www.hbvl.be
www.hbvl.be
De nieuwe Fresh Prince
Zijn grappen en grollen met komiek James Corden bevestigen dat de Britse prins Harry?(36) zich bevrijd heeft uit het koninklijk harnas en is nu regisseur van zijn eigen leven. Al handelen hij en Meghan inconsequent. Sinds ze Groot-Brittannië ontvluchtten vanwege de “giftige” Britse tabloids, hebben ze nog nooit zo vaak de schijnwerpers opgezocht.
2 h
www.hbvl.be
“Time-out van een week kan onze motivatie net een boost geven”
Geen terrasjes, kotbubbels of grotere buitenbubbels, en dat net nu iedereen snakt naar wat perspectief. Toch is er een positieve kant aan dit uitstel, verrast motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste.
2 h
www.hbvl.be
Cercle BRUGGE - WAASLAND BEVEREN
Zaterdag 16.15 uurScheidsrechter: Nicolas Laforge
2 h
www.hbvl.be
beerschot - moeskroen
zondag 16.00 uurScheidsrechter: Jasper Vergoote
2 h
www.hbvl.be
ONZE PUNTEN. Het beste Genk in maanden dankzij patron Hrosovsky
Racing Genk kon na een 0 op 9 nog eens winnen en staat zo steviger op de derde plaats. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen na Charleroi - KRC Genk (1-2).
2 h
www.hbvl.be
Kwaaltjes bij De Ridder en Buatu
2 h
www.hbvl.be
“Blijkbaar is winnen niet meer belangrijk bij Anderlecht”
Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragenonder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer beantwoordt zein eigen stijl...
2 h
www.hbvl.be
Vrijwilligers vaccinatiecentra mogen dubbel zoveel bijverdienen
2 h
www.hbvl.be
Nieuwe pandemiewet is klaar, regering houdt touwtjes in handen
De langverwachte pandemiewet is klaar. Die moet een betere juridische en democratische basis bieden voor noodmaatregelen. Het parlement krijgt zijn zeg, maar de regering houdt de touwtjes in handen.
2 h
www.hbvl.be
De Bertinstraat: hoe schepper van Ambiorix Tongeren in onmin verliet
Elk weekend brengen we het opmerkelijke verhaal achter de herkomst van een straatnaam in Limburg. Deze aflevering: de Bertinstraat in Tongeren.
2 h
www.hbvl.be
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V): “Dit was veruit het zwaarste jaar uit mijn politieke loopbaan”
Dit weekend is het precies een jaar geleden dat de coronacrisis in ons land in alle hevigheid losbarstte. “Het was veruit het zwaarste jaar uit mijn politieke loopbaan”, zegt Wouter Beke. “Zelfs de 541 dagen regeringsonderhandelingen in 2010-2011 waren minder belastend. Dat was een politieke crisis. Vandaag zitten we in een menselijke crisis.”
2 h
www.hbvl.be
Leidingstraat van 45 meter breed dwars door Limburg en Antwerpen
Minder transport op de weg. Daarvoor moet een brede leidingstraat - een bundeling van pijpleidingen met waterstof en propaangas - voor zorgen. De Vlaamse regering start dinsdag de publieke raadpleging over de startnota, die tot 80 onteigeningen voorziet.
2 h
www.hbvl.be
Stijn Meuris over de Vlaamse canon: “Gids doorheen de chaos”
Vijftig jaar geleden kreeg Vlaanderen een eigen parlement. Maar hoe ervaart de Vlaming Vlaanderen? Als vertrouwd gebied of toch eerder als een vage constructie? In deze vierdelige reeks ga ik op zoek naar wat Vlaanderen precies is, en wat een Vlaming nu eigenlijk is. Wie zijn wij en waar willen wij met z’n allen naartoe? Deze aflevering: de canon als gids doorheen de chaos.
2 h
www.hbvl.be
Het leven van Billie Eilish: blitzcarrière, maar trage film
Leren autorijden, bikkelen met haar lief, langsgaan bij de kinesist. En tussendoor even de planeet veroveren. Billie Eilish (19) doet het allemaal in The world’s a little blurry. Zolang de docu over het wunderkind inzoomt op Eilish’ familie en de keerzijde van het sterrendom, is het interessant. Dat de overige twee uur danig aanslepen, trekt zelfs Justin Bieber niet recht.
2 h
www.hbvl.be
Expo ‘GOED. En met u?’ in galerie Breed werkt als tegengif voor corona
Nog tot 28 maart loopt in galerie Breed in Winterslag de expo ‘GOED. En met U?’ met werk van Els Bijnens, Maarten Ceulemans en Zjos Meyvis. “Mensen verlangen naar een tegengewicht voor de tristesse”, zegt curator Luc Theuwis.
