Affaire Dupont de Ligonnès: à Nantes, de l'emballement à la déception

Dans la ville où vivait la famille Dupont de Ligonnès, l'annonce fracassante de l'arrestation présumée du père de famille en Ecosse alimentait samedi les conversations. Puis la nouvelle s'est dégonflée.
Ouvrir plus
Va vers la source www.dhnet.be
Nouveaux articles
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Tienersensatie Williamson geeft meteen thuis bij langverwacht debuut: vier driepunters op rij in laatste kwart
Geen NBA-debuut waar ze de voorbije jaren meer naar uitkeken in de VS dan dat van Zion Williamson. Vannacht was het zover voor de 19-jarige Rookie...
7 m
HLN.be
La grosse boulette de Mignolet qui risque de coûter cher à Bruges
Lancé sur une voie royale pour réaliser le doublé, le Club de Bruges s’est compliqué la tâche mercredi soir en concédant un partage face à Zulte-Waregem en demi-finale aller de la Coupe de Belgique (1-1). La faute notamment à une grossière erreur de Simon Mignolet qui a permis à Berahino d'égaliser.
8 m
www.7sur7.be
Jusqu'à -7 degrés la nuit prochaine
La journée de jeudi débutera dans les nuages, la brume voire le brouillard, parfois givrant, annonce l'Institut royal météorologique. Un peu de bruine ou quelques flocons en Ardenne pourraient même pointer le bout de leur nez. Des températures négatives sont par ailleurs prévues pour la nuit prochaine.
www.7sur7.be
Clement neemt het op voor Mignolet: “Er is niemand die nooit een fout maakt”
Competitieleider Club Brugge raakte in haar heenduel van de halve finales van de Croky Cup niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem....
HLN.be
Vermassen: ‘Eigenlijk hoort advocaat Keuleneer op getuigenstoel’
Kan advocaat Fernand Keuleneer aanblijven op het euthanasieproces nu blijkt dat hij zelf in de euthanasiecommissie zat die het dossier goedkeurde. De stafhouder moet beslissen, zegt advocaat Jef Vermassen.
De Standaard
Airbnb geeft tortelduifjes de kans om te overnachten in de slaapkamer van Romeo en Julia
Ah, Valentijnsdag. Wat kan er romantischer zijn dan de dag der geliefden doorbrengen in het huis van Julia - Casa di Giulietta - in Verona, Italië?...
HLN.be
Hij had een feest beloofd en dat was het ook: de laatste modeshow van Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier is een man van z’n woord. Nog maar enkele dagen geleden maakte het enfant terrible van de Franse mode bekend dat hij de deur van...
HLN.be
Tienduizenden Canadezen tekenen petitie tegen betalen van beveiliging voor Harry en Meghan
De Engelse prins Harry en zijn vrouw Meghan kunnen vooralsnog niet op een warm welkom rekenen in Canada, het land waar ze de helft van het jaar...
HLN.be
George-Louis Bouchez se déclare en faveur d'une Belgique "unitaire"
Le président du MR et informateur royal, Georges-Louis Bouchez, a déclaré dans une interview accordée au magazine "Wilfried" être en faveur d'un retour à une Belgique unitaire, rapporte le journal Le Soir.
Levif.be
Tweede seizoen Netflix F1-serie ‘Drive to Survive’ verschijnt op 28 februari
De releasedatum van het tweede seizoen van de zeer populaire F1-serie 'Drive to Survive' is bekendgemaakt.
De Standaard
Tweede seizoen Netflix F1-serie ‘Drive to Survive’ verschijnt op 28 februari
De releasedatum van het tweede seizoen van de zeer populaire F1-serie 'Drive to Survive' is bekendgemaakt.
www.hbvl.be
Accusé de violence sur son fils de 7 ans, Jean-Pierre, un Verviétois acteur à Hollywood, est en prison à Los Angeles: ses proches se mobilisent!
Menant une carrière qui l’a mené face à Matt Damon, dans «The Informant», et Nathan Fillion, dans la série «Castle», le rêve hollywoodien de Jean-Pierre, Verviétois, tourne au cauchemar, comme nous vous le révélions le 17 janvier dernier.
