www.nieuwsblad.be
www.nieuwsblad.be
Belgisch kampioene Lotte Kopecky snelt op machtige wijze naar winst in de GP Samyn
Lotte Kopecky (Liv Racing) is in vorm en dat heeft ze bekroond met een klassieke zege. De Belgische kampioene was na een langgerekte sprint de snelste in de GP Samyn.
1 h
www.nieuwsblad.be
Dirk Wauters veroordeeld tot 15 jaar cel voor doodslag op vriendin Patricia
Het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft Dirk Wauters (52) veroordeeld tot 15 jaar cel voor de doodslag op zijn vriendin Patricia Gaillet (63). Hij wurgde haar op 31 juli 2018 in hun appartement in Halle. Het openbaar ministerie had 20 jaar cel gevorderd.
1 h
www.nieuwsblad.be
In Le Samyn is het serieus voor Mathieu van der Poel: “Vandaag rij ik om te winnen”
In de GP Le Samyn zijn alle ogen gericht op Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen voegde de Waalse kasseikoers in laatste instantie toe aan zijn programma. En hij wil winnen.
2 h
www.nieuwsblad.be
Tiental huiszoekingen in onderzoek naar corruptie en witwaspraktijken in Limburg
In kader van een onderzoek naar onder meer corruptie en witwaspraktijken hebben speurders van de federale gerechtelijke politie van Limburg dinsdag een tiental huiszoekingen uitgevoerd. De speurders vielen binnen in de regio Hasselt, zowel op privéadressen als in bedrijven. Draaischijf is een 55-jarige man uit Hasselt, die in meerdere verenigingen en bedrijven actief is.
3 h
www.nieuwsblad.be
Bonheiden experimenteert met zone 30 in hele bebouwde kom
De gemeente Bonheiden voert vanaf vrijdag tijdelijk een zone 30 in die de hele bebouwde kom van het centrum omvat. Het experiment zal drie weken duren en moet onder meer uitwijzen of zonder grote infrastructuurwerken de dorpskern verkeersveiliger en aangenamer kan worden én de doorstroming voor het verkeer kan worden bevorderd.
3 h
www.nieuwsblad.be
Ontwerpakkoord bij Ryanair redt 176 bedreigde banen
De dreiging van de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair dat ze in België 176 mensen zou ontslaan, is van de baan. De directie en de christelijke vakbond hebben een ontwerp van sociaal akkoord bereikt. Een deel van het cabinepersoneel ziet zijn loon wel met 8 procent dalen, zo zegt ACV Puls.
3 h
www.nieuwsblad.be
Tweede seizoen ‘Château Planckaert’ al in mei op tv
De opnames zijn nog volop bezig, maar Eén lost enkele eerste beelden uit het tweede seizoen van het succesvolle Château Planckaert. Een concrete startdatum is er nog steeds niet, al garandeert de zender dat de nieuwe afleveringen al in mei op tv zullen komen.
3 h
www.nieuwsblad.be
Gouden Schoen Tine De Caigny verlaat Anderlecht: Red Flame trekt naar sterke Duitse competitie
Anderlecht moet het volgend seizoen doen zonder Tine De Caigny (23). De Red Flame kiest voor een buitenlands avontuur bij Hoffenheim.
4 h
www.nieuwsblad.be
An Lemmens krijgt volle laag op Facebook na bezoek aan vaccinatiecentrum: “Ik ben veel bagger gewoon, maar dit tart alle verbeelding”
An Lemmens heeft op de sociale media een storm van kritiek over zich heen gekregen omdat ze een vaccinatiecentrum heeft bezocht om een filmpje op te nemen. Haar volgers die aangaven gevaccineerd te zijn werden zelfs met de dood bedreigd. “Ik ben gechoqueerd”, schrijft ze op Facebook.
5 h
www.nieuwsblad.be
Dries (10) overleefde leukemie, maar daar bleef het niet bij: “We gingen aan doodsbrieven beginnen, tot dat telefoontje kwam”
In Gasthuisberg praten ze nóg van Dries, de tijger. Het zoontje van Sylvia en Patrick gleed voor hun ogen weg. Eén keer waren ze hem bijna kwijt aan leukemie, maar daar stopte het niet. “Zoals hij heeft afgezien, zo kan niemand afgezien hebben.”