2 h
www.hbvl.be
Voyeur
Voyeur ontsluiert iedere week het verhaal achter een kunstwerk uit onze (wijdere) omgeving en toont u waar u op moet letten. Deze week: De magere keuken (1563) van Pieter Bruegel, gegraveerd door Pieter van der Heyden.
2 h
www.hbvl.be
Opnieuw geen Graspop. Wat doen andere festivals?
Met Graspop trekt het eerste grote Belgische festival de stekker er voor dit jaar uit. Bij Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop wachten ze nog op de beslissingen van de overheid midden maart. Maar over één ding is de sector heel duidelijk: “Nog eens een zomer zoals in 2020, is economisch niet leefbaar.”
2 h
www.hbvl.be
De geschiedenis van fake news: lijkenfabrieken, spookeilanden en eenhoorns op de maan
Fake news iets van deze tijd? Toch niet. In ‘Waarheid – een kleine geschiedenis van complete bullshit’ rijgt de Britse factchecker Tom Phillips de opmerkelijkste leugen(tje)s en onwaarheden van de voorbije eeuwen aan elkaar. Een voorsmaakje.
2 h
www.hbvl.be
Kristian Thorstvedt scoort tegen Charleroi zijn eerste goal sinds Genks debuut
Er viel een zware last van de schouders van Kristian Thorstvedt. De winnende treffer was de eerste goal die hij maakte sinds zijn debuut voor Genk op 19 januari 2020 in Waregem.
6 h
www.hbvl.be
Van den Brom: “Opgelucht en uitgelaten”
“Eindelijk hebben we onszelf nog eens beloond”, blies een zichtbaar opgeluchte John van den Brom na de zege in Charleroi. “Iedereen binnen de club is opgelucht en uitgelaten.”
6 h
www.hbvl.be
Patrik Hrosovsky: “Dit moet het keerpunt zijn”
Patrik Hrosovsky was bij Genk de man van de match. Hij was alomtegenwoordig, nam het dirigeerstokje in handen en leidde de winning goal in. “Dit moet het keerpunt zijn.”
6 h
www.hbvl.be
Recordjackpot EuroMillions gevallen: geluksvogel wint 210 miljoen euro
De recordjackpot van EuroMillions, goed voor 210 miljoen euro, is vrijdagavond gevallen. De winnende combinatie was 6-12-22-29-33 en sterren 6 en 11.
6 h
www.hbvl.be
Marseille ontslaat voorzitter en stelt Jorge Sampaoli aan als nieuwe trainer
Wat al even in de lucht hing is nu ook bevestigd: de Argentijn Jorge Sampaoli is de nieuwe trainer van Olympique Marseille. Dat liet eigenaar Frank McCourt vrijdag weten. De Amerikaan kondigde meteen ook het ontslag van voorzitter Jacques-Henri Eyraud aan. Hij wordt vervangen door Pablo Longoria.
6 h
www.hbvl.be
‘Big brother’-bewoners confronteren Mike: “Je zet mensen tegen elkaar op!”
De bewoners van Big brother zijn niet opgezet met het stookgedrag van Mike, dus spreken ze hem hierop aan. Het geruzie wordt Naomi even te veel, en ze loopt huilend weg.
7 h
www.hbvl.be
ONZE PUNTEN. Het beste Genk in maanden dankzij patron Hrosovsky
Racing Genk kon na een 0 op 9 nog eens winnen tegen Charleroi met 1-2 en staat zo weer steviger op de derde plaats. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen na Charleroi - KRC Genk.
7 h
www.hbvl.be
Politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken breidt dierenpolitie fors uit
Om meldingen van dierenwelzijn nog beter te kunnen opvolgen, wordt de cel dierenpolitie van de lokale politiezone Sint-Truiden- Gingelom -Nieuwerkerken uitgebreid van twee naar zeven. Vorig jaar kreeg de politiezone 130 meldingen in functie van dierenwelzijn die resulteerden in 32 inbeslagnames. De problematiek rond dierenwelzijn vergt heel wat specifieke kennis. Voortaan geeft de dierenpolitie ook dierenwelzijnsadvies. Op vraag van de eigenaar kan de dierenpolitie langskomen om te kijken of alles in orde is op vlak van dierenwelzijn.
7 h
www.hbvl.be
Thorstvedt beloont sterk Genk in extremis met rake kopbal
Een sterk KRC Genk heeft de rug gerecht: een late rake kopbal zorgde voor een verdiende uitzege op het veld van Charleroi. De negatieve reeks is afgebroken, Racing staat weer steviger op de derde plaats en kan dus met vertrouwen toeleven naar de bekermatch van donderdag tegen KV Mechelen.
7 h
www.hbvl.be