Sudinfo.be
Open d’Australie: David Goffin affronte Pierre-Hugues Herbert au 2e tour (direct)
Le Liégeois, 11e mondial, est opposé à l’un de ses meilleurs amis sur le circuit.
www.lesoir.be
Donald Trump premier président à la marche anti-avortement
Donald Trump participera vendredi à Washington à la "Marche pour la vie" et deviendra ainsi le premier président américain à se rendre à cet événement annuel contre le droit à l'avortement.
www.7sur7.be
Bitse woordenwisseling krijgt serieus staartje: Hans Rieder geschorst als rechter
Advocaat Hans Rieder is voor een periode van zes maanden geschorst in zijn functie van plaatsvervangend raadsheer bij het hof van beroep in Gent....
HLN.be
Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland officieel doodverklaard
De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten...
HLN.be
Cipiers staken omdat ze straks minder zullen kunnen staken
In verschillende gevangenissen in ons land hebben de cipiers het werk neergelegd. De vakbonden zijn misnoegd over de invoering van een minimale dienstverlening. ‘Er zouden dan nog bitter weinig mensen kunnen staken’, klinkt het.
www.demorgen.be
Twee vermiste slachtoffers van vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland officieel doodverklaard
De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten officieel doodverklaard. Dat heeft de politie donderdag gemeld. Geoordeeld wordt dat de slachtoffers - een lokale gids en een Australische tiener - op 9 december op het eiland omkwamen. Dat brengt het totale aantal doden op 20.
www.hbvl.be
Dispuut escaleert: Hans Rieder geschorst als rechter
Advocaat Hans Rieder is voor een periode van zes maanden geschorst in zijn functie van plaatsvervangend raadsheer bij het hof van beroep in Gent. Dat heeft onze zusterkrant De Standaard donderdag vernomen.
www.hbvl.be
Coronavirus besmet Aziatische beurzen
De Japanse aandelenbeurs is donderdag fors lager gesloten. Een sterker dan verwachte daling van de Japanse export en de verdere verspreiding van het coronavirus in China zorgden voor een negatieve stemming bij beleggers. Daarnaast werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend wordt gemaakt.
www.hbvl.be
Blusvliegtuig gecrasht in Australië, drie bemanningsleden komen om het leven
In Australië is donderdag een blusvliegtuig neergestort. Daarbij zijn drie bemanningsleden om het leven gekomen, zo hebben de autoriteiten donderdag gemeld. Het ongeval gebeurde in bergachtig gebied in de deelstaat New South Wales.
www.hbvl.be
Strafpleiter Hans Rieder geschorst als rechter
08:13 De bekende strafpleiter, die de gevallen Optima-topman Jeroen Piquer bijstaat, is voor zes maanden geschorst in zijn functie van plaatsvervangend raadsheer bij het hof van beroep in Gent. Dat meldt De...
www.tijd.be
Boeing stelt eerste testvlucht van nieuw langeafstandsvliegtuig uit wegens slecht weer
Na maanden vertraging had deze week de allereerste vlucht moeten plaatsvinden van het langeafstandsvliegtuig 777X van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, maar het weer gooit roet in het eten. Boeing liet in een korte mededeling weten dat de voor donderdag geplande testvlucht wordt uitgesteld.
www.hbvl.be
Gentse stafhouder komt tussen na incident op euthanasieproces Tine Nys
In het proces van de drie artsen die zich voor het hof van assisen moeten verantwoorden voor vergiftiging van Tine Nys in 2010, zullen de partijen en het hof donderdagmorgen samenzitten met de stafhouder van de Gentse balie, na het theaterstukje woensdagavond rond de positie van advocaat Fernard Keuleneer.
www.nieuwsblad.be
Slechts 4 procent wil oud worden in rusthuis
We dromen ervan thuis oud te worden. Dat is de duidelijke conclusie uit de enquête die Het Nieuwsblad samen met het onderzoeksbureau ­Ipsos begin januari afnam bij zo’n 2.000 lezers.
