www.gva.be
www.gva.be
Erik Van Looy krijgt gepeperde meningen van mensen op sociale media te zien: “Het haalt precies gif de mensen naar boven”
Tv-presentator en regisseur Erik Van Looy zit zelf niet op sociale media en krijgt de gepeperde meningen van mensen online dus meestal niet te zien. In Helden van het Internet kreeg hij maandag toch enkele van die meningen voorgeschoteld. Af en toe kan hij lachen met de commentaren en voor het compliment bedankte hij vriendelijk, maar toch zag Erik vooral redenen om van sociale media weg te blijven. “Dat haalt precies gif in de mensen naar boven, terwijl het sociale media zouden moeten zijn. Maar eigenlijk zijn het vaak asociale media. En het is duidelijk dat dat ook net weer bevestigd is”, luidt zijn verdict.
2 h
www.gva.be
Agressieve dertiger deelt klappen uit aan buschauffeur
Op buslijn 36 richting Linkeroever heeft maandagnamiddag een dertiger klappen uitgedeeld aan een buschauffeur. De verdachte is door de politie gearresteerd en het slachtoffer is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
2 h
www.gva.be
Vader vermoorde Tamara dankt aanwezigen op emotionele wake voor zijn dochter: “De urne gaat mee naar Thailand zodat ze voor altijd bij mij kan zijn”
Een 120-tal mensen verzamelden maandagavond voor het huis van Tamara Engels, die er een week eerder vermoord werd teruggevonden. Er werden witte ballonnen opgelaten en bloemstukken neergelegd.
2 h
www.gva.be
Erdogan is herverkozen als president van Turkije: wat betekent dat voor het land, de economie en de EU?
Recep Tayyip Erdogan (69) is herverkozen als president van Turkije. Tijdens een speech zei hij dat het nu tijd is “om de geschillen van tijdens de kiescampagne aan de kant te schuiven”.
3 h
www.gva.be
Bekende Tiktokker die muziek van K3 becommentarieert, krijgt plots Hanne, Marthe en Julia over de vloer
Jack Shore, een kerel uit Israël die al enige tijd in Nederland woont, is op Tiktok razend populair met video’s waarin hij Nederlandstalige muziek becommentarieert. Maar voor zijn filmpje waarin hij de nieuwste K3-single ‘Fata Morgana’ beluisterde, had hij een speciale verrassing in petto. Hanne, Marthe en Julia bleken namelijk aanwezig te zijn in de studio van de jongeman en dansten volop mee. “Ik denk dat mijn leven compleet is”, aldus Jack, die zijn volgers met verstomming sloeg. “Deze plottwist zag ik niet aankomen”, klonk het ondertussen in de reacties.
3 h
www.gva.be
Zo leven deze 55-plussers samen, maar toch apart in cohousing: “Vrijdagavond eten we samen aan een lange tafel”
De organisatie Samenhuizen organiseerde tijdens het pinksterweekend de Dag van de Buren. Verschillende initiatieven voor cohousing zwaaiden de deur open. Het Abbeyfieldhuis in Westmalle, cohousingproject voor 55-plussers in de Kasteellaan, deed ook mee en de bewoners konden na een halfjaar hun ervaringen delen. Ze delen tuin, wasmachine en fietsenstalling, maar hebben elk een privé-zithoek en badkamer.
3 h
www.gva.be
Spannendste titelstrijd in meer dan twintig jaar: nog drie mogelijke landskampioenen voor slotspeeldag
Antwerp, Union of toch nog Genk. Voor het eerst in bijna een kwarteeuw zijn op de allerlaatste speeldag nog drie clubs in de running om landskampioen te worden. Dat is namelijk al geleden van het seizoen 1998-1999. Toen trok Genk aan het langste eind en bleven Club Brugge en Anderlecht met lege handen achter.
3 h
www.gva.be
Broer Paul Walker vernoemt zoon naar overleden acteur
Cody Walker (34), broer van de alweer tien jaar geleden gestorven Hollywoodacteur Paul Walker, is opnieuw papa geworden. Als eerbetoon aan zijn overleden broer heeft hij het zoontje naar hem genoemd.
4 h
www.gva.be
Baandancing De Toverfluit moet nu echt sluiten: “We vinden het erg voor de klanten, maar corona heeft te veel kapot gemaakt”
Baandancing De Toverfluit/brasserie Villa Ria in Halle-Zoersel was op pinkstermaandag de allerlaatste keer open. Voor veel klanten zal de sluiting als een grote verrassing komen. “De coronaperiode, waarbij we twee jaar en twee maanden gedwongen dicht waren, heeft veel kapot gemaakt”, zeggen Eddy Van den Reeck (72) en Ria Smidts (62). Er is geen overnemer.
4 h
www.gva.be
Vrouw beschuldigt Rammstein van spiking en misbruik tijdens feestje: “Ik heb kneuzingen, maar weet niet wanneer dat gebeurd is”
Een Ierse vrouw beschuldigt Rammstein ervan haar te hebben gedrogeerd en misbruikt tijdens een feestje na hun concert in Vilnius vorige week. “Ik weet niet wanneer of hoe dit gebeurd is”, aldus de 24-jarige op sociale media.
