Amerikaanse musicalcomponist Stephen Sondheim overleden

De beroemde Broadwaycomponist en tekstschrijver Stephen Sondheim is overleden op 91-jarige leeftijd. Dat meldt The New York Times op basis van een verklaring van Sondheims advocaat en vriend F. Richard Pappas.
Read full article on: myprivacy.dpgmedia.be
Noord-Korea voert wellicht nieuwe rakettest uit
Noord-Korea heeft opnieuw een projectiel afgevuurd, meldt de Japanse kustwacht vandaag. Volgens de kustwacht gaat het mogelijk opnieuw om een ballistische raket. Het leger van Zuid-Korea zegt twee projectielen te hebben waargenomen. Ze zouden zijn afgevuurd vanaf een gebied nabij het vliegveld in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang en in de Japanse Zee terecht zijn gekomen.
HLN.be
Wordt het ooit weer business as usual voor de luchtvaart (en is dat wel een goed idee)?
Het leed is nog niet geleden. Corona is nog niet achter de rug. Dat denken u en ik, dat voelen veel bedrijven en hun werknemers. En een van de sectoren die ook zwaar bloedt, is ongetwijfeld de luchtvaartsector. En wat als onze regering straks ook nog de vliegtaks invoert?
1 h
De Standaard
Mogelijk pas weer binnen twee weken internet in Tonga
Door de hevige vulkaanuitbrasting in eilandstaat Tonga, zit de eilandengroep mogelijk nog twee weken zonder internet. Ook communicatie via de telefoon is voorlopig onmogelijk.
1 h
De Standaard
Dan toch geen ‘omikrontsunami’: sombere voorspellingen van Overlegcomité komen totaal niet uit
Het zou een golf zonder weerga worden, die ons leven en onze samenleving een paar weken plat zou leggen. Maar de somberste voorspellingen van de omikrongolf zullen op veel vlakken totaal niet uitkomen. Hoe komt het dat we de pessimistische scenario’s vermeden hebben?
1 h
www.nieuwsblad.be
Regering viseert miljardenwinst van Engie om energiefactuur te verlichten, maar kan dat wel?
Tegen het einde van deze week wil de federale regering met een pakket maatregelen komen om de energiefactuur te verlichten. Op tafel liggen onder meer een eenmalige premie van 200 euro en de verlaging van accijns en btw. Om dat betaald te krijgen, laat de regering onderzoeken hoe ze de extra winsten van Engie Electrabel en andere leveranciers kan afromen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Hij besloop zijn prooi, zag de metro aankomen en duwde om te doden. Wat bezielde Benjamin P. (23)?
Niemand, ook zijn naaste familie niet, begrijpt wat Fransman Benjamin P. (23) vrijdagavond omstreeks kwart voor acht bezielde toen hij in hartje Brussel een hem onbekende vrouw op de sporen duwde. Het slachtoffer, Maria P. (55), komt er als bij wonder vanaf met een gebroken schouder, met dank aan een alerte metrobestuurder. “Benjamin moet dringend zijn problemen aanpakken”, reageert zijn familie.
1 h
www.nieuwsblad.be
Het is erop of eronder voor Jambon: “Hij lijkt nog enige N-VA’er die van Vlaamse regering een succes wil maken”
Nu zelfs de anders zo voorzichtige Hilde Crevits (CD&V) openlijk zegt dat er probleem is met de Vlaamse regering, zijn alle ogen op regeringsleider Jan Jambon (N-VA) gericht om een doorstart te maken. Hij wil tegen de krokusvakantie een doorbraak in de stikstofproblematiek, en als het even kan ook in het even cruciale dossier van de bouwshift.
1 h
www.nieuwsblad.be
Zorgjuffen hebben geen tijd meer voor zorgkinderen: “Er gebeuren individuele drama’s”
Zorgjuffen moeten dit schooljaar massaal invallen voor afwezige collega’s door corona of het lerarentekort. Het gevolg is dat kinderen met speciale zorgnoden in het basisonderwijs niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. “Er gebeuren individuele drama’s”, zegt Matthias Van Raemdonck van de vzw Ouders voor Inclusie.
