Antwerp-bestuurder Sven Jaecques: “Hopelijk werkt de kwalificatie van Club Brugge inspirerend”

De spanning stijgt in Pilsen. Antwerp wil zich vanavond absoluut plaatsen voor de laatste voorronde van de Europa League. Ook Sven Jaecques, general secretary & sports van de Great Old, is erop gebrand. Een vooruitblik.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
MULTILIVE (21u). Hazard én Meunier aan aftrap in clash tussen PSG en Real - Wat doen andere Rode Duivels in Champions League?
7 m
HLN.be
Sam Deroo naar Moskou
De topprestatie van Sam Deroo op dit EK blijft ook internationaal niet onopgemerkt. Het is niet toevallig dat dezer dagen onder de toeschouwers op...
HLN.be
Greta Thunberg interpelle le Congrès américain: «Je veux que vous agissiez»
Plus tôt dans la journée elle avait rencontré Barack Obama.
www.lesoir.be
Yves Lampaert wordt nieuwe leider in Ronde van Slovakije, maar het is mascotte die de show steelt op podium
De Zwitser Stefan Küng (Groupama-FDJ) heeft in de Ronde van Slovakije de tijdrit gewonnen, voor Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) die wel de nieuwe leider wordt.
www.nieuwsblad.be
Aux États-Unis, on peut désormais payer en liquide sur Amazon
La dernière innovation d'Amazon dans le monde des paiements aux États-Unis s'appelle... l'argent liquide.
www.7sur7.be
Houthi-rebellen bedreigen ook sites in Verenigde Arabische Emiraten
De Jemenitische Houthi-rebellen, die beweren verantwoordelijk te zijn voor de droneaanvallen op twee Saudische olie-installaties, hebben nog tientallen andere sites in de Verenigde Arabische Emiraten in het vizier, zo klonk het dreigend in een boodschap.
De Standaard
Ligue des champions: Eden Hazard titulaire pour le choc entre le PSG et le Real Madrid (direct à 21h)
Deux cadors du football européen s’affrontent dans le choc de la soirée en Ligue des champions.
www.lesoir.be
Ligue des champions: Eden Hazard titulaire pour le choc entre le PSG et le Real Madrid (direct à 21h)
Deux cadors du football européen s’affrontent dans le choc de la soirée en Ligue des champions.
Sudinfo.be
Turkse voetbalfans palmen Brugge in: al 27 mannen met knuppels opgepakt, sfeer is grimmig
De doortocht van de Turkse Galatasaray-supporters door de Brugse binnenstad ging niet onopgemerkt voorbij. De politie escorteerde de duizenden fans van op de Brugse Markt. Ze vertrokken al zingend, maar na amper een honderdtal meter werd de sfeer grimmiger.
www.hbvl.be
Plus d’un an après la mort, le corps humain continuerait à bouger
Des chercheurs de l’institut australien AFTER (Australian Facility for Taphonomic Experimental Research) ont mené une enquête spéciale. Les conclusions de celle-ci sont incroyables puisque le corps humain continuerait de bouger après le décès.
www.7sur7.be
Fed verlaagt opnieuw de rente
20:17 Net als de Europese collega's zijn ook de Amerikaanse centraal bankiers scherp verdeeld over de juiste aanpak van de huidige groeivertraging.
www.tijd.be
Sportfysioloog: “Clijsters staat er nu beter voor omdat chronische letsels konden herstellen”
Sportfysioloog Peter Hespel (KU Leuven) acht de comeback van Kim Clijsters niet onmogelijk. Al moet ze wel een evenwicht vinden in haar...
HLN.be
Voormalig US Open-directeur denkt reden van comeback Clijsters te kennen
Ongetwijfeld hét tennisnieuws van het jaar: Kim Clijsters die op 36-jarige leeftijd haar comeback maakt. In een speciale uitzending van ‘Telefacts’...
