Afnemende zorgen zetten beurzen hoger

07:02 De Aziatische beurzen noteren mooi hoger en ook voor de Europese beurzen ziet het er goed uit. De zorgen over volatiele trading door kleine beleggers nemen af. Zij richten nu hun pijlen op zilver.
Read full article on: tijd.be
Roger De Vlaeminck genoot van geweldige Strade, met Van der Poel als exponent: “Hij is véél beter dan vorig jaar”
Those are the days, voor Roger De Vlaeminck. Laaiend enthousiast volgde hij in zijn knusse zetel thuis in Kaprijke een geweldige koers, genaamd Strade Bianche. Met een geweldige winnaar, genaamd Mathieu van der Poel. En met een verrassende conclusie tot gevolg.
HLN.be
Van warme familiebanden tot koude oorlog: hoe is het ooit zo ver kunnen komen tussen Harry, Meghan en de koninklijke familie?
De Britten staan aan de vooravond van een ongekende rel. Prins Harry (36) en Meghan Markle (39) schieten vanavond met scherp op de koninklijke familie in een alles onthullend interview met Oprah Winfrey. Wie dacht dat de Megxit het hoogtepunt van rebellie was, valt straks ongetwijfeld van zijn stoel. Maar niet alleen de publieke opinie heeft zich tegen de jongste zoon van Diana gekeerd, ook zijn eigen familie ziet hem liever niet meer komen. Prins William en zijn broer waren vroegen twee handen op één buik, maar broederliefde werd broedermoord. Het favoriete kleinkind ligt nu met oma in koude oorlog: hoe is het ooit zover kon komen?
HLN.be
Welk lied van Stan Van Samang wil jij horen op 24 UUR LIVE? Stem hier!
Vrijdag 12 maart is het zover: 24 UUR LIVE in het Sportpaleis. Ook Stan Van Samang treedt op en jij kan kiezen welk nummer hij zal zeker moet zingen. Breng onderaan je stem uit!
HLN.be
“Flirten is de kladversie van seks. We moeten dat veel vaker doen”: waarom maar één ‘Blind Getrouwd’-koppel verder geraakt dan eindeloos palaveren
Intiem zijn. Ooit was het de voornaamste reden waarom mensen trouwden, maar in ‘Blind Getrouwd’ lijkt het stilaan een obstakel. Er wordt eindeloos over gepalaverd, tot ‘men er klaar voor is’, of niet. Behalve dan door speelvogels Marijn en Candice, die volop flirten. Brengt ons bij een interessante vraag: welke rol speelt seks eigenlijk tussen twee mensen? “Je kan dat toch niet als een vrijblijvende hobby beschouwen?”
HLN.be
Ontbijten met HLN-lezer Frédéric Veraghaenne (52): “Ik mag wedstrijden organiseren voor de beste voetballers ter wereld”
In onze rubriek ‘Ontbijt met lezer’ steken we dit weekend de taalgrens over en belden in Namen aan bij Frédéric Veraghaenne (52). Hij woont samen met de 18 jaar jongere Céline. Ze kennen elkaar ook al 18 jaar, maar zijn pas sinds twee jaar een koppel. “Céline houdt me jong. Ook professioneel werk ik met een jong team, waardoor ik mijn frisse kijk behoud”, zegt Frédéric, die Directeur Operaties is bij de Belgische Voetbalbond.
HLN.be
Netflix lost spannende teaser voor tweede deel van razendpopulaire ‘Lupin’
Het eerste deel van Lupin wist heel wat Netflix-kijkers te bekoren, en nu komt er ook een tweede deel aan. De streamingdienst liet eerder al weten dat de afleveringen deze zomer online zullen verschijnen. De Franse acteur Omar Sy kruipt opnieuw in de huid van Assane Diop en doet er alles aan om zijn papa te wreken. Maar dat wordt een gevaarlijke klus wanneer het gezin van Assane zelf in de problemen komt.
www.hbvl.be
“Eerst kans op ochtendgrijs, later wisselend bewolkt”
Zondag kan er eerst ochtendgrijs voorkomen. In de loop van de dag krijgen we boven Limburg een afwisseling van zon en wolken. Hoe meer naar het zuiden, hoe meer ruimte er tussen de wolken kan worden verwacht.