4 h
www.gva.be
Crowdfunding opgestart voor Stefan en Vivian, die niet kunnen trouwen door schulden van proces over dood van kind
Ze hebben allebei een harde tijd achter de rug, nadat ze élk een kindje verloren door toedoen van hun beide partners. Stefan Coemans (49) en Vivian Arets (39), twee ouders van vermoorde kinderen, vonden troost bij elkaar. Maar trouwen lukt niet, door de schulden die de processen meebrachten. Nadat ze daarover getuigden in de podcast ‘De Stemmen van Assisen’, organiseren ontroerde luisteraars nu een geldinzameling voor het koppel.
5 h
www.gva.be
Ex-wielrenster Jolien D’hoore (33) wordt voor het eerst mama: “We zijn in de wolken”
Jolien D’hoore is in verwachting van haar eerste kindje. Dat heuglijke nieuws heeft de 33-jarige ex-wielrenster maandagnamiddag bekendgemaakt via sociale media.
6 h
www.gva.be
Automobilisten spotten leerlingchauffeur met wel erg exclusieve wagen
Leren rijden doen de meeste mensen met een bescheiden wagen. Daar kan je het minste kwaad mee veroorzaken, zowel financieel als lichamelijk. Niet verwonderlijk dus dat verschillende automobilisten in Melbourne zich een hoedje schrokken toen ze plots een Lamborghini Aventador zagen rijden met een ‘L’ vanachter.
6 h
www.gva.be
Sportleraar Jelle (40) komt om het leven bij motorongeval: “Hij laat zo een enorme leegte na”
Jelle Van Nieuwenhove (40) uit Lebbeke overleefde een ongeval met zijn motor niet. In Zwijndrecht kwam hij om het leven na een frontale aanrijding met een personenwagen. Zijn omgeving is in shock. “We verliezen een heel aangename, positieve, enthousiaste mens”, klinkt het. Jelle laat een partner en twee dochters na.
6 h
www.gva.be
Jan Vertonghen huldigt ‘vrolijke muur’ in op pediatrie AZ Monica: “We laten kinderen even laten ontsnappen aan het ziek zijn”
De pediatrische afdeling van het AZ Monica in Deurne krijgt er dankzij de Jan Vertonghen Foundation nieuwe muurschilderijen bij die maandag officieel werden ingehuldigd door de Rode Duivel. “We trachten kinderen in ziekenhuizen op zoveel mogelijk manieren te ondersteunen en we laten ze ontsnappen aan hun ziek zijn. We willen hen tonen dat ze meetellen, want elk kind is bijzonder”, vindt Vertonghen.
7 h
www.gva.be
Olivier Vandecasteele gaat dinsdag op bezoek bij de koning
Olivier Vandecasteele, die vrijdag toekwam in ons land, zal dinsdag de koning ontmoeten. Dat meldt Le Soir maandag.
7 h
www.gva.be
Antwerpfans van extreme euforie naar diepe droefenis, maar “volgende week gewoon winnen op Genk”
In Deurne-Noord en omstreken konden ze de kampioenenschaal bijna grijpen. Tot de Brusselaars van Union Saint-Gilloise tien minuten voor het slot langszij kwamen. Een serieuze klop van de hamer voor de Antwerpfans die al van ’s ochtends verzamelen geblazen hadden in de kroegen rond het stadion. Onze man was erbij en zag teleurstelling, maar voelde ook vertrouwen in een goeie afloop volgend weekend.
8 h
www.gva.be
Zelfs corona, gescheurde biceps en spijkerharde tegenstander kunnen Delfine Persoon niet stoppen: “En nu kunnen ze mij niet meer ontwijken voor wereldtitelkamp”
Waar blijft de 38-jarige Delfine Persoon de energie, de kracht en de verbetenheid halen waarmee ze in haar 51ste profkamp een bijwijlen ontketende Zuid-Koreaanse Shin meester kon? Ondanks corona twee weken geleden en een gescheurde biceps in de vijfde ronde.
8 h
www.gva.be
Iconische Amerikaanse acteur die De Hulk speelde, is te gast in Mechelen en daar heeft hij een goede reden voor
Als kind kroop ik achter de zetel toen De Hulk opdook, de angstaanjagende groene superheld uit de Amerikaanse televisieserie die ruim veertig jaar geleden furore maakte. Wie zou denken dat Lou Ferrigno (71), de acteur die hem vertolkte, als kind het slachtoffer was van pesterijen. Gehoorproblemen speelden de man zijn leven lang parten, tot een implantaat van onder andere Mechelse onderzoekers hem kon helpen. Dat brengt hem nu hier, en hij heeft een missie.
8 h
www.gva.be
21-jarige jongeman probeert twee agenten aan te rijden tijdens verkiezingsfeest voor Erdogan in Limburg
Tijdens het overwinningsfeest in Heusden-Zolder voor Erdogan heeft een bestuurder zondagavond geprobeerd om in te rijden op twee politieagenten. Ze konden op tijd wegspringen en bleven ongedeerd. De chauffeur, een 21-jarige jongeman uit Heusden-Zolder, is gearresteerd.
