Danish
Danish
KIJK. Romelu Lukaku op huwelijk van spitsbroeder Lautaro gespot met Amerikaanse zangeres
Een spetterend huwelijksfeest met de hele clan. Vandaag trouwt Inter-spits Lautaro Martínez (25) met zijn grote liefde Agustina Gandolfo (27). De prachtige locatie: een vijfsterrenhotel aan het Comomeer. En ook ploegmaat en goede vriend Romelu Lukaku (30) is uiteraard van de partij. Hij werd gespot in het gezelschap van de immens populaire Amerikaanse zangeres Megan Thee Stallion (28).
HLN.be
Manon De Roey heeft ticket voor US Women’s Open beet
Manon De Roey heeft zich maandag weten te plaatsen voor het US Women’s Open. De 31-jarige Antwerpse beëindigde het kwalificatietoernooi op de Naxhelet golfbaan in Wanze, waar dit weekend het Belgian Ladies Open plaatsvond,  op de derde plaats. Dat volstond net voor een ticket voor het derde major van het seizoen, dat 6 juli in Pebble Beach (Californië) van start gaat. Eerder plaatste ze zich al voor het British Open, het Scottish Open en het Evian Masters.
www.hbvl.be
Charleroi en Limburg United naar kwartfinales BNXT League
Charleroi en Limburg United hebben zich ten koste van respectievelijk Leuven Bears en Kangoeroes Mechelen geplaatst voor de kwartfinales van de BNXT play-offs.
1 h
www.hbvl.be
Beelden van Romelu Lukaku met bekende Amerikaanse popster Megan Thee Stallion gaan viraal
Op sociale media duiken er maandagavond beelden op van Romelu Lukaku met Megan Thee Stallion, een bekende Amerikaanse rapper, zangeres en songwriter. De beelden zouden genomen zijn op de trouw van Lautaro Martinez, de spitsbroeder van Big Rom bij Inter.
2 h
www.hbvl.be
Vlak voor eindmeet vallen nog twee BV’s af in ‘Special forces’
Einde van de rit voor Ann Wauters (42) en Steven Laureys (54) in ‘Special forces: wie durft wint’. De ex-basketkampioene en de neuroloog werden in de voorlaatste aflevering nog weggestuurd door de operators. Zo blijft de BV-ploeg met vier achter.
2 h
www.nieuwsblad.be
Ann Wauters en Steven Laureys weggestuurd in ‘Special Forces’, om het sterkste teamlid tegen zichzelf te beschermen
“Ik vind het doodjammer dat ik niet verder kan gaan. Mijn missie was om deze opleiding te volbrengen.” Maar het is over en uit voor Ann Wauters (42) in de vijfde aflevering van ‘Special Forces: wie durft wint’. Ondanks de waarschuwingen van de instructeurs, gezien Anns kapotte knieën, verscheen de ex-basketkampioene toch op het appel. Later op de dag echter, riepen de operators haar en neuroloog Steven Laureys (54) een halt toe: om de groep tegen deze twee keikoppen te beschermen.
2 h
HLN.be
Ann Wauters en Steven Laureys vallen af in ‘Special Forces’
“Ik vind het doodjammer dat ik niet verder kan gaan. Mijn missie was om deze opleiding te volbrengen.” Maar het is over en uit voor Ann Wauters (42) in de vijfde aflevering van ‘Special Forces: wie durft wint’. Ondanks de waarschuwingen van de instructeurs, gezien Anns kapotte knieën, verscheen de ex-basketkampioene toch op het appel. Later op de dag echter, riepen de operators haar en neuroloog Steven Laureys (54) een halt toe: om de groep tegen deze twee keikoppen te beschermen.
2 h
HLN.be
Natuurbrand uitgebroken in Hoge Venen, brandweer vraagt hulp aan Duitse collega’s
Er is brand uitgebroken in de Hoge Venen, nabij de grens met Duitsland. Dat is te horen bij de brandweer.
2 h
HLN.be
Natuurbrand uitgebroken in Hoge Venen, brandweer vraagt hulp aan Duitse collega’s
Er is brand uitgebroken in de Hoge Venen, nabij de grens met Duitsland. Dat is te horen bij de brandweer.
2 h
HLN.be
Natuurbrand in Hoge Venen: brandweer vraagt hulp aan Duitse collega’s
Maandag omstreeks 17.30 uur is brand uitgebroken in de Hoge Venen, nabij de grens met Duitsland. Dat is te horen bij de brandweer. Er is al vijftig hectare in vlammen opgegaan.