www.hbvl.be
Timelapse toont aan hoe schadelijk peuken zijn voor planten
Sigaretten zijn niet enkel schadelijk voor de gezondheid, ook in de filter blijven maar liefst 7.000 chemicaliën achter. Als zo’n peuk dan in de natuur terechtkomt, groeien planten minder snel en is het wortelstelsel minder uitgebreid. Mooimakers brengt zakasbakjes op de markt in de strijd tegen sigarettenpeuken in de natuur.
www.hbvl.be
De Lijn betaalt reizigers 130.000 euro terug vanwege ‘coronapauze’
Ruim 25.000 reizigers van De Lijn hebben bij de maatschappij geld teruggevraagd omdat ze vanwege de coronapandemie minder gebruik maakten van hun abonnement. Zij zullen in totaal 130.000 euro ontvangen. Dat schrijft De Zondag.
HLN.be
INTERVIEW. Luc Asselman (65), al 38 jaar de echtgenoot van Maggie De Block: “Mijn bolleke zien huilen? Voor politiék? Gij zijt zot, zeker!”
“De enige kritiek die ik op haar heb gehad, was dat ze te braaf was tegenover wie haar bekritiseerde. Ik zei haar dat ook: ‘Bolleke, geef ze verdorie wat lappen rond hun oren!’ Allez, hoe dikwijls hebben ze niet gezegd: ‘De Block verstopt zich.’ Er is geen mens zo veel op tv geweest als zij!” Vraag aan Luc Asselman alias mijnheer Maggie De Block zijn gedacht over het parcours van zijn vrouw als federaal minister van Volksgezondheid tijdens de crisis, en hij geeft zijn gedacht. “Haar makkelijkste moment? De dag dat ze vervangen is.”
HLN.be
Zetten Democraten de 'nucleaire optie' in om de Republikeinen buitenspel te zetten?
Steeds meer Democraten willen komaf maken met de filibuster, een vertragingstactiek uit de Amerikaanse Senaat die Joe Bidens ambities zou kunnen fnuiken. Als ze het doen, is het oorlog, beloven Republikeinen.
1 h
Knack.be
Waarom Democraten de 'nucleaire optie' overwegen om de Republikeinen buitenspel te zetten
Steeds meer Democraten willen komaf maken met de filibuster, een vertragingstactiek uit de Amerikaanse Senaat die Joe Bidens ambities zou kunnen fnuiken. Als ze het doen, is het oorlog, beloven Republikeinen.
1 h
Knack.be
Zwitsers stemmen over boerkaverbod
Zwitserland stemt zondag over een verbod op gezichtsbedekkende kleding in openbare plaatsen. Dit ondanks dat vrouwen in islamitische sluiers zelden in het Zwitserse straatbeeld te zien zijn.
2 h
HLN.be
Zwitsers stemmen over boerkaverbod
Zwitserland stemt zondag over een verbod op gezichtsbedekkende kleding in openbare plaatsen. Dit ondanks dat vrouwen in islamitische sluiers zelden in het Zwitserse straatbeeld te zien zijn.
2 h
HLN.be
Een jaar na de uitbraak van de coronacrisis: toenmalig minister Maggie De Block pleit zichzelf vrij
In een gesprek met De Zondag verdedigt Maggie De Block (Open VLD) haar belissingen in het begin van de coronapandemie, toen ze minister van Volksgezondheid was.
2 h
Knack.be
Geen medicijnen noch vaccins: gewelddadig coronaprotest leidt tot ontslag ministers in Paraguay
In het Zuid-Amerikaanse Paraguay heeft president Mario Abdo Benitez zaterdag een shuffle van de regering aangekondigd nadat vrijdag zware straatprotesten waren uitgebroken. Duizenden protesteerden tegen de zware corruptie en het gebrek aan medicijnen en vaccins tijdens de coronapandemie.
