De Standaard
De Standaard
Serena Williams verliest thriller bij comeback
Drie uur lang vocht ze op mentaliteit en winnaarsdrang tegen de Française Harmony Tan, maar Serena Williams betaalde uiteindelijk de prijs voor haar gebrek aan fitheid en ritme bij haar comeback in Wimbledon (5-7, 6-1, 6-7).
3 h
De Standaard
Trump vocht – letterlijk – om mee naar Capitool te trekken
Toen Donald Trump na zijn speech op 6 januari hoorde dat zijn auto niet naar het Capitool reed, greep hij naar het stuur. Dan nam hij de chef van de geheime dienst bij de keel. ‘I am the fucking president. Breng me naar het Capitool!’
5 h
De Standaard
Maxwell veroordeeld tot twintig jaar cel voor ronselen van minderjarige meisjes
Ghislaine Maxwell (60) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. De Britse werd einde vorig jaar al schuldig bevonden aan het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met zedendelinquent en miljardair Jeffrey Epstein.
7 h
De Standaard
Geen nieuwe onthullingen, wel loutering op proces van de eeuw
Nieuwe inzichten heeft het proces van de eeuw in Parijs niet opgeleverd. Maar de slachtoffers van de aanslagen zijn toch tevreden met de manier waarop het is verlopen. ‘Niemand gaat hier gefrustreerd weg.’
8 h
De Standaard
Will the real Nutini please stand up?
Paolo Nutini doet zijn best om te bewijzen dat hij meer is dan een mooie Schot met de stem van een oude soulzanger. Maar wat is hij dan?
8 h
De Standaard
Finse kernreactor raakt maar niet opgestart
Zelfs na twaalf jaar raakt de grootste kernreactor van Europa maar niet opgestart. Technische moeilijkheden veroorzaken alweer uitstel. Dat komt ongelegen. De vrees voor stroomuitval groeit.
8 h
De Standaard
Oproep | Laat u zich testen op corona?
De Standaard zoekt getuigenissen van personen die recent coronasymptomen hebben gekregen. Had u tijdens de voorbije twee weken het vermoeden dat u besmet was? We zijn benieuwd naar wat u daarmee deed. Kocht u een zelftest of liet u een PCR-test uitvoeren? Was voor u een positieve zelftest voldoende om in isolatie te gaan? Of ondernam u niets? Vertel ons waarom u zich wel/niet laat testen op corona. Als u daarover wilt getuigen, mag u mailen naar binnenland@standaard.be, liefst met vermelding van het telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken.
8 h
De Standaard
Twee Belgen om het leven gekomen bij klimongeval in Zwitserland
Bij een ongeval in het Zwitserse Zinal zijn dinsdag drie bergklimmers om het leven gekomen, twee Belgische mannen (beide 31 jaar oud) en een Franse vrouw (28). Dat schrijven lokale media.
8 h
De Standaard
Brussels drugsgeweld schippert tussen georganiseerde misdaad en straatdealers
De top van de Brusselse misdaadbestrijding gaf dinsdag toelichting bij het onderzoek naar het toenemende drugsgeweld in de hoofdstad. Een eenduidig profiel van de daders is er niet, daarvoor lopen de feiten te sterk uiteen.
De Standaard
Racisme-incident in de Formule 1: schoonvader van Max Verstappen gebruikt het N-woord over Lewis Hamilton
Nadat Red Bull onlangs Juri Vips had geschorst na het gebruik van het N-woord tijdens een livestream duikt er nu een nieuw racisme-incident op in de Formule 1. Daarbij heeft Nelson Piquet zich op racistische wijze uitgelaten over Lewis Hamilton. Hamilton zelf roept op tot actie: ‘Deze archaïsche denkwijze moet veranderen en hoort niet thuis in onze sport.’