2 h
HLN.be
Russische “spionwalvis” duikt opnieuw op bij kust Zweden
‘Hvaldimir’ de witte walvis is terug opgedoken. Het dier dat getraind zou kunnen zijn door Rusland om te spioneren verscheen aan de Zweedse kust, nadat het voor het eerst bij Noorwegen gespot werd.
2 h
HLN.be
RWDM-coach Vincent Euvrard op de lijst van KV Kortrijk
Het is bijna juni en de eersteklassers die nog geen coach hebben moeten hun zoektocht intensifiëren. KV Kortrijk is in dat geval. De situatie bij de West-Vlamingen is moeilijk omdat de club nog moet overgenomen worden, maar ze hebben wel al een lijst met potentiële trainers. Een naam die daarop nadrukkelijk figureert is die van Vincent Euvrard.
2 h
www.hbvl.be
Baleaarse autoriteiten eisen spoedvergadering nadat Ryanair 45 euro vraagt van passagiers die gebakje willen meenemen aan boord
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair zou 45 euro geëist hebben van twee passagiers omdat zij gebakjes aan boord wilden meenemen. Er is intussen een spoedvergadering gepland met de autoriteiten van de Balearen en Ryanair.
2 h
www.nieuwsblad.be
Erik Van Looy krijgt gepeperde meningen van mensen op sociale media te zien: “Het haalt precies gif de mensen naar boven”
Tv-presentator en regisseur Erik Van Looy zit zelf niet op sociale media en krijgt de gepeperde meningen van mensen online dus meestal niet te zien. In Helden van het Internet kreeg hij maandag toch enkele van die meningen voorgeschoteld. Af en toe kan hij lachen met de commentaren en voor het compliment bedankte hij vriendelijk, maar toch zag Erik vooral redenen om van sociale media weg te blijven. “Dat haalt precies gif in de mensen naar boven, terwijl het sociale media zouden moeten zijn. Maar eigenlijk zijn het vaak asociale media. En het is duidelijk dat dat ook net weer bevestigd is”, luidt zijn verdict.
2 h
www.gva.be
Om deze goede reden nodigt Rob Beenders Iconische Amerikaanse acteur die De Hulk speelde, uit in Mechelen
Als kind kropen we achter de zetel toen De Hulk opdook, de angstaanjagende groene superheld uit de Amerikaanse televisieserie die ruim veertig jaar geleden furore maakte. Wie zou denken dat Lou Ferrigno (71), de acteur die hem vertolkte, tijdens zijn jeugdjaren het slachtoffer was van pesterijen. Gehoorproblemen speelden de man zijn leven lang parten, tot een implantaat van onder andere Mechelse onderzoekers hem kon helpen. Dat brengt hem nu hier, en hij heeft een missie.
2 h
www.hbvl.be
Natuurbrand in Hoge Venen: Belgische brandweer vraagt versterking van Duitse collega’s
Er is maandagavond brand uitgebroken in de Hoge Venen, nabij de grens met Duitsland. Dat is te horen bij de brandweer.
3 h
www.nieuwsblad.be
Agressieve dertiger deelt klappen uit aan buschauffeur
Op buslijn 36 richting Linkeroever heeft maandagnamiddag een dertiger klappen uitgedeeld aan een buschauffeur. De verdachte is door de politie gearresteerd en het slachtoffer is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
3 h
www.gva.be
Kangoeroes Mechelen uitgeschakeld in BNXT play-offs: “Het zou ooit stoppen”
Geen kwartfinale in de BNXT play-offs voor Kangoeroes Mechelen. De Maneblussers verloren na de heenwedstrijd (93-71) ook de return in eigen huis met 73-83. En dat betekent meteen einde seizoen voor Kangoeroes Mechelen. “Eens stopt het verhaal, maar uiteraard ben ik fier op mijn selectie,” zei coach Kristof Michiels.
3 h
www.hbvl.be
Met de wortel of de stok: hoe de wereldleiders India in hun kamp willen krijgen
Of het nu de EU, de VS, Rusland of de Oekraïense president Zelenski is: iedereen wil het ‘neutrale’ India verleiden (economisch) kant te kiezen.
3 h
De Standaard
Er verhuisden nooit meer Brusselaars naar Vlaanderen
Vorig jaar verkasten 24.165 Brusselaars naar Vlaanderen. Dat is een record. Zo blijkt uit cijfers van de vastgoedorganisatie CIB Vlaanderen.
3 h
De Standaard
Vermoedelijke door Rusland getrainde spionagewalvis duikt weer op voor Zweedse kust
Een witte dolfijn die in 2019 in Noorwegen opdook met een harnas waarop “apparatuur St Petersburg” te lezen stond - waardoor gespeculeerd werd dat het om een getrainde spion ging - is opnieuw gespot in Scandinavië.