www.hbvl.be
Sequana Medical haalt 19 miljoen euro op aan bradeerprijs
08:08 Het coronavirus jaagt beleggers weer in de gordijnen: de Aziatische beurzen gaan lager. Berenberg start de opvolging van Immobel met een koopadvies. Sequana Medical haalt 19 miljoen euro op via een pr...
www.tijd.be
Tweede verdachte opgepakt voor moord op Belgische pater in Zuid-Afrika
Er is een tweede verdachte opgepakt voor de moord op de Belgische pater Jef Hollanders in Zuid-Afrika. Dat meldt VRT NWS. Vorige week werd al een eerste verdachte opgepakt in de zaak, wellicht ging het om een roofmoord.
www.nieuwsblad.be
Al 26 jaar vermist: geen spoor van Tanja Groen (18) gevonden in graf Maastricht
Het Nederlandse onderzoek naar de verdwijning van Tanja Groen heeft gisteren geen resultaat opgeleverd. In het graf op een kerkhof in Maastricht...
HLN.be
Pieter Embrechts wint als eerste Vlaming Nederlandse Musical Award
Pieter Embrechts (48) heeft woensdag tijdens de uitreiking van de Nederlandse Musical Awards de prijs voor beste mannelijke hoofdrol gewonnen. De...
HLN.be
Luchthaven van Australische hoofdstad Canberra gesloten als gevolg van bosbranden
Op de luchthaven van Canberra kunnen voorlopig geen vliegtuigen vertrekken of landen. Het vliegverkeer werd er donderdag stilgelegd als gevolg van de bosbranden in de buurt.
www.hbvl.be
Overheid stuurt steeds minder sans-papiers terug
De overheid slaagt er alsmaar moeilijker in om sans-papiers vrijwillig of gedwongen terug te sturen. De oude recepten lijken opgebruikt. Dat schrijft De Standaard donderdag.
www.hbvl.be
Voetbalbond schakelt stand-up comedian in om nationale futsalploeg aan ticket voor EK 2022 te helpen
De Futsal Red Devils beginnen eind deze maand aan hun kwalifcatiecampagne voor het Europees Kampioenschap van 2022 in Nederland. Dat doen ze in het...
HLN.be
Voici comment vous pourrez rembourser ces investissements coûteux pour votre habitation
Souvent, des investissements considérables sont nécessaires pour rendre votre habitation plus économe en énergie. Heureusement, il y a plusieurs manières de les financer. Ci-dessous, nous vous donnons un aperçu.
www.7sur7.be
Dit rendement mag u in 2020 verwachten op uw spaarrekeningen en aandelen
Ook u hoopt wellicht dat uw zuurverdiende centjes in 2020 wat aandikken. Daartoe kunt u putten uit een resem van mogelijkheden, waarbij u de...
HLN.be
Verzekering kan meekijken in medisch dossier
Verzekeringsartsen kunnen de digitale medische dossiers van patiënten inkijken. Informatie uit de medische geschiedenis van een patiënt kan zo gebruikt worden om terugbetaling in een verzekeringsdossier te betwisten, zo blijkt uit onderzoek van De Morgen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) wil het hele systeem nu herbekijken.
www.hbvl.be
Météo: fin de journée ensoleillée et nuit très froide
En cours de journée, des éclaircies devraient revenir à partir de l’ouest.
www.lesoir.be
Toezichthouder politie wil val opzetten voor agenten
Moeten politiemensen in de toekomst vrezen dat hun toezichthouder hen in de val lokt om te controleren of ze geld stelen? De politiewaakhond Comité P lanceert die opmerkelijke denkpiste in een nieuw rapport over ‘goede praktijken’ die politietoezichthouders in andere Europese landen al toepassen. Dat schrijft De Tijd donderdag.
www.hbvl.be
Du beau monde à l’ultime défilé de Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier, l'enfant terrible de la mode, a raccroché ses ciseaux en célébrant 50 ans de carrière avec une collection haute couture "recyclée", dans son dernier défile féerique à Paris. Retrouvez une sélection des plus belles photos de l’événement sous l’article.
www.7sur7.be
Pevenage in ‘Der Rudy’ over doping in het wielrennen: “Topsport op pompwater, dat is een droom”
“Topsport op het hoogste niveau doe je niet op pompwater. Vroeg of laat wordt er een keer naar kleine hulpmiddelen gegrepen. Dat zal altijd zo...
