Antwerpse politie neemt 6,5 meter lange tijgerpython in beslag

De Antwerpse lokale politie heeft donderdag een 6,5 meter lange tijgerpython uit een woning gehaald omdat het dier in een veel te klein terrarium verbleef. De geel-witte slang werd meegenomen door medewerkers van het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek en kan mogelijk in de toekomst terecht in een geïnteresseerd serpentarium.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Abus d'alcool chez les jeunes: les experts dénoncent le lobby de la bière
“Pour limiter les abus, on pourrait prendre des mesures efficaces concernant la vente d'alcool aux mineurs et repousser l'âge d'accès aux boissons alcoolisées, mais le lobby de la bière bloque ces avancées", prétend Marijs Geirnaert, directrice du centre d'expertise flamand sur l'alcool et les drogues (VAD).
www.7sur7.be
Detry op kop na derde ronde Mauritius Open, Pieters zet opmars verder
Thomas Detry heeft met een derde ronde van 67 slagen de leiding veroverd op het Mauritius Open golftoernooi (European Tour/1 miljoen euro) in Bel...
HLN.be
Fit- & gezondupdate: ‘Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen’ & andere nieuwtjes
Niets zo belangrijk als een goede gezondheid en je fit voelen. Elke week zetten we daarom de belangrijkste nieuwtjes op het vlak van gezondheid...
HLN.be
Erkende moskeeën in Vlaanderen kregen vorig jaar voor 740.000 euro toelagen
De provincies keerden aan de 22 erkende islamitische geloofsgemeenschappen, die reeds de jaarrekening voor 2018 indienden, voor circa 740.000 euro...
HLN.be
Alcoholmisbruik bij tieners: ‘Bierlobby houdt efficiënte maatregelen tegen’
Elke dag belanden gemiddeld zes jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis na alcoholmisbruik. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wil de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol echter niet verhogen. Volgens Marijs Geirnaert, directeur van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol (VAD), worden efficiënte maatregelen zoals het optrekken van de leeftijdsgrens tegengehouden door de bierlobby.
www.demorgen.be
Les RYD lancent leur campagne de recrutement pour le Nouvel An
Les Responsible Young Drivers (RYD) ont lancé samedi leur campagne de recrutement pour le rapatriement du Nouvel An. Plusieurs dizaines de candidats ont effectué les tests de conduite à Namur et Bruxelles.
Levif.be
L’annulation du transfert de Da Silva Moreira au Lierse confirmée
Da Silva Moreira, un talent de 15 ans qui évolue au Standard, a vu l’annulation de son transfert vers le Lierse Kempenzonen confirmée vendredi par la Commission des Litiges d’appel de l’Union belge de football (RBFA).
Lameuse.be
Erkende moskeeën in Vlaanderen kregen in 2018 voor 740.000 euro toelagen
De provincies keerden aan de 22 erkende islamitische geloofsgemeenschappen, die reeds de jaarrekening voor 2018 indienden, voor circa 740.000 euro toelagen uit. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Bart Somers op een schriftelijke vraag van Chris Janssens (VB).
www.hbvl.be
La maire d'un village français interdit à ses habitants de mourir le week-end
La maire du village français de Gresle a pris un arrêté interdisant aux habitants de sa commune de décéder à leur domicile les samedis, dimanches et jours fériés "pour une durée indéterminée". Elle entend dénoncer la pénurie de médecins.
www.7sur7.be
Bruxelles: un «mur de la mémoire» pour se souvenir des 27 policiers décédés en service depuis 2001
La police intégrée a commémoré ce samedi à 11H à Bruxelles les 27 hommes et femmes qui ont perdu la vie en service depuis la réforme de la police en 2001. La cérémonie a été organisée en présence du ministre de la Sécurité et de l’Intérieur Pieter De Crem, du bourgmestre de la Ville de Bruxelles Philippe Close ainsi que du commissaire général de la police fédérale Marc De Mesmaeker et du chef de corps de la zone de police Bruxelles-Capitale-Ixelles Michel Goovaerts. Des membres des familles affectées par ces décès ont assisté à la cérémonie.
Sudinfo.be
Corinne (87) en Robert (85) sterven na huwelijk van 68 jaar met amper één dag verschil
Hij zei dat hij zich geen leven zonder haar kon inbeelden, en kreeg gelijk. De 85-jarige Robert Johnson overleed eind november in Minnesota, amper...
HLN.be
250 euro voor een kaartje voor de finale van het Songfestival 'valt mee’
Zijn tickets van 200 en 250 euro voor de songfestivalfinale in Rotterdam exorbitant? Nee, vindt expert Marco de Koning. Volgens hem had de...
