Une nouvelle orque meurt dans un parc marin en France: “Nous avions alerté sur sa santé”
Série noire parmi les orques du parc marin Marineland d’Antibes, les dernières en captivité en France et dont le sort fait débat: après le décès soudain en octobre de Moana, 12 ans, une autre orque, Inouk, est morte à l’âge de 25 ans.
www.7sur7.be
Indrukwekkend: koe ziet hoe luipaard richting kalfje sluipt, en geeft het dier ervan langs voor het kan toeslaan
In de natuur geldt de wet van de sterkste, maar in sommige gevallen kan een ‘zwakkere’ soort toch fel uit de hoek komen. Dat was het geval toen een koe uit India haar kalfje van een luipaard kon redden. De koe zag hoe het dier vanuit de struiken richting haar jong sloop, maar met een gemene stamp kon ze het nog op tijd wegjagen. Het luipaard heeft alvast zijn lesje geleerd, want het kwam niet meer terug naar de regio.
www.hbvl.be
Waar vroeger het moederhuis stond, is nu eerste spadesteek gedaan voor sportcomplex
Op de Breese scholencampus is donderdag het startschot gegeven voor de aanleg van een atletiekpiste. Meteen het begin van de realisatie van het sportcomplex De Weeg op de plek waar vroeger het ‘moederhuis’ stond.
www.hbvl.be
Beroepsvereniging: Justitie betaalt ruim een derde van vertalers en tolken te laat
De federale overheidsdienst Justitie betaalt ruim een derde van de vertalers en tolken niet op tijd. Dat heeft de beroepsvereniging van beëdigd vertalers en tolken BBVT donderdag medegedeeld in een persbericht. Hoewel er voor dit jaar naar verluidt extra middelen werden voorzien, zou er geen budget zijn. De beroepsorganisatie noemt de situatie onhoudbaar.
HLN.be
Waarom renners niet beter beschermd zijn tegen valpartijen: “Technisch kan het zeker, maar veiligheid remt af”
Comfort en snelheid, daar draait het bij de ontwikkeling van fietskleding om. Niet zozeer om de veiligheid, want daarmee winnen wielrenners niet. “Zo lang de UCI geen regels oplegt, zul je geen renners de col zien oprijden met een zware airbag.”
www.hbvl.be
La balade des ancêtres automobiles à Welkenraedt le 2 juin
La balade permettra de découvrir plusieurs châteaux de la région. ...
www.dhnet.be
Afrique du Sud: l'ex-président Jacob Zuma exclu des prochaines élections
L'ancien président Jacob Zuma (2009-2018) est exclu des élections générales prévues en Afrique du Sud le 29 mai, a annoncé jeudi la commission électorale lors d'une conférence de presse. ...
www.lalibre.be
Treize moutons ont été saisis mercredi à Lessines : L’un d’entre eux n’a pas survécu à la nuit
La zone de police des Collines est intervenue ce mercredi sur une opération de saisie dans une prairie lessinoise. Treize moutons atteints de plusieurs maladies ont été pris en charge. ...
www.dhnet.be
Jazztrio De Beren Gieren: 'Voor wat wij doen, bestaat geen format'
17:33 Lonkend naar nieuwe avonturen ging De Beren Gieren zijn zevende langspeler opnemen in het Noorse Bergen. Ook daar bewees het Gentse pianotrio dat het met zijn speelse, eclectische geluid een onstuimig...
www.tijd.be
Le chômage poursuit sa baisse en 2023, les allocations d'interruption en hausse
Le nombre de chômeurs complets indemnisés est passé sous la barre symbolique des 300.000 et revient à un niveau pré-Covid, ressort-il du rapport annuel 2023 de l'Office national de l'emploi (Onem) présenté jeudi. Le crédit-temps, et plus particulièrement le congé parental, est par ailleurs de plus en plus populaire. ...
www.lalibre.be
Flexplusvervoer uitgesteld naar 2027
Het Flexplusvervoer, een onderdeel van het vervoer op maat voor mensen met een mobiliteitsbeperking die geen gebruik kunnen maken van De Lijn, wordt uitgesteld naar 2027. De huidige regeling met de Diensten Aangepast Vervoer (DAV’s) en Mobiliteitscentrales Aangepast Vervoer (MAV’s) wordt voor de komende twee jaar behouden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) vandaag in het Vlaams Parlement gezegd.