9 h
www.gva.be
Geen 5,49 euro meer voor flesje water: Plopsaland verlaagt prijs (een beetje)
5,49 euro. Zoveel kostte een flesje water van 50 centiliter in Plopsaland De Panne. Tot voor kort, want het pretpark lijkt nu toch gezwicht voor de kritiek op sociale media. Al is de prijsverlaging niet spectaculair: vanaf nu kost een flesje 5 euro, waarvan er 50 cent als statiegeld dient. Dat heeft de gespecialiseerde pretparksite Looopings ontdekt.
9 h
www.gva.be
Grappig moment tijdens uitreiking Gouden Palm: Jane Fonda gooit certificaat op hoofd van winnende regisseur
Jane Fonda zorgde tijdens de uitreiking van de Gouden Palm voor een komische noot. De 85-jarige actrice mocht de award voor beste film uitreiken aan de Franse regisseur Justine Triet. De dame vergat echter na haar speech om naast de prijs ook haar certificaat mee te nemen… waarop Fonda doodleuk het papier in haar richting gooide.
www.gva.be
Spectaculaire beelden: band van raceauto vliegt na zware crash over hek, onboard camera filmt hoe piloot over asfalt glijdt
De Amerikaan Josef Newgarden (Penske) heeft zondag de 107e editie van de 500 Miles van Indianapolis gewonnen, dat is de zesde manche van het seizoen in het Noord-Amerikaanse IndyCar-kampioenschap.
www.gva.be
Antwerpse tandarts doet onderzoek naar tandzorg in de ruimte: “Onderweg naar Mars kun je niet snel even naar je gebit laten kijken”
Reizen naar Mars is geen verre droom meer. Ruimtevaartorganisaties en private bedrijven maken zich sterk dat zo’n reis binnenkort mogelijk moet zijn. Maar zo’n tocht duurt makkelijk enkele jaren, en dan kan je tandproblemen missen als kiespijn. Daarom starten tandarts Dirk Neefs (54) en zijn team in opdracht van de European Space Association (ESA) een onderzoek naar preventieve tandzorg … in de ruimte.
www.gva.be
Waarom vallen de Russen zo massaal Kyiv aan? “Rusland heeft duidelijk de gelekte documenten van het Pentagon gelezen”
Kyiv ligt onder vuur. In de nacht van zaterdag op zondag was er de grootste droneaanval ooit op de Oekraïense hoofdstad en nog een 24 uur later volgde alweer een nieuwe golf luchtaanvallen. Ook maandagmiddag worden nog explosies gemeld. “Rusland heeft duidelijk de gelekte documenten van het Pentagon gelezen.”
www.gva.be
Ooit cultspeler op de Bosuil, nu op zoek naar een shirt met zichzelf erop: Luke Chadwick doet oproep aan Antwerpfans
Luke Chadwick is bezig aan een zoektocht. Luke wie? De nu 42-jarige Engelsman speelde rond de millenniumwisseling op uitleenbasis bij Royal Antwerp FC, waar hij nog steeds een cultstatus heeft. De ex-middenvelder is op zoek naar mensen die een t-shirt hebben met zijn afbeelding erop, zoals hij er zelf ook nog één heeft.
www.gva.be
Cannabis voor je huisdier, werkt dat en wordt hij er niet high van? “Veel rommel op de markt”
Cannabis voor je huisdier? Honden- en kattenbaasjes krijgen geregeld reclame die de goede werking ervan aanprijst. Minder pijn bij ontstekingen, minder stress en het zou zelfs werken tegen tumoren. Maar is dat wel zo? Wij vroegen het onze dierendokter.
www.gva.be
Een gemoedelijke zomerdag aan de Blaarmeersen, tot de vlam in de pan sloeg om een paar blote borsten
Dit ging een positief verhaal worden, een uitnodiging om na drie zomers vol gedoe de vernieuwde Blaarmeersen te herontdekken. Twee uur lang voelde het zondag ook zo: een herontdekking van een zomers stukje zorgeloosheid, al was het dan achter een hek. Maar toen kwamen de blote borsten boven.
www.gva.be
Loekasjenko nodigt andere landen uit voor Uniestaat met Rusland: “Er zullen kernwapens zijn voor iedereen”
De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko wil kernwapens aanbieden aan alle landen die bij de “Uniestaat van Rusland en Wit-Rusland” willen horen. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Russische staatszender Russia 1. Het interview werd zondag uitgezonden, maar wanneer het is opgenomen, is niet helemaal duidelijk.
www.gva.be
De Slimste Technieker van België wint 10.000 euro en een job (maar die moet hij niet hebben)
De Slimste Technieker van België heet David Raeymaekers. Hij is 48, woont in Balen en staat aan het hoofd van de technische dienst bij snoepfabrikant Cloetta in Turnhout. Zijn nieuwe titel levert David 10.000 euro en een jobaanbieding op. “Voor die job pas ik”, lacht de man. “En het geld? Het verlof komt eraan. Wat extra cash komt altijd van pas.” Volgend jaar wordt opnieuw gezocht naar De Slimste Technieker van België.
www.gva.be