HLN.be
Caroline Criado Perez: ‘Onze wereld is ontworpen voor en door mannen’
Van medicijn tot veiligheidsriem, wc en smartphone: mannen hebben de wereld ingericht. Vrouwen hebben ze daarbij vergeten, betoogt Caroline Criado Perez in Onzichtbare vrouwen.
www.demorgen.be
Niet zo lang geleden legden vader en zoon op de Nederlandse tv niet zonder trots uit hoeveel van hun zangpoppen ze hebben binnengedraaid
Op zijn berg in de Oostkantons schrijft Marnix Peeters over vrijheid, vogels en zijn vrouw.
www.demorgen.be
Iran ruilt gevangenen met VS: “Ze zijn binnenkort weer bij hun familie”
In Iran is een Chinees-Amerikaans onderzoeker vrijgelaten die verdacht wordt van spionage in het land. Tegelijk werd in de VS een Iraanse wetenschapper vrijgelaten, zo bevestigen beide landen.
www.hbvl.be
‘Groen’ Real boekt zuinige zege tegen Espanyol, Courtois speelt bepalende rol bij 0-0
Thibaut Courtois is klaar voor Jan Breydel. Eén redding, meer moest de Real-doelman niet uit zijn mouwen schudden tegen Espanyol, maar ze was wel...
HLN.be
VS zitten opnieuw aan tafel met taliban
De Verenigde Staten hebben in Doha opnieuw gesprekken aangeknoopt met de jihadistische taliban. De onderhandelingen werden in september door de VS afgebroken naar aanleiding van een aanslag in de omgeving van het NAVO-hoofdkwartier in de Afghaanse hoofdstad Kaboel.
De Standaard
Disney met en garde avant la sortie de Star Wars IX: personnes atteintes d’épilepsie s’abstenir
Certaines scènes peuvent mettre en danger les personnes sujettes à des crises d’épilepsie.
www.lesoir.be
Doof baby’tje lacht van oor tot oor wanneer ze haar mama hoort
De vier maanden oude Georgina Addison werd doof geboren, maar kreeg een hoorapparaat toen ze enkele weken oud was. Iedere ochtend zetten haar ouders het apparaatje aan en is het kleine meisje verrukt als ze weer hoort. Papa Paul maakte afgelopen week een video van het moment dat zijn dochtertje erg schattig reageert wanneer ze ’s ochtends de stem van mama Louise hoort.
www.hbvl.be
Protestlied wordt feministische hymne
Het Chileense protestlied 'Un violador en tu camino' groeit stilaan uit tot een wereldwijd feministisch protestlied. Het lied klaagt de vele verkrachtingen en de straffeloosheid aan. Bekijk het in de video hierboven.
De Standaard
Bizarre voetbaloorlog komt dan toch ten einde: ook in beroep kan goudhaantje van Standard geen transfer forceren
Diego Da Silva Moreira, een vijftienjarig goudhaantje van Standard, en diens entourage proberen wegens ‘dwingende redenen’ een transfer naar amateurclub Lierse Kempenzonen te forceren via de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Maar nadat de jonge voetballer in eerste aanleg al nul op het rekest had gekregen, verbood ook de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag een overgang van de zoon van voormalige Rouche Almani Da Silva Moreira.
De Standaard
Bizarre voetbaloorlog komt dan toch ten einde: ook in beroep kan goudhaantje van Standard geen transfer forceren
Diego Da Silva Moreira, een vijftienjarig goudhaantje van Standard, en diens entourage proberen wegens ‘dwingende redenen’ een transfer naar amateurclub Lierse Kempenzonen te forceren via de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Maar nadat de jonge voetballer in eerste aanleg al nul op het rekest had gekregen, verbood ook de Geschillencommissie Hoger Beroep vrijdag een overgang van de zoon van voormalige Rouche Almani Da Silva Moreira.
www.hbvl.be
Truckers blokkeren Franse wegen wegens dure brandstof
14:42 Franse vrachtwagenchauffeurs hebben met hun voertuigen blokkades gevormd op tal van autowegen in het land.
www.tijd.be
Man is erfenis van 230.000 euro kwijt… door één fout cijfertje in zijn bankrekeningnummer
De 74-jarige Peter Teich uit het Britse Cambridge heeft niet alleen het verlies van zijn vader moeten verwerken, maar ook een zware opdoffer in de papierwinkel van de erfenis. Zijn deel van de nalatenschap - bijna 230.000 euro - kreeg hij immers niet… omdat hij zich vergist had over één nummertje van zijn bankrekening.