HLN.be
VIDEO. Gevaar vermeden: belofterenner van Antwerps wielerteam neemt losgelopen paard in volle koers bij de teugels
Tijdens de Belgische beloftenkoers Arden Challenge in de provincie Luxemburg is een paard plotseling op de weg gekomen. Het dier liep achter het peloton aan en dat zag ook Lars Daniels. De 23-jarige renner van Antwerp Cycling Team Kontich kon het dier eigenhandig onder controle houden en het bij de teugels te vatten. Bekijk hieronder de beelden vanuit de volgwagen.
www.gva.be
“Prinses Kate zal mogelijk koninklijke evenementen bijwonen tijdens haar behandeling”
De Britse prinses Kate (42) zal mogelijk enkele koninklijke events bijwonen en officiële taken uitvoeren, terwijl ze een behandeling tegen kanker ondergaat. Dat bevestigt een paleismedewerker in ‘People’. “Ze zal net als Charles naar buiten treden wanneer dat mogelijk is.”
HLN.be
LIVEBLOG. Wout van Aert succesvol geopereerd, maar Giro-deelname “onzeker” - Manager: “Zal tijd nodig hebben”
Wout van Aert is succesvol geopereerd. Gisteren brak hij in Dwars door Vlaanderen zijn sleutelbeen, zeven ribben en zijn borstbeen. Of Van Aert op tijd fit zal zijn voor de Giro blijft nog een groot vraagteken. “Het zal tijd nodig hebben”, zei de manager van Van Aert toen hij het ziekenhuis verliet. Jasper Stuyven brak eveneens zijn sleutelbeen en mocht het ziekenhuis al verlaten.
HLN.be
Audi Brussel ontslaat 371 werknemers en zal productie verminderen
Gezien de moeilijke economische omstandigheden zal Audi Brussels de productie in zijn vestiging in Vorst verminderen en de 371 tijdelijke banen daar schrappen vanaf 8 april. Dat kondigde het bedrijf donderdag aan, waarmee het een bericht in L’Echo bevestigde.
HLN.be
Argenta richt pijlen op zelfstandigen en ondernemers
17:26 Om haar groei nog te versnellen zet de bankgroep Argenta de komende maanden vooral in op diensten voor kleinere ondernemers en een ruimer spaaraanbod in Nederland. 'Al gaan we niet plots kredieten voo...
www.tijd.be
L’ex-pape des cryptomonnaies Sam Bankman-Fried condamné à 25 ans de prison
Sam Bankman-Fried, superstar déchue des cryptomonnaies, a été condamné jeudi à 25 ans de prison pour l’une des plus importantes fraudes financières de l’histoire récente, après que le juge a notamment relevé qu’il avait commis plusieurs parjures à la barre.
www.7sur7.be
Erling Haaland cité au Barça en 2025 : pourquoi faut-il y croire ? Ou pas...
Des médias espagnols l’affirment : Erling Haaland pourrait rejoindre le FC Barcelone dans un an et demi. Faut-il y croire ? Décryptage. ...
www.dhnet.be
Woonlening herzien binnenkort goedkoper... als de banken nog willen tenminste
Banken mogen binnenkort geen herbeleggingsvergoeding meer vragen wanneer eigen klanten hun woonkrediet herfinancieren. Bij nog lang lopende hypothecaire leningen kan dat al snel enkele duizenden euro’s schelen. “Maar banken kunnen deze geste evengoed weigeren.”
HLN.be
Un conducteur de buggy dans un état critique après un grave accident dans le Tournaisis
Un grave accident de la circulation, impliquant un “buggy”, s’est produit jeudi en fin de matinée à Pecq, près de Tournai. Le conducteur, seul en cause, a été admis dans un état critique au service des urgences de Tournai, indiquent les pompiers de la Wapi.
www.7sur7.be
Nouvelle Fondation Bernard de Launoit
17:20 Un an après le décès de Bernard de Launoit, CEO de Chapelle musicale entre 2004 et 2023, une Fondation à son nom soutiendra des projets de jeunes artistes et aventuriers qui partagent les passions qui...
www.lecho.be
Live - Russisch gevechtsvliegtuig stort neer voor kust Krim • Poetin belt met Afrikaanse leiders om banden aan te halen
www.demorgen.be
Un ancien présentateur de franceinfo révèle avoir été victime de harcèlement moral et sexuel
L’ex-présentateur Gaël Giordana revient sur des faits graves qui se seraient produits au sein de France Télévisions. ...
