www.hbvl.be
www.hbvl.be
Dat was nipt! Oekraïense vluchter in Giro voorkomt zware val in spekgladde afdaling
Het regent in de Giro, en dat heeft Andrii Ponomar geweten. De amper 18-jarige Oekraïener van Androni Giocattoli-Sidermec maakte ei zo na een stevige tuimelperte door het gladde wegdek.
www.hbvl.be
Bestuurder sterft bij zwaar ongeval op E40, omstanders redden zijn 19-jarige zoon uit brandend wrak
Bij een zwaar verkeersongeval is maandagavond een 45-jarige autobestuurder om het leven gekomen. De man ging met zijn wagen van de autosnelweg tussen Jabbeke en Loppem. De wagen vatte vuur en alle hulp kwam te laat. Getuigen konden zijn 19-jarige zoon - die als passagier in de wagen zat - nog net op tijd uit de brandende auto halen.
www.hbvl.be
Peerse harmonie brengt boodschap van troost en hoop
Met het project Fermate droeg Vlamo, de Vlaamse amateurmuziekorganisatie, op zondag 9 mei een boodschap van troost en hoop uit op meer dan 170 plekken in Vlaanderen. Ook een ensemble van de Koninklijke harmonie van Peer deed mee.
www.hbvl.be
VIDEO. Zo reageren de vrienden van Lennart als hij de mol blijkt te zijn
In de Meistersaal in Berlijn kwam zondagavond de echte mol tevoorschijn. Lennart Driesen (25), de sympathieke opvoeder uit de Kempen, bleek de boosdoener. Ook bij zijn vrienden was de verbazing erg groot.
www.hbvl.be
Okra Sint-Truiden geniet van de herwonnen vrijheid
Na 15 maanden inactiviteit - op een beetje sporten tijdens de zomervakantie van 2020 na - organiseerde Okra Sint-Truiden op 10 mei eindelijk een eerste activiteit. Niks groots of spannends, niks origineels of nieuws. Gewoon de fiets op.
www.hbvl.be
100 deelnemers voor eerste lentejogging
De gemeentelijke sportdienst van Riemst organiseerde zondag 9 mei haar eerste Lentejogging. Met zo'n 100 deelnemers kende ook deze editie - na de winterjogging - weer succes.
www.hbvl.be
COLUMN Salim Seghers: 50 jaar artiest
Salim Seghers schrijft een column over het dagelijkse leven in Peer.
www.hbvl.be
Luchtballon vliegt tegen elektriciteitskabels en crasht: 4.000 gezinnen meer dan 24 uur zonder stroom
Meer dan 4.000 gezinnen in Kazachstan zaten zondag meer dan 24 uur zonder stroom nadat een luchtballon tegen elektriciteitskabels vloog. Er raakte niemand gewond tijdens het ongeval omdat de mand van de ballon leeg was en alle weggebruikers zich op tijd uit de voeten konden maken. De heteluchtballon is eigendom van een zakenman, maar het onbemande ding was weggewaaid door een hevige rukwind. De man heeft zich verontschuldigd voor het ongemak.
www.hbvl.be
Harmonie Millen brengt muzikaal eerbetoon aan coronaslachtoffers
Op zondag 9 mei organiseerde Vlamo (Vlaamse amateurmuziekorganisatie) een moment van muzikale verbondenheid waarbij er doorheen heel het land een muzikale boodschap van troost en hoop uitgedragen werd. Ook de harmonie van Millen nam deel aan dit moment.
www.hbvl.be
Thomas Van der Plaetsen trekt naar Götzis in zoektocht naar olympische kwalificatie
Thomas Van der Plaetsen neemt in tegenstelling tot Nafi Thiam wel deel aan de prestigieuze Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis op 29 en 30 mei. Dat liet de voormalige Europese kampioen op de tienkamp maandag weten aan Belga.
