Alerte aux conditions glissantes dimanche soir en provinces de Liège et Luxembourg

Les routes seront glissantes en provinces de Liège et Luxembourg dimanche soir, alerte l'Institut royal météorologique (IRM).
Read full article on: dhnet.be
Wonder Boys est devenu culte 20 ans après sa sortie (Mise à jour)
En 2000, il a été complètement boudé… deux fois par le public. Aujourd’hui, il est considéré comme un des meilleurs films dans lesquels a joué Michael Douglas. Arte propose de le redécouvrir ce lundi 12 avril à 20 h 55.
1m
www.dhnet.be
ONZE PUNTEN. Jongeling speelt zich in de kijker bij Anderlecht, middelmaat troef bij Club Brugge
Anderlecht zag 70 minuten af tegen Club Brugge, maar een snedige invalbeurt van Amuzu en de immer ijzersterke Nmecha zorgden voor een ommekeer. Ook El Hadj speelde zich opnieuw in de kijker. Moet Martinez eens niet naar hem kijken?
www.hbvl.be
ONS RAPPORT. Meerdere zevens bij Anderlecht, Lang krijgt hoogste score
Anderlecht nam in eigen huis de maat van Club Brugge en deed zo een uitstekende zaak in de strijd om play-off 1. In ons rapport krijgen vijf spelers van paars-wit een 7 op 10, al was de hoogste score wel voor Noa Lang.
HLN.be
Georges-Louis Bouchez: "Certains pensent que pour être moderne, il faut être anti-bagnoles. C'est une bêtise sans nom !"
Grand fan de Lewis Hamilton, le président du MR est devenu pilote lui-même en participant à Mettet à sa première course de VW Fun Cup. Son rêve : piloter un jour en Porsche Supercup en lever de rideau d'un GP. Avec lui, la Belgique s'est découvert un grand défenseur de la voiture et de la compétition automobile.
www.lalibre.be
Albert Sambi Lokonga, buteur victorieux pour Anderlecht face au FC Bruges (2-1): «On a été fort mentalement»
Mené 0-1 après un splendide but de Noa Lang, Anderlecht a réussi à renverser la vapeur pour s’imposer face aux Brugeois, et faire un grand pas vers les Playoffs 1.
Sudinfo.be
La Belgique accélère le rythme de la vaccination et remonte dans le classement européen
Samedi, Sabine Stordeur, coresponsable de la task force de la stratégie de vaccination, se félicitait que la Belgique était rentrée dans le top 10 des pays de l’Union européenne les plus avancés dans la vaccination. Dimanche, la Belgique était ...
www.lalibre.be
Coronavirus: la distance de 1,5 m pas nécessaire lors de certains événements à l’intérieur, selon une étude
Il faut par contre que les spectateurs subissent un test préalable de détection du coronavirus et qu’ils se déplacent avec un masque buccal. Une ventilation correcte de la salle est également requise.
www.lesoir.be
REACTIES. Sambi Lokonga: “Dit was ploegprestatie” - Mignolet: “We spelen 70 minuten perfecte match”
Levensbelangrijke overwinning voor Anderlecht in de topper tegen Club Brugge. Het leverde dan ook heel gelukkige reacties op uit het kamp van paars-wit, terwijl bij Club ontgoocheling overheerst. Een overzicht van de reacties van de hoofdrolspelers.
HLN.be
Zoals gevreesd: geen Gentse Feesten deze zomer. Nog geen duidelijkheid over alternatieven
Nog voor het overlegcomité is samengekomen, heeft Gent de knoop doorgehakt. Er zijn deze zomer géén Gentse Feesten. Toch niet zoals we ze kennen. Een massale volkstoeloop in een stadscentrum, zonder enige mogelijkheid tot ‘crowdcontrole’, dat is niet verantwoord. Of er alternatieven komen, is nog niet duidelijk. Maar niks doen lijkt alvast geen optie.
