Argentinië speelt finale op WK basketbal tegen Spanje

De Argentijnse basketmannen hebben zich geplaatst voor de finale van het WK in China. Argentinië klopte vrijdag in de halve finales in Peking Frankrijk met 80-66. In de finale wacht Spanje.


Ouvrir plus
Va vers la source
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Nouveaux articles (Ceci est un usager démonstratif)
Marc Herremans omarmt zijn verlamming in ‘Het huis’: “Eigenlijk is het een mirakel dat ik pas op mijn 27 iets ernstigs tegenkwam”
Sinds die dramatische val in 2002 was het zijn levensmotto: to walk again. Maar zeventien jaar later berust triatleet Marc Herremans (45) in zijn lot. De kans dat hij ooit weer zal wandelen, is nagenoeg onbestaande. In Het huis praat hij daar vanavond opvallend open over. “Ooit weer kunnen stappen, was een droom. Maar toen ik mijn dochter voor het eerst zag rondlopen, kwam die uit.”
www.nieuwsblad.be
Bartel Van Riet keert terug met nieuw seizoen ‘Expeditie Robinson’
‘Expeditie Robinson’ keert na een jaartje afwezigheid volgend jaar in volle glorie terug. Dat bevestigt zender Vier. Het nieuwe seizoen verschijnt in het voorjaar 2020 op de buis.
www.nieuwsblad.be
Oeps… Marthe van K3 drie uur te laat voor concert Niels Destadsbader
Marthe van K3 is van een kale reis thuisgekomen nadat ze met haar moeder naar het Sportpaleis-concert van Niels Destadsbader wilde gaan. De 23-jarige zangeres stond zondagavond keurig op tijd, om 19.30 uur, aan de ingang van het Antwerpse Sportpaleis. Of dat dacht ze. Het optreden was namelijk al om 15 uur afgetrapt.
www.nieuwsblad.be
‘Zoutelande’ vestigt nieuw record met 111 weken in de Ultratop
BLØF en Geike Arnaert hebben alweer een record te pakken. Met Zoutelande staan ze deze week al voor de 111de keer in de Ultratop. Sinds de release in oktober 2017 pronkt de meezinger onafgebroken in de charts. Daarmee doet de hit beter dan Goud van Bazart, dat van 2016 tot 2018 iets meer dan twee jaar in de hitparade stond.
www.nieuwsblad.be
La Cour des comptes épingle la fragilité du budget du gouvernement wallon
03:01 La Cour rappelle que la Région a sorti de son périmètre comptable 2,5 milliards d’euros d’investissements sans l’accord de l’Europe. Le ministre Crucke assume ce choix politique.
www.lecho.be
Les brasseurs belges restent leaders à l'exportation
03:00 Pour la deuxième année consécutive, la Belgique trône au premier rang européen au classement des exportations de bière. En 2018, elle a accru son avance sur l’Allemagne, l’ancien numéro un.
www.lecho.be
Aardbeving treft oostkust van Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is dinsdag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,3. Die vond plaats in de buurt van Gisborne aan de oostkust van het Noordereiland.
De Standaard
En France, le bras de fer se durcit sur la réforme des retraites
03:00 Alors qu’une nouvelle journée de mobilisation se profile mardi, les Français restent suspendus aux annonces prévues par le gouvernement mercredi.
www.lecho.be
“De blokkage zit aan Vlaamse kant. Een Vlaming kan die wegnemen”
Informateur Paul Magnette (PS) is er niet in geslaagd een paars-groene regering op de been te brengen. Nog niet, tenminste. De bal ligt nu in het kamp van de koning, die alle partijvoorzitters opnieuw heeft uitgenodigd voor een gesprek. Het is afwachten wie hij nu zal aanstellen om de klus te klaren. Eén ding is wel duidelijk: om Bart De Wever (N-VA) nu het veld in te sturen, is de goesting ver zoek. Enkel CD&V ziet dat nog echt zitten.
www.nieuwsblad.be
“Onze zoon heeft een mentale leeftijd van drie jaar. Waarom moet hij naar het middelbaar?”