1 h
www.hbvl.be
Champions League-finale verhuist zo goed als zeker: niet Engeland, maar Portugal in pole position om over te nemen van Turkije
Op de website van de UEFA staat nog steeds ‘Istanboel’ bij de locatie van de finale van de Champions League, maar dat de eindstrijd voor de beker met de grote oren ook effectief daar gespeeld zal worden lijkt met de dag onwaarschijnlijker. Portugal is intussen de grootste kanshebber om de finale tussen twee Engelse clubs te ontvangen.
1 h
www.hbvl.be
Verovert Remco Evenepoel vandaag de roze trui? Vierde etappe is op maat van jonge Belg
Krijgen we vandaag waar héél België al lang van droomde: Remco Evenepoel in de roze trui? De Belg is intussen opgerukt naar de derde plaats en vindt in de Apennijnen een lastige rit naar zijn hart. Huidig rozetruidrager Filippo Ganna ziet de bui al hangen.
1 h
www.hbvl.be
Verwarde man wandelt in het midden van drukke snelweg in Nederlands-Limburg
Automobilisten moesten zondag even stapvoets rijden op de Nederlandse A2 nabij de Limburgse gemeente Wessem omdat een man in het midden van snelweg liep. Volgens de Nederlandse politie maakte de snelwegwandelaar een verwarde indruk, maar was hij niet onder invloed. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een boete kreeg. De beelden die een bestuurder maakte van het incident, werden gedeeld op de Nederlandse website Dumpert.
1 h
www.hbvl.be
Marlène De Wouters: “Ik woon samen met een buitenlandse man en vrouw”
Haar televisiecarrière is stilletjes uitgedoofd. Maar dat betekent niet dat Marlène De Wouters (55) heel de dag stilzit. Presenteren doet ze nog steeds, maar dan wel in de privésector. En zelfs nu haar kinderen uit huis zijn, zit ze toch niet alleen. Dat vertelt ze in Dag Allemaal.
1 h
www.hbvl.be
Van amateurvoetbal tot zomerfestivals: met deze plannen start Overlegcomité
Zowel de Vlaamse als de federale regering heeft een eigen exitplan opgesteld. Die plannen vormen de basis om vandaag met een gezamenlijke strategie naar buiten te komen.
1 h
www.hbvl.be
Manchester United bouwt stalen hek om ontevreden supporters buiten te houden
Manchester United heeft een stalen hek van drie meter hoog gebouwd om ontevreden supporters buiten te houden. Dat raakte dinsdagochtend bekend in de Engelse pers.
2 h
www.hbvl.be
James Cooke loopt naakt rond de studio van ‘De Cooke & Verhulst show’
James Cooke deed een straffe uitspraak in de eerste week van De Cooke & Verhulst show. Als Lennart de mol bleek te zijn, zou hij naakt rond de studio lopen. En zo geschiedde...
2 h
www.hbvl.be
Na controverse: Tom Cruise stuurt zijn Golden Globes terug, NBC zal awardshow in 2022 niet uitzenden
Na groeiende kritiek op de organisatie van de Golden Globes-filmprijzen, heeft nu ook de Amerikaanse tv-zender NBC zijn conclusies getrokken. NBC kondigde maandag aan dat de zender het gala in 2022 niet zal uitzenden.
2 h
www.hbvl.be
Ouders slaan zelf maaltijden over zodat kinderen kunnen eten in ‘Zorgen voor mama’
In Zorgen voor mama maakt Kristel Verbeke (45) vanavond kennis met de piepjonge Stefanie uit Beringen. Ze is amper 21, maar heeft al drie kinderen: na Daylano (2) en Luana (3) beviel ze vorige zomer van Damian. Inkomsten heeft Stefanie niet. Om hun drie kindjes eten te kunnen geven, slaat ze samen met haar partner Alessio zelf maaltijden over. Met vallen en opstaan probeert het koppel toch een toekomst uit te bouwen.