1 h
www.nieuwsblad.be
Een extra auditie op de hotelkamer om hun ‘blind audition’ te perfectioneren: beerput van ‘The voice of Holland’ gaat steeds verder open
Het razendpopulaire muziekprogramma The voiceof Holland – dat vorige week nog 1,7 miljoen kijkers lokte – werd afgevoerd bij onze noorderburen. Reden is en schandaal rond grensoverschrijdend gedrag dat afgelopen weekend losbarstte. Bandleider Jeroen Rietbergen, schoonbroer van The voice-bedenker John de Mol, heeft intussen toegeven dat hij seksueel getinte berichten heeft uitgewisseld met deelneemsters én werkneemsters. En ook tegen een van de coaches loopt een klacht.
1 h
www.nieuwsblad.be
Ambtenaren niet storen na 17 uur? Crevits is weinig enthousiast
Vlaams viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), tevens minister van Werk, is geen voorstander van een algemene regel rond het recht op ‘deconnectie’, zoals dat vanaf 1 februari voor federale ambtenaren van kracht wordt. Hun bazen mogen hen na de normale werkuren alleen nog in zeer uitzonderlijke gevallen bellen of mailen.
1 h
www.nieuwsblad.be
Unia geen voorstander van vaccinatiepas: “Mensen mogen niet meer binnen bij hun tandarts omdat ze niet gevaccineerd zijn”
Een verplichte vaccinatie kan er alleen komen voor kwetsbaren en specifieke beroepen, en die verplichting moet tijdelijk zijn. Dat zegt gelijkekansencentrum Unia.
1 h
www.nieuwsblad.be
Alweer drie nieuwe bewoners in ‘Big brother’-huis
Er zijn alweer drie nieuwe bewoners in het ‘Big brother’-huis aangekomen. We stellen ze voor.
1 h
www.nieuwsblad.be
Ian Thomas en andere BV’s duiken op in ‘De buurtpolitie VIPS’
Het korps van De buurtpolitie heeft met het overlijden van Koen Baetens (Andy Peelman) een woelige week achter de rug. In de nieuwe week van de VTM-serie bevinden inspecteurs Emma (Lisa Gerlo) en Vince (Dempsey Hendrickx) zich in een levensgevaarlijke situatie wanneer ze een huis vol booby traps binnengaan. Hun interventie wordt een race tegen de klok.
1 h
www.nieuwsblad.be
Nieuwe grote onderzeese vulkaanuitbarsting bij Tonga waargenomen
Bij de eilandstaat Tonga in de Stille Oceaan heeft maandag opnieuw een “grote uitbarsting” plaatsgevonden. Dat meldt het Australische Adviescentrum voor Vulkanische As (VAAC) Australische Adviescentrum voor Vulkanische As in de stad Darwin op basis van metingen.
2 h
HLN.be
Nieuwe grote vulkaanuitbarsting bij Tonga
Er is een nieuwe "grote uitbarsting" geregistreerd van de vulkaan in eilandstaat Tonga, die drie dagen geleden al uitbarstte en een tsunami veroorzaakte in de regio van de Stille Oceaan. Dat meldt het Australische Adviescentrum voor Vulkanische As (VAAC) in de stad Darwin.
2 h
HLN.be
Johnson door topambtenaar ondervraagd over lockdownfeestjes
De Britse premier Boris Johnson is door topambtenaar Sue Gray ondervraagd over de onthullingen over illegale borrels door zijn medewerkers tijdens de coronalockdowns, meldt de Britse krant The Telegraph. Gray is aangesteld om onderzoek te doen naar de mogelijke overtredingen van de coronaregels door Johnson en zijn entourage. Volgens The Telegraph heeft Johnson de topambtenaar geïnformeerd over de mate waarin hij op de hoogte was van de feestjes en borrels. Mogelijk zal Gray komende week over haar bevindingen rapporteren.
2 h
HLN.be
Vader en zoon willen mama beetnemen, maar zij is hen te slim af
De Amerikaanse Amy lag zaterdag lekker lang in haar bed tot ze plots haar man en zoontje hoorde konkelfoezen op de trap. Ze wist dat ze iets van plan waren en verstopte zich snel in de kast. Toen de twee de slaapkamer binnenkwamen en haar wilden laten schrikken… vonden ze enkel een paar kussens onder de lakens. “Hilarisch moment”, aldus Amy achteraf.