De 14-jarige Jerom Vervaeke uit Ronse moet volgend schooljaar verplicht naar het middelbaar, maar daar is hij niet klaar voor. Door een zeldzaam syndroom heeft hij een mentale en fysieke achterstand, en willen zijn ouders hem op de lagere school houden. Jeroms papa schreef een open brief naar onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). “Waarom kan er niet naar de medische leeftijd gekeken worden in plaats van naar de officiële?”
www.nieuwsblad.be
Vrouw crasht met 4,12 promille in het bloed, maar krijgt verkeerscursus: “Ik zie dat je geleerd hebt uit je fouten”
De politierechter in Veurne heeft een 35-jarige vrouw uit Koksijde die met 4,12 promille in het bloed twee geparkeerde auto’s ramde, naar een verkeerscursus gestuurd. “Om eerlijk te zijn, normaal zou je met deze bijna olympische prestatie – maar dan geen om fier op te zijn – een heel zware straf moeten krijgen: 4.800 euro boete, vier maanden rijverbod en een verplicht alcoholslot, wat je ook 4.000 euro kost. Maar ik zie dat je geleerd hebt uit je fouten, wat minstens even belangrijk is”, motiveerde rechter Geert Vandaele zijn uitzonderlijke vonnis.
www.nieuwsblad.be
Dutroux is onderzocht door psychiaters
Marc Dutroux is onderzocht door een psychiater, in het kader van zijn aanvraag tot een voorwaardelijke vrijlating. Dat melden de Franstalige kranten van SudPresse.
www.nieuwsblad.be
Maarten Vandevoordt kan record van Mile Svilar overnemen
Maarten Vandevoordt is lang niet de enige tiener die onder de lat zal staan in de Champions League. De 17-jarige Limburger kan wel het record afnemen van Mile Svilar, het gewezen Anderlecht-talent dat twee jaar geleden de jongste doelman ooit werd in dienst van Benfica. Vandevoordt zou daarbij overigens ene Petr Cech uit de top tien duwen.
www.nieuwsblad.be
Genks keepersdilemma in Napels: Maarten Vandevoordt kan jongste debutant in Champions League worden
Racing Genk kan vanavond met Maarten Vandevoordt de jongste doelman in de geschiedenis van de Champions League aan de aftrap brengen. Alleen twijfelt trainer Hannes Wolf. Het zou de derde wedstrijd in zeven dagen voor de 17-jarige doelman zijn. Mogelijk krijgt Gaëtan Coucke opnieuw zijn kans.
www.nieuwsblad.be
De Lijn bestelt recordaantal groene bussen bij VDL: “Jaarlijks een miljoen liter diesel besparen”
Busbouwer VDL uit Roeselare krijgt een recordbestelling voor 200 bussen binnen van openbaarvervoersmaatschappij De Lijn. Het is de grootste bestelling ooit voor De Lijn, zowel qua aantal bussen als qua investering – het bedrijf trekt er 92 miljoen euro voor uit. “We besparen hier jaarlijks een miljoen liter diesel mee”, zegt Roger Kesteloot van De Lijn.
www.nieuwsblad.be
Klimaatplan Vlaamse regering krijgt meteen veel kritiek: haalbaar? Ja. Betaalbaar? Ja. Ambitieus? Mwah
350 maatregelen staan er in het nieuwe klimaatplan van de Vlaamse regering. “Haalbaar, betaalbaar en ambitieus”, klinkt het. Maar vooral over dat laatste zijn de meningen verdeeld. Het volledige plan is nog niet gepubliceerd, maar de regering maakte zelf al enkele maatregelen bekend. “Vele ervan zijn verwaarloosbaar qua impact”, zegt klimaatexpert Pieter Boussemaere. “Als dit al de paradepaardjes zijn, wat staat er dan nog in de rest?”
www.nieuwsblad.be
Finse Sanna Marin is met haar 34 jaar ’s werelds jongste premier: “Nooit nagedacht over mijn leeftijd of geslacht”
Finland schrijft geschiedenis. Sanna Marin (34) wordt er de jongste premier die het land ooit had. En ook de andere vier partijen in haar centrumlinkse coalitie hebben een vrouw aan het hoofd, van wie drie zelfs jonger dan 35 zijn. Daarmee bewijst Finland alweer zijn voortrekkersrol op het vlak van gelijkheid.
www.nieuwsblad.be
Het dilemma van de N-VA: meer zwijgen over migratie, of niet?
Een jaar nadat de N-VA de regering deed vallen over het VN-migratiepact, worstelt de partij nog altijd met het thema.
De Standaard
Oostkust van Nieuw-Zeeland opgeschrikt door krachtige aardbeving
Nieuw-Zeeland is vandaag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,3 op de schaal van Richter. De beving vond plaats in de buurt van...
HLN.be
Poetin hekelt 'politiek gemotiveerde' beslissing Wada
De Russische president Vladimir Poetin veroordeelde dinsdag de 'politiek gemotiveerde' beslissing van het Wereldantidopingagentschap (Wada) om Rusland vier jaar uit te sluiten van de meeste groe internationale sporttoernooien. Hij dreigde ook met een beroepsprocedure.
