Antwerp-bestuurder Sven Jaecques: “Hopelijk werkt de kwalificatie van Club Brugge inspirerend”

De spanning stijgt in Pilsen. Antwerp wil zich vanavond absoluut plaatsen voor de laatste voorronde van de Europa League. Ook Sven Jaecques, general secretary & sports van de Great Old, is erop gebrand. Een vooruitblik.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Het verkeerde “Ronaldo-effect”: Juventus leed vorig seizoen miljoenen verlies
De Italiaanse topclub Juventus heeft vrijdag een nettoverlies aangekondigd van 39 miljoen euro in het afgelopen seizoen, meer dan het dubbele van het voorgaande seizoen. Oorzaak is de transfer van Cristiano Ronaldo, die weegt op de financiën van de Turijnse club.
www.hbvl.be
Piepjong supertalent van FC Barcelona mag voor Spanje voetballen en krijgt lof van legende: “Hij maakt nu al het verschil”
De 16-jarige Ansu Fati kan voortaan dromen van een plaats in la Roja: het jeugdtalent van FC Barcelona heeft de Spaanse nationaliteit verkregen, zo kondigde de Spaanse overheid vrijdag aan.
De Standaard
Piepjong supertalent van FC Barcelona mag voor Spanje voetballen en krijgt lof van legende: “Hij maakt nu al het verschil”
De 16-jarige Ansu Fati kan voortaan dromen van een plaats in la Roja: het jeugdtalent van FC Barcelona heeft de Spaanse nationaliteit verkregen, zo kondigde de Spaanse overheid vrijdag aan.
www.hbvl.be
Familie sluit week af met verrassende bekentenis
“Wanneer gaan Rudi en Niko nu bekennen?” Die vraag gaat al enkele weken om in de hoofden van de Familie-kijkers. Rudi kwam al over de brug, maar...
HLN.be
Slachtoffer Jeffrey Epstein: ‘Prins Andrew was een misbruiker’
Virginia Giuffre omschrijft de Britse prins Andrew in een televisie-interview als een ‘misbruiker’ en een ‘deelnemer’.
De Standaard
Facebook schorst tienduizenden apps na privacyschandaal
Techbedrijf Facebook heeft tienduizenden apps op het sociale medianetwerk buiten werking gesteld. De ingreep is onderdeel van het lopende onderzoek...
HLN.be
Facebook suspend des dizaines de milliers d’applications suspectes de comporter un risque pour la vie privée
Facebook a suspendu vendredi des «dizaines de milliers» d’applications qui posent potentiellement un risque en termes de respect de la vie privée de ses utilisateurs, d’après une enquête interne menée sur des millions d’applications.
Sudinfo.be
Le développement durable s'installe à la Solvay Brussels School
20:31 La business school a décidé de faire entrer le développement durable dans ses murs. Pas en rajoutant un cours, mais en changeant ses cours.
www.lecho.be
Daniel Ricciardo over de twee Limburgers in zijn leven: Max Verstappen en ingenieur Karel Loos
“Ik ween niet als ik Max Verstappen op het podium zie staan, die knop heb ik omgedraaid.” Vijf jaar geleden dacht Daniel Ricciardo dat hij wereldkampioen ging worden, en de hele F1-wereld dacht het met hem. Maar dan kwam Max Verstappen.
www.hbvl.be
Jelle Engelbosch nieuwe voorzitter sociaal verhuurkantoor Land van Loon
Jelle Engelbosch (N-VA) is verkozen tot nieuwe voorzitter van het Sociaal verhuurkantoor (SVK) Land van Loon. Hij volgt Pascy Monette op, die de voorbije vijf jaar aan het roer stond van de organisatie. Onder diens voorzitterschap werden stappen vooruit gezet om de woonkwaliteit van huurpanden te verhogen, en zijn er meer dan 100 huurwoningen bijgekomen.
www.hbvl.be
Lunch Garden mise sur le renouvellement avec des restos dans des hôpitaux et des musées
La chaîne de restaurants belge Lunch Garden vise les hôpitaux et les musées dans sa stratégie de renouvellement. Elle veut toutefois s'en tenir à son concept de restaurants en libre-service, a indiqué vendredi la CEO Annick Van Overstraeten, lors de l'ouverture de Bistro Bacchus, au sein du Musée gallo-romain de Tongres.