2 h
HLN.be
Man steekt “als een jihadist” met groot mes in op slachtoffer in Rotterdam, getuige slaat verdachte neer: “Een bloedbad”
Een man is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt bij een bizarre steekpartij in de Nederlandse stad Rotterdam. Een man met een groot mes stak volgens getuige Jeroen (53) ‘als een jihadist bovenop hem zittend’ op hem in. De getuige wist het slachtoffer te ontzetten door de verdachte met een knuppel neer te slaan, zegt hij. “Het was een bloedbad.’’
3 h
HLN.be
Moet je mondmasker dragen met je buitenbubbel? Mogen we met 10 sporten? Gaan de zwembaden weer open? Jullie vragen beantwoord
Het Overlegcomité besliste vrijdag om een aantal versoepelingen door te voeren. Zo is er straks een ‘buitenbubbel’ die het toestaat om met tien personen buiten af te spreken, weliswaar op afstand. Maar moeten dan ook mondmaskers gedragen worden? Wat is het verschil met de sportbubbel? En mogen kinderen nu meer dan één hobby uitoefenen en verjaardagsfeestjes organiseren? Een overzicht.
3 h
www.nieuwsblad.be
Overlegcomité maakt weinig vrienden aan de kust: “Dit zal weer tot chaos leiden”
Het Overlegcomité heeft vrijdag weer weinig vrienden gemaakt aan de kust. De Middelkerkse burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) roept op tot een volksopstand. Maar wat denken zijn collega’s?
3 h
www.nieuwsblad.be
Speekseltesten moeten contactonderwijs mogelijk maken
Na de paasvakantie zullen, als de coronacijfers dat toelaten, alle leerlingen weer voltijds naar school kunnen gaan. Om dat zo veilig mogelijk te houden, wil Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vanaf dan massaal speekseltesten inzetten voor leerkrachten. Een proefproject is al gaande.
3 h
www.nieuwsblad.be
Hoe de WHO-missie in Wuhan haar eigen geloofwaardigheid te grabbel gooide
Onderzoek door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in China naar de herkomst van het coronavirus moest de speculatie stoppen. Maar de teamleider spreekt zichzelf op cruciale punten tegen. Verleidt de Communistische Partij ook vrije westerlingen tot zelfcensuur?
3 h
www.nieuwsblad.be
De dokter die zelf spermadonor was: “Hij kwam klaar op mijn buik en insemineerde me dan. Mijn kinderwens was zo groot...”
“Ik lag op de onderzoekstafel toen hij voor me kwam staan en zijn broek liet zakken. Even later kwam hij klaar op mijn buik, nam zijn zaad op met een spuit en insemineerde het bij mij.” Aan het woord is een wensmoeder die patiënt was van de Nederlandse fertiliteitsarts Jan Karbaat. Na zijn dood, vier jaar geleden, raakte bekend dat minstens 71 vrouwen zwanger raakten met het zaad van Karbaat. Want in plaats van spermadonors te betalen, vulde hij de potjes liever zelf. Een documentaire op de Nederlandse televisie gaat dieper in op de feiten.
3 h
www.nieuwsblad.be
Gluren bij BV’s: de verjaardagspantoffels van Regi, Lize Feryn zet de bloemetjes buiten
Enkele jarigen en foto's uit de oude doos: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
3 h
www.nieuwsblad.be
Toon wilde een wandelpad voor zijn rusthuisbewoners aanleggen. Tot hij zelfs een vergunning nodig had voor kiezeltjes
Een wandelpad voor zijn bewoners, in het bosje naast zijn rusthuis: dat leek de voorzitter van het woon-zorgcentrum in Pamel – na een jaar van corona-afzondering – een fijn plan. Maar dan kreeg hij een mallemolen van paperassen en verplichtingen over zich heen. “Ik geef het op. Terwijl ik mijn bewoners gewoon wat buitenlucht en vogelgezang wou gunnen.”