1 h
De Standaard
Premier face-à-face entre Poutine et Zelensky
02:00 Emmanuel Macron, accompagné d’Angela Merkel, a parrainé ce sommet russo-ukrainien en vue de relancer le processus de paix enlisé depuis trois ans dans le Donbass, à l’Est de l’Ukraine.
1 h
www.lecho.be
Levenslang voor kappersmoord
Shane Ronge is veroordeeld tot levenslang voor de moord op Hilmi Gedik. Kompaan Brian van Geene kreeg 25 jaar. Zware straffen voor een zware daad, omschreven hof en jury. “De samenleving kan niet tolereren dat mensen bewapend hun eigen goesting doen voor geld.”
1 h
www.hbvl.be
Dief sleurt vrouw uit rolstoel en gaat ermee vandoor, tot moedige passagiers ingrijpen
De politie van Arizona heeft een man gearresteerd die een opmerkelijke diefstal probeerde te plegen op een stilstaande trein. De 26-jarige Brett Shurbutt zag eind november zijn kans schoon om de rolstoel van een vrouw te stelen. Dat ging echter niet van een leien dakje: toen hij na een stevige worstelpartij toch de rolstoel te pakken kreeg, werd hij vervolgens tegengewerkt door enkele moedige passagiers. Uiteindelijk moest hij zonder buit wegvluchten.
1 h
www.nieuwsblad.be
Amerikaans koppel op huwelijksreis zwaar verbrand bij uitbarsting White Island
Bij de uitbarsting van het Nieuw-Zeelandse vulkaaneiland White Island gisteren zijn 31 mensen gewond geraakt, onder wie de Amerikaanse toeristen...
1 h
HLN.be
Aardbeving treft oostkust van Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is dinsdag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,3. Die vond plaats in de buurt van Gisborne aan de oostkust van het Noordereiland.
1 h
www.nieuwsblad.be
Groeiende onzekerheid noopt werkgevers tot voorzichtig aanwervingsbeleid
Vlaamse werkgevers lijken van plan begin 2020 iets minder aan te werven. Dat blijkt uit de barometer van Manpower Group.
2 h
De Standaard
Zelenski en Poetin komen staakt-het-vuren overeen
Tegen het einde van het jaar moeten de strijdende partijen in het oosten van Oekraïne tot een staakt-het-vuren komen. Dat kwamen de Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense collega Volodimir Zelenski maandag overeen tijdens de Oekraïne-top in Parijs.
2 h
De Standaard
Poetin en Zelenski komen tot akkoord over staakt-het-vuren in oosten van Oekraïne
De Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense collega Volodimir Zelenski zijn maandag tijdens de Oekraïne-top overeengekomen om tegen het einde van het jaar een staakt-het-vuren op te leggen in het oosten van Oekraïne. Dat staat in een gezamenlijke mededeling.
2 h
www.nieuwsblad.be
Willekeur troef als politie mensen van vrijheid berooft
01:06 Als mensen van hun vrijheid beroofd worden, is er bij de verschillende politiediensten nog altijd een wirwar aan praktijken.
2 h
www.tijd.be
Serieondernemer Vindevogel zoekt geld voor cosmeticaplatform
01:05 De West-Vlaamse ondernemer Yvan Vindevogel schakelt een versnelling hoger met Vision Healthcare, zijn onlineplatform voor voedingssupplementen, cosmetica en gezondheidsproducten. Hij zoekt een kapitaa...
2 h
www.tijd.be
Poetin en Zelenski komen tot akkoord over staakt-het-vuren in oosten van Oekraïne
De Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodymyr Zelenski hebben in een verklaring gezegd dat de landen de...
2 h
HLN.be
LIVE (21u00). Speelt Batshuayi een rol van betekenis bij Chelsea tegen Lille?
• Slotspeeldag groepsfase Champions League • Stamford Bridge • Tasos Sidiropoulos (Gri) • Chelsea strijdt met Valencia (allebei 8 punten) om...
3 h
HLN.be
“Vlaamse werkgevers werven begin volgend jaar minder aan”
De werkgevers in Vlaanderen lijken van plan begin 2020 iets minder aan te werven, zo blijkt uit de barometer van Manpower Group. De...
3 h
HLN.be
LIVE (21u00). Schiet Lukaku Inter tegen Barcelona naar volgende ronde?
• Slotspeeldag groepsfase Champions League • San Siro • Ref: Björn Kuipers (Ned) • Inter heeft net als Dortmund 7 punten, maar is tweede in groep F...
3 h
HLN.be
LIVE (21u00). Wint Borussia Dortmund zonder Witsel van Slavia Praag?