De Standaard
Gasverbruik burgers en kmo’s bijna 20 procent lager
Het gasverbruik in de eerste helft van dit jaar lag een stuk lager dan in de eerste helft van 2021. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) waarschuwt dat de energieprijzen hoog blijven.
De Standaard
Levenslang geëist tegen Taghi en vier medeverdachten in Nederlands Marengoproces
Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Ridouan Taghi in de omvangrijke Marengo-liquidatiezaak. Volgens het OM is de 44-jarige Taghi onder meer verantwoordelijk voor zes moorden en vier pogingen daartoe. ‘Hij stond aan het hoofd van een organisatie die zich toelegde op het plegen van moorden’, aldus de procureur. ‘Hij was degene die alle beslissingen nam.’
De Standaard
Steeds straffer, steeds gevaarlijker: VN waarschuwt voor hoger THC-gehalte in cannabis
Cannabis is wereldwijd de populairste drug. Dat gebruik neemt niet alleen toe, maar wordt ook risicovoller. Een nieuw VN-rapport waarschuwt voor het hogere THC-gehalte, de stof die de roes opwekt. Vooral in Europa leidt het tot een toename van psychische aandoeningen.
De Standaard
Hoe asielzoekers gedwongen worden om lotgenoten terug te duwen naar Turkije
Zes mannen getuigen hoe ze door de Griekse politie onder dwang werden geronseld en gedwongen om deel te nemen aan illegale pushbacks op de grensrivier de Evros. Volgens een Syriër zei de politie hem dat het ‘werk’ onbetaald was, maar dat hij zijn deel mocht houden van wat ze de migranten afpakten.
De Standaard
Games spelen zoals je tv-reeksen binget
Sinds vorige week hebben ook Belgische spelers toegang tot het vernieuwde Playstation Plus. Daarmee benadrukt ook Sony de toenemende populariteit van het gameabonnement.
De Standaard
Meer gevallen van genitale verminking bij meisjes en vrouwen in ons land
In 2020 waren in België naar schatting 35.500 vrouwen en meisjes betrokken bij genitale verminking. Dat is een verviervoudiging in 15 jaar tijd, zo blijkt uit recent onderzoek.
De Standaard
‘Ik heb een andere persoonlijkheid, maar ik zet de inhoudelijke lijn verder’
Kersvers staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) trekt deze week naar de regering met enkele voorstellen om de opvangcrisis te beteugelen. ‘Er moet snel urgente noodopvang komen’, klonk het op haar eerste persconferentie. ‘Ik heb geen inloopperiode: ik neem meteen de fakkel over, en ook de agenda, die heel druk is.’
De Standaard
Chris Martin stapt café binnen en zingt ‘A sky full of stars’ voor koppel dat gaat trouwen
Klanten van de pub Hinton Charterhouse in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk konden zondag hun ogen niet geloven wanneer Chris Martin (45) binnenstapte. De Coldplay-frontman en vriendin/actrice Dakota Johnson wipten even binnen nadat ze het Glastonbury Festival hadden bijgewoond. ‘Hij bestelde tweemaal Guinness, ging buiten zitten en iedereen in de pub werd een beetje gek’, aldus cafébaas Chris Parkin. ‘Hij vertelde me ook dat hij nog een beetje een kater had van het festival.’ 
De Standaard
De Sutter terug naar af in strijd tegen onderaannemers pakjessector
De plannen van minister van Post Petra De Sutter (Groen) om het gebruik van onderaannemers in de pakjessector fors in te perken, komen er niet. Binnen de regering bestaat er geen meerderheid voor. De Sutter gaat nu een alternatieve oplossing voorleggen die de bezorgers moet beschermen ‘los van hun statuut’.
De Standaard
David Goffin en Yanina Wickmayer vlot door naar tweede ronde op Wimbledon
David Goffin (ATP 58) en Yanina Wickmayer (WTA 606) hebben zich allebei vlot geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon.
