30-jarige moeder met 3-jarig zoontje vermist in Nijvel

Sinds zaterdagavond ontbreekt elk spoor van een dertigjarige vrouw en haar driejarige zoontje, die het laatst werden gezien in Nijvel. Op vraag van het parket van Brussel en in samenwerking met Child Focus, heeft de politie een opsporingsbericht verspreid.
Read full article on: hln.be
Madonna s’offre le manoir de The Weeknd pour 19,3 millions de dollars
Madonna a acheté l’ancien manoir de The Weeknd pour 19,3 millions de dollars (plus de 16,2 millions d’euros). La maison est située à Hidden Hills, juste à côté de Los Angeles.
8 m
www.7sur7.be
Na VS trekt ook Verenigd Koninkrijk troepen terug uit Afghanistan
Het Verenigd Koninkrijk zal bijna al zijn troepen uit Afghanistan terugtrekken, na berichten dat de VS dat tegen 11 september ook zullen doen. Dat schrijft The Times vandaag.
8 m
HLN.be
Madonna partage la vidéo choquante de la mort de Daunte Wright: "C'est tellement exaspérant et inacceptable"
La chanteuse a réagi au nouveau scandale qui éclabousse les Etats-Unis.
www.dhnet.be
De grosses perturbations sont à prévoir sur l’autoroute à Charleroi dès demain
Au mois de juillet dernier, la Société de Financement Complémentaire des infrastructures (SOFICO) avait décidé des voies autoroutières à rénover lors de son Conseil d’Administration. L’une de ces rénovations concerne la région de Charleroi. Elle va rentrer dans sa dernière phase dès ce jeudi 15 avril 2021.
www.7sur7.be
Facebook ontwikkelt nieuwe datingapp Sparked
Facebook werkt aan een nieuwe datingapp met de naam Sparked. Volgens technologiewebsite The Verge gaat het om een video-speeddating-app waarin gebruikers zich aan elkaar voorstellen in een video-ontmoeting van vier minuten. Als ze elkaar leuk vinden, komt er een vervolg.
HLN.be
Regering legt lat hoog voor NMBS
De federale regering doet een eerste voorzet voor een nieuw openbaredienstcontract met de NMBS en Infrabel. Het betekent het startschot voor de onderhandelingen.
De Standaard
De troc en théâtre virtuel, le Kunsten réinvente la présence
Le Kunstenfestivaldesarts dévoile son édition 2021. Bruxelloise, internationale, multiple comme jamais. Formes diverses, arts conjugués, plateformes plurielles : l’heure est décidément à la contamination.
www.lalibre.be
Harry en William zien elkaar pas voor het eerst terug op begrafenis prins Philip, Kate moet bemiddelen
Prins William en zijn broer Harry zullen elkaar niet zien tot de ochtend van de begrafenis van hun grootvader Prins Philip op zaterdag. Kate zou hen moeten helpen om zich te verzoenen. Dat meldt de Britse krant Daily Mail woensdag.
www.gva.be
Vriendin van youtuber Acid geeft jongeren studieadvies: “Ik had dit zelf ook kunnen gebruiken”
Duizenden laatstejaars die straks een studiekeuze moeten maken, gaan eerst even te rade op de Instagrampagina van Anna-Livia Smekens (22). Daar post de Brugse studente, de vriendin van youtuber Nathan ‘Acid’ Vandergunst, zelf lange interviews met studenten van heel wat verschillende richtingen.
www.gva.be
Pas de citoyens au comité de suivi des études sur la Boucle du Hainaut : "Je suis effaré par ce déni de transparence"
Les deux ministres wallons, Willy Borsus et Céline Tellier , avaient chacun demandé le lancement d’études complémentaires sur le dossier.
www.dhnet.be
Vluchtende bestuurder gevat na sprong van brug in Antwerpen: “Het voertuig werd gisteren gestolen”
De politie heeft vandaag de bestuurder en passagier van een gestolen wagen gevat op de Noorderlaan ter hoogte van het nieuwe ziekenhuis. Na een achtervolging door de binnenstad werden de verdachten klemgereden.
HLN.be
LIVE BRABANTSE PIJL. Wie houdt Wout van Aert van de zege?
