www.nieuwsblad.be
www.nieuwsblad.be
Inge Manderick, Glenn en Patrice Meesseman schuldig aan moord op Sara Laeremans
De Antwerpse assisenjury heeft na 3,5 uur beraadslagen Inge Manderick, Glenn Meesseman en Patrice Meesseman schuldig bevonden aan de moord op Sara Laeremans in oktober 2017 in Geel.
www.nieuwsblad.be
Man aangehouden die vrouw via sociale media zo ver drijft dat ze haar echtgenoot probeert te vergiftigen
Het parket van Antwerpen heeft een 34-jarige Nigeriaan aangehouden omdat hij via sociale media een vrouw (68) zo zou hebben gedreven dat ze haar echtgenoot probeerde te vergiftigen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
www.nieuwsblad.be
Charles steunde Harry en Meghan nog financieel na hun vertrek
Prins Charles steunde zijn zoon prins Harry wel degelijk financieel nadat die samen met Meghan Markle afstand nam van het Britse koningshuis.
2 h
www.nieuwsblad.be
Russisch leger verspreidt beelden van incident met Britse torpedojager
Een Russisch gevechtsvliegtuig zou woensdag waarschuwingsschoten afgevuurd hebben richting een Britse torpedojager.Of dat beweert het Russisch leger toch, Londen ontkent alles. Om hun claim te staven heeft Moskou nu bovenstaande beelden van het incident vrijgegeven. De Britse torpedojager zou Russische territoriale wateren in de Zwarte Zee betreden hebben.
2 h
www.nieuwsblad.be
Vastgoedprijzen blijven stijgen: barst de bubbel straks? En wat met mensen die nu een woning (ver)kopen?
De vastgoedprijzen in ons land zijn met meer dan 6,7 procent gestegen. Een stevige toename bovenop de stijging die al sinds 2018 was ingezet. Financieel persagentschap Bloomberg zet België in de top 10 van landen waar een vastgoedbubbel dreigt. Wat als die bubbel barst? Verliezen onze huizen straks hun waarde? En waarom zijn prijzen eigenlijk zo snel gestegen?
3 h
www.nieuwsblad.be
Hoe we toch de zwaarste EK-route ooit kunnen overleven: 7 lichtpuntjes, van de les van de Duitsers tot het goede voorbeeld van Spanje
Portugal, Italië, Frankrijk. De regerende Europese kampioen, een land dat al dertig matchen ongeslagen is en de wereldkampioen. Geen enkel land op het EK heeft een zwaardere route naar de finale dan de Rode Duivels, maar toch zien wij zeven lichtpuntjes om ons aan vast te klampen.
3 h
www.nieuwsblad.be
99-jarige rusthuisbewoner zit in gevangenis: “Het gaat om moord, dus je moet hem wel opsluiten”
Een 99-jarige bewoner van een Oost-Vlaams woonzorgcentrum is aangehouden voor moord van een medebewoner. Hij is daarmee de oudste moordverdachte van het land. Maar wat doe je met zo’n hoogbejaarde man? “Het gaat om een moord, dus kun je niet anders dan de verdachte opsluiten, ongeacht zijn leeftijd.”
3 h
www.nieuwsblad.be
50-jarige fietser op speed pedelec overleden na botsing met vrachtwagen
Een 50-jarige man uit Nijlen is donderdagochtend overleden na een zwaar ongeval in Schoten. Het ongeval gebeurde op de Hoogmolendijk langs het Albertkanaal, ter hoogte van de Hoogmolenbrug.
4 h
www.nieuwsblad.be
Zij laten zich nu toch vaccineren: “Ik was een complotdenker, maar ik wil op reis”
Nu de vaccinatiecampagne stilaan op haar einde loopt, laten veel twijfelaars zich toch nog inenten. En daar hebben ze zo hun redenen voor. “Het is ­gewoon te veel gedoe om zonder een vaccin een normaal leven te ­leiden.”
4 h
www.nieuwsblad.be
Meisje (9) loopt weg omdat gsm niet mee naar bed mag, politie zet helikopter en speurhonden in: “Doodsangsten uitgestaan”
De politie heeft woensdagavond met een helikopter en een speurhond gezocht naar een negenjarig meisje dat vermist was in Genk-Zuid. Haar moeder Steffi stond anderhalf uur lang doodsangsten uit.
4 h
www.nieuwsblad.be
Alle vriendjes uitgenodigd, niemand kwam: moeder deelt treurig verhaal van eenzaam verjaardagsfeest van zoontje (6)
Een moeder in New York heeft beelden gedeeld van het verjaardagsfeest van haar 6-jarig zoontje. Een leuke gebeurtenis zou je denken, maar niets is minder waar. Van de 22 kinderen die het jongetje uitnodige, daagde er namelijk geen enkele op. “Letterlijk nul kinderen zijn gekomen. Arme jongen.”
