De Standaard
De Standaard
Met de wortel of de stok: hoe de wereldleiders India in hun kamp willen krijgen
Of het nu de EU, de VS, Rusland of de Oekraïense president Zelenski is: iedereen wil het ‘neutrale’ India verleiden (economisch) kant te kiezen.
4 h
De Standaard
Er verhuisden nooit meer Brusselaars naar Vlaanderen
Vorig jaar verkasten 24.165 Brusselaars naar Vlaanderen. Dat is een record. Zo blijkt uit cijfers van de vastgoedorganisatie CIB Vlaanderen.
4 h
De Standaard
Grote militaire oefening van start gegaan in Noord-Europa
Maandag zijn in Scandinavië grootscheepse oefeningen begonnen met zowat 150 gevechtsvliegtuigen van verschillende westerse landen, waaronder ook België. Dat heeft de Finse luchtmacht bekendgemaakt.
5 h
De Standaard
Nobelprijswinnaar Harald zur Hausen overleden
Dat het papillomavirus kanker aan de baarmoederhals kan veroorzaken was een ontdekking van Harald zur Hausen. De Duitse onderzoeker overleed op zijn 87ste.
6 h
De Standaard
‘Wij gaan met een oorlogsmachine aan tafel komen’
Wie slipt in de Wetstraat of in de geruchtenmolen belandt, verzeilt vroeg of laat in deze rubriek.
6 h
De Standaard
Worden aanvallen op Russische bodem vast onderdeel van oorlog?
De gouverneur van de Russische regio Belgorod meldt opnieuw beschietingen van grensdorpen. Zulke aanvallen kunnen Oekraïne helpen bij zijn tegenoffensief, maar gaan in tegen de afspraken met de westerse bondgenoten.
7 h
De Standaard
Recensie ‘Succession’: de familie Roy was onuitstaanbaar, maar we zullen ze missen
Succession eindigt op een hoogtepunt. Het afsluitende seizoen was Shakespeareaanse televisie van topniveau.
7 h
De Standaard
Vlaams Belang zet zich af tegen ‘klimaatonzin’ en ‘politieke elite’
Vlaams Belang wil het aantal politici met de helft doen dalen. Onder een stralende Brusselse zon toonde de partij zich ook klimaatsceptisch.
8 h
De Standaard
Oeganda voert omstreden lgbti-wet in
De Oegandese president Yoweri Museveni heeft de omstreden lgbti-wetgeving uitgevaardigd. Daarin zijn zware straffen opgenomen voor homoseksuele relaties en het zogenaamde ‘promoten’ van homoseksualiteit.
8 h
De Standaard
Incident tijdens verkiezingsfeest voor Erdogan in Heusden-Zolder
Tijdens een overwinningsfeest voor Erdogan in Heusden-Zolder heeft een bestuurder zondagavond geprobeerd om in te rijden op twee politieagenten.
De Standaard
Recordklimmer Mount Everest: ‘Geen toekomst voor sherpa’s in Nepal’
Sherpa Kami Rita is met 28 beklimmingen de recordhouder op de Mount Everest. Hij begeleidt heel wat expedities, maar houdt daar volgens hem te weinig aan over. Een klein deel van de 50.000 euro die een expeditie kost, gaat naar sherpa’s. Bekijk zijn verhaal in de video hierboven. 
De Standaard
Vlaanderen vereenvoudigt regelgeving voor zwemzones in openlucht
De Vlaamse regering heeft een ontwerpbesluit goedgekeurd waardoor gemeentes makkelijker zwemplekken kunnen inrichten in de openlucht.
De Standaard
Roger Waters laat omstreden uniform in de kast in Frankfurt: ‘Ik voel het lijden dat de mensen in 1938 heeft getroffen’
Tijdens zijn laatste optreden in Duitsland heeft Roger Waters, de stichter van de legendarische rockband Pink Floyd, uitdrukkelijk gezegd dat hij geen antisemiet is. Desondanks kon zijn – eerder afgelaste – passage in Frankfurt op heel wat protest rekenen.
De Standaard
Archeologen vinden duizenden Mingvazen op zeebodem
Onderzoekers hebben beelden vrijgegeven van een bijzondere ontdekking in de Zuid-Chinese Zee. Ze vonden er twee scheepswrakken op een diepte van 1.500 meter. Aan boord van een van die wrakken lagen naar schatting 100.000 porseleinen stuks, waaronder heel wat Mingvazen. Bekijk de vondst van onschatbare waarde in de video hierboven. 
De Standaard
De Formule 1 heeft Monaco nodig
In Monaco vond dit weekend de eerste Europese Grote Prijs van het seizoen plaats. De Amerikaanse F1-eigenaars gaven het kroonjuweel van de kalender een minder glamoureus gezicht, maar ook zo kan de Formule 1 niet zonder het prinsdom.
De Standaard
Socialisten van premier Pedro Sánchez boeken verlies bij Spaanse verkiezingen
De socialistische partij (PSOE) van de Spaanse premier Pedro Sánchez heeft zondag verlies geboekt bij de regionale en lokale verkiezingen. De rechtse Partido Popular (PP) verzamelde de meeste stemmen, maar ook het radicaal-rechtse Vox ging erop vooruit.