www.dhnet.be
FTX-stichter Sam Bankman-Fried veroordeeld tot 25 jaar cel
17:18 Sam Bankman-Fried is veroordeeld tot 25 jaar cel voor het stelen van miljarden dollars aan klantentegoeden.
www.tijd.be
Inbraakpoging in huis in Heers
Dieven hebben proberen binnendringen in een huis in de Raes van Heerslaan in Heers. Ze slaagden niet in hun opzet.
www.hbvl.be
Mithra en mauvaise passe ? Deux de ses filiales mises sous protection de la justice
La biotech liégeoise a recours au tribunal pour mettre ses filiales sous protection des créanciers. Elle cherche à en vendre l’une des deux. ...
www.lalibre.be
Polen stuurt militairen naar Frankrijk om Olympische Spelen te helpen beveiligen, ook andere landen sturen militair personeel
Polen gaat militaire versterking sturen naar Frankrijk om de Olympische Spelen in Parijs te helpen beveiligen. Dat heeft de Poolse minister van Defensie, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, donderdag aangekondigd. Na de aanslag in Moskou heeft Frankrijk 4.000 bijkomende militairen in staat van paraatheid gebracht vanwege een aanslagdreiging.
HLN.be
VIDEO. “Hij kent er precies wel iets van”: Vlaamse belofterenner neemt losgelopen paard in volle koers bij de teugels
Tijdens de Belgische beloftenkoers Arden Challenge in de provincie Luxemburg is een paard plotseling op de weg gekomen. Het dier liep achter het peloton aan en dat zag ook Lars Daniels. De 23-jarige renner van Antwerp Cycling Team Kontich kon het dier eigenhandig onder controle houden en het bij de teugels te vatten. Bekijk hieronder de beelden vanuit de volgwagen.
www.hbvl.be
“Nooit gedacht dat ik deze foto ooit zelf zou delen”: Katja Schuurman geeft zich dit keer figuurlijk bloot
“Nooit gedacht dat ik deze foto ooit zelf zou delen,” schrijft Katja Schuurman op haar Instagram. De Nederlandse presentatrice deinst er normaal niet voor terug om zichzelf zowel letterlijk als figuurlijk bloot te geven. Toch zijn de gevoelens over deze foto bij haar allesbehalve positief.
HLN.be
Thales va développer en Belgique un système de combat numérique
17:15 Le groupe français Thales a inauguré un nouveau centre de compétences sur son site de Tubize afin de soutenir l’armée belge dans sa transformation numérique.
www.lecho.be
Un avion militaire russe s’écrase au large de la Crimée: le pilote a eu le temps de s’éjecter
Un avion militaire russe s’est écrasé jeudi au large de la Crimée, péninsule ukrainienne annexée en 2014 par la Russie, et le pilote a eu le temps de s’éjecter, a indiqué le gouverneur local installé par Moscou.
www.7sur7.be
Le pape lave les pieds de douze femmes dans une prison de Rome
Le pape François, sensible à l'univers carcéral, a lavé jeudi les pieds de 12 femmes détenues dans une prison de Rome, un rite marquant le Jeudi Saint qui précède Pâques. ...
www.lalibre.be
Zo hard kampt Japan met vergrijzing: pamperfabrikant verandert doelgroep van baby’s naar ouderen
Een Japanse luierfabrikant heeft aangekondigd niet langer pampers voor baby’s te maken, maar zich voortaan alleen nog te concentreren op de markt voor volwassenen. Het gaat om het zoveelste voorbeeld van hoe hard het Aziatische land kampt met de vergrijzing.
www.hbvl.be
Les pompiers de Liège appelés pour un incendie peu ordinaire : il s’est déclaré dans un gros tuyau de transport à 20 mètres de hauteur à Ougrée !