5 h
www.nieuwsblad.be
Skydiver vraagt zijn vriendin ten huwelijk tijdens sprong en schuwt daarbij de risico’s niet
Een huwelijksaanzoek op enkele kilometers hoogte? Het schrok Rahim Hajir in de Amerikaanse staat Idaho duidelijk niet af. Terwijl hij samen met zijn vriendin Kaitlyn Roule uit een vliegtuig sprong, hield hij constant een trouwring tussen zijn tanden geklemd. Tot grote verbazing bij Kaitlyn, die nadien haar jawoord gaf.
5 h
www.nieuwsblad.be
Grap in ‘Thuis’ schiet in verkeerde keelgat bij #LikeMe-actrice: “Mijn bloed kookt”
Humor is subjectief. Maar dat sommige moppen not done zijn, ontging de schrijvers van Thuis afgelopen vrijdag.
5 h
www.nieuwsblad.be
De Tourwinnaar blijft waar hij is en dat voor een lange tijd: Tadej Pogacar zet zijn krabbel onder langste contract in het peloton
De Sloveense Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft zijn contract bij UAE Team Emirates verlengd tot 2026. Dat maakte de ploeg dinsdag bekend.
6 h
www.nieuwsblad.be
“Hyperzwaartekrachtkuur” kan wondgenezing bij astronauten bevorderen
In een nieuw onderzoek testen wetenschappers van het nucleair onderzoekscentrum SCK CEN en de UGent een behandeling voor de vertraagde wondgenezing die astronauten ondervinden tijdens een ruimtereis. Met een “hyperzwaartekrachtkuur” zouden de effecten van stress van langdurige gewichtloosheid tegengegaan kunnen worden.
6 h
www.nieuwsblad.be
Volgepakt stadion door het dolle heen nadat streaker op indrukwekkende wijze ontsnapt door het publiek
Een vergeten groep die hard geraakt werd door de coronacrisis: streakers. Zonder publiek, geen kansen op fratsen tijdens sportwedstrijden. Maar in Nieuw-Zeeland was het onlangs toch nog eens feest. En hoe!
6 h
www.nieuwsblad.be
Vanaken, Lang, Denswil en Mitrovic trainen weer mee bij Club Brugge
Goed nieuws voor Club Brugge. Hans Vanaken, Noa Lang, Stefano Denswil en Matej Mitrovic trainen weer mee bij Blauw-Zwart na hun quarantaine omwille van corona. Ze mogen donderdag spelen in de bekermatch tegen Standard, al hangt dat ook af van hoe fit ze zijn.
6 h
www.nieuwsblad.be
Hondenuitlater Lady Gaga reageert voor het eerst op schietpartij en ontvoering: “Toen het bloed uit me gutste, kwam er een engel aan”
De hondenuitlater van Lady Gaga heeft voor het eerst gereageerd op de schietpartij van vorige week woensdag. Op Instagram schrijft Ryan Fischer over hoe hij tijdens het uitlaten werd neergeschoten en twee honden van de zangeres werden meegenomen. De ontsnapte bulldog Asia noemt Fischer zijn “beschermengel”.
6 h
www.nieuwsblad.be
Twaalf mensen naar ziekenhuis na brand in (leeg) café in Antwerpen
In de Antwerpse binnenstad zijn in de nacht van maandag op dinsdag twaalf personen door rook bevangen geraakt bij een smeulbrand in een café aan het Zand. Dat zegt de lokale politie.
6 h
www.nieuwsblad.be
Amerikaanse regeringswaakhond onthult: VS verspilden miljarden in heropbouwprojecten in Afghanistan
Amerikaanse regeringsagentschappen hebben miljarden verspild in het financieren van gebouwen en voertuigen in Afghanistan.
7 h
www.nieuwsblad.be
Britney Spears deelt voor het eerst sinds lang nog eens foto met haar twee zonen
Britney Spears (39) geniet na alle heisa rond de documentaire Framing Britney Spears wat van wat rust in het gezelschap van haar zonen Sean Preston en Jayden. De twee zijn ondertussen flink opgeschoten tieners van vijftien en veertien jaar oud. Dat blijkt uit een foto die ze maandag op Instagram deelde.
7 h
www.nieuwsblad.be
Ellemieke Vermolen deelt emotionele foto: “Weet dat de pijn soms minder wordt, en het gemis groter”
Ellemieke Vermolen (44), de ex van topkok Sergio Herman (50), heeft een emotionele post op Instagram gedeeld over hun zoontje Josha. Het stel verloor vier jaar geleden hun derde kindje, vlak voor de geboorte.
