HLN.be
HLN.be
Tranen bij Van Aert, spanning(en) bij Jumbo-Visma en Jasper ‘disaster’: wij keken naar de Netflix-serie over de Tour 2022
De langverwachte Netflix-serie over de Tour de France staat sinds gisteren online. ‘Au coeur du peloton’ biedt een unieke inkijk bij acht teams tijdens de Ronde van Frankrijk 2022. De reeks heeft veel aandacht voor Belgen. “Het moet zijn zoals ik mijn hoofd denk dat het kan zijn.”
HLN.be
Krokodil krijgt jong zonder mannetje: is zo’n ‘onbevlekte ontvangenis’ wel goed voor een dier? En kan dit ook bij mensen?
Wetenschappers hebben voor het eerst een ‘maagdelijke geboorte’ vastgesteld bij een krokodil. In Costa Rica legde een vrouwelijke krokodil eieren zonder dat daar een mannetje aan te pas kwam. Een interessante ontdekking voor de wetenschap, maar is het voor de dieren zelf goed of slecht nieuws? En kan het ook bij de mens, zo’n onbevlekte ontvangenis? Bioloog Sterrin Smalbrugge licht toe. “Net dankzij de mix met een mannetje met andere genen zijn jongen goed bestand tegen allerlei ziekten.”
HLN.be
Måneskin-frontman Damiano David reageert op virale kusvideo met andere vrouw: “Het was geen bedrog”
‘Waarom kust Damiano David met een andere vrouw?’, die vraag brandde op de lippen van heel wat fans. Dit nadat een video van de Måneskin-zanger viraal ging, waarin hij een vrouw kust die niét zijn vriendin Giorgia Soleri (27) is. In een openhartig bericht op Instagram vertelt Damiano (24) nu hoe de vork aan de steel zit. “Dit is niet hoe we de situatie wilden aanpakken.”
HLN.be
LIVE ROLAND GARROS. Gillé en Vliegen voor het eerst naar dubbelfinale, Muchova verslaat Sabalenka in halve finale
Alle ogen in de tenniswereld zijn momenteel gericht op Roland Garros. Bij de mannen krijgen we in de halve finale een ‘finale avant la lettre’ tussen Novak Djokovic en nummer één van de wereld Carlos Alcaraz. Muchova is de eerste finaliste bij de vrouwen. De enige Belgen die nog in actie komen in Parijs zijn Sander Gillé en Joran Vliegen. Zij spelen de finale in het dubbelspel. Volg alle acties vanuit Parijs in onderstaande liveblog!
HLN.be
Je nieuwe wagen meteen perte totale? Dit krijg je er nog voor van je verzekeraar
Het is een boutade, maar toch: ‘rij met je nieuwe auto je garage uit, en hij verliest al de helft van zijn waarde’. Maar hoe zit dat precies met het schadebedrag als je een ongeval hebt? Independer.be legt uit wat er dan gebeurt.
HLN.be
Thomas De Gendt toont zich in Dauphiné met aanval van 170 kilometer: “50 procent kans voor de Tour”
Lotto-Dstny hinkte na de vijfde rit in de Dauphiné op twee gedachten. Thomas De Gendt reed 170 kilometer in de aanval en zet zijn Tour-kandidatuur kracht bij, Maxim Van Gils moest ziek opgeven.
HLN.be
“Ook volgend jaar F1 in Francorchamps”: onze watcher zag eerste ontwerp voor kalender van 2024
Er circuleert een eerste versie van de F1-kalender voor 2024. En zie: zowel Francorchamps als de buren van Zandvoort staan er op. Het kan nog alle kanten uit, maar voor de Belgische Grand Prix ziet het er alvast heel wat beter uit dan een jaar geleden.
HLN.be
“Weet jij waar de baby is?”: zes maanden oude baby sterft in warme auto in Gilly nadat moeder haar vergat
“Weet jij waar de baby is?”, vroeg haar man woensdag tegen de vooravond via de telefoon. Een onheilspellende stilte viel. Op slag rende een 39-jarige arts uit het ziekenhuis van Gilly (Charleroi) naar de parking, waar ze haar zes maanden oude dochter die ochtend vergeten was in haar wagen. Maar hulp kon niet meer baten. “Dit is een verschrikkelijke tragedie met dodelijke afloop.”
1 h
HLN.be
‘De Verhulstjes’ populair in Nederland: Gert, Viktor, Marie en Ellen winnen Binge award voor ‘beste realityshow’
Ook Nederland streamt tegen de sterren op en daarom werden de Binge Awards in het leven geroepen. En wat blijkt? Onze noorderburen zijn verzot op Gert Verhulst en zijn familie, want tijdens de allereerste uitreiking van de Binge Awards gingen zij lopen met ‘beste realityshow’.