2 h
www.nieuwsblad.be
Oxfam: ‘Rijkdom van tien rijkste mannen verdubbelde tijdens pandemie’
Het vermogen van de tien rijkste mannen ter wereld is tijdens de pandemie meer dan verdubbeld: van 700 miljard dollar tot 1,5 biljoen dollar. Aan de andere kant van het spectrum zijn 160 miljoen mensen in armoede terechtgekomen. Dat stelt Oxfam in een nieuw rapport.
3 h
De Standaard
Nieuwe 'grote uitbarsting' van vulkaan in Tonga
Er is een nieuwe 'grote uitbarsting' geregistreerd van de vulkaan in eilandstaat Tonga, die drie dagen geleden al uitbarstte en een tsunami veroorzaakte in de regio van de Stille Oceaan. Dat meldt het Australische Adviescentrum voor Vulkanische As (VAAC) in de stad Darwin.
3 h
Knack.be
Vermogen 10 rijkste mannen ter wereld verdubbeld tijdens pandemie, terwijl meer dan 160 miljoen mensen in armoede terechtkwamen
Het vermogen van de 10 rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een "dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren", aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.
3 h
HLN.be
“NAVO breidt militaire aanwezigheid in Oostzee uit”
De NAVO heeft zijn militaire aanwezigheid in de Oostzee uitgebreid. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Sinds dit weekend is het marineschip Zr. Ms. Rotterdam in een gebied net ten zuiden van Zweden gestationeerd. Het schip van de Nederlandse marine ligt momenteel voor het Deense eiland Bornholm. Een woordvoerder van de NAVO zegt tegen de krant dat het schip in de Oostzee ligt om de situatie in het gebied te kunnen monitoren.
4 h
HLN.be
Votre horoscope du lundi 17 janvier 2022: amour, argent, travail, santé, conseil…
Ce lundi 17 janvier 2022 vous réserve-t-il de bonne(s) surprise(s) ou avez-vous tout intérêt à rester au lit? Découvrez ce que les astres vous réservent avec votre horoscope du jour.
4 h
Sudinfo.be
Inter blijft op brilscore steken bij Atalanta en moet vrezen voor koppositie
Inter, de koploper in de Serie A, is er zondagavond op bezoek bij Atalanta niet in geslaagd haar koppositie verder uit te bouwen. In Bergamo kwam de Milanese ploeg niet verder dan 0-0. Zo kwam een reeks van acht gewonnen competitiewedstrijden ten einde en kan AC Milan maandag de eerste plek overnemen.
4 h
www.hbvl.be
Spreken de centen of het sentiment? Prestigestrijd om Roberto Martínez barst los
Een prestigestrijd om de bondscoach is nu écht losgebarsten. Everton wil Roberto Martínez graag terughalen naar Engeland. De Royal Belgian FA ziet zijn gezicht tien maanden voor een WK liever niet gaan. Spreken de centen of het sentiment?
5 h
HLN.be
Pro League: Genk enfonce encore un peu plus le Beerschot (Mise à jour)
Le Racing Genk a infligé une sixième défaite d'affilée au Beerschot dimanche dans le cadre de la 22e journée de championnat (4-1).
5 h
www.dhnet.be
Van de blunder van Gómez tot makkelijke zeges voor Club, Genk en Antwerp: alle hoogtepunten van de 22ste speeldag
Slechts zes (afgewerkte) wedstrijden dit weekend in de Jupiler Pro League. Alfred Schreuder miste zijn debuut niet bij Club Brugge, Antwerp legde Charleroi makkelijk over de knie en Anderlecht leed onnodig puntenverlies. De videosamenvattingen op een rij.
5 h
HLN.be
OVERZICHT VOLLEYBAL. Dames van Helchteren maken einde aan mooie reeks van Hasselt
5 h
www.hbvl.be
Serie A: l'Atalanta freine l'Inter Milan, muette pour la première fois
L'Atalanta Bergame a freiné dimanche l'Inter Milan (0-0), leader muet pour la première fois en championnat cette saison, offrant l'occasion à l'AC Milan de prendre provisoirement la tête lundi, en clôture de la 22e journée de Serie A.