HLN.be
Hans Rieder geschorst als rechter: “Gebrek aan zelfbeheersing en aan respect voor de psychische integriteit van anderen”
Advocaat Hans Rieder is voor een periode van zes maanden geschorst in zijn functie van plaatsvervangend raadsheer bij het hof van beroep in Gent. Dat heeft De Standaard donderdag vernomen.
www.nieuwsblad.be
Bedrijven hebben taxshift niet gewoon gebruikt om meer winst te maken, zegt VBO
Een maand na een controversiële studie van de Nationale Bank waaruit zou blijken dat de Belgische ondernemingen de taxshift en indexsprong vooral hebben gebruikt om hun winsten op te krikken, komt het VBO met een andere conclusie. De werkgeversorganisatie zegt dat de lagere kosten door de exportbedrijven wel degelijk werden gebruikt om hun exportprijzen te laten zakken en zo meer te kunnen uitvoeren. Er werden ook jobs gecreëerd en er is 17 procent meer geïnvesteerd, terwijl de winstmarges in 2018 lager lagen dan het gemiddelde van de laatste twintig jaar, aldus het VBO.
www.hbvl.be
Kate Middleton geeft toe: "Ik voelde me zo eenzaam na de geboorte van George”
Ook voor royals kan het leven als kersverse moeder eenzaam zijn. Dat heeft Kate Middleton (38) toegegeven bij een bezoek aan een kinderdagverblijf...
HLN.be
Justine Henin sur le retour de Clijsters: «Je respecte le choix de Kim, mais ça ne va pas être facile»
Consultante pour Eurosport lors de la quinzaine australienne, Justine Henin est de retour à Melbourne Park, 9 ans après son dernier match sur le circuit et même 16 ans après avoir soulevé le trophée.
Sudinfo.be
Justine Henin sur le retour de Clijsters: «Je respecte le choix de Kim, mais ça ne va pas être facile»
Consultante pour Eurosport lors de la quinzaine australienne, Justine Henin est de retour à Melbourne Park, 9 ans après son dernier match sur le circuit et même 16 ans après avoir soulevé le trophée.
www.lesoir.be
Elise Mertens file au troisième tour de l’Open d’Australie
La Belge Elise Mertens (WTA 17) continue son aventure à l’Open d’Australie après sa victoire en deux sets 6-3, 6-0 contre la Britannique Heather Watson (WTA 75).
1 h
www.7sur7.be
Opnieuw rellen in Beiroet ondanks nieuwe regering
In de Libanese hoofdstad Beiroet zijn betogers opnieuw slaags geraakt met de veiligheidsdiensten. Woensdag had premier Hassan Diab nochtans beloofd dat zijn regering al het mogelijke zal doen om tegemoet te komen aan de eisen van de protestbeweging, die het land nu al meer dan drie maanden in rep en roer zet. De manifestanten eisen een herziening van het politieke systeem.
1 h
www.hbvl.be
Et si l'affaire Seznec n'était que celle d'un secret trop bien gardé?
07:48 Dans un livre-enquête, la journaliste Anne-Sophie Martin défend la thèse de la "non-affaire" Seznec, et de l’accident devenu insondable secret familial.
1 h
www.lecho.be
Hoe gaat het ondertussen met Ullrich? Pevenage: “Jan heeft nog mindere periodes, maar van zijn verslaving is hij af”
Rudy Pevenage stelt vandaag zijn boek ‘Der Rudy’ voor. Daarin heeft de voormalige winnaar van de groene trui in de Tour het over de dopinggeheimen...
1 h
HLN.be