www.7sur7.be
Muurhagedis aan opmars bezig vanuit Hasselts rangeerstation
Limburg telt vandaag twee populaties muurhagedissen: aan het rangeerstation in Hasselt en aan het kasteel van Nieuwenhove. Deze zonneklopper doet het vooral in de provinciehoofdstad heel goed.
www.hbvl.be
Werknemers van Diests schoonmaakbedrijf wachten al anderhalve maand op loon
Meer dan vijftig werknemers van de Diestse zusterbedrijven ALM Cleaning en ALM dienstencheques zijn al sinds begin augustus niet meer betaald. De zieke zaakvoerder is naar eigen zeggen opgelicht. De vakbond zoekt naar een oplossing voor het personeel.
www.hbvl.be
Karel de Grote sprak Limburgs
Karel de Grote, de belangrijkste vorst in middeleeuws Europa, sprak Limburgs. En die Limburgse invloed is nog altijd zichtbaar in het hedendaagse Frans. Dat blijkt uit nieuw, verrassend onderzoek van Peter-Alexander Kerkhof van de Universiteit Leiden.
www.hbvl.be
Docent informatica heeft pc afgezworen en gebruikt alleen nog tablet
“Ik heb mijn computer vorig jaar verkocht en werk nog uitsluitend met een tablet”, zegt Joëlle Kalmes. Een opvallende beslissing voor iemand die informatica doceert aan de hogeschool PXL. “Het voelt als een bevrijding.”
www.hbvl.be
Dur dur de changer ses habitudes à Seraing
Figure-toi valèt que j’étais à la conférence de presse au hall omnisports de Seraing ce jeudi.
Lameuse.be
Walmart stopt verkoop e-sigaret
Walmart stopt met de verkoop van elektronische sigaretten. Dat heeft de Amerikaanse supermarktketen bekendgemaakt. Er is groeiende onduidelijkheid...
HLN.be
Motorrijder gewond aan been na botsing met auto
Een motorrijder is vrijdagavond gebotst tegen een Fiat 500 op het kruispunt van de Maastrichtersteenweg en de Viséweg in Berg. Hij raakte daarbij gewond.
www.hbvl.be
Thomas Cook vraagt Britse staatssteun
20:17 In een ultieme poging een faillissement te vermijden zou Londen moeten bijspringen met een noodkrediet.
www.tijd.be
Europa League: une amende de près de 50.000 euros d’amende pour l’Antwerp, Bolat suspendu trois matches
Les supporters du club anversois avaient été auteurs de nombreux débordements lors du match retour face à l’AZ Alkmaar.
Sudinfo.be
Europa League: une amende de près de 50.000 euros d’amende pour l’Antwerp, Bolat suspendu trois matches
Les supporters du club anversois avaient été auteurs de nombreux débordements lors du match retour face à l’AZ Alkmaar.
www.lesoir.be
Christie Morreale (PS): "Les actionnaires de Nethys ne peuvent prendre de décision sans avoir tous les éléments"
20:14 Chrisite Morreale est l’un des nouveaux visages du gouvernement wallon. La nouvelle ministre wallonne de l'Emploi a accepté de rencontrer L’Echo en pleine tempête Nethys.
www.lecho.be
Zestiger op elektrische fiets overleeft ongeval met bus niet
In de West-Vlaamse gemeente Spiere-Helkijn kwam vrijdagnamiddag een zestigjarige man uit Sint-Denijs om het leven bij een ongeval met zijn elektrische fiets. Toen de man vanaf een fietsroute de Jacquetbosstraat dwarste, werd hij gegrepen door een bus. Hij overleed ter plaatse.
www.nieuwsblad.be
CO2-taks moet klimaatbeleid Merkel opkrikken
20:13 Terwijl wereldwijd honderdduizenden mensen op straat kwamen om actie te eisen tegen de klimaatverandering, presenteerde de Duitse regering vrijdag een miljardenplan.