3 h
www.nieuwsblad.be
Gluren bij BV’s: de verjaardagspantoffels van Regi, Lize Feryn zet de bloemetjes buiten
Enkele jarigen en foto's uit de oude doos: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
3 h
www.hbvl.be
Gianni Bruno is niet louter meer de vriend van Hazard, maar ook topschutter bij Zulte Waregem: “Ik ging vaak met Eden naar de McDonald’s”
Tournée Générale. Gianni Bruno (29) beloofde de fans van Zulte Waregem te trakteren als hij minstens twaalf goals zou maken. Wel, de spits zit aan zeventien treffers. Bovendien kan Bruno elk moment vader worden, strijdt Essevee weer mee voor Play-off 1 en wordt hij niet langer puur aanzien als de jeugdvriend van Eden Hazard. “Mijn vrouw zegt vaak: ‘Gaat het weer over Eden?’”
3 h
www.nieuwsblad.be
Vrouw parkeert zich nietsvermoedend op vrije plek, maar komt bedrogen uit: “Lesje geleerd”
Ergens parkeren zonder goed te kijken, kan je duur komen te staan. Dat gebeurde ook bij deze vrouw die nietsvermoedend op een vrije plaats ging staan. Maar was die plek wel echt vrij? “Ik heb mijn lesje geleerd”, zei ze achteraf.
4 h
www.nieuwsblad.be
Voici votre horoscope de ce dimanche 7 mars: amour, argent, travail, santé…
Ce dimanche 7 mars 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit ? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
5 h
Sudinfo.be
LIVE. Dalai Lama laat zich vaccineren - Nederland verlengt avondklok wellicht tot 30 maart
Vanaf maandag 8 maart mag je buiten met 10 personen samen zijn. Nu is dat aantal nog beperkt tot vier. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
6 h
HLN.be
Youri Tielemans auteur d’une magnifique passe décisive dans la victoire de Leicester à Brighton (vidéo)
Mené et malmené en début de match, Leicester est reparti avec trois points très précieux de son déplacement dans le sud de l’Angleterre.
6 h
Sudinfo.be
LIVE (16u). Spoelt Club Brugge bekerkater door tegen Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • Jan Breydel • Aftrap: 16u • Speeldag 30
6 h
HLN.be
LIVE (18u15). Anderlecht heeft zege tegen KV Mechelen nodig in strijd om play-off 1
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 18u15 • Ref: Lothar D’Hondt
6 h
HLN.be
LIVE (13u30). Standard tankte vertrouwen tegen Club. Trekken Rouches die lijn door op Le Cannonier?
• Jupiler Pro League • Le Cannonier • Speeldag 30 • Aftrap: 13u30
6 h
HLN.be
LIVE (20u45). Mertens en Napoli ontvangen Bologna in de Serie A
• Serie A • Stadio Diego Armando Maradona • Ref: Daniele Chiffi • Aftrap: 20u45
6 h
HLN.be
LIVE (16u15). Wat kunnen Courtois en Real in de derby tegen Atlético?
• La Liga • Wanda Metropolitano • Alejandro Hernandez • Aftrap: 16u15
6 h
HLN.be
Liga: le Barça se refait une santé avant Paris
Barcelone, vainqueur 2-0 d'Osasuna 2-0 samedi à Pampelune pour la 26e journée de Liga, s'est refait une santé à quatre jours du 8e de finale retour de Ligue des champions à Paris et à la veille de l'élection de son nouveau président.
6 h
www.dhnet.be
Paus Franciscus draagt voor het eerst mis op in Irak, 6 maart voortaan nationale feestdag
Paus Franciscus heeft voor het eerst op Iraakse bodem een publieke mis opgedragen in de St. Jozef-kathedraal in Bagdad. Dat gebeurde omwille van het coronavirus in het bijzijn van een beperkt aantal gelovigen en gezagsdragers. De historische gebeurtenis vond plaats omringd door zware veiligheidsmaatregelen.
6 h
HLN.be
L'interview choc d'Harry et Meghan ne sera pas la première du genre: retour sur les (souvent malheureux) précédents
Retour sur les précédentes et souvent malheureuses interviews chez les Windsor.
6 h
www.lalibre.be
Price treft Petersen in kwartfinale van UK Open darts, Van Gerwen neemt het op tegen Ratajski - volg het via VTM 2!
Dag twee op de UK Open darts zit erop. In de avondsessie plaatsten onder anderen Gerwyn Price en Michael van Gerwen zich voor de kwartfinales.