HLN.be
Veronique betaalt 1.267 aan Ikea op foute rekening, het terugkrijgen is niet makkelijk
Veronique Bielen kocht online een aantal meubelstukken bij Ikea. Maar door een vergissing maakte ze haar betaling over op een verkeerd nummer. Haar geld terugkrijgen, is niet makkelijk.
www.hbvl.be
Team Belgium dévoile ses tenues officielles pour les Jeux Olympiques de Tokyo
Team Belgium a dévoilé dimanche ses tenues officielles pour les Jeux Olympiques de Tokyo, prévus l'été prochain.
www.dhnet.be
‘Chinese vaccins zijn niet erg effectief’, erkent hoge functionaris
Chinese coronavaccins werken maar matig, liet een hoge functionaris zich ontvallen. Daardoor kan het toch al wankele vertrouwen in de vaccins een nieuwe deuk oplopen.
De Standaard
A Bruxelles et en Wallonie, le vote des 18-34 ans file chez les verts
Le succès relatif des verts et du PTB auprès des jeunes n’est pas, à proprement parler, une surprise.
www.lesoir.be
Anderlecht wint de topper van Club Brugge en is bijna zeker van deelname aan Play-off 1
Anderlecht heeft zondag een uitstekende zaak gedaan in de race om deelname aan Play-off 1. Paars-wit won de topper van leider Club Brugge met 2-1 en springt in de tussenstand voorlopig over Antwerp naar de derde plaats. Later vanavond kan PO1-deelname een zekerheid zijn, als concurrent Oostende niet wint bij Beerschot
www.demorgen.be
Anderlecht buigt achterstand om, wint topper van Club Brugge en doet reuzezaak in strijd om play-off 1
Anderlecht heeft een reuzezaak gedaan in de strijd om Play-off 1. De Brusselaars wonnen de topper van Club Brugge met 2-1. Invaller Noa Lang had Club na rust op voorsprong gebracht, maar Anderlecht ging er dankzij goals van Lukas Nmecha en Sambi Lokonga nog over. Anderlecht springt zo over Antwerp naar de derde plaats en telt nu 55 punten, een meer dan Antwerp. Oostende volgt al op zes stuks.
www.hbvl.be
ONZE PUNTEN. Jongeling speelt zich opnieuw in de kijker bij Anderlecht, middelmaat troef bij Club Brugge
Anderlecht zag 70 minuten af tegen Club Brugge, maar een snedige invalbeurt van Amuzu en de immer ijzersterke Nmecha zorgden voor een ommekeer. Ook El Hadj speelde zich opnieuw in de kijker. Moet Martinez eens niet naar hem kijken?
www.nieuwsblad.be
Bibberen voor Tokio: waarom Nina Derwael en Anne Zagré kou lijden zodat Team Belgium modieus kan paraderen
Het was bibberen en beven – dat is letterlijk te nemen – voor Nina Derwael en co onlangs. Bewust leden ze kou, want in het hete, vochtige Tokio zal Team Belgium spic en span paraderen. Naar aanleiding van de start van de officiële promotieclip: achter de schermen van de ‘Catwalk to Tokio’.
www.hbvl.be
Déclaration de Jérusalem sur l'antisémitisme: beaucoup de bruit pour rien
Cette déclaration qui propose une nouvelle définition de l’antisémitisme n’invalide en rien la précédente, proposée par l’Ihra, l'Alliance internationale pour la Mémoire de la Shoah.
www.lalibre.be
Wat een ommekeer! Anderlecht zet scheve situatie recht tegen Club en neemt serieuze optie op play-off 1
Play-off 1 is bijna een feit voor Anderlecht. Paars-wit won nu ook de topper tegen Club Brugge en kan vanavond (als KV Oostende niet wint) zelfs al zelfs al zeker zijn van de top-4. Nmecha en Sambi Lokonga wisten een geniale flits van Lang uit.