4 h
www.nieuwsblad.be
Pierre Van Damme: “Aantal landen overweegt verplichte vaccinatie zorgpersoneel”
Epidemioloog Pierre Van Damme vindt dat het zorgpersoneel extra moet aangemoedigd worden om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij verwijst ook naar een aantal landen die overwegen de vaccinatie te verplichten voor gezondheidspersoneel.
4 h
www.nieuwsblad.be
OPROEP. Twijfelde u eerst over vaccinatie, maar bent u nu toch ingeënt?
Recent onderzoek toont aan dat heel wat Belgen die in januari nog twijfels hadden over vaccinatie, zich nu toch laten inenten. Twijfelde u in het begin van de campagne ook, maar hebt u zich toch laten vaccineren, of bent u het nog van plan? En wil u met foto in de krant vertellen waarom of hoe u zich toch liet overhalen? Reageer dan via onderstaande link, vertel ons kort uw verhaal en vermeld zeker uw telefoonnummer zodat we u kunnen contacteren.
5 h
www.nieuwsblad.be
Wout van Aert mikt meteen op de gele trui in de eerste rit van de Tour de France: “Het wordt survival of the fittest dit weekend”
Met een fris geschoren kapsel sprak Wout van Aert donderdagochtend met de pers in Brest. Alvorens over te gaan naar de orde van dag - de Tour - kwam hij eerst nog eens terug op het afgelopen Belgische kampioenschap. “Ik had niet verwacht dit jaar de trui te pakken, maar ik verkeer in betere vorm dan ik verwachtte. Hopelijk trek ik dat ook door.”
5 h
www.nieuwsblad.be
Het Duivels gedicht van Delphine Lecompte: Onbescheiden ode aan de onnavolgbare Toby Alderweireld
Onze dichteres Delphine Lecompte schrijft tijdens de sportzomer driemaal per week een gedicht/ode aan een Rode Duivel.
5 h
www.nieuwsblad.be
Hotel Heimwee: als ze de finale halen, moeten Rode Duivels hun familie zes weken missen
Terwijl uw vrouw klaagt dat u godganse dagen naar dat EK kijkt, hebben sommige Rode Duivels toch wat heimwee naar huis. Als België op 11 juli de finale haalt, zijn onze jongens zes weken gescheiden van hun gezin en in coronatijden is een familiedag niet toegelaten. Dat gemis weegt bij bepaalde Duivels. Alderweireld miste zijn huwelijksverjaardag, Batshuayi’s vrouw is zwanger, Vermaelen zag zijn ouders het voorbije jaar amper. “Eens facetimen is toch niet hetzelfde als eens knuffelen.”
5 h
www.nieuwsblad.be
LIVESTREAM. Chef voetbal Ludo Vandewalle beantwoordt jouw vragen over het EK 2021 en de Rode Duivels!
De groepsfase van het EK 2021 zit erop. Chef voetbal Ludo Vandewalle maakt samen met voetbaljournalist Yanko Beeckman een voorlopige balans op in een livestream. Welke ploegen wisten te verbazen of teleurstellen? En hoe schatten ze de kansen van de Rode Duivels in na hun perfect rapport in de groepsfase? Bekijk de uitzending vanaf 12.30 uur!
5 h
www.nieuwsblad.be
Flatgebouw ingestort in Miami, vrees voor veel slachtoffers
Een appartementsgebouw in de buurt van Miami Beach is vannacht rond 2 uur lokale tijd ingestort. De foto’s van de enorme puinhoop en de ravage aan het gebouw doen het ergste vrezen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Ze vrezen voor meerdere slachtoffers.
5 h
www.nieuwsblad.be
Tomorrowland kan niks teruggeven van 1,8 miljoen euro Vlaamse steun: “Heel wat van de kosten zijn voorschotten die niet worden terugbetaald”
Het festival Tomorrowland moet niet de volledige 1,8 miljoen euro terugbetalen die het als steun heeft gekregen van de Vlaamse regering. Het festival moet enkel de kosten terugbetalen die ze kan recupereren. Maar de Vlaamse steun die Tomorrowland kreeg om dit jaar alsnog een festival te organiseren, is al volledig besteed aan voorschotten aan leveranciers. Dat zegt de festivalorganisatie donderdag. Een terugbetaling zit er volgens Tomorrowland niet in.
6 h
www.nieuwsblad.be
Mieke Schauvliege (Groen): “Dading tussen 3M en Lantis is onwettig”, minister Ben Weyts (N-VA) ontkent.
De dading die Oosterweel-bouwheer Lantis in 2017 sloot met chemiereus 3M over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, is onwettig. Dat zegt Vlaams parlementslid voor Groen Mieke Schauvliege. Advocate milieurecht Isabelle Larmuseau beaamt dat. Volgens haar is de Vlaamse overheid kwetsbaar voor strafrechtelijke procedures als men doorgaat met de constructie van een veiligheidsberm waarin de zwaarst vervuilde gronden zouden worden opgeborgen. Volgens Vlaams minister Ben Weyts, minister van Openbare Werken in de vorige regering, is de dading wél legaal.