De Standaard
‘Vijftien klapzoenen’ geselecteerd voor Theaterfestival in Brussel
In september strijkt het Theaterfestival in Brussel neer. Van opwindende duetten tot theatrale mindfucks: deze vijftien voorstellingen haalden de selectie.
De Standaard
Beelden als tijdens een WK voetbal: Schaarbeek viert de overwinning van Erdogan
Blije gezichten in de Brusselse gemeente Schaarbeek, waar aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip ­Erdogan (AKP) zijn zoveelste herverkiezing vierden. In ons land is de steun voor Erdogan groot. In de eerste ronde had hij al 72 procent van de stemmende Turken in België achter zich gekregen.
De Standaard
Bootje met toeristen zinkt op Lago Maggiore: 3 doden en 1 vermiste
Een gehuurd bootje met 25 toeristen aan boord is gisterenavond gekapseisd op Lago Maggiore, een meer in het noorden van Italië. Er is een onderzoek gestart naar de oorzaak.
De Standaard
Hoe het onderwijs kinderen en hun ouders soms in de steek laat
Wat er soms misgaat in het onderwijs? Misschien weet Wouter Deprez het wel. In de schoolcarrières die zijn kinderen al achter de rug hebben, ziet hij de klemtoon op zelfredzaamheid alleen maar toenemen. En zelfredzaamheid is mooi. Maar te veel zelfredzaamheid lijkt op ‘trek uw plan’ of ‘zoek het zelf maar uit’. En dan laat het onderwijs kinderen en hun ouders in de steek.
De Standaard
Erdogan behoudt de macht, maar ook een economie aan de afgrond
Na 21 jaar blijft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op zijn troon. Erdogan mag de komende vijf jaar opnieuw over Turkije regeren en lijkt daarbij niet van koers te veranderen.
1 d
De Standaard
Van galajurken met teenslippers tot een hele modeshow: filmfestival van Cannes krijgt allures van modeweek
Naast de films wordt elk jaar reikhalzend uitgekeken naar de mode tijdens het filmfestival van Cannes. Met Donatella Versace, die besloot haar laatste collab met Dua Lipa tijdens het festival voor te stellen, krijgt het steeds meer de allures van een heuse modeweek.
1 d
De Standaard
Erdogan wint presidentsverkiezingen, tegenkandidaat spreekt van ‘oneerlijke verkiezingen’
De Turkse president Recep Tayyip ­Erdogan (AKP) heeft de tweede ronde van de presidentsverkiezingen gewonnen. De oppositie spreekt van ‘oneerlijke verkiezingen’.
1 d
De Standaard
Racing Genk legt titelstrijd helemaal open met 1-3 zege in Brugge
Racing Genk heeft zondagavond op de vijfde en tevens voorlaatste speeldag in de Champions’ Play-off met 1-3 gewonnen op het veld van uittredend landskampioen Club Brugge.
1 d
De Standaard
Loper met hartaanval naar ziekenhuis overgebracht tijdens 20 km door Brussel
Op een totaal van zo’n 40.000 lopers en wandelaars die zondag aan de 20 kilometer door Brussel deelnamen, hadden 579 deelnemers medische verzorging nodig. Dat blijkt uit de voorlopige balans van het Rode Kruis. Eén loper werd het slachtoffer van een hartaanval.
1 d
De Standaard
Primoz Roglic rekent af met zijn lot, Mark Cavendish wint slotrit
Zijn carrière dreigde voor altijd tot zijn Tournederlaag van 2020 te worden herleid, maar in de Giro bewees Primoz Roglic eens te meer dat geen enkele tegenslag hem klein krijgt.
1 d
De Standaard
Union gaat als mentale winnaar slotspeeldag in
De champagne blijft in Deurne-Noord in de koelkast. Antwerp heeft nog steeds een kans om komaf te maken met 66 jaar titeldroogte, maar na het 1-1-gelijkspel tegen Union beseft coach Mark van Bommel dat het moeilijk wordt. ‘Of er veel oplapwerk is? Wat denk jezelf?’
1 d
De Standaard
Max Verstappen wint voor de tweede keer de GP van Monaco
Max Verstappen (Red Bull) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Monaco gewonnen, de zesde manche van het WK. . De Nederlander verzilverde zijn polepositie relatief eenvoudig, al leek de regenval nog even spelbreker te worden.
1 d
De Standaard
Water aan Rialtobrug in Venetië kleurt fluogroen
Het water van het Canal Grande in Venetië is in de buurt van de Rialtobrug fluogroen geworden. De autoriteiten zijn op zoek naar de oorzaak.
1 d
De Standaard
Olivier Vandecasteele laat persoonlijke boodschap voorlezen: ‘Tot tranen toe bewogen’
De bevrijde NGO-medewerker Olivier Vandecasteele had zondagmorgen een persoonlijke boodschap voor de tientallen mensen, die voor hem kwamen lopen op de loopwedstrijd ‘20km door Brussel’. ‘Ik heb ontdekt dat zoveel mensen me gesteund hebben. Dat heeft me tot tranen toe bewogen.’
1 d
De Standaard