HLN.be
Anderlecht buigt achterstand om, wint topper van Club Brugge en doet reuzezaak in strijd om Play-off 1
Voor het eerst in drie jaar en in negen onderlinge confrontaties heeft een uitgekookt Anderlecht nog eens gewonnen van Club Brugge. Het draaide een achterstand in vier minuten tijd om in een 2-1 zege nadat het een hele wedstrijd nauwelijks had aangevallen. Paars-wit springt over Antwerp naar de derde plaats en staat nu wel héél dicht bij Play-off 1.
www.nieuwsblad.be
Découvrez les tenues du Team Belgium pour les Jeux de Tokyo (VIDÉO)
Les athlètes du Team Belgium et du Paralympic Team Belgium présentent la tenue officielle Tokyo 2020 dans un clip époustouflant.
www.dhnet.be
Quand Romelu Lukaku exulte sur le but de Sambi Lokonga dans le Topper
Le Diable rouge est toujours le fan n°1 de son ancien club.
www.dhnet.be
Snelheidsduivel die 200 kilometer per uur rijdt, komt met opmerkelijk excuus
De Nederlandse politie hoorde afgelopen week een opmerkelijk excuus toen ze een snelheidsduivel betrapten die met meer dan 200 kilometer per uur over een snelweg scheurde. “Hij verklaarde zijn vriendin naar de rijles te brengen”, klinkt het bij de Nederlandse verkeerspolitie. De bestuurder kreeg een forse boete en moet nu zelf ook een verplichte cursus volgen voor hij weer achter het stuur mag kruipen.
www.hbvl.be
Microsoft aast op AI-bedrijf
19:57 Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft heeft zijn oog laten vallen op Nuance Communications, een specialist in artificiële intelligentie en spraaktechnologie. 'Microsoft heeft er tot 16 miljard ...
www.tijd.be
Avonturier Seppe Smits bundelt weekendtrips in ‘Seppe Gone Wild’
Seppe Smits verbleef de voorbije wintermaanden niet in pakweg Aspen of Laax, maar wel in België. Een zware knieblessure weerhield de Olympische snowboarder er evenwel niet van om de avonturier in hem boven te laten komen. Tijdens ‘Seppe gone wild’ trok hij naar alle uithoeken van ons land. “Ik heb de halve wereld gezien, maar ik was eerlijk gezegd vergeten hoe tof België kon zijn”.
www.gva.be
Genk-fans provoceren aan Stayen na derbyzege, politie voorkomt erger
Voetbalsupporters van de Genkse harde kern zijn zondagnamiddag na afloop van de Limburgse derby met een 30-tal wagens voor het stadion op Stayen in Sint-Truiden komen paraderen. De politie stond paraat en kon een confrontatie voorkomen.
www.hbvl.be
Politie bekogeld met glazen flessen tijdens illegale raveparty: “Paar honderd mensen lapten gewoon alle regels aan hun laars”
De politie legde voor de vijfde keer in enkele maanden tijd een illegale raveparty stil op de grens van Drogenbos en Ruisbroek. De feestende massa reageerde agressief en de inspecteurs kregen zelfs glazen flessen naar het hoofd geslingerd. De vermoedelijke organisator van het feest kon gevat worden. Verschillende mensen raakten gewond toen ze op de vlucht sloegen.
HLN.be
Politie bekogeld met glazen flessen tijdens illegale raveparty: “Paar honderd mensen lapten gewoon alle regels aan hun laars”
De politie legde voor de vijfde keer in enkele maanden tijd een illegale raveparty stil op de grens van Drogenbos en Ruisbroek. De feestende massa reageerde agressief en de inspecteurs kregen zelfs glazen flessen naar het hoofd geslingerd. De vermoedelijke organisator van het feest kon gevat worden. Verschillende mensen raakten gewond toen ze op de vlucht sloegen.
