www.nieuwsblad.be
www.nieuwsblad.be
Vlak voor eindmeet vallen nog twee BV’s af in ‘Special forces’
Einde van de rit voor Ann Wauters (42) en Steven Laureys (54) in ‘Special forces: wie durft wint’. De ex-basketkampioene en de neuroloog werden in de voorlaatste aflevering nog weggestuurd door de operators. Zo blijft de BV-ploeg met vier achter.
3 h
www.nieuwsblad.be
Baleaarse autoriteiten eisen spoedvergadering nadat Ryanair 45 euro vraagt van passagiers die gebakje willen meenemen aan boord
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zou 45 euro geëist hebben van twee passagiers omdat zij gebakjes aan boord wilden meenemen. Er is intussen een spoedvergadering gepland met de autoriteiten van de Balearen en Ryanair.
3 h
www.nieuwsblad.be
Natuurbrand in Hoge Venen: Belgische brandweer vraagt versterking van Duitse collega’s
Er is maandagavond brand uitgebroken in de Hoge Venen, nabij de grens met Duitsland. Dat is te horen bij de brandweer.
4 h
www.nieuwsblad.be
“Mijn vriend is zijn huis, zijn vrouw en hond verloren”: vier mensen overleven schipbreuk op Lago Maggiore niet
Vier mensen kwamen om het leven zondag bij een schipbreuk op Lago Maggiore in Italië, onder hen twee medewerkers van de Italiaanse inlichtingendiensten, een Israëlische veiligheidsagent en de vrouw van de kapitein. “Mijn vriend is zijn vrouw, zijn huis en zijn hond verloren die dag”.
4 h
www.nieuwsblad.be
Erdogan is herverkozen als president van Turkije: wat betekent dat voor het land, de economie en de EU?
Recep Tayyip Erdogan (69) is herverkozen als president van Turkije. Tijdens een speech zei hij dat het nu tijd is “om de geschillen van tijdens de kiescampagne aan de kant te schuiven”.
5 h
www.nieuwsblad.be
Vermoedelijke door Rusland getrainde spionagewalvis duikt weer op voor Zweedse kust
Een witte dolfijn die in 2019 in Noorwegen opdook met een harnas waarop “apparatuur St Petersburg” te lezen stond - waardoor gespeculeerd werd dat het om een getrainde spion ging - is opnieuw gespot in Scandinavië.
5 h
www.nieuwsblad.be
Emotionele wake voor vermoorde Tamara: “De urne gaat mee naar Thailand zodat ze voor altijd bij mij kan zijn”
Een 120-tal mensen verzamelden maandagavond voor het huis van Tamara Engels, die er een week eerder vermoord werd teruggevonden. Er werden witte ballonnen opgelaten en bloemstukken neergelegd.
5 h
www.nieuwsblad.be
Kankeronderzoeker en Nobelprijswinnaar Harald zur Hausen (87) overleden
De gerenommeerde Duitse kankeronderzoeker en Nobelprijswinnaar Harald zur Hausen is zondag op 87-jarige leeftijd gestorven. Dat meldt het onderzoekscentrum dat hij 20 jaar leidde, het Deutsches Krebsforschungszentrum (DKFZ) uit Heidelberg.
6 h
www.nieuwsblad.be
De puzzel van Karel Geraerts: blessures en schorsing teisteren Union voor titelmatch
Voor de allesbeslissende slotspeeldag van onze competitie schiet er mogelijk niet veel over van de typeploeg bij Union. Hoe zit het met de geblesseerden? En welke alternatieven heeft Karel Geraerts?
6 h
www.nieuwsblad.be
Vrouw beschuldigt Rammstein van spiking en misbruik tijdens feestje: “Ik heb kneuzingen, maar weet niet wanneer dat gebeurd is”
Een Ierse vrouw beschuldigt Rammstein ervan haar te hebben gedrogeerd en misbruikt tijdens een feestje na hun concert in Vilnius vorige week. “Ik weet niet wanneer of hoe dit gebeurd is”, aldus de 24-jarige op sociale media.
6 h
www.nieuwsblad.be
Ontsnapte gevangene zit vast in ventilatiekoker metrotunnel Praag
Een man die was gevlucht uit een open gevangenis in Praag, is zondag aangetroffen in een ventilatiekoker van een metrotunnel. Hij zat daar vast.
