Alors que tout le monde ne parle plus que de son contrat "pharaonique", Messi répond par un coup franc somptueux (VIDEO)

Sous le feu de l'actualité après les révélations sur son contrat "pharaonique" avec le FC Barcelone, Lionel Messi a répliqué avec un coup franc magistral dimanche soir qui a permis au Barça de l'emporter 2-1 contre l'Athletic Bilbao pour la 21e journée de Liga.
Read full article on: dhnet.be
“Wat is er aan de hand met deze wereld, waar we het materieel nog nooit zo goed hebben gehad, dat zo veel mensen niet meer kunnen?”
We zitten nog altijd in lockdown, onze motivatie slinkt zienderogen en velen voelen de nood om uit te breken. Wat zal de tol van deze crisis zijn voor ons mentaal welzijn? Psychiater Dirk De Wachter vreest ervoor. “Angst, depressie, geweld in gezinnen, burn-out. Name it en het zal stijgen”, zegt hij in De Morgen.
6 m
HLN.be
Magnette wil horeca begin mei heropenen: “Belangrijk om engagementen na te komen”
Paul Magnette heeft vlak voor het Overlegcomité gepleit voor de heropening van de horeca begin mei.
7 m
HLN.be
"Edin Terzić peut se permettre de ne pas croire en Hazard et Meunier vu que ce ne sont pas ses transferts"
Dortmund affronte Manchester City avec des Diables en difficulté. L'occasion pour nos experts du Champions Club de revenir sur les mésaventures des Belges au BVB.
9 m
www.dhnet.be
Georges Gilkinet s’exprime à son arrivée au Comité de concertation: «Passer de la gestion de crise à la gestion du risque» (vidéo)
Le Vice-Premier ministre et ministre de la Mobilité, Georges Gilkinet, s’est exprimé à son arrivée au Palais d’Egmont, à Bruxelles.
Sudinfo.be
Vrouw (22) krijgt DNA-test van vriend maar doet bizarre ontdekking wanneer resultaten binnenlopen
Een Canadese vrouw (22) heeft haar familie nooit gekend omdat haar moeder geadopteerd is. Ze popelde dan ook om de resultaten van haar DNA-test te lezen, die haar toenmalige vriendje voor haar kocht voor haar verjaardag. Maar toen ze de lijst met bloedverwanten bekeek, ontdekte ze plots de naam van haar partner. “En zo ontdekte ik dat ik een relatie had met mijn neef.”
www.nieuwsblad.be
EN DIRECT: le Comité de concertation a débuté - les terrasses au centre de l'attention
www.7sur7.be
“Les élèves du secondaire réalisent de plus en plus de cyberattaques à destination des écoles”
La plateforme numérique scolaire Smartschool met en garde contre la recrudescence de cyberattaques visant les écoles, dans le but de perturber l’enseignement à distance et l’utilisation d’internet au sein des établissements scolaires, indique mercredi Smartbit, la société derrière Smartschool.
www.7sur7.be
Bever komt in Heverlees zwembad terecht: ‘Voelde zich duidelijk op zijn gemak’
Een vrouw uit Heverlee, nabij Leuven, kreeg maandagochtend een ongewone bezoeker over de vloer. Er was een bever in het zwembad in de tuin verzeild geraakt, en hij geraakte er niet meer uit. Animal Rescue Service vzw kwam met drie vrijwilligers ter plekke.
De Standaard
Bonne nouvelle pour Zidane: El Muro n'a jamais encaissé deux buts à Anfield !
Le Diable rouge aura un rôle crucial à jouer avec le Real Madrid contre Liverpool.
www.dhnet.be
Rapport over bestorming Capitool kritisch voor politie
De politie van het Capitool (USCP) in Washington had voor de bestorming van het parlementsgebouw op 6 januari meer informatie dan ze eerder toegaf. Toch kreeg ze de opdracht om niet alle middelen in te zetten om de protesten de kop in te drukken, zo staat te lezen in rapport.
www.hbvl.be
Bultrugwalvis verrast snorkelaars
Fotograaf Patrick en zijn verloofde Baylee prijsden zich al heel gelukkig nadat ze een walvis en haar kalf hadden gezien vanuit het water in Okinawa, Japan. Plots sprong een andere bultrugwalvis uit het water, op enkele meters van de snorkelaars.