HLN.be
Waarom deze wereldstad haar straten blauw verft
In Doha, de hoofdstad van Qatar, hebben de lokale autoriteiten onlangs een blauwe coating aangebracht op de wegen. De kleur moet de ontwikkeling...
HLN.be
School zet twee kinderen op water en brood omdat ouders kantinegeld niet betalen
In Frankrijk is ophef ontstaan nadat bekend raakte dat een school in het centrum van het land twee leerlingen op water en brood zette omdat hun...
HLN.be
Waarom Genk de echte Mazzu niet te zien krijgt
Vragen. Heel veel vragen. Pertinente vragen, rijzen na de slachtpartij in Salzburg. Over het gebrek aan agressiviteit, bijvoorbeeld. Zou er in de Champions League nog ooit een ploeg een volledige helft gespeeld hebben zonder één overtreding te maken? Eentje waarin ze bovendien vijf goals incasseerde. En 61% balbezit had. Of kreeg.
www.hbvl.be
Mulder over gigantische kans van Ricca: “Plaats die bal toch met de wreef”
Net na het halfuur trapte Ricca op de lat. Geen 1-0. Jan Mulder: “Zoiets zie ik wel vaker in het strafschopgebied. Plaats die bal toch met de wreef...
HLN.be
Rook in keuken
De brandweer kreeg woensdag rond 16 uur een melding van een keukenbrand bij een horecazaak in de Vennestraat in Winterslag. Ter plaatse aangekomen ontdekte de brandweer niet meteen de oorzaak van de rookontwikkeling, die wellicht te wijten viel aan een defect aan de elektriciteit. De stroom werd afgesloten en de ruimte geventileerd. De nevel die was blijven hangen verdween en de schade bleef beperkt.
www.hbvl.be
Ligue des champions: une trentaine de supporters turcs interpellés avant le match Bruges-Galatasaray
La police a placé les individus en cellule jusqu’à la fin du match.
Sudinfo.be
Autobrand in wijk Lindeman
Door een technisch defect vatte woensdag rond 9 uur het motorcompartiment van en wagen vuur. De auto stond geparkeerd op de Lindelaan in de Zolderse wijk Lindeman en de schade is groot. De voorzijde brandde volledig uit.
www.hbvl.be
Jemenetische Houthi's dreigen met aanvallen op Dubai en Aboe Dhabi
Nadat zij zaterdag naar eigen zeggen belangrijke Saudische olie-installaties hebben aangevallen, hebben de Jemenitische Houthi's vandaag met...
HLN.be
Alle federale en Vlaamse parlementsleden eisen uittredingsvergoeding op, op één na
De federale en Vlaamse volksvertegenwoordigers die na de vorige regeerperiode niet meer verkozen werden, hebben allemaal hun uittredingsvergoeding...
HLN.be
MULTILIVE. Eerste basisplaats voor Hazard bij Real - Hoe doen andere Rode Duivels het in Champions League?
HLN.be
MULTILIVE. Eerste basisplaats voor Hazard bij Real Madrid - Hoe doen andere Rode Duivels het in Champions League?
HLN.be
104 SDF rencontrés, 6 sont suivis
L’ASBL «Infirmiers de rue» a rencontré pas moins de 104 sans-abri dont 6 font l’objet d’un suivi intensif. Un bilan encourageant pour l’ASBL qui en appelle aux pouvoirs publics pour continuer le projet.
Lameuse.be
La Fed réduit ses taux d'un quart de point
20:01 La banque centrale des Etats-Unis a annoncé une baisse de ses taux directeurs, une décision largement attendue sur les marchés financiers.
www.lecho.be
Advocaat van kroongetuige Nederlandse drugsmoorden doodgeschoten op straat
De moord op advocaat Derk Wiersum, de raadsman van de kroongetuige tegen de voortvluchtige topcrimineel Riduan Taghi, toont aan dat de Nederlandse drugsmaffia voor niets of niemand terugdeinst.
www.gva.be
Un maire français décrète l’obligation «d’être en joie»: les musiques tristes sont interdites et il faut rire au moins trois fois par jour
Le maire d’une petite ville de l’ouest de la France a officiellement décrété l’obligation pour ses administrés «d’être en joie» pendant une semaine en octobre, interdisant musiques tristes et livres qui se finissent mal, à l’occasion d’un festival local.