7 h
HLN.be
L'interview choc d'Harry et Meghan ne sera pas la première du genre: retour sur les (souvent malheureux) précédents
Retour sur les précédentes et souvent malheureuses interviews chez les Windsor.
7 h
www.dhnet.be
Singles in coronatijden: 70% voelt zich eenzaam, 60% heeft grotere partnerwens
De pandemie jaagt veel alleenstaanden in de eenzaamheid, wat in veel gevallen leidt tot een meer uitgesproken partnerwens. Gevolg: de meeste singles willen na de coronacrisis meteen hun netwerk uitbreiden. Dat staat te lezen in een rapport van de Vlaamse vrijgezellenorganisatie Singles.be, die 150 alleenstaanden aan de tand voelde. Wij sprokkelden ook getuigenissen van vier singels uit onze provincie.
7 h
www.gva.be
À dix durant plus d’une heure, l’Antwerp efface Courtrai et consolide sa deuxième place
Bien que réduit à dix très tôt suite à l’exclusion d’Abdoulaye Seck, l’Antwerp s’est imposé 4-2 face à Courtrai samedi au terme d’un match comptant pour la 30e journée de la compétition en Jupiler Pro League. L’Antwerp, qui a mené 2-0, s’est fait rejoindre à la marque avant de s’imposer et de renforcer sa deuxième place au classement (51 points). Courtrai (36 points) est 14e et est devancé par Eupen (37 points, 13e), qui a partagé l’enjeu 3-3 plus tôt dans la journée avec OHL (44 points,7e). Vainqueur 1-2 à Waasland-Beveren, le Beerschot compte également 44 points (6e). Beveren reste dernier (25 points).
7 h
www.7sur7.be
Leicester-Belgen pakken op de valreep de volle buit bij Brighton van Trossard
Leicester City heeft zaterdag in de slotfase nieuw puntenverlies in de Premier League kunnen vermijden. De Foxes, met Rode Duivels Youri Tielemans en Timothy Castagne de hele wedstrijd op het veld, wonnen met 1-2 bij Brighton. Leicester was de voorbije week met een 1/6 in de competitie en de uitschakeling in de Europa League in een negatieve spiraal terechtgekomen.
7 h
www.hbvl.be
Messi loodst Barcelona voorbij middenmoter en zet leider Atlético onder druk
Barcelona mag opnieuw Lionel Messi danken. De Argentijnse superster scoorde zaterdagavond niet tegen Osasuna, maar gaf wel de assist voor de beide goals. Barcelona ging met 0-2 winnen bij Osasuna en nadert daarmee tot op 2 punten van leider Atlético Madrid, dat wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld en zondag de topper tegen stadsgenoot Real afwerkt.
7 h
www.hbvl.be
Morata is met twee goals de grote man voor Juve tegen Lazio
Juventus heeft in de Serie A met 3-1 gewonnen van subtopper Lazio. Voor de thuisclub kwamen Alvaro Morata (2x) en Adrien Rabiot tot scoren. Joaquin Correa had namens de Romeinse ploeg de score na een klein kwartier geopend.
7 h
HLN.be
A dix dès la 20e, l'Antwerp bat Courtrai et consolide sa 2e place
Bien que réduit à dix très tôt suite à l'exclusion d'Abdoulaye Seck, l'Antwerp s'est imposé 4-2 face à Courtrai samedi au terme d'un match comptant pour la 30e journée de la compétition en Jupiler Pro League.
7 h
www.dhnet.be
Leicester vermijdt met dank aan assist Tielemans op de valreep puntenverlies tegen Brighton
Leicester City heeft in de slotfase nieuw puntenverlies in de Premier League kunnen vermijden. De Foxes, met Rode Duivels Youri Tielemans en Timothy Castagne de hele wedstrijd op het veld, wonnen met 1-2 bij Brighton.
7 h
HLN.be
Le Barça se rapproche de l’Atlético, assist génial de Messi
Le FC Barcelone a dominé Osasuna 2-0 samedi à Pampelune pour la 26e journée de Liga et se rapproche ainsi provisoirement à deux points du leader, l’Atlético Madrid (58 pts), qui reçoit le Real Madrid dans le derby de la capitale dimanche.
7 h
www.7sur7.be