De Brabantse Pijl vormt traditioneel de schakel tussen de Vlaamse klassiekers en de Ardennenklassiekers. Onder andere Wout van Aert, Jasper Stuyven en Greg Van Avermaet breien dankzij de uitstelling van Parijs-Roubaix onverwachts een vervolg aan hun klassieke voorjaar. Het is eveneens de eerste generale repetitie voor het WK in Leuven komend najaar. Kan Wout van Aert bij zijn eerste deelname meteen het zegegebaar maken of steekt een andere renner daar een stokje voor? Volg alle actie hier LIVE.
HLN.be
Mehdi Taremi marque l'un des goals de la saison contre Chelsea (VIDEO)
Un des buts de la saison de la part du joueur iranien du FC Porto.
www.dhnet.be
Nu al bij twee adenovaccins zeldzame bloedklonters vastgesteld: wat zijn dat voor vaccins en kwamen die bijwerkingen nooit eerder voor?
Na vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin is bij zes vrouwen tussen 18 en 48 jaar oud een zeldzame bloedklonter vastgesteld in de tweede week na de inenting. Dezelfde zeldzame bijwerking die ook al vastgesteld werd na toediening van het AstraZeneca-vaccin. Niet toevallig zijn beide virussen met een gelijkaardige techniek gemaakt, namelijk op basis van onschuldige adenovirussen. Maar hoe werkt dat? En wordt die niet al veel langer gebruikt?
www.nieuwsblad.be
‘Het molletje’ zit niet te wachten op versoepelingen
Het Overlegcomité moet knopen doorhakken over de strenge coronamaatregelen in ons land. Maar daar zat Gilles De Coster niet op te wachten, want hij blijft fantastische opdrachten uit zijn mouw schudden voor de deelnemers aan ‘Het molletje’ van De ideale wereld.
De Standaard
Cécile Djunga: une victoire qui fera date contre le racisme
L'animatrice de la RTBF a gagné son procès contre son agresseur sur les réseaux sociaux: six mois de prison avec sursis. De quoi envoyer un signal contre la diffusion de propos haineux.
Levif.be
Jan Jambon estime que la reprise totale de l'horeca devra attendre la "prochaine phase" de déconfinement
Le ministre-président flamand s'est exprimé avant le début du Comité de concertation de ce mercredi.
www.dhnet.be
Jan Jambon estime que la reprise totale de l'horeca devra attendre la "prochaine phase" de déconfinement
Le ministre-président flamand s'est exprimé avant le début du Comité de concertation, ce mercredi.
www.lalibre.be
Georges-Louis Bouchez: «L’issue du Comité de concertation devrait être évidente»
Le président du MR Georges-Louis Bouchez a évoqué l’issue du Comité de concertation, qui a débuté ce mercredi matin, sur les réseaux sociaux.
Sudinfo.be
L'homme froidement abattu dans un quartier chic de Paris était un membre du grand banditisme marseillais
Ce lundi 12 avril, en plein jour, un homme a été froidement abattu de plusieurs balles dans le quartier cossu du XVIe arrondissement de Paris, juste devant l’hôpital privé Henry-Dunant. Une femme, agente de sécurité, a également été grièvement blessée, victime collatérale de ce qui s’apparente à un règlement de comptes. Ce mercredi, L’Obs renforce la thèse privilégiée par les enquêteurs et révèle que la victime était liée au milieu du grand banditisme.
www.7sur7.be
Vluchtende bestuurder gevat na sprong van brug in Antwerpen
In Antwerpen is een achtervolging van een geseind voertuig vanochtend geëindigd aan de brug van de Noorderlaan ter hoogte van het toekomstige Cadixziekenhuis. De wagen werd er klemgereden en de politie kon er meteen een passagier vatten, maar de bestuurder zette het nog op een lopen en sprong zelfs van de brug enkele meters naar beneden. Daar kon de man alsnog worden opgepakt.
HLN.be
Centraal bankiers verliezen origineelste denker
10:30 Bank of England-econoom Andy Haldane ruilt na dertig jaar de bank voor de Royal Society of Arts.
www.tijd.be
Elite : un premier teaser pour la saison 4
www.lesoir.be
Iran start volgende week met productie 60 procent verrijkt uranium
Iran is van plan om vanaf volgende week daadwerkelijk te starten met de productie van 60 procent verrijkt uranium. Dat meldt de ambassadeur van Iran bij de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA).