5 h
www.dhnet.be
Genk enfonce encore un peu plus le Beerschot (4-1) et se retrouve huitième
Genk enfonce encore un peu plus le Beerschot (4-1) et se retrouve huitième Photo News Genk a infligé une sixième défaite d’affilée au Beerschot dimanche dans le cadre de la 22e journée de championnat (4-1). Patrik Hrosovsky (20e), Junya Ito (32e), Théo Bongonda (78e, penalty) et Andras Nemeth (90e+2) ont propulsé les Limbourgeois vers la 8e place (32 points) du classement. Les Rats restent derniers (9 points). Avant la rencontre, Genk a fêté Bryan Heynen pour son 200e match et Paul Onuachu pour son Soulier d’Or. Mais si le capitaine était sur le terrain, l’attaquant nigérian est resté à l’écart à cause d’une gêne aux ischio-jambiers. Kristian Thorstvedt (suspendu), et Jospeh Paintsil (CAN) étaient également absents. Au Beerschot, Mike Vanhamel (blessé), Jan Van den Bergh (malade), Moises Caicedo (retour à Brighton) et Mohammed Halamia (à la CAN) manquaient à l’appel tout comme Issa Soumaré et Abdoulie Sanyang tombés en disgrâce auprès de Javier Torrente. Bien que Genk ait progressivement calé le Beerschot, ce n’était pas la première fois qu’Ito avait propulsé le ballon dans le rectangle quand il a trouvé Hrosovsky, qui a battu Wouter Biebauw de la tête (20e, 1-0). Sans trop pousser Genk a pris le large grâce à Ito, auteur de son cinquième but de la saison sur un centre de Daniel Munoz (32e, 2-0). Le gardien anversois a aussi limité les dégâts en intervenant à bon escient devant Ike Ugbo, lancé en profondeur par Heynen (36e). Le Beerschot est revenu sur la pelouse avec de bonnes intentions mais Felipe Avenatti n’a pas appuyé sa frappe (48e). De l’autre côté, Théo Bongonda a couronné un effort personnel en isolant Ito dont le tir dévié par Thibault De Smet a heurté le poteau (52e) Face à un Beerschot résilient, Genk a mis du temps à retrouver le chemin du but alors que les occasions n’ont pas manqué. Ainsi Biebauw a été heureux de voir atterrir dans ses bras un tir de Bongonda, auteur d’un nouveau numéro individuel (62e). La série des ratés s’est allongée d’autant que Biebauw a multiplié les sauvetages. Le gardien visiteur a notamment sorti du pied un envoi de Hrosovsky (68e) avant de contrer à deux reprises Mike Trésor (75e). Les Rats vivaient toujours et isolé par Lawrence Shankland, Avenatti a fait chauffer les gants de Maarten Vandevoordt (76e). Genk a vite réagi par Bongonda, qui a transformé un penalty accordé pour une faute de De Smet sur Ito (78e, 3-0). C’en était fini du Beerschot même si Marius Noubissi a réduit temporairement l’écart (88e, 3-1). A peine monté au jeu (88e), Nemeth a inscrit son premier goal de la saison (90e+2, 4-1). Hrosovsky, Ito, Bongonda et Nemeth ont marqué pour les Limbourgeois. Le 16/01/2022 à 23:24
5 h
www.lesoir.be
Le Kroll du jour sur Djokovic qui quitte l’Australie
Le Kroll du jour sur Djokovic qui quitte l’Australie Chaque jour, le caricaturiste livre son regard sur l’actualité pour « Le Soir ». Le 17/01/2022 à 00:00
5 h
www.lesoir.be
Mort du peintre Fassianos, auteur d'une oeuvre qui "respire la Grèce"
Le peintre grec Alekos Fassianos, connu pour ses personnages de la mythologie et du folklore grecs, s'est éteint dimanche à l'âge de 86 ans, a annoncé sa fille à l'AFP.
5 h
www.lalibre.be
"Un fait étonnant": l'éruption volcanique aux Tonga a eu des répercussions en Belgique ce samedi soir
Une fluctuation de la pression atmosphérique a été mesurée dans les stations météorologiques belges samedi soir.
