Danish
Danish
De Nederlandse prof die Picqué leert ondernemen
04:15 Topvoetballers, NBA-spelers, megasterren uit Hollywood. Ze zitten allemaal in de Harvard-klas van de Nederlandse professor Anita Elberse om te leren hoe ze nog groter kunnen worden in de miljardenbusi...
www.tijd.be
De nieuwe Fresh Prince
Zijn grappen en grollen met komiek James Corden bevestigen dat de Britse prins Harry?(36) zich bevrijd heeft uit het koninklijk harnas en is nu regisseur van zijn eigen leven. Al handelen hij en Meghan inconsequent. Sinds ze Groot-Brittannië ontvluchtten vanwege de “giftige” Britse tabloids, hebben ze nog nooit zo vaak de schijnwerpers opgezocht.
1 h
www.hbvl.be
“Time-out van een week kan onze motivatie net een boost geven”
Geen terrasjes, kotbubbels of grotere buitenbubbels, en dat net nu iedereen snakt naar wat perspectief. Toch is er een positieve kant aan dit uitstel, verrast motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste.
1 h
www.hbvl.be
Cercle BRUGGE - WAASLAND BEVEREN
Zaterdag 16.15 uurScheidsrechter: Nicolas Laforge
1 h
www.hbvl.be
beerschot - moeskroen
zondag 16.00 uurScheidsrechter: Jasper Vergoote
1 h
www.hbvl.be
ONZE PUNTEN. Het beste Genk in maanden dankzij patron Hrosovsky
Racing Genk kon na een 0 op 9 nog eens winnen en staat zo steviger op de derde plaats. Ontdek hier onze spelersbeoordelingen na Charleroi - KRC Genk (1-2).
1 h
www.hbvl.be
Kwaaltjes bij De Ridder en Buatu
1 h
www.hbvl.be
“Blijkbaar is winnen niet meer belangrijk bij Anderlecht”
Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp vijf actuele vragenonder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdammer beantwoordt zein eigen stijl...
1 h
www.hbvl.be
Vrijwilligers vaccinatiecentra mogen dubbel zoveel bijverdienen
1 h
www.hbvl.be
Nieuwe pandemiewet is klaar, regering houdt touwtjes in handen
De langverwachte pandemiewet is klaar. Die moet een betere juridische en democratische basis bieden voor noodmaatregelen. Het parlement krijgt zijn zeg, maar de regering houdt de touwtjes in handen.
1 h
www.hbvl.be
De Bertinstraat: hoe schepper van Ambiorix Tongeren in onmin verliet
Elk weekend brengen we het opmerkelijke verhaal achter de herkomst van een straatnaam in Limburg. Deze aflevering: de Bertinstraat in Tongeren.
1 h
www.hbvl.be
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V): “Dit was veruit het zwaarste jaar uit mijn politieke loopbaan”
Dit weekend is het precies een jaar geleden dat de coronacrisis in ons land in alle hevigheid losbarstte. “Het was veruit het zwaarste jaar uit mijn politieke loopbaan”, zegt Wouter Beke. “Zelfs de 541 dagen regeringsonderhandelingen in 2010-2011 waren minder belastend. Dat was een politieke crisis. Vandaag zitten we in een menselijke crisis.”
1 h
www.hbvl.be
Leidingstraat van 45 meter breed dwars door Limburg en Antwerpen
Minder transport op de weg. Daarvoor moet een brede leidingstraat - een bundeling van pijpleidingen met waterstof en propaangas - voor zorgen. De Vlaamse regering start dinsdag de publieke raadpleging over de startnota, die tot 80 onteigeningen voorziet.
1 h
www.hbvl.be
Stijn Meuris over de Vlaamse canon: “Gids doorheen de chaos”
Vijftig jaar geleden kreeg Vlaanderen een eigen parlement. Maar hoe ervaart de Vlaming Vlaanderen? Als vertrouwd gebied of toch eerder als een vage constructie? In deze vierdelige reeks ga ik op zoek naar wat Vlaanderen precies is, en wat een Vlaming nu eigenlijk is. Wie zijn wij en waar willen wij met z’n allen naartoe? Deze aflevering: de canon als gids doorheen de chaos.
1 h
www.hbvl.be
Het leven van Billie Eilish: blitzcarrière, maar trage film
Leren autorijden, bikkelen met haar lief, langsgaan bij de kinesist. En tussendoor even de planeet veroveren. Billie Eilish (19) doet het allemaal in The world’s a little blurry. Zolang de docu over het wunderkind inzoomt op Eilish’ familie en de keerzijde van het sterrendom, is het interessant. Dat de overige twee uur danig aanslepen, trekt zelfs Justin Bieber niet recht.
1 h
www.hbvl.be
Expo ‘GOED. En met u?’ in galerie Breed werkt als tegengif voor corona
Nog tot 28 maart loopt in galerie Breed in Winterslag de expo ‘GOED. En met U?’ met werk van Els Bijnens, Maarten Ceulemans en Zjos Meyvis. “Mensen verlangen naar een tegengewicht voor de tristesse”, zegt curator Luc Theuwis.