www.hbvl.be
Marianne Vos wint bij rentree meteen de veldrit in Essen, voor Hongaars talent
De vrouwencross in Essen was een prooi voor Marianne Vos. De Nederlandse maakte haar wederoptreden in het veld en was outstanding van start tot finish. Blanka Vas, een 18-jarig talent uit Hongarije, pakte de tweede plaats voor Anna Kay en Ellen Van Loy.
www.hbvl.be
Elke dag belanden zes jongeren dronken op de spoed: “Bierlobby houdt efficiënte maatregelen tegen”
Sensibilisering alleen om alcoholgebruik bij jongeren en ouderen tegen te gaan is onvoldoende. Dat zegt Marijs Geirnaert, directeur van het Vlaams expertisecentrum voor alcohol (VAD). Efficiënte maatregelen zoals het optrekken van de leeftijdsgrens worden echter tegengehouden door de bierlobby, aldus de experte. Maar minister Maggie De Block (Open VLD) is geen voorstander van het optrekken van de minimumleeftijd.
1 h
www.hbvl.be
Bart De Wever opent skikampioenschap in Antwerpen: kijk hoe hij in maatpak schans uittest
Op de Scheldekaaien in Antwerpen gaat vandaag Rail ‘n Snow door, met onder meer het Belgisch Kampioenschap Freestyle Rail voor ski en snowboard....
1 h
HLN.be
Abus d’alcool chez les jeunes: les experts pointent le lobby de la bière
D’après le constat énoncé samedi par l’Agence Intermutualiste (AIM), 6 jeunes âgés de 12 à 17 ans, en moyenne, sont admis chaque jour à l’hôpital en raison d’une consommation abusive d’alcool.
1 h
www.lesoir.be
Les scandales qui ont secoué la famille royale britannique
Il y a d’abord eu “The Tudors”, puis “The Crown”. Mais aucun scénario n’est parvenu à s’approcher de près ou de loin du drame et des intrigues qui se déroulent réellement au sein de la famille royale britannique. Le scandale actuel du prince Andrew n’est pas le premier événement qui porte atteinte à l’honneur de la monarchie.
1 h
www.7sur7.be
Steenrijke Russische cybercriminelen rijden rond in luxewagens met ‘DIEF’ als kenteken
Honderden miljoenen euro’s heeft een groep Russische hackers, Evil Corp, de afgelopen jaren buitgemaakt door bankrekeningen van bedrijven en particulieren te plunderen. Twee kopstukken van de hackersgroep, Maksim Jakoebets en Igor Toerasjev, werden donderdag door de Amerikaanse en Britse autoriteiten aangeklaagd.
1 h
www.demorgen.be
Dagelijks belanden zes jongeren dronken op spoed: “Bierlobby houdt efficiënte maatregelen tegen”
Sensibilisering alleen om alcoholgebruik bij jongeren en ouderen tegen te gaan is onvoldoende. Dat zegt Marijs Geirnaert, directeur van het Vlaams...
1 h
HLN.be
Le portier des Red Lions Vincent Vanasch sera prêt à «150 pourcents» pour Tokyo
Le portier, surnommé «The Wall», est sur le toit du monde, lui qui a été élu Gardien de l’année par la Fédération internationale de hockey ces deux dernières années et nominé pour un troisième de rang.
1 h
Sudinfo.be
15 films pour vous mettre dans l'esprit de Noël!
On l’avoue: on adore la période des fêtes de fin d’année. Les illuminations, les sapins, les cadeaux, les bons repas, le temps passé en famille, le vin chaud… Tout nous plait! Et évidemment, nous profitons également de l’occasion pour vous présenter nos films préférés du genre.
1 h
www.lesoir.be
Mathias Vosté houdt stand tussen het Nederlandse schaatsgeweld en levert topprestatie af
Onze landgenoot Mathias Vosté heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden in Nur-Sultan, de hoofdstad van Kazachstan, een prestatie van formaat afgeleverd. De West-Vlaming eindigde miste op de 1.000 meter slechts op een haar na het podium.
1 h
www.nieuwsblad.be
Stage du COIB à Belek: le taekwondoïste belge Jaouad Achab assuré de son ticket pour les Jeux Olympiques
Jaouad Achab ira aux Jeux Olympiques de Tokyo. Le taekwondoïste belge de 27 ans est certain depuis ce samedi de faire partie du top 5 du ranking olympique, et donc d’être directement qualifié pour les Jeux.
