Knack.be
Knack.be
Factcheck: nee, Duitse regering bestelde geen 'nachtmerrierapport' bij wetenschappers
Ruim 300.000 Facebookgebruikers zagen een bericht over een geheim rapport dat een Duitse minister zou hebben besteld bij wetenschappers. Dat rapport moest angst zaaien bij de bevolking, zodat die zou openstaan voor repressieve coronamaatregelen. De realiteit blijkt genuanceerder dan dat.
9 h
Knack.be
Europese topjob glipt Guy Verhofstadt door de vingers
Het ziet er niet goed uit voor Guy Verhofstadt (Open VLD). Volgens het meest recente compromis wordt hij geen voorzitter van de Conferentie voor de Toekomst van Europa.
9 h
Knack.be
Overlegcomité: geen versoepelingen, 'de lente van de vrijheid' moet nog even wachten
Het Overlegcomité besliste tot een 'time-out' van een week. Er komen voorlopig geen versoepelingen, maar volgende week vrijdag komt het Overlegcomité opnieuw samen.
Knack.be
Factcheck: nee, arts bewijst niet dat de coronamaatregelen ons immuunsysteem verzwakken
49.000 mensen bekeken op Facebook een video van een Amerikaanse arts die de invloed van de coronamaatregelen op ons immuunsysteem bespreekt. Zijn redenering snijdt wetenschappelijk geen hout.
Knack.be
Herbekijk de persconferentie van het Overlegcomité: 'Met deze cijfers kun je niet versoepelen'
Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vanaf 14 uur opnieuw samen om de coronamaatregelen te evalueren. Een editie onder hoogspanning, want hoewel de druk om minder streng te worden stilaan torenhoog wordt, laten de cijfers, volgens premier De Croo, voorlopig geen versoepelingen toe. Herbekijk hier de persconsferentie
Knack.be
Livestream: wat besliste het Overlegcomité nu ziekenhuisopnames sterk stijgen?
Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vanaf 14 uur opnieuw samen om de coronamaatregelen te evalueren. Een editie onder hoogspanning, want hoewel de druk om minder streng te worden stilaan torenhoog wordt, lijken de cijfers, onder meer qua ziekenhuisopnames, grote versoepelingen voorlopig niet toe te staan. Volg hier vanaf 16 uur live wat is beslist.
Knack.be
Coronacrisis: overlegcomité onder hoogspanning, aantal ziekenhuisopnames stijgt vandaag boven 200
Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Knack.be
Coronacrisis: nog geen versoepelingen, Overlegcomité komt volgende week opnieuw samen
Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Knack.be
Youssef Kobo: 'Zaak-El Kaouakibi veroorzaakt veel collateral damage' (video)
'Er leeft plots de misvatting dat het er bij alle organisaties zo aan toe gaat, met verschillende vennootschappen en enorm veel subsidies', zegt Youssef Kobo, oprichter en managing director van het jongerenplatform A Seat At The Table in Trends Talk. De organisatie, die 3400 aangesloten jongeren telt, werkt voornamelijk met private middelen.
Knack.be
Pandemiewet Verlinden naar Kamer: in hoeverre zet parlement zich buitenspel tijdens crisis?
Het kernkabinet heeft een akkoord over de pandemiewet. De tekst gaat nu naar de Kamer. 'Ik wil de liberalen en groenen wel eens horen zeggen dat het parlement op de achterbank van de besluitvorming belandt', zegt N-VA-fractieleider Peter De Roover.
Knack.be
Akkoord over pandemiewet van Annelies Verlinden
Het kernkabinet is het eens geraakt over de pandemiewet. Dat bevestigt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Knack.be
Coronacrisis: overlegcomité onder hoogspanning, oproep van ziekenhuizen en hoofdartsen
Blijf in deze live op de hoogte van onze laatste updates over de coronacrisis.
Knack.be
#AmplifyRappler: internationale media snellen belaagde Filipijnse journaliste te hulp (video)
Met een reeks korte video's over de Filipijnse journaliste Maria Ressa steunen internationale media het onderzoek van haar onlinemagazine Rappler - de luis in de pels van de Filipijnse president Rodrigo Duterte.
Knack.be
Zeldzame ziektes komen frequenter voor dan je denkt
Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan getroffen worden door een zeldzame ziekte, maar het is vaak lang wachten op een diagnose.
Knack.be
Het dilemma van Joe Biden: blaast de president het Trump-akkoord met de Taliban op?
Vredesonderhandelingen blijken in Afghanistan tot meer geweld en slachtoffers te leiden. Joe Biden moet nu beslissen wat hij doet met het akkoord dat Donald Trump een jaar geleden sloot met de Taliban, die een lente-offensief voorbereiden. Brengt 2021 een staakt-het-vuren of een eindoffensief?
Knack.be
'Al die jongeren die aan de alarmbel trekken, zijn nog maar het topje van de ijsberg'
Er zijn lichtere erfenissen dan de spreekbuis van een jonge generatie in isolement over te nemen. Amir Bachrouri (18) doet sinds januari wat Alexandra Smarandescu (24) de voorbije drie jaar deed: de stem van jongeren op de beleidstafel serveren. In een dubbelgesprek fileren ze scherp het afgelopen jaar.
1 d
Knack.be
De Croo: 'Mogen ons nu niet laten verleiden tot roekeloosheid'
Het Overlegcomité van morgen/vrijdag heeft enige manoeuvreerruimte voor beperkte versoepelingen in maart, maar moet nu toch vooral het hoofd koel houden. Dat zei premier Alexander De Croo donderdag in de Kamer. 'De experten hebben aangegeven dat versoepelingen in de periode rond april en mei perfect haalbaar zijn. Nemen we nu roekeloze beslissingen, dan zetten we dat perspectief op het spel.'
2 d
Knack.be
Waarom virtueel vergaderen zo vermoeiend is: 'Jezelf continu zien werkt belastend'
Vergaderen via Zoom en andere online videoconferencingtools zijn vermoeiend, constateren onderzoekers van de universiteit van Stanford. Dat heeft te maken met 'ontwerpfouten' in de software.
2 d
Knack.be
Livestream: wat besliste het Overlegcomité? Versoepelen onder druk, of wachten?
Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen zat vanaf 14 uur opnieuw samen om de coronamaatregelen te evalueren. Een editie onder hoogspanning, want hoewel de druk om minder streng te worden stilaan torenhoog wordt, lijken de cijfers grote versoepelingen voorlopig niet toe te staan. Volg hier vanaf 16 uur live wat is beslist.
2 d
Knack.be
Overlegcomité onder hoogspanning: schipperen tussen hoge druk en stijgende cijfers
Het Overlegcomité van de federale en de deelstaatregeringen komt morgen/vrijdag om 14 uur opnieuw samen om de coronamaatregelen te evalueren. Een editie onder hoogspanning, want hoewel de druk om minder streng te worden stilaan torenhoog wordt, lijken de cijfers grote versoepelingen voorlopig niet toe te staan.
2 d
Knack.be
Onthard water goed voor je toestellen, impact op gezondheid onduidelijk
Leidingwater ontharden is goed voor je huishoudtoestellen. Maar is het ook goed voor je gezondheid? Of juist niet?
2 d
Knack.be