• Slotspeeldag groepsfase Champions League • Signal Iduna Park • Sergei Karasev (Rus) • Witsel komt dit seizoen niet meer in actie door een blessure
3 h
HLN.be
LIVE (18u55). Verzekert Liverpool zich van groepswinst tegen Salzburg?
• Laatste speeldag groepsfase Champions League • Red Bull Arena • Ref: Danny Makkelie (Ned) • Liverpool is bij een zege zeker van groepswinst
3 h
HLN.be
LIVE (18u55). Kan RC Genk stunten op het veld van Napoli?
• Laatste speeldag groepsfase Champions League • San Paolo Stadion • Ref: Cüneyt Çakır (Tur) • Boekt Genk zijn eerste zege ooit op het kampioenenbal?
3 h
HLN.be
Oppositie ziet socialisten in Brussel ruim 90 procent van subsidies voor zich nemen
De oppositiepartijen in de stad Brussel hebben maandag tijdens de gemeenteraad verbaasd gereageerd op de verdeling van de subsidies in de begroting voor 2020. Toen ze de rekensom maakten, merkten ze op dat meer dan 90 procent van de subsidies verdeeld zal worden door de socialisten PS en SP.A-One.Brussels.
3 h
www.hbvl.be
Een verwarde Daenerys krijgt Willy Naessens op bezoek en Barbara Sarafian bedreigt de ‘noten’ van Erik Van Looy in ‘De Slimste Mens’
Erik Van Looy en z’n kandidaten begonnen vanavond aan de finaleweken van De slimste mens ter wereld. Bart Schols werd vergezeld door cartooniste Chrostin en comedian Amelie Albrecht. Die laatste was alleszins blij terug te zijn. “Nochtans zeiden mensen dat het leek alsof ik hier tegen mijn zin was”, zegt ze. “Maar zelf vond ik dat ik er nog nooit zo blij heb uitgezien.” Zo blij als Albrecht vanavond is, zo verward is Daenerys Targaryen wanneer ze in haar kasteel niet Jon Snow, maar Willy Naessens aantreft. Gekkigheid alom dus.
3 h
www.hbvl.be
Erdogan zinspeelt op inzet troepen in Libië
Turkije heeft het recht troepen naar Libië te sturen als de regering in Tripoli dat vraagt. Dat zegt de Turkse president Erdogan, die in een...
3 h
HLN.be
De l’air polaire recouvre nos régions: les prévisions météo
De fortes rafales de vent vont également balayer le pays.
4 h
www.lesoir.be
Poetin en Zelensky komen tot akkoord over staakt-het-vuren in oosten Oekraïne
De Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelensky zijn maandag tijdens de Oekraïne-top overeengekomen om tegen het einde van het jaar een staakt-het-vuren op te leggen in het oosten van Oekraïne. Dat stelt het Elysée in een mededeling.
4 h
Knack.be
Axel Witsel liep zware neusbreuk op na val over traphekje: “Hij lag zelfs even op intensieve zorgen”
Axel Witsel heeft bij een ongeval bij hem thuis een blessure in het gezicht opgelopen, waarvoor hij intussen al onder het mes is gegaan. De Rode...
4 h
HLN.be
La réaction pleine d’humour de Jan Vertonghen après le but incroyable de Son avec Tottenham: «Mon assist était mieux»
Ce samedi, Tottenham s’est imposé facilement contre Burnley (5-0), dans le cadre de la seizième journée de compétition en Premier League
4 h
Sudinfo.be
Genkse lichtinstallatie bezwijkt in Brugge onder felle rukwinden
Het stormweer van maandag heeft lelijk huisgehouden in Brugge. Naast enkele schadegevallen in de stad liep ook een gloednieuwe lichtinstallatie van het lichtparcours Wintergloed onherstelbare schade op.
4 h
www.hbvl.be
Wall Street termine en baisse au début d'une semaine chargée
23:12 Wall Street a terminé en baisse lundi, réservant son jugement à l'entame d'une semaine marquée par les négociations commerciales entre Washington et Pékin, les réunions des banques centrales américain...
4 h
www.lecho.be
Bruxelles: les libéraux dénoncent un budget sous l’emprise écrasante du PS
L’opposition a également dénoncé un équilibre artificiel, mais diverge dans nombre de ses critiques.
4 h
www.lesoir.be
Man achter “Ice Bucket Challenge” overleden
Peter Frates, die mee achter de virale “Ice Bucket Challenge” zat, is zelf op 34 jaar aan de spierziekte ALS overleden. Dat heeft het ABC News maandag gemeld.
4 h
www.hbvl.be