HLN.be
Gerenommeerd bureau voorspelt succesvolle Spelen: elf Belgische medailles in Tokio
Statistiekenbureau Gracenote voorspelt dat de Belgische delegatie komende zomer op de Olympische Spelen in Tokio (23 juli - 8 augustus) huiswaarts keert met elf medailles. Dat zouden er bijna dubbel zoveel zijn als op de vorige Spelen in 2016 in Rio de Janeiro.
www.hbvl.be
"Host": quand un apéro Zoom pas comme les autres dérape
Un petit film fantastique fauché tourné pendant le confinement…
www.lalibre.be
Le soutien aux mesures édictées pour lutter contre le covid au plus bas
Selon le rapport sur le baromètre de motivation du groupe d'experts Corona et Psychologie, rendu public avant les congés de Pâques, la motivation au sein de la population belge pour suivre les mesures édictées pour lutter contre la propagation du covid est plus basse que lors de la dernière vague.
Levif.be
15-jarige verdacht van slagen aan Lommelaar (29) met mentale beperking
Een vijftienjarige jongen uit de buurt wordt verdacht van het slaan van de 29-jarige Lommelaar Kevin Janssen. De twintiger, die een mentale beperking heeft, belandde dinsdag in het ziekenhuis.
www.hbvl.be
Antwerp en teammanager Leidgens gaan “in onderling overleg” uit elkaar, veeg teken voor toekomst D’Onofrio?
Antwerp en teammanager Frédéric Leidgens zijn gistermiddag ‘in onderling overleg’ uit elkaar gegaan. Nadat afgelopen zaterdag in Gazet van Antwerpen een niet zo fraai beeld is opgehangen van Leidgens, kreeg de man bedreigingen van fans en diende hij zelfs klacht neer te leggen bij de politie. Het is op aandringen van Luciano D’Onofrio zelf dat de club op zoek ging naar een oplossing. Ofwel nam het bestuur het publiekelijk op voor Leidgens, ofwel werd een einde gesteld aan de samenwerking, want de situatie laten sudderen, kon mogelijk exploderen. Voorzitter Paul Gheysens koos voor de tweede optie.
HLN.be
La benjamine de la reine Maxima a fêté ses 14 ans
La princesse Ariane des Pays-Bas a soufflé ses quatorze bougies.
www.dhnet.be
JO 2020: l'entreprise Gracenote prévoit 11 médailles pour la Belgique à Tokyo
Gracenote, une entreprise spécialisée dans les bases de données et les statistiques dans le monde du sport, prévoit que la Belgique va remporter 11 médailles lors des Jeux Olympiques de Tokyo cet été dans un tableau virtuel publié mercredi.
www.7sur7.be
Une Américaine arrêtée après avoir dépensé 1,2 million de dollars transférés par erreur sur son compte
Une femme originaire de Louisiane a été arrêtée après avoir omis de restituer une petite fortune transférée par erreur sur son compte bancaire. Kelyn Spadoni a acheté une maison et une voiture pour 1,2 million de dollars (1 million d’euros).
www.7sur7.be
Derde avond op rij rellen in Minneapolis, meer dan zestig arrestaties
Voor de derde nacht op rij was het onrustig in de Amerikaanse stad Minneapolis. Meer dan zestig mensen werden er opgepakt. Volgens de politie maakten velen zich schuldig aan vernielingen en relschoppen en werden coronamaatregelen niet nageleefd.
www.hbvl.be
Nederland plant tweede proefvakantie naar Gran Canaria: dit keer wel het hotel uit
Begin mei gaat er opnieuw een groep Nederlanders naar het buitenland voor een proefvakantie. Dit keer is de bestemming het Spaanse eiland Gran Canaria en mogen de deelnemers wel het hotel uit. Maandag ging de eerste testvakantie van start op het Griekse eiland Rhodos.
HLN.be
Vluchtende bestuurder springt van brug na achtervolging in Antwerpen
Een achtervolging door de Antwerpse binnenstad is woensdagochtend geëindigd aan de brug van de Noorderlaan. Nadat hij door de politie werd klemgereden, sprong de bestuurder nog van de brug. Daar kon hij alsnog gevat worden.
www.gva.be
Collision entre un camion et une camionnette sur la E42 à hauteur de Heppignies: un des conducteurs, blessé, emmené à l’hôpital
Un des conducteurs, blessé, a dû être désincarcéré et emmené à l’hôpital.
