Agentschap Zorg en Gezondheid moet vaccinatiecijfers al meteen corrigeren: “Opnieuw evalueren of we ze kunnen gebruiken”

De Vlaamse regering heeft gisteren foutieve cijfers over het aantal vaccinaties in de woonzorgcentra gecommuniceerd. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid, dat zich ook excuseert bij minister-president Jan Jambon (N-VA). Het agentschap zegt zo snel mogelijk te evalueren hoe de cijfers beter publiek gemaakt zullen kunnen worden.
Load more
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Nieuwe sneeuw in aantocht
Er valt vanochtend nog tijdelijk sneeuw in het noordoosten van het land. Nadien wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Vanaf de middag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen met tegen het einde van de namiddag regen of smeltende sneeuw in het westen van het land.
HLN.be
Mensen met verslaving moeten tot vier maanden wachten op behandeling
De meeste mensen met een verslaving moeten tot vier maanden wachten vooraleer ze in behandeling kunnen. Dat blijkt uit cijfers die Groen-parlementslid Jeremie Vaneeckhout heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). "Mensen met een verslaving grijpen sneller naar drank of drugs omdat corona voor stress zorgt. Net nu blijkt dat de zorg voor verslaafden te weinig aandacht krijgt in het beleid van minister Beke", zegt Vaneeckhout.
HLN.be
Het eelt op de ziel van rechter Ariane Braccio uit ‘Strafrechters’: “Bij sentimentele films huil ik tranen met tuiten, maar bij mijn strafdossiers nooit”
“Wanneer ze je oproepen voor een man die zijn moeder heeft onthoofd, verandert dat toch enigszins je mensbeeld.” Ze houdt van stijldansen en van schoonheid, maar in haar rechtbank krijgt de Kempense Ariane Braccio (48) vooral de lelijke kant van de mensheid te zien. “Tegenwoordig ben ik al blij als een beklaagde een minimum aan goede manieren heeft”, zegt ze.
HLN.be
Het eelt op de ziel van rechter Ariane Braccio uit ‘Strafrechters’: “Bij sentimentele films huil ik tranen met tuiten, maar bij mijn strafdossiers nooit”
“Wanneer ze je oproepen voor een man die zijn moeder heeft onthoofd, verandert dat toch enigszins je mensbeeld.” Ze houdt van stijldansen en van schoonheid, maar in haar rechtbank krijgt de Kempense Ariane Braccio (48) vooral de lelijke kant van de mensheid te zien. “Tegenwoordig ben ik al blij als een beklaagde een minimum aan goede manieren heeft”, zegt ze.
HLN.be
Gluren bij BV’s: Fantastisch nieuws voor Belle Perez en televisiekijken met Jacques Vermeire
Verlangen naar vakantie, genieten van de kleine dingen en uitkijken naar het coronavaccin: de afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.
www.hbvl.be
“Eerst droog, maar tegen de avond vergoot de kans op sneeuw”
Pas op: het kan glad zijn ’s ochtends. Voorts begint de dag droog, maar stijgt de kans op sneeuw naarmate de dag vordert.
www.hbvl.be
Nog 23 besmettingen in Sint-Truiden: “Hou kinderen weg bij oma en opa”
Na tot nu 66 vastgestelde besmettingen, zijn er zaterdag 23 coronabesmettingen bijgekomen in Sint-Truiden. Dat zijn resultaten van PCR-testen van vrijdag. In Sint-Truiden werden zaterdag 700 mensen na uitnodiging getest in sporthal Sint-Trudo. Intussen roept gouverneur Jos Lantmeeters op om kleinkinderen nu zeker weg te houden van grootouders.
www.hbvl.be
Winterjasje voor je buitenplanten? Dit zijn de beste beschermhoezen
Zuiderlingen die in onze tuin ver buiten hun comfortzone staan, moet je in de winter beschermen tegen vrieskou en meer nog tegen bijtende en vooral droge noorden- en oostenwind. Zijn de planten te zwaar of te groot om naar een winterberging te verhuizen? Geef ze dan een winterjas. Die mag hen natuurlijk niet te veel gewicht op de schouders leggen en moet ruimte geven om te ademen. Marc Verachtert, foto’s Wim Daneels
www.hbvl.be
VS vragen dat China stopt met intimidatie Taiwan
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft China opgeroepen om te stoppen met zijn pogingen om Taiwan te intimideren met "militaire, diplomatieke en economische druk". Dat stelt het ministerie in een verklaring.