Les pompiers de Liège ont dû prendre en compte le sens du vent pour réussir à éteindre le feu survenu sur un site démantèlement à Ougrée. ...
www.dhnet.be
Crypto-topman Sam Bankman-Fried veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf
Sam Bankman-Fried, de van fraude verdachte oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, is donderdag door een rechtbank in Manhattan veroordeeld tot 25 jaar celstraf.
www.hbvl.be
Genkse vrouw gewond bij botsing
Op het Kerkplein in Genk zijn donderdagochtend rond 9 uur twee auto’s gebotst. Een 47-jarige vrouw uit Genk raakte gewond.
www.hbvl.be
Fietsster (60) uit Riemst gewond bij val
Een 60-jarige vrouw uit Riemst is woensdagavond gewond geraakt bij een val op de Stalkerweg in Zutendaal. Daar was een auto aan het manoeuvreren waardoor door de fietsster het evenwicht verloor.
www.hbvl.be
L'ex-pape des cryptomonnaies Sam Bankman-Fried condamné à 25 ans de prison
Le jeune homme était notamment accusé de fraude, d’association de malfaiteurs et de blanchiment d’argent. Il avait été reconnu coupable début novembre par un jury new-yorkais des sept chefs d’accusation retenus contre lui. ...
www.dhnet.be
Un ancien présentateur de franceinfo révèle avoir été victime de harcèlement moral et sexuel
L’ex-présentateur Gaël Giordana revient sur des faits graves qui se seraient produits au sein de France Télévisions. ...
www.lalibre.be
“Cryptokoning” Sam Bankman-Fried veroordeeld tot 25 jaar cel: “Mijn leven is voorbij”
De gevallen “cryptokoning” Sam Bankman-Fried is donderdag door een rechtbank in Manhattan veroordeeld tot 25 jaar celstraf. Zelf hield hij vol dat hij nooit wilde stelen van zijn klanten.
De Standaard
Peltenaar (46) gewond bij botsing
In Overpelt zijn woensdag rond 16.15 uur twee auto’s gebotst op het kruispunt van de Astridlaan en de Lieven Gevaertlaan in Overpelt. Een 46-jarige man uit Pelt liep lichte verwondingen op. Overbrenging naar het ziekenhuis bleek niet nodig.
www.hbvl.be
Russische straaljager neergestort in zee bij Sebastopol op de Krim
Een Russisch militair vliegtuig is donderdag neergestort in zee in de buurt van de stad Sebastopol op schiereiland de Krim. Dat zegt de door Rusland geïnstalleerde gouverneur van de regio.
HLN.be
Werktuig gestolen uit huis in Tessenderlo
Op het Eikelplein in Tessenderlo is ingebroken in een huis waar renovatiewerken bezig zijn. De daders stalen er een machine met een waarde van 4.750 euro.
www.hbvl.be
Wout van Aert opéré avec succès, sa participation au Giro est “incertaine”
Wout van Aert a été opéré “avec succès” après sa lourde chute survenue mercredi durant À Travers la Flandre, a annoncé son équipe Visma-Lease a Bike, jeudi. Il manquera les classiques printanières et sa participation au Giro est “incertaine”, selon l’équipe néerlandaise.
1 h
www.7sur7.be
Supporters Wout Van Aert verwerken drama daags na zware valpartij: “Toen we zagen met hoeveel pijn hij werd afgevoerd, wisten we al hoe laat het was”
Eén dag na de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen likken de trouwe supporters van Wout Van Aert hun wonden. De streep door het wielervoorjaar van Van Aert is dan ook een zware klap, die in Herentals en omstreken nog wel even zal nazinderen. In zowel Herentals als Herenthout, waar de grote supportersclubs van Wout te vinden zijn, reageert men geschokt: “Het geloof bij de supporters wordt steeds meer en meer op de proef gesteld, zeker na deze nieuwe tegenslag”.
1 h
HLN.be
La chronique de Jonathan Lange : Gérard Piqué veut tuer notre football
Une chronique de Jonathan Lange ...
1 h
www.dhnet.be
“Ook voor ons stond de wereld even stil”: supporters Wout van Aert in zak en as na zware valpartij
Eén dag na de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen likken de trouwe supporters van Wout van Aert hun wonden. De streep door het wielervoorjaar van Van Aert is dan ook een zware klap, die in de Kempen en omstreken nog wel even zal nazinderen. In zowel Herentals als Herenthout, waar de grote supportersclubs van Wout te vinden zijn, reageert men geschokt: “Toen we hem zagen huilen van de pijn, wisten we het al.”
1 h
HLN.be
Pairi Daiza ouvre un nouvel hôtel de 21 chambres dans un lieu emblématique du parc : “Un projet qui me tenait à cœur depuis longtemps”
Le parc a ouvert son troisième resort le 21 mars dernier dans la fermette où se trouvait l’ancienne entrée. ...
1 h
www.dhnet.be