6 h
www.nieuwsblad.be
Van Quickenborne: “Als Vandecasteele was gestorven, had ik ontslag moeten overwegen”
Hij zou Olivier Vandecasteele vrijkrijgen uit zijn Iraanse cel, beloofde justitieminister Vincent Van Quickenborne plechtig. Enkel door een creatief juridisch pad te bewandelen, lukte dat. “De piste van het overbrengingsverdrag had waarschijnlijk tot de dood van Olivier Vandecasteele geleid.”
6 h
www.nieuwsblad.be
Sven Gatz haalt al dichtend uit naar betogers van Vlaams Belang in Brussel: “Beste gespuis”
Een betoging en een tegenbetoging stonden er maandag op de Brusselse evenementenkalender. De betoging werd georganiseerd door het Vlaams Belang en kreeg de naam ‘Doe ze Luisteren’. Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) uitte hierover al dichtend zijn ongenoegen op Twitter.
7 h
www.nieuwsblad.be
Ex-wielrenster Jolien D’hoore (33) wordt voor het eerst mama: “We zijn in de wolken”
Jolien D’hoore is in verwachting van haar eerste kindje. Dat heuglijke nieuws heeft de 33-jarige ex-wielrenster maandagnamiddag bekendgemaakt via sociale media.
8 h
www.nieuwsblad.be
Dit betaal je voor een pint op verschillende festivals
CORE Festival, Extrema Outdoor en Gladiolen Festival mochten afgelopen weekend de spits afbijten. Het festivalseizoen werd namelijk officieel geopend en een festival zou natuurlijk geen festival zijn zonder bier. Maar is ook op pintjes de inflatie voelbaar?
8 h
www.nieuwsblad.be
Johnny Depp zegt optredens af door blessure, maar Graspop blijft (voorlopig) buiten schot
Johnny Depp (59) ligt in de lappenmand. De acteur houdt een enkelblessure over aan zijn drukke agenda van afgelopen weken en zegt op doktersadvies concerten af met zijn groep Hollywood Vampires. De show op Graspop gaat voorlopig wel door zoals gepland.
9 h
www.nieuwsblad.be
Crowdfunding opgestart voor huwelijk van Stefan en Vivian, die niet kunnen trouwen door schulden van proces over dood van kind
Ze hebben allebei een harde tijd achter de rug, nadat ze élk een kindje verloren door toedoen van hun beide partners. Stefan Coemans (49) en Vivian Arets (39), twee ouders van vermoorde kinderen, vonden troost bij elkaar. Maar trouwen lukt niet, door de schulden die de processen meebrachten. Nadat ze daarover getuigden in onze podcast ‘De Stemmen van Assisen’, organiseren ontroerde luisteraars nu een geldinzameling voor het koppel.
9 h
www.nieuwsblad.be
Van mooie vrouwen tot huurmoordenaars: deze soorten oplichting zijn tegenwoordig populair
Of ze zich nu voordoen als je zoon of dochter, de politie of zelfs een huurmoordenaar: oplichters blijven manieren vinden om je geld af te troggelen. Deze vormen van phishing komen de laatste tijd vaak voor.
9 h
www.nieuwsblad.be
Brusselse studenten willen zondag protesteren tegen vonnis in zaak-Sanda Dia
Studenten van de Brusselse universiteiten ULB en VUB willen volgende zondag, om 13 uur, manifesteren voor het Justitiepaleis in Brussel om het verdict in de zaak-Sanda Dia aan te klagen. Ze vinden de straffen te licht, zo blijkt maandag uit een persbericht.
9 h
www.nieuwsblad.be
Olivier Vandecasteele gaat dinsdag op bezoek bij de koning
Olivier Vandecasteele, die vrijdag toekwam in ons land, zal dinsdag de koning ontmoeten. Dat meldt Le Soir maandag.
www.nieuwsblad.be
Kun je echt ‘manifesteren’ dat je pakweg de Lotto wint en hoe werkt dat dan?