Sudinfo.be
“Wat is er aan de hand met deze wereld, waar we het materieel nog nooit zo goed hebben gehad, dat zo veel mensen niet meer kunnen?”
We zitten nog altijd in lockdown, onze motivatie slinkt zienderogen en velen voelen de nood om uit te breken. Wat zal de tol van deze crisis zijn voor ons mentaal welzijn? Psychiater Dirk De Wachter vreest ervoor. “Angst, depressie, geweld in gezinnen, burn-out. Name it en het zal stijgen”, zegt hij in De Morgen.
HLN.be
Magnette wil horeca begin mei heropenen: “Belangrijk om engagementen na te komen”
Paul Magnette heeft vlak voor het Overlegcomité gepleit voor de heropening van de horeca begin mei.
HLN.be
"Edin Terzić peut se permettre de ne pas croire en Hazard et Meunier vu que ce ne sont pas ses transferts"
Dortmund affronte Manchester City avec des Diables en difficulté. L'occasion pour nos experts du Champions Club de revenir sur les mésaventures des Belges au BVB.
www.dhnet.be
Georges Gilkinet s’exprime à son arrivée au Comité de concertation: «Passer de la gestion de crise à la gestion du risque» (vidéo)
Le Vice-Premier ministre et ministre de la Mobilité, Georges Gilkinet, s’est exprimé à son arrivée au Palais d’Egmont, à Bruxelles.
Sudinfo.be
Vrouw (22) krijgt DNA-test van vriend maar doet bizarre ontdekking wanneer resultaten binnenlopen
Een Canadese vrouw (22) heeft haar familie nooit gekend omdat haar moeder geadopteerd is. Ze popelde dan ook om de resultaten van haar DNA-test te lezen, die haar toenmalige vriendje voor haar kocht voor haar verjaardag. Maar toen ze de lijst met bloedverwanten bekeek, ontdekte ze plots de naam van haar partner. “En zo ontdekte ik dat ik een relatie had met mijn neef.”
www.nieuwsblad.be
EN DIRECT: le Comité de concertation a débuté - les terrasses au centre de l'attention
www.7sur7.be
Nederland wil deze week al starten met vaccineren van zijn olympisch geselecteerden
De vaccinatie van sporters die komende zomer deelnemen aan de Olympische of Paralympische Spelen gaat in Nederland vrijwel zeker deze week al van start. “We hebben de laatste dagen goede vorderingen gemaakt in de gesprekken met degenen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die daarvoor verantwoordelijk zijn. Bovendien is Papendal al enige tijd in gebruik als priklocatie”, zegt Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF.
www.hbvl.be
Statistiekenbureau Gracenote voorspelt elf Belgische medailles in Tokio
Statistiekenbureau Gracenote voorspelt dat de Belgische delegatie komende zomer op de Olympische Spelen in Tokio (23 juli - 8 augustus) huiswaarts keert met elf medailles. Dat zouden er bijna dubbel zoveel zijn als op de vorige Spelen in 2016 in Rio de Janeiro.
www.hbvl.be
“Les élèves du secondaire réalisent de plus en plus de cyberattaques à destination des écoles”
La plateforme numérique scolaire Smartschool met en garde contre la recrudescence de cyberattaques visant les écoles, dans le but de perturber l’enseignement à distance et l’utilisation d’internet au sein des établissements scolaires, indique mercredi Smartbit, la société derrière Smartschool.
www.7sur7.be
Bever komt in Heverlees zwembad terecht: ‘Voelde zich duidelijk op zijn gemak’
Een vrouw uit Heverlee, nabij Leuven, kreeg maandagochtend een ongewone bezoeker over de vloer. Er was een bever in het zwembad in de tuin verzeild geraakt, en hij geraakte er niet meer uit. Animal Rescue Service vzw kwam met drie vrijwilligers ter plekke.
De Standaard
Bonne nouvelle pour Zidane: El Muro n'a jamais encaissé deux buts à Anfield !
Le Diable rouge aura un rôle crucial à jouer avec le Real Madrid contre Liverpool.
www.dhnet.be
Rapport over bestorming Capitool kritisch voor politie
De politie van het Capitool (USCP) in Washington had voor de bestorming van het parlementsgebouw op 6 januari meer informatie dan ze eerder toegaf. Toch kreeg ze de opdracht om niet alle middelen in te zetten om de protesten de kop in te drukken, zo staat te lezen in rapport.
www.hbvl.be