7 h
www.nieuwsblad.be
Kaartspel moet jongeren beter doen omgaan met grensoverschrijdend gedrag
Het Centrum Ethiek in de Sport heeft een nieuw kaartspel ontwikkeld dat sportende jongeren van 12 tot 18 jaar beter moet leren omgaan met grensoverschrijdend gedrag, het beter leren herkennen en dus ook beter kunnen melden.
9 h
www.nieuwsblad.be
Uitstap wordt nachtmerrie nadat hond onderlip van Lejla (20) afbijt: “Helft van haar gezicht is weg”
Een 20-jarige jongedame is zondag in het gezicht gebeten door een hond op de hondenweide in Fort 3 in Borsbeek. Haar onderlip is afgerukt en er zullen meerdere operaties nodig zijn om haar gezicht te herstellen. De politie voert een onderzoek om de eigenaar van de hond te achterhalen. Het gaat waarschijnlijk om een rottweiler.
9 h
www.nieuwsblad.be
Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto’s bouwen
Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto’s maken, en gaat die volledig online verkopen. Dat meldt het Zweeds-Chinese automerk. De beslissing betekent het einde van de brandstofmotor voor het bedrijf, dat daarmee wereldwijd kiest voor een fundamentele transformatie. “We kiezen ervoor om te investeren in de toekomst, die elektrisch en online is, in plaats van in een krimpende activiteit”, zegt CEO Håkan Samuelsson.
9 h
www.nieuwsblad.be
PODCAST. 6 op 10 jongeren hebben het mentaal moeilijk. Hoe ga je daarmee om?
Meer dan 6 op de 10 jongeren kampt met psychische problemen. Dat is liefst een verdrievoudiging van het cijfer voor de pandemie. De coronaperiode heeft dus zeker een zware impact. Maar wat zijn de voornaamste klachten van die mentale problemen? Hoe herken je ze? En vooral: hoe ga je daar het best mee om? Wij gingen samen met docente Psychologie Annemie Uyttersprot op zoek naar antwoorden.
www.nieuwsblad.be
Dimitri Vegas voor het eerst zonder broer Like Mike met solosingle ‘Pull me closer’: “Een liefdeslied”
Nu vrijdag lanceert Dimitri Vegas Pull me closer, zijn eerste nummer zonder broer en vaste dj-partner Like Mike. “Het is een eigentijdse versie van een klassiek liefdeslied.”
www.nieuwsblad.be
Hun tattoo kon geen dag meer wachten: “Ik heb er ineens drie laten zetten”
Een restaurantbezoek zit er voorlopig niet in en ook onze contacten blijven beperkt, maar een tatoeage laten zetten, dat kan sinds 1 maart wel. Goed twee weken na de kappers mogen ook andere niet-medische contactberoepen de deuren openen. Bij veel tatoeëerders stond de agenda meteen vol. “Ik heb er ineens drie laten zetten.”
www.nieuwsblad.be
Wat als mijn kind vegetariër wil worden, maar ik niet? En is geen vlees eten wel gezond?
Met wereldwijd 320.000 deelnemers is de Veggie Challenge – een maand lang geen vlees eten – bijzonder populair. Niet alleen volwassenen, maar ook heel wat (jonge) kinderen schuiven een maand lang hun hamburgers en biefstukken aan de kant, sommigen zelfs voorgoed. Maar hoe ga je daar als ouder mee om? En wat als mijn kinderen minder vlees willen eten?
www.nieuwsblad.be
Arbeiders gieten historische waterput per ongeluk dicht met beton: “Misverstand”
Tot grote verbazing van de omwonenden hebben gemeentearbeiders, door een misverstand, de historische waterput in Motbroek dicht gegoten met beton. De bevoegde schepen liet het beton verwijderen. In de loop van de volgende maanden wordt de put gerenoveerd als toeristische attractie.
www.nieuwsblad.be
Armoedeverenging vreest voor voortbestaan na controle: “Er zullen nu heel wat gezinnen honger lijden”
Vrijwilligersinitiatieven als Zonder Honger naar Bed Hasselt vrezen voor hun voortbestaan nadat er in Hasselt zes controleurs van het FAVV over de vloer kwamen, na een anonieme klacht. “Dit is heel erg voor gezinnen die nu in de kou blijven staan.”
www.nieuwsblad.be