Manifesteren is de kunst om je gedachten werkelijkheid te laten worden. Wie erin gelooft, gebruikt het om een lief te vinden, om een droomjob binnen te halen of zelfs om de Lotto te winnen. Redactrice Nele is ietwat sceptisch en gaat op onderzoek voor ze een kraslotje koopt.
www.nieuwsblad.be
Sportleraar Jelle (40) komt om het leven bij motorongeval: “Hij laat zo een enorme leegte na”
Jelle Van Nieuwenhove (40) uit Lebbeke overleefde een ongeval met zijn motor niet. In Zwijndrecht kwam hij om het leven na een frontale aanrijding met een personenwagen. Zijn omgeving is in shock. “We verliezen een heel aangename, positieve, enthousiaste mens”, klinkt het. Jelle laat een partner en twee dochters na.
www.nieuwsblad.be
Automobilisten spotten leerlingchauffeur met wel erg exclusieve wagen
Leren rijden doen de meeste mensen met een bescheiden wagen. Daar kan je het minste kwaad mee veroorzaken, zowel financieel als lichamelijk. Niet verwonderlijk dus dat verschillende automobilisten in Melbourne zich een hoedje schrokken toen ze plots een Lamborghini Aventador zagen rijden met een ‘L’ vanachter.
www.nieuwsblad.be
Komen er binnenkort meer zwemlocaties in open water?
Gemeentebesturen zullen binnenkort voor meer plekken kunnen zorgen waar mensen in open water kunnen zwemmen. De Vlaamse regering heeft daarvoor vrijdag een ontwerpbesluit goedgekeurd.
www.nieuwsblad.be
Vader en zoon laten hun Carrefour over: “We hebben zes jaar keihard gewerkt. Voor niets”
De uitbaters van de Carrefour Express in het centrum van Lovendegem laten hun warenhuis over. “Na zes jaar ploeteren, vechten en strijden is het genoeg geweest”, zegt zaakvoerder Patrice Engelschenschilt, die vreest dat er door de crisis in supermarktenland nog collega’s de brui zullen aan geven. “Je zou verschieten welke winkels in de streek ook in de etalage staan.”
www.nieuwsblad.be
De verhalen achter dé vriendendiensten van de Giro: ruzie met mama voor redder van Roglic en de knuffel tussen Cavendish en Thomas
Waarom krijgt de gewezen schansspringer Mitja Meznar nu een jaar gratis bladerdeegpastei van een Sloveense fastfoodketen, maar heeft hij mogelijk miserie met de mama van Primoz Roglic? En waarom trok Geraint Thomas de sprint aan voor Mark Cavendish? De twee verhalen achter dé vriendendiensten van deze Giro.
www.nieuwsblad.be
Vrouw sluit zich per ongeluk op in vriescel van restaurant en sterft
Een 63-jarige vrouw in New Iberia (Louisiana, VS) is tragisch om het leven gekomen toen zij zichzelf per ongeluk opsloot in de vriescel van het restaurant waar zij werkte. Nguyet Le sloeg haar handen tot bloedens toe kapot om zichzelf uit de vriezer te bevrijden, maar tevergeefs, zo meldt de politie.
www.nieuwsblad.be
21-jarige jongeman probeert twee agenten aan te rijden tijdens verkiezingsfeest voor Erdogan in Heusden-Zolder
Tijdens het overwinningsfeest voor Erdogan heeft een bestuurder zondagavond geprobeerd om in te rijden op twee politieagenten. Ze konden op tijd wegspringen en bleven ongedeerd. De chauffeur, een 21-jarige jongeman uit Heusden-Zolder, is gearresteerd.
www.nieuwsblad.be
Vlaming gooit gemiddeld 34 kg voedsel per jaar weg, vanaf volgend jaar mag organisch afval niet meer in restafvalzak
Vlaamse gezinnen gooien jaarlijks 224.027 ton eetbaar voedsel weg, of gemiddeld zo’n 34 kilo per Vlaming. Dat zegt de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) maandag.
www.nieuwsblad.be
Terwijl Ilan Van Wilder terugblikt op bijzondere Giro, lijkt Remco Evenepoel te hinten op terugkeer: “We komen terug”
Primoz Roglic stak zondag een gigantische trofee in de lucht als eindwinnaar van de Giro. Dat had Remco Evenepoel kunnen zijn, maar corona gooide roet in het eten van de wereldkampioen. Komt die ooit nog wel terug in zijn zoektocht naar het roze?
www.nieuwsblad.be