3 h
www.hbvl.be
Vlaamse regering plantte al 1 miljoen bomen: zoveel bossen kwamen erbij in Limburg
Sinds vandaag telt de bosteller van de Vlaamse regering officieel 1.000.000 bomen. Dit betekent dat er deze legislatuur – die op 1 oktober 2019 begon – in Vlaanderen al één miljoen bomen geplant werden, goed voor ruim 259 hectare nieuwe bossen. Wanneer na het volledige plantseizoen alle extra percelen op de bosteller geplaatst zijn, zal dat ongeveer 320 hectare zijn. Ter vergelijking: de vorige Vlaamse regering plantte in vijf jaar tijd 309 hectare bos.
3 h
www.hbvl.be
Dartsport boomt in België, en dat is goed nieuws voor Limburgse dartshops
De dartsport boomt in ons land, dankzij het succes van Dimitri Van den Bergh. Dat blijkt uit het toegenomen ledenaantal van de Facebookgroep ‘Darts België’. Ook Decathlon Hasselt en Limburgse dartshops doen gouden zaken. “De verkoop is ontploft.”
3 h
www.hbvl.be
Weer meer dan 700 coronapatiënten op intensieve zorg
Er liggen weer meer covid-patiënten in het ziekenhuis en op intensieve zorg dan een dag eerder. Dat blijkt dinsdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat wel om een daling op weekbasis.
3 h
www.hbvl.be
COPY THE LOOK. De maxi-jurk opgefleurd: zo doe je dat
Nog beter dan een XL boeket: de gebloemde maxi-jurk. Zo draag je hem zonder dat ie er oubollig uitziet.
4 h
www.hbvl.be
De vriendin van mol Lennart: “Zelfs in zijn slaap geprobeerd het geheim te ontfutselen”
“Ik hoop over een paar maanden weer anoniem een pint te kunnen gaan drinken en samen met mijn vrienden te kunnen zwanzen over dit avontuur”, zegt Lennart Driesen (26) een dag na de grote finale van ‘De Mol’ op Play4. Moeder Nicole en vriendin Lotte vielen alvast ook van hun stoel bij de ontknoping.
4 h
www.hbvl.be
Vader en dochter Licata: zelfde temperament, maar op een andere mat
In de reeks Bloedband gaan we op zoek naar (top)sporters binnen een en hetzelfde gezin. Maar dan wel over verschillende sporttakken heen. Vandaag: Mirko Licata (44) en dochter Lotte (17). Oftewel voetbal meets judo.
4 h
www.hbvl.be
Lommelaar Bosmans-Verdonk traint even mee bij Limburg United
Benjamin Bosmans-Verdonk (20) jaagt in Amerika zijn NBA-droom na. Met Illinois speelde de Lommelaar onlangs het befaamde NCAA-toernooi. Momenteel is hij op bezoek bij zijn familie in Lommel en traint hij mee bij Limburg United.
4 h
www.hbvl.be
“Op sommige plaatsen hevige buien mogelijk, op andere plekken droog”
Dinsdag wordt een wisselvallige dag. Onweer en hevige regen is niet uitgesloten.
4 h
www.hbvl.be
Familieman Danny Vukovic geniet: “Genk moet voor de titel gaan”
Het waren spannende weken. Maar het gezin Vukovic is eindelijk verenigd. Enkele dagen geleden mocht moeder Kristy na een zwaar kraambed samen met zoontje Axel het ziekenhuis in Sydney verlaten. Pa Danny kan vanaf nu weer met volle teugen genieten van de avonturen van KRC Genk in play-off-land. “Ze moeten gaan voor het hoogste, de titel. Het kan nog.”
4 h
www.hbvl.be
Dertien ploegen méér in Limburgs voetbal: vierde provinciale krijgt extra reeks
Er komen volgend seizoen 158 ploegen aan de start van de Limburgse voetbalcompetitie. Dat zijn er dertien meer dan vorig seizoen. De Voetbalbond maakt eerstdaags haar voorstel tot reeksindeling bekend, maar nu al staat vast dat er een extra reeks in vierde provinciale komt.
4 h
www.hbvl.be
COLUMN SIL JANSSEN. Vergadering in het Natuurhulpcentrum wordt gestoord door… een voetballende beer
Sil Janssen geeft ons wekelijks een blik achter de schermen van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.
4 h
www.hbvl.be