.be
Achtergelaten blauwe Mercedes getakeld in Maaseik
In de H. Wammesstraat is maandag rond 16 uur een achtergelaten blauwe Mercedes getakeld op de berm. De politie Maasland voert verder onderzoek.
www.hbvl.be
Skydiver vraagt zijn vriendin ten huwelijk tijdens sprong en schuwt daarbij de risico’s niet
Een huwelijksaanzoek op enkele kilometers hoogte? Het schrok Rahim Hajir in de Amerikaanse staat Idaho duidelijk niet af. Terwijl hij samen met zijn vriendin Kaitlyn Roule uit een vliegtuig sprong, hield hij constant een trouwring tussen zijn tanden geklemd. Tot grote verbazing bij Kaitlyn, die nadien haar jawoord gaf.
www.hbvl.be
COLUMN SHANNA WOUTERS: Met Liefde Gepoetst!
Shanna Wouters schrijft een column over het dagelijkse leven in Beringen.
www.hbvl.be
PORTRET. Deze drie verdachten werden opgepakt in onderzoek naar corruptie bij De Voorzorg
In het onderzoek naar witwas en corruptie bij De Voorzorg Limburg zijn minstens drie verdachten opgepakt. In totaal werden tientallen huiszoekingen gedaan. Een portret van de drie Hasselaren die werden opgepakt.
www.hbvl.be
Belgisch kampioene Lotte Kopecky snelt op machtige wijze naar winst in de GP Samyn
Lotte Kopecky (Liv Racing) is in vorm en dat heeft ze bekroond met een klassieke zege. De Belgische kampioene was na een langgerekte sprint de snelste in de GP Samyn.
www.hbvl.be
Limburgse F-16 piloot ‘Vrieske’ heeft vrijdag record van 5.000 vlieguren beet
Vrijdagnamiddag zal de Limburgse gevechtspiloot ‘Vrieske’ zijn 5.000 vlieguren op F-16 overschrijden. Daarmee is hij de eerste Europese piloot, en de zesde piloot wereldwijd, die de kaap van 5.000 vlieguren in een F-16 haalt.
www.hbvl.be
Wagen botst tegen boom in Hechtel, 25-jarige bestuurder raakt gewond
Op de Peerderbaan in Hechtel is dinsdag rond 13.45 uur een auto tegen een boom gebotst. De 25-jarige bestuurder uit Peer werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
1 h
www.hbvl.be
Duchâtelet en Chombar verkopen klein deel aandelen Melexis en dat levert 175 miljoen op
De grootaandeelhouders van Melexis verenigd in Xtrion, hebben dinsdag aangekondigd dat ze hun belang in het bedrijf willen afbouwen van 53,6 procent tot 50 procent plus één aandeel. Ze verkopen dus 1.444.398 bestaande aandelen van Melexis, zo blijkt uit een mededeling. Het persbericht kwam er nadat de handel in het aandeel werd geschorst.
1 h
www.hbvl.be
"Werkloosheidscijfers in Limburg zijn minder erg als verwacht"
De werkloosheid in onze provincie lijkt de stagneren. Vandaag telt onze provincie 24.582 niet-werkende werkzoekenden, goed voor een zeer lichte stijging van 0.1% in vergelijking met vorig jaar. Daarmee doet Limburg het veel beter dan het Vlaamse gemiddelde, want daar zien we dat de werkloosheid stijgt met 3,7%.
2 h
www.hbvl.be
Volg live gemeenteraad Bilzen: subsidies voor historische studies
Dinsdagavond staat er een digitale gemeenteraad gepland in Bilzen. Het bestuur en gemeenteraadsleden buigen zich onder andere over een nieuwe busparking aan de Provinciale Secundaire School in Munsterbilzen. Verder staat de goedkeuring betreffende de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad, het OCMW en AZ Vesalius op de rol.
2 h
www.hbvl.be
Europees Hof van Justitie opnieuw kritisch voor Poolse justitiehervorming
Het Europees Hof van Justitie is in een nieuw arrest alweer bijzonder scherp voor een hervorming van het Poolse rechterlijke systeem. Alles draait deze keer om het onmogelijk maken van een beroepsprocedure bij de benoeming van rechters bij de hoogste rechtbank voor burgerlijke en strafzaken van het land.
2 h
www.hbvl.be
Red Lion Manu Lecomte trekt naar het Litouwse Prienai
Belgian Lion Manu Lecomte zet zijn carrière voort bij het Litouwse Prienai. Zijn nieuwe club maakte zijn komst dinsdag bekend op haar website. De 25-jarige Brusselaar verliet na nauwelijks een maand het Franse Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez. Hij speelde er uiteindelijk slechts twee duels.
2 h
www.hbvl.be
België blijft grootste uitvoerder van frieten
Het coronavirus was het voorbije jaar ook een nachtmerrie voor de Belgische aardappelindustrie. Toch blijft ons land de grootste uitvoerder van frieten wereldwijd.
2 h
www.hbvl.be
Herstellingswerken aan Koninginnelaan in Maasmechelen zorgen voor verkeerschaos
Omdat een aannemer bij werken een hoofdwaterleiding raakte, moet het kruispunt van de Koninginnelaan en de Bloemenlaan in Eisden een hele week worden afgesloten voor herstellingswerken. Dat zorgde dinsdagmiddag al voor de nodige verkeersellende.