www.tijd.be
Lichtgewonde bij ongeval op Grote Baan
Op de Grote Baan in Houthalen is vrijdag rond 19.30 uur een ongeval gebeurd vlakbij de carpoolparking. Een persoon raakte lichtgewond.
www.hbvl.be
Warnant: Stéphane Jaspart reste serein avant d’aller à Jodoigne
Après un début de campagne un peu plus compliqué que prévu, Warnant est venu à bout de Ciney dimanche passé à domicile et a récolté ainsi un premier succès cette saison. Un succès qui permet à tout le monde de respirer et d’éviter de gamberger.
Lameuse.be
La sécheresse continue de s’aggraver: de nouvelles communes luxembourgeoises limitent l’usage de l’eau de distribution
L’état de sécheresse s’aggrave en Wallonie, du aux faibles précipitations de ces dernières semaines. En province de Luxembourg, plusieurs communes maintiennent leurs arrêtés visant à interdire l’usage de l’eau non lié à des besoins essentiels. Deux autres communes, Tenneville et Libin, viennent de prendre des mesures pour limiter la consommation d’eau.
Sudinfo.be
Supporteren for the Stars: zij komen hun dansers steunen!
Vanavond is het de allereerste keer dat de deelnemers van ‘Dancing With the Stars’ hun aangeleerde dansjes zullen brengen.
1 h
HLN.be
Schrapping Chinees bezoek aan Montana treft Dow Jones
20:04 De Amerikaanse beurzen zijn vrijdagavond in het rood beland na een negatief bericht over de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen.
1 h
www.tijd.be
Respect de la vie privée: Facebook suspend des dizaines de milliers d’applications
Ces applications posent potentiellement un risque en termes de respect de la vie privée.
1 h
www.lesoir.be
Trump menace de libérer les jihadistes détenus en Syrie aux frontières de l’Europe
Le président américain Donald Trump a menacé vendredi de libérer aux frontières de l’Europe les jihadistes détenus par les alliés des Etats-Unis en Syrie si la France, l’Allemagne et d’autres pays européens ne rapatriaient pas leurs ressortissants.
1 h
Sudinfo.be
Nacer Chadli na de 5 op 21 en voor de clash met Club: “Het komt goed. Ik sluit zelfs de titel niet uit”
Rode Duivel op zijn retour? Allerminst. Nacer Chadli (30) is ambitieus. Goud op het EK. Een lands­titel. Maar eerst maar eens wínnen met...
1 h
HLN.be
45 panneaux pour indiquer les parkings libres à Liège
Améliorer la mobilité au centre de Liège et la fluidité du trafic, avec un impact positif sur l’environnement: tels sont les objectifs de cette signalisation.
1 h
Lameuse.be
Rechtbank sluit deuren liquidatieproces in Nederland
De zittingen in de strafzaak Marengo op 24 en 26 september zijn niet toegankelijk voor pers en publiek. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam...
1 h
HLN.be
Antwerp krijgt fikse straf na ophef in Europese uitschakeling tegen AZ, Bolat drie duels geschorst
De Europese uitschakeling van Antwerp tegen AZ krijgt nog een serieus staartje. Na de uit de hand gelopen return in het Koning Boudewijnstadion opende de UEFA een disciplinaire procedure en nu is de drieledige straf gekend.
1 h
www.gva.be
600 man op uitvaart verongelukte motard Wim Staessens: “Mama zal niks tekortkomen”
Ruim zeshonderd mensen namen in de witte kerk van Schilde-Bergen vrijdag afscheid van Wim Staessens. De zaakvoerder van de bekende slotenmakerij en beveiligingsfirma Taki uit Brasschaat kwam op 12 september om bij een motorongeval op de E19 in Mechelen. Hij werd amper 56 en wou het net wat rustiger aan gaan doen.
1 h
www.gva.be
Lunch Garden veut s’implanter dans les hôpitaux et les musées
La chaîne belge de restaurants travaille sur plusieurs projets.