HLN.be
AstraZeneca negeert klachten EU over leveringen coronavaccin
De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heeft nog steeds niet gereageerd op klachten van de Europese Commissie over problemen bij de leveringen van coronavaccins. Het concern had tot enkele dagen geleden de tijd om te reageren, maar miste de deadline.
HLN.be
«Mon nouveau compagnon» sur RTL-TVI: activités physiques, le chien et la piscine… les conseils de la comportementaliste Audrey Vander Perre!
Depuis le 21 mars, vous pouvez retrouver tous les dimanches à 18H20 «Mon Nouveau compagnon» sur RTL-TVI. À l’occasion du nouveau programme de la chaîne, Audrey Vander Perre, la comportementaliste canin de l’émission, nous livre chaque semaine ses conseils pour l’éducation du chiot.
Sudinfo.be
Absente du casting de Koh-Lanta All Star, Maud ne cache pas sa grande tristesse: "Je suis jalouse à mourir mais Cindy passe bien"
La déception est immense de na pas participer à la "Coupe d'Europe de Koh-Lanta" mais la Belge garde aussi son humour: "Rendez-vous dans 40 ans, avec mon déambulateur"
1 h
www.dhnet.be
Man United met knappe comeback bij Tottenham: van 1-0 achter naar 1-3
Nieuwe dreun voor een nog steeds Alderweireldloos Tottenham. Van 1-0 naar 1-3 tegen Man United, dat zo profiteert van het verrassende verlies van Manchester City gisteren. Maar titelaspiraties hoeven de Mancunians voorlopig nog niet te koesteren.
1 h
HLN.be
Vous mangez toujours la même chose? Voici les aliments que vous devez toujours avoir chez vous pour ne manquer de rien
Si vous avez l’impression de toujours manger la même chose, c’est peut-être parce que votre garde-manger n’est pas assez rempli. En effet, pour avoir une alimentation saine et variée, il est important d’avoir des placards bien approvisionnés.
1 h
Sudinfo.be
AstraZeneca negeert klachten van EU over leveringen coronavaccin
De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca heeft nog steeds niet gereageerd op klachten van de Europese Commissie over problemen bij de leveringen van coronavaccins. Het concern had tot enkele dagen geleden de tijd om te reageren, maar miste de deadline.
1 h
www.nieuwsblad.be
Manchester United zet Tottenham opzij en staat zo een stap dichter bij een Champions League-ticket
Manchester United heeft zondagavond de topper in de Premier League met 1-3 gewonnen van Tottenham. Man U had de omstandigheden niet mee - het zag een goal afgekeurd door de VAR en het kwam op achterstand - maar scoorde in een uitstekende helft uiteindelijk nog drie keer. Bij Tottenham kwam Toby Alderweireld de hele wedstrijd niet van de bank.
1 h
www.hbvl.be
Roglic et l’art de se relever
Un mois après sa déconvenue à Paris-Nice, le Slovène a une nouvelle fois su rebondir.
1 h
www.dhnet.be
KIJK LIVE. Kunnen Red Flames na drie nederlagen winnen tegen Ierland?
Na nederlagen tegen toplanden Nederland, Duitsland en Noorwegen gaan de Red Flames vanavond vol voor winst. Onze Belgische voetbalvrouwen komen in hun vierde oefenmatch in actie tegen Ierland, een haalbare kaart. “We willen met grinta onze kwaliteiten tonen”, stelt bondscoach Ives Serneels. Krijgen ook opnieuw enkele debutanten hun kans? Kijk live naar de wedstrijd op HLN.be en VTM 4!
1 h
HLN.be
Un All Stars d’anthologie pour les 20 ans de "Koh-Lanta"
Les candidats se sont envolés pour la Polynésie. L’aventure s’annonce corsée étant donné les profils retenus.