1 h
HLN.be
Chinese mijnwerker na twee weken gered
Reddingswerkers hebben volgens staatsmedia vandaag een van de 22 Chinese mijnwerkers gered die al twee weken ondergronds vastzitten na een explosie in de goudmijn waarin ze aan het werk waren.
1 h
HLN.be
De dreigende tweedeling tussen wie vaccin kreeg en wie nog niet: “Kan je van 7 miljoen mensen verwachten dat ze rustig blijven? Onmogelijk”
Arm versus rijk. Jong versus oud. Blank versus gekleurd. Man versus vrouw. Aan tegenstellingen geen gebrek in onze maatschappij. Daar komt - een beetje afhankelijk van het tempo waarmee de bevolking het spuitje krijgt - binnenkort nog eentje bij: gevaccineerd versus niet gevaccineerd. “Uiterlijke symbolen die duidelijk maken dat iemand gevaccineerd is: laat ons daar heel ver van weg blijven”, zegt filosoof Ignaas Devisch (50). Hoe moet dat dan, met al die mensen die wel beschermd zijn tegen Covid-19? Mogen zij méér dan de anderen in de wachtrij? Of moeten ze, zoals het adagium van overheid en experten luidt, wachten op de rest voor ze hun normale leven kunnen opnemen?
1 h
HLN.be
COLUMN. “Online onderwijs helpt ons nu even uit de nood, maar is geen volwaardig alternatief”
Een afkoelingsperiode? Integendeel. Veel ouders kregen het behoorlijk warm toen de plannen rond de krokusvakantie bekend werden. Weer een week online lessen. Allemaal voor de goede zaak, maar het gemak waarmee intussen gedaan wordt alsof online lessen hetzelfde zijn als echt onderricht, is zorgwekkend. Dat toontje van: je moet je kinderen dan gewoon voor de computer zetten. Af en toe voederen. Makkelijk, toch?
2 h
HLN.be
Lorin Parys (N-VA): 'We moeten naar het centrum kijken: dát is onze plek'
In gesprek met De Zondag zegt Lorin Parys, ondervoorzitter van de N-VA, dat zijn partij gevangen zit tussen twee uitersten. 'We zitten federaal wel wat gevangen tussen de systeempartijen van de regering en een antisysteempartij op de rechteroever. We moeten daaruit geraken: dat wordt een belangrijke uitdaging.'
2 h
Knack.be
Klachten rond privacy verdubbeld
De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft vorig jaar 708 klachten en bemiddelingsverzoeken ontvangen, dubbel zoveel als in 2019. Dat meldt De Zondag.
2 h
HLN.be
Voici votre horoscope de ce dimanche 24 janvier 2021: amour, argent, travail, santé…
Ce dimanche 24 janvier 2021 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
3 h
Sudinfo.be
Zware aardbeving nabij Chileense basis op Antarctica
Nabij de Chileense luchtmachtbasis Eduardo Frei op Antarctica heeft zich zaterdagavond lokale tijd een zware aardbeving met een kracht van 7 voorgedaan. Er is een evacuatiealarm uitgevaardigd wegens risico op een tsunami, zo hebben de Chileense autoriteiten meegedeeld.
3 h
HLN.be
Grote bedrijven trekken campagnedonaties in voor Republikeinen die Trump steunden in betwisting verkiezingsuitslag
Sinds aanhangers van de Amerikaanse voormalige president Donald Trump op 6 januari het Capitool bestormden uit protest tegen de verkiezingsoverwinning van Joe Biden, hebben al tientallen bedrijven hun banden verbroken met Trump en de Congresleden die zich aansloten bij zijn leugenachtige beweringen over verkiezingsfraude. En dat zou wel eens van belang kunnen zijn wanneer de Amerikaanse senatoren moeten stemmen over de tweede impeachment van Trump. Dat bericht Insider.