1 h
HLN.be
Nauwelijks twintig dagen na verloving aan ziekbed, blijft Marino (46) alleen achter: “Niks wees erop dat ze nooit meer zou thuiskomen”
Ze waren amper 20 dagen verloofd – hij vroeg haar ten huwelijk aan haar ziekbed – en ze droomden al van een huwelijksreis richting Mexico. Maar de droom van Marino Mares (46) en Joilyn Declerck (38) uit Koekelare zal nooit werkelijkheid worden. De vrouw overleed begin deze week aan een zware maagbloeding. “Ik kan het amper vatten. We hadden nog zoveel plannen”, getuigt Marino.
1 h
HLN.be
Advocaten Till Lindemann dreigen met stappen tegen vrouwen die hem beschuldigen van wangedrag
De van seksueel wangedrag beschuldigde zanger van Rammstein lijkt de tegenaanval te hebben ingezet. De advocaten van Till Lindemann (60) laten in een verklaring op Twitter weten dat zij juridische stappen zullen ondernemen tegen mensen die beschuldigingen tegen de zanger hebben geuit.
1 h
HLN.be
Acid plaatst nieuwe video over Reuzegom: “Ik ben bang, maar ik ben trots”
Nathan Vandergunst (23) - alias Acid - heeft een nieuwe video gepost op zijn YouTubekanaal. Daarin schuift hij de kritiek die hij kreeg van zich af en richt hij zijn pijlen opnieuw op de media, het gerecht en de advocaten van Reuzegom.
2 h
HLN.be
Ongevallen op Ring rond Brussel sturen avondspits in de war: file in beide richtingen vanaf Zellik
Meerdere ongevallen zorgen donderdagavond voor fileleed op de Brusselse Ring. Op de Binnenring gebeurden in de vooravond twee ongevallen in Zellik en ter hoogte van Leonard. Door het ongeval in Zellik hebben de hulpdiensten ook de linkerrijstrook van de Buitenring ingenomen.
2 h
HLN.be
Spelers Anderlecht melden zich op Neerpede voor medische en fysieke testen, Riemer praat met Proto
Anderlecht is er opnieuw aan begonnen. Mét een nieuwe physical coach, maar zonder z’n internationals en zonder keeperstrainer. Ex-doelman Silvio Proto had een gesprek met Brian Riemer, maar een akkoord is er (nog) niet. Paars-wit bewandelt nog enkele alternatieve pistes. Kledingsponsor Joma verlengde wel voor drie seizoenen.
2 h
HLN.be
Spelers Anderlecht melden zich op Neerpede voor medische en fysieke testen
Anderlecht is er opnieuw aan begonnen. Mét een nieuwe physical coach, maar zonder z’n internationals en zonder keeperstrainer. Voor die laatste positie denken de Brusselaars aan ex-doelman Silvio Proto. Paars-wit bewandelt nog enkele alternatieve pistes. Kledingsponsor Joma verlengde wel voor drie seizoenen.
2 h
HLN.be
Gegeerd door Inter, begeerd in Europa: waar ligt de toekomst van Dodi Lukebakio?
In de G5-competities lonken ze naar Dodi Lukebakio (25) - het was in de wintermercato niet anders. Ook het Italiaanse Inter houdt de situatie van de Rode Duivel én van Hertha Berlijn nauwlettend in de gaten. Waarom is die Hertha-situatie eigenlijk van belang? Stand van zaken in het ‘dossier Lukebakio’ en de opties.
2 h
HLN.be
Overal in en rond je woning een optimaal wifisignaal: zo helpt een mesh-netwerk en dit betaal je ervoor
Het valt je misschien op: hoewel je over een internetabonnement beschikt dat je voldoende snelheid zou moeten bieden, laat het wifisignaal en de bijhorende internetsnelheid soms te wensen over op bepaalde plekken in en rond je woning. Dat is best mogelijk, want hoge internetsnelheden garanderen niet noodzakelijk goed bereik. Mesh-wifinetwerken bieden daar een oplossing voor. Mijntelco.be legt uit wat het precies inhoudt.
2 h
HLN.be
Vincent Kompany start nu al met voorbereiding op seizoen in de Premier League: “We hebben al genoeg vakantie gehad”
Vincent Kompany is er graag vroeg bij. Héél vroeg. Amper vier weken na de laatste match als kampioen in ‘The Championship’, begon Burnley begin deze week al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Premier League. “Het is zo belangrijk om 100 procent fit en klaar te zijn tegen het begin.”
2 h
HLN.be
Wall Street Journal: “China gaat Amerikanen afluisteren vanuit Cuba”
China en Cuba hebben in het geheim een overeenkomst gesloten over het plaatsen van afluisterapparatuur op Cuba. Dat schrijft de Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’ (WSJ). China zou daarmee de Verenigde Staten willen bespioneren en betaalt in ruil daarvoor enkele miljarden aan Cuba.
2 h
HLN.be
Weerfenomeen El Niño, dat recordtemperaturen in de hand werkt, is begonnen
Weerfenomeen El Niño, dat over het algemeen geassocieerd wordt met een stijging van de wereldwijde temperaturen, is officieel begonnen en zal de komende maanden naar verluidt “geleidelijk versterken”. Dat kondigt het Amerikaanse nationale agentschap voor oceanen en atmosfeer (NOAA) aan.