1 h
www.dhnet.be
Georganiseerde misdaad mogelijk achter moord Griekse journalist
De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft geëist dat het onderzoek naar de moord op een Griekse misdaadjournalist spoedig wordt uitgevoerd. Het onderzoek richt zich met name op de werksfeer van het slachtoffer.
1 h
www.demorgen.be
LIVE. Beerschot start met Eleke, Bakkali op bank tegen KV Oostende
Aan één punt tegen KV Oostende heeft Beerschot vanavond genoeg om zeker te zijn van deelname aan Play-off 2. De Kustboys zijn wel een rechtstreekse concurrent en maken ook nog kans op Play-off 1. Een gemakkelijke klus wordt het dus niet. Volg de wedstrijd hier LIVE!
1 h
www.gva.be
Burgerlijke ongehoorzaamheid KVS kan rekenen op veel steun. Maar niemand volgt
De demarche van het Brusselse stadstheater KVS, dat op 26 april met of zonder toestemming opnieuw de deuren wil openen, krijgt veel steun in de cultuursector. Toch volgt niemand het radicale voorbeeld van directeur Michael De Cock. ‘Wij willen de regels volgen, maar gaan ervan uit dat er vanaf 1 mei versoepeld wordt.’
1 h
www.demorgen.be
Burgerlijke ongehoorzaamheid van KVS krijgt geen navolging, maar wel bijval: ‘We zijn meer dan een openbaar toilet’
De demarche van het Brusselse stadstheater KVS, dat op 26 april met of zonder toestemming opnieuw de deuren wil openen, krijgt veel steun in de cultuursector. Toch volgt niemand het radicale voorbeeld van directeur Michael De Cock. ‘Wij willen de regels volgen, maar gaan ervan uit dat er vanaf 1 mei versoepeld wordt.’
1 h
www.demorgen.be
Un Wallon sur cinq en âge d’être vacciné a reçu une première dose
La barre des 20% de personnes ayant reçu au moins une dose de vaccin a été franchie samedi en Wallonie : une personne sur cinq en âge d’être vaccinée l’a été, a fait savoir dimanche la ministre régionale de la Santé, Christie Morreale, dans un communiqué.
2 h
www.7sur7.be
Un Wallon sur cinq en âge d'être vacciné a reçu une première dose
La barre des 20% de personnes ayant reçu au moins une dose de vaccin a été franchie samedi en Wallonie : une personne sur cinq en âge d'être vaccinée l'a été, a fait savoir dimanche la ministre régionale de la Santé, Christie Morreale, dans un communiqué.
2 h
www.lalibre.be
Pierre-Jean Chalençon, “un bouffon amoureux du buzz”
L’affaire du dîner clandestin au Palais Vivienne pourrait être le Waterloo de l’ex-vedette d’ Affaire conclue.
2 h
www.dhnet.be
Georges-Louis Bouchez: "Certains pensent que pour être moderne, il faut être anti-bagnoles. C'est une bêtise sans nom !"
Grand fan de Lewis Hamilton, le président du MR est devenu pilote lui-même en participant à Mettet à sa première course de VW Fun Cup. Son rêve : piloter un jour en Porsche Supercup en lever de rideau d'un GP. Avec lui, la Belgique s'est découvert un grand défenseur de la voiture et de la compétition automobile.
2 h
www.dhnet.be
Les relations chaleureuses du Prince Philip avec l’Australie mises à l'honneur lors de ses funérailles
Était-ce parce que Philip appréciait leur décontraction et que les Australiens aimaient, quant à eux, son côté facétieux, voire irrévérencieux ?
2 h
www.lalibre.be
Grèce: le meurtre d’un journaliste inquiète sur la liberté de presse
L’assassinat du journaliste Giogos Karaïvaz, ce vendredi, s’inscrit dans une série d’affaires qui mêlent l’Etat parallèle. Il s’en suit une vague d’inquiétudes… sur la liberté de la presse et la capacité à mettre la réalité à jour.
2 h
www.lesoir.be