De Standaard
Bernard Zacharias (Vinum et Spiritus): "Les vignerons et les distillateurs belges subissent un 2ᵉ tsunami"
10:00 Les distillateurs et les vignerons belges sont aussi touchés par la crise. Ils soutiennent l'horeca, mais appréhendent la réouverture des frontières.
www.lecho.be
Bij afwezigheid van Ramos en co rekent Real meer dan ooit op virtuoos Modric: “Hij is nog steeds het kompas waarop Real Madrid vaart”
Wat is Real Madrid? Dat is heel simplistisch gesteld een voetbalelftal dat anno 2021 leeft en sterft met hun 35-jarige nummer 10, Luka Modric. Wat zal het zijn op Anfield?
HLN.be
Een nieuwe hond én een nieuw huis voor Yanni Bourguignon uit ‘Familie’: “Misschien is dit de voorbereiding op kinderen”
Gezinsuitbreiding bij Yanni Bourguignon (22) in Borgerhout. De ‘Familie’-acteur en z’n vriendin Kelly (26) hebben een nieuwe viervoeter in huis: Coco. “Een geadopteerde Roemeense straathond van vier jaar”, vertelt Yanni, die heel wat toekomstplannen heeft. “Ik combineer ‘Familie’ nu al met een job als junior financial officer.”
HLN.be
«Vivre avec le virus», ou quand un autre discours devient audible
La portée de la carte blanche de trois éminents scientifiques (le professeur en maladies infectieuses Nathan Clumeck, l’épidémiologiste Marius Gilbert et l’infectiologue Leila Belkhir) appelant à «vivre malgré le virus» a fait du bruit. Il faut dire que le sérieux des trois personnes pèse dans la balance et leur avis à changer de stratégie, puisque c’est bien de cela qu’il s’agit, trouve une résonance particulière en ces temps de ras-le-bol global, tant au sein des secteurs particulièrement impactés que dans la population.
Lameuse.be
Nagui va cesser de présenter "Tout le monde veut prendre sa place": l'animateur s'explique
L'animateur fait un pas de côté après 15 ans.
www.dhnet.be
‘Elon Musk keek naar Volkswagen-topman als zijn opvolger’
09:57 Herbert Diess, de huidige CEO van Volkswagen, zette zes jaar geleden bijna zijn handtekening om topman van Tesla te worden.
www.tijd.be
Nagui va cesser de présenter "Tout le monde veut prendre sa place": l'animateur s'explique
L'animateur fait un pas de côté après 15 ans.
www.lalibre.be
Vlaamse tafeltennissers krijgen ervaren Sloveen als coach (maar hij neemt eerst nog deel aan de Spelen)
Bojan Tokic (40) gaat aan de slag als coach bij de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL). Tokic, die in de top 25 van de wereld gestaan heeft en deze zomer in Tokio deelneemt aan zijn vierde Olympische Spelen, ondertekent een contract van drie jaar. De Sloveen moet de tafeltennissers naar de Spelen van Parijs loodsen.
www.hbvl.be
Live - Overlegcomité nu bijeen: druk om terrassen te openen groeit
In België en de wereld worden verregaande maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Volg hieronder de laatste ontwikkelingen in onze liveblog. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
www.demorgen.be
Motorfiets in beslag genomen na levensgevaarlijke achtervolging : “Bestuurder had geen rijbewijs”
Een motorrijder negeerde maandag een bevel van de politie, waarop een achtervolging is gestart met halsbrekende toeren van de vluchtende bestuurder. De agenten moesten uiteindelijk de achtervolging staken omwille van het gevaar voor de andere weggebruikers. Ze konden de man wel identificeren. Hij moet zich verantwoorden voor de politierechter en zijn motorfiets werd bestuurlijk in beslag genomen.
HLN.be
Johan redt buizerd van verstikkingsdood
Johan Schmidt was een rustige wandeling aan het maken aan het voetbalterrein van Turkse Rangers op Hoevenzavel toen hij een prachtige buizerd in nood tegenkwam. De vogel zat vast in de netten van een mini-voetbalgoal.
www.hbvl.be
Zwangere Guy legt servers van AB plat bij eerste virtuele liveshow
De Brusselse rapper Zwangere Guy (33) heeft op maandagavond zijn allereerste virtuele live-optreden in de AB gegeven. De 1.200 digitale aanwezigen konden zich via een gameplatform met een persoonlijke code aanmelden, maar wegens serverproblemen verliep het allemaal iets minder vlot dan voorzien.
HLN.be
Exploitant van kerncentrale Fukushima mag geen werkzaamheden starten in andere centrale
De Japanse regelgevende instantie voor kernenergie (NRA) heeft de exploitant van de kerncentrale van Fukushima verboden om de werkzaamheden in een andere centrale te starten wegens ernstige veiligheidsgebreken. Dat meldt de autoriteit.