1 h
Sudinfo.be
Jaouad Achab kwalificeert zich voor de Olympische Spelen
Taekwondoïn Jaouad Achab (27) heeft zich dit weekend op de World Grand Prix Final in Moskou verzekerd van een plaats op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Achab had in de klasse -68 voldoende aan een plek in de kwartfinales voor een rechtstreeks kwalificatieticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.
1 h
www.hbvl.be
Les revenus quartier par quartier à Woluwe-Saint-Pierre (carte interactive)
En douze ans, la différence de revenus entre le quartier le plus et le moins riche de Woluwe-Saint-Pierre au augmenté de 70%. C’est ce que montre notre cartographie de la commune, quartier par quartier.
1 h
www.lesoir.be
Les employeurs à l’épreuve de la "génération climat" : "Une entreprise qui ne s’engage pas face à l’urgence écologique a vocation à disparaître”
Né en France, le collectif "Pour un réveil écologique" mobilise les étudiants du supérieur. Ceux-ci refusent de travailler au service de projets déconnectés de l’urgence écologique. Une tendance qui se dessine également en Belgique. Quelle sont ...
1 h
www.lalibre.be
Abus d’alcool chez les jeunes: «Le lobby de la bière est puissant dans notre pays», dénoncent les experts
«Pour limiter les abus, on pourrait prendre des mesures efficaces concernant la vente d’alcool aux mineurs et repousser l’âge d’accès aux boissons alcoolisées, mais le lobby de la bière bloque ces avancées», affirme Marijs Geirnaert, directrice du centre d’expertise flamand sur l’alcool et les drogues (VAD).
1 h
Sudinfo.be
La Flandre peine à trouver un plan sur le climat
14:12 Le gouvernement flamand a annulé à la dernière minute une conférence de presse destinée à présenter un plan Energie et Climat. Une nouvelle réunion est prévue lundi.
1 h
www.lecho.be
Greven’s s’agrandit, passage Lemonnier à Liège
Installé dans le passage Lemonnier depuis 27 ans, l’enseigne familiale «Greven’s» s’agrandit. Le magasin de prêt-à-porter pour hommes a repris la surface de «100.000 chemises», juste au coin de la rue de l’Université.
1 h
Lameuse.be
KOERS KORT. Ex-renner Zico Waeytens bokst op 25 april eerste kamp
Ex-profrenner Zico Waeytens (28) zal op 25 april 2020 zijn eerste kamp boksen in zijn thuisstad Ledegem. Dat heeft de West-Vlaming bekendgemaakt op...
1 h
HLN.be
Inauguration d'un mur de la mémoire pour les 27 policiers décédés en service depuis 2001
La police intégrée a commémoré samedi à 11H00 à Bruxelles les 27 hommes et femmes qui ont perdu la vie en service depuis la réforme de la police en 2001.
1 h
www.lalibre.be
Nooit eerder kwamen we zo dicht bij de zon: NASA geeft unieke beelden vrij
Er vanop de aarde naar kijken is absoluut geen goed idee, maar dankzij NASA kunnen we vandaag toch een unieke blik werpen op onze zon. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft nieuwe beelden van onze grootste ster vrijgegeven, en niet zomaar de eerste de beste: nooit eerder kwam een onbemand ruimtetuig zo dicht bij de zon.
2 h
www.demorgen.be
Trump appelle la Banque mondiale à stopper ses prêts à la Chine
Donald Trump s'en est pris vendredi soir sur Twitter à la Banque mondiale, reprochant à l'institution financière internationale de prêter de l'argent à la Chine.
2 h
www.lalibre.be
Les Belges à l'étranger: Le Real Madrid, avec Courtois, vainc l'Espanyol et met la pression sur le FC Barcelone
Le Real Madrid a signé sa quatrième victoire consécutive en championnat, samedi à domicile, face à l'Espanyol Barcelone (2-0) lors de la quinzième journée de Liga.
2 h
www.dhnet.be
Ketbi et Achab ont perdu face à Hosseini: "Cet Iranien est redoutable !"
Ketbi et Achab se sont tous deux inclinés face à Hosseini, mais Jaouad a un pied aux Jeux de Tokyo. Verdict le 18 décembre.
2 h
www.dhnet.be
Roger De Vlaeminck is opnieuw gezond én verliefd: “Was Peggy niet bij mij geweest, ik was dood”
In oktober keek hij de dood nog in de ogen, nu voelt hij zich opnieuw springlevend. “Ze heet Peggy. Leren kennen op de cross van Eeklo.”
2 h
www.hbvl.be