6 h
www.nieuwsblad.be
Portugees bondscoach Fernando Santos over wedstrijd tegen België: “De hitte in Sevilla kan een bondgenoot zijn”
Portugal flirtte gisteravond met de uitschakeling maar plaatste zich uiteindelijk toch voor de 1/8ste finale. Daarin spelen ze komende zondag tegen de Rode Duivels. Portugal zal met twee dagen minder rust aan de aftrap komen in het broeierig warme Sevilla.
7 h
www.nieuwsblad.be
Afscheid van Jürgen Conings en herdenking in bos onder politiebegeleiding, extra manschappen staan klaar
Het afscheid van Jürgen Conings gebeurt onder toezicht van politie. Ze zullen vrijdag de begroeting in goede banen leiden. Ook zondag, tijdens het aangekondigd herdenkingsmoment in het Dilserbos, zal er politie aanwezig zijn. “We blijven voorzichtig, want we weten niet wat we mogen verwachten”, klinkt het.
8 h
www.nieuwsblad.be
Dossier-Beaulieu eindigt met minnelijke schikking van bijna 50 miljoen euro
Het parket-generaal van Brussel heeft een minnelijke schikking gesloten met de verdachten in de bekende zaak-Beaulieu. De verdachten, onder wie telgen van de West-Vlaamse familie De Clerck, betalen het gerecht bijna 50 miljoen euro om niet meer voor de strafrechter te moeten verschijnen.
9 h
www.nieuwsblad.be
Progeriapatiënt Amber (15) krijgt dan toch een coronavaccin: “Wat een opluchting”
Jongeren tussen twaalf en vijftien jaar met een onderliggende aandoening krijgen toch een vaccin. Een opluchting voor progeriapatiënt Amber (15) en haar gezin. “We zijn blij dat we gehoord worden”, zegt papa Wim Vandeweert.
9 h
www.nieuwsblad.be
Gents OCMW gaat zwaar uit de bocht om te kunnen bewijzen dat gescheiden koppel toch nog samenwoont
Hoewel er overduidelijke bewijzen zijn van fraude, heeft de Gentse rechtbank een koppel toch vrijgesproken. De rechter vond dat het Gentse OCMW haar boekje te buiten is gegaan om te bewijzen dat ze nog samenwoonden hoewel ze officieel gescheiden waren. Uit het vonnis blijkt dat het OCMW zich in haar sociaal onderzoek vastbeet als Hercule Poirot in een moordmysterie.
9 h
www.nieuwsblad.be
Opnieuw “schokkende vondst” van honderden graven nabij internaat in Canada
Een inheemse groepering in Canada heeft honderden anonieme graven ontdekt in de buurt van een voormalig internaat in de Canadese regio Saskatchewan. De groepering maakt niet bekend hoeveel stoffelijke resten er gevonden zijn, maar het zou gaan om de “meest significante vondst tot nu toe”. Donderdagochtend volgt een persconferentie over de “afschuwelijke en schokkende vondst”.
9 h
www.nieuwsblad.be
Geen megaschermen voor Rode Duivels, zelfs al halen ze finale: “Het sop is de kool niet waard”
Zelfs al stoten de Rode Duivels door tot de finale van het EK voetbal, met z’n duizenden op een groot plein de wedstrijd volgen zal niet kunnen. In geen enkele grote stad wordt een megascherm gezet, met uitzondering van één plein in Brussel. “Het sop is de kool niet waard.”
www.nieuwsblad.be
Met welke defensie moeten de Rode Duivels zondag aantreden op EK? “Geen discussie: Alderweireld-Vermaelen-Vertonghen”
De Rode Duivels begonnen aan de drie groepswedstrijden met telkens een andere verdediging. Maar welke draagt nu eigenlijk de voorkeur weg van bondscoach Roberto Martinez met het oog op de wedstrijd van zondag? Vier ervaren ex-Rode Duivels uit de centrale verdediging weten unaniem wie zij zouden opstellen zondag in Sevilla.
www.nieuwsblad.be
“De speeltijd is voorbij, tijd om geschiedenis te schrijven”
Als de Rode Duivels straks Europees kampioen worden, zal het bloed zweet en tranen hebben gekost. In de tweede ronde wacht alvast Cristiano Ronaldo en Portugal. Tijd om geschiedenis te schrijven.
www.nieuwsblad.be
“Geachte UEFA, schaam u diep”: onze redacteurs over de gênante knieval van Koning Voetbal voor Viktor Orbán
De Allianz Arena in München was woensdagavond zowat de enige plek die níét alle kleuren van de regenboog kreeg. Met dank aan de UEFA, die universele mensenrechten als “politiek” afdoet, en dus het statement tegen de Hongaarse homofobe wetgeving niet toestond. Een gemiste kans, vinden ook deze Nieuwsblad-redacteurs.
www.nieuwsblad.be