HLN.be
Test je actuakennis met de HBVL-nieuwsquiz van 14 april
Wat weet jij over de actualiteit? Test elke week je actuakennis met de HBVL-nieuwsquiz. De quiz is een initiatief van Het Belang van Limburg en Hogeschool PXL. Studenten van de PXL Lerarenopleiding stellen wekelijks de vragen op. Leerlingen en leerkrachten van meer dan 200 Limburgse lagere en middelbare schoolklassen spelen de quiz ook in de klas.
www.hbvl.be
Le taux de reproduction supérieur à 1: voici la situation dans votre commune (carte interactive)
Depuis plus d'une semaine, la moyenne des nouveaux cas de Covid en Belgique est en diminution. Le taux de posivitité ne cesse d'augmenter et la situation est toujours critiques aux soins intensifs, alors qu'un Comité de concertation (codeco) se réunit se mercredi pour réévaluer les mesures.
Levif.be
Comité de concertation: Rudi Vervoort avance une date pour la reprise des métiers de contact
Le Ministre-président bruxellois était l’invité de LN24, ce mercredi matin, quelques heures avant le Comité de concertation.
www.lesoir.be
L'Europe ne devrait pas renouveler les contrats de vaccination avec AstraZeneca et Johnson & Johnson
09:44 La Commission européenne souhaite se concentrer sur les vaccins utilisant la technologie de l'ARN messager, comme utilisée par Pfizer et Moderna.
www.lecho.be
Gaststad Tokio moet op 100 dagen voor start Olympische Spelen afrekenen met viruspiek
Op honderd dagen van de Olympische Spelen in Tokio laait het coronavirus weer helemaal op in Japan. Het land zit middenin de “vierde golf van besmettingen”, aldus Shigeru Omi, voorzitter van de commissie die de regering adviseert over Covid-19.
www.hbvl.be
Toptoernooi in Monte Carlo kent apart begin: Pool speelt hoofdrol in erg vreemde persconferentie, twee anderen net niet op de vuist
Het prestigieuze toernooi in Monte Carlo is wel erg opvallend van start gegaan. Zo kreeg Pools talent Hurkacz vreemd genoeg geen enkele vraag op de persconferentie na zijn overwinning. Heethoofden Carreño Busta en Travaglia hadden het tijdens hun match dan weer stevig aan de stok met elkaar.
HLN.be
Présidentielle américaine: le mea culpa des sondeurs
09:42 Cinq instituts de sondage ont fait leur mea culpa mardi, reconnaissant avoir surestimé les votes démocrates lors de la dernière élection présidentielle américaine.
www.lecho.be
Een beer van meer dan 100 kilogram en een pluimgewicht vanavond in De Container Cup: “Van Tichelt verslaan op de benchpress”
Een zwaargewicht en een pluimgewicht betreden woensdagavond de container. Basketballer Jean-Marc Mwema is de stevigste bonk tot nu toe die zich aan de compacte zevenkamp zal wagen, badmintonster Lianne Tan lijkt zowat in alles in de tegenpool van Mwema. We spraken de twee atleten vlak voor hun deelname.
www.hbvl.be
Het parcours van de Brabantse Pijl: 27 (!) hellingen, de heraangelegde Moskesstraat én de befaamde S-bocht
Geen Parijs-Roubaix, dus staan heel wat renners woensdag aan de start van de Brabantse Pijl. Het parcours begint ook dit jaar in Leuven en slingert langs Vlaams en Waals-Brabantse wegen uiteindelijk richting Overijse. Onderweg overbrugt het peloton maar liefst 27 (!) beklimmingen, waaronder enkele ook terugkeren tijdens het WK wielrennen in september. Opvallend: naast de onlangs heraangelegde Moskesstraat is ook de finale licht gewijzigd dit jaar.
www.hbvl.be
Le Bhoutan, un royaume vacciné en un temps record
Le pays, qui a fait appel aux astrologues, a pu compter sur sa population et sur l’Inde.
www.lalibre.be
AXA s'unit à Microsoft pour s'étendre dans l'e-santé
09:35 Testée avec succès fin 2020, AXA poursuit le déploiement de sa plateforme numérique de soins de santé développée en partenariat avec Microsoft.
www.lecho.be
Accident durant la nuit à Beaumont: un véhicule s’encastre dans une asphalteuse et prend feu!
À minuit et demi dans la nuit de mardi à mercredi, un accident s’est produit dans la rue Long Marché à Beaumont, à hauteur de travaux.