Sudinfo.be
Skeyes espère laisser le douloureux chapitre des grèves derrière elle
19:58 Un accord a été conclu sur le mécanisme des horaires des contrôleurs aériens de skeyes. Le CEO Johan Decuyper espère pouvoir redémarrer un nouveau chapitre avec ses employés et les aéroports.
www.lecho.be
La météo de Luc Trullemans: soleil, chaleur… profitez de ces derniers jours d’été, car après c’est le retour de la pluie!
Un conseil: profitez bien de cette fin de semaine, avec du soleil et 27 degrés samedi. Car après, même s’il fera encore doux, la pluie fera son retour…
Sudinfo.be
Limburg enige provincie waar aantal foorkramers stabiel blijft
Waar het aantal Belgische foorkramers jaar na jaar daalt, blijft dat in onze provincie status quo. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen. Op vijf jaar moet België het met vijf procent minder doen. In die tijd schommelt het Limburgs cijfer rond de 100. De sector kent ups en downs maar de laatste jaren gaat het goed. Kleine kermissen verdwijnen, maar de grote bieden meer kwaliteit. Dat blijkt ook in Hasselt. Met 170 standhouders is de kermis er uitverkocht.
www.hbvl.be
Les parents d'Eddy Michel ne comprennent pas l'acte qu'il a commis
Les parents d'Eddy Michel ont été entendus mercredi soir devant la cour d'assises de Liège. Ils ont confié leur désarroi face aux faits commis par leur fils et se sont constitués partie civile au procès. "Nous voulons comprendre ce qui s'est passé", a indiqué la mère de l'accusé.
www.7sur7.be
La Californie ne peut plus fixer ses propres normes d'émissions auto
19:50 L'administration Trump a annulé la possibilité pour la Californie de fixer ses propres normes de pollution automobile, plus contraignantes que dans le reste du pays.
www.lecho.be
De Wever over ‘zaak Pia’: “Europese samenwerking versterken”
Bart De Wever, voorzitter van N-VA, noemt het onvoorstelbaar dat Vlaanderen zo warm reageert op de noodsituatie van Pia en haar familie. Maar hij erkent ook dat het een oproep is van burgers naar de politiek om met de farma-industrie te onderhandelen over de prijs van onbetaalbare behandelingen.
www.gva.be
Les lettres de Maeva à Salah Abdelsam: elle lui raconte comment l’islam l’a sauvée
Le Parisien l’avait révélé: en prison à Fleury-Mérogis (Essonne) en l’attente de son procès, le terroriste belge reçoit des lettres d’au moins quatre femmes. Nos confrères de la «Dépêche» à Toulouse ont pu lire en exclusivité les missives de l’une d’elles. Maéva a 21 ans. Elle habite à Moissac, dans le département de Tarn-et-Garonne.
Sudinfo.be
Vrouw met motorfiets gewond na aanrijding
Motorfietsster Marlène E. (58) uit Bilzen raakte dinsdag om 16.45 uur gewond bij een aanrijding met een wagen op de Hendrik Van Veldekesingel in Hasselt.
www.hbvl.be
Twee inbraken op dinsdagnamiddag
Inbrekers forceerden dinsdag de deur van een huis op de Tongersesteenweg en doorzochten de woning. De buit is nog onbekend. Dezelfde namiddag werd nog een tweede inbraak in Kortessem vastgesteld. Ook in de Leeuwerstraat werd een huis doorzocht. Hier is evenmin duidelijk wat gestolen werd.
www.hbvl.be
Le voisine de Julien, le sexagénaire maltraité à Dampremy par sa belle-fille et son frère, sort du silence: «Ils le traitaient de fils de chien»
Julien, 63 ans, a vécu un calvaire qui semble avoir duré trois ans, de Marchienne à Dampremy. Ce que l’on sait de source sûre, c’est que le sexagénaire a vécu les deux mois d’été dehors, en plein soleil, moqué, frappé et harcelé par ses proches.