1 h
www.hbvl.be
Voyeur
Voyeur ontsluiert iedere week het verhaal achter een kunstwerk uit onze (wijdere) omgeving en toont u waar u op moet letten. Deze week: De magere keuken (1563) van Pieter Bruegel, gegraveerd door Pieter van der Heyden.
1 h
www.hbvl.be
Opnieuw geen Graspop. Wat doen andere festivals?
Met Graspop trekt het eerste grote Belgische festival de stekker er voor dit jaar uit. Bij Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop wachten ze nog op de beslissingen van de overheid midden maart. Maar over één ding is de sector heel duidelijk: “Nog eens een zomer zoals in 2020, is economisch niet leefbaar.”
1 h
www.hbvl.be
De geschiedenis van fake news: lijkenfabrieken, spookeilanden en eenhoorns op de maan
Fake news iets van deze tijd? Toch niet. In ‘Waarheid – een kleine geschiedenis van complete bullshit’ rijgt de Britse factchecker Tom Phillips de opmerkelijkste leugen(tje)s en onwaarheden van de voorbije eeuwen aan elkaar. Een voorsmaakje.
1 h
www.hbvl.be
Kleine kerncentrales, grote toekomst?
03:15 Terwijl Engie deze week zijn Belgische kerncentrales volledig afschreef, stelt Microsoft-miljardair Bill Gates dat kleine bouwpakketcentrales onmisbaar zijn voor de beteugeling van de opwarming van de...
1 h
www.tijd.be
Jonge vrouw (22) levensgevaarlijk verbrand en in coma gehouden nadat fles alcoholgel in kampvuur belandt
Een 22-jarige vrouw uit Sint-Niklaas heeft levensgevaarlijke brandwonden opgelopen nadat er een busje met alcoholgel in een kampvuur was beland. Het ongeluk gebeurde op een jeugddomein.
1 h
www.nieuwsblad.be
Hoe de uitlevering van de oudste nazi (95) opnieuw oorlogswonden in Vlaams dorp openrijt
De uitlevering van een 95-jarige nazi heeft repercussies in het Vlaams-Brabantse Meensel-Kiezegem. Dat dorp was tijdens de oorlog het decor voor een van de grootste oorlogsmisdaden, met 71 onschuldigen die net voor de bevrijding naar het concentratiekamp Neuengamme werden gevoerd. 63 van hen keerden nooit terug. Nu een voormalige kampbewaker van dat concentratiekamp in de cel zit, is er overleg met de Duitsers. Want, leert onderzoek: minstens dertien gestorven gedeporteerden kruisten het pad van de uitgeleverde kampbewaker Friedrich Karl Berger.
1 h
www.nieuwsblad.be
Geen Egyptische zon, wel Limburgse vrieskou voor Miss België-kandidaten op finalistenreis: “We moesten in bikini poseren bij min acht graden”
Limburg is niet het broeierige Egypte. Dat hebben de kandidaten van Miss België dit jaar aan den lijve mogen ondervinden. Door het coronavirus ging de jaarlijkse ‘finalistenreis’ dit jaar niet richting piramides van Gizeh, wel naar Maasmechelen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Volgens Kanye West bluft Kim Kardashian over scheiding zodat hij zich beter zou gaan gedragen
Kanye West (43) zou volgens The Sun aan zijn vrienden gezegd hebben dat zijn huwelijk met Kim Kardashian (40) nog niet voorbij is. Hij beweert dat Kim bluft over de scheiding, en dat de aankondiging een poging zou zijn om Kanye aan te sporen zich beter te gedragen.
1 h
www.nieuwsblad.be
AA Gent-voorzitter Ivan De Witte over moeilijke periode: “Niet alles mag nu in vraag worden gesteld”
Een Ghelamco Arena zonder publiek, het kostte AA Gent een fortuin, maar het bespaarde zijn bestuur ook meer expliciete supporterskritiek. Nu door de komst van Hein Vanhaezebrouck het stof gaan liggen is, wil voorzitter Ivan De Witte eindelijk een antwoord bieden op de vragen die dit vervloekte seizoen oproepen. “Het bruist hier nog altijd”, klinkt het strijdvaardig. Maar ook: “Wat u daar zegt, behoort tot het rijk der nonsens.” Welke nonsens? U leest het verderop.
1 h
www.nieuwsblad.be
“Zal voor iedereen wennen zijn, ook voor mijzelf”: de man die Leopold Lippens opvolgt als burgemeester van Knokke-Heist
Zoon van een bakker uit Heist, die ver van het Zoute opgroeide. Voorzitter van een voetbalploeg die wel eens een pint pakt in de kantine. Het verschil tussen de overleden en de kersverse burgemeester van Knokke-Heist kan bijna niet groter. “Ik ben Piet De Groote, niet Leopold Lippens. Maar ik heb wel zijn zegen.”
1 h
www.nieuwsblad.be
Kinderen minder veilig thuis en toch is er amper hulp: “Hele systeem staat op imploderen”
De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s) zien een explosie van het aantal verontrustende situaties voor kinderen. Acht keer vaker dan normaal hebben ze het dossier zelfs moeten overmaken aan het parket. “De hulpverlening staat op imploderen”, zegt Stefan Grielens, directeur van de vrije CLB’s.
1 h
www.nieuwsblad.be