5 h
www.dhnet.be
Novak ou Boris, que vous soyez puissants ou misérables…
Novak ou Boris, que vous soyez puissants ou misérables… Crédit: Reuters. L es animaux malades de la peste, célèbre fable de La Fontaine, commence par ces mots : « Un mal qui répand la terreur/Mal que le Ciel en sa fureur/Inventa pour punir les crimes de la terre/La Peste (puisqu’il faut l’appeler par son nom)/Capable d’enrichir en un jour l’Achéron/Faisait aux animaux la guerre/Ils ne mouraient pas tous, mais tous étaient frappés. » Et se termine par cette sentence : « Selon que vous soyez puissants ou misérables/Les jugements de cour vous rendront blanc ou noir. » Entre les deux, le conseil des animaux, à la recherche du fautif qui avait déclenché cette pandémie, avait in fine sanctionné l’âne, animal de bas étage permettant aux notables, lion, ours ou renard d’y échapper. C’est tout l’inverse auquel on a assisté ces derniers jours dans la planète people. Alors que les hommes sont malades du covid, alors qu’ils ne meurent pas tous mais que tous sont frappés, alors que les populations mondiales endurent de lourds sacrifices depuis des mois, certains dénoncent et tentent d’empêcher les passe-droits. Rien, coiffure ou forme physique, n’est commun à Boris Johnson et Novak Djokovic, à part peut-être leur statut de numéro un sur leur terrain de jeu respectif – Grande-Bretagne et tennis mondial –, ou surtout le fait qu’ils sont tous deux en grande difficulté pour avoir transgressé les règles sanitaires strictement imposées aux Britanniques pour le premier et aux Australiens pour le second. Tous deux ont présenté des excuses et doivent assumer des fautes ou des « erreurs humaines » commises, disent-ils, par leurs collaborateurs, tous deux se font poursuivre publiquement non seulement pour avoir défié les règlements, mais aussi pour avoir manqué à leur devoir d’exemplarité. Résultat : l’un est désormais éjecté d’un pays considéré comme conquis, l’autre très fragilisé à la tête de son gouvernement. La cour fédérale australienne a finalement rejeté l’appel fait par Novak Djokovic de la décision du ministre de l’Immigration d’annuler son visa, en dépit des éléments brandis par le champion pour justifier une dérogation à l’obligation vaccinale exigée par l’Australie. Les jours qui viennent diront si Boris « Bring your own bottles » Johnson aura mieux réussi à se faire pardonner les nombreuses soirées organisées à Downing Street en plein confinement et deuil national. Mais il n’y a, à Londres comme à Melbourne, aucun acharnement sur ces deux stars, au contraire la simple et nécessaire application d’un principe qu’ils auraient dû plus que d’autres respecter vu leur statut ou leur aura : l’égalité de tous, puissants ou misérables, devant la loi. Avec dans le cas du Premier ministre britannique, la circonstance aggravante de ne pas appliquer à lui-même et ses proches ce qu’il impose à « son peuple », si besoin en ayant recours à la police. Tous deux ont présenté des excuses et doivent assumer des fautes ou des « erreurs humaines » commises, disent-ils, par leurs collaborateurs. Par Béatrice Delvaux Editorialiste en chef Le 17/01/2022 à 00:00
5 h
www.lesoir.be
Police et parquet recherchent un homme de 34 ans et un enfant de 4 ans disparus depuis quatre jours près de Saint-Nicolas
La police fédérale et le parquet de Flandre-Orientale ont publié un avis de recherche dimanche pour un homme âgé de 34 ans et un garçon de 4 ans qui ont été vus pour la dernière fois à Saint-Nicolas mercredi et ne se sont plus manifestés depuis.
5 h
www.lalibre.be
Politie en parket zoeken 34-jarige man en 4-jarige jongen die al vier dagen vermist zijn
De federale politie en het Oost-Vlaamse parket hebben zondagavond een opsporingsbericht verspreid voor een 34-jarige man en een 4-jarige jongen die woensdag voor het laatst gezien werden in Sint-Niklaas. Het parket geeft geen verdere details over de onrustwekkende verdwijning.
5 h
HLN.be
Politie en parket zoeken 34-jarige man en 4-jarige jongen die al vier dagen vermist zijn
De federale politie en het Oost-Vlaamse parket hebben zondagavond een opsporingsbericht verspreid voor een 34-jarige man en een 4-jarige jongen die woensdag voor het laatst gezien werden in Sint-Niklaas. Het gaat om een vriend des huizes van de ouders die regelmatig op het kind paste.