Sudinfo.be
Ex-geheim agent getuigt over aantijgingen tegen Reynders
19:41 Nicolas Ullens, de ex-medewerker van de Staatsveiligheid die vicepremier Didier Reynders (MR) beschuldigt van corruptie, treedt uit de schaduw. ‘Reynders als Europees commissaris voor Justitie is als ...
www.tijd.be
Inbraak in kapel
Inbrekers sloegen toe op de Sint-Aldegondislaan in Alken. Ze verschaften zich toegang tot een kapel en stalen geld.
1 h
www.hbvl.be
En vacances en Turquie, la vie d’Aurélien a basculé ce vendredi 13: le Montois de 30 ans risque la paralysie à cause d’un accident de toboggan!
Alors qu’il est en vacances en Turquie, Aurélien veut s’essayer au toboggan. Suite à une mauvaise chute, sa tête heurte le fond du bassin. Ses vertèbres ont été touchées.
1 h
Sudinfo.be
Kijk hier naar alle grote kansen én goals uit duel tussen Club en Galatasaray
In de openingsmatch van de Champions League moet Club Brugge eigenlijk al de drie punten pakken tegen Galatasaray. Hier kan u live naar de...
1 h
HLN.be
Eden Hazard start tegen PSG voor het eerst in de basis bij Real Madrid
Club Brugge en Galatasaray trapten om 18u55 al de eerste speeldag op gang in Groep A van de Champions League, later vandaag (aftrap 21u) staat in die groep ook nog de topper tussen PSG en Real Madrid op het programma. En daarin staat Eden Hazard voor het eerst in de basis bij de Koninklijke.
1 h
www.hbvl.be
Eden Hazard start tegen PSG voor het eerst in de basis bij Real Madrid
Club Brugge en Galatasaray trapten om 18u55 al de eerste speeldag op gang in Groep A van de Champions League, later vandaag (aftrap 21u) staat in die groep ook nog de topper tussen PSG en Real Madrid op het programma. En daarin staat Eden Hazard voor het eerst in de basis bij de Koninklijke.
1 h
www.nieuwsblad.be
Bestuurder die inreed op publiek na autocross verdacht van poging doodslag
De 21-jarige man uit Reuver in Nederlands-Limburg die zondag zou zijn ingereden op het publiek tijdens de prijsuitreiking van de Autocross Leende (nabij Eindhoven), wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij is woensdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter en moet nog zeker twee weken in de cel blijven.
1 h
www.hbvl.be
Dubbele inbraak gemeld
De politie kreeg woensdagochtend twee meldingen van inbraken in Diepenbeek. Op de Paul Piperslaan braken de daders een deur open, maar is de buit nog niet bekend. Dat is wel het geval bij de inbraak in de Steenakkerstraat. Daar werd op dezelfde manier ingebroken en vervolgens geld gestolen.
1 h
www.hbvl.be
Kompany et Roofe ont repris l’entraînement avec Anderlecht
Vincent Kompany était sur la touche depuis sa blessure à Genk.
1 h
Sudinfo.be
Controles op drugs in het verkeer
De politie voerde controles op drugs in het verkeer uit in Oudsbergen en Zutendaal. Ze haalden 250 mensen naar de kant en twee van hen legden een positieve speekseltest af. Er werden ook een tiental andere inbreuken vastgesteld.
1 h
www.hbvl.be