4 h
HLN.be
Plots zijn we opvallend geïnteresseerd in thuisbatterijen: “Sinds maandag krijgen we alleen maar vragen over die dingen”
Van een stormloop is nog geen sprake, maar sinds de commotie rond de terugdraaiende teller krijgen installateurs opvallend meer vragen over thuisbatterijen.
4 h
www.nieuwsblad.be
Topdokter Steven Laureys zet medidatie-kruistocht verder: “Er is zoveel meer dat we kunnen doen dan pillen slikken”
Zelfs tijdens het schminken of scheren kun je mediteren. Jawel: na het succes van zijn No-nonsense meditatieboek zet topdokter Steven Laureys de kruistocht verder. Want waarom houden we ons lijf wel in vorm door te sporten, maar denken weinigen eraan om ook hun brein gezond te houden via mentale oefeningen? Dus geeft de neuroloog in een nieuw boek een dertigtal laagdrempelige voorzetten.
4 h
www.nieuwsblad.be
Ongeziene betoging tegen Poetin genadeloos neergeslagen: meer dan 3.000 mensen gearresteerd, roep om sancties tegen Rusland
De Russische autoriteiten hebben de demonstraties voor de vrijlating van oppositieleider Aleksej Navalny en tegen het bewind van Poetin keihard neergeslagen: meer dan 3.000 mensen werden opgepakt, volgens de ngo OVD-Info, gespecialiseerd in het opvolgen van arrestaties. Het ‘onevenredige geweld’ van de Russische politie staat maandag op de agenda van overleg tussen de EU-ministers van Buitenlandse Zaken.
4 h
www.nieuwsblad.be
FBI vindt meer dan 30 vermiste kinderen terug in Los Angeles
De FBI heeft meer dan 30 vermiste kinderen, van wie er acht seksueel werden uitgebuit, teruggevonden in Los Angeles als onderdeel van Operatie Verdwenen Engelen. De Amerikaanse federale opsporingsdienst kreeg bij de operatie, die op 11 januari begon, hulp van diverse politiediensten in Los Angeles en omgeving en tientallen lokale wethandhavingsinstanties, meldt de Britse krant Daily Mail.
4 h
HLN.be
Venezolaanse president Maduro hoopt op frisse start met VS
De president van Venezuela, Nicolas Maduro, heeft de nieuwe Amerikaanse regering van president Joe Biden zaterdag opgeroepen om "de bladzijde om te slaan" en "een nieuw pad" in te slaan in de diplomatieke relaties tussen Caracas et Washington.
5 h
HLN.be
LIVE. “Britse regering verlengt lockdownbevoegdheden tot 17 juli”
De eerste grote uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant is een feit in ons land. In Oostende hebben minstens 15 mensen positief getest op de variant. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
6 h
HLN.be
Nog twee kopstukken van Luikse intercommunale Nethys in de cel
Na François Fornieri en Pierre Meyers heeft de onderzoeksrechter in het kader van de Nethys-affaire ook voormalig afgevaardigd bestuurder Stéphane Moreau en voormalig financieel directeur Pol Heyse van hun vrijheid beroofd, zo meldt Le Soir zaterdagavond.
6 h
HLN.be
Bestuurster zwaargewond na hevige klap tegen geparkeerde oplegger op N41
Een vrouw is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeval op de N41 in Sint-Niklaas. Mogelijk verloor ze de controle op het gladde wegdek toen ze met haar wagen achteraan op een geparkeerde oplegger botste.
6 h
HLN.be
‘De Patrick’ en ‘De Twaalf’ grote winnaars op de Ensors
De film ‘De Patrick’ en de tv-serie ‘De Twaalf’ zijn de grote winnaars op het Gala van de Ensors. Die Vlaamse filmprijzen werden zaterdag uitgereikt in het Kursaal van Oostende. Omwille van het coronavirus kon het traditionele gala in Kursaal Oostende niet doorgaan. De show werd uitgezonden op Canvas. Winnaars namen hun beeldjes in ontvangst vanuit het Thermae Palace in Oostende.