2 h
www.hbvl.be
Nog geen Peter Sagan in Strade Bianche, seizoensstart in Tirreno-Adriatico
Peter Sagan zal zaterdag in de Strade Bianche nog niet aan het seizoen beginnen. Hij stelt zijn eerste koerskilometers uit tot de Tirreno-Adriatico volgend week woensdag. Dat laat zijn team weten aan Cyclingnews.
2 h
www.hbvl.be
Saint Laurent brengt collectie prijzige sportartikelen en zelfs slee uit
Saint Laurent lanceert onder leiding van creatief directeur Anthony Vaccarello een nieuwe collectie: The Winter Game. Het gaat om allerlei sportartikelen zoals ski’s, een basketbal en zelfs een slee om mee door de sneeuw te glijden.
2 h
www.hbvl.be
Vincent Kompany: “Wij, trainers, worden overschat”
Anderlecht doet nog meer voor play-off 1, maar ook de beker biedt nog een kans op Europees voetbal. Paars-wit treft morgen in de kwartfinale Cercle Brugge. Vincent Kompany vindt die wedstrijd even belangrijk als Standard dit weekend. “Ik hamer op het enthousiasme bij mijn spelers.”
2 h
www.hbvl.be
Campus Max brengt drie scholen samen
Op maandagavond 1 maart 2021 lanceerden de Nieuwe Middenschool, het Technisch Heilig-Hartinstituut en het Pius X-College in Tessenderlo tijdens een online event hun nieuwe naam en logo. Voortaan gaan ze samen verder als Campus MAX.
2 h
www.hbvl.be
Vanhaezebrouck ergert zich aan afwezigheid van VAR in kwartfinales: “Puur amateurisme”
De tv-zenders haalden eerder al hun neus op voor een live-uitzending van Eupen - AA Gent en vermits er daardoor ook onvoldoende camera’s aanwezig zullen zijn in de Oostkantons en de VAR niet over het geschikte beeldmateriaal zou beschikken, werd beslist om meteen voor alle kwartfinales in de Croky Cup de VAR te schrappen: “Je wilt toch de Croky Cup opwaarderen?” sakkert Hein Vanhaezebrouck dan ook in aanloop naar het bekerduel met de Panda’s.
2 h
www.hbvl.be
Opgepakte ex-voorzitter Josep Bartomeu spreekt niet, is weer vrij en krijgt steun: “Te veel mensen willen Barcelona pijn doen”
Josep Maria Bartomeu, oud-voorzitter van FC Barcelona, is dinsdagochtend weer vrijgelaten. Hij werd maandag in zijn eigen huis gearresteerd.
2 h
www.hbvl.be
UPDATE. Topman Tony Coonen en leden raad van bestuur De Voorzorg opgepakt in corruptiedossier
Hasselaar Tony Coonen (55), de Limburgse topman van De Voorzorg, is opgepakt in een onderzoek naar onder andere corruptie en witwassen.
3 h
www.hbvl.be
ABVV en ACV Puls dienen aanzegging in voor feministische staking op 8 maart
De socialistische vakbond ABVV en de christelijke bediendevakbond ACV Puls hebben aanzeggingen ingediend voor de feministische staking op 8 maart, Internationale Vrouwendag.
3 h
www.hbvl.be
BAS vindt klacht van Patro Eisden ongegrond
Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft de zaak, die Patro samen met 51 profvoetballers heeft ingeleid tegen de KBVB, “ontvankelijk maar ongegrond” verklaard.
3 h
www.hbvl.be
Woensdagavond digitale gemeenteraad
Woensdag 3 maart start om 19.30 u de gemeenteraad van de maand maart. De zitting van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn (OCMW-raad) zal door de coronamaatregelen digitaal plaatsvinden. Ze zal live te volgen zijn via YouTube. Op de agenda onder meer de opstart van een GRUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) waardoor verblijfsrecreatie mogelijk wordt aan De Lido. Ook riolerings-en wegeniswerken en een nieuw belasting reglement voor de inname van parkings voor terrasgebruik.
3 h
www.hbvl.be
Olympisch beachvolleykampioen Schmidt mag na twee weken ziekenhuis eindelijk verlaten na coronabesmetting
De regerende olympische kampioen beachvolleybal Bruno Schmidt is na dertien dagen ontslagen uit het ziekenhuis. De Braziliaan was er opgenomen met een coronabesmetting.
3 h
www.hbvl.be
Gasketel ontploft in lagere school van Stevoort, geen gewonden
In de lagere school van Stevoort is dinsdagmiddag rond 12.30 uur een gasketel ontploft. De school werd geëvacueerd. Volgens de eerste info raakte niemand gewond.
3 h
www.hbvl.be
Ryanair zal dan toch geen 176 werknemers in België ontslaan
De Ierse lowcostvlieger kondigde eerder in ons land 176 ontslagen bij het cabinepersoneel aan. Maar na een ontwerpakkoord met het personeel over een loonsvermindering, houdt Ryanair zijn medewerkers nu toch aan boord.
3 h
www.hbvl.be
Tiental huiszoekingen in regio Hasselt in onderzoek naar corruptie en witwassen
De federale gerechtelijke politie Limburg heeft in het kader van een onderzoek naar onder meer corruptie en witwassen een tiental huiszoekingen gedaan in de regio Hasselt. Er werden ook arrestaties verricht. Een 55-jarige Hasselaar is de draaischijf van het onderzoek.
3 h
www.hbvl.be