Sudinfo.be
Paul Magnette veut une réouverture complète de l'Horeca début mai : "Tenons les engagements qui ont été pris"
Le président du parti socialiste était invité ce mercredi matin sur Bel RTL.
www.lalibre.be
Ook de overheid kan de curves doen dalen: deze 5 dijken tegen het virus zijn nog lek
‘Uw gedrag bepaalt de curve’, verkondigen politici en experts al maanden. Klopt, maar ook hun eigen gedrag speelt een belangrijke rol. Onze verdedigingsmuren tegen het coronavirus zijn bijlange nog niet stevig genoeg. Als we willen dat de curves sneller dalen en de versoepelingen in mei gewoon kunnen doorgaan, moet de overheid vijf gaten - van ventilatie tot het doven van broeihaarden - dringend dichten.
www.demorgen.be
Ook de overheid kan de curves doen dalen: deze 5 dijken tegen het virus zijn nog lek
‘Uw gedrag bepaalt de curve’, verkondigen politici en experts al maanden. Klopt, maar ook hun eigen gedrag speelt een belangrijke rol. Onze verdedigingsmuren tegen het coronavirus zijn bijlange nog niet stevig genoeg. Als we willen dat de curves sneller dalen en de versoepelingen in mei gewoon kunnen doorgaan, moet de overheid vijf gaten - van ventilatie tot het doven van broeihaarden - dringend dichten.
www.demorgen.be
Brooklyn en Utah winnen in NBA, Durant grote uitblinker bij Nets
Brooklyn heeft dinsdag in de NBA een vlotte zege geboekt tegen Minnesota. De Nets haalden het met 127-97 en komen in de Eastern Conference samen met Philadelphia aan kop.
HLN.be
Certains restaurateurs s’impatientent avant le Codeco : “Si on n’a pas de bonne nouvelle, il y aura passage en force !”
Tout le secteur de l’Horeca sera encore une fois au taquet ce mercredi.
www.dhnet.be
"Seaspiracy" ou pourquoi je ne mange plus de poisson
Souvent, les végétariens sont traités d’extrémistes. Mais, quand on réfléchit, ce qui est extrême, c’est ce que dénoncent des documentaires comme "Seaspiracy". Pour sauver les animaux marins, les océans ont plus besoin d’activistes que de scientifiques.
www.lalibre.be
Paul Magnette veut une réouverture complète de l'Horeca début mai : "Tenons les engagements qui ont été pris"
Le président du parti socialiste était invité ce mercredi matin sur Bel RTL.
www.dhnet.be
Paul Magnette favorable à la réouverture de tout l’Horeca début mai: “Apprenons à vivre avec le virus”
Le président du PS, Paul Magnette, a plaidé mercredi, à quelques heures d’un Comité de concertation consacré à la gestion de la crise sanitaire, pour le “respect des engagements” pris par les autorités, notamment en faveur de l’Horeca et du secteur culturel.
www.7sur7.be
Marathonloop tussen 2 vrienden in Voorshoven
Nick en Jorn liepen een marathon onder hun tweetjes in Voorshoven. Zo kan hardlopen in coronatijden ook heel leuk blijven.
www.hbvl.be
Meer dan zestig arrestaties bij nieuwe rellen bij Minneapolis
Meer dan zestig mensen zijn opgepakt tijdens rellen in Brooklyn Center aan de noordkant van de Amerikaanse stad Minneapolis. Volgens de politie maakten velen zich schuldig aan vernielingen en relschoppen en werden coronamaatregelen niet nageleefd. Het is voor de derde achtereenvolgende avond dat er ongeregeldheden zijn in de gemeente waar zondagmiddag een zwarte jongeman, Daunte Wright, werd doodgeschoten toen hij zich hevig tegen zijn arrestatie verzette.
HLN.be
OKRA-Herk-de-Stad legt leden in de watten met smaakvol verrassingspakket
De coronapandemie verhindert de leden van de OKRA-afdeling van Herk-de-Stad om elkaar fysiek te ontmoeten, maar het ijverige bestuur blijft in deze omstandigheden toch niet bij de pakken zitten.
www.hbvl.be
Coronavirus: près de 3.000 entrepreneurs «à bout» signent une lettre ouverte adressée au Comité de concertation
Près de 3.000 entrepreneurs wallons ont signé, en moins de 24 heures, une lettre ouverte adressée au Comité de concertation qui se déroule mercredi. A l’initiative de l’UWE, de l’UCM, du SNI et des chambres de commerce de Wallonie qui ont rédigé cette lettre, ils demandent qu’on leur fasse «enfin» confiance et d’aller vers «une approche positive plutôt que coercitive, transversale plutôt que sectorielle».
Sudinfo.be