6 h
HLN.be
LIVE (20u45). Den Dreef is het decor voor duel tussen OHL en AA Gent
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • King Power at Den Dreef • Kaapt AA Gent de drie punten weg in Leuven?
7 h
HLN.be
LIVE (18u15). Standard en Charleroi betwisten Waalse derby
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u15 • Standard onder Leye bezig aan opmars • Carolo’s verloren al vier keer op rij en hebben kopzorgen achterin
7 h
HLN.be
LIVE (16u). Pakt Beerschot tegen Zulte Waregem eerste punten onder Will Still?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Regenboogstadion • Will Still begon zijn avontuur als T1 met nederlaag tegen Eupen
7 h
HLN.be
LIVE (13u30). Topper op Jan Breydel: leider Club ontvangt Racing Genk
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Verkleint Racing Genk de kloof tot 6 punten?
7 h
HLN.be
LIVE (15u). Krijgt Dries Mertens een basisplaats in duel tegen Hellas Verona?
• Serie A • Aftrap: 15u • Hellas Verona-Napoli • Krijgt Dries Mertens een basisplek?
7 h
HLN.be
LIVE (15u30). Raman en Schalke 04 nemen het op tegen leider Bayern
• Bundesliga • Aftrap: 15u30 • Schalke 04-Bayern München • Brengt hekkensluiter Schalke 04 de Rekordmeister in verlegenheid?
7 h
HLN.be
LIVE (21u). Atlético Madrid en Carrasco krijgen geplaagd Valencia op bezoek
• La Liga • Aftrap: 21u • Atlético Madrid-Valencia • Atlético is de fiere leider, Valencia staat slechts 14de
7 h
HLN.be
LIVE (16u15). Boekt FC Barcelona tegen Elche vierde opeenvolgende zege in La Liga?
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Elche-Barcelona • Barcelona staat na 9 op 9 op derde plek
7 h
HLN.be
Liège: Stéphane Moreau inculpé et placé sous mandat d’arrêt
Après plus de 40 heures de privation de liberté, une nuit en cellule et de longs et difficiles interrogatoires, Stéphane Moreau, l’ex-homme fort de Nethys, a été présenté, samedi en fin d’après-midi, au juge d’instruction Frédéric Frenay. Le magistrat instructeur décidait de l'inculper et de le placer sous mandat d’arrêt annoncent nos confrères du Soir pour détournements et abus de biens sociaux pour lesquels il avait été privé de sa liberté, vendredi matin.
7 h
Lameuse.be
Nudistenfilm ‘De Patrick’ wint Ensor voor beste kostuum, Maaike Cafmeyer emotioneel na prijs voor beste actrice: “Hij komt op een bijzonder, moedig moment in mijn leven”
‘De Patrick’, wie anders? Met dertien nominaties trok de film met Kevin Janssens (41) als gedoodverfde winnaar richting Oostende, waar zaterdagavond de Ensors werden uitgereikt. De favorietenrol werd ingelost: de nudistenprent won in totaal zeven beeldjes, waaronder bijna alle hoofdvogels en – o ironie – de prijs voor beste kostuums. In televisieland kroonde het bejubelde ‘De twaalf’ zich tot slokop en bleef grootste kanshebber ‘Albatros’ met lege handen achter.
7 h
www.nieuwsblad.be
Stéphane Moreau et Pol Heyse sous mandat d'arrêt avec incarcération immédiate
Après François Fornieri et Pierre Meyers, le juge d'instruction vient de priver de liberté Stéphane Moreau et Pol Heyse.
7 h
www.dhnet.be
Stéphane Moreau et Pol Heyse sous mandat d'arrêt avec incarcération immédiate (Mise à jour)
Après François Fornieri et Pierre Meyers, le juge d'instruction vient de priver de liberté Stéphane Moreau et Pol Heyse. Les deux ex-dirigeants du groupe liégeois Nethys, viennent à leur tour d'être inculpés dans l'affaire des indemnités de rétention. Ils sont également placés sous mandat d'arrêt et transférés à la prison de Lantin.