3 h
www.hbvl.be
Tina Turner krijgt begrafenis in intieme kring
Geen grootse uitvaart in het bijzijn van haar fans, wel een intieme begrafenis. Na de dood van Tina Turner heeft haar familie de plannen voor haar afscheid onthuld.
3 h
www.hbvl.be
Mama van Gerben Thijssen “zet het op een lopen als hij moet sprinten”
De kranige uithaal van Gerben Thijssen in Tongeren, zorgde ook voor vreugdeuitbarstingen bij zijn Genkse familie. Met zijn allen verbeten ze de stress toen Gerben zich naar de finishlijn hees.
3 h
www.hbvl.be
Honderdtal vrienden op stille wake voor vermoorde Tamara (33): “Moeilijk te vatten welke gruwel zich achter deze gevel heeft afgespeeld”
Voor haar woning in de Schoolstraat in Sint-Niklaas verzamelden maandagavond een honderdtal mensen om een ingetogen wake te houden voor Tamara Engels (33). Op die plek werd de jonge vrouw om het leven gebracht door haar ex-vriend en een kompaan. Er werden bloemen neergelegd en witte ballonnen opgelaten. “Het is hartverwarmend om zoveel mensen te zien die Tamara lief hadden”, reageert een geëmotioneerde vader Dirk Engels.
3 h
HLN.be
Vader vermoorde Tamara dankt aanwezigen op emotionele wake voor zijn dochter: “De urne gaat mee naar Thailand zodat ze voor altijd bij mij kan zijn”
Een 120-tal mensen verzamelden maandagavond voor het huis van Tamara Engels, die er een week eerder vermoord werd teruggevonden. Er werden witte ballonnen opgelaten en bloemstukken neergelegd.
3 h
www.gva.be
Hulk-acteur Lou Ferrigno is in ons land: “Gepest als kind door hoorprobleem, maar dat gaf me de kracht om superheld te worden”
De Amerikaanse bodybuilder en acteur Lou Ferrigno (71) is in het land. Dat is de man die eind jaren 70, begin jaren 80 de Hulk speelde in de legendarische serie. Wat de fans toen niet wisten is dat Ferrigno al van kindsbeen bijna doof is, maar net dat gaf hem de moed om een superheld te worden. Nu reist hij de wereld om andere slechthorenden hoop te geven. Aagje Vanthomme sprak met hem.
3 h
HLN.be
Aarschotter Manuel Pollet woensdag in actie op WK Taekwondo in Baku: “Het is allemaal nieuw voor mij”
Woensdag begint Manuel Pollet (20) uit Aarschot aan zijn eerste WK Taekwondo in Azerbeidzjan. De student industrieel ingenieur komt uit in de op één na zwaarste gewichtsklasse (klasse -87) en legt de lat bewust niet te hoog voor zijn eerste WK. “Ik ga om te leren en ervaring op te doen. Maar wie weet hoe ver een goede dag mij kan brengen”, aldus Pollet.
3 h
www.hbvl.be
Simon Dehairs zit in de goede flow, maar wordt in de Ronde van Limburg gestuit door pech: “Had graag geweten waar ik was uitgekomen”
Simon Dehairs (21) werd gisteren in de Ronde van Limburg door pech de wapens uit handen geslagen en dat was niet wat hij vooraf in gedachten had. Het neemt niet weg dat hij in een uitstekende periode zit.
3 h
www.hbvl.be
Sterke meisjes Dina Scavone en Anna Vanderaerden winnen in pinksterweekend
Twee weken geleden behaalde de Lommelse Dina Scavone in Verrebroek haar eerste zege in de beloftecategorie. Nu won ze ook de GP Schelkens te Borsbeek. Een UCI 1.2 wedstrijd die deel uitmaakt van de SKM Ladies Cycling Cup 2023. Dina is daarin nu ook leidster in het algemeen klassement en het jongerenklassement, bovendien is ze de beste Belgische.
3 h
www.hbvl.be
“Mijn vriend is zijn huis, zijn vrouw en hond verloren”: vier mensen overleven schipbreuk op Lago Maggiore niet
Vier mensen kwamen om het leven zondag bij een schipbreuk op Lago Maggiore in Italië, onder hen twee medewerkers van de Italiaanse inlichtingendiensten, een Israëlische veiligheidsagent en de vrouw van de kapitein. “Mijn vriend is zijn vrouw, zijn huis en zijn hond verloren die dag”.
3 h
www.nieuwsblad.be