De Standaard
Einde bodemtarief spaarrente in zicht
Heel langzaam komt er beweging in de spaarrente. Voorlopig merken alleen bedrijven en gefortuneerden daar iets van. Maar het einde van het bodemtarief komt onherroepelijk dichterbij. ‘Eind dit jaar kan er ruimte ontstaan.’
De Standaard
Omvergeblazen
De groovyste fanfare van het noordelijke halfrond met Shabaka Hutchings als funky blaasbalg speelt deze zomer haar laatste Belgische show op Pukkelpop, maar niet alvorens de Ancienne Belgique omvergeblazen te hebben.
De Standaard
Jonge fans van Billie Eilish slapen onder brug aan Sportpaleis
Vroege vogels hadden het volk waarschijnlijk al gespot aan het Sportpaleis in Merksem. Dinsdagavond treedt de populaire Amerikaanse singer-songwriter Billie Eilish er op. Enkele fans hebben vannacht op een matrasje aan de zaal geslapen om de allerbeste staanplaatsen te kunnen bemachtigen. ‘Een redbulletje zal nodig zijn, maar we kijken er keihard naar uit’, vertelt Rune Temmerman (21) uit Zelzate. 
De Standaard
Een Spotify voor natuurgeluiden
De muziek van de top 20 is leuk, maar soms wil een mens gewoon wat ontspannen. Met natuurgeluiden bijvoorbeeld. Van ritselend steppegras in Kenia, tot het gezang van de Noord-Amerikaanse heremietlijster of het ritmische gekwaak van vroedmeesterpadden rond het Waalse Namen. Je vindt het allemaal op Earth FM, de Spotify van natuurgeluiden.
De Standaard
Beelden tonen brutale overval op kunstbeurs Tefaf in Maastricht, politie arresteert twee verdachten na klopjacht
Op de bekende Tefaf-kunstbeurs in Maastricht hebben gewapende overvallers geprobeerd diamanten te stelen. De beurs werd meteen ontruimd en de politie heeft twee verdachten aangehouden. Twee anderen zijn nog op de vlucht.
De Standaard
Buitenwipper Elsens café krijgt celstraf voor verkrachting van studente
De Brusselse correctionele rechtbank heeft een buitenwipper van het veelbesproken El Café in Elsene veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijftig maanden voor de verkrachting van een twintigjarige vrouw. De man duwde het slachtoffer in de toiletten, waar hij haar dwong tot orale seks.
De Standaard
Acteur Jan V.H. vrijgesproken van verkrachting minderjarigen, wel schuldig aan bezit en verspreiding kinderporno
De rechtbank in Antwerpen heeft de Antwerpse acteur Jan V.H. (52) een straf van vier jaar met probatieuitstel opgelegd. Als hij zich aan een reeks voorwaarden houdt, moet de acteur uit Big & Betsy niet naar de gevangenis. Hij werd vrijgesproken van de verkrachting van minderjarigen.
De Standaard
Trump-advocaat Giuliani ‘overleeft aanval’ in supermarkt
Een arbeider uit de supermarkt is gearresteerd nadat hij Trumpvertrouweling Rudy Giuliani had ‘aangevallen’. Hoewel beelden suggereren dat het om een tik op de rug ging, verkoopt Giuliani het incident op de vooravond van voorverkiezingen als een linkse aanval op conservatief Amerika.
De Standaard
Mannen krijgen een bedrijfswagen, vrouwen een kilometervergoeding
Mannen krijgen bijna twee keer vaker een bedrijfswagen dan vrouwen. Vrouwen ontvangen dan weer vaker een kilometer- en/of fietsvergoeding.
De Standaard
Tim Declercq mist de Tour door coronabesmetting
Tim Declercq zal vrijdag niet van start gaan in de Tour de France. Dat maakte zijn team Quick-Step Alpha Vinyl dinsdag bekend. De 33-jarige Declercq heeft positief getest op corona.
De Standaard