2 h
HLN.be
Weerfenomeen El Nino, dat recordtemperaturen in de hand werkt, is begonnen
Weerfenomeen El Nino, dat over het algemeen geassocieerd wordt met een stijging van de wereldwijde temperaturen, is officieel begonnen en zal de komende maanden naar verluidt “geleidelijk versterken”. Dat kondigt het Amerikaanse nationale agentschap voor oceanen en atmosfeer (NOAA) aan.
2 h
HLN.be
Slipknot kondigt vertrek van toetsenist aan (en ook de percussionist mist de Europese tournee)
Slecht nieuws voor de fans van Slipknot. De Amerikaanse metalband heeft - na 27 jaar - op Instagram het afscheid aangekondigd van hun toetsenist Craig Jones (51). Daarbovenop raakte bekend dat ook Shawn ‘the clown’ Crahan (53) de komende Europese tour zal missen. Dit om te kunnen zorgen voor zijn zieke vrouw.
2 h
HLN.be
Qmusic-presentator Matthias Vandenbulcke (31) openhartig over zijn financiën: “Onze vlucht missen kostte ons elk 400 euro”
Matthias Vandenbulcke (31) presenteert het (voor)middagblok op Qmusic. Als hij niet achter de microfoon zit, is de kans groot dat hij op een terrasje in Gent te vinden is. “Ik ben waarschijnlijk de grootste sponsor van de horeca in de regio. Ik hoef niet op mijn lijn te letten, maar soms wel op mijn portemonnee.”
2 h
HLN.be
Oekraïners in bezet gebied zitten na overstroming als ratten in de val: “Onze boten zijn gestolen, ze zijn ons kapot aan het maken”
Oekraïners die in bezet gebied leven en de muur van water op zich af zagen komen, zitten als ratten in de val. Dat blijkt uit verschillende getuigenissen die ‘The Kiev Independent’ en ‘The Washington Post konden optekenen. Inwoners van de overstroomde nederzettingen worden aan hun lot overgelaten. Wie toch hulp wil bieden, wordt tegengehouden door de Russen. De vijandige troepen zouden in de weken voordien zelfs doelbewust boten vernield of gestolen hebben, met de bedoeling om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. “Ze zijn ons kapot aan het maken”, klinkt het.
3 h
HLN.be
De Rode Duivels aanmoedigen in de studio? Schrijf je nu in voor Deviltime!
De Rode Duivels warmen zich op voor het EK 2024 met een aantal spannende kwalificatiematchen. Jij kan live in onze studio komen supporteren. Maarten Breckx, Jan Mulder en Marc Degryse zorgen voor een uitgebreide analyse. Ook voor de finale van de Nations League kan je er nog bij zijn.
3 h
HLN.be
Zoon Russische minister van Defensie probeert het te maken als popzanger: "Hij leeft in prachtige parallelle wereld waar geen oorlog is”
Terwijl zijn vader tienduizenden Russische mannen naar het front in Oekraïne stuurt om er te vechten voor het vaderland, probeert de zoon van de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe (68) het ver van het krijgsgewoel te maken als popzanger. Dat meldt ‘Popular Politics’, een YouTubekanaal van aanhangers van Russisch oppositieleider Aleksej Navalny.
3 h
HLN.be
Man die aanspoelde op strand Wenduine stierf door verdrinking, maar wie is hij?
In de zaak van het levenloze lichaam op het strand van Wenduine heeft de autopsie uitgewezen dat de man door verdrinking om het leven kwam. Het slachtoffer kon nog steeds niet geïdentificeerd worden.
3 h
HLN.be
Achiel (18) en Daan (25) gebruiken snus en vertellen waarom: “We lagen plat van de rush op schoolreis”
Snus verovert het voetbalveld én het schoolplein. De nicotinezakjes zijn overal te krijgen in ronde doosjes met felle kleuren, ook al is de verkoop onder 18 jaar verboden. Wij spraken met student Achiel (18) en voormalig KAA Gent-speler Daan* (25), die openlijk vertellen over hun snusgebruik. “Je krijgt er rillingen van over heel je lijf.”
3 h
HLN.be
ONZE OPINIE. “Crevits heeft Jambon in een lastig parket gebracht”
Minister-president Jan Jambon (N-VA) kreeg in het parlement opnieuw niet uitgelegd hoe hoog de factuur voor consultants klimt. “Die facturen achtervolgen hem en zijn regering nu al drie weken", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft een dominosteentje laten vallen. En niemand weet hoe ver de rij met steentjes nog reikt.”
3 h
HLN.be
Twee meisjes (14) op de fiets aangereden door bus van De Lijn in Deinze
Aan de Vaart Linkeroever in Deinze zijn donderdagnamiddag twee meisjes van 14 aangereden door een bus van De Lijn. De jonge slachtoffertjes werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
3 h
HLN.be