5 h
HLN.be
Police et parquet recherchent un homme de 34 ans et un enfant de 4 ans disparus depuis quatre jours près de Saint-Nicolas
La police fédérale et le parquet de Flandre-Orientale ont publié un avis de recherche dimanche pour un homme âgé de 34 ans et un garçon de 4 ans qui ont été vus pour la dernière fois à Saint-Nicolas mercredi et ne se sont plus manifestés depuis.
5 h
www.dhnet.be
Un homme de 34 ans et un petit garçon de 4 ans disparus depuis mercredi: la police lance un avis de recherche
La police fédérale et le parquet de Flandre-Orientale ont émis dimanche soir un avis de recherche à l'encontre d'un homme de 34 ans et d'un garçon de 4 ans, qui ont été vus pour la dernière fois mercredi à Saint-Nicolas.
5 h
Sudinfo.be
L’Inter freiné par l’Atalanta, l’OM et Lille dos à dos
Pas de vainqueur dans les deux chocs européens de la soirée de dimanche: l’Inter et l’Atalanta se quittent sur un partage sans but en Italie, tandis que l’OM a arraché le partage à un quart d’heure du terme contre le LOSC d’Amadou Onana, titulaire, en Ligue 1 (1-1).
5 h
www.7sur7.be
Ligue 1: Marseille frustré par Lille et par son inefficacité
Marseille (3e), pourtant en supériorité numérique pendant une heure, n'a pu faire mieux qu'un nul face à Lille (1-1) dimanche au Vélodrome, en clôture d'une 21e journée de Ligue 1 où Rennes et Lyon ont renoué avec le succès.
5 h
www.dhnet.be
Racing Genk sluipt top acht weer binnen na eenvoudige zege tegen rode lantaarn Beerschot
Met een 4-1-zege tegen rode lantaarn Beerschot heeft KRC Genk 2022 op gepaste wijze ingezet. Uitblinker Ito scoorde én had nog een voet in twee andere goals.
5 h
De Standaard
Tienkoppig Lille zwoegt zich met Amadou Onana naar punt bij Marseille
Frans landskampioen Lille en basisspeler Amadou Onana hebben zich zondagavond in en tegen Marseille naar een punt gezwoegd op de 21e speeldag van de Ligue 1 (1-1).
5 h
www.hbvl.be
ONZE PUNTEN. Ito trekt lijn van 2021 door, Heynen middenveld op zichzelf
KRC Genk kende in de eerste wedstrijd van 2022 weinig moeite met rode lantaarn Beerschot. Dit zijn onze punten.
5 h
www.hbvl.be
Une tempête hivernale "majeure" frappe l'est des Etats-Unis
Des millions d'Américains se sont mis à l'abri dimanche alors qu'une "tempête hivernale majeure", selon les services météorologiques, frappait l'est des États-Unis avec son lot de neige et de glace, provoquant des coupures de courant concernant au moins 235.000 personnes.
5 h
www.7sur7.be
Une tempête hivernale "majeure" frappe l'est des Etats-Unis
Des millions d'Américains se sont mis à l'abri dimanche alors qu'une "tempête hivernale majeure", selon les services météorologiques, frappait l'est des États-Unis avec son lot de neige et de glace, provoquant des coupures de courant concernant au moins 235.000 personnes.
5 h
www.7sur7.be
Une tempête hivernale "majeure" frappe l'est des Etats-Unis: des millions d'Américains se sont mis à l'abri
Des millions d'Américains se sont mis à l'abri dimanche alors qu'une "tempête hivernale majeure", selon les services météorologiques, frappait l'est des Etats-Unis avec son lot de neige et de glace, provoquant des coupures de courant concernant au moins 235.000 personnes.
5 h
www.lalibre.be
Standard-debutant Gilles Dewaele: “Blij met een puntje”
Winteraanwinst Gilles Dewaele kende net als heel Standard een moeilijke eerste helft, maar kwam er na de rust doorheen. “We mogen blij zijn met een puntje”, zei de opvolger van Hugo Siquet.
5 h
www.hbvl.be
Cinquième place: une bagarre entre Wallons!
Alors que la fin de la première phase se profile, la lutte pour la cinquième place qualificative pour le groupe Gold semble se circonscrire à Mons et au Spirou.
5 h
www.dhnet.be