1 h
www.lesoir.be
Trump menace de libérer les jihadistes détenus en Syrie aux frontières de l'Europe
Le président américain Donald Trump a menacé vendredi de libérer aux frontières de l'Europe les jihadistes détenus par les alliés des Etats-Unis en Syrie si la France, l'Allemagne et d'autres pays européens ne rapatriaient pas leurs ressortissants.
1 h
www.7sur7.be
Trump dreigt met vrijlating IS-gevangenen aan Europese grenzen
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Europese landen vrijdag opgeroepen burgers terug te nemen die zich bij IS (Islamitische Staat) hebben aangesloten en die nu gevangen gehouden worden in kampen van Koerdische troepen in het noordoosten van Syrië.
1 h
HLN.be
Andrea (22): "Geen idee of mijn lippen nog meer fillers verdragen, ik trek geen grenzen”
Andrea Emilova Ivanova (22) uit de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft de afgelopen jaren naar schatting duizenden euro’s uitgegeven om haar ultieme...
1 h
HLN.be
Bijna failliete hoofdrolspeler opiatencrisis wil 31 miljoen euro aan bonussen uitkeren
De Amerikaanse geneesmiddelenfabrikant Purdue Pharma heeft begin deze week het faillissement aangevraagd om zichzelf te beschermen tegen...
1 h
HLN.be
Antwerp krijgt forse boete voor tumult in Europa Leagueduel tegen AZ, Bolat geschorst voor drie Europese duels
Antwerp kent haar straf voor de ongeregeldheden in het Koning Boudewijnstadion in het Europa League-duel tegen AZ. De UEFA legt The Great Old een...
1 h
HLN.be
Telefoontjes van ouders baby Pia naar farmareus blijven onbeantwoord: ‘Desnoods schrijf ik een brief naar de directeur’
De ouders van baby Pia krijgen geen gehoor bij farmareus Novartis, het bedrijf dat het mogelijk levensreddende medicijn Zolgensma produceert. ‘We hebben herhaaldelijk contact opgenomen in de hoop eens samen te kunnen zitten, maar onze telefoontjes blijven onbeantwoord’, zegt mama Ellen de Meyer.
1 h
De Standaard
“Les Walons c’est du caca” levert Westerlo boete én fikse uitbrander op: “Het kan aanzetten tot haat”
De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag een boete van 1.000 euro opgelegd aan KVC Westerlo, omdat supporters van de Kemphanen op bezoek bij Virton “Les Walons c’est du caca” scandeerden.
2 h
De Standaard
“Les Walons c’est du caca” levert Westerlo boete én fikse uitbrander op: “Het kan aanzetten tot haat”
De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag een boete van 1.000 euro opgelegd aan KVC Westerlo, omdat supporters van de Kemphanen op bezoek bij Virton “Les Walons c’est du caca” scandeerden.
2 h
www.hbvl.be
La représentation de Manneken-Pis sur les boîtes de Monopoly censurée aux Etats-Unis: il devra porter un maillot
La pudibonderie américaine n’est plus à démontrer. Et Manneken-Pis risque d’en faire les frais. La version américaine du Monopoly de Bruxelles devrait être censurée aux Etats-Unis. Et le «Ketje» de Bruxelles devrait aller se rhabiller.
2 h
Sudinfo.be
De Bruxelles à Tokyo en passant par Peshawar, des millions de personnes ont marché pour le climat (photos)
Des foules immenses de jeunes ont rejoint vendredi la «grève mondiale pour le climat», afin d’exiger des générations au pouvoir des actions contre la catastrophe climatique annoncée.
2 h
www.lesoir.be
Nog steeds geen bewijs dat Naya en haar welpjes nog leven
Wolvenkenners nemen de waarneming ernstig van een Houthalenaar die naar eigen zeggen oog in oog stond met een wolvenroedel. De man getuigde gisteren in het avondnieuws van TVL. Wolvenexpert, Frederik Thoelen gelooft de man op zijn woorden, maar het echte bewijsmateriaal ontbreekt. In tussen tijd beginnen wolvenkenners zich toch wat zorgen te maken over de situatie van wolvin Naya en haar welpen.
2 h
www.hbvl.be