7 h
www.lalibre.be
Stéphane Moreau inculpé et placé sous mandat d'arrêt
23:53 Stéphane Moreau, l'ex-CEO de Nethys, a été inculpé et placé sous mandat d'arrêt samedi peu avant minuit., a confirmé Adrien Masset, son avocat.
7 h
www.lecho.be
Meteoriet neergestort in België. Ligt hij in jouw achtertuin?
Volkssterrenwacht Mira deelt op Twitter mee dat er een meteoriet is ingeslagen op Belgisch grondgebied. De steen meet maximaal enkele centimeters doorsnee en werd voorlopig nog niet gevonden.
7 h
HLN.be
Griezmann apporte son soutien à Yuriy, l’ado de 15 ans violemment agressé à Paris: “Des images insoutenables”
Plusieurs célébrités, dont les footballeurs Antoine Griezmann et Iker Casillas ou encore l'acteur Omar Sy, se sont émues samedi du sort d'un adolescent de 15 ans violemment passé à tabac le 15 janvier à Paris et toujours hospitalisé dans un état grave.
7 h
www.7sur7.be
Stéphane Moreau et Pol Heyse sous mandat d'arrêt avec incarcération immédiate
Les deux ex-hommes forts du comité de direction de Nethys ont été inculpés pour détournement, abus de biens sociaux et blanchiment. Ils vont passer la nuit à la prison de Lantin, alors que l'audition de Bénédicte Bayer est toujours en cours.
7 h
Levif.be
Affaire Nethys: Stéphane Moreau placé sous mandat d’arrêt
Les arrestations tombent en rafale dans le dossier des 18,6 millions d’indemnités versées en secret aux ex-dirigeants de Nethys. Après François Fornieri et Pierre Meyers, le juge d’instruction vient de priver de liberté Stéphane Moreau et Pol Heyse.
7 h
www.lesoir.be
Vercauteren na eerste nederlaag als coach van Antwerp: “We waren te veel bezig met andere zaken”
Frank Vercauteren is niet langer ongeslagen als coach van Antwerp. In zijn derde wedstrijd was KV Oostende te sterk. De kustploeg kwam met 1-2 winnen op de Bosuil. “We vergaten te doen wat we moesten doen”, reageerde Vercauteren na de wedstrijd voor de camera van Eleven Sports.
7 h
HLN.be
Vercauteren na eerste nederlaag als coach van Antwerp: “We waren te veel bezig met andere zaken”
Frank Vercauteren is niet langer ongeslagen als coach van Antwerp. In zijn derde wedstrijd was KV Oostende te sterk. De kustploeg kwam met 1-2 winnen op de Bosuil. “We vergaten te doen wat we moesten doen”, reageerde Vercauteren na de wedstrijd voor de camera van Eleven Sports.
7 h
HLN.be
Monaco enfonce un Marseille en crise, Krépin Diatta fait déjà ses débuts
Marseille, battu pour la troisième fois de suite à Monaco (3-1), s’est éloigné du podium de la Ligue 1, samedi. La rencontre a vu Krépin Diatta, à peine arrivé du Club de Bruges, faire ses débuts avec l’AS Monaco en montant à la 68e minute de jeu.
7 h
www.7sur7.be
Monaco enfonce un Marseille en crise, Krépin Diatta fait déjà ses débuts
Marseille, battu pour la troisième fois de suite à Monaco (3-1), s’est éloigné du podium de la Ligue 1, samedi. La rencontre a vu Krépin Diatta, à peine arrivé du Club de Bruges, faire ses débuts avec l’AS Monaco en montant à la 68e minute de jeu.
7 h
www.7sur7.be
Britse premier Johnson belt als eerste Europese leider met VS-president Biden
Als eerste Europese regeringsleider heeft de Britse premier Boris Johnson zaterdag een telefoongesprek gehad met de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. “Geweldig om president Biden te spreken vanavond. Ik kijk ernaar uit de langdurige alliantie tussen onze twee landen te verdiepen terwijl we een groen en duurzaam herstel van Covid-19 inzetten”